-
Από ΑΚ Παναγίας προς Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα που θα συναντήσω ραντάρ στην Εγνατία Οδό?
Έχει εμπειρία κανείς σας? -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Από ΑΚ Παναγίας προς Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα που θα συναντήσω ραντάρ στην Εγνατία Οδό?
Έχει εμπειρία κανείς σας?Μετά τον κόμβο Μετσόβου, πριν τον κόμβο Περιστερίου, ακριβώς μετά την Σ. Ανθοχωρίου. Κινητό ραντάρ, αρκετά συχνό.
Μετά τον κόμβο Περιστερίου, αφού περάσεις την μοναδική μικρή παράκαμψη εκτός Εγνατίας και μπεις στην Σ. Τ8, αμέσως μετά την σήραγγα. Κόψε ΜΕΣΑ στην σήραγγα λοιπόν. ΠΡΟΣΟΧΗ, γιατί γράφουν αδιακρίτως εκεί.
Μετά την σήραγγα Δρίσκου πλησιάζοντας την θέση των μελλοντικών διοδίων. Διόδια μπορεί να μην έχει, μια στο τόσο έχει μπάτσους. Πρέπει να κόψεις όμως ούτως ή άλλος, γιατί στα διόδια είναι σαγρέ ο δρόμος. Σπάνιο.
Μετά την σήραγγα Δωδώνης. Μόλις δεις...φως στην άκρη του τούνελ, κόβεις. Σπάνιο.Πιο κάτω δεν ξέρω, αλλά τα πιο συχνά είναι αυτά που σου είπα.
Όλα αυτά είναι μπλόκα κινητά με μπάτσους και περιπολικά. Οι σταθερές κάμερες , ΔΕΝ λειτουργούν.
-
Sorry που ξαναμανάρωτάω, αλλά τελικά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα (100%) ο κύριος άξονας της Εγνατίας;
Για τους κάθετους νταξ, έχουμε μέλλον προφανώς.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Έχει εμπειρία κανείς σας?βάλτα στο gps σου και θα σε ειδοποιεί αυτό. http://index.pois.gr/SpeedCameras.aspx
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Sorry που ξαναμανάρωτάω, αλλά τελικά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα (100%) ο κύριος άξονας της Εγνατίας;Για τους κάθετους νταξ, έχουμε μέλλον προφανώς.
-Το συγκεκριμένο κομμάτι παράκαμψης που λέω, είναι μια γέφυρα που έχει κατασκευαστεί , αλλά επειδή το έδαφος κάθεται από την μία πλευρά , αναγκαστικά περιμένουν.
Ευτυχώς δηλαδή περιμένουν, γιατί τις διάφορες βιασύνες υπουργών, τις έχουμε πληρώσει πολλαπλά...
-Φυσικά, από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα, υπάρχουν πολλές σήραγγες που έχουν δοθεί σε κυκλοφορία, αλλά δεν λειτουργεί κανένα σύστημα ασφαλείας (τηλέφωνα, πυρανίχνευση, ανεμιστήρες, ρύποι, κάμερες... ), αλλά ο δρόμος λειτουργεί. Απλώς, εκεί προσοχή!Η Εγνατία θα ολοκληρωθεί πλήρως (δηλαδή δεν θα υπάρχουν εγκατεστημένες εργολαβίες) λογικά το 2011 ή το 2012.
Φυσικά, μιλάμε για το πιο δύσκολο έργο που έχει φτιαχτεί ποτέ στην Ελλάδα. Α, φυσικά ως τότε θα το έχουν ξεπουλήσει ΚΑΙ αυτό σε ιδιώτες.
-
Ένα νέο σημείο που η ΕΛΑΣ γράφει με πιστόλι, στην Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου είναι στην έξοδο προς Αίγιο, ακριβώς εκεί που ο δρόμος ανοίγει και γίνεται 2 λωρίδες. Χρησιμοποιούν ένα παλιό Traffipatrol (TP) για τις μετρήσεις που μπορεί να σημαδέψει μέχρι τα ~400 m. Για την αντιμετώπισή του, επιλέγουμε κατά σειρά αποτελεσματικότητας Laser Interceptor (LI) και Anti Laser (AL) αν και βρίσκονται πολύ κοντά πλέον ως προς την αποτελεσματικότητά τους ή διαφορετικά ένα gps μιας και το σημείο είναι ήδη περασμένο στη βάση του gpspocketpc.
Ευχαριστώ.
-
Αυτο το σημειο παντως εγω το εχω στα υπ'οψιν τουλαχιστον 10 χρονια τωρα.
-
Πριν τα έργα, ήταν συνήθως στα Καλάβρυτα και όχι εκεί, αν και το σημείο είναι όντως περασμένο και γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα που δεν μπορούν να είναι εκεί, έχουν πάει σε αυτό το σημείο που έχει και άπλα να σταματάνε τα αυτοκίνητα.
Ευχαριστώ.
- Αν θες, με κάνεις εχθρό και δεν βλέπεις τα post μου. Δε χρειάζεται ignore ουσιαστικά.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
-Φυσικά, από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα, υπάρχουν πολλές σήραγγες που έχουν δοθεί σε κυκλοφορία, αλλά δεν λειτουργεί κανένα σύστημα ασφαλείας (τηλέφωνα, πυρανίχνευση, ανεμιστήρες, ρύποι, κάμερες... ), αλλά ο δρόμος λειτουργεί. Απλώς, εκεί προσοχή! : -
Μιας και δεν έχει αναφερθεί, είδα πριν 3-4 μέρες νέα σταθερή κάμερα στην Αττική οδό.
Στο ρεύμα προς Ελευσίνα, ανάμεσα στο μεγάλο τούνελ και την έξοδο της Κηφισίας. -
Έχει εμπειρία κανείς σας?Μετά τον κόμβο Μετσόβου, πριν τον κόμβο Περιστερίου, ακριβώς μετά την Σ. Ανθοχωρίου. Κινητό ραντάρ, αρκετά συχνό.
Μετά τον κόμβο Περιστερίου, αφού περάσεις την μοναδική μικρή παράκαμψη εκτός Εγνατίας και μπεις στην Σ. Τ8, αμέσως μετά την σήραγγα. Κόψε ΜΕΣΑ στην σήραγγα λοιπόν. ΠΡΟΣΟΧΗ, γιατί γράφουν αδιακρίτως εκεί.
Μετά την σήραγγα Δρίσκου πλησιάζοντας την θέση των μελλοντικών διοδίων. Διόδια μπορεί να μην έχει, μια στο τόσο έχει μπάτσους. Πρέπει να κόψεις όμως ούτως ή άλλος, γιατί στα διόδια είναι σαγρέ ο δρόμος. Σπάνιο.
Μετά την σήραγγα Δωδώνης. Μόλις δεις...φως στην άκρη του τούνελ, κόβεις. Σπάνιο.Πιο κάτω δεν ξέρω, αλλά τα πιο συχνά είναι αυτά που σου είπα.
Όλα αυτά είναι μπλόκα κινητά με μπάτσους και περιπολικά. Οι σταθερές κάμερες , ΔΕΝ λειτουργούν.
Πέρασα πριν από μία εβδομάδα (απόγευμα 5-7) και είχε κινητό ραντάρ μετά τον κόμβο του περιστερίου. παλιότερα είχα δει και μετα το Δρίσκο. Επίσης είχε κινητό ρανταρ και μετα τα Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα, 1 ή δύο σύραγγες μετά τη Δωδώνη, σε μία που είνα αρκετά κατηφορική. Συνήθως τη στήνουν μετά από σύραγγες με μία λουρίδα (η άλλη χωρίζεται με κώνους), οι οποίες έχουν όριο 60, οπότε είνα πραγματικά δύσκολο να μη σε πιάσουν, καθώς όλοι κινούμαστε με 100-120 μέσα στη σύραγγα. Επίσης τα χειροκίνητα ραντάρ στήνονται μόνο προς κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα (μάλλον με τη λογική οτι τρέχουμε να προλάβουμε τα πλοία)
-
Νομίζω ότι πολύ καλά κάνουν και γράφουν όσους οδηγούν με 120 σε σήραγγες με μια λωρίδα που έχουν όριο 60. Το ανώτερο που θα θεωρούσα ασφαλές σε τέτοια σημεία θα ήταν το 90.
-
Ένα πολύ επικίνδυνο μπλόκο που είχε ανεβάσει ο sakoylini παλαιότερα σε video χωρίς συντεταγμένες. Το πέτυχα σήμερα και μάλλον ήμουν τυχερός γιατί τους είδα αρκετά νωρίς μόλις έβγαινα από την ανηφόρα και άρχισα να κατηφορίζω. Το μάτι μου κοιτάζει πάντα για περίεργες καταστάσεις στο δρόμο και ο κόσμος με τα άσπρα αυτοκίνητα εκεί μου φάνηκε 'παράξενος'. Όριο 40 κι εγώ πήγαινα με 90. Έκοψα στα 60 μπας και γλυτώσω. Ευτυχώς, κάποιος που ερχόταν από πίσω, πήγε να προσπεράσει και την πλήρωσε αυτός, για τη διπλή γραμμή προφανώς.
Συντεταγμένες: 38.025551 Ν, 23.445751 Ε
Το βίντεο του sakoyilini:
http://www.casttv.com/video/0rs8h61/sak ... trap-video
Θα τους δείτε μπροστά αριστερά κρυμμένους στα δέντρα και ίσα που φαίνονται.
Ευχαριστώ.
-
Με δύο αυτοκίνητα και πιστολάκι την είχαν στήσει σήμερα στις 12 περίπου το μεσημέρι στην ευθεία Γλυφάδας - παλιού αεροδρομίου. Τα αυτοκίνητα τα είχαν σκαρφαλώσει στις πρασιές για να μην φαίνονται.
-
Tελικά στην ΑΟ δουλεύουν οι κάμερες? Κάποιοι μου λένε ναι, κάποιοι ότι είναι για την κυκλοφορία. Γενικά ότι να ναι...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Tελικά στην ΑΟ δουλεύουν οι κάμερες? Κάποιοι μου λένε ναι, κάποιοι ότι είναι για την κυκλοφορία. Γενικά ότι να ναι...Μπορώ να σου πω μετά βεβαιότητας ότι τα φωτογραφικά Gatso που έχουν τοποθετηθεί πάνω στις ηλεκτρονικές πινακίδες, στα διαζώματα και σε ορισμένες περιπτώσεις στην άκρη του δρόμου είναι για καταγραφή παραβάσεων ταχύτητας. Τώρα αν τα δουλεύουν ή όχι, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας είναι πολύ πιο μικρές.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Tελικά στην ΑΟ δουλεύουν οι κάμερες? Κάποιοι μου λένε ναι, κάποιοι ότι είναι για την κυκλοφορία. Γενικά ότι να ναι...Αυτές οι κάμερες ΔΕΝ είναι για την κυκλοφορία. Επίσης, είναι εδώ και καιρό λειτουργικές , απλώς δεν τις είχαν ενεργοποιήσει αμέσως.
Λογικά, τώρα πρέπει να είναι ενεργοποιημένες.
Θα πρότεινα, να πηγαίνεις το πολύ μέχρι 40 χλμ πάνω από το όριο. Μέχρι εκεί, δεν πρόκειται ν' ασχοληθεί κανείς να σου κόψει κλήση από τέτοια κάμερα, γιατί είναι πολλή η βαβούρα...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Με δύο αυτοκίνητα και πιστολάκι την είχαν στήσει σήμερα στις 12 περίπου το μεσημέρι στην ευθεία Γλυφάδας - παλιού αεροδρομίου. Τα αυτοκίνητα τα είχαν σκαρφαλώσει στις πρασιές για να μην φαίνονται.Στο ίδιο σημείο τους είδα και σήμερα το πρωί γύρω στις 9.
-
Tελικά στην ΑΟ δουλεύουν οι κάμερες? Κάποιοι μου λένε ναι, κάποιοι ότι είναι για την κυκλοφορία. Γενικά ότι να ναι...
Αυτές οι κάμερες ΔΕΝ είναι για την κυκλοφορία. Επίσης, είναι εδώ και καιρό λειτουργικές , απλώς δεν τις είχαν ενεργοποιήσει αμέσως.
Λογικά, τώρα πρέπει να είναι ενεργοποιημένες.
Θα πρότεινα, να πηγαίνεις το πολύ μέχρι 40 χλμ πάνω από το όριο. Μέχρι εκεί, δεν πρόκειται ν' ασχοληθεί κανείς να σου κόψει κλήση από τέτοια κάμερα, γιατί είναι πολλή η βαβούρα...
Δεν έχω ακούσει ακόμα κανέναν να έχει λάβει φωτό, αλλά θα κλάψουν μανούλες! Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα...
-
Σήμερα είχε στον Αντ1 τον διευθυντη Αγ. Παρασκευής και έλεγε οτι οι κάμερες θα γράφουν ακόμα και αυτους που ειναι 5 χλμ πάνω απο το όριο . Δεν ξέρω αν ισχύει αλλα καλό ειναι να προσέχουμε....
Radar και πού βρίσκονται.