-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
κάτι ΕΕ και λοιπά επιχειρηματόσκυλα που συναναστρέφονται με το δημόσιο πλερώνουν ;
Κάτι κοπρόσκυλα στο Δεμόσιο, δολεύουν;
Οχι είναι γνωστό....μόνο οι ΙΥ δουλεύουν. Τους βλέπω καθημερινά.
Γιατί δεν έρχεσαι κι εσύ στον ιδιωτικό τομέα να κάάάθεσαι σαν αυτούς που βλέπεις;
Και δουλεύεις σαν κορόιδο για το δημόσιο;ΙΥ είμαι ...
Διακρίνω μια δυσκολία συνεννόησης...
Τότε τι μιλάς σαν δημόσιος; -
δεν χρειάζεται να χοντρύνουμε το παιχνίδι....
εγώ θα περιοριστώ στο εξής...αν έβαζαν στη θέση μου έναν ΔΥ για 24 ώρες θα κατέληγε στην εντατική.....
για όλο αυτό... εγώ αμείβομαι με λιγότερα και με πολύ προσπάθεια και τύχη λίγο περισσότερα....
αν με ρωτήσετε γιατί δεν έγινα ΔΥ η απάντηση είναι.... σκυλομετάνοιωσα....στα προσεχώς....
έρχεται η γνωστή από τα ΄80s συνδικαλιστική παρέα των ΔΕΗτζίδων να αποτελειώσει το εναπομείναν οικονομικό σκιάχτρο της χώρας με σκληρές απεργιακές κινητοποιήσεις....πολλοί μεγάλοι δήμοι αδυνατούν να κάνουν πληρωμές (μισθοδοσία, πληρωμή συμβάσεων, καύσιμα οχημάτων κλπ) λόγω απόφασης του υπ. οικονομικών να διακοπή η εγγυοδοσία του δημοσίου σε δανειοδοτήσεις τραπεζών προς τους ΟΤΑ...
αφού η οικονομία μας χρειάζεται μεταμόσχευση γιατί συνεχίζουν την αγωγή με ασπιρίνες????????
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
δεν χρειάζεται να χοντρύνουμε το παιχνίδι....εγώ θα περιοριστώ στο εξής...αν έβαζαν στη θέση μου έναν ΔΥ για 24 ώρες θα κατέληγε στην εντατική.....
Ναι αλλά ξεχνάς κάτι.
ΤΟΣΟ @ΑΛΑΚΑΣ ΔΥ (ώστε να δεχτεί) δεν υπάρχει...άρα η υπόθεσή σου δεν στέκει . -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
στα προσεχώς....
έρχεται η γνωστή από τα ΄80s συνδικαλιστική παρέα των ΔΕΗτζίδων να αποτελειώσει το εναπομείναν οικονομικό σκιάχτρο της χώρας με σκληρές απεργιακές κινητοποιήσεις....κάνε μου τη χάρη και πες μας τί σκατά ξέρεις σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει στην ΔΕΗ απ το σεπτέμβρη και μετά συζητάμε
πιο συγκεκριμένα πες μου αν έχεις να αντιπαραθέσεις τπτ σε αυτό
viewtopic.php?f=13&t=19744&start=1620
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
κάτι ΕΕ και λοιπά επιχειρηματόσκυλα που συναναστρέφονται με το δημόσιο πλερώνουν ;
Κάτι κοπρόσκυλα στο Δεμόσιο, δολεύουν;
Οχι είναι γνωστό....μόνο οι ΙΥ δουλεύουν. Τους βλέπω καθημερινά.
Γιατί δεν έρχεσαι κι εσύ στον ιδιωτικό τομέα να κάάάθεσαι σαν αυτούς που βλέπεις;
Και δουλεύεις σαν κορόιδο για το δημόσιο;ΙΥ είμαι ...
Διακρίνω μια δυσκολία συνεννόησης...
Τότε τι μιλάς σαν δημόσιος;αυτό είναι το πρόβλημα σου, ότι κοιτάς να ωραιοποιείς τα του οίκου σου και να κράζεις τους άλλους.
Γκριχελαντ
-
Ποιος είναι ο οίκος μου;
(Νομίζω, το σωστό είναι Γκρίχενλαντ). -
Ποιος είναι ο οίκος μου;
(Νομίζω, το σωστό είναι Γκρίχενλαντ).προφανώς είσαι Ε.Ε ή ΙΥ ...
-
Άρα στον ίδιο 'οίκο' είμαστε, αφού δήλωσες ΙΥ.
-
Στην αντεπίθεση πέρασε η ΑΔΕΔΥ
ΑΔΕΔΥ: Διαψεύδονται τα περί ύπαρξης 2 εκατ. δημ. υπαλλήλων
«Οι αριθμοί διαψεύδουν μια συστηματική και χρόνια παραποίηση - διαστρέβλωση της πραγματικότητας με τα περί 1,5 - 2 ακόμη και 2,5 εκατ. Δημοσίων Υπαλλήλων», σχολιάζει η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την παρουσίαση των στοιχείων της απογραφής.
«Αποδεικνύεται ότι τόσο σε αριθμό όσο και σε μισθολογική δαπάνη είμαστε κάτω από το Μ.Ο. της Ε.Ε.», συμπληρώνει σε σχετική ανακοίνωση και τονίζει: «Είναι ώρα από την προπαγάνδα να έρθουμε στην ουσία».
Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:
• Στον τερματισμό της πολιτικής απαξίωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησής τους. Δηλαδή της εμπορευματοποίησης των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών και την επιβάρυνση των πολιτών με δυσβάσταχτο κόστος για τα μείζονα και αναγκαία για αξιοπρεπή διαβίωση.
• Στη δημοκρατική αναδιοργάνωση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, που σημαίνει, πρώτα απʼ όλα, ξερίζωμα των λογικών περί κράτους – λάφυρου, του εκάστοτε νικητή των εκλογών.
• Στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής, εκσυγχρονισμό μέσων και διαρκή εκπαίδευση, ανανέωση δυναμικού και δυνατοτήτων, αξιοκρατία.
«Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.», καταλήγει η ανακοίνωση, «με σαφείς προτάσεις, συγκεκριμένες θέσεις και διεκδικήσεις, σταθερά επιδιώκει την αύξηση της κοινωνικής αποτελεσματικότητας των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών, τον απεγκλωβισμό από οποιαδήποτε λειτουργία ή διαδικασία που βρίσκεται στο πλέγμα ιδιωτικών, παρασιτικών ή αδιαφανών, πρακτικών ενός φθαρμένου και σε κρίση συστήματος».
-
Άρα στον ίδιο 'οίκο' είμαστε, αφού δήλωσες ΙΥ.Mόνο που εγώ βλέπω και λίγο παραπέρα και δεν ισοπεδώνω τα πάντα βλέπε ΔΥ=κοπρόσκυλα ΙΥ=μέρμυγκες
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
στα προσεχώς....
έρχεται η γνωστή από τα ΄80s συνδικαλιστική παρέα των ΔΕΗτζίδων να αποτελειώσει το εναπομείναν οικονομικό σκιάχτρο της χώρας με σκληρές απεργιακές κινητοποιήσεις....κάνε μου τη χάρη και πες μας τί σκατά ξέρεις σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει στην ΔΕΗ απ το σεπτέμβρη και μετά συζητάμε
πιο συγκεκριμένα πες μου αν έχεις να αντιπαραθέσεις τπτ σε αυτό
viewtopic.php?f=13&t=19744&start=1620
ήδη υπέγραψα συμβόλαιο με την εν λόγω εταιρεία για δύο εμπορικά καταστήματα που διατηρώ....αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τις σχεδιαζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
είναι θέμα σχεδιασμού πώλησης τμήματος των μετοχών που κατέχει το ελληνικό δημόσιο με αποτέλεσμα την πλήρη εκχώρηση του μανατζμεντ που θα επιφέρει αναδιοργάνωση (ίσως πώληση τμημάτων ) του στάτους που υπάρχει....σημαίνει μετατάξεις, απολύσεις συμβασιούχων, μαστίγια και κολάρα... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Mόνο που εγώ βλέπω και λίγο παραπέρα και δεν ισοπεδώνω τα πάντα βλέπε ΔΥ=κοπρόσκυλα ΙΥ=μέρμυγκες
Τι να κάνουμε, εσύ είσαι ανώτερου επιπέδου και σίγουρα πιο γαλαντόμος από μένα, δεν σε ενδιαφέρει αν πληρώνεις κάποιους που μόνη τους υποχρέωση είναι να αναπνέουν.
Α, εδώ είναι που ΔΕΝ ισοπεδώνεις;
τουλάχιστο αυτό το μιλιόνι πλερώνει φόρους.
Επίσης, δεν είπα ότι οι ΙΥ είναι μέρμυγκες. Και δεν με ενδιαφέρει.
ΔΕΝ μου φόρτωσε κανείς την μισθοδοσία τους με το 'έτσι θέλω', όπως μου κάναν με τους ΔΥ.
Το αν είναι μέρμυγκες ή όχι, απασχολεί αποκλειστικά αυτούς που πληρώνουν το μισθό τους. -
Τι να κάνουμε, εσύ είσαι ανώτερου επιπέδου και σίγουρα πιο γαλαντόμος από μένα, δεν σε ενδιαφέρει αν πληρώνεις κάποιους που μόνη τους υποχρέωση είναι να αναπνέουν.Δεν τα ξερεις καλα φιλε μου...
Το γνωριζεις οτι υπαρχουν ΔΥ που παιρνουν δεν παιρνουν 1200 το μηνα και δουλευουν πραγματικα???
Η αλλοι σε νοσοκομεια που δεν παιρνουν ουτε χιλια και δουλευουν με 1 ρεπο λογω 'ελλειψης προσωπικου'???
Φυσικα και υπαρχουν λαμογια που παιρνουν παχυλους μισθους + μαυρα, οπως υπαρχουν και λαμογια επιχειρηματιες που δεν πληρωνουν εφορια, και φυσικα λαμογια ΙΥ -ω, ναι!! - τα λεγομενα golden boys....
-
Mόνο που εγώ βλέπω και λίγο παραπέρα και δεν ισοπεδώνω τα πάντα βλέπε ΔΥ=κοπρόσκυλα ΙΥ=μέρμυγκες
Τι να κάνουμε, εσύ είσαι ανώτερου επιπέδου και σίγουρα πιο γαλαντόμος από μένα, δεν σε ενδιαφέρει αν πληρώνεις κάποιους που μόνη τους υποχρέωση είναι να αναπνέουν.
Nα γίνουν σουβλατζήδες όλοι δεν γίνεται. Και οι βρετανοί έχουν 6 εκ. ΔΥ σε πληθυσμό 60 εκ. Τι; Ιδια αναλογία με Ελλάδα, ρε τους κουτόφραγκους.
Α, εδώ είναι που ΔΕΝ ισοπεδώνεις;
τουλάχιστο αυτό το μιλιόνι πλερώνει φόρους.
Παράγουμε στην Ελλάδα κάτι και δεν το πήρα χαμπάρι; Ξέρω και για αυτό φταίνε οι ΔΥ.
ΔΕΝ μου φόρτωσε κανείς την μισθοδοσία τους με το 'έτσι θέλω', όπως μου κάναν με τους ΔΥ.
Το αν είναι μέρμυγκες ή όχι, απασχολεί αποκλειστικά αυτούς που πληρώνουν το μισθό τους.Το δημόσιο τους πληρώνει και αυτούς αφού ο ιδιωτικός τομέας και το επιχειρείν στην χώρα μας βασίζεται σε αναθέσεις του δημοσίου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
..............Το δημόσιο τους πληρώνει και αυτούς αφού ο ιδιωτικός τομέας και το επιχειρείν στην χώρα μας βασίζεται σε αναθέσεις του δημοσίου.+1000
-
@eftymis: σίγουρα υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν στο δημόσιο, όμως και πάρα πολλοί για τους οποίους η δουλειά είναι άγνωστη λέξη.
Και οι οποίοι πρέπει να απολυθούν.Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παράγουμε στην Ελλάδα κάτι και δεν το πήρα χαμπάρι; Ξέρω και για αυτό φταίνε οι ΔΥ.
Το αν είναι μέρμυγκες ή όχι, απασχολεί αποκλειστικά αυτούς που πληρώνουν το μισθό τους.Το δημόσιο τους πληρώνει και αυτούς αφού ο ιδιωτικός τομέας και το επιχειρείν στην χώρα μας βασίζεται σε αναθέσεις του δημοσίου.
Δηλαδή όλους στην Ελλάδα τους πληρώνει το δημόσιο;
Τα 250 δις ευρώ του ΑΕΠ μας το δημόσιο τα παράγει; Είμεθα τόσο κομμουνισταί; -
Λέγεται ότι η απογραφή των ΔΥ βγάζει ένα νούμερο κοντά στους 769.000. Απο όσα μαθαίνω στην εν λόγω απογραφή υπολογίζονται και οι κατηγορίες των κάθε λογής συμβασιούχων εκτός των STAGE.
Αλλά εδώ και λίγο καιρό το θέμα αντί να βγεί στην επιφάνεια, κάπου αφήνεται στο περιθώριο. Με βάση τα όσα ακουγόντουσαν προ λίγου καιρού περί 1εκ+ ΔΥ έχω την εντύπωση ότι η όλη ρητορεία περί του γιγαντιαίου δημοσιου τομέα αριθμητικά αρχίζει να μην τους βγαίνει.
Όχι ότι και 700.000 και άνω είναι λίγοι. Αλλά το να ξέρουμε πόσοι είναι οι μόνιμοι ΔΥ είναι χρησιμότερο για να φανεί που ξεκινάει και τελειώνει η πραγματικότητα και που η υπερβολή σε αυτό το θέμα.
Πέραν τούτου στην Ελλάδα έχουν συμβεί πολλά πράγματα που είναι άσχετα με τους ΔΥ. Το ότι τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων τα παίξανε στο Δ.Χ.Α οι κυβερνήσεις των δυό μεγάλων κομμάτων, το ότι αριθμός επιχειρηματιών πήραν σε μια νύκτα τα εργοστασιά τους-κυίως στην Β.Ελλάδα- και τα μετέφεραν σε άλλες χώρες, το ότι τα δημόσια έργα γινόντουσαν 3-4 φορές παραπάνω απ'το πραγματικό κόστος πρός τιμήν του εθνικού μπετατζή, το ότι απο τις συμβάσεις με την ΜΙΖΕΝΣ το δημόσιο ζημιώθηκε αρκετά δις €, το ότι τα περισσότερα έργα των Ο.Α ήταν αχρείαστα κλπ είναι πράγματα που έχουν ζημιώσει την χώρα το ίδιο και ίσως περισσότερο απο το ότι ο κακός δημόσιος τομέας. Το ότι ο περιήθλε σε κάκιστη κατάσταση είναι γεγονός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ευθύνη ανήκει εντελώς στους λειτουργούς του, αφετέρου δεν έχουν αυτοί ούτε κατά διάνοια την ευθύνη για την πλειοψηφία των δεινών της χώρας.
Και κάτι τελευταίο. Τους Ι.Υ θα έπρεπε να τους απασχολεί ότι ενώ πολύ απο εμάς δουλεύουμε πάνω απο 8 ωρες/ημέρα σε όχι πάντα καλές συνθήκες και με επι το πλείστον μικρούς μισθούς, την ίδια ώρα απο το παραμύθι του 'τεμπέλχανα έλληνα'που αναπαρήγαγαν χρόνια πολλοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί φιλελλεύθερων απόψεων και οι οποίοι αυτό τον καιρό λύνουν και δένουν, τώρα βρισκόμαστε στο καινούργιο σλόγκαν 'του μη παραγωγικού και ανταγωνιστικού έλληνα' με ότι αυτό μπόρεί να συνεπάγεται στο μέλλον για τις δουλειές μας. Κάποια στιγμή αυτός ο διαχωρισμός σε ΔΥ και ΙΥ που επιχειρήται απο την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές αυτής της κατάστασης πρέπει να σταματήσει και να γίνει αντιληπτό ότι πάμε να πληρώσουμε κερακιάτικα άλλων με τα δικά μας τα λεφτά.
-
Αυτός ο διαχωρισμός ΙΥ και ΔΥ δημιουργείται από τη στιγμή που είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. ΚΑΜΙΑ. -
Με προβληματίζουν τα εξής, μεταξύ άλλων:
-
Πόσο ελκυσιτκή ήταν μια θεσούλα στο 'δημόσιο' πριν από 30-35 χρόνια?
Πόσο ελκυστική είναι τώρα?.... -
Κάποτε μιλούσαμε για εργασία, παραγωγή, κλπ.
Τώρα? Μιλάμε για ....'απασχόληση' (όπως είναι το ράβε-ξήλωνε).
-
-
Αυτός ο διαχωρισμός ΙΥ και ΔΥ δημιουργείται από τη στιγμή που είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. ΚΑΜΙΑ.Διαχωρισμοί υπάρχουν όταν υπαρχουν και αγκυλώσεις περί 'καλών ΙΥ και κακών ΔΥ'. Αν θεωρούμε ότι οι ΔΥ είναι σε καλύτερη μοίρα απο τους ΙΥ, γιατί τίθεται το ζήτημα αν θα κατέβουν αυτοί στα δικά μας επίπεδα και όχι αν εμείς θα ανέβουμε στα δικα τους. Εκτός και αν το να έχουμε καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας αποτελούν κοινωνική πρόκληση και προνόμια και μας καθιστά μη ανταγωνιστικούς όπως θέλουν κάποιοι. Όπως ρωτά και ο nidosan πολύ σωστά αν αναρωτηθούμε πως ήταν η κατάσταση σε ιδιωτικό και δημόσιο 30 χρόνια πίσω.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!