-
Το είδα και σε ευχαριστώ!
Σωστό αυτό που λες περί αθεϊσμού, αλλά ρώτησα γιατί πολλοί το παίζουν άθεοι και μετά πιστεύουν κάπου όταν τους τύχει κάτι άσχημο, ή όταν έχουν να κάνουν με 'σπόνσορες', πχ άθεος στους φίλους, αλλά φανατικός χριστιανός μπροστά στο μπαμπά ή τη γιαγιά, να μη χάσουμε και τη χορηγία!
Σαν τα πιτσιρίκια που πάνε διακοπές και φοράνε σκουλαρίκια σε μύτες, αφαλούς κλπ, αλλά μόλις κατέβουν από το καράβι τα βγάζουν, μη τα δει ο μπαμπάς και δεν τους ξαναδώσει χαρτζιλίκι να πάνε διακοπές!
Επανάσταση δηλαδή, αλλά να μη χάσουμε και τα κεκτημένα μας!
Ο φίλος μου πάντως που αναφέρω το έκανε γιατί το ένιωσε, δεν είναι και πιτσιρικάς, 50φεύγα είναι, οπότε δεν είχε την ανάγκη χορηγών ή γλυψίματος προς τα άτομα που τα ονομάζουμε κοινωνικά αποδεκτα.
Ελπίζω να το εξαντλήσαμε το θέμα και να κατάλαβες ότι όπως πιστεύεις εσύ κάπου έτσι πιστεύουν και κάποιοι άλλοι κάπου αλλού και είναι κακό να τους προσβάλεις αναφέροντας το τι έγραψε ο καθένας που δηλώνει ιστορικός παρουσιάζοντάς το σαν προσωπική σου άποψη.
Θα μπορούσες αντί να γράψεις 'υπόψιν ότι ο τάδε ήταν έτσι' να γράψεις 'κατά τον τάδε που λέει ότι είναι ιστορικός ο τάδε ήταν έτσι'. -
Ιστορικές πηγές υπάρχουν χιλιάδες,όπως υπάρχουν/υπήρξαν εκατοντάδες και οι ιστορικοί που τις μελέτησαν και έβγαλαν συμπεράσματα.
Οι πηγές δεν αποτελούν από μόνες τους ιστορία,δεν είναι πιστή και αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων.Εμπεριέχουν πάντα την υποκειμενική άποψη του συγγραφέα τους.Δουλειά του ιστορικού είναι να μελετήσει και να διασταυρώσει τις πηγές με σκοπό να φτάσει στην αποκάλυψη των γεγονότων.
Άρα βλέπουμε πως μπαίνει στη μέση ο ανθρώπινος παράγοντας 'ιστορικός'.Δεν γίνεται όποιος έχει τελειώσει μια σχολή ιστορίας και αρχαιολογίας,έχει κάνει μια μελέτη και έχει γράψει και 1,2,100 βιβλία να θεωρείται ότι έχει καταφέρει να 'ανακαλύψει' τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα μέσα από τις πηγές.Τίθεται θέμα αντικειμενικότητας,αλλά και ικανότητας του ιστορικού.
Όπως ένας γιατρός,για παράδειγμα, μπορεί να κάνει λάθος στη διάγνωση,μπορεί να κάνει λάθος και ο ιστορικός.Όχι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο βέβαια,αλλά το κοινό είναι ότι δεν καταφέρνουν να αποκαλύψουν την αλήθεια (ασθένεια ή ιστορικό γεγονός).Ο skullone κάνει σαν τον ασθενή που ακούει τη διάγνωση από έναν γιατρό και τη θεωρεί σωστή,μόνο και μόνον αυτή.Δεν λαμβάνει υπ' όψιν ότι ο γιατρός μπορεί να είναι ηλίθιος,ελλιπώς εκπαιδευμένος,κουρασμένος κλπ,κλπ.Έτσι και ο ιστορικός μπορεί να είναι ηλίθιος,ελλιπώς εκπαιδευμένος,μη αντικειμενικός,συμφεροντολόγος κλπ,κλπ.
Γι' αυτό άλλωστε βλέπουμε κατά καιρούς διαφορετικά ρεύματα-τάσεις στην μελέτη της ιστορίας/παλαιοντολογίας.Γιατί εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι;Θα λάβουμε πολλές απαντήσεις,όλες σχεδόν βασισμένες σε στοιχεία.Που είναι ο τάφος του Μ.Αλεξάνδρου;Ξεχωριστή θα είναι η απάντηση πχ της κ.Σουβαλτζή που υποστήριζε ότι τον ανακάλυψε,βασιζόμενη σε στοιχεία κλπ.
Και πάει λέγοντας....Ακόμα και κάτι %$#@#βιβλία που διαφημίζουν κάτι Βελόπουλοι κ Σία περί ανωτερότητας των Ελλήνων (όπου γράφονται απίστευτες μπούρδες) υποτίθεται ότι βασίζονται σε στοιχεία,πηγές κλπ.
Έτσι και τα κείμενα και οι απόψεις του skullone βασίζονται σε πηγές, ιστορικούς και άλλα.Δικαίωμά μας να τα πιστέψουμε και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τα παρουσιάζει ως τη μοναδική αλήθεια.
Έτσι καταρρίπτεται η θεμελιώδης αρχή των λόγων του skullone,ότι δηλαδή μιλάει με βάση την επιστήμη,άρα και η εγκυρότητα των λόγων του,με τρόπο μάλιστα παρόμοιο με αυτόν που ίδιος καταρρίπτει τα επιχειρήματα οποιοδήποτε άλλου.
-
Σε παρακαλώ, μη βάζεις στην κουβέντα μας τον Βελόπουλο! Ας κρατήσουμε ένα κάποιο επίπεδο, μακριά από εψιλονιστές κι ελλαδεμπόρους!
Τώρα που ειπώθηκε αυτό, η ιστορία είναι επιστήμη. Μπορεί η εκάστοτε πηγή να είναι υποκειμενική ή αντικειμενική. Η ιστορία μελετά τα αρχαιολογικά, λογοτεχνικά, κλπ. ευρήματα.
Αν οι πηγές επιβεβαιώνονται από τα ευρήματα, ναι, έχουμε επιβεβαίωση του γεγονότος. Το να παίζουμε με δήθεν υποκειμενικότητες θα μας οδηγήσει σε ανοησίες του στυλ 'ο Ηρόδοτος λέει ότι έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνας'...
Ή 'ο Πλούταρχος λέει πως ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε αυτό κι αυτό'.
Δηλαδή, αρχίζουμε να παίζουμε με τις λέξεις. Σε κάθε εποχή, υπάρχουν άνθρωποι που καταγράφουν όσα συμβαίνουν γύρω τους. Άλλος αντικειμενικά, άλλος λιγότερο, άλλος υπηρετεί σκοπιμότητες (π.χ. ο Μάρτιν Μπερνάλ με την 'Μαύρη Αθηνά').
Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχει και η αρχαιολογία και επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τις πηγές.
Επίσης, οι ικανότεροι ιστοριογράφοι χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι κάνουν λίγα λάθη στη δουλειά τους κι όχι πολλά - και όσα λάθη κάνουν, τα κάνουν αθέλητα.
Έτσι, ο Gibbon, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των πρωτοχριcτιανικών χρόνων, έκανε σοβαρή δουλειά, η οποία επιβεβαιώθηκε κι από άλλες, ανεξάρτητες εργασίες. Αλλού δεν τα κατάφερε τόσο καλά.
Επιπλέον, καλύτερη και εγκυρότερη πηγή είναι πάντοτε ένας ιστορικός που αναφέρει 'το τάδε έτος, ο δείνα προέβη σ'αυτές τις ενέργειες' και παραθέτει τις πηγές του, παρά κάποιος που λέει 'τάδε λέγει Κύριος'.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Σε παρακαλώ, μη βάζεις στην κουβέντα μας τον Βελόπουλο! Ας κρατήσουμε ένα κάποιο επίπεδο, μακριά από εψιλονιστές κι ελλαδεμπόρους!Απ' όλα όσα έγραψα (πότε πρόλαβες και τα διάβασες;) αυτό σου έμεινε;
Ήθελα σκόπιμα να ρίξω το επίπεδο για να δείξω ότι μέχρι και αυτός και οι όμοιοί του αναφέρονται σε πηγές,ιστορικούς,μελετητές όπως και εσύ,αλλά και όλοι μας,αλλά λέει %$!@#. Η αναφορά στα παραπάνω δεν συνεπάγεται και γνώση των γεγονότων και της αλήθειας!
-
Με συγχωρείς, αλλά όταν βάζεις στην κουβέντα Κεραμυδά, Βελόπουλο και Φουράκη, καταστρέφεις όλη τη συζήτηση!
Τι σχέση έχουν σοβαροί ιστορικοί, πανεπιστημιακοί άνθρωποι που χαίρουν της εκτιμήσεως όλου του ακαδημαϊκού κόσμου με τις ηλιθιότητες του στυλ 'εκεί που καθόμουν, άναψε από μόνος του ο υπολογιστής μου και βγήκε κείμενο που έλεγε ''έλα πατριώτη! Με λαμβάνεις; Αστρόπλοιο Δίας εδώ'' κι εγώ πήγα στο πληκτρολόγιο κλπ κλπ κλπ';
Μη λέμε ό,τι μας κατέβει!
-
Ή το άλλο το απίστευτο, που λέει ο Φουράκης πως πάει σε ειδικά σημεία με ισχυρό ενεργειακό πεδίο κι επικοινωνεί με τους Ολύμπιους μέσω υπολογιστή που δεν χρειάζεται πηγή ενέργειας...
Ναι, είναι πανομοιότυπο όλο αυτό το σκηνικό με τους προφήτες της Π.Δ.
Και, δυστυχώς, τσιμπάει πολύς κόσμος...
-
skullone o καθε ανθρωπος μπορει να πιστευει οπου θελει ακομα και στον θεο των εβραιων αν αυτο τον βοηθαει πνευματικα και ψυχολογικα να ξεπερασει τις εκαστωτε δυσκολιες.Το θεμα ειναι οτι κανενας χρυσο-δουλος και το υπολοιπο κακο συναπαντημα που τον ακολουθει δεν εχει το δικαιωμα να μας υποδεικνυει με υψωμενο το δακτυλο τι θα πιστευουμε και πως θα σκεπτομαστε.Δεν μπορειτε να μιλησετε αν δε γνωριζεται εκ των εσω.Εχοντας περασει τα παιδικα μου χρονια εντονως χριστιανικα και μεσα στα περιβοητα κατηχητικα και τις χριστιανικες εστιες δεν εχω κανενα ενδοιασμο να τις εξισωσω με τις συναθροισεις των μασωνων και των ροταριανων.Δεν μπορειτε να φανταστειτε το μεγεθος της πλυσης εγκεφαλου που γινεται απο τους δηθεν με τον μανδυα του προοδευτισμου παπαδες.Με λιγα λογια σε κανουν να μισεις τον εαυτο σου.......Οι τυποι ειναι ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ και μας μεταφερουν ολες τις ανωμαλιες και τα ψυχικα τους παιδικα τραυματα.Αλλα skullone πιστευω οτι αυτη η πλυση εγκεφαλου δεν γινεται με σκοπο να εξαφανισουν τον πολιτισμο μας και να μας κανουν να πιστεψουμε στον θεο τους αλλα ολα γινονται για τα χρηματα.Οι τυποι ειναι η χειροτερη μορφη δημοσιων υπαλληλων.Βεβαια υπαρχουν και ανοιχτα μυαλα αλλα ειναι ελαχιστα σε ξερονησια του ιονιου-αιγαιου και τη βγαζουν με ενα κομματι ψωμι.Δυστυχως αποτελουν μειωψηφια αν και πιστευω οτι η διαφορα τους με τους αστικους κοιλαραδες ρασοφορεμενους ειναι οτι αυτοι εχουν καλη ψυχη αλλα και παλι ειναι δουλοι του θεου τους.Αυτο που θελω να σε ρωτησω skullone ειναι
1)Εχεις καποια στοιχεια που δειχνουν οτι ο χρισοστομος ηταν πρωτεργατης στο καψιμο της αλεξανδρειας?
2)Οταν μιλω με τους θεολογους μου αναφερουν συνεχως το ιδιο επιχειρημα.Οτι πολλα κειμενα των αρχαιων ελληνων εχουν διασωθει σε μοναστηρια.Μπορεις να με διαφωτησεις?
3)Αληθεια εχεις παει στο αγιο ορος?Ειναι μυθος το οτι οποιος το επισκεπτεται γαληνευει και οτι και οι αθεοι πιστευουν?Παραμυθι σκορδαλια?
skullone πιστευω οτι επεσες σε παγιδα.Επειδη εχω διαβασει πολλα απο τα μυνηματα σου δεν εισαι αθεος απλα σκεπτομενος.Το να το παραδεχεσαι ομως δειχνει ψηγματα κακιας η το οτι εστερνιζεσαι εννοιες του εβραιοχριστιανισμου.Καλο η κακο.πιστος η αθεος.Ειδωλολατρης κτλ.Εισαι αθεος?Διαβαζοντας σε εμαθα πολλα και σε ευχαριστω αλλα χωρις να θελω να σε προσβαλλω αν ησουν λιγοτερο επιθετικος θα μας ειχες κερδισει ολους.Επειδη ομως δειχνεις τσαντισμενος με τα παπαδαρια μπορεις να μου πεις εαν εχει συμβει κατι πιο προσωπικο?Οσο για μενα δεν εμενδιαφερουν εννοιες πιστος η αθεος.Οπως ειπα ο καθενας φτιαχνεται ψυχολογικα οπως θελει.Εγω παντος πιστευω στην οικογενεια μου στους φιλους μου και στις αξιες του ανθρωπισμου.Απο αυτους εμπνεομαι και για να μπορεσουν και αλλοι κοιμοισμενοι ανθρωποι να ξυπνησουν και να αποκτησουν δικαιωμα επιλογης πρεπει αμεσα να υπαρξει διαχωρισμος εκκλησιας κρατους.Γιατι αραγε στα σχολεια να μην διδασκονται ολες οι θρησκειες?Αληθεια για πιο λογο να διδασκονται οι θρησκειες?Εχει αποδειχτει πουθενα οτι η πιστη σε κατι ανυπαρκτο βοηθα στην πνευματικη ανελιξη του ανθρωπου?Αληθεια αντι για ολες τις θρησκεις γιατι να μην διδασκονται στο βαθμο που ειναι εφικτο οι πιο σημαντικοι πολιτισμοι-δεν ειναι πιο εποικοδομητικο?Το θεμα ειναι οτι οσοι τελοιωνουν το σχολειο και ενας απο αυτους προσφατως ειμαι και εγω ουτε την θρησκεια τους (των εβραιων)ουτε την ιστορια μας μαθαινουμε σωστα.skullone παντος δεν ανησυχω.Λιγοι ειναι πλεον αυτοι που πιστευουν πραγματικα το παραμυθι και στην πλειοψηφια τους ειναι γεροντακια.Ονομαστικα νομιζω ειναι μολις το 50% που δηλωνει χριστιανος ορθοδοξος και θυμουνται την μητερα εκκλησια καθε πασχα-μεχρι να βρασει η μαγειριτσα πεταγονται στην εκκλησια για να περασει η ωρα.Απο τη στιγμη που τελειωνει το παραμυθι τους πρεπει να κοιταξουμε πως θα ξεμπερδεψουμε τα μυαλα των μαθητων γιατι δεν μπορεις να τους διδασκεις στις 9 για παραδειγμα την πολυγαμια των ελληνων και στις 10 ο καλος θεουλης θα σου κοψει το πουλακι αμα προβεις σε μοιχεια η προγαμιαια σχεση .Ενα απο τα δυο πρεπει να φυγει απο τα σχολεια.........
-
Ο skullone από ότι κατάλαβα προσπαθεί να κάνει προσηλυτισμό και τίποτα παραπάνω!
Έλεος ρε φίλε, πίστευε όπου θες, δε με νοιάζει ο λόγος που το κάνεις, αλλά μην προσβάλεις το 99,9% των Ελλήνων που δεν πιστεύουν σε θεούς των βουνών και των λαγκαδιών και τους θεωρείς και ανθέλληνες! Εγώ ένα πράγμα σου ζήτησα μόνο. Να μην βρίζεις αγίους! Αν έχεις δει εσύ προσωπικά τον Αη Γιώργη να πουλά σαλάμια πάω πάσο, στείλε και φωτό αν έχεις! Αλλά μη μας παρουσιάζεις σαν τετελεσμένο κάτι που είπε ένας «ιστορικός». Γιατί θα σου πω και εγώ για τριολέ της Αθηνάς με τον Δία και την Ήρα που έχουν πει άλλοι «ιστορικοί» και μετά έλα να συζητήσουμε τα περί ηθικής και άλλων στις θρησκείες.
Το αν εγώ θεωρώ τον εαυτό μου πρόβατο και τρέχω πίσω από μια θρησκεία είναι δικό μου θέμα και έχει να κάνει με τη νοημοσύνη μου, αλλά μην προσπαθείς να μου επιβάλεις ότι έχω άδικο γιατί η δική σου θρησκεία λέει άλλα, γιατί πάλι δε θα βρούμε άκρη.
Πίστευε αυτό που θες, προσκύνα σε βωμούς και δάδες, φόρα και χλαμύδες, αλλά μη μου προσβάλεις τη θρησκεία μου, όποια και αν είναι αυτή! -
sakiss, μετά χαράς να απαντήσω στα ερωτήματά σου.
- Ο χρυσόστομος έβγαλε πύρινους λόγους, ζητώντας από το ποίμνιο να την κάψει τη Βιβλιοθήκη, γιατί 'δαίμονες οικούν εκεί'.
Αναφέρεται και στο γραπτό του έργο και στην Εκκλησιαστική ιστορία. Τώρα δεν τα έχω μαζί μου, αλλά θα βρω κάποια στιγμή και τα χωρία στα οποία παρατίθενται όλα αυτά.
Ο χρυσόστομος ήταν περισσότερο ιδεολογικός ινστρούχτορας. Ο ηθικός και φυσικός αυτουργός ήταν ο επίσκοπος Αλεξανδρείας Θεόφιλος.
- Μέρος των συγγραμμάτων που έχουμε σήμερα όντως είχε αποθηκευθεί και αντιγραφεί σε μοναστήρια. Πώς όμως βρέθηκαν εκεί; Πώς αποκτήθηκαν, αφού ΟΛΕΣ οι βιβλιοθήκες είχαν πυρποληθεί; Προφανώς, επρόκειτο για λάφυρα/κλοπιμαία.
Άρα, μόνον για 'διάσωση' δε μπορούμε να μιλάμε, αν σκεφθούμε μάλιστα και την εκτεταμένη αρχαιοκαπηλία που διέπρατταν πάμπολλοι μοναχοί και ιερωμένοι μέχρι και την απελευθέρωση της Ελλάδος από τον Τουρκικό ζυγό.
- Στον Άθω δεν έχω πάει. Είναι, όντως, μια πολύ όμορφη περιοχή, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη φυσική ομορφιά. Όμως, κάθε φορά που ο άνθρωπος βρίσκεται σ'ένα ήρεμο περιβάλλον, μέσα στη φύση δεν γαληνεύει;
Το 'και οι άθεοι πιστεύουν' θα μου επιτρέψεις να το θεωρήσω παραμύθι.
Τώρα, για τον μισελληνισμό των παπάδων. Πάμπολλες ενέργειές τους και κηρύγματά τους (και των αγίων) είναι γεμάτα από φράσεις του 'οι Έλληνες είναι σατανικοί, είναι τρελοί, να καίτε τα βιβλία τους, τους ναούς τους...'. Βέβαια, όλα αυτά έχουν τη ρίζα τους στη Βίβλο. Ο ping of death παρέθεσε κάποια σημαντικά χωρία μισελληνικών προφητειών.
Γιατί όμως να καταστρέψουν τον Ελληνικό πολιτισμό;
Μα, Ελληνισμός και λογική πάνε μαζί! Και, όπου υπάρχει λογική, δεν υπάρχει υποταγή στο ιερατείο! Που σημαίνει, με πολύ απλά λόγια:
Αν δεν υποτάσσεσαι στο ιερατείο, δεν τους τα σκας, ούτε σε εξουσιάζουν.
Που, με τη σειρά του, σημαίνει ότι το ιερατείο θα εξαναγκασθεί σε δίαιτα αδυνατίσματος και θα στερηθεί τις πολυτέλειές του.
Πάμε δηλαδή σε ένα καθαρά οικονομικό θέμα: Για να μας τα παίρνουν, μας φορτώνουν ενοχές, φοβίες και μίσος για τους 'διαφορετικούς' κι εμείς παίζουμε το παιχνίδι τους.
Όσον αφορά το παπαδαριό, όντως έχω κάμποσα εναντίον τους κι από τη δική μου ζωή. Πάντα οι χειρότεροι άνθρωποι στη ζωή μου, αυτοί που δημιουργούσαν πρόβλημα σ'εμένα και στην οικογένειά μου, ήταν προσκολλημένοι στην εκκληcία και έτοιμοι να επικρίνουν, να κατακρίνουν κλπ.
Άσε που μια φίλη μου, ωραία κοπέλα και συμπαθέστατη, την διπλάρωσαν από κορίτσι κάτι μοναχές και τώρα έχει γίνει ένα άβουλο πλάσμα στο μοναστήρι, που δεν θέλει να δει την οικογένειά του και έχει αποκοπεί απ'όλους εμάς τους 'αμαρτωλούς'.
Και είχαμε και τους θεολόγους στο σχολείο να μας δημιουργούν κόμπλεξ και προβλήματα, γεμίζοντάς μας ενοχές για το κάθε τι.
Α, κάτι άλλο: στους αρχαίους Έλληνες δεν συνηθιζόταν η πολυγαμία. Εθεωρείτο ως αντιοικονομική και καθόλου πρακτική συνήθεια. Αντιθέτως, υπάρχουν πάρα πολλά χωρία στην Παλαιά Διαθήκη όπου βλέπουμε εξέχουσες μορφές της Βίβλου να έχουν δυο γυναίκες.
Τα περί 'προσηλυτισμού' είναι ανυπόστατα. Τις πληροφορίες που σου έδωσα, giwrgosth, στις έστειλα κατά λάθος πριν μου πεις ότι δεν ήθελες να μάθεις τίποτα περαιτέρω. Θα σε παρακαλούσα επίσης να διατηρείς την κουβέντα σε ένα στοιχειωδώς σοβαρό επίπεδο. Τα 'τριολέ με Δία και Ήρα' κλπ ακυρώνουν αυτομάτως ό,τι λες. Κρίμα, και νόμιζα ότι μπορούσα να κάνω μια καλόπιστη συζήτηση μαζί σου. Έκανα λάθος να πιστέψω ότι είχα απέναντί μου έναν άνθρωπο που ήθελε να μάθει την άποψή μου. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.
-
skullone αστους να πιστευουν το παραμυθι τους.Δικαιωμα τους αν νιωθουν ετσι καλυτερα.Απλως γραψε τα τοσα σημαντικα που αναφερεις πιο χαλαρα χωρις να κατακρινεις οσους πιστευουν γιατι μετα αδικως κατ εμε θα σε κατηγορουν για προσυλιτισμο Δυστυχως δεν μπορουν να καταλαβουν το υφος σου.........
-
skullone-με το αγιο φως τι παιζει?Εχει αποδειχτει οτι ειναι θεοσταλτο η κατι γινεται με την ανακλαση φωτος και αναβει?
-
Το έχω εξηγήσει και πιο πριν. Πρόκειται για φαινόμενο αυτανάφλεξης με την έκθεση στον αέρα.
Προφανώς βέβαια, το κερί δεν ανάβει από μόνο του αν βρεθεί στον αέρα.
Αν όμως εμποτίσεις το φυτίλι με φωσφόρο, τότε σε λίγη ώρα έχουμε αυτόματη ανάφλεξη!
Αυτό ακριβώς γίνεται και με το 'άγιο φως' της Ιερουσαλήμ. Φαίνεται πως όλα ξεκίνησαν από αποκαλύψεις κάποιων μοναχών που σκανδαλίσθηκαν από αυτά τα κόλπα.
Ειρήσθω εν παρόδω, σε παλαιότερες εποχές ο φωσφόρος χρησιμοποιούνταν κυρίως σε τελετές μαύρης μαγείας και τον βρίσκανε σε οστά και κόπρανα.
-
Πιο συγκεκριμένα:
Το χημικό στοιχείο φώσφορος έχει μεγάλη συγγένεια με το οξυγόνο και αν βρεθεί σε επαφή με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας αυτοαναφλέγεται. Ο φώσφορος διαλύεται σε διθειάνθρακα, ο οποίος εξατμίζεται εύκολα. Αν λοιπόν βουτήξουμε το φυτίλι του κεριού σε διάλυμα φωσφόρου σε διθειάνθρακα και το αφήσουμε, σε λίγο όταν εξατμιστεί ο διθειάνθρακας από το φυτίλι θα μείνει στο φυτίλι μόνο ο φώσφορος και θα αυτοαναφλεγεί ανάβοντας το φυτίλι, καθώς θα ενωθεί με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας, ενώ πριν εξατμιστεί δεν μπορούσε να έρθει ο φώσφορος σε επαφή με το οξυγόνο για να αναφλεγεί. Το πόσο χρόνο μετά θα αναφλεγεί ρυθμίζεται από το πόσο φώσφορο θα διαλύσουμε σε ορισμένη ποσότητα διθειάνθρακα.
-
Το τραγούσι των active member που σας έλεγα...Το όλο σκηνικό είναι η συνάντηση του Χριστού με έναν μεθυσμένο,ψιλοπεριθωριακό τύπο.Διαβάστε το ή καλύτερα ακούστε το....
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ
Βάζω λίγο σκοτάδι και λιγάκι βροχή
για να σου φτιάξω μια παράξενη αρχή
και να σε ξεμακρύνω λίγο από τη σκέψη σου
που έτσι κι αλλιώς σε συνερίζεται το κέφι σου.
Σε πάω σε δρόμο μικρό, σε σοκάκι παλιό
σ' ένα αιώνια ποτισμένο απ' το κρασί καπηλειό,
μέρος κακόφημο, ακόμα και για το στοχασμό μου
που ούτε κι ο φόβος δε με φέρνει στ' όνειρό μου.
Εδώ λοιπόν, θα μοιραστώ μια ιστορία μαζί σου
που 'ναι σα να συνέβη χθες και ορκίσου
αν σε πειράξει τόσο που ντραπείς
πουθενά να μη τη πεις.Καλώς ήρθες, ξένε στο τόπο μου
άραξε δίπλα να σου βάλω ένα κρασί να πιεις
συγχώρεσέ με λιγάκι για τον τρόπο μου,
μα με βρήκες στην αγκαλιά της ντροπής.
Ξέμεινα μόνος μου, πάρε και κάτσε όπου θες
κουρασμένο σε βλέπω, πρέπει καιρό να γυρίζεις,
όμως μέσα στη ζαλάδα μου και πίσω απ' τις σκιές
σα να μου φαίνεται πως κάτι μου θυμίζεις.Γεια σου και σένα, έλειπα χρόνια ήμουνα κάπου μακριά
με φέραν πίσω δυνατές φωνές
και κάποιες τύψεις που μου είπαν πως εδώ κοντά
έχω γεννηθεί κι έχω πεθάνει δυο χιλιάδες φορές.Ω, να τα μας, καλά είπα όταν σε είδα
πως σίγουρα παράξενα θα πρέπει να μιλάς
από άλλο κόσμο έχεις απάνω σου σφραγίδα
αυτά τα αγκάθια στο κεφάλι και τα ρούχα που φοράς.Κάποτε κάποιοι μου το φόρεσαν για στέμμα
και με χλευάζανε μεγάλο βασιλιά
ακόμα τρέχει από τότε φρέσκο αίμα
σ' αυτά που ανέβηκαν του χρόνου τα σκαλιά.
γι' αυτό με βλέπεις μέσα στις σκιές
σαν να φοβάμαι και να θέλω να γλιτώσω
μια προσευχή σ' ένα περβόλι με ελιές
δε με αφήσανε ποτέ να την τελειώσω.Κι όμως μυρίζεις ουρανό και χώματα
κι αυτή την όμορφη δροσιά της σιωπήςΕίναι που μ' έφεραν εδώ αλλόκοτα μαλώματα
άκου, λοιπόν, τι θα τους πεις:
Αφού φωνάζουν όλοι αυτοί
κι αφού σκοτώνουν στ' όνομα μου
πες αναβάλλεται η γιορτή
πάω να ξαπλώσω στα καρφιά μου.
Πες τους ο χρόνος πως τρελάθηκε
δε κάνει στάση Γολγοθά
πες ο παράξενος πως χάθηκε
κι έφυγε οριστικάΜπερδεμένα μου τα λες, αλλά γουστάρω
πρέπει να σπούδασες τη τέχνη του μυαλού
ή σαν κι μένα όταν με πιάνει και σαλτάρω
και πίνω εδώ, με πιάνει αλλού.**Γι' αυτό και εγώ ήρθα εδώ και σε διάλεξα πιωμένο
για να μπορέσεις την αλήθεια να τους πεις
κάτω από το φως το μέτωπο έχεις ιδρωμένο,
μα το προσέχεις καθαρό, δε θα ντραπείς.
Οι άλλοι παίξανε μαζί μου στους αιώνες
αυτοκράτορα με χρίσανε, με κάναν στρατηγό,
τα απλά μου λόγια τα σκορπίσαν σαν κανόνες
και δεν ήξερα τίποτα εγώ.Που με βρήκες εδώ κάτω τι με θες;
Το μυαλό μου δε σαλεύει από κούνια
σα να γεννήθηκα μου φαίνεται χτες
ενώ έξω υπάρχουν έξυπνοι μιλιούνια.Αυτούς τους είδα, τους άκουσα, τους νιώθει το πετσί μου
προτιμώ τα καρφιά που με κρατάνε στο σταυρό
αυτοί πουλήσαν ακριβά τη γέννησή μου,
αυτοί φυλάνε το σκοτάδι θησαυρό.
Πες στους εχθρούς μου ότι είχαν λόγο καλό
και θα τους σέβομαι γιατί πιο τίμια σταθήκαν
όταν με σκοτώναν, κοιτούσαν ουρανό
κι έτσι πρόλαβαν από εκεί συγχωρεθήκαν**.Ωραίος, παράξενε φίλε μου, απόψε
για την ανημποριά μου βρήκες σκοπό
πάρε μια κούπα πάρε ψωμί και κόψε
να τελειώσω το κρασί μου και θα πάω να τους πω:
Αφού φωνάζουν όλοι αυτοί
κι αφού σκοτώνουν στ' όνομα σου
θα πω αναβάλλεται η γιορτή
πας να ξαπλώσεις στα καρφιά σου.
Θα πω ο χρόνος πως τρελάθηκε
δε κάνει στάση Γολγοθά
θα πω ο παράξενος πως χάθηκε
κι έφυγε οριστικά.- Active Member -
Αν υπήρξε ο Χριστός και είπε αυτά που λέγεται ότι είπε ή αν όλα ήταν έμπνευση των εβραίων ή αν όλα ήταν απλά μια ωραία κοινονοικοπολιτική θεωρία ή ο,τιδήποτε άλλο,νομίζω πως οι Active Member έχουν κάπου δίκαιο...
-
Πες στους εχθρούς μου ότι είχαν λόγο καλό
και θα τους σέβομαι γιατί πιο τίμια σταθήκαν
όταν με σκοτώναν, κοιτούσαν ουρανό
κι έτσι πρόλαβαν από εκεί συγχωρεθήκανΜπορει καποιος να μου εξηγησει το παραπανω?skullone εμεις ειμαστε οι εχθροι του απ οτι καταλαβα.Ευχαριστω θεε μου που προλαβα και συγχωρεθηκα και θα μπω στη βασιλεια σου-ακομα να καταλαβω γιατι σε σκοτωσα-μηπως επειδη καυτηριαζω τα κακως κειμενα αυτων που οπως λες χρησιμοποιουν το ονομα σου για να μας εχουν υποχειρια?.Αλλα σου διαφευγει κατι.Απο τη μια οι παππαδες διαστρεβλωνουν το λογο και το εργο σου.Απο την αλλη εσυ δεν εμφανιζεσαι πουθενα και παιζουμε κρυφτουλι.Πως στο καλο να σε πιστεψω.Με το κρινο??????????Τι πρεπει να κανω?Δεν ειμαι τοσο εγωιστης να ζητω την αληθεια του κοσμου αν οντως αυτη εισαι εσυ η οι εξωγιηνοι η οτι απλα ειμαστε αλκαλικες μπαταριες η ειμαστε αποκυηματα του big ban και της θεωριας του δαρβινου.Γι αυτο σας εχω ολους χεσμενους και πιο πολυ εσενα που δεν εισαι καν υπαρκτο προσωπο.Οι αλλοι τουλαχιστον εχουν το θαρρος να υποστηριξουν την θεωρια τους.......εσυ ομως τι κανεις?Απολαμβανεις το show απο ψηλα?Γι αυτο δεν εχει νοημα ρε παιδια να ασχολουμαστε.Πιο πολυ τσακωνομαστε με την θρησκεια παρα βγαζουμε νοημα.Ας σκεφτομαστε με τον καλυτερο συμβουλο που ειναι η συνειδηση μας και οσο για τις ψυχολογικες μας αναζητησεις ο καθενας τις αντιμετωπιζει και τις γιατρευει οπως γουσταρει.Ακομα και πιστευοντας στο θεο των εβραιων.Και εγω οταν πιστευα με βοηθησε σε καποιες δυσκολες στιγμες να σταθω ψυχολογικα αλλα στο τελος οταν κανεις ταμειο οι στιγμιαιες ευεργεσιες που σου προσφερει το γεγονος οτι καποτε θα δικαιωθεις απο εναν ανυπαρκτο θεο κατανταει βαρετο.Καποτε πρεπει να παρεις τη ζωη στα χερια σου και να παψεις να γυριζεις και το αλλο μαγουλο.
-
sakiss, πρέπει να σ'ευχαριστήσω γιατί ξαναέκανες το θέμα αυτό ενδιαφέρον.
-
να μου εβριζες τι μάνα θα γέλαγα αλλα αυτο που είπες είναι χειρότερο ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ[/quote]
Ε!!! ρε παιδια... ειπαμε
μην το χοντραινουμε τοσο πολυ! ειπαμε να κραατησουμε ενα επιπεδο!!!
Και καλο θα ηταν (προσωπική αποψη) να μην μπαινουμε στην λογική 'δεν ξερουμε αν ο καθε ιστορικός ειχε σωας τας φρενας γραφοντας αυτα που ειχε κατα νου... γιατι αν αρχισουμε να αποριπτουμε εναν εναν τους ιστορικους γυρναμε παλι στην αρχη διχως να εχουμε βγαλει ακρη, στην τελικη πιος μου λεει εμενα, αν καπιος κοινος θνητος, καποτε, του την βαρεσε και εγραψε μια ωραια μεγαλοπρεπεστατη ιστορια που την βαφτισε 'χριστιανισμο' ενοωντας οτι η ολη θρησκια μας ειναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ μη μου πει κανενας οτι ειναι αδυνατον γιατι θα τον παραπεμψω στον Τόλκιν ο οποιος δημηουργησε με την φαντασια του μια ολοκληρη γη με οντα, γλωσσα, ιστορια.
Ειπαμε, να μην δεχομαστε ευκολα τιποτα, αλλα να μην απορριπτουμε τιποτα χωρις δευτερη σκεψη. -
Πολλά γράφτηκαν και ο καθένας θα μπορέσει να βγάλει τα συμπερασματα του. Επειδή όμως έχουμε να κάνουμε και με προσωπικές αντιπαραθέσεις και το θέμα είναι ευαισθητο και αλλάζει συνεχεια χαρακτήρα και θεματολογία από την αρχική (που είναι και ατελείωτη), θα σταματήσει εδώ.
Στο κάτω κάτω αυτό που μας ενώνει σε αυτό το φόρουμ είναι το αυτοκίνητο και δεν θέλουμε να μας διχάσει κάτι που έχει να κάνει με πίστη και θρησκεία και αποτελεί καθαρά προσωπικό θέμα. [moderator]
Αναβίωση Καντιωτικού ταλιμπανισμού