-
Γενικά πρόβλημα με τα καυσιμα δεν είχα, παρα τα αυξημενα χιλιομετρα αυτες τις μερες.
Με το πετρέλαιο γεμισα 2 φορές σε πρατήριο που ήθελα σε 2 πολεις, για καλή μου τύχη το μικρο ειχε αδειάσει την Κυριακή, οπότε το γέμισα Δευτέρα πρωι (στο σκουτερ βαζω καθε μηνα, οποτε ).
Στη Θεσσαλονίκη ειδα πολλά ανοιχτά πρατήρια και προς Χαλκιδική.Μολις την έληξε την απεργία ο 'πρόεδρος', όλως τυχαίως την ωρα του δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.
Οσον αφορά εμενα προσωπικά, οι φορτηγατζήδες απέκτησαν ενα νεο εχθρό.
Για να διεκδικήσουν τα κεκτημένα (;) δικαιώματα τους με ζημίωσαν κατά μερικές χιλιάδες €. αφού 50 τόννοι φρούτα μου έμειναν στα δέντρα.
Απο τώρα και στο εξής ΔΕΝ πρόκειται να τους στηρίξω σε τίποτα κι αν κάποια φορά μου τύχει κάποια υπόθεση τους εννοείται οτι θα είμαι εναντίον τους (μέσα στα νόμιμα όρια φυσικά) -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Οσον αφορά εμενα προσωπικά, οι φορτηγατζήδες απέκτησαν ενα νεο εχθρό.
Για να διεκδικήσουν τα κεκτημένα (;) δικαιώματα τους με ζημίωσαν κατά μερικές χιλιάδες €. αφού 50 τόννοι φρούτα μου έμειναν στα δέντρα.
Απο τώρα και στο εξής ΔΕΝ πρόκειται να τους στηρίξω σε τίποτα κι αν κάποια φορά μου τύχει κάποια υπόθεση τους εννοείται οτι θα είμαι εναντίον τους (μέσα στα νόμιμα όρια φυσικά)αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο και οι αγρότες ζημίωσαν άπειρες φορές και πολύ πρόσφατα τους ΦΔΧηδες με το κλείσιμο των δρόμων.
-
Έληξε λοιπόν...
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όλα τα βυτιοφόρα έμπαιναν στα διυλιστήρια και έβαζαν βενζίνη για τα πρατήρια... Βυτιοφόρα με διάφορα λογότυπα, π.χ. Revoil, Shell, Avin, Aegean κλπ...κλπ...Μέσα στα διυλιστήρια βάζουν από διαφορετικές αντλίες ή όλοι μας σερβίρουν την ίδια βενζίνη;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έληξε λοιπόν...
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όλα τα βυτιοφόρα έμπαιναν στα διυλιστήρια και έβαζαν βενζίνη για τα πρατήρια... Βυτιοφόρα με διάφορα λογότυπα, π.χ. Revoil, Shell, Avin, Aegean κλπ...κλπ...Μέσα στα διυλιστήρια βάζουν από διαφορετικές αντλίες ή όλοι μας σερβίρουν την ίδια βενζίνη;
Ιδια ειναι η βενζινη απλα αλλαζει η ετικετα πανω. Εχει πολυ πλακα παντως προ κρισης που ελεγαν πολυ οτι βαζουν ΒΡ ή Shell γιατι οι βενζινες τους ειναι πολυ καλυτερες ενω το μονο που πληρωναν ηταν το ονομα . Ιδιο βαπορι-ιδιο βυτιοφορο, ιδιες μανικες κατα την ωρα φορτωσης, ολα ιδια ειναι
-
Φέρνουν κι από έξω βενζίνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα φέρνουν καλύτερες βενζίνες, περνάει ένα βαπόρι (συνήθως από Αφρική) γεμάτο αμόλυβδη, ρωτάνε πόσο έχει και αν συμφέρει τους λένε έλα ξεφόρτωσε.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Έληξε λοιπόν...
Ιδια ειναι η βενζινη απλα αλλαζει η ετικετα πανω. Εχει πολυ πλακα παντως προ κρισης που ελεγαν πολυ οτι βαζουν ΒΡ ή Shell γιατι οι βενζινες τους ειναι πολυ καλυτερες ενω το μονο που πληρωναν ηταν το ονομα . Ιδιο βαπορι-ιδιο βυτιοφορο, ιδιες μανικες κατα την ωρα φορτωσης, ολα ιδια ειναι
Για τις εταιριες που εχουν τις δικες τους εγκαταστασεις και δεξαμενες τα πραγματα δεν ειναι ετσι...
Οι βενζινες 'μαγειρευονται' εκει! -
Ξέρει κάποιος υπεύθυνα να μας πει αν όλες οι βενζίνες είναι ίδιες ή όχι;...
Και ποιες είναι αυτές που προσφέρουν πραγματικά διαφορετική βενζίνη;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ξέρει κάποιος υπεύθυνα να μας πει αν όλες οι βενζίνες είναι ίδιες ή όχι;...Και ποιες είναι αυτές που προσφέρουν πραγματικά διαφορετική βενζίνη;
πρεπει να το ειχα αναφερει παλιοτερα. πριν 3 χρονια ειχα παει με την σχολη επισκεψη στα ελπε. μας εβαλαν σε ενα αμφιθεατρο μας ειπαν δυο λογια για την διυληση. και μετα θα μας εκαναν μια βολτα μεσα στις εγκαταστασεις. μας εδωσαν κρανη τα οποια τα φορεσαμε ολοι και μπηκαμε στο λεωφορείο. Ναι φοραγαμε κρανη καθολη την διαρκεια της ξεναγασης μεσα στο λεωφορείο χωρις να βγουμε τελικα εξω απ αυτο παρα μονο οταν φτασαμε στην εξοδο .
καθολη την διαρκεια της διαδρομης με το λεωφορείο μας εδειχναν τα διαφορα σταδια φτανοντας στο τελικο σταδιο που ειναι ο σταθμος φορτωσης. ο ξεναγος μας λεει πως εδω ειναι ο σταθμος φορτωσης μπορειτε να δειτε καποια βυτιοφορα με επωνυμια και καποια λευκα. τα λευκά γεμίζουν και μετα κανουν μεταγγιση της βενζινης σε μικροτερα η ιδια βυτιοφορα πλεον με διαφορες επωνυμιες.κοινος ολες οι βενζινες ολες ιδιες μεχρι να φτασουν στο βενζιναδικο. μετα απο αυτο, διαφερουν...
-
ολες βγαίνουν (ας πουμε) απο την ιδια βάνα, αλλα η καθε εταιρία προσθέτει το 'κατιτίς της' στο βυτίο
-
ναι νερό για αραίωση
-
Kαι για περισσότερα οκτάνια, ναφθαλίνη!!!
-
Η εκαστοτε εταιρια μπορει να αγοραζει την αμολυβδη απο τα ιδια διυλυστηρια (δεν ειναι και πολλα αλλωστε) και τα μεταφερει στις δεξαμενες που εχεις στις εγκαταστασεις τις... Εκει τα καυσιμα ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!
Η ΕΚΟ πχ μετατρεπει την αμολυβδη σε kinitron!
H Avin σε Win95!
H Shell σε Vpower95!
Και ούτω καθ' εξής....Τα καυσιμα απο τα δυιλυστηρια βγαινουν ιδια και διαφοροποιουνται στις δεξαμενες αποθηκευσης! ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΥΤΙΑ οπως ακουστηκε απο καποιον φιλο... Τα βυτια ειναι σφραγισμενα μεχρι να φτασουν στα πρατηρια και απογορευεται απο τον νομο οποιαδηποτε παρεμβαση!
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ολες βγαίνουν (ας πουμε) απο την ιδια βάνα, αλλα η καθε εταιρία προσθέτει το 'κατιτίς της' στο βυτίοΆρα μούφα είναι αυτό που λένε πως η 100άρα της Shell είναι εισαγώμενη?
Η 100άρα της ΕΚΟ τι λέει? Αξίζει?
Έβαζα racing μέχρι που έφτασε τα 1.9€ και μετά το γύρισα στην 95άρα της Shell όπου χτύπαγε πυράκια το si. Τώρα έβαλα Vpower και κάπως καλυτέρευσε και τώρα λέω να το γυρίζω στη 100άρα ΕΚΟ.
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Τα καυσιμα απο τα δυιλυστηρια βγαινουν ιδια και διαφοροποιουνται στις δεξαμενες...
Αρα υπαρχει διαφορα στο τελικο προ'ι'ον ...
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Τα καυσιμα απο τα δυιλυστηρια βγαινουν ιδια και διαφοροποιουνται στις δεξαμενες αποθηκευσης! ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΥΤΙΑ οπως ακουστηκε απο καποιον φιλο... Τα βυτια ειναι σφραγισμενα μεχρι να φτασουν στα πρατηρια και απογορευεται απο τον νομο οποιαδηποτε παρεμβαση!
Πριν καμια 10αρια χρόνια ήταν να συνεργαστώ με καποιον ιδιοκτήτη βυτιου (σε ασχετη δουλεια)
Αυτός μετεφερε καυσιμα για λογαριασμό της ΒΡ.
Μου ειπε λοιπον οτι του δινει η εταιρία μπετονακια με καποιο υγρο για να ριχνει συγκεκριμενη ποσοτητα σε καθε διαμερισμα του βυτίου.
Κι επειδη κλασσικά ειχε καβατζώσει λιγο, μου ειπε να μου δωσει ενα μπουκαλακι για να βαζω απο λιγο σε καθε γέμισμα -
Πριν 1 μήνα αργά το βράδυ (κατά τις 12) είχα δει να καταφθάνει σε πρατήριο της Shell μεγάλο βυτιοφόρο λευκό χωρίς διακριτικά. Κοιτάζω λίγο καλύτερα και είχε βάλει 2 ταμπελάκια μικρά στο πλάι (ένα από κάθε μεριά) που ήταν αφαιρούμενα και ίσα που φαινόντουσαν. Αυτό δεν νομίζω πως ήταν εταιρικό...
-
Και καθ΄ήν ώρα διαβάζω τα ποσταρίσματα περι ποιότητας βενζίνης, σφραγισμένων βυτίων και επεξεργασίας των καυσίμων στις δεξαμενές αποθήκευσης, βλέπω στην μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης:
**Μέλη σε σύνδεση : ...., ....., .... , ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ, .... **Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δοθεί οριστική λύση στο θέμα και οι συκοφάντες να τιμωρηθούν παραδειγματικά!!!
ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, .....
**Edit: **Ωσπου να γράψω το ποστ μου, διαπίστωσα οτι είχε εξαφανιστεί!!! Μάλλον ειναι δύσκολα τα πράγματα..... -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Τα καυσιμα απο τα δυιλυστηρια βγαινουν ιδια και διαφοροποιουνται στις δεξαμενες αποθηκευσης! ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΥΤΙΑ οπως ακουστηκε απο καποιον φιλο... Τα βυτια ειναι σφραγισμενα μεχρι να φτασουν στα πρατηρια και απογορευεται απο τον νομο οποιαδηποτε παρεμβαση!
Πριν καμια 10αρια χρόνια ήταν να συνεργαστώ με καποιον ιδιοκτήτη βυτιου (σε ασχετη δουλεια)
Αυτός μετεφερε καυσιμα για λογαριασμό της ΒΡ.
Μου ειπε λοιπον οτι του δινει η εταιρία μπετονακια με καποιο υγρο για να ριχνει συγκεκριμενη ποσοτητα σε καθε διαμερισμα του βυτίου.
Κι επειδη κλασσικά ειχε καβατζώσει λιγο, μου ειπε να μου δωσει ενα μπουκαλακι για να βαζω απο λιγο σε καθε γέμισμαΒλακειες σου ειπε η απλα σε δουλευε ψιλο γαζι!
Τα βυτια φευγουν σφραγισμενα απο τις δεξαμενες και αποσφραγιζονται στα πρατηρια παρουσια του πρατηριουχου... -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
ολες βγαίνουν (ας πουμε) απο την ιδια βάνα, αλλα η καθε εταιρία προσθέτει το 'κατιτίς της' στο βυτίο
Άρα μούφα είναι αυτό που λένε πως η 100άρα της Shell είναι εισαγώμενη?
Η 100άρα της ΕΚΟ τι λέει? Αξίζει?
Έβαζα racing μέχρι που έφτασε τα 1.9€ και μετά το γύρισα στην 95άρα της Shell όπου χτύπαγε πυράκια το si. Τώρα έβαλα Vpower και κάπως καλυτέρευσε και τώρα λέω να το γυρίζω στη 100άρα ΕΚΟ.
Vpower Racing και BP Ultimate εισαγωνται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!
Καμια σχεση με τις ελληνικες 100αρες.... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πριν 1 μήνα αργά το βράδυ (κατά τις 12) είχα δει να καταφθάνει σε πρατήριο της Shell μεγάλο βυτιοφόρο λευκό χωρίς διακριτικά. Κοιτάζω λίγο καλύτερα και είχε βάλει 2 ταμπελάκια μικρά στο πλάι (ένα από κάθε μεριά) που ήταν αφαιρούμενα και ίσα που φαινόντουσαν. Αυτό δεν νομίζω πως ήταν εταιρικό...Οχι, δημοσιας χρησης βυτιο ειναι αυτο...
Αναλογα με την εταιρια που εξυπηρετει φοραει και το αναλογο 'ταμπελακι'!
Βενζίνη ώρα μηδέν!