-
Όντως τα κεριά νανοτεχνολογίας προσφέρουν ίδιο αποτέλεσμα, για περισσότερο χρόνο. Έχουν τόσο δυνατά λειαντικά στοιχεία που ακόμα και το νερό της βροχής όταν θα πέφτει στο παρμπρίζ θα γλιστράει προς τα πίσω όπως γίνεται με το rainX http://www.youtube.com/watch?v=qbUa5slL ... re=related
Όμως είναι λίγο ακριβά ακόμα για την ώρα. Αν έχει βρει κάποιος κάτι φθηνό θα με ενδιέφερε και εμένα. Έχουν πάνω από 60ευρώ, ενώ το collinite πχ έχει 19 ευρώ και φτάνει άνετα για 2 χρονάκια. (Μετά και να μας έχει μείνει, θα έχει χάσει την ένταση του )Το κέρωμα με νανοτεχνολογίας κεριά πιο πολύ συμφέρει να το πάμε στα αντίστοιχα συνεργεία να μας κερώσουν το αυτοκίνητο, παρά να τα αγοράσουμε οι ίδιοι! -
εγώ έδωσα 65 ευρώ να σφραγίσω τις καρέκλες και τον καναπέ του αυτοκινήτου μου.
αλλά με αυτό έχω γλείτώσει πολλά απο καθαρισμούς σαλονιών και πλυντήρια αυτοκινήτων.
οι καρέκλες πλέων και με το μαγιό να κάτσουμε από την θάλασσα δεν ποτίζουν και το αλάτι που μένει όταν στεγνώσει απλά το σκουπίζω πάνω από τα καθίσματα και φεύγει.το καλό με το χρώμα που θέλω να περάσω είναι ότι το προστατεύει και από τον ήλιο και από τις εξωτερικές επιδράσεις. δεν λερώνει εύκολα και δεν χρειάζεται να είμαι κάθε εβδομάδα στα πλυντήρια.
-
Καλησπέρα,
τελικά βρήκα σφραγιστικό Νάνο για τα τζάμια του αυτοκινήτου με 36 ευρώ και χωρίς έξοδα αποστολής
αυτό εδώ είναι το προϊόν.:http://www.euric.gr/product.asp?numPage ... 2&P_ID=314
στην συσκευασία που πείρα έχει μαζί καθαριστικό 250ml. 2 σφουγγάρια (φοβερά είναι αυτά καθαρίζουνε τα πάντα με νερό μόνο).το Νάνο 125ml.ένα πανάκι λευκό για να περάσω το Νάνο και ένα πανί με μικρό ίνες.>Ο χρήστης V.V. έγραψε:
http://www.epirusnanotechnology.gr
site στα ελληνικά, πλήρη γκάμα και στά 'προιόντα' αναλυτικές οδηγίεςφίλε V.V. στο site που μου έδωσες ήτανε πολύ ακριβότερα τα ίδια προϊόντα και με χρεώνατε και μεταφορικά. μου έβγαιναν γύρο στα 50 ευρώ όλα μαζί.
-
Ακούσαμε καλά λόγια γιά Autoglym καί Maguairs. Γιά τήν Sonax έχει κανείς νά μάς πή τίποτα?
-
Πολύ καλή και η σόναξ. Έχει αξιόλογα προιόντα και σε καλές τιμές σε σχέση με τις άλλες δύο μάρκες που αν και κορυφαίες εταιρίες έχουν αρκετά τσιμπημένες τιμές.
-
Ξεπλένουμε το αμάξι από τις σαπουναδες παράλληλα με την χρήση σπόγγου και όχι απλά με το να ρίχνουμε νερό με το λάστιχο, για να αποφεύγουμε τυχόν στάμπες που προκυπτουν όταν στεγνώνει η σαπουνάδα στο αμαξωμα, λόγω της ζέστης ή του ήλιου.
-
Πάντα το καλοκαίρι πλένεις το αμάξι σε σκιά, ποτέ σε ήλιο που καίγεται ο τόπος εκτός και αν είσαι ψυχάκιας. Άσε που υπάρχει κίνδυνος να σε πιάσει καμιά ηλίαση και ζαλάδες.
-
Ξεπλένουμε μέ τό λάστιχο τίς σαπουνάδες καί πρίν στεγνώσουν τά νερά γνήσιο δέρμα σαμουά! (ωραία ρίμα)
Ποτέ φυσικά πλύσιμο στόν ήλιο, ξεραίνεται η σαπουνάδα καί....άντε συμμάζεψέ τα!
Εκτός άν σαπουνίζεις καί ξεπλένεις μέ τό λάστιχο ταυτόχρονα (μεγάλη σπατάλη νερού). -
Δεν το πλένω στον ήλιο, μόνο το χειμώνα λίγο θέλω να έχει ξέφωτο για να μην το δαγκώνω, αλλά με την ζέστη και το αεράκι το dry clean επέρχεται πολύ γρήγορα και κάποιες στάμπες είναι αναπόφευκτες!
Εκεί έρχεται ο σπόγγος που απομακρύνει την ξεραμένη σαπουνάδα (το καταλαβαίνεις όταν κάνει λίγο αφρό) και έτσι ξεπλένεται τέλεια με το νερό.Μετά έρχεται και το δέρμα για στέγνωμα και ένα λευκό μαλακό πανί για να πάρει ότι υγρασία έμεινε
-
Tι να κάνεις δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό... Πάντως το καλοκαίρι μ αρέσει πολύ να πλένω το αμάξι. Ειδικά μόλις πέσει λίγο ο ήλιος δηλαδή κατά τις 7-8 και το πάω μέχρι να νυχτώσει.
Ζηλεύω πολύ ένα φίλο που έχει γκαράζ με φωτισμό και το πλένει οποιαδήποτε ώρα του ρθει. Τις προάλες με έπερνε τηλ στις 2 τα μεσάνυχτα και με ρώταγε αν έχω άζαξ για τα τζάμια -
Ας γράψω κι εγώ την περίπτωση μου.
-
Γενικά, πλένω το αυτοκίνητο από 1 έως 2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο το χρησιμοποιώ.
-
Καλύτερο πλύσιμο που μου έχουν κάνει, πέρσι που το πήγε ένας ξάδελφος σε γνωστό του κάπου στη Δραπετσώνα. Πλύσιμο μέσα, έξω, κάτω, κινητήρας, κέρωμα, κρέμες κτλ στα πλαστικά, κόστος 30€. Ο μοναδικός που έκανε πλύσιμο αντίστοιχο με το δικό μου.
-
Μετά την κλοπή στο αυτοκίνητο και το φτιάξιμο (τζάμι, μεμβράνες κτλ) το πήγα για βιολογικό για να είμαι σίγουρος ότι θα φύγουν τα αίματα που τυχόν υπήρχαν στο πίσω κάθισμα και την πόρτα. Με 60€ μου έκανε πλύσιμο και τον καλό βιολογικό με ένα φαρμάκι που δεν πρέπει να μπει παιδί μέσα για 24 h. Φυσικά, από το πλύσιμο είχα παράπονα γιατί δεν είχε καμία σχέση με αυτό που κάνω μόνος μου 2-3 φορές το χρόνο (6 ώρες δουλειά κάθε φορά), με τον βιολογικό στα καθίσματα έμεινα πολύ ευχαριστημένος, αλλά το άσχημο είναι πως μου έκανε ζημιά στον ουρανό στον οποίο και ΔΕΝ έκανε βιολογικό. Μάλλον το πέρασε με σκούπα πολύ δυνατή και τραβήχτηκε το ύφασμα (όχι το αφρολέξ) σε μία διάμετρο 15 cm περίπου. Στεναχωρήθηκα πολύ, αλλά δεν ξέρω και τρόπο να το φτιάξω, οπότε το έχω πάρει απόφαση πλέον.
-
Κάπου στην Πέτρου Ράλλη είναι ένας που κλείνεις ραντεβού 2 μέρες πριν και σου δίνει δώρο το κέρωμα σε κάθε πλύσιμο μέσα-έξω που κοστίζει 12€. Μια χαρά τιμή και κάνει και βιολογικό με ατμοκαθαριστή με 17€.
-
Προσωπικά, χρησιμοποιώ προϊόντα της sonax και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ανάλογα την περίσταση έχω από απλό, γυαλιστικό, με κερί σαμπουάν και μετά περνάω υγρό κερί σε σπρέυ, γαλάκτωμα στο ταμπλώ, καθαριστικό εσωτερικών επιφανειών σε καθίσματα, πατάκια κτλ, γυαλιστικά πλαστικών στα έξω πλαστικά, azax στα τζάμια (το θεωρώ το καλύτερο ως προς την καθαριότητα) κτλ που όλοι γνωρίζουν. Τώρα, σκέφτομαι να δοκιμάσω υγρό κερί από 3Μ για να δω πώς αποδίδει και μετά, βλέπουμε τι άλλο θα σκεφτώ.
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης ilias1908 έγραψε:
Καλησπέρα είμαι καινούριος στο forum.ονομάζομαι Ηλίας.
ο λόγος που γράφτηκα είναι διότι αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με τον καθαρισμό του αυτοκινήτου μου και συγκεκριμένα με τις καρέκλες.
πριν από 6 μήνες μου έπεσε λάδι φαγητού και δεν καθάριζε με τίποτα ούτε με ατμό καθώς έχω μια σκούπα καθαρισμού με ατμό.
τελικά έκανα βιολογικό και πλήρωσα αρκετά γιαυτό. καθώς έψαχνα κάποια λύση ώστε να μην λερώνουν τα καθίσματα ανακάλυψα κάποια προϊόντα Νάνο τεχνολογίας .Ασχολήθηκα λιγάκι και τελικά αγόρασα ένα σετ σφράγισης για τα καθίσματα μου. τα πέρασα φυσικά και ανακάλυψα ότι δεν ποτίζουν πλέων με τίποτα.ούτε με υγρά(καφέ θάλασσα νερό)
αλλά το κυριότερο ούτε με την σκόνη ούτε με το λάδι.
ξέρει κανείς τίποτα για αυτήν την τεχνολογία?να την χρησιμοποιήσω και στο εξωτερικό του αυτοκινήτου μου(τζάμια -ζάντες- χρώμα)?ευχαριστώ.
Μήπως μπορείς να με παραπέμψεις σε αυτά τα προϊόντα που λες για την προστασία των καθισμάτων?
ευχαριστώ -
http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_US/Scotchgard/Home/Applications/Automotive/Do-It-Yourself/Upholstery_Protector/
Εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια είναι διαθέσιμο -
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ας γράψω κι εγώ την περίπτωση μου.- Γενικά, πλένω το αυτοκίνητο από 1 έως 2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο το χρησιμοποιώ.
Ευχαριστώ.
Θα το ξεβάψεις ρε συ!
- Γενικά, πλένω το αυτοκίνητο από 1 έως 2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο το χρησιμοποιώ.
-
Το κερώνω συχνά (2 πλυσίματα - 1 κέρωμα) και γι' αυτό την έχω γλυτώσει. Αν και, όπως είναι η κατάσταση, έχω βάψει το μισό αυτοκίνητο από την αρχή με όλα αυτά που μου τυχαίνουν (ποτήρια που πετάνε, πλακάκια που πέφτουν κτλ). Γενικά όμως, δεν μπορώ με άπλυτο αυτοκίνητο, ειδικά στο εσωτερικό και στα τζάμια. Αφού σκέψου, μέσα στο αυτοκίνητο έχω ένα μπουκαλάκι με σαμπουάν, σφουγγάρι, δερμάτι, ένα wettex και azax με πανί και χαρτί κουζίνας για να το πλένω ακόμα και στο πιο απίθανο μέρος που θα βρεθώ. Πριν 2 χρόνια που πήγαινα 1-2 φορές το μήνα Θεσσαλονίκη, έπλενα το αυτοκίνητο Πέμπτη βράδυ πριν ξεκινήσω για Θεσσαλονίκη και Κυριακή πρωί πριν επιστρέψω Αθήνα... Υποχόνδριο με λένε συχνά, αλλά τι να κάνω; Έτσι είμαι γενικά.
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Το κερώνω συχνά (2 πλυσίματα - 1 κέρωμα) ... Αφού σκέψου, μέσα στο αυτοκίνητο έχω ένα μπουκαλάκι με σαμπουάν, σφουγγάρι, δερμάτι, ένα wettex και azax με πανί και χαρτί κουζίνας για να το πλένω ακόμα και στο πιο απίθανο μέρος που θα βρεθώ.Συνέχισε να κάνεις κέρωματα και πλύσιμο με τέτοιο ρυθμό χρησιμοποιώντας βέτεξ, πανια και ετοιμάσου σιγά σιγά να αποχαιρετάς το βερνίκι σου. Τότε ίσως καταλάβεις γιατί δεν είναι καλό να είσαι τόσο υπερβολικός και υποχόνδριος.
-
Αν και πάλι δεν έγινα κατανοητός, ας το εξηγήσω.
-
Αυτά που περιέγραψα, τα κουβαλάω πάντα στο αυτοκίνητο για πλύσιμο οπουδήποτε και αν βρεθώ. Δεν χρησιμοποιώ wettex και πανιά παρά μόνο για ταμπλώ με ελαφρώς βρεγμένο wettex που καθαρίζει τη σκόνη και το πανί με azax για τα τζάμια. Προσωρινές λύσεις για γρήγορο πλύσιμο.
-
Το πλένω είτε με απλό σαμπουάν γυαλιστικό (sonax), είτε με σαμπουάν με κερί, είτε με απλό σαμπουάν και μετά κέρωμα. Το στέγνωμα γίνεται με γνήσιο δέρμα και το κέρωμα με υγρό κερί που απλώνεται με ειδικό πανί.
Μετά από 10 χρόνια και 188.000 Km, το χρώμα είναι μια χαρά ζωντανό. Αν χαλάσει τώρα, μετά από 5-6 χρόνια ακόμη, χαλάλι του, ελπίζω να το έχω πουλήσει μέχρι τότε το αυτοκίνητο.
Ευχαριστώ.
-
-
Όχι ακριβώς επιφάνεια του αυτοκινήτου αλλά...
πώς καθαρίζονται πολυκαιρισμένες κηλίδες λαδιού από το τσιμεντένιο δάπεδο του γκαράζ;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Όχι ακριβώς επιφάνεια του αυτοκινήτου αλλά...πώς καθαρίζονται πολυκαιρισμένες κηλίδες λαδιού από το τσιμεντένιο δάπεδο του γκαράζ;
α το χα ρωτήσει στο Μαστορέματα topic.
με ζεστό νερό και τρίψιμο με σκούπα και tide ή υπάρχουν ειδικά καθαριστικά. δοκίμασα κανά δυο και δεν έκαναν τίποτα και τελικά έβαψα
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ