-
Επέστρεψα απο Κρήτη και συγκεκριμένα απο τον νομό Ηρακλείου, τα είπαμε με τα παιδιά αλλα θα τα μειράστω και με τους υπόλοιπους, οποις κατέβει για διακοπές στην Κρήτη να προσέχει, κυκλοφωρούν τρελλοι εκει κάτω μέσα σε μια βδομάδα μέτρησα 5 να έχουν βγει στο αντίθετο καινα έρχοντε κατα πάνω μου, οι τρείς σε μια μέρα σε μια διαδρομή (Ηράκλειο _γουβες) Μερα Δευτερα και 2 το μεσημέρι. Τα λέμε με τα παδια τη Τρίτη και παάραδέχοντε οτι γίνετι ο κακος χαμός κάτω και μου λένε εδώ είνια καλά που να πάς και προς την ενδοχώρα μέσα στα χωριά εκει να δεις τι γίνετε. Την επόμενη μέρα κατηφορίζουμε προς νοτο, αφου θα ανηφωριζα απο Λασίφι μεριά και ξανα κάτω είχα το μάτια μου 1400 μην τυχών βρώ κανα τρελλό στο διάβα μου, θέλετε πιστέψτε το δεν βρείκα αυτοκίνητο το οποιο να κινειτε στη διαδρομή αυτή, στο γυρισμό πέτυχα εναν και οδηγούσα μια χαρα. Κουζουλάθικα εκει κατω.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Περι οδήγησης στην επαρχία μια που αναφέρθηκε.Γιατί το αυτοκίνητό μου με πινακίδες ΥΧΙ που βρίσκονταν σταθμευμένο στην Παραλία Κατερίνης ανάμεσα σε καμια 30αριά τοπικά οχήματα (ΚΝΒ) ήταν το μοναδικό που πήρε κλήση για παράνομη στάθμευση? ? ?
Mα καλά δεν ξέρεις την κουτοπόνηρη υποδοχή των 'ντόπιων' αστυνομικών οργάνων στους πρωτευουσιάνους?
...στους ποιους?
ά-παι-χτο!
-
Τι γίνεται ρε παιδιά, θα ξεκινήσουμε πάλι Αθήνα vs υπόλοιπη Ελλάδα;
Όχι ότι με χαλάει δηλαδή...
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Τι γίνεται ρε παιδιά, θα ξεκινήσουμε πάλι Αθήνα vs υπόλοιπη Ελλάδα;Όχι ότι με χαλάει δηλαδή...
Ναι αλλά υπερέχουμε γιατί εσείς είστε 4,5 εκατομμύρια ενώ εμείς 5,5!
-
Ερχόμενος σήμερα πίσω στην Αθήνα από Ιωάννινα, διαπίστωσα πολλές περιπτώσεις ηλιθιωδών προσπερασμάτων στην 'Εθνική' από Ιωάννινα εώς Αντίρριο.
Καλά, βλέπουν ότι έρχεται από το αντίθετο ρεύμα όχι μία αλλά τρεις νταλίκες στη σειρά, και στο δικό μας ρεύμα είναι άλλη μακριά νταλίκα. Δεν τούς κάνει καθόλου άισθηση η κατάσταση;;; Τόση βιασύνη πια;
Τελικά, προσπέρασε στο τσακ....
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έφτασε ο Αύγουστος και ήλθαν τα χελιδόνια (βλέπε 'Αθηναίοι' ). Τους αναγνωρίζεις χωρίς να κοιτάξεις πινακίδες, γιατί:- Οδηγούν, σε δρόμο με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση, πάντα αριστερά και αργά.
- Στρίβουν χωρίς φλας.
- Δεν παραχωρούν προτεραιότητα με τίποτα.
- Όταν σε δουν να προβάλεις σε στοπ, γκαζώνουν ώστε να μην προλάβεις να περάσεις.
- Δεν σταματούν ποτέ σε στοπ.
- Είναι πάντα πολύ κουρασμένοι, ξυπνούν κατά τις 11 - 12 και ξανακοιμούνται μετά το φαγητό.
- Θεωρούν ότι με την παρουσία τους κάνουν μεγάλη χάρη στους ιθαγενείς.
- Τρακάρουν μεταξύ τους, ακόμα και μέσα σε χωριά. Αμέσως κατεβαίνουν και βρίζονται.
- Ελέγχουν προσεκτικά το λογαριασμό πριν πληρώσουν. 3 € η χωριάτικη? Σκέτη ληστεία. Το ότι στην Πλάκα η μισή σαλάτα έχει 7,5 € είναι λεπτομέρεια.
Τι γίνεται ρε παιδιά εκεί στην Αθήνα? Τόσο πολύ επηρεάζει το κλίμα?
Ωραίος!! Αν και Αθηναίος συμφωνώ (τα ζω σε καθημερινή βάση, όποτε τολμήσω να κυκλοφορήσω με το αμάξι).
Πάντως έχτε και στην επαρχία κάτι... φυντάνια, άλλο πράγμα!
-
10:07, χθες βράδυ, μέσα στα Δουνέικα (χωριό που τροφοδοτεί όλη την Ελλάδα - και όχι μόνον - με πατάτες και καρπούζια, έχει δε κατά καιρούς γίνει γνωστό και για άλλα . . . . κατορθώματα ) τυπάκος μέ ΟΛΑ τα φώτα του ibiza ανοιχτά, να φοράει γυαλιά ηλίου. (σσ. στα Δουνέικα δεν είχε ομίχλη. )
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Περι οδήγησης στην επαρχία μια που αναφέρθηκε.Γιατί το αυτοκίνητό μου με πινακίδες ΥΧΙ που βρίσκονταν σταθμευμένο στην Παραλία Κατερίνης ανάμεσα σε καμια 30αριά τοπικά οχήματα (ΚΝΒ) ήταν το μοναδικό που πήρε κλήση για παράνομη στάθμευση? ? ?
Mα καλά δεν ξέρεις την κουτοπόνηρη υποδοχή των 'ντόπιων' αστυνομικών οργάνων στους πρωτευουσιάνους?
...στους ποιους?
ά-παι-χτο!
το ίδιο έχω πάθει στη Λευκάδα, και όχι μόνο κλήση αλλα με σταμάτησαν γι αέλεγχο ΑΔΕΙΑ-ΔΙΠΛΩΜΑ που κατέληξε σε έλεγχο ΚΤΕΟ και αφου δεν βρήκαν τιποτα, μου τη στήσανε και με γραψανε για παρκάρισμα
-
Κάποιος μου έλεγε ότι πριν από χρόνια που είχε πάει για διακοπές σε ένα νησί (δε θυμάμαι ποιο) του έκανε εντύπωση που σε 3 μέρες είχε φάει 4 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα, ενώ δεν υπήρχε αντίστοιχη σήμανση. Την 4η μέρα έκατσε απέναντι από το αυτοκίνητο και περίμενε, ώσπου είδε το μοναδικό αστυνόμο του νησιού να έρχεται κουβαλώντας μια πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης, να τη στήνει πριν από το πρώτο σταθμευμένο αυτοκίνητο και να αρχίζει να κόβει κλήσεις στη σειρά!
-
Εκεί είναι που χρειάζεται βιντεοκάμερα και βουρ σε εκπομπές που αφορμή γυρεύουν για να γελοιοποιήσουν τέτοιους καλούς τσέους!
-
Σήμερα περνώντας από τή Βέροια,είδα ένα TOYOTA CORONA χρώματος μπέζ,μέ φούλ αεροτομές καί 'σκέρτσα',πού στό παρμπρίζ του είχε αυτοκόλλητο πού έγραφε....'Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ'!!!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω, πρωινιάτικα, αλλά δεν άντεξα να μην παραθέσω το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα του τοπικού τύπου. Αντιγράφω:
'Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα όταν το αυτοκίνητο μάρκας ... που οδηγούσε ο ... και στο οποίο επέβαιναν η σύζυγός του ... και η οικογενειακή τους φίλη ... συγκρούστηκε με τρακτέρ φορτωμένο με τομάτα, που οδηγούσε ο Βούλγαρος υπήκοος ..., το οποίο εκινείτο στην Εθνική Οδό χωρίς φώτα.'..........Αυτά έγραφα στις 30 Ιουλίου, όταν χάθηκε ο 16ος άνθρωπος σε σύγκρουση αυτοκινήτου με τρακτέρ που κουβαλούσε τομάτα. Σήμερα, μπορώ να σας βεβαιώσω τα εξής:
- ΟΛΑ τα τρακτέρ που κουβαλούν τομάτα είναι τώρα εξοπλισμένα με φάρους, που λειτουργούν μέρα - νύχτα.
- ΚΑΝΕΝΑ άλλο τρακτέρ δεν έχει φάρο!
Και ρωτάω: Ποιός έδωσε, γμτ, την εντολή και βάλαν όλοι φάρους μέσα σε 5 ημέρες; Και γιατί, γμτ, δεν την έδινε νωρίτερα; Και γιατί, επίσης, δεν υποχρεώνουν ΟΛΑ τα τρακτέρ να έχουν φάρους, που να λειτουργούν μέρα - νύχτα; Και να τους αλλάζουν όταν σπάνε;
Σιγά μην πάρω απάντηση.....
-
Η απάντηση από αρμόδιο δεν γίνεται να έρθει. Άλλωστε ποιος είσαι εσύ που ρωτάς και διαταράσεις την ησυχία; Ε; (πλάκα κάνω ε)
Λοιπόν, σοβαρά τώρα, για να βελτιωθούμε ως κράτος πρέπει να περάσουν καμιά 10αριά χρόνια με σύντονες πρεοσπάθειες από όλους. Κάτι που δεν βλέπω να γίνεται, γιατί κανείς ή έστω ελάχιστοι έχουν διάθεση για δουλειά με τα μούτρα....... -
Και, μέχρι τότε, πάρτε πάλι σήμερα πρωτοσέλιδο δυο κοπέλες σοβαρά τραυματισμένες στο ΠΝ Ρίου, μετά από σύγκρουση σε διασταύρωση της 'ΕΟ' στον Πύργο, όταν κάποια από τις (γυναίκες, αυτή τη φορά) οδηγούς 'δεν πρόσεξε' ότι το φανάρι (στην 'ΕΟ')ήταν κόκκινο.
-
Καλά ρε γαμώτο, πώς είναι δυνατόν να ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ φανάρι; Μάτι βγάζει το ρημάδι!
Εκτός βέβαια αν το κρύβουν δέντρα, πινακίδες ή σταθμευμένα αυτοκίνητα, όπως συχνά γίνεται στις πόλεις...
-
Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος 100% δεν νομίζω ότι είναι και τόσο απίθανο...
-
Μα, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος 100% μην οδηγείς! Τις - λίγες ευτυχώς - φορές που δεν ήμουν 100% προσηλωμένος στο δρόμο ή ήμουν πολύ κουρασμένος και δεν είχα καθαρό μυαλό παραλίγο να την πάθω άσχημα (ευτυχώς, μου έγινε μάθημα).
Μπορεί να γίνομαι σκληρός, κυνικός, αλλά η οδήγηση δεν είναι δικαίωμα. Είναι ικανότητα που την αποκτάς, όπως ακριβώς ισχύει και για το πιλοτάρισμα αεροπλάνου.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
ÊáëÜ ñå ãáìþôï, ðþò åßíáé äõíáôüí íá ÌÇÍ ÐÑÏÓÅÎÅÉÓ öáíÜñé; ÌÜôé âãÜæåé ôï ñçìÜäé!Åêôüò âÝâáéá áí ôï êñýâïõí äÝíôñá, ðéíáêßäåò Þ óôáèìåõìÝíá áõôïêßíçôá, üðùò óõ÷íÜ ãßíåôáé óôéò ðüëåéò...
Ná óõìðëçñþóù :
ÖáíÜñé ðïõ öáßíåôáé ìüíï üôáí ðëçóéÜóåéò óôá 10 ìÝôñá ãéá ôï äåßò
ÖáíÜñé ìåôÜ áðï ìéá õðÝñï÷ç óôñïöÞ äéáñêåßáò ðïõ óôçí Ýîïäï êëåßíåé ...Áí Þôáí êáé íÝá ïäçãüò, ìðåñäåýôçêå ìå ôï öáíÜñé óôçí ÅÏ êëð êáé ôá Ý÷áóå ìçí ãíùñßæùíôáò ôé íá êÜíåé ? Ìå ôá 'êáéíïýñãéá ' Ýñãá ãåíéêþò ÷Üíïõí ôïí ìðïýóïõëá áêüìá êáé áñêåôÜ Ýìðåéñïé ïäçãïß
öáíÜñé óôçí ÅÏáíôå êáé äéÜâáóç ðåæþí
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μπορεί να γίνομαι σκληρός, κυνικός, αλλά η οδήγηση δεν είναι δικαίωμα. Είναι ικανότητα που την αποκτάς, όπως ακριβώς ισχύει και για το πιλοτάρισμα αεροπλάνου.
Επί της ουσίας δεν διαφωνώ. Όμως η οδήγηση εκλαμβάνεται ως συνώνυμο του δικαιώματος που έχει ο καθένας για μεταφορά με τα γνωστά αποτελέσματα...
-
Ακριβώς. Κάποτε, πρέπει να καταλάβει όλος ο κόσμος ότι το αυτοκίνητο είναι ένα αρκετά περίπλοκο μηχάνημα, το οποίο απαιτεί σοβαρή εκπαίδευση για να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και ταχύτητα.
Άραγε, γιατί θεωρείται αυτονόητο ότι κάποιος πρέπει να εκπαιδευθεί και να ξέρει τι του γίνεται για να χειρισθεί έναν τόρνο ή μια φρέζα και στο αυτοκίνητο η πλειοψηφία των οδηγών δεν δίνει καμιά σημασία; Λιγότερα μπορεί να πάθει κάποιος απρόσεκτος από το αυτοκίνητο απ'ό,τι θα πάθει από λάθος χειρισμό τόρνου;
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!