-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
[...] Στην Αμερική με την αγορά του γεύματος μπορείς να ξαναγεμίσεις αναψυκτικό δωρεάν όσες φορές θέλεις.
Και εδώ γίνεται αυτό. Στα αμερικάνικα ... Τελευταία το κάνει και η pizza hut αλλά δεν νομίζω να είναι αμερικάνικη . Επίσης γίνεται και με την αγορά ενός hotdog από τα ΙΚΕΑ. Με 1€ ένα hotdog και όση cola θες . Το ρεκόρ μου πάντως είναι μόλις 4 ποτήρια, μετά έτριζαν τα δόντια μου .
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Τελευταία το κάνει και η pizza hut αλλά δεν νομίζω να είναι αμερικάνικηΕίναι αμερικάνικη
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Απ' ότι κατάλαβα, λέτε ότι επειδή εμείς έχουμε υψηλότερους μισθούς, ενοίκια κλπ από τους Βούλγαρους, είναι λογικό να 'χουμε υψηλότερες τιμές (και στα ελληνικά προϊόντα).
Αν ήταν έτσι, οι Γερμανοί, θα 'πρεπε να 'χουν αστρονομικές τιμές. Αντ' αυτού, έχουν χαμηλές τιμές...Όχι , εγω τουλάχιστον δεν εννοώ αυτό.
Εγω λέω πως όταν η αγοραστική δύναμη βρίσκεται πολύ χαμηλά (δες μισθούς στη Βουλγαρία) ακόμα και τα προιόντα που για εμάς φαντάζουν φθηνά , για αυτούς είναι πανάκριβα.
Βέβαια εμείς έχουμε το παράδοξο , με χαμηλότερη αγοραστική δύναμη από τους πολίτες της Δ.Ευρώπης , έχουμε υψηλότερο κόστος σε πάρα πολλά ομοειδή προιόντα έναντι αυτών. -
Eπειδή ξεφύγαμε λίγο από το θέμα, ας επανέλθουμε σε ελληνικές εταιρείες. Και ας πάμε στον τομέα της ένδυσης αφού είπαμε κάποια πράγματα πριν από κάποιες σελίδες για τον τομέα της υπόδησης.
Aς ξεκινήσουμε με τα τζην:
Η μεγαλύτερη και μοναδική ελληνική εταιρεία παραγωγής υφάσματος denim από το οποίο παράγονται τα jeans είναι η ** ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ** (http://www.hellenicfabrics.com/page/default.asp?la=2) του ομίλου Ακκά που απασχολεί περίπου 500 εργαζομένους σε μια πλειάδα εργοστασίων στη βόρεια Ελλάδα. Eίναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της στην Ευρώπη και αρκετές ξένες πολυεθνικές εταιρείες (πχ Benetton, Sisley) προμηθεύονται τα υφάσματά τους από την εν λόγω εταιρεία, ανάμεσά τους βέβαια και οι ελληνικές. Έχει καταφέρει με επενδύσεις 40εκ. ευρώ (2002-2008) αλλά και με έμφαση στην έρευνα να παράγει διαφοροποιημένα υφάσματα για jean και όχι τα απλά, παράγοντας προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Άλλωστε το ύφασμα denim είναι ένα δύσκολο ύφασμα, γι'αυτό άλλωστε η Κίνα σχεδόν δεν υπάρχει (τουλάχιστον όχι ακόμα) στον συγκεκριμένο τομέα.Aς πάμε τώρα σε ελληνικές επιχειρήσεις κατασκευής και πώλησης jean.
Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία και πολύ επιτυχημένη είναι η **STAFF Jeans &Co ** ή ΣΤΑΦ ΑΕ (http://www.staff.gr/) που χτυπάει στα ίσια αντίστοιχες ξένες εταιρείες του κλάδου. Με εργοστάσιο στη Λάρισα και 10 καταστήματα και πολλά άλλα μέσα σε πολυκαταστήματα (ενώ διαθέτει τα προϊόντα της και σε συνεργαζόμενα καταστήματα) απασχολεί συνολικά 195 εργαζομένους.
Επίσης στα γυναικεία jean σημαντικές ελληνικές εταιρείες είναι η BSB ΑΒΕΕ (http://www.bsbfashion.com/, τα αρχικά σημαίνουν Βασίλης και Σοφία Μπιθαρά), η
Attrattivo (http://www.attrattivo.gr/) και η Toi&Moi (http://www.toi-moi.com/), όλες ανεξαιρέτως ελληνικές επιχειρήσεις.
Άλλες ελληνικές επιχειρήσεις jean είναι oι εξής: Edward, Moritz, Badge, Marvin, Cover, Red Rock, Merit, Bylot, John Enzzo, Shaft -
Η Toi & Moi εχει αποκλειστικα μαγαζια και στα Εμιρατα...... απο οτι ξερω εδω στα Εμπορικα κεντρα.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Η Toi & Moi εχει αποκλειστικα μαγαζια και στα Εμιρατα...... απο οτι ξερω εδω στα Εμπορικα κεντρα.Το 20% περίπου της παραγωγής της Toi&Moi σε τζην εξάγεται προς τη Σουηδία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, την Τσεχία, τη Σλοβακία,την Κύπρο και τα ΗΑΕ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).
Για την BSB, ένα μέρος των προϊόντων της κατευθύνεται προς την Κύπρο, την Τουρκία, τη Ρουμανία, το Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία. Έχει καταστήματα στο Λονδίνο, στη Μόσχα, στην Κύπρο, στη Βηρυτό, στη Σμύρνη, στο Λίβανο, στην Αρμενία, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στην Αίγυπτο και στη Σαουδική Αραβία.
Η **STAFF **Jeans & Co εξάγει περίπου το 60% της παραγωγής της (δλδ περίπου 21εκ. ευρώ) σε Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Κύπρο, τη Ρωσία και τη Σερβία με συνεργαζόμενα καταστήματα και αντιπροσώπους, έχοντας showroom των προϊόντων της σε καθεμιά από αυτές τις χώρες....
-
Ολα αυτά τα στοιχεία, που τα βρίσκεις...;
-
Κι επειδή το αφήσαμε στη μέση με τα jean, να πάμε στα ανδρικά που μας ενδιαφέρουν πιο πολύ...
Γιαννέτος http://www.giannetos.gr/ Γνωστή εταιρεία και από την έντονη δραστηριότητα των ιδιοκτητών της, ντύνει εδώ και γενιές την καλή κοινωνία της Αθήνας. Όλα της τα προϊόντα είναι χειροποίητα, ράβονται δηλαδή στο χέρι ενώ εκτός του έτοιμου ενδύματος είναι ασυναγώνιση στο sur mesure, δηλαδή στα σακάκια, κοστούμια, παντελόνια και πουκάμισα κατά παραγγελία στο μέγεθος του πελάτη.
DUR ΔΟΥΡΟΣ ΑΕ http://www.dur.gr/ Είναι αυτή που έκανε μόδα τα μπλουζάκια τύπου πόλο στην Ελλάδα με το σήμα DUR. Φέτος κλείνει 50 χρόνια. Παράγει πουκάμισα στο εργοστάσιό της στην Πάτρα ενώ η παραγωγή των υπόλοιπων προϊόντων μεταφέρθηκε πρόσφατα στην Αίγυπτο. Εξάγει τα προϊόντα της στην Κύπρο, τη Ν. Αφρική, την Ουγγαρία, την Αρμενία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Σαουδική Αραβία, τη Γαλλία κ.α.
Oxford Company http://www.oxfordcompany.gr/ Eιδικεύεται στα ανδρικά πουκάμισα. Διαθέτει 55 καταστήματα, η πλειονότητα των οποίων με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchising)
Rococo ή Σακελλάρης Μ. Α.Β.Ε.Ε. http://www.rococo.gr Απασχολεί 85 εργαζόμενους ενώ διαθέτει 16 καταστήματα λιανικής. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής γίνεται από την ίδια κυρίως με ξένα υφάσματα.
Badilahttp://www.badila.gr/,Billardi, No Name,
Adam's Αναγνωστόπουλος που παράγει στην Ελλάδα ένα μέρος των προϊόντων με το δικό της σήμα...Εισάγει και τα Trussardi..
Davvero http://www.davvero.gr/ με εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη που παράγει και μοντέρνα και κλασσικά.Απασχολεί 45 εργαζόμενους.
Bizzaro http://www.bizzaro.gr/ και αυτή με έδρα στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Απασχολεί 90 εργαζόμενους.
Μanouel http://www.manouel.gr/. Mε έδρα τη Θεσσαλονίκη απασχολεί περίπου 50 εργαζόμενους.
Alta Marea http://www.altamarea.gr/
Berto Lucci ή Μάνθος Γ. ΑΕΒΕ
Άλλες ελληνικές εταιρείες που παράγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό σε δικές τους όμως εγκαταστάσεις είναι Rocanas, Rollmann, Aristoteli Bitsiani, Bruno Valenti, Explorer Navigator, Pentavatzis και άλλες. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ολα αυτά τα στοιχεία, που τα βρίσκεις...;Από εκθέσεις για κάθε κλάδο προϊόντων που συντάσσουν συγκεκριμένες εταιρείες επιχειρηματικής πληροφόρησης και από ίδια έρευνα...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Υπάρχουν κι αυτές roister , Crystal Audio και ο Τσακιρίδης με τους λαμπάτους ενισχυτές.Η Audio Brain υπάρχει ακόμα; Γιατί και αυτή παρήγε ηχεία στην Ελλάδα. Τουλάχιστον μέχρι και το 2007. H Crystal Audio τα σχεδιάζει αλλά δεν τα παράγει στην Ελλάδα...
Η Audio Spectrum έχει ακόμα το εργοστάσιο στις Αχαρνές; -
Eλπίζω ο 'Αντίλογος' να μη γίνει 'μονόλογος'....
Εκνευρίζομαι ωστόσο όταν βλέπω άρθρα σαν κι αυτό: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=341426&dt=04/07/2010. Με βαρύγδουπους τίτλους μιλά για την επανέναρξη παραγωγής υποτίθεται στο εργοστάσιο της Νέας Αρτάκης στην Εύβοια των πορσελάνινων πιάτων 'Ιωνία' που εδώ και κάποια χρόνια παράγονται στην Τουρκία από την εταιρεία Gural στην Κιουτάχεια http://www.guralporselen.com.tr/.
Δηλαδή πανάκριβα σερβίτσια 'Ιωνία' Made in Turkey (θα μου πείτε η Ιωνία είναι πλέον τμήμα της Τουρκίας χωρίς καθόλου ελληνικό πληθυσμό) που παρουσιάζονται δήθεν σαν made in Greece.... Εδώ λέει παράγονται τα σχέδια που αποτελούν υποτίθεται το 80% του κόστους...Κι αν είναι έτσι γιατί προτίμησαν να εισάγουν την λευκή πορσελάνη από την Τουρκία; Γιατί στη Γαλλία και στην υπόλοιπη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη συνεχίζουν να παράγουν και πορσελάνες και απλά ποτήρια και κρύσταλλα όταν πλέον δεν παράγεται τίποτα από όλα αυτά στην Ελλάδα; Η Γαλλία έχει πιο χαμηλούς μισθούς και παράγει πορσελάνινα πιάτα;
Πιο συγκεκριμένα η Ιωνία ανήκει στην τσιμεντοβιομηχανία 'Τιτάν', αλλά το 2003 έγιναν 100 απολύσεις και το 2005-2008 σταμάτησε εξ'ολοκλήρου η παραγωγή απολύοντας άλλους 50 εργαζομένους... Θα απασχολούνται 25 εργαζόμενοι και είναι μέγα επίτευγμα ώστε να παρουσιάζονται ως Made in Greece...Τί να πει κανείς.... -
Δηλαδή καλύτερα να τους διώξουμε και να πάνε πάλι πίσω στηνΤουρκία, που σε αυτή άλλωστε ανήκει από το 1922 και ο γεωγραφικός τόπος Ιωνία?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δηλαδή καλύτερα να τους διώξουμε και να πάνε πάλι πίσω στηνΤουρκία, που σε αυτή άλλωστε ανήκει από το 1922 και ο γεωγραφικός τόπος Ιωνία?Είπε κανείς κάτι τέτοιο; Απλά είναι οξύμωρο να πουλάει κάποιος πανάκριβα σερβίτσια με το σήμα Ιωνία που παράγονται ωστόσο στην Τουρκία με χαμηλότατο κόστος , και να λέει ότι πλέον είναι πάλι made in Greece, αφού έχει απολύσει πάνω από 150 άτομα προσωπικό...Αυτό πέραν του οξύμωρου της ιστορίας, το οποίο δε μας πολυενδιαφέρει, είναι και κοροϊδία... Ή να πούμε ότι καλά έκανε και απέλυσε 150 εργαζόμενους και το παίζουν ήρωες ότι ένα ελάχιστο μέρος της παραγωγής συνεχίζει να γίνεται εδώ; Bέβαια κάτι είναι κι αυτό....
-
Πάμε τώρα στα εσώρουχα-μαγιώ:
Έχουμε τις εξής παραγωγικές εταιρείες με αξιόλογο τζίρο:
KOUROS, ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΑΕ ,http://www.agelina.com/ Είναι μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής εσωρούχων που απασχολεί περί τους 100 εργαζομένους στο εργοστάσιό της στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
MINERVA, Ι&Β ΛΑΔΕΝΗΣ ΑΕ,http://www.minerva.gr Απασχολεί πάνω από 400 εργαζομένους στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτει και ιδιόκτητα καταστήματα όπως αυτά στο Mall Athens, στο Mediterannean Cosmos στη Θεσσαλονίκη και στην Τσιμισκή.
HELIOS, ΗΛΙΟΣ ABEE http://www.helios.com.gr στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης όπου παράγει εσώρουχα, ισοθερμικά κτλ απασχολώντας 200 εργαζομένους. Ανήκει στον όμιλο Μουζάκη.
ΑΤΘΙΣ, http://www.atthis-arcadia.gr με πάνω από 70 χρόνια στην αγορά, από τις πρώτες βιομηχανίες του είδους της, παράγει εσώρουχα και ισοθερμικά(Thermofan) στην Αθήνα απασχολώντας 40 εργαζομένους
APPLE Boxer, http://www.apple.gr/ που απασχολεί περί τους 70 εργαζομένους στη μονάδα της στο Αιγάλεω
ERKA MARE,http://www.erka.gr εταιρεία παραγωγής μαγιώ(κυρίως γυναικείων) στον Περισσό (η εταιρεία ονομάζεται GTK Fashion ΑΒΕΕ).Απασχολεί περί τους 35 εργαζομένους.
VERO by Aslanis, ΔΟΜΝΑ ΑΕ http://www.verobyaslanis.gr εταιρεία παραγωγής ανδρικών και γυναικείων εσωρούχων και μαγιώ, σχεδίαστης του Μιχάλη Ασλάνη που απασχολεί 60 εργαζομένους στο εργοστάσιό της στην Κατερίνη
MED, http://www.med.com.gr, Mε έδρα τη Θεσσσαλονίκη και πολλά καταστήματα μέσω δικαιόχρησης απασχολεί περίπου 80 εργαζομένους.
OSCAR, AΔΕΛΦΟΙ ΧΑΤΖΗΦΙΛΙΠΠΙΔΗ Α.Β.Ε.Ε., http://www.oscar.com.gr Aπασχολεί περί τους 30 εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη παράγοντας εσώρουχα
GALLOP, http://www.gallop.gr του Ομίλου της Ενωμένης Κλωστούφαντουργίας (πρώην Κλωστήρια Ναούσης)
Milo Siouti, παράγει γυναικεία εσώρουχα και απασχολεί περί τους 50 εργαζομένους
Miss Rosy, http://www.missrosy.gr, Απασχολεί περίπου 40 εργαζομένους στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης όπου λαμβάνει χώρα και η παραγωγή γυναικείων εσωρούχων.
MANO,http://www.mano.gr/
ΠΕΤΣΑΣ, http://www.petsas-sa.gr, LORD,http://www.lord.gr, CROOL http://www.crool.gr με γυναικεία μαγιώ, ΠΡΟΜΕΛΚΑ, Ψωμιάδης στην Πάτρα http://www.psomiadis.gr, Michel Moor, SOMMET, Πήγασος, ΔΕΛΦΙΝΙ ΑΕ (που απασχολεί 230 εργαζομένους στην Καβάλα εξάγοντας το σύνολο της παραγωγής), ΚΟΜΟΤΕΧ (100 εργαζόμενοι στην Ξάνθη), Ανατολή, Mystico, Φίλης, Μετσοβίτης (συο Βαρθολομιό Ηλείας) και άλλες..
H SEX FORM, η Palco και η Triumph έχουν σταματήσει την παραγωγή στην Ελλάδα.Απασχολούσαν όλες μαζί πάνω από 2000 με 3000 εργαζομένους....
Η Venus Victoria ωστόσο διατηρεί εν μέρει την παραγωγή της στην Ξάνθη ενώ το τελευταίο διάστημα προέβη σε προσλήψεις!Παλιότερα απασχολούσε περίπου 800 εργάτες, τώρα ζήτημα να απασχολεί 50...αφού το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής γίνεται στη Βουλγαρία...
Η **Yiannis Ziros **συνεχίζει να υπάρχει σαν σήμα δίνοντας φασόν την παραγωγή των προϊόντων της αλλά έχει σταματήσει την όποια παραγωγή η ίδια τόσο στο Περιστέρι όσο και στην Ξάνθη. -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Eλπίζω ο 'Αντίλογος' να μη γίνει 'μονόλογος'....
.
.
.Και εγώ θα ήθελα να μείνει ζωντανό αυτό το τόπικ , μάλιστα αρχίζω και εγώ την δική
μου έρευνα .
Στο θέμα μας τώρα , είχα δει πυροσβεστικό όχημα στο κδα κρυονερίου ( ελτα),
που έγραφέ ,κατασκευή τεμαξ (στα ελληνικά), το έψαξα λοιπόν και
βρήκα ότι είναι όντως ελληνική εταιρεία .Ειδικεύεται στην κατασκευή παντός
είδους οχημάτων πυρόσβεσης . -
Ο χρήστης taxidiwtis έγραψε:
Και εγώ θα ήθελα να μείνει ζωντανό αυτό το τόπικ , μάλιστα αρχίζω και εγώ την δική
μου έρευνα .
Στο θέμα μας τώρα , είχα δει πυροσβεστικό όχημα στο κδα κρυονερίου ( ελτα),
που έγραφέ ,κατασκευή τεμαξ (στα ελληνικά), το έψαξα λοιπόν και
βρήκα ότι είναι όντως ελληνική εταιρεία .Ειδικεύεται στην κατασκευή παντός
είδους οχημάτων πυρόσβεσης .
http://www.temax.gr/Yπάρχουν αρκετά εργοστάσια κατασκευής αμαξωμάτων όπως η** ΕΛΒΟ http://www.elvo.gr, ο Kιολεϊδης http://www.kioleides.com, ο Σμυρλιάδης** http://www.smyrliadis.gr/, Ταξιάρχου http://www.taxiarchou.gr/, Παπακωνσταντής http://www.papakonstantis.com, Ζυγούρης http://www.zygouris.gr/, Τσώκος http://www.tsokos-vbc.com/ και άλλες....
Υπήρχε μάλιστα στο μεσοπόλεμο η λεγόμενη 'αυτοκινητοβιομηχανία του Μεταξουργείου' όπου υπήρχαν δεκάδες επιχειρήσεις που κατασκεύαζαν 'αυτοκίνητα'- αμαξώματα.
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
όπως η** ΕΛΒΟ **http://www.elvo.gr
Πονεμένη ιστορία κι αυτή.....αλήθεια εκείνος ο Aletis σε ποιο υπόγειο να σκονίζεται?
-
Αντί tasty (και ο Τσακίρης δικός της είναι πλέον νομίζω), για σνακ είναι πολύ νόστιμα τα nachos και λοιπές μεξικανιές της El Sabor που είναι ελληνική εταιρεία.
http://www.elsabor.gr -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αντί tasty (και ο Τσακίρης δικός της είναι πλέον νομίζω), για σνακ είναι πολύ νόστιμα τα nachos και λοιπές μεξικανιές της El Sabor που είναι ελληνική εταιρεία.
http://www.elsabor.grΗ **Τσακίρης **ανήκει στην Coca-Cola 3E, η Τasty (Lay's) στo group Pepsico και η **Chipita στην Vivartia του ομίλου Marfin αλλά ο κλάδος των σνακς (Chipita ) μάλλον θα αποσχιστεί και θα επανέλθει στον έλεγχο του Θεοδωρόπουλου. Άλλη μια εταιρεία είναι η American Snack στη Θεσσαλονίκη η οποία και αυτή είναι ελληνικών συμφερόντων, της οικογένειας Όχονου. Πλέον ονομάζεται OHONOS Snack με πιο γνωστό εμπορικό σήμα Jumbo(**πατατάκια κτλ)....http://www.ohonos.gr/ και απασχολεί περί τους 100 εργαζομένους στο εργοστάσιό της στη Σίνδο.
-
http://www.korres.com/CountrySelect.aspx
Για τον Κορρέ ανέφερε κανείς κάτι;
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.