-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Από την άλλη ένα Κλερμόντ ή Όριεντ των 180 ευρώ σε προσφορά, έχει σοβαρή διαφορά από ένα φθηνό Ιντεάλ των 230 ευρώ
Μπορείς να το αιτιολογήσεις?
Όσο για την ΤΡΕΚ και την την scott,δεν βγάζουν ολα τα ποδήλατα τους με χιλιάδες ευρώ.
Υπάρχουν και με 300 ευρώ...
-
Είχα φθηνό Ιντεάλ μάουντεν μέχρι πέρισυ, που μου το κλέψανε. Τώρα έχω δύο Κλερμόντ για τα παιδιά και μια παιδική κινεζούρα από το Άλεξ Πακ (αυτά των 80 ευρώ).
Δεν έχουν καμμία αισθητή διαφορά τα δύο από το φθηνό Ιντεάλ που είχα.
Μιλάω με σχετική πείρα, διότι είμαι ποδηλατόφιλος (αν και με κάποιο μεγάλο διάλειμμα 15 ετών...), και συντηρώ όλα τα ποδήλατα που έχω αποκλειστικά εγώ.Η απογοήτευση είναι η κινεζούρα του Άλεξ. Συνέχεια κάτι ήθελε, και στο δρόμο δεν πήγαινε καλά (ούτε και φρενάριζε όπως έπρεπε) και τα παιδιά διαμαρτύρονταν. Αισθητή ποιοτική διαφορά με τα Κλερμόντ, και όλα αυτά για λίγα ψωροευρώ.
Για Scott τώρα δεν έχω δει κάτι κάτω από 2 χιλιάρικα, μιλάμε για τρελλή διαφορά. Αν έχει φέρει και κάτι άλλο δεν ξέρω. Τα Trek πράγματι ξεκινάνε από 330-350. Και πάλι, αυτά τα λεφτά δεν είναι τα διπλά από ένα μάουντεν Όριεντ/Κλερμόντ?
Εγώ ένα Trek π.χ. που ζαχάρωνα πριν από 15 ημέρες με 28'' και ίσο τιμόνι για την πόλη, και με σκοπό να το κρατήσω για χρόνια, ήθελε 750 γιούρια. Παρεμπιπτόντως μου είπαν ότι είναι και το best seller τους.
Θα μείνω με το παλιό κουρσάκι μου που έχει 8,5 κιλά βάρος. Φυσάει παρά τα 20 χρονάκια του (τα 12-15 από αυτά στην αποθήκη...).Γενικά τα Όριεντ/Κλερμόντ δεν κάνουν για αγώνες, φιγούρα, αγωνιστική προετοιμασία και υψηλού επιπέδου προπόνηση, ούτε καν για να τα κρατήσεις 15 χρόνια.
Κάνουν απλώς για μια απλή βόλτα χωρίς πολλά πολλά. Έχουν υποστήριξη, έχουν καλές τιμές, δεν αποτελούν και σοβαρό στόχο για απαλλοτρίωση, θα βγάλεις μια πενταετία και εκεί στοπ.Δεν σου αρέσουν? ωραία, δώσε τα διπλά για ένα σχετικά σοβαρό Ιντεάλ, ή τα τριπλά για ένα Τρεκ.έδιτ
Ιδιαίτερα για παιδιά, τα οποία θέλουν και άλλο ποδήλατο κάθε 2 χρόνια, λύσεις σαν τα Κλερμόντ είναι ωραιότατες. -
Ο χρήστης Passatakias2010 έγραψε:
Bρε παιδιά,χωρίς να θέλω να την πω σε κανένανΤα clermont πωλούνται και σε σούπερ μάρκετ,και πρίν 2-3 χρόνια τα πουλούσαν και τα jumbo.
Τα orient,άλλη απάτη,δοκιμάστε να σηκώσεται ένα ποδήλατο orient και ένα πχ orbea η ideal
Η μάλλον να το πω αλλιώς,αφού καβαλήσετε το clermont,μετά απο λίγο καβαλήστε ένα ποιο επώνυμο,ideal,trek,scott,orbea,σας λέω οτι θα πετάξεται το clermont επιτόπου
Εγω δε καταλαβαίνω αυτό που μου λένε και οι ποδηλατάδες....
Οτι όλοι πρέπει να δωσουν 1000 ευρω
Παιδιά... μεχρι 300 ευρω όλα ειναι φτηνα και οι διαφορές μικρές
Αλλά το να κατηγουρούμε γιατί μία εταιρεία πουλάει στη Λάρισα με 130 ευρώ ποδήλατο στον κόσμο και ότι ειναι για πέταμε όταν δουλεύουν και 50 ανθρωποι εκεί... οχι έχουμε άδικο
Ειναι για τα 130 ευρώ τους πολύ καλά.
και αμα θέλεις να ξέρεις τα orient των 220 ευρω τα αλουμινίου γιατί δεν ειναι καλυτερα από τα ideal?
Δηλαδή ... μια αμιγώς Ελληνική επιχείρηση μην τη θάβουμε....
Αν και δε πηρα από κει φέτος, δε σημαίνει ότι δε σέβομαι το προιον τους. Μου περίσευαν 250 ευρώ και πηρα στο γιο μου κάτι που εγω είπα ότι ειναι καλυτερο. Δε ξέρω αν όμως έκανα καλά που δε πηρα 2 orient? σε 2 χρόνιαΝαμαστε καλά να το τρυπάμε...
Πάντως εγω το clermont θα το κυκλοφορήσω.... ταχύτητες στον σκελετό!!!!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Για Scott τώρα δεν έχω δει κάτι κάτω από 2 χιλιάρικα, μιλάμε για τρελλή διαφορά. Αν έχει φέρει και κάτι άλλο δεν ξέρω. Τα Trek πράγματι ξεκινάνε από 330-350. Και πάλι, αυτά τα λεφτά δεν είναι τα διπλά από ένα μάουντεν Όριεντ/Κλερμόντ?
Εγώ ένα Trek π.χ. που ζαχάρωνα πριν από 15 ημέρες με 28'' και ίσο τιμόνι για την πόλη, και με σκοπό να το κρατήσω για χρόνια, ήθελε 750 γιούρια. Παρεμπιπτόντως μου είπαν ότι είναι και το best seller τους.
Θα μείνω με το παλιό κουρσάκι μου που έχει 8,5 κιλά βάρος. Φυσάει παρά τα 20 χρονάκια του (τα 12-15 από αυτά στην αποθήκη...).Θα ελεγα οτι ο τρόπος σκέψης σου είναι πολύ σωστος..
Οσο αναφορά μερικά απο αυτά που είπες
Ορίστε ένα επώνυμο ποδήλατο απο όπως αναφέρθηκες κορυφαία εταιρία
http://www.evanscycles.com/products/tre ... e-ec001556Oρίστε και ένα απο το πολλά scott κάτω των 2000 ευρώ
http://www.bike-center.gr/product_info. ... 6054be1e2a
Γενικά αν ψάξεις βρίσκεις καλές ευκαιρίες.
Αλλα όπως είπες για απλές βολτούλες το clermont είναι μια χαρά
Και μια παρατήρηση για το κουρσάκι που έχεις,και είναι 20 χρονών,αποκλίεται να είναι 8.5 κιλά στο λέω με σιγουρια
-
για το κουρσάκι που έχεις,και είναι 20 χρονών,αποκλίεται να είναι 8.5 κιλά
Το είχα ζυγίσει παλιά, λες να κάνω λάθος και να μην θυμάμαι καλά?
Πάντως θα σου πω ένα περιστατικό με ένα Τρεκ πριν από 15 μέρες στο μαγαζί της Μεσογείων που ενισχύει την πεποίθησή μου. Είχα πάει για ένα 28'' πόλης και, κοίταζα μέχρι να εξυπηρετηθώ και τα κουρσάκια που ήταν δίπλα.
Είχε ένα στα 700+ ευρώ το οποίο ήταν 9,8 κιλά. Έχω μια συνήθεια, να πιάνω το ποδήλατο με το χέρι μου και να το σηκώνω. Το κάνω συνέχεια για το μπάσε βγάλε από το σπίτι και το κατέχω. Μου φάνηκε πιο βαρύ από το δικό μου, το οποίο εκτός από πούπουλο πάει και σφαίρα στο δρόμο. Γενικά είναι πολύ καλό κομμάτι, από αυτά που τα φχαριστιέσαι και μένουν για χρόνια. -
Παιδιά, εγώ κάνω 34 χλμ καθημερινά, (17+17), πήγαινε έλα στη δουλειά.
Με ένα Cross trekking (παγκοσμίως άγνωστη μάρκα, μάλλον βουλγάρικο) 28 ιντσών ρόδες.
Το πήρα μεταχειρισμένο 100 ευρώ, για να αντικαταστήσω το Ideal Crosser που μου 'χαν κλέψει, μια χαρά μου 'χει βγει.
Οδηγικά, μου φαίνεται ίδιο με το Ideal, απλώς το Ideal ήταν πιο όμορφο.
Δεν χρειάζεται να πάρετε ακριβό ποδήλατο.
Και τα μεταχειρισμένα επίσης, μπορεί να 'ναι μια πολύ καλή επιλογή. -
Το θέμα είναι να έχεις όρεξη να κάνεις ποδήλατο.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
για το κουρσάκι που έχεις,και είναι 20 χρονών,αποκλίεται να είναι 8.5 κιλά
Το είχα ζυγίσει παλιά, λες να κάνω λάθος και να μην θυμάμαι καλά?
Πάντως θα σου πω ένα περιστατικό με ένα Τρεκ πριν από 15 μέρες στο μαγαζί της Μεσογείων που ενισχύει την πεποίθησή μου. Είχα πάει για ένα 28'' πόλης και, κοίταζα μέχρι να εξυπηρετηθώ και τα κουρσάκια που ήταν δίπλα.
Είχε ένα στα 700+ ευρώ το οποίο ήταν 9,8 κιλά. Έχω μια συνήθεια, να πιάνω το ποδήλατο με το χέρι μου και να το σηκώνω. Το κάνω συνέχεια για το μπάσε βγάλε από το σπίτι και το κατέχω. Μου φάνηκε πιο βαρύ από το δικό μου, το οποίο εκτός από πούπουλο πάει και σφαίρα στο δρόμο. Γενικά είναι πολύ καλό κομμάτι, από αυτά που τα φχαριστιέσαι και μένουν για χρόνια.Το δικο σου για να ειναι 20ετίας ειναι η σιδερο η ατσάλι
Τα κουρσάκια σιδερα και ατσαλι βγαινουν γυρω στα 11 με 12 κιλά
στο λέω επειδή εχω αναπαλαιώση 2 κουρσάκια
σιδερενιιος η ατσαλενιος σκελετος,για να βγει κατω απο 10 κιλά πρεπει να εχει καινουργια ανταλλακτικά,και πολύ ελαφρυες ροδες,και παλι δυσκολα...
Φαντασου οτι για να βρεις ποδηλατο κατω απο 8 κιλά θες κάνα 1000ρικο ισως και παραπάνω,τότε δεν θα τα δινε κανεις και θα επερνε παλιά
-
Eίναι κράμα ατσαλιού και είναι σχετικά λεπτό. Επίσης δεν έχει τίποτα απολύτως απάνω του, ούτε καν ανακλαστικά, ούτε σταντ, ούτε παγουροθήκη και ορισμένα κομμάτια του όπως τα μπράτσα των πεταλιών δεν είναι καν ατσάλινα αλλά από άλλο κράμα.
Μ' έβαλες σε σκέψεις πάντως, άμα βρω ευκαιρία θα το ξαναζυγίσω. -
και εμένα όταν με ρώταγαν μικρό έλεγα ότι ειναι 5 κιλά...!!!!
έτσι νόμιζα -
Ο χρήστης Passatakias2010 έγραψε:
Το δικο σου για να ειναι 20ετίας ειναι η σιδερο η ατσάλι
Όχι απαραίτητα. Τα καλά κουρσάκια 20ετίας ήταν από σωλήνες columbus που ήταν κράμα αλουμινίου. Το colnago master που έχω ακόμα και το χρησιμοποιώ για κίνηση μέσα στην πολη με τους καλούς τροχούς (MAVIC GP4) πρέπει να ήταν γύρω στα 9 με 10 κιλά και τα colnago μπορεί να ήταν τα καλύτερα ποδήλατα στο κόσμο, αλλά ήταν πάντα λίγο βαρύτερα από τον ανταγωνισμό με αντάλαγμα την υψηλή αξιοπιστία και αντοχή. Το δικό μου έχει σίγουρα πάνω από 20'000 χλμ είναι 20 και κάτι ψιλά ετών και ακόμα είναι τρομερό στην οδήγηση (σε επίπεδο αίσθησης θα έλεγα ότι είναι καλύτερο από το καινούριο μου) αν εξαιρέσεις τους άθλιους τροχούς που του έχω βάλει.
8,5 κιλά πάντως είναι όντως τραβηγμένο για ποδήλατο 20ετίας. Το δικό μου καινούριο που είναι full carbon (scott CR1) με ksyrium SL τροχούς και σειρά DuraAce είναι περίπου στα 7,5 κιλά και θεωρείται πανάλαφρο. -
Το πήρα και μόλις γύρισα και από μία πρώτη βόλτα...
Πρώτη εντύπωση θετική... Θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα ευέλικτο. Σε σχέση με το ORBEA μου φάνηκε ποιο γρήγορο και περισσότερο σταθερό... Επίσης μου έδωσε μία αίσθηση να μην φοβάμαι τους διαλυμένους δρόμους και τους πλακόστρωτους πεζόδρομους του Αμαρουσίου...
Οι ρόδες είναι σαν τρακτέρ ... καμιά σχέση με το orbea που μάλλον είναι για δρόμους πόλης Γερμανίας...Από κατασκευή σίγουρα δεν φτάνει σε ποιότητα το orbea, κυρίως σε λεπτομέρειες... Σε βάθος χρόνου κάποια υλικά θα τα φτύσουν π.χ. τα χερούλια...
Από βάρος μου φάνηκε πολύ ποιο ελαφρύ από το orbea. Περίεργο. Χωράει άνετα και στο αυτοκίνητο...Γενικά μου έδωσε την αίσθηση ότι είναι ποδήλατο που απλά ξενοιάζεις και δεν κάθεσαι να σκέφτεσαι αν σπάσει ή αν διαλυθεί ή αν στο βουτήξουν ...
Ποδήλατο γενικής χρήσης ...
-
Λοιπόν, χτες το απόγευμα πορώθηκα και έκανα καμμιά ωρίτσα σέρβις για όλα τα ποδήλατα.
Τρόμπες, γρασσαρίσματα, έλεγχος φρένων, αφαίρεση της μιας εναπομείνουσας βοηθητικής από το Κλερμόντ του μεγάλου γιατί 15 μέρες από τη λήξη του σχολείου δεν έχουμε κάνει καμμία πρόοδο, και ...ζύγισμα.
Το κουρσάκι βγήκε 9,5 κιλά. Έχει τα καινούργια του λάστιχα εδώ και 10 ημέρες, 28-622 αντί 25-622 που είχε πριν (έχω και άλλο βάρος πλέον μετά από τόσα χρόνια...). Δεν επαληθεύθηκαν τα 8,5 που θυμόμουνα πριν καμμιά 15 χρόνια, αλλά σιγά τα ωά.
Ζύγισα και ένα δεύτερο κουρσάκι που πήρα μετάχειρο έναντι συμβολικού αντιτίμου πριν από μια διετία από ένα συνάδελφο, εικοσαετίας και αυτό, και βγήκε ανάμεσα 11,5-12 κιλά.Αυτό είναι όλο ατσάλινο και με ελαφρώς παχύτερη διάμετρο σκελετού, έχει σταντ, πιο χοντρά λάστιχα, κουδούνι, ανακλαστήρες, πιο μεγάλη σέλλα, διπλές μανέττες (θεόσταλτο εξάρτημα, θέλω να βάλω και στο άλλο) και παγουροθήκη. Επαληθεύθηκα πάντως που το καταλάβαινα βαρύτερο και στο χέρι και στο δρόμο από το καλό. -
Εχω ενα προβλημα με το καινουργιο ποδηλατο μου(3 μηνες το εχω)
Ideal Freeder 02 2010(290€ απο 335€)Εχει μπροστα και πισω δισκοφρενα,οταν τα παταω κανει η ντιζα η το τακακι του δισκοφρενου ενα τρι3ιμο και μεν σταματαει το ποδηλατο αλλα σαν να το ειχα 15 χρονια(δν ειναι το σφυριγμα απο τα δισκοφρενα),ειναι ενα τρι3ιμο της ντιζας->**μηπως θελουνε πλυσιμο τα φρενα?**Αν καποιος ξερει την λυση να μου πει...!
Αν θελουνε πλυσιμο , να τα πλενω με σαπουνι?(να βγαλω την ροδα και να πλενω πολυ καλα μεσα στο δισκοφρενο(ισως και λιγο τον δισκο?)
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το πήρα και μόλις γύρισα και από μία πρώτη βόλτα...Ωραίος, με γεια, καλοτάξιδο.
Ποιο πήρες τελικά; Το Clermont; -
Ναι το Clermont... Ωραίο ποδηλατάκι, πολύ ωραίο. Απλό, οικονομικό και ιδιαίτερα ελαφρύ.
Στο νησί θα το ευχαριστηθώ πολύ...
-
-
Γνώμες - προτάσεις για σοβαρό (σχετικά) ποδήλατο, τιμής μέχρι 500 ευρώ (πάνω κάτω) και χρήση 80% άσφαλτο-τσιμέντο (ελέω νησιού) - 20% (βαριά) βατό χώμα; Λογικά μιλάμε για trekking, σωστά;
-
καλά αυτά....τιμούλα ;
-
γυρω στα 1600€ εχει εξω.
Η ζωή...ποδήλατο!