-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Απο Χρυσή Ευκαιρία:Too much times on your hands?
Δεν σχολιάζω καν τιμές-περιγραφές...Αυτό νομίζω ότι είναι... δεν έχεις τόσο δυνατό φως για να έχεις αντανακλάσεις κτλ...
Αν όντως άναψε το φλας, είναι αντανακλάσεις από σωματίδια σκόνης στον αέρα μπροστά στο φακό (όχι πάνω στο φακό).
-
Ναι, αναψε το $#%#%^$% αλλα ενταξει, εμαθα τωρα να το σβηνω
Ευχαριστω!!
-
Καλησπερα. Αν και 18αρης ασχολουμαι απο τα 16 με φωτογραφια. Μετα απο ψηφιακες οπως η SONY N2 και μια coolpix s8000, τωρα ειμαι ενας ευχαριστημενος κατοχος μιας Nikon D60 και εχω τρεις φακους: 18-55 ΕD GII, 18-105 VR και εναν 55-200 VR... επειδη ειμαι προσκοπος ειμαι πολυ συχνα στο βουνο και λατρευω τα τοπια και τα close-ups σε φυτα και σε οτι εχει εντονα χρωματα... ακομη λατρευω το street photography ... τα συναισθηματα των ανθρωπων που περπατουν στο δρομο ν απεικονιζονται μεσα σε μια φωτογραφια...
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Για online, βασική επεξεργασία και πειραματισμό με απλό τρόπο, 'παίζει' το photoshop.com. Μια 'καλή' λύση για όσους θέλουν να παίξουν με τις φωτογραφίες τους εύκολα και χωρίς να εγκαταστήσουν ειδικό software.
...Πολύ χρήσιμο. Ευχαριστώ. Έψαχνα καιρό κάτι τέτοιο. Προς το παρόν ψιλοσέρνεται βέβαια (φλας γαρ) αλλά είναι αρκετά καλό θα έλεγα.
Για τον ήχο που συζητάτε των dslr δεν έχω εμπειρία αλλά έχω σε ένα ντουλάπι από τη δεκαετία του 80 μία τέτοια
http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_AE-1και μπορώ να πω ότι παίζει να είναι ακόμη και σήμερα ένα πολύ βαρβάτο αλλά και 'αισθησιακό' 'κλακ'! Το πατάω περιστασιακά όταν ψάχνω τίποτα και βρεθώ μπροστά της έτσι απλά για να γουστάρω.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Για τον ήχο που συζητάτε των dslr δεν έχω εμπειρία αλλά έχω σε ένα ντουλάπι από τη δεκαετία του 80 μία τέτοια
http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_AE-1και μπορώ να πω ότι παίζει να είναι ακόμη και σήμερα ένα πολύ βαρβάτο αλλά και 'αισθησιακό' 'κλακ'! Το πατάω περιστασιακά όταν ψάχνω τίποτα και βρεθώ μπροστά της έτσι απλά για να γουστάρω.
Αν σου πιάνει απλώς χώρο, μπορούμε να το κανονίσουμε να μην...
-
Ο χρήστης Aposalonikios έγραψε:
Καλησπερα. Αν και 18αρης ασχολουμαι απο τα 16 με φωτογραφια. Μετα απο ψηφιακες οπως η SONY N2 και μια coolpix s8000, τωρα ειμαι ενας ευχαριστημενος κατοχος μιας Nikon D60 και εχω τρεις φακους: 18-55 ΕD GII, 18-105 VR και εναν 55-200 VR... επειδη ειμαι προσκοπος ειμαι πολυ συχνα στο βουνο και λατρευω τα τοπια και τα close-ups σε φυτα και σε οτι εχει εντονα χρωματα... ακομη λατρευω το street photography ... τα συναισθηματα των ανθρωπων που περπατουν στο δρομο ν απεικονιζονται μεσα σε μια φωτογραφια...Βαλε καμια φωτο σου στο viewtopic.php?f=13&t=39466&p=1963590#p1963590 αν θες .
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
...Αν σου πιάνει απλώς χώρο, μπορούμε να το κανονίσουμε να μην...
Πριν 10 χρόνια περίπου είχα σκεφτεί να την 'σκοτώσω' αλλά τελικά δεν το έκανα. Είμαι ψιλοαρχαιολάτρης σε μερικά πράγματα. Να καταλάβεις παρόλο που είχε αρχίσει η καταιγίδα των ψηφιακών (καλοκαίρι 2004) είχα πουλήσει έναν από τους υπολογιστές μου και επένδυσα σε μια μηχανή που η ίδια η Νικον είχε ανακοινώσει ότι σταματάει την παραγωγή (αλλά θα συνεχίσει για 20 χρόνια από τότε την υποστήριξη) της. Την τελευταία Νικονος:
(όλα μου τα κορίτσια 'πόζαραν' υποβρυχίως σε αυτή... )Τώρα αναπαύονται και οι δύο παρέα στο ίδιο ντουλάπι.
Αν πάντως ξαλαφρώσω κάποια στιγμή αυτό το ντουλάπι θα ενημερώσω.
-
παντού υπάρχει μία AE-1
Εδώ με την μακρινή της απόγονη, με την οποία είμαι ενθουσιασμένος
-
Πιστός στην canon έτσι;
-
Ήμουνα έτοιμος να πάρω Nikon (D90) αλλά τουλάχιστον τώρα στα χρήματα αυτά δε νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο από την 550. Υποσυνδείδητα και χωρίς καμία λογική εξήγηση, κατά βάθος προτιμώ Canon
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ μπαταρία 4LR44? Σε όσα φωτογραφεία ρώτησα δεν έχουν, μάλλον θα χρειαστεί να παραγγείλω από internet. Είναι για την ΑΕ-1.
Παρεπιπτόντως τα διάφορα φωτογραφεία που δέχτηκαν ισχυρό οικονομικό πλήγμα από τις ψηφιακές, αντί να επενδύσουν στον χομπίστα που θα είναι πλέον ο μόνος που -ενίοτε- θα χρησιμοποιεί φίλμ απλώς πουλάνε κορνίζες και 1-2 ψηφιακές που δεν αγοράζει κανείς από συνοικιακό κατάστημα.
Στην γειτονιά μου υπήρχαν 3 φωτογραφεία, το ένα έκλεισε, το άλλο το παίζει καλλιτεχνικό στούντιο (!?) και ο 3ος που απέμεινε δεν είχε ούτε την εν λόγω μπαταρία, ούτε θετικό φίλμ για slides (!)..
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ήμουνα έτοιμος να πάρω Nikon (D90) αλλά τουλάχιστον τώρα στα χρήματα αυτά δε νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο από την 550. Υποσυνδείδητα και χωρίς καμία λογική εξήγηση, κατά βάθος προτιμώ CanonΞέρει κανείς που μπορώ να βρώ μπαταρία 4LR44? Σε όσα φωτογραφεία ρώτησα δεν έχουν, μάλλον θα χρειαστεί να παραγγείλω από internet. Είναι για την ΑΕ-1.
Παρεπιπτόντως τα διάφορα φωτογραφεία που δέχτηκαν ισχυρό οικονομικό πλήγμα από τις ψηφιακές, αντί να επενδύσουν στον χομπίστα που θα είναι πλέον ο μόνος που -ενίοτε- θα χρησιμοποιεί φίλμ απλώς πουλάνε κορνίζες και 1-2 ψηφιακές που δεν αγοράζει κανείς από συνοικιακό κατάστημα.
Στην γειτονιά μου υπήρχαν 3 φωτογραφεία, το ένα έκλεισε, το άλλο το παίζει καλλιτεχνικό στούντιο (!?) και ο 3ος που απέμεινε δεν είχε ούτε την εν λόγω μπαταρία, ούτε θετικό φίλμ για slides (!)..
Δε μπορεί ένα συνοικιακό φωτογραφείο να επιβιώσει με τον χομπίστα που τραβάει 1-2 φιλμ... το κέρδος εκεί ήταν στην ποσότητα.
Εγώ κόβω βόλτες εδώ γύρω και τους πείθω να μου χαρίσουν τα ληγμένα α/μ φιλμ που τους έχουν τυχόν ξεμείνει
Για καινούρια, ebay, και macodirect.de.Πάντως, ο 'δικός μου' φωτογράφος έχει ακόμα μπαταρίες. Και βρήκα στο τουριστικό [ ] του θείου μου μπαταρία PX640 1.33V για φωτόμετρο που έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια γιατί περιέχει υδράργυρο.
Πάντού υπάρχει μια AE-1 πάντως (εδώ με την επίσης φιλμάτη ξαδέλφη)
Την χρησιμοποιούσα μέχρι τις αρχές του χρόνο οπότε και χάλασε το κλείστρο...
-
Αυτό το γωνιώδες μεταλλικό σχήμα της ΑΕ1 δεν είναι πολύ ομορφότερο από τις καμπύλες των σύγχρονων? Σε όσα νέα μοντέλα προσπάθησαν να το ξαναβάλουν απλά δεν έγινε κάτι όμορφο. Τελικά κάθε εποχή κρύβει την ομορφιά της αλλά μερικές εποχές και η αισθητική τους είναι πλέον ανυπέρβλητες.
-
εγώ ξεκίνησα με την canon A1
αλήθεια τί διαφορές είχε με την ΑΕ?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
εγώ ξεκίνησα με την canon A1αλήθεια τί διαφορές είχε με την ΑΕ?
-
θέλω να τ ακούω
Ο χρήστης κακόμοιρος σταύρος με canon AΕ1 και όχι Α1 έγραψε:
I predict you won't be happy. In their days, the A1 was the 'near pro', all singing all dancing model -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καλησπερα. Αν και 18αρης ασχολουμαι απο τα 16 με φωτογραφια. Μετα απο ψηφιακες οπως η SONY N2 και μια coolpix s8000, τωρα ειμαι ενας ευχαριστημενος κατοχος μιας Nikon D60 και εχω τρεις φακους: 18-55 ΕD GII, 18-105 VR και εναν 55-200 VR... επειδη ειμαι προσκοπος ειμαι πολυ συχνα στο βουνο και λατρευω τα τοπια και τα close-ups σε φυτα και σε οτι εχει εντονα χρωματα... ακομη λατρευω το street photography ... τα συναισθηματα των ανθρωπων που περπατουν στο δρομο ν απεικονιζονται μεσα σε μια φωτογραφια...
Βαλε καμια φωτο σου στο viewtopic.php?f=13&t=39466&p=1963590#p1963590 αν θες .
bill λογω προβλημαστος του pc εχω ενα θεματακι... αναβαλω το ανεβασμα μεχρι να λυθει...
-
καλώς να ορίσεις συντόμως
-
θέλω να τ ακούωI predict you won't be happy. In their days, the A1 was the 'near pro', all singing all dancing model
Το θέμα είναι τι φωτογραφίες βγάζεις, όχι ο εξοπλισμός
-
το ίδιο λέτε
-
καλώς να ορίσεις συντόμως
Φωτογραφία. Ασχολείστε;