-
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τέλος τα τιμολόγια για καύσιμα αξίας εώς 300€. Πλέον θέση τιμολογίου έχει η απλή απόδειξη λιανικής.Από την ΠΟΛ:
Αναφορικά με την έκδοση των αποδείξεων λιανικής πώλησης (Α.Λ.Π.) από πρατηριούχους για την εμπορία πετρελαίου κίνησης και βενζίνης με τη χρήση φορολογικών μηχανισμών του ν.1809/1988, είτε ενσωματωμένων στις αντλίες (που λειτουργούν δηλαδή αυτόματα με τη ροή του καυσίμου), είτε όχι, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
(...)
- Για τις μεμονωμένες (παράδοση από αντλία) χονδρικές πωλήσεις πετρελαίου κίνησης ή βενζίνης έως και τριακόσια (300) ευρώ ανά συναλλαγή γίνεται δεκτό να εκδίδεται σε κάθε περίπτωση Α.Λ.Π. για να διευκολυνθεί και η σύνδεση των αντλιών με φορολογικό μηχανισμό έκδοσης αποδείξεων. Η Α.Λ.Π. αυτή δεν αντικαθίσταται με τιμολόγιο, στο πίσω μέρος δε αυτής τίθεται η σφραγίδα του εκδότη της και αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του εφοδιαζόμενου με καύσιμα οχήματος, οι δε λήπτες - επιτηδευματίες για τα φορολογικά τους δικαιώματα και υποχρεώσεις κάνουν χρήση των παραπάνω Α.Λ.Π. οι οποίες επέχουν θέση τιμολογίου.
Ουσιαστικά αυτό που λέει είναι πως αν έχεις μηχανισμό που εκδίδει αυτόματα απόδειξη κάθε φορά που ενεργοποιείται η αντλία, μπορείς να μην εκδόσεις τιμολόγιο.
Από αυτό όμως μέχρι τη διατύπωση του ΟΒΕ, είναι τεράστια η απόσταση, και αγγίζει τα όρια της παρερμηνείας. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ουσιαστικά αυτό που λέει είναι πως αν έχεις μηχανισμό που εκδίδει αυτόματα απόδειξη κάθε φορά που ενεργοποιείται η αντλία, μπορείς να μην εκδόσεις τιμολόγιο.
Από αυτό όμως μέχρι τη διατύπωση του ΟΒΕ, είναι τεράστια η απόσταση, και αγγίζει τα όρια της παρερμηνείας.Όχι ακριβώς. Αν έχεις μηχανισμό που κόβει αυτόματα αποδείξεις τότε υποχρεωτικά δίνεις μόνο την απόδειξη που βγαίνει. Μόνο σε περίπτωση που έχεις απλή ταμειακή μηχανή χωρίς σύνδεση με τις αντλίες έχεις την επιλογή απόδειξης ή τιμολογίου.
Επιτέλους γλιτώσαμε απο τα τιμολόγια. Ηταν μεγάλος μπελάς τόσο απο άποψη κόστους (χαρτιά, toner) όσο και απο άποψη ταλαιπωρίας και καθυστέρησης.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Από αυτό όμως μέχρι τη διατύπωση του ΟΒΕ, είναι τεράστια η απόσταση, και αγγίζει τα όρια της παρερμηνείας.Όχι ακριβώς. Αν έχεις μηχανισμό που κόβει αυτόματα αποδείξεις τότε υποχρεωτικά δίνεις μόνο την απόδειξη που βγαίνει. Μόνο σε περίπτωση που έχεις απλή ταμειακή μηχανή χωρίς σύνδεση με τις αντλίες έχεις την επιλογή απόδειξης ή τιμολογίου.
Επιτέλους γλιτώσαμε απο τα τιμολόγια. Ηταν μεγάλος μπελάς τόσο απο άποψη κόστους (χαρτιά, toner) όσο και απο άποψη ταλαιπωρίας και καθυστέρησης.
Ξανά: το 'γίνεται δεκτό να εκδίδεται...' απεχει κατα πολυ από το 'εκδίδεται υποχρεωτικά...'. Εξάλλου, αν έχεις κάποιους σταθερούς πελάτες, θα θέλεις να συνεχίζεις να εκδίδεις Τ-ΔΑ (ή απλά Δ.Α. και συγκεντρωτικό Τιμολόγιο στο τέλος του μήνα) για να παρακολουθείς και τον λογαριασμό τους. Και αυτή η ΠΟΛ αφήνει το περιθώριο αυτό.
-
Τη αποδειξη που παιρνετε απο το πρατηριο,την παιρνετε με σφραγιδα του πρατηρίου απο πισω και τον αριθμο κυκλοφοριας,αλλιως δεν γινεται δεκτη αντι τιμολογιου.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τη αποδειξη που παιρνετε απο το πρατηριο, .........Μήπως να έχει επικολλημένη και φωτο του αυτοκινήτου ή της αφεντομουτσουνάρας μου?
Υπάρχει περίπτωση να έχω απόδειξη για καύσιμα και να τα έχυσα στην αποχέτευση ή να τα ήπια?
Μήπως ο πρατηριούχος έγινε 'καλός Σαμαρείτης' και μοιράζει αποδείξεις χωρίς αντίκρυσμα...
Δεν αντιλέγω ότι τα λές σωστά και ευχαριστούμε για την πληροφόρηση, αλλά εφόσον ισχύει ειναι -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Τη αποδειξη που παιρνετε απο το πρατηριο, .........
Μήπως να έχει επικολλημένη και φωτο του αυτοκινήτου ή της αφεντομουτσουνάρας μου?
Υπάρχει περίπτωση να έχω απόδειξη για καύσιμα και να τα έχυσα στην αποχέτευση ή να τα ήπια?
Μήπως ο πρατηριούχος έγινε 'καλός Σαμαρείτης' και μοιράζει αποδείξεις χωρίς αντίκρυσμα...
Δεν αντιλέγω ότι τα λές σωστά και ευχαριστούμε για την πληροφόρηση, αλλά εφόσον ισχύει ειναιΙσχύει και παραϊσχύει! Μέχρι 300 Ευρώ δεν χρειάζεται έκδοση Δ.Α-Τ. αλλά αρκεί η απόδειξη με σφραγίδα του πρατηρίου και αριθμό κυκλοφορίας οχήματος στο πίσω μέρος της. Μπορεί βέβαια να εκδοθέι και κανονικό τιμολόγιο. Αυτό ισχύει εδώ και έναν μήνα περίπου.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Μήπως να έχει επικολλημένη και φωτο του αυτοκινήτου ή της αφεντομουτσουνάρας μου?
Δεν αντιλέγω ότι τα λές σωστά και ευχαριστούμε για την πληροφόρηση, αλλά εφόσον ισχύει ειναιΥπαρχει περιπτωση να παρεις την αποδειξη και να την περασεις στα εξοδα σου και αυτο δεν ειναι επιθυμητο,γιατι μετα πως θα σου βαλει προστιμα ο εφοριακος
-
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ξανά: το 'γίνεται δεκτό να εκδίδεται...' απεχει κατα πολυ από το 'εκδίδεται υποχρεωτικά...'. Εξάλλου, αν έχεις κάποιους σταθερούς πελάτες, θα θέλεις να συνεχίζεις να εκδίδεις Τ-ΔΑ (ή απλά Δ.Α. και συγκεντρωτικό Τιμολόγιο στο τέλος του μήνα) για να παρακολουθείς και τον λογαριασμό τους. Και αυτή η ΠΟΛ αφήνει το περιθώριο αυτό.Ναί, αλλά επίσης λέει: Η Α.Λ.Π. αυτή δεν αντικαθίσταται με τιμολόγιο. Απο τη στιγμή που το πρατήριο εκδίδει αυτόματα ΑΛΠ, αυτές δέν μπορούν να αντικατασταθούν με ΤΔΑ παρα μόνο αν η αξία είναι απο 300€ και πάνω.
Αν δέν υπάρχει σύστημα αυτόματης έκδοσης ΑΛΠ τότε μπορεί να κοπεί η ΑΛΠ απο την ταμειακή χειροκίνητα ή ΤΔΑ.
Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ, μπορεί να κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν αντιλέγω ότι τα λές σωστά και ευχαριστούμε για την πληροφόρηση, αλλά εφόσον ισχύει ειναιΥπαρχει περιπτωση να παρεις την αποδειξη και να την περασεις στα εξοδα σου και αυτο δεν ειναι επιθυμητο,γιατι μετα πως θα σου βαλει προστιμα ο εφοριακος
Πάνω απο το 50% των πελατών δέν κάνουν τον κόπο να πάρουν την απόδειξη. Έχω βάλει ένα κάδο κάτω απο το θερμικό εκτυπωτή για να πέφτουν οι αποδείξεις που δέν παίρνουν και μέχρι το βράδυ έχει ξεχειλίσει
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ξανά: το 'γίνεται δεκτό να εκδίδεται...' απεχει κατα πολυ από το 'εκδίδεται υποχρεωτικά...'. Εξάλλου, αν έχεις κάποιους σταθερούς πελάτες, θα θέλεις να συνεχίζεις να εκδίδεις Τ-ΔΑ (ή απλά Δ.Α. και συγκεντρωτικό Τιμολόγιο στο τέλος του μήνα) για να παρακολουθείς και τον λογαριασμό τους. Και αυτή η ΠΟΛ αφήνει το περιθώριο αυτό.
Ναί, αλλά επίσης λέει: Η Α.Λ.Π. αυτή δεν αντικαθίσταται με τιμολόγιο. Απο τη στιγμή που το πρατήριο εκδίδει αυτόματα ΑΛΠ, αυτές δέν μπορούν να αντικατασταθούν με ΤΔΑ παρα μόνο αν η αξία είναι απο 300€ και πάνω.
Αν δέν υπάρχει σύστημα αυτόματης έκδοσης ΑΛΠ τότε μπορεί να κοπεί η ΑΛΠ απο την ταμειακή χειροκίνητα ή ΤΔΑ.
Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ, μπορεί να κάνω λάθος.
Ακριβώς.
Εγώ στάθηκα στη διατύπωση του ΟΒΕ ('υποχρεωτικά') που μεταδίδει διαφορετικό νόημα από αυτό που θα έπρεπε.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πάνω απο το 50% των πελατών δέν κάνουν τον κόπο να πάρουν την απόδειξη. Έχω βάλει ένα κάδο κάτω απο το θερμικό εκτυπωτή για να πέφτουν οι αποδείξεις που δέν παίρνουν και μέχρι το βράδυ έχει ξεχειλίσει
Το παρατηρώ και εγώ! Τι μ@@@κες θεέ μου? Όσοι δεν παίρνουν κατα 90% έχουν μαύρα εισοδήματα.
btw έχει εφαρμοστεί ο λογιστικός προσδιορισμός του αποτελέσματος στα βενζινάδικα ή όχι ακόμα?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
btw έχει εφαρμοστεί ο λογιστικός προσδιορισμός του αποτελέσματος στα βενζινάδικα ή όχι ακόμα?Εφαρμόζεται από 01.04.2010
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το παρατηρώ και εγώ! Τι μ@@@κες θεέ μου? Όσοι δεν παίρνουν κατα 90% έχουν μαύρα εισοδήματα.
γιατι ποιος σου ειπε οτι τελικα θα ισχυσει το μετρο των αποδειξεων?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι ποιος σου ειπε οτι τελικα θα ισχυσει το μετρο των αποδειξεων?
Προβλεπω να πουνε οτι ξαναπαμε στα 12000 Ευρω αφορολογητο και δεχομαστε αποδειξεις για αγορες /υπηρεσιες παντος ειδους αλλα ανω των 100 (;) Ευρω.Τις υπολοιπες πεταξτε τις.
Ωχ.ωχ
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Nα έρχομαι κάθε μέρα να τις παίρνω?
-
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Στην AEGEAN τέρμα Κλεισθένους και Αναπαύσεως στα Βριλήσια/Γέρακας...
Όσοι πάνε να ελέγξουν τον αέρα στα ελαστικά καλύτερα να μην το κάνουν.
Το μηχάνημα είναι εκτός τόπου και χρόνου...Είχα στα ελαστικά 35psi και μου έδειχνε 40!...! Νόμιζα ότι είχα παραβάλει αέρα πριν δύο μήνες... ΈΒγαλα τον αέρα και έπεσαν και τα 4 ελαστικά στα 31psi...ενώ το κ@λ@μηχάνημα μου έδειχνε 36psi!...
Και μόλις έφυγα ξεκίνησαν οι προειδοποιητικοί ήχοι και τα μηνύματα στη κεντρική οθόνη και λυχνίες βλάβης αναβόσβηναν!...Φρίκαρα εντελώς. Αναγκάστηκα να πάω σε άλλο βενζινάδικο.
υ.γ. πάντως έχουν 'φτηνή' βενζίνη...1.588e η 100άρα...
-
**Σε πρατηριο AEGEAN ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ 64 ΓΑΛΑΤΣΙ **η Βενζινη ειναι χαλια. Πηγαν 4 αυτοκινητα και ενα ταξι και παρουσιαστηκαν διαφορα προβληματακια στα αυτοκινητα τους. Μακρια! Γνωστοι και οι 4 και τον ταριφα τον πετυχα σε συνεργειο φιλου που το συζητουσαν.
-
Το ένα μετά το άλλο περίπου 300 «ακριτικά» πρατήρια υγρών καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα έχουν βάλει λουκέτο μέσα στο τελευταίο χρόνο.
Από τον Εβρο μέχρι το Κιλκίς και τις Σέρρες τα βενζινάδικα που έχουν την... ατυχία να συνορεύουν με τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ έχουν υποστεί μείωση του τζίρου τους έως και 80%, την ώρα που τα γειτονικά πρατήρια εκτιμάται ότι κάθε μήνα εφοδιάζουν τα ρεζερβουάρ των ελληνικών οχημάτων με 500.000 λίτρα βενζίνης.
«Οι περισσότεροι πρατηριούχοι που βρίσκονται σε απόσταση 5-10 χλμ. από τα σύνορα κρατιούνται με νύχια και με δόντια στην αγορά. Κάθε Σαββατοκύριακο περνούν από μπροστά τους 1.000 - 1.500 οχήματα με αποκλειστικό προορισμό τη Βουλγαρία όπου η βενζίνη πωλείται φτηνότερα κατά 0,40-0,45 ευρώ», αναφέρει ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Κιλκίς και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Ιωάννης Μαγλουσίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το τελευταίο χρόνο αυτή η διαφορά στην τιμή έχει στοιχίσει τη λειτουργία σε 25 από τα συνολικά 107 πρατήρια του νομού, ενώ και τα υπόλοιπα καταγράφουν πτώση του τζίρου τους κατά 35%-40%.
«Αν δεν αλλάξει σύντομα αυτή η εικόνα, ο κλάδος μας θα υποστεί ολική καταστροφή», σημειώνει προτείνοντας τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα αλλά και το ενδεχόμενο τοποθέτησης διοδίων στα σύνορα, προκειμένου να αναχαιτιστεί το «κύμα» των οχημάτων που αναζητούν κάθε Σαββατοκύριακο φτηνή βενζίνη στη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στους παραμεθόριους νομούς είναι και οι καταγγελίες που έφτασαν στον πρόεδρο των βενζινοπωλών Σερρών, Γιώργο Κοτζάογλου για κατοίκους της ΠΓΔΜ, οι οποίοι «εισάγουν» βενζίνη σε πλαστικά δοχεία προκειμένου να την πουλήσουν σε κατοίκους της περιοχής. «Ολόκληρος ο άξονας κατά μήκος του Προμαχώνα έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα. Εχουμε πρατήρια τα οποία δούλευαν για χρόνια με Ρουμάνους και Βούλγαρους αλλά και Ελληνες που πηγαινοέρχονταν στα σύνορα και φέτος το καλοκαίρι δεν είχαν ούτε έναν πελάτη. Η μείωση του τζίρου υπολογίζεται στο 70% και δυστυχώς έρχονται και χειρότερες μέρες», δηλώνει ο κ. Κοτζάογλου.
Στον Εβρο, οι χειρότερες ημέρες έχουν ήδη έρθει για δύο πρατήρια πλησίον των συνόρων, τα οποία έβαλαν λουκέτο πριν από λίγο καιρό. Σύμφωνα με την πρόεδρο των βενζινοπωλών, Βασιλική Καλαϊτζή, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να κλείσουν άλλα έξι πρατήρια υγρών καυσίμων. «Πώς να επιβιώσουν οι ιδιοκτήτες, όταν τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά 80%; Εχουμε ζητήσει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στις ακριτικές περιοχές, προτείναμε και την καθιέρωση φοροαπαλλαγών για όσους υποβάλλουν αποδείξεις από πρατήρια των παραμεθόριων περιοχών, αλλά ακόμη περιμένουμε να λάβουμε κάποια απάντηση», επισήμανε.
Παρόμοια η κατάσταση και στη Δράμα. Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν υποστεί τα βενζινάδικα στο Κάτω Νευροκόπι, ενώ πληγές μετρούν και τα υπόλοιπα πρατήρια του νομού. «Ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Αν δε βελτιωθεί η κατάσταση, θα αναγκαστούμε να μετακομίσουμε κι εμείς οι ίδιοι στη Βουλγαρία», είπε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών, Γιάννης Κεσκίνογλου.
Στο μεταξύ, εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στα πρατήρια υγρών καυσίμων της... απέναντι μεριάς. Στο Σβίλινγκραντ, την πιο κοντινή πόλη στο Ορμένιο, τα τρία βενζινάδικα της περιοχής εκτιμάται ότι κάθε Σαββατοκύριακο διαθέτουν 150.000 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης, ενώ τα βυτιοφόρα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα ώστε να μη λείπει καθόλου από τις δεξαμενές η φτηνή βενζίνη.
http://www.agelioforos.gr/default.asp?p ... rtid=53702
Βενζίνη ώρα μηδέν!