Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αναβίωση Καντιωτικού ταλιμπανισμού
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Αναβίωση Καντιωτικού ταλιμπανισμού
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 6 / 9
    Αντίλογος
    27
    177
    323
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      skullone last edited by

Θα θυμίσω λίγο την εποχή του εμφυλίου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Τότε που, εν ονόματι του μισανθρώπου 'θεού' της ερήμου (που οι μεν εβραίοι και χριcτιανοί ονομάζουν Γιαχβέ ή, σε μια πιο εξελληνισμένη εκδοχή, Ιεχωβά, οι δε μωαμεθανοί Αλλάχ), μια ολόκληρη χώρα αιματοκυλίσθηκε, διασπάσθηκε και, αργότερα, ήρθαν οι χυδαίοι μεγαλοπραματευτάδες με τα στρατά τους και φτιάξανε προτεκτοράτα.

Θυμάστε δυο 25χρονα παιδιά, τη Βόσνια Admira Ismic (μωαμεθανή στο θρήσκευμα) και τον Σέρβο Bosko Brckic; Λοιπόν, τα παιδιά αυτά ήταν ερωτευμένα, ήταν 9 χρόνια μαζί, είχαν γνωρισθεί απ'το σχολείο.

Ζούσαν στο Σαράγεβο, το οποίο τελούσε υπό πολιορκία. Έψαχναν να βρουν τρόπο να διαφύγουν. Τόσο οι χριcτιανοί όσο και οι μωαμεθανοί τους εγγυήθηκαν ότι θα τους επέτρεπαν να εγκαταλείψουν με ασφάλεια την πολιορκούμενη από τους Σέρβους περιοχή της πόλης στην οποία έμεναν για να πάνε στο προάστιο Grbavica, που ελεγχόταν από τους Σέρβους.

ΨΕΜΑΤΑ.

Το Μάιο του 1993 (19 του μηνός συγκεκριμένα), όταν προσπαθούσαν, με ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ το ασφαλές πέρασμα, να φύγουν απ'το μωαμεθανικό τμήμα του Σαράγεβο και να περάσουν στο Σερβικό τομέα της πόλης (το προάστιο Grbavica), δολοφονήθηκαν από ελεύθερο σκοπευτή. Άοπλοι. Δυο ερωτευμένοι νέοι που θέλανε απλώς ένα καλύτερο αύριο. Δολοφονήθηκαν. Εν ψυχρώ. Την ώρα που περνούσαν τη γέφυρα Vrbanja.

Εν ονόματι του 'θεού' της ερήμου.

Αν το γουρούνι που τους πυροβόλησε ήταν μωαμεθανός ή χριcτιανός δεν έχει σημασία. Ίδιος μισάνθρωπος, ζηλόφθονος είναι ο 'θεός' της ερήμου και για τους μωαμεθανούς και για τους χριcτιανούς. Όπως κι αν τον πεις, Αλλάχ ή Ιεχωβά, δεν αλλάζει. Τα περισσότερα στοιχεία πάντως λένε πως επρόκειτο για Σέρβους, δηλαδή χριcτιανούς, ελεύθερους σκοπευτές.

Ο θάνατος του Bosko ήταν ακαριαίος. Η Admira τραυματίστηκε θανάσιμα. Δεν προσπάθησε να ξεφύγει. Αγκάλιασε τον Bosko και πέθανε δίπλα του.

Τα πτώματά τους έμειναν εκεί για 5 μέρες.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του μονοθεϊσμού.

Ποιο το έγκλημα των παιδιών αυτών; Το ότι αγαπιόντουσαν ενώ είχαν διαφορετικό θρήσκευμα μεταξύ τους, κάτι που τα ιερατεία και των δυο αυτών θρησκειών καταδικάζουν και τιμωρούν, όταν μπορούν, με θάνατο (ευτυχώς, στις δυτικές κοινωνίες, το χριcτιανικό ιερατείο έχει τιθασευθεί λίγο και δεν μπορεί πια να επιβάλει το θάνατο σε τέτοια περίπτωση εν καιρό ειρήνης... Ούτε καν αφορισμό).

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα σας παραθέσω και τη φωτογραφία των πτωμάτων.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        skullone last edited by

A, ας επιστρέψουμε λίγο στην πρόσφατη ιστορία μας...

Β' Παγκόσμιος Πόλεμος λοιπόν.

Ιδού:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ
        ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ Γ' ΡΑ'Ι'Χ
        ΑΔΟΛΦΟΝ ΧΙΤΛΕΡ

ΗΜΕΙΣ ΟΙ 20 ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΙΣΑΡΙΘΜΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΩΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ ΤΟΥ ΑΓΙΩΝΥΜΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΑΠΗΚΟΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗΝ ΤΑΥΤΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ ΔΙΑ ΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΝΙΚΑΣ ΣΑΣ.

ΚΑΙ ΑΓΑΛΛΟΜΕΝΟΙ ΚΡΑΥΓΑΖΟΜΕΝ ΕΝ ΘΑΥΜΑΣΜΩ:

EΠΕΣΕΝ ΤΟ ΖΙΤΟΜΙΡ ΚΑΙ ΕΣΩΘΗ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ...

ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΡΑΤΥΝΗ ΤΗΝ ΥΜΕΤΕΡΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΕΙΣ ΕΤΗ ΠΛΕΙΣΤΑ (!!!).

ΟΙ 20 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΥΣIΟΥ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 20 ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Α' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΛΑΥΡΑΣ...ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
        Β' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ...ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ
        Γ' TETΡΑΔΟΣ: ΙΒΗΡΩΝ....ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ
        Δ' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΧΙΛΙΑΝΔΡΙΟΥ...ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
        Ε' ΤΕΤΡΑΔΟΣ: ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ...ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ

• D
          dourou last edited by

Θα μας πεις ποιοι ήταν οι Ελληνες τις εποχης του Δευκαλίωνα?
          Καταλαβένεις πολλή καλα τι σε ρωτάω τόσες μέρες και το αποφεύγεις.
          ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΑ
          Εγώ ξέρω πώε ένας Ελληνας θα είχε τα ....... (κότσια) να απαντήσει
          Θα συνεχείσω να σε ρωτάω το ίδιο, αν και θα το κλειδώσουν το θέμα.

Τι είναι Έλληνας??
          Είναι ένα καίριο ερώτημα σε μία εποχή που ο ελληνισμός τείνει να γίνει ο μαϊντανός κάθε πολιτισμικότητας (μη υπαρκτή λεξη, χρησιμοποιούμενη με απαξιωτική διάθεση). Έλλην είναι αυτός ο οποίος φέρει την παράδοση και τιμά την ιστορική συνέχεια αυτών που έφεραν την ονομασία ταύτην. Δεν είναι απαραίτητα άθεοι (αν και βοηθάει), όμως πάνω από όλα έχουν τη σοφία και πασχίζουν να την κατακτήσουν. Ξέρουν ότι δεν μπορούν παρά να την αγναντέψουν φευγαλέα σαν νύμφη στις πλαγιές του Ολύμπου. Τιμούν το Λογο (λογική) και η ζωή τους κατευθύνεται από αυτήν.
          Ο Έλλην είναι όν πολιτικό, συμμετέχει στα κοινά και αντιλαμβάνεται ότι η ανθρώπινη κοινωνία (όχι η 'Θεια' ...μη χέσω) έχει ανάγκη της συμμετοχής και της ενέργειάς του. Δεν καταφεύγει στο ραγιάδικο, να πώ μήπως ρωμιό, ωχαδερφισμό που έκανε τα πρώτα δειλά διεφθαρμένα βήματά του κατά το τέλος της ελληνιστικής περιόδου. Δεν καταφεύγει στο, βολικότατο, τέχνασμα της άφεσης αμαρτιών αλλά διάγει βίο 'καλόν καγαθόν' και γνωρίζει την αξία της σχόλης και του πνεύματος που καλλιεργείται κατά την διάρκεια αυτής και μόνον.
          H ελληνική συνείδηση έχει εκλίψει. Ο Έλλην δεν μακαρίζει εαυτόν για την πνευματική λήθη του (μακάριοι οι πτωχοί τωι πνεύματι ότι σ'αυτούς ανήκει η βασιλεία των ουρανών). Δεν αρνείται ανθρώπινες αξίες ούτε και αποπέμπει τον άνθρωπο για τις ανάγκες ή την φύση του.

Φεύγω για κλάμμπ. όσοι άπιστοι προσέλθετε.

deggman μια λίγο προσωπική ερώτηση: είσαι δυσλεκτικός (ξέρω τι είναι).
          πρόσεξε και λίγο τα επιχειρήματά σου. Έχουν τρύπες μεγαλύτερες από του όζοντος.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • G
            gvala last edited by

Ο χρήστης κάποιος από τους moderators έγραψε:
            Ψυχραιμία και χωρις προσωπικές επιθέσεις παρακαλώ

[Moderator]

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!

Άντε τώρα, κλειδώστε το thread επειδή ορισμένoι βρίσκονται σε έξαρση παραληρήματος και δεν έχουν πρόβλημα να βρίζουν ανθρώπους και ιδέες.
            Δυστυχώς την δημοκρατία πολλοί την αναφέρουν, αλλά πολύ λίγοι μπορούν να την ενστερνιστούν.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • D
              deggman last edited by

Ανακαιφαλεώνω στα όσα έχω γράψει μέχρι σήμερα και δεν έχω πάρει απάντησεις, δέν κρίβω οτι η προσπάθεια του ping of death και του dourou, ήταν αρκετα καλές ως ένα σειμίο, και τους παρακαλώ να πάρουν θέσεις συγκεκριμένες σε αυτα που ρωτάω και οχι σαν κάποιον (ονοματα δεν γράφουμε υπολίψης δεν θύγουμε). Να σειμιώσω οτι αυτη θα είαν ικαι η τελευταια προσπάθεια μου στο θέμα ωστε να γίνει σωστός και κυρίως επικδομιτικός διάλογος, παρακαλώ να προσέξετε τα όσα είχα γράψει πριν, ωστε να μην υπάρχουν αυτα τα τεράστια κενα που αναφέρειο dourou τον οποιο και ευχαριστω αν και δεν έιμαι δυσλεκτικός όπως φαντάζετε απλα ώρες ωρες τρελλαίνομε και δεν ξέρω τη βαράω στο πληκτρολόγιο. .

Εσεις θέλετε να πιστέυετε και να προσπαθείετε να μας πέισετε οτι η εκλησία είναι ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ και οτι ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ. Μπορείτε να πιστέυετε οτι θέλετε και μπορείτε να το λατρέυετε κιολας, όμως εγώ που είμαι Χριστινός Ορθόδοξος και πιστέυω στον Χριστό και στον οίκο του Θεού, όποις δεν είναι πάντα το οικοδόμημα αλλα όλα αυτα που βλέπουμε και ζούμε. Η εκκλησία δεν είναι ούτε απο πέτρα ούτε απο ξύλο είμαστε εμείς οι ίδιοι και ΟΧΙ αυτο που θέλει το ΙΕΡΑΤΙΟ. Αλλωστε όλοι θα κριθούμε κάποια στιγμή, και θα κριθούμε όχι απο ανθρώπους.Δημοσιεύθηκε: 02/08/04 9:44

Στα αρχαία χρόνια, ποιοι είχαν δικαίωμα να συμετείχουν στα ΜΥΣΤΗΡΙΑ?, ποιοι δικαίωμα να κανουν ΣΠΟΝΔΕΣ? ποιοι είχαν δικαίωμα να ερώτουν τους ΘΕΟΥΣ? μείπως οι μορφωμένοι, μειπώς οι άνθρωποι οι οποιοι μπορούσαν να κρίνουν σωστά απο τα λόγια του θεού?
              Εδω θέλω να στα μπερδέψω λίγο για να καταλάβεις οτι η οπτική γωνία για την μόρφωση αλλάζει απο εποχη σε εποχή και απο κοινωνία σε κοινωνία και σου φέρνω παράδειγμα, κάποιος που τελείωσε το δημοτικό στην Ελλάδα σε σχέση με έναν ανθρωπο ίδιας ηλικίας που ζεί στα δάσοι του Αμαζονίου και δεν έχει δει εφημερίδα στη ζωή του είναι αμόρφωτος σε σχέση με το Ελληνα.
              Η μόρφωση ειναι κατευθηνόμενη σήμερα δεν είναι ελέυθερη.
              Ποια είναι η διαφωρά του Μωαμεθανισμού και του Χριστιανισμού?Δημοσιεύθηκε: 02/08/04 9:55

Πρώτον δεν είπα οτι πιστέυεις στο δωδεκάθεο και αν πιστέυεις καλα κάνεις.
              Στα υπόλοιπα συμφωνούμε 100%. Το θέμα είναι η Αληθεια και που εμφανίζεται-αντιπροσοπεύεται και αυτη τη βρίσκουμε έαν το πρωτα ανοιξουμε το μυαλο μας και γυρίσουμε τη πλάτη στα Ιερατια. Αν το ψαξεις λίγο, πράμα που έχεις κάνει μάλλον, θα δεις οτι ο΄λόγος του Θεου είναι ένας για όλες τις θρησκείες, αλλα το πρόβλημα δημιουργείτε αλλού.
              Οσο για το θέμα μας, δεν πιστέυω να φταιει η ιεροτητα του περιβόλου ή ο Αριστοφάνης αλλα ο ίδιος ο Λαζόπουλος εξου και η αντίδρασή του.Δημοσιεύθηκε: 02/08/04 11:28

Τρεια πουλακια κάθονταν πάνω στο γείσω και λαλούσαν.!!!!!!
              Φιλε ping of death, γράφεις τόσες ώρες για ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ και όχι για το [color=green]ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ τώρα αν πιστέυεις οτι ο ΙΕΡΕΑΣ μεταφέρει αυτουσιο το λόγο του ΘΕΟΥ, τότε τι να πω, αρχισε νεες έρευνες για τα λεγόμενα του ΔΙΑ και το ΑΠΟΛΛΩΝΑ. [/color]Χρησιμοποιό έναν ορο στα γραφώμενά μου ΙΕΡΑΤΙΟ, καταλαβένεις τι θέλω να πώ?
              Skullone, απαρχεις σύμπαντος οι ΘΕΟΙ, Ο ΘΕΟΣ, οπως θές να είναι ξεκινούσα πάντα απο ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΑΝΥΣΗΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
              Ξέρεις εσυ που είμαι, ποιος είμαι, που πάω.
              Μάλλον όταν θεμελίωσαν το Ιερο των Δελφών θα τους άρεσε η τοποθεσία, θα το είχαν βγάλει και στη Χρυση Ευκαιρία η τσοπάνιδες τις περιοχής μάλλον.
              Επιστρέφω στον ping of death, καλό είναι όμως να διάβασεις και την άλλη πλευρά, το τι διογμούς πέρασε και τους βασανισμούς. Να θυμειθεις και την Ρώμη και τους εκαντονταδες χιλιάδων Χριστιανων που χάθεικαν προς τερψη των ειδωλολατρων, να θυμειθεις οτι μέχρι τότε δεν είπηρχε Ελλαδα αλλα ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΡΩΜΆΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.
              Μπορεί να λυσμονείς τα αφιερόματα στον ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ, ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ, θα λυσμωνεις μπορει και επίτιδες και τον ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΤΟΝ ΤΥΑΝΝΕΑ, θα λυσμωνεις φυσικα και τις αναφωρες για έναν ξένο ΧΡΙΣΜΕΝΟ ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, που ήρθε και δίδαξε.
              Αν κρίνεις μια θρησκεια, ηλιακη, απο τα καμώματα ανθρώπων και όχι απο το λόγο που δείδαξαν οι Αποστολοι της, τοτε τα λόγια περιτεύουν Δημοσιεύθηκε: 03/08/04 5:59

Απο πότε θεωρείς οτι είπαρχουν οι Ελληνες? Απο οσο γνωρίζουμε Ελληνικη συνήδειση άρχισε να είπαρχει μετα την κατοχή των Ρωμαίων και αυτο για να επιβειώσουν ΟΛΟΙ.
              Οι Αθηναιοι ήταν ποιο Ελληνες απο τους Μακεδώνες, οι Λακεδεμώνιοι ήταν ποιο Ελλήνες απο τους Αθηναίους?
              Το σπαθί μας έκανε Ελληνες. Την εποχή του Δευκαλίωνα πόσοι πραγματικοι Ελληνες υπήρχαν? Πόσοι είχαν την Ελληνικη παιδία εκείνη την εποχή?
              Να το θέσω και αλλιώς Ελληνες ήταν οσοι σεβονταν τη Δημοκρατία αλλα καταδεινάστευαν τος γύρο τους? και Εθνικοι οι βάρβαροι του βορά Μακεδώνες - Θρακες - και οι λαοι τις Ηπειρου?, μάλλον προς τα εκει πάει η κουβέντα και θα μπλέξει το πράμα ασχημα για την χάρη μιας .Δημοσιεύθηκε: 04/08/04 11:10

Απο που και ως που οι Αρχαιες θρησκειες διαμορφώνονταν απο το λαο?
              Πότε και που συμμετειχε ο απλος λαος στα μυστηρια στα Αρχαια χρόνια? Κανείς δεν έμπενε σε Ιερο χώρο χωρεις την άδεια μυηση απο τους Ιερεις του Ναου. Ο λαος τοτε το μόνο που μπορουσε να κάνει ήταν να στείλει μια πρσφορα στον Θεο και αν γινόταν δεκτός πείγενε, αλλα και πάλι μπορούσε να μείνει εκτός.
              Πρωσοπικά δεν τα πάω καλα με του παπαδες, διοτι παπας έστειλε στην εξορεία τον παππού μου επι χούντας, παπας ρουφιάνεβε των πατέρα μου επι χούντας, απο παπα εφάγαν ξύλο η οικογένεια μου επι κατοχής στο χωριό, αυτα τα γεγονότα όμως δεν μου απαγορεύουν να ευχαριστω των Θεο μου που ζω κάθε μέρα, δυστιχώς ή ευτηχως δεν τιποτα τυχαίο σε αυτο το συμπαν οπως νομίζετε μερικοί και όλα κινούντε απο κάτι ανώτερο, που για κάποιους είναι οι Αμερικάνοι, για αλλούς ο Αλλαχ, για άλλους τίνα, για αλλους ο Θεος. Αλλωστε όλες οι θρησκείες πλήν μίας έχουν παραδεχτει την έλευση Του, έχουν παραδεχθει την Αλήθεια Του, η διαφορά μας με του υπόλοιπους είναι οτι πιστέυουμε οτι είναι ο Τελευατιος Χρισμενος Ανθρωπος που είρθε για εμάς. Δημοσιεύθηκε: 04/08/04 11:24

Μια αθηνοκεντρική Ελλαδα με σύνορα του βαρβαρους Μακεδώνες, οι οποιοι βάρβαροι πολέμησαν στο πλευρο των Ελλήνων για την επέκταση τους στα ανατολικα παράλεια.
              Και επιδή υπαγόρεψε ο Ομηρος (γνωστος παραυθάς και όχι ιστορικός) πρέπει να θεωρούμε οτι προήπειρχε η Ελλάδα?
              Οταν μιλάς για Ελληνικο πνέυμα να αφερεις απο την σκέψη σου την Αθήνα και τις αποικίες τις ίσως τότε δείς για ποια Ελλάδα συζητάμε. Δημοσιεύθηκε: 04/08/04 11:54

Ενα ερώτημα για όλους: Σήμερα ειπάρχουν 'Ελληνες' που να κατάγοντε απο τη γενια του Δευκαλίωνα? Διοτι αν πάρουμε οτι Ελλήνας είναι αυτος που έχει Ελληνικη παιδία τότε όλος ο πλανήτης είναι Ελλήνες , λογο του ότι απο την Ελλαδα ξεκύνισαν τα γράμματα, η φιλοσοφία και οι επιστίμες.
              Skullone δεν περίμενα πάντως έναν βάρβαρο κατα την Ελληνική νοοτροπία να είναι κατα της πατρίδος του αλλα και του γένους του. Δημοσιεύθηκε: 05/08/04 8:39

Επιμένω, γιατι αρνείσε το τίτλο που έδωσαν στους πρόγώνους σου η 'Ελλήνες'. Αλλωστε ο Βάρβαρος τότε έγεινε Ελληνας με το ΣΠΑΘΙ του γιατι το άξιζε, γιατί άφησε έξω τους Βαρβαρους του βόρρα και τις ανατολής, που μάταια προσπάθησε ο 'Ελληνας ' να τον φέρει εδώ για να πολεμήση των Μακεδώνα Βαρβαρο.
              Επιμένω να απαντήσεις επ΄αυτού.
              Οσο για τη παραλογη λογική μου, ετσι μου αρέσει, άλλωστε εσυ και οι ομοιοι σου με αποκαλειτε βάρβαρο!
              Ακομα δεν έχεις απαντήσει για το θεμα 'Λαζοπουλος' είναι τόσο αθώος αυτο ο κακομήρης που τον κυνηγάνε όλοι? Δημοσιεύθηκε: 05/08/04 1:45

Θα μας πεις ποιοι ήταν οι Ελληνες τις εποχης του Δευκαλίωνα?
              Καταλαβένεις πολλή καλα τι σε ρωτάω τόσες μέρες και το αποφεύγεις.
              ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΑ
              Εγώ ξέρω πώε ένας Ελληνας θα είχε τα ....... (κότσια) να απαντήσει
              Θα συνεχείσω να σε ρωτάω το ίδιο, αν και θα το κλειδώσουν το θέμα Δημοσιεύθηκε: 06/08/04 6:39

Ρωτάω τόσο καιρό και δεν πέρνω απάντησει για το πότε αρχισε να ειπαρχει Ελληνική συνήδιση. Η απάντηση που πείρα χρονολογέιται στον 8ο αιώνα π.Χ, αλλα η εποχή του Δευκαλίωνα είναι τουλάχιστον 2000 χρόνια πίσω.
              Ρωτάω τόσο καιρό αν ο Λαζόπουλος δεν έχει χαισμένη τι φωλιά του και δεν απαντάει κανείς.
              Ρωτάω τόσο καιρό και επιτιδες μάλιστα πότε πραγματικά είπήρξαν Ελληξνες σε αυτη τη χερσόνησο, με κοινα όνειρα, κοινη θρησκεια, κοινη γλώσσα, κοινούς γεοπολιτικούς στόχους, και δεν απαντάει κανείς.
              Ποιος ήταν ο πρώτος ο ποιος θέλησε , εστω και με τη βια , να ενώσει όλη την Ν.Α πλευρά της χερσονήσου του Αίμου?

• I
                ililias last edited by

Μακράν, η πιό απολαυστική σελίδα του φόρουμ. Θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης ψυχολόγων. Παραλογισμός και παραλήρημα.......

Edit: Μάλλον αποκαρδιωτική είναι, τώρα που το ξανασκέπτομαι.

• J
                  jm000 last edited by

Μια απορία που μολις τωρα μου δημιουργηθηκε... χωρις να θελω να θιξω κανεναν!

Υπαρχουν αλλες ΓΡΑΠΤΕΣ μαρτυρίες οτι ο χριστός οντως υπηρξε;
                  Επαναλαμβανω: αλλες γραπτες μαρτυρίες περαν αυτες της καινης διαθηκης, ή κειμένων γραμμενων απο αποστολους ή μαθητες του χριστου, με λιγα λογια ΙΣΤΟΡΙΚΑ κειμενα οτι ΟΝΤΩΣ υπηρξε.

δεν ρωταω με καμια διαθεση ειρωνειας ή εχθροτητας προς κανεναν, ειναι απλα μια απορια.

ευχαριστώ

• D
                    dourou last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:
                    Μάλλον αποκαρδιωτική είναι, τώρα που το ξανασκέπτομαι.

θα συμφωνήσω μαζί σου.
                    είναι κρίμα που τέτοιο θέμα καταλήγει σε διάλυση. Skullone βοηθάς τα μέγιστα στο να γίνει ένα τόπικ pout@n@!! κόψε φόρα λίγο. Deggman με όλη μου την ψυχή προσπάθησα να διαβάσω το ποστ σου αλλά η ορθογραφία σου είναι αποκαρδιωτική. Κουράζει πάρα πολύ. Δεν είναι δε άσχετο με το θέμα. Ο ισχυρότερος δεσμός μας με την σρχαιότητα- που τόσο αφειδώς και προκλητικά αποκαλούν σχεδόν όλοι οι εν Ελληνικώι κράτει διαμένοντες παρελθόν τους, και βαυκαλίζονται τις στάχτες ενός (αναμφισβήτητα) μεγάλου πολιτισμού-είναι η γλώσσα. Η ορθογραφία και η μαθηματική αξία της Γλώσσας ταύτης είναι το μόνο μέρος του πολιτισμού αυτού που διασώνεται ουσιαστικά ως τώρα. Αν θες να είσαι Έλλην (ενσυνείδητα χρησιμοποιών την αρχαϊκή μορφή ονομαστικής, μην το μπερδέψουμε ότι Έλλην = Έλληνας) προσπάθησε να γνωρίσεις την αξία αυτής της γλώσσας που ενέπνευσε την δημοκρατία, την φιλοσοφία την μηχανική (με τις άπειρες προεκτάσεις του όρου) και την τέχνη του θεάτρου. H γλώσσα είναι εργαλείο σκέψεως. Είναι ο ακρωγωνιαίος λίθος κάθε πολιτισμού.
                    Αυτό θα είναι και το τελευταίο post μου διότι δεν αντέχω αυτον το παραλογισμό της ανυπαρξίας επιχειρημάτων εδώ και 2 σελίδες...
                    Τα λέμε

• I
                      ililias last edited by

Ο χρήστης jm000 έγραψε:

Τόσες πολλές, που κανένας δεν το έχει αμφισβητήσει. Μόνο που δεν έχει γίνει μια εξέταση DNA, για να είμαστε σίγουροι ότι ήταν γιός του Θεού. Το τελευταίο γράφεται με διάθεση ευθυμίας, όχι ειρωνείας.

• S
                        skullone last edited by

Ο χρήστης jm000 έγραψε:
                        Μια απορία που μολις τωρα μου δημιουργηθηκε... χωρις να θελω να θιξω κανεναν!

Επαναλαμβανω: αλλες γραπτες μαρτυρίες περαν αυτες της καινης διαθηκης, ή κειμένων γραμμενων απο αποστολους ή μαθητες του χριστου, με λιγα λογια ΙΣΤΟΡΙΚΑ κειμενα οτι ΟΝΤΩΣ υπηρξε.

δεν ρωταω με καμια διαθεση ειρωνειας ή εχθροτητας προς κανεναν, ειναι απλα μια απορια.

ευχαριστώ

Καμία απολύτως.

Εδώ να διευκρινίσω ότι η λέξη 'Ιησούς' (Γιεσουά στα εβραϊκά) ΔΕΝ είναι όνομα, αλλά τίτλος που σημαίνει 'ο θεός σώζει' ή 'σωτήρ' και τον έπαιρναν διάφοροι θρησκευτικοί πολέμαρχοι (π.χ. διάφοροι αρχηγοί των Ζηλωτών, των Μακκαβαίων, ενώ χρονολογικά πρώτος φέρεται από τη βίβλο να είναι ο Ιησούς του Ναυή).

Κατά την περίοδο του Ιουδαϊκού Πολέμου (ενός εμφυλίου πολέμου που σπάραξε την περιοχή της Παλαιστίνης, με τις πτωχότερες τάξεις να επαναστατούν κατά του διεφθαρμένου και ξεπουλημένου στους Ρωμαίους ιερατείου), η οποία είναι και η εποχή στην οποία τοποθετείται η γέννηση και δράση του Χριcτού, αναφέρονται 19 (δεκαεννέα) άτομα που έφεραν τον τίτλο 'Ιησούς'.

Κανενός η δράση και ο βίος δεν ταιριάζει με όσα αναφέρονται στα ευαγγέλια (τα οποία επιπλέον σε πάμπολλα σημεία αντικρούουν το ένα το άλλο). Ο μόνος που ΧΟΝΔΡΙΚΑ ταιριάζει στην εικόνα που έχουμε για τον Ιησού Χριcτό είναι ο Γιεσουά μπεν Πανδίρα, που φέρεται να είναι καρπός της σεξουαλικής ένωσης (δεν διευκρινίζεται αν επρόκειτο περί βιασμού ή παράνομου έρωτος) ενός Ρωμαίου λεγεωνάριου και μιας εβραίας. Ο άνθρωπος αυτός, έχοντας μάθει μερικά τεχνάσματα από περιφερόμενους 'μάγους' και θεραπευτές, διάνθιζε μ'αυτά τη δράση του. Πουθενά, βεβαίως, δεν αναφέρεται από ΚΑΜΙΑ ιστορική πηγή η... 'ανάστασις' κανενός εκ των Ιησούδων.

Ειρήσθω εν παρόδω δε ότι η Ναζαρέτ ΔΕΝ υπήρχε εκείνα τα χρόνια που τοποθετείται η δράση του Ιησού Χριcτού.

Ελπίζω με αυτό να σου έλυσα κάποιες απορίες. Για ό,τι άλλο, μπορείς να με ρωτήσεις, είτε στις δημόσιες συζητήσεις είτε με pm.

• D
                          dog80 last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:

Τόσες πολλές, που κανένας δεν το έχει αμφισβητήσει. Μόνο που δεν έχει γίνει μια εξέταση DNA, για να είμαστε σίγουροι ότι ήταν γιός του Θεού. Το τελευταίο γράφεται με διάθεση ευθυμίας, όχι ειρωνείας.

Φίλε Ηλία, θα διαφωνήσω μαζί σου. Ναι μεν, σχεδόν όλοι συμφωνούν οτι ο Χριστός ήταν υπαρκτό πρόσωπο, αλλά αν δεν κάνω λάθος, πέρα απο την Καινή διαθήκη, υπάρχει μόνο μία άλλη πηγή που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του. Ήταν ένα ρωμαικό χρονικογράφημα το οποίο κάνει μία απλή αναφορά του τύπου: 'Υπάρχει κάποιος στα Ιεροσόλυμα που διμηουργεί φασαρίες και αυτοαποκαλείται Χριστός'.

Η Καινή Διαθήκη σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αντικειμενική απο τους ιστορικούς. Πρώτα απ'όλα, γράφτηκε περίπου 50-70 χρόνια μετά τον θάνατο του Χριστού, απο ανθρώπους που ποτέ τους δεν τον γνώρισαν. Έπειτα, είναι επιβεβαιωμένο οτι πολλά απο όσα γράφονται είναι φαντασίες του συγγραφέα. Για παράδειγμα, τα πάθη του Χριστού περιγράφονται αναλυτικά μόνο σε ένα απο τα ευαγγέλια (του Ματθαίου αν δεν κάνω λάθος). Αυτό το ευαγγέλιο λέει για παράδειγμα οτι ο Χριστός μαστιγωνόταν απο Ρωμαίους στρατιώτες ενώ κουβαλούσε το σταυρό. Ιστορικοί λένε οτι οι Ρωμαίοι ποτέ δεν μαστίγωναν όσους ήταν να σταυρωθούν και είναι απίθανο να κάνανε εξαίρεση μόνο για το Χριστό. Άλλο παράδειγμα φαντασίας του συγγραφέα είναι η ιστορία με το Βαραβά. Σύμφωνα πάλι με ιστορικούς, δέν υπήρχε ποτέ το έθιμο να ελευθερώνουν κάποιο κρατούμενο όταν ήταν γιορτή. Τέλος οι ιστορικοί πιστεύουν οτι υπήρχε μία παλιότερη πηγή απο την οποία δημιουργήθηκαν τα ευαγγέλια (Q source) και η οποία δεν διασώθηκε.

Όσο για το αν ο Χριστός ήταν γιός του θεού, λεγεται οτι ποτέ δεν είπε ο ίδιος κάτι τέτοιο. Θεωρείται οτι αυτο μπήκε στην Καινή Διαθήκη μετά απο παρερμήνευση και λάθος μετάφραση των αρχικών εβραικών κειμένων στα ελληνικά.

• D
                            deggman last edited by

Απολλώνιος ο Τυαννεύς.

• D
                              dog80 last edited by

Ο χρήστης skullone έγραψε:
                              Ειρήσθω εν παρόδω δε ότι η Ναζαρέτ ΔΕΝ υπήρχε εκείνα τα χρόνια που τοποθετείται η δράση του Ιησού Χριcτού.

Ισχύει αυτό και νομίζω αποδίδεται σε λάθος μετάφραση.

• S
                                skullone last edited by

Θα ήθελα να σου επισημάνω ότι τα ευαγγέλια δεν υπήρχε λόγος να γραφούν αρχικά στα εβραϊκά, γιατί απευθύνονταν κυρίως (όπως και η μετάφραση των 'εβδομήκοντα' που υποτίθεται ότι έγινε κατόπιν εντολής του Πτολεμαίου, καθώς η διαβόητη αλληλογραφία ήταν πλαστή) στους εβραίους της διασποράς, που είχαν απομακρυνθεί από τη θρησκεία τους και είχαν ασπασθεί τον Ελληνικό τρόπο ζωής και δεν γνώριζαν καν τα εβραϊκά. Συνεπώς, όταν γράφεις ένα κείμενο για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τα εβραϊκά, δεν το γράφεις στα εβραϊκά, γιατί δεν θα έχεις καμία απολύτως απήχηση.

Επιπλέον, τα ευαγγέλια έχουν τροποποιηθεί πάρα πολλές φορές ανά τους αιώνες, με προσθήκες, διαγραφές χωρίων, πολλές από τις οποίες, αν ενθυμούμαι καλώς, έχουν εγκριθεί από ιερατικές συνόδους.

Η πρώτη φορά που ενεφανίσθη κάποιο κείμενο που είχε το χαρακτήρα μιας χονδροειδούς αφήγησης του 'μεσσία' ήταν περίπου το 110 μ.α.χ.χ. Αργότερα όμως, υπήρξαν και εβραϊκές εκδόσεις των ευαγγελίων (π.χ. κάποια από τα απόκρυφα ευαγγέλια).

Είναι προφανές ότι δεν μπορούσε να είχε γραφεί από... μαθητή του Ιησού Χριcτού, γιατί ο μέσος όρος ζωής ενός εβραίου των κοινωνικών τάξεων από τις οποίες καταγόταν ο Χριcτός και οι μαθητές του δεν ξεπερνούσε τα 35 χρόνια (σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στον Ελληνορωμαϊκό κόσμο), λόγω των εχθροπραξιών που συνέβαιναν κατά τη διάρκεια του Ιουδαϊκού Πολέμου, λόγω των ασθενειών (η ιατρική και η προσωπική υγιεινή απαγορεύονταν στους εβραίους ως... Ελληνικές αμαρτίες ), της πείνας (οι άνθρωποι κυριολεκτικά λιμοκτονούσαν για να τα σκάνε στο ιερατείο) και των αυθαιρεσιών των Ρωμαϊκών αρχών.

Εδώ να θυμίσω ότι ο Πόντιος Πιλάτος δεν ήταν το 'καλό παιδί' που μας παρουσιάζουν τα ευαγγέλια. Ήταν, σύμφωνα με τους σύγχρονούς του ιστορικούς και αξιωματούχους, ένας στυγνός στρατοκράτης, που έστελνε κόσμο για σταύρωμα ΧΩΡΙΣ δίκη (άρα, σιγά μην έκανε εξαίρεση για τον Χριcτό), ενώ η σταύρωση είχε τον παραδειγματικό/τρομοκρατικό χαρακτήρα που είχαν αργότερα οι αγχόνες, η καύση στην πυρά και ο ανασκολοπισμός: οι εσταυρωμένοι ΔΕΝ κηδεύονταν. Αφήνονταν, μετά το σταυρικό θάνατό τους (που ήταν πραγματικά φρικτός) να κατασπαραχθούν από τα όρνια και να σαπίσουν εκεί, για να παραδειγματίζονται όσοι άλλοι είχαν διάθεση να τελέσουν πράξεις που επέσειαν αυτήν την ποινή.

Αυτά λέει η ιστορία.

• T
                                  traveller last edited by

Ο χρήστης theios έγραψε:
                                  δεν διδάσκεται πλέον στα σχολεία η ιστορία/μύθος του Δευκαλίωνα και της Πύρας?

Διδάσκεται στην Τρίτη τάξη του Δημοτικού. Στο βιβλίο της Ιστορίας υπάρχει μάθημα με τίτλο 'Ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα' (με σκιτσα του Ορνεράκη)

• I
                                    ililias last edited by

Ο χρήστης dog80 έγραψε:
                                    Φίλε Ηλία, θα διαφωνήσω μαζί σου. Ναι μεν, σχεδόν όλοι συμφωνούν οτι ο Χριστός ήταν υπαρκτό πρόσωπο, αλλά αν δεν κάνω λάθος, πέρα απο την Καινή διαθήκη, υπάρχει μόνο μία άλλη πηγή που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του. Ήταν ένα ρωμαικό χρονικογράφημα το οποίο κάνει μία απλή αναφορά του τύπου: 'Υπάρχει κάποιος στα Ιεροσόλυμα που διμηουργεί φασαρίες και αυτοαποκαλείται Χριστός'.

Πράγματι, υπάρχουν Ρωμαϊκά έγγραφα που αναφέρουν την ύπαρξή του. Αρκετά, όχι μόνον αυτό που αναφέρεις.
                                    Τον αναφέρει ακόμα και το Κοράνι, έτσι δεν είναι; Το οποίο μιλάει με μεγάλο σεβασμό και για την μητέρα του, μόνη αναφορά σε γυναίκα.

Όσο για το αν ο Χριστός ήταν γιός του θεού, λεγεται οτι ποτέ δεν είπε ο ίδιος κάτι τέτοιο.

Εννοείται ότι για να πει κάποιος κάτι πρέπει πρώτα να υπάρχει.

• S
                                      skullone last edited by

Ο χρήστης dog80 έγραψε:
                                      Ήταν ένα ρωμαικό χρονικογράφημα το οποίο κάνει μία απλή αναφορά του τύπου: 'Υπάρχει κάποιος στα Ιεροσόλυμα που διμηουργεί φασαρίες και αυτοαποκαλείται Χριστός'.

Αποδείχθηκε όμως ότι ήταν πλαστό. Στην πραγματικότητα, χρονολογείται σε καιρούς πολύ μεταγενέστερους.

• S
                                        skullone last edited by

Περί Ναζαρέτ:

1. Το βιβλίο του 'Ιησού του Ναυή' αναφέρει δώδεκα πόλεις και έξι χωριά στη Γαλιλαία, αλλά καμία Ναζαρέτ.

2. Το Ταλμούδ αναφέρει 63 πόλεις στη Γαλιλαία, αλλά πουθενά Ναζαρέτ.

3. Ο Σαούλ ('απόστολος Παύλος') δεν αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ τη Ναζαρέτ.

4. Κανένας αρχαίος ιστορικός δεν αναφέρει τη Ναζαρέτ.

Πρώτη αναφορά σ'αυτήν την πόλη γίνεται στις αρχές του 4ου μ.α.χ.χ. αιώνα.

Ο Φλάβιος Ιώσηπος, χρονικογράφος του Ιουδαϊκού Πολέμου (στον οποίον και πολέμησε) δεν αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ τη Ναζαρέτ. Ούτε καν ακουστά την είχε. Κι ας αναφέρει 45 πόλεις και χωριά της Γαλιλαίας.

Κι εδώ είναι το ωραίο:

Οι απολογητές του χριcτιανιcμού, όταν έρχονται αντιμέτωποι με τα στοιχεία αυτά (που διασταυρώνονται μια χαρά μεταξύ τους), αρχίζουν να λένε 'μα φυσικά δεν την είχε ακουστά κανείς, ήταν μια πολύ μικρή πόλη).

Μάλιστα... Από μεγάλη πόλη γίνεται μικρή πόλη. Από μικρή πόλη γίνεται χωριό, χωριουδάκι και μετά μικρός, ασήμαντος οικισμός.

Όμως, αναφέρεται ότι η Ναζαρέτ είχε και συναγωγή, όπου ο Ιησούς Χριcτός έδρασε και κατηγορήθηκε ότι βλασφημούσε! Πού ήταν η συναγωγή σ'αυτήν την ασήμαντη γειτονιά; Γιατί δεν την εντόπισαν οι πρώτοι προσκυνητές (όπως η 'αγία' Ελένη); Επίσης, αν ήταν ένας ασήμαντος οικισμός, με πληθυσμό άντε 25 οικογένειες (δηλαδή κοντά στα 300 άτομα), αυτοί που έδιωξαν τον Ιησού Χριcτό με τις κλωτσιές δεν θα ήταν ένα ανώνυμο, μεγάλο πλήθος, αλλά γνωστοί, φίλοι και συγγενείς του.

Επίσης, με δεδομένη την απέχθεια των εβραίων για τα νεκροταφεία (που θεωρούνται ακάθαρτοι χώροι), πώς είναι δυνατόν η Ναζαρέτ να ήταν χτισμένη δίπλα σε νεκροταφείο;

Υπάρχει όμως και η εξήγηση του Φιλίππου, ενός Γνωστικού του 2ου μ.α.χ.χ. αιώνα:

Οι απόστολοι τον ονόμαζαν, μας λέει, Ιησού (Σωτήρα) Ναζαρηνό (Ναζωραίο) Χριστό. 'Ναζάρα' σημαίνει 'αλήθεια'. Συνεπώς, Ναζαρηνός (Ναζωραίος) σημαίνει 'αυτός που λέει αλήθεια', 'ο αληθινός'.

Αυτό που γνωρίζουμε όμως σίγουρα είναι ότι 'Ναζαρηνοί' ή 'Ναζωραίοι' ήταν μια εβραϊκή αίρεση, παρακλάδι των Εσσαίων. Αυτοί, δεν είχαν καμία σχέση με την υποθετική πόλη της Ναζαρέτ. Ρίζα της ονομασίας τους μπορεί να ήταν η 'αλήθεια' ή η εβραϊκή λέξη 'netser' (netzor) που σημαίνει 'κλαρί' ή 'άνθος', στον πληθυντικό netzoreem. Σημειωτέον ότι ο Σαούλ δεν αναφέρει τους Ναζωραίους/Ναζαρηνούς στα γραπτά του.

Αντιθέτως, ο Επιφάνιος αναφέρει, στα τέλη του 1ου μ.α.χ.χ. αιώνα, μια καθημερινή εβραϊκή προσευχή/κατάρα για τους αιρετικούς Ναζαρηνούς. Η εξαπάτηση αυτή η σχετική με τη Ναζαρέτ προήλθε από το μεταγενέστερο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο, το οποίο (Ματθ. Β', 23) επικαλείται προφητεία που 'εκπληρώνεται' αναφορικά με την πόλη της Ναζαρέτ. Κι αυτό, μολονότι σε ΚΑΜΙΑ προφητεία της παλαιάς διαθήκης δεν αναφέρεται η πόλη αυτή έστω και μία φορά! Υπάρχει όμως στους Κριτές (ΙΓ', 5) η λέξη 'Ναζαρίτης' (Nazarite), που όμως ΔΕΝ έχει σχέση με τη Ναζαρέτ, αλλά σημαίνει 'αυτός που ορκίζεται ν'αφήσει μακριά μαλλιά και να υπηρετεί τον θεό'.

Με μια πονηρή υποκατάσταση λέξεων, οι συγγραφείς του κατά Ματθαίον δημιουργούν μια υποθετική ιδιαίτερη πατρίδα για τον φανταστικό τους υπερήρωα!

• S
                                          skullone last edited by

Προχωρώντας παρακάτω όμως...

Όταν το κατά Μάρκον ξαναγράφτηκε μετάξυ 140 και 150 μ.α.χ.χ., όποιος κάθησε τέλος πάντων να το ξαναγράψει, πρόσθεσε μία και μοναδική αναφορά στη Ναζαρέτ, (κατά Μάρκον, Α', 9). Από εκεί κι έπειτα, καμία περαιτέρω αναφορά! Η εξύψωση της Ναζαρέτ που επακολούθησε πρέπει μάλλον να αποδοθεί στον Λουκά. Αυτός είναι που τονίζει ιδιαίτερα τους δεσμούς του χριcτού με τη Ναζαρέτ. Είναι κι αυτός ο ευαγγελιστής που δίνει στα κείμενά του μια στάση εχθρική απέναντι στην Καπερναούμ. Οι μελετητές θεωρούν ότι ο ίδιος ο Λουκάς δεν ήταν εβραίος, καθώς οι αναφορές του στα εβραϊκά πράγματα (γεωγραφία, ιστορία κλπ) είναι γεμάτες από χονδροειδή λάθη.

Για παράδειγμα, στο 4ο κεφάλαιο, μας λέει ότι η Ναζαρέτ ήταν χτισμένη σε βουνό. Σε βουνό; Έλα όμως που η πραγματική Ναζαρέτ βρισκόταν σε ένα λεκανοπέδιο με κοιλάδα, ανάμεσα σε χαμηλούς λόφους! Λέτε να κόντυναν τόσο πολύ τα βουνά σε 2000 χρόνια; Ο δε Ωριγένης, που θεωρείται πάνσοφος, παντογνώστης και αυθεντία από τους χριcτιανούς, μολονότι γνώριζε τη Ναζαρέτ από τις διηγήσεις των ευαγγελίων, δεν ήξερε καν πού έπεφτε! Κι ας ζούσε στην Καισάρεια, μόλις 30 μίλια πιο πέρα!

• I
                                            ililias last edited by

Ο χρήστης skullone έγραψε:
                                            Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, μεταπτυχιακό στον τομέα Συστημάτων Παραγωγής, στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Χαραμίζεσαι. Σε κάτι σε προπαγάνδα θα ήσουν άφθαστος.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9