-
Καλησπέρα.
Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός μικρομεσαίου μεταχειρισμένου σε τιμή γύρω στις 7000 ευρώ. Το βασικό μου δίλλημα είναι αν θα επιλέξω 1400 ή 1600 cc. Γι' αυτό, θα ήθελα να μου πείτε ποιά είναι η διαφορά στα πάγια τέλη (ασφάλεια, φορολογία, συντήρηση κτλ.).
Είμαι μεταξύ των Renault Megane II (1.4 & 1.6), Ford Focus II (1.6, διότι το 1.4 είναι απελπιστικά αργό), Peugeot 307 (1.4 & 1.6) και Seat Leon I (1.6). Θα ήθελα να μου συγκρίνετε τα παραπάνω αυτοκίνητα ως προς την αξιοπιστία, την κατανάλωση, το κόστος συντήρησης, τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά.
-
Καλησπέρα.
Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός μικρομεσαίου μεταχειρισμένου σε τιμή γύρω στις 7000 ευρώ. Το βασικό μου δίλλημα είναι αν θα επιλέξω 1400 ή 1600 cc. Γι' αυτό, θα ήθελα να μου πείτε ποιά είναι η διαφορά στα πάγια τέλη (ασφάλεια, φορολογία, συντήρηση κτλ.).
Είμαι μεταξύ των Renault Megane II (1.4 & 1.6), Ford Focus II (1.6, διότι το 1.4 είναι απελπιστικά αργό), Peugeot 307 (1.4 & 1.6) και Seat Leon I (1.6). Θα ήθελα να μου συγκρίνετε τα παραπάνω αυτοκίνητα ως προς την αξιοπιστία, την κατανάλωση, το κόστος συντήρησης, τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά.
-
Καλησπέρα.
-
1.6 να πάρεις τέλη και ασφάλειες είναι τα ίδια ή focus ή leon από εμένα .
-
Σε Megane να κοιτάξεις μόνο facelift μοντέλα. Οτι προβλήματα είχαν τα προfacelift μοντέλα έχουν λυθεί.
Σε επιδόσεις είναι επίσης άψογο. Σε οδική συμπεριφορά μάλλον το focus υπερτερεί λιγάκι.
Από 307 μακρυά. Οποιον ξέρω να έχει ή να είχε έχει βαρεθεί να πηγαίνει συνεργείο. Ειδικά για ηλεκτρικά προβλήματα.
Το Leon 1.6 είναι αργό.
Μεταξύ όσων αναφέρεις θα έλεγα focus η megane. Σε κατανάλωση νομίζω σε φυσιολογικά επίπεδα και τα 2. Σε κόστος συντήρησης παλιά θα σου έλεγα ότι συνέφερε η Ford. Αλλά απο ανθρώπους που έχουν ford ξέρω ότι έχει πάρει την ανιούσα σε αντίθετα με τη Renault που σε τιμές έχει πάρει την κατιούσα. -
+1 sto ford αλλα με τον καλο 1.6 κινητηρα
ειναι και το μονο που δεν εχει αλλαξει μοντελο ακομα -
εγώ ως πρώην κάτοχος Megane II του 2004 1.6 sedan έχω να σου πω ότι γενικά ήμουν ευχαριστημένος αν και έβγαλε τα κλασικα προβλήματα με τα ηλεκτρικά (πολλαπλασιαστες) και με τον μηχανισμό των ηλεκτρ. παραθύρων.Αν βρείς μετά το face lift αξίζει αλλά δεν ξέρω τι τιμή ζητάνε.Για μοντέλο το 2004 υπόλόγισε περίπου 5-6 χιλιάδες.Επίσης το focus αξίζει και μάλλον να το προτιμήσεις.
-
Ford θα παρεις.Πολυ καλη ενεργητικη ασφαλεια,καλος κινητηρας,5αστερο στο crash test και με πολυ καλο εξοπλισμο.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Ford θα παρεις.Πολυ καλη ενεργητικη ασφαλεια,καλος κινητηρας,5αστερο στο crash test και με πολυ καλο εξοπλισμο.Δεν παίζεσαι. Εντάξει, το εμπεδώσαμε, τα Ford είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα αλλά γιατί να θέλεις να έχουν όλοι τέτοια. Δεν θα σε πείραζε καθόλου να έχουν όλοι αυτοκίνητο ίδιο με το δικό σου;;
Εμένα πάντως κάπου θα μου κακοφαινόταν.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ford θα παρεις.Πολυ καλη ενεργητικη ασφαλεια,καλος κινητηρας,5αστερο στο crash test και με πολυ καλο εξοπλισμο.
Δεν παίζεσαι. Εντάξει, το εμπεδώσαμε, τα Ford είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα αλλά γιατί να θέλεις να έχουν όλοι τέτοια. Δεν θα σε πείραζε καθόλου να έχουν όλοι αυτοκίνητο ίδιο με το δικό σου;;
Εμένα πάντως κάπου θα μου κακοφαινόταν....Συνήθως θα συμφωνούσα μαζί σου αλλά σε αυτή την περίπτωση ο Γιωργάκης έχει ένα δίκιο. Το Focus Mk2 1600 115 ίππων είναι από τις καλύτερες επιλογές σε αυτά τα λεφτά.
-
Μου αρέσει να τον πειράζω. Δεν θέλω να του κόψω τον ενθουσιασμό του αλλά να τον βοηθήσω να ηρεμήσει/ωριμάσει. Και μάλιστα δεν μπορεί να μου κρατήσει μούτρα γιατί κι εγώ θα το έπαιρνα το Focus ΜΚΙΙ. Είχα νοικιάσει ένα και μου είχε κάνει άριστη εντύπωση!
-
Από αυτά ... Focus.
Το MeganeII ακόμα και αισθητικά είναι μακρυά μου, ο 1,6 MPi ή Fsi ή όπως αλλιώς τον λένε ούτε η ίδια η VAG δεν νομίζω να θέλει να το θυμάται, το 307 1,6 το συμπαθώ αλλά δεν έχω άποψη. -
Από αυτά που λες έχω οδηγήσει το φόκους και μεγκάν και τα δύο σε 1.6, και θα προτείνω με μεγάλη διαφορά φόκους. Δεν έχει τόσους χώρους όσους περιμένεις από ένα τόσο μεγάλο αυτοκίνητο για την κατηγορία αυτή, και έχει λίγο φτηνά πλαστικά αλλά στο δρόμο είναι υπέροχο σε οδική συμπεριφορά και τιμόνι/κιβώτιο. Το μεγκάν είναι λίγο περίεργο σε τιμόνι, πολύ κακό στο κιβώτιο, αλλά με ωραίο ήχο και ξεχωριστό ντιζάιν στο τρίπορτο. 307 και λεόν είναι αρκετά πιο παλιά, 4άστερα και με ημιάκαμπτους πίσω (όπως και το ρενώ) και φεύγουν νωρίς από το παιχνίδι...
Διαφορές 1400 με 1600 σε τέλη δεν έχεις, σε ασφάλειες κανένα 100άρι το χρόνο, συντήρηση εξαρτάται από το μοντέλο αν και μπορεί να υπάρχουν αδικαιολόγητες διαφορές, ενώ από φορολογία δύσκολα να πιάσουν κάποιο τα τεκμήρια. Η κατανάλωση της βενζίνης εξαρτάται περισσότερο από το βάρος παρά τον κυβισμό οπότε εκεί δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
...307 και λεόν είναι αρκετά πιο παλιά, 4άστερα και με ημιάκαμπτους πίσω (όπως και το ρενώ) και φεύγουν νωρίς από το παιχνίδι...Σε ποια tests του euroncap είχε δοκιμαστεί το leon Ι και είχε βγει 4άστερο;
Focus από μένα γιατί είναι το μόνο που πωλείται ακόμη (έστω και αν έρχεται αντικαταστάτης του) και το μόνο με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Κι εγώ προς το Focus κλείνω, αν και σκέφτομαι αρκετά και το Megane, λόγω προηγούμενης ευχάριστης εμπειρίας από Renault και γνωστού συνεργείου.
Για το Focus 1.6 με τους 115 hp έχω διαβάσει πως έχει αυξημένη κατανάλωση, ενώ το Megane 1.6 πως έχει χαμηλή συγκριτικά κατανάλωση. Ισχύει, ή είναι μία από τις συνήθεις ανακρίβειες των περιοδικών?
-
Για την κατανάλωση του Megane 1.6 115hp μέσα στην πόλη με κίνηση κανονική, ο υπλολογιστής ταξιδίου έδειχνε περίπου 10 lt/100 km ενώ στην εθνική με χαλαρή οδήγηση (δηλ.120-130 km) η κατανάλωση έπεφτε στα 6,5-7 , ενώ πάνω απο τα 140 km ανέβαινε στα 8.5-9. Γενικά οικονομικό αυτοκίνητο!
-
Ιδια καταναλωση με του megane θα εχεις στο περιπου.Την εχει ο πατερας μου που εχει ποιο παλιο κινητηρα.
-
Mazda 3
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Mazda 3Ξεφεύγει σε τιμή και δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά.
Αγορά μικρομεσαίου μεταχειρισμένου στις 7000 ευρώ