-
Προχθές είδα ένα πολύ ενδιαφέρον φορτηγάκι. Βαμμένο κόκκινο με τεράστιους τροχούς να προεξέχουν από τα φτερά. Τι το περίεργο θα μου πείτε? Είχε επιγραφή στην πόρτα της καρότσας «Να ζήσει ο Μυλοπόταμος» και στο πίσω παρμπρίζ ζωγραφισμένο ένα Μ16!!!
Όσοι γνωρίζουν από Κρήτη σίγουρα κατάλαβαν. -
Ωραίος ο τυπάς! Η σοδειά του άραγε ήταν καλή φέτος;
-
Καλησπέρα σας.
Γύρισα σήμερα από διακοπές μιας εβδομάδας στο Πήλιο. Είχα πάει με το accent και το ζόρισα αρκετά στα πανέμορφα στροφιλίκια της περιοχής.Τρεις ερωτήσεις για να μην ανοίγω νέο θέμα:
-
Μερικές φορές γινόταν το εξής περίεργο: όταν ήμουν σταματημένος και αφού είχα διανύσει κάποια αρκετά μεγάλη απόσταση, αν πίεζα κατά λάθος λίγο το γκάζι (για μισό δευτερόλεπτο), η μηχανή άρχιζε να ανεβάζει στροφές μέχρι τις 2-3.000 χωρίς λόγο. Σταματούσε αν ξαναπάταγα λίγο το γκάζι. Να το πάω στο service; Επαναλαμβάνω ότι μου το έκανε σπάνια. Να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο είχε λίγα χιλιόμετρα και δεν είχε ζοριστεί στο παρελθόν.
-
Κάπου κοντά στη Λαμία, κινούμενος στην Εθνική Οδό με ~120 χλμ, είδα μια φωτεινή επιγραφή που έλεγε: 'Όριο ταχύτητας 90' και από κάτω 'Η ταχύτητά σας είναι 119...118...117 χιλιόμετρα'. Με τσίμπησε κάμερα; Να περιμένω κλήση; Ή μήπως ήταν απλώς εκφοβιστικό;
Και ακόμη: η ταχυδρομική μου διεύθυνση έχει αλλάξει από τότε που πήρα το αυτοκίνητο. Η ασφαλιστική εταιρεία έχει τη νέα μου διεύθυνση, όχι όμως και η Τροχαία. Αν είναι να μου έρθει κλήση, θα ήθελα να την παραλάβω και να πληρώσω αντί να πάει στην εφορία και να την πληρώσω τριπλή. Ξέρετε τι πρέπει να κάνω; -
Αν προκαλέσεις ατύχημα της πλάκας και η ζημιά είναι 100-150 ευρώ, συμφέρει να κάνεις φιλική δήλωση ή θα χάσεις το bonus mallus; Ή διαφορετικά: σε κάθε ζημιά που προξενείς έχεις απώλεια του bonus ή υπάρχει ένα όριο με το οποίο τη βγάζεις καθαρή;
-
-
manosk σχετικά με τα ερωτήματά σου:
-
Aν σου ανεβάζει στροφές στο ρελαντί και σταματάει με ξερογκαζιά, είναι ο αισθητήρας της πεταλούδας γκαζιού. Αν είσαι ακόμα μέσα στην εγγύηση πέρνα από κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Σου το αλλάζουν αμέσως και χωρίς καμία επιβάρυνση.
-
Η πινακίδα αυτή είναι απλά προειδοποιητική για να δεις πως έχεις υπερβεί το όριο και να προσαρμόσεις την ταχύτητά σου. Ανάλογη ταμπέλα έχει και στην Αττική Οδό λίγο πριν το αεροδρόμιο.
-
Αν πρόκειται για τόσο ασήμαντο ποσό, καλύτερα να τα δώσεις μετρητά (αφού όμως σου υπογράψει ο συνεμπλεκόμενος στο ατύχημα οδηγός Υπεύθυνη Δήλωση πως δεν έχει καμία άλλη απαίτηση από εσένα) να τελειώσει εκεί το θέμα και να μην μπλέκεις την ασφαλιστική που σίγουρα (εφόσον αποφανθούν υπαιτιότητα) θα σου ανεβάσουν το bonus malus.
Ελπίζω να βοήθησα
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλησπέρα σας.- Κάπου κοντά στη Λαμία, κινούμενος στην Εθνική Οδό με ~120 χλμ, είδα μια φωτεινή επιγραφή που έλεγε: 'Όριο ταχύτητας 90' και από κάτω 'Η ταχύτητά σας είναι 119...118...117 χιλιόμετρα'. Με τσίμπησε κάμερα; Να περιμένω κλήση; Ή μήπως ήταν απλώς εκφοβιστικό;
Ωχχχχ! Δεν μου αρέσουν αυτά!
-
Αυτό δεν έχει να κάνει με κλήση. Είναι απλά ένας μετρητής ταχύτητας, ο οποίος εκείνη την ώρα που περνάς από μπροστά του σου λέει με πόσο πας για να σου υπενθυμίσει (αν πας πάνω από το όριο) ότι παρανομείς και οδηγείς επικίνδυνα. Τις δυο-τρεις πρώτες φορές σου κάνει εντύπωση και ψιλοψαρώνεις, μετά δεν δίνεις σημασία.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ερχόμενος σήμερα πίσω στην Αθήνα από Ιωάννινα, διαπίστωσα πολλές περιπτώσεις ηλιθιωδών προσπερασμάτων στην 'Εθνική' από Ιωάννινα εώς Αντίρριο.Καλά, βλέπουν ότι έρχεται από το αντίθετο ρεύμα όχι μία αλλά τρεις νταλίκες στη σειρά, και στο δικό μας ρεύμα είναι άλλη μακριά νταλίκα. Δεν τούς κάνει καθόλου άισθηση η κατάσταση;;; Τόση βιασύνη πια;
Τελικά, προσπέρασε στο τσακ....
Γύρισα από Κέρκυρα..........
Καλά στο κομμάτι Ηγουμενίτσα - Αντίρριο παίζεται η πολεμική ταινία 'Προσπαράσεις Δίχως Αύριο'
Μέχρι και ταυτόχρονες προσπεράσεις είδα -
Χθες το απογευμα στο κεντρο της Θεσσαλονικης Τσιμισκή μετά τις 8 ένα αγροτικό φορτηγάκι εσερνε πιασμένο απο την καρότσα του έναν ηλίθιο με πατίνια
Δυστυχώς ο αχρηστος εγκεφαλος και των 2 δεν εφτανε για να καταλάβουν τι θα μπορουσαν να προκαλέσουν.
Και δυστυχώς 100 μετρα πιο πριν αστυνομικος της Τροχαιας δεν εκανε τιποταΒαγγέλης
-
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
Χθες το απογευμα στο κεντρο της Θεσσαλονικης Τσιμισκή μετά τις 8 ένα αγροτικό φορτηγάκι εσερνε πιασμένο απο την καρότσα του έναν ηλίθιο με πατίνια
Δυστυχώς ο αχρηστος εγκεφαλος και των 2 δεν εφτανε για να καταλάβουν τι θα μπορουσαν να προκαλέσουν.
Και δυστυχώς 100 μετρα πιο πριν αστυνομικος της Τροχαιας δεν εκανε τιποταΒαγγέλης
υπαρχει περιπτωση ο οδηγος να μην ηξερε τιποτα.Εχω δει πολλες φορες πιτσιρικαδες με πατινια να γραπωνονται απο φορτηγα και να περνουν απο οχημα σε οχημα
-
Ως πιτσιρικάς έχω κάνει δεκάδες χιλιόμετρα πιασμένος πίσω σε τρακτέρ και φορτηγά. Μιλάμε, βέβαια, για άλλη εποχή, όταν οι ταχύτητες των οχημάτων αυτών δεν είχαν σχέση με των σημερινών και η κίνηση στους δρόμους ήταν κλάσμα της σημερινής. Η μήπως απλώς μεγάλωσα;
Edit: Με το ποδήλατο, εντάξει; Δεν το έγραψα αρχικά, αλλά εννοείται.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Καλά ρε γαμώτο, πώς είναι δυνατόν να ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ φανάρι; Μάτι βγάζει το ρημάδι!Εκτός βέβαια αν το κρύβουν δέντρα, πινακίδες ή σταθμευμένα αυτοκίνητα, όπως συχνά γίνεται στις πόλεις...
Εχω περασει 3 φορες με κοκκινο, την ια δεν εφταιγα καθολου, τις αλλες 2 εφταιγα 100% αλλα ακομα και σημερα δεν μπορω να εξηγησω πως διαολο το εκανα.
α) Φαναρι στα Χανια, οπου το συγκεκριμενο φαναρι ειχε και 'ψηλο' φαναρι γιατι ειναι μετα απο στροφη και το χαμηλο. 3 η ωρα το πρωι και εγω κατεβαινω τον κεντρικο αυτον δρομο με 120+ (αδειος ο δρομος, πραγματικα το μοναδικο αυτοκινητο σε πολυ μεγαλο δρομο και με μοντερνο ασφαλες και γρηγορο αυτοκινητο), κοιταω το ψηλο φαναρι και το βλεπω μαυρο. Συνηθες φαινομενο στα Χανια, να σβηνουν τα φαναρια τα πρωινα καθημερινης, τα μαυρα να εχουν προτεραιοτητα εναντι των αναβοσβηνοντων κιτρινων. Ελα που μολις φτανω στα 3 μετρα απο το φαναρι α) βλεπω το χαμηλο φαναρι κοκκινο και β) καταλαβαινω οτι το ψηλο δεν ειναι μαυρο αλλα χαλασμενο, και οτι εγω ειχα κοκκινο κανονικα....Περασα με καμμια 80αρα που ειχα κοψει, παλι καλα που ξημερωματα καθημερινης χειμωνιατικα δνε εβγαινε κανενας (κανα μηχανακι πχ...) απο τον καθετο
β) Φαναρι στην Βουλιαγμενης οταν πια εχεις μπει στην Δαφνη (εκει που στριβουν για Παγκρατι, που το φαναρι ειναι στο τελειωμα μιας κατηφορας).
Το φαναρι το εβλεπα οτι ειναι κοκκινο, καταλαβαινα οτι ειναι κοκκινο, και οτι πρεπει να σταματησω, και τελικα ενω το κοιταγα σαν χανος δεν σταματησα ποτε....Ουτε ακομα εχω καταλαβει τι εγινε και εκανα αυτη την μλκια. Για αν σας προλαβω, δεν πινω οταν οδηγω.γ) και χειροτερο, περασα κοκκινο στην Θηβων, στην διασταυρωση της με την Καβαλας, 4 το απογευμα καθημερινης....Ο μπροστα εκοβε για το κοκκινο φαναρι, εγω δεν το ειχα δει καθολου και ενω μεσα μου εβριζα (γιατι κοβει στην ευθεια ο μλκς???...) τον προσπερασα και διεσχυσα την Καβαλας.
Οπως βλεπεις μπορεις καλλιστα να την πατησεις, εγω ακομα δεν εχω καταλαβει τι εγινε η πως ενεργησα στις 2 τελευταιες περιπτωσεις.
-
Εγώ μόνον 2 φορές, βράδυ, πέρασα κόκκινο φανάρι, όχι επειδή δεν το είδα, αλλά επειδή αδιαφόρησα.
-
Καλά ρε γαμώτο, πώς είναι δυνατόν να ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ φανάρι; Μάτι βγάζει το ρημάδι!Εκτός βέβαια αν το κρύβουν δέντρα, πινακίδες ή σταθμευμένα αυτοκίνητα, όπως συχνά γίνεται στις πόλεις...
Εγώ μόνον 2 φορές, βράδυ, πέρασα κόκκινο φανάρι, όχι επειδή δεν το είδα, αλλά επειδή αδιαφόρησα.
-
Τι απορείς; Μη νομίζεις ότι υπερηφανεύομαι! Δεν είναι αυτά πράγματα για να περηφανεύεται κανείς! Το είδα το φανάρι, αλλά είπα 'δε βαριέσαι, ξημερώματα τώρα, κανένας δεν έρχεται, φεύγω'.
Λάθος μου;
Εκατό χιλιάδες φορές λάθος μου!
Το'κανα! Τι, ψέματα να πω, στο στυλάκι 'εγώ είμαι ο πάντα νομοταγής, δεν έχω παραβιάσει ποτέ κανέναν κανόνα του ΚΟΚ'; Δεν είμαι ΤΟΣΟ ψεύτης...
Αλλάζει τίποτα; Όχι. Θα το ξανάκανα; ΟΧΙ.
-
Τι απορείς; Μη νομίζεις ότι υπερηφανεύομαι! Δεν είναι αυτά πράγματα για να περηφανεύεται κανείς! Το είδα το φανάρι, αλλά είπα 'δε βαριέσαι, ξημερώματα τώρα, κανένας δεν έρχεται, φεύγω'.Λάθος μου;
Εκατό χιλιάδες φορές λάθος μου!
Το'κανα! Τι, ψέματα να πω, στο στυλάκι 'εγώ είμαι ο πάντα νομοταγής, δεν έχω παραβιάσει ποτέ κανέναν κανόνα του ΚΟΚ'; Δεν είμαι ΤΟΣΟ ψεύτης...
Αλλάζει τίποτα; Όχι. Θα το ξανάκανα; ΟΧΙ.
Οκ οκ τότε, απλώς κατάλαβα λάθος, εκείνο το 'επειδή αδιαφόρησα', μου φάνηκε σαν 'δε περνούσε κανένας, σιγά μη σταματούσα'.
Sorry το παρεξήγησα. -
Μα ήταν ωχαδερφισμός, ξεκάθαρα! Δεν υπάρχει δικαιολογία. Σίγουρα, δεν ερχόταν κανένας, είχα ορατότητα, αλλά και πάλι δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία.
-
ok... τό'πες και ξεθύμανες!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
manosk σχετικά με τα ερωτήματά σου:
..........
Ελπίζω να βοήθησαΠάρα πολύ. Ευχαριστώ.
-
Πολύ ωραία τα ανακλαστικά πάνω στην διπλή διαχωριστική σε όλο το μήκος επαρχιακού δρόμου που συνάντησα στην Κέρκυρα, μεγάλη βοήθεια στην νυχτερινή οδήγηση.....
Το μόνο μειον φαντάζομαι ο κίνδυνος για τους μηχανόβιους σε τυχόν πέσιμο.Το έβαλα εδώ γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει ενότητα τα ωραία των Ελληνικών δρόμων
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το έβαλα εδώ γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει ενότητα τα ωραία των Ελληνικών δρόμωνYπάρχει, υπάρχει....
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!