Ο χρήστης dstou έγραψε:
από cpp » 05/08/10 14:12
dstou έγραψε:
Ψάξε στη Χρυσή Ευκαιρία για παρόμοιες αγγελίες στην περιοχή που βρίσκεται το οικόπεδο. Είναι μια πρώτη εκτίμηση και είναι αρκετά καλή σαν προσσέγγιση αφού οι δημοσιευμένες τιμές έχουν ακρίβεια στην περιοχή του +10 έως -15%.
Καλό είναι να δεις και μερικά από τα ανταγωνιστικά του οικόπεδα. Μετά αρχίζει το ποιό λεπτομερές ψάξιμο με κτηματομεσίτες, αρχιτέκτονες για τους ακριβείς όρους δόμησης κ.α.
Oι αγγελείες είναι μύθος.
Σημασία έχει το τι διατείθεμαι εγώ να δώσω και πόσο θα τον πιέσω και με ποια επιχειρήματα.
Μεσίτη δεν χρειάζομαι...
Μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί σοβαρά με τις αγγελίες για να το λες αυτό και μάλιστα τόσο απόλυτα.
Σε υποκατάστημα μεγάλης μεσιτικής αλυσίδας που διευθύνει γνωστός και συνάδελφος μηχανικός υπάρχει κοπέλλα που αποδελτιώνει καθημερινά τις αγγελίες του τοπικού τύπου και ενημερώνει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τη σχετική βάση δεδομένων. Στην ίδια βάση δεδομένων μπαίνουν και οι πραγματικές τιμές πώλησης (όπου αυτές είναι γνωστές) και φαίνονται καθαρά οι αποκλίσεις από τις ζητούμενες τιμές στις τελικές.
Σε κάθε περίπτωση ανάληψης αγοραπωλησίας ακινήτου στη ζώνης ευθύνης τους, οι μεσίτες ενημερώνονται από το ιστορικό αρχείο, και αναλόγως κατευθύνουν την στρατηγική τους στα όποια παζάρια.
Τιπ : σε πλείστες των περιπτώσεων οι αποκλίσεις είναι εντός του 10% από την δημοσιευμένη τιμή, άλλη μία απόδειξη το πόσο ρεαλιστικό είναι κανείς να ξεκινάει από εκεί την έρευνά του για μια αρχική προσσέγγιση της αγοράς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τη σταματάει μόνο εκεί.
Η πιθανότητα να ζητάει κάποιος σε αγγελία π.χ. 500.000 ευρώ, και το ακίνητο να κλείσει στις 200.000, ή το ακίνητο να είναι ένα κελεπούρι που η αγοραία του αξία να είναι 1.200.000, είναι πρακτικά ίδια με αυτή να κερδίσει το επόμενο Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου.
Επίσης πολλές φορές σημασία έχει ΜΟΝΟ τι ζητάει ο πελάτης. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να μην κάνουν πίσω ούτε μία δραχμή από τα ζητούμενα και ας τους πιέζεις ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ, και πολλές φορές να βγαίνουν σωστοί.
Η αγορά είναι άλλωστε και λίγο ρουλέτα και όλοι δικαιούνται να ρίξουν μια καλή ζαριά, και άμα κάτσει έκατσε.
Προσφορά και ζήτηση my frnd.
Αν δεν τα βρούμε εγώ μένω με τα λεφτά μου και αυτός με την αγγελία και το οικόπεδο. Ετσι είναι αυτά!
Για τους μεσίτες δεν έχω και την καλύτερη γνώμη. Πολύ αεριτζήδες. Όταν οι μεσίτες θα αναλαμβάνουν ευθύνη με εγγύηση γι αυτό που προτείνουν ότι είναι πραγματικά καθαρό, δεν έχει προβλήματα, δεν συντηρούν καρτέλ, σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν κλπ θα επαναξιολογήσω τις 'υπηρεσίες' τους
Το location γουστάρω να το βρίσκω μόνος μου, να το ψάχνω, να κοιτάω με ποιους συνορεύω, να κάθομαι να δω με τι ταχύτητα περνάνε τα αμάξια απ΄ εξω, να περνάω με κατακλυσμό να δω πως περνάνε τα νερα της βροχης και άλλα δικά μου.
Πάντως θα ξέρεις μέσω τις κοπέλας που αποδελτιώνει ότι βλέπει τα ίδια οικόπεδα για χρόνια πλέον και επειδή είναι και γνώστης μερικές τιμές είναι ουτοπικές.
Εγώ όταν βλέπω κάτι ή του λέω στα ίσα γιατί δεν το παίρνω ή του δίνω την τιμή μου.
Αυτή την στιγμή εγώ προσωπικά στα μικρά οικόπεδα αυτό που θεωρώ δίκαιο είναι 30 -40% πιο κάτω από ότι βλέπω στις αγγελίες.
Δεν δέχομαι πωλητή που να μου λέω θα κάνεις την τάδε παρανομία και θα χτίσεις πιο πολύ κλπ
Εγώ θα χτίσω νομιμότα σε ένα οικόπεδο και θα πρέμει στα δικά μου τα μάτια οικόπεδο + νόμιμα τελειωμένο σπίτι να είναι σε λογικά εμπορεύσιμα επίπεδα