-
Πριν 2 μηνες ειχα χτυπησει το γονατο μου στο ποδοσφαιρο και πηγα στα επειγοντα της Βουλας ,οπου ο γιατρος διεγνωσε ρηξη μηνισκου αφου το γονατο μου ειχε πρηστει φοβερα και δεν μπορουσα να λυγισω το ποδι μου.(εβγαλα και ακτινογραφιες οπου φυσικα δεν φανηκε τιποτα ,αφου θελει μαγνητικη τομογραφια)
Γιατρος :''θα σου γραψω μαγνητικη....ή μαλλον παρε αντιφλεγμονωδη και αν δεν περασει σε 12 μερες ξαναελα στα εξωτερικα ιατρεια''. Περασαν οι 12 μερες και κλεινω ραντεβου στα εξωτερικα ιατρεια οπου για κακη μου τυχη πεφτω σε απεργια. Το ποδι μου λυγιζει ,αλλα ακομα και στο περπατημα ποναω.
Κλεινω ραντεβου και στο ΙΚΑ αργυρουπολης και μετα απο 20 μερες πεφτω παλι πανω σε απεργια(τυχη βουνο ε?). Εχοντας περασει σχεδον 2 μηνες αποφασιζω να παω στο ΙΚΑ χωρις ραντεβου. Πριν μπω μεσα ηταν μια ηλικιωμενη κυρια με προβλημα μεσης και ελεγε στον γιατρο να της γραψει μαγνητικη και εκεινος αρνιοταν λεγοντας ''ελα στο ιδιωτικο μου ιατρειο να τα δουμε ολα εκει...'' . ΕΤΣΙ ΧΥΜΑ ΜΕ ΜΙΣΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ.
Μπαινω λοιπον μεσα
ΕΓΩ: ''Γιατρε ποναει το γονατο μου(του εξηγω και τι εχει γινει 2 μηνες και του δειχνω τις ακτινογραφιες της Βουλας).''
Γιατρος ''Ναι για να σε δω''. Λυγιζει το γονατο μου και με ρωταει αν ποναει και του λεω οτι ''δεν με ποναει αν με αγγιξετε ,αλλα οταν ασκειται πιεση οπως οταν περπαταω και για τρεξιμο ουτε λογος''
Γιατρος: ''τενονιντιδα ειναι. Παρε αυτα τα αντιφλεγμονοδη και μην το κουραζεις''
Εγω : ''τα εχω παρει γιατρε απο την αρχη και δεν εκαναν τιποτα και μαλιστα για 1 μηνα σχεδον δεν κουνιομουν απο το κρεβατι και απο τοτε που αρχισα να περπαταω ψιλοβελτιωθηκε, οποτε τι μου λετε για ξεκουραση''
Γιατρος '' ε εμενα αυτη ειναι η διαγνωση μου. Δεν σου γραφω μαγνητικη''Δυστυχως πριν μερικους μηνες ειχα παθει θλαση στους προσαγωγους και ειχα παει σε ιδιωτικη κλινικη και ειχα ξοδεψει 700 ευρο σε φυσικοθεραπειες +100 ευρο για επισκεψη σε γιατρο του ΙΚΑ για να μου γραψει μαγνητικη οπου φανηκε η θλαση που ειχα. Δεν εχω χρηματα ουτε για αρθροσκοπησεις ουτε για φυσικοθεραπειες. Το θεμα ειναι το εξης. Θα δανειστω και θα παω και θα βγαλω μαγνητικη πηγαινοντας σε ιδιωτη για να μου την γραψει. Αν η μαγνητικη δειξει οτι εχω ρηξη μηνισκου τι μπορω να κανω με τον καραγκιοζη γιατρο? Μπορω να τον καταγγειλω? Θα βγαλω ακρη?
Υ.Γ Το ατομο ηταν εριστικο με υφακι νταβατζη και με εξετασε 10 δευτερα ακριβως χωρις καν να κοιταξει τις ακτινογραφιες και με εγραφε.
-
Πριν 2 μηνες ειχα χτυπησει το γονατο μου στο ποδοσφαιρο και πηγα στα επειγοντα της Βουλας ,οπου ο γιατρος διεγνωσε ρηξη μηνισκου αφου το γονατο μου ειχε πρηστει φοβερα και δεν μπορουσα να λυγισω το ποδι μου.(εβγαλα και ακτινογραφιες οπου φυσικα δεν φανηκε τιποτα ,αφου θελει μαγνητικη τομογραφια)
Γιατρος :''θα σου γραψω μαγνητικη....ή μαλλον παρε αντιφλεγμονωδη και αν δεν περασει σε 12 μερες ξαναελα στα εξωτερικα ιατρεια''. Περασαν οι 12 μερες και κλεινω ραντεβου στα εξωτερικα ιατρεια οπου για κακη μου τυχη πεφτω σε απεργια. Το ποδι μου λυγιζει ,αλλα ακομα και στο περπατημα ποναω.
Κλεινω ραντεβου και στο ΙΚΑ αργυρουπολης και μετα απο 20 μερες πεφτω παλι πανω σε απεργια(τυχη βουνο ε?). Εχοντας περασει σχεδον 2 μηνες αποφασιζω να παω στο ΙΚΑ χωρις ραντεβου. Πριν μπω μεσα ηταν μια ηλικιωμενη κυρια με προβλημα μεσης και ελεγε στον γιατρο να της γραψει μαγνητικη και εκεινος αρνιοταν λεγοντας ''ελα στο ιδιωτικο μου ιατρειο να τα δουμε ολα εκει...'' . ΕΤΣΙ ΧΥΜΑ ΜΕ ΜΙΣΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ.
Μπαινω λοιπον μεσα
ΕΓΩ: ''Γιατρε ποναει το γονατο μου(του εξηγω και τι εχει γινει 2 μηνες και του δειχνω τις ακτινογραφιες της Βουλας).''
Γιατρος ''Ναι για να σε δω''. Λυγιζει το γονατο μου και με ρωταει αν ποναει και του λεω οτι ''δεν με ποναει αν με αγγιξετε ,αλλα οταν ασκειται πιεση οπως οταν περπαταω και για τρεξιμο ουτε λογος''
Γιατρος: ''τενονιντιδα ειναι. Παρε αυτα τα αντιφλεγμονοδη και μην το κουραζεις''
Εγω : ''τα εχω παρει γιατρε απο την αρχη και δεν εκαναν τιποτα και μαλιστα για 1 μηνα σχεδον δεν κουνιομουν απο το κρεβατι και απο τοτε που αρχισα να περπαταω ψιλοβελτιωθηκε, οποτε τι μου λετε για ξεκουραση''
Γιατρος '' ε εμενα αυτη ειναι η διαγνωση μου. Δεν σου γραφω μαγνητικη''Δυστυχως πριν μερικους μηνες ειχα παθει θλαση στους προσαγωγους και ειχα παει σε ιδιωτικη κλινικη και ειχα ξοδεψει 700 ευρο σε φυσικοθεραπειες +100 ευρο για επισκεψη σε γιατρο του ΙΚΑ για να μου γραψει μαγνητικη οπου φανηκε η θλαση που ειχα. Δεν εχω χρηματα ουτε για αρθροσκοπησεις ουτε για φυσικοθεραπειες. Το θεμα ειναι το εξης. Θα δανειστω και θα παω και θα βγαλω μαγνητικη πηγαινοντας σε ιδιωτη για να μου την γραψει. Αν η μαγνητικη δειξει οτι εχω ρηξη μηνισκου τι μπορω να κανω με τον καραγκιοζη γιατρο? Μπορω να τον καταγγειλω? Θα βγαλω ακρη?
Υ.Γ Το ατομο ηταν εριστικο με υφακι νταβατζη και με εξετασε 10 δευτερα ακριβως χωρις καν να κοιταξει τις ακτινογραφιες και με εγραφε.
-
Μπαινω λοιπον μεσα
-
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Αν η μαγνητικη δειξει οτι εχω ρηξη μηνισκου τι μπορω να κανω με τον καραγκιοζη γιατρο? Μπορω να τον καταγγειλω? Θα βγαλω ακρη? Υ.Γ Το ατομο ηταν εριστικο με υφακι νταβατζη και με εξετασε 10 δευτερα ακριβως χωρις καν να κοιταξει τις ακτινογραφιες και με εγραφε.Κάνε του μήνυση. Ξέρεις τι θα γίνει; Μετά από 15 μήνες (μέσος όρος) θα του στείλουν πρόσκληση για απολογία, θα την δει ο εισαγγελέας και θα τη βάλει κατ' ευθείαν αρχείο. Αν τότε εσύ έχεις βαρεθεί και υπαναχωρήσεις θα πρέπει να το δικαιολογήσεις πολύ καλά γιατί το έκανες. Και τότε θα πάει αυτεπάγγελτα και θα ξαναμπεί αρχείο. Σε κάθε περίπτωση αρχείο. Στα ... αρχεία του δηλαδή . (Αυτό όχι πάντα, λέμε πιθανότητες τώρα, μπορεί σε σένα να κάτσει περίπτωση).
-
Αμα δεν ημασταν προβατα, θα σταματαγαμε ΟΛΟΙ να δινουμε λεφτα σε ΙΚΑ κ λοιπες μλκιες κ θα καναμε μια καλη ιδιωτικη ασφαλιση (περιθαλψης+συνταξης), μεχρι να κλεισουν τα μπουρδελα. Εγω δυστυχως δεν μπορω να το κανω γιατι εχω μαγαζι κ πρεπει να παιρνω ενημεροτητες, αλλιως θα τους ειχα γραψει εκει που πρεπει. Τωρα πληρωνω κ τα 2 κ οποτε παθαινω το οτιδηποτε, Metropolitan Resort & Spa.
Αν ολοι μας κοβαμε τις εισφορες για κανα 6μηνο κ την ακουγαν στερεοφονικα ολα τα ταμεια, θα δεις πως θα εστρωναν.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
..........Φωνές 10εκ βοδιών εν τη ερήμω.(ή εν τω μπ@υρδέλο? )
Τώρα που θα γίνουν εκλογές να ξαναβγάλουμε και τους δύο τρανούς με 80% πάλι. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αμα δεν ημασταν προβατα, θα σταματαγαμε ΟΛΟΙ να δινουμε λεφτα σε ΙΚΑ κ λοιπες μλκιες κ θα καναμε μια καλη ιδιωτικη ασφαλιση (περιθαλψης+συνταξης), μεχρι να κλεισουν τα μπουρδελα. Εγω δυστυχως δεν μπορω να το κανω γιατι εχω μαγαζι κ πρεπει να παιρνω ενημεροτητες, αλλιως θα τους ειχα γραψει εκει που πρεπει. Τωρα πληρωνω κ τα 2 κ οποτε παθαινω το οτιδηποτε, Metropolitan Resort & Spa.Αν ολοι μας κοβαμε τις εισφορες για κανα 6μηνο κ την ακουγαν στερεοφονικα ολα τα ταμεια, θα δεις πως θα εστρωναν.
To θεμα δεν ειναι τα ταμεια ,αλλα οι γιατροι. Αν πηγαινα στο ιδιωτικο του ιατρειο θα μου την εγραφε. Πρεπει να τους δινει η διοικηση του ΙΚΑ ενα οριο για μαγνητικες καθε μηνα(π.χ 100). Τις γραφει λοιπον ο μαγκας σε αυτους που του τα σκανε και σε εμενα τον κακομοιρη που ποναω μου γραφει αντιφλεγμονοδη τα οποια εχω ηδη παρει.
Α ξεχασα να αναφερω οτι του ειπα οτι ποναω 2 μηνες και οτι δεν ειναι δυνατον μια τενοντιτιδα να κραταει τοσο καιρο ενω εχω παρει και αντιφλεγμονοδη. Απαντηση ''ε βεβαια. Και 5 και 6 και 7 μηνες μπορει να κρατησει''. Σαν να μου λεει οτι κατσε λαλακα να περιμενεις ,γιατι εγω μαγνητικη δεν σου γραφω
-
Δυστυχώς αυτά είναι τα προβλήματα του να προσπαθείς να διορθώσεις μια σάπια κατάσταση (υπερ-συνταγογραφία ακριβών εξετάσεων) με απλά ρυθμιστικά μέτρα.
Για να σου γράψει μαγνητική πρέπει πρώτα να σου γράψει αξονική. Ό,τι και να έχεις, όσο προφανές και να είναι ότι η μαγνητική θα δείξει κάτι και όχι η αξονική (όπως προβλήματα συνδέσμων) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα γραφτεί πρώτα αξονική και θα εξεταστούν πρώτα τα αποτελέσματα αυτής.
Όταν τους είχαν αφήσει ελεύθερους να γράφουν μαγνητικές, χειρότερα προβλήματα υπήρχαν.
Καλώς ή κακώς, μην είστε καθόλου σίγουροι ότι παρ' όλ' αυτά στην ιδιωτική κλινική όλα θα είναι καλύτερα, μόνο και μόνο επειδή θα γράψουν ένα κάρο εξετάσεις αμέσως.
Επίσης, ας μην είμαστε και τόσο άμεσα κατακριτικοί για ανθρώπου που ενδεχομένως έχουν να δουν/εξετάσουν πολλές δεκάδες ανθρώπων κα΄θε μέρα, που μπορεί να δούλευαν μερικά εικοσιτετράωρα συνεχόμενα κλπ κλπ. Ο συγκεκριμένος μπορεί όντως να ήταν μ@λ@κας, αλλά ας κρατάμε και μια 'πισινή'.
-
Για τον ηλίθιο δεν μπορείς να κάνεις πολλά εκτός από το να πας και να του σπάσεις τα μούτρα... Δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές από γιατρούς του ΙΚΑ είναι μάλλον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση....
Αυτό του να πρέπει να κάνεις πρώτα αξονική που ξέρεις ότι είναι καλή για οστά αλλά δεν θα δείξει κάτι στα μαλακά μόρια (έξοδο, καθυστέρηση και τζάμπα ακτινοβολία) για να δικαιολογήσεις την μαγνητική είναι τεράστια μαλακία αλλά φαίνεται ότι αναγκάστηκαν να το κάνουν για να φρενάρουν τις πιο ακριβές μαγνητικές που είχαν ξεφύγει (μην ξεχνάμε ότι ο κάθε γιατρός έχει προσωπικό κέρδος, μαύρο χρήμα, αν στέλνει για μαγνητικές σε ιδιωτικά κέντρα).
Το ΙΚΑ γενικά είναι χάλια αλλά κάπου κάπου έχει και κάποια καλά σε σχέση με άλλα ταμεία!
Για το θέμα σου όμως. Έπρεπε να επιμείνεις πιο πολύ στην αρχή, την πρώτη επανεξέταση όπου θα είχε ξεπρηστεί και θα έμπαινε με περισσότερη ασφάλεια η διάγνωση. Δεν έπρεπε να αδιαφορήσεις λόγω απεργίας. Ας πήγαινες στα επείγοντα ή την άλλη μέρα.
Πάντως καλό είναι να πας σε κάποιον αξιοπρεπή γιατρό (είτε στη Βούλα είτε αλλού) να σε καθοδηγήσει. Σημειωτέον ότι μηνίσκοι έσπαγαν από παλιά αλλά μέχρι πριν από μερικά χρόνια με μια καλή κλινική εξέταση έβαζες τη διάγνωση, τώρα μάθαμε όμως την μαγνητική και όντως βολεύει.... την τσέπη του γιατρού. -
καλό ορθοπεδικό έχει το ΚΑΤ και το ΓΝΑ στο Πεντάγωνο
-
Εμένα και το ορθοπεδικό της Βούλας, που είχα εισηχθή ως επείγον περιστατικό με σπασμένα πόδια, μια χαρά με έφτιαξε, χωρίς να είναι Spa φυσικά.
Α ναι, 0 φακελάκι εννοείται -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
...Α ναι, 0 φακελάκι εννοείταιTo φακελάκι δεν εξαρτάται από το νοσοκομείο αλλά από το γιατρό. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει σοβαρή οργάνωση σε επίπεδο νοσοκόμων που κατευθύνουν ασθενείς στον 'καλό' γιατρό που όμως θα πρέπει να πληρώσεις.... Σε κάθε νοσοκομείο όμως υπάρχουν και τα δύο είδη. Και ουδεμία σχέση έχει με την ικανότητά τους....
-
δεν αντιλέγω.
Απλώς έγραψα τη δική μου εμπειρία. Σίγουρα αποτελεί απλώς ένα περιστατικό, τίποτα παραπάνω. -
Ένα άλλο τραγικό με το ΙΚΑ είναι η κοστολόγηση εξετάσεων τις οποίες αδυνατεί το ίδιο το ΙΚΑ να σου κάνει, και σε παραπέμπει σε δημ. νοσοκομείο. Πριν από 1+ χρόνο είχα κάνει κάποιες εξετάσεις σε νοσοκομείο, με παραπεμπτικό του ΙΚΑ (και προτροπή 'πήγαινε κάνε τις εξετάσεις σε νοσοκομείο και φέρε μας τις αποδείξεις να πάρεις το 80% πίσω), συνολικού κόστους 600 ευρώ.
Όταν πήγα, λοιπόν, στο ΙΚΑ να πάρω τα λεφτά που μου αντιστοιχούν, μου δώσανε 200 ευρώ (!!!!!) γιατί από τις 3 εξετάσεις που έκανα (περίπου 3χ200 ευρώ) μόνο την πρώτη κοστολογούσαν ως 200 ευρώ, ενώ τις υπόλοιπες με κάτι αστεία ποσά 15-20 ευρώ...Και αναρωτιέμαι: αφού δεν τις κάνεις εσύ σαν ΙΚΑ τις εξετάσεις, γιατί τις κοστολογείς και μάλιστα τόσο διαφορετικά από αυτούς που τις κάνουν (νοσοκομεία)?? Και γιατί δεν μου το ξεκαθάρισες αυτό εκ των προτέρων, δίνοντας μου ένα κοστολόγιο????
Όσο γι' αυτό που λέει ο Kacey, εγώ ως ιδ. υπάλληλος δεν μπορώ να επιλέξω ασφαλιστικό φορέα. Είναι υποχρεωτικό να δίνω τις εισφορές στο ΙΚΑ κάθε μήνα. Οπότε στην ουσία δεν έχω επιλογή.
-
-Η ιδιωτική ασφάλιση είναι περίφημη , μέχρι τη στιγμή που θ' αποδειχτεί πως έδινες τα λεφτουδάκια σου σε κάνα Ψωμιάδη ή σε καμιά AIG...
-To IKA και τα διάφορα κρατικά νοσοκομεία, μπορούν ν' αποδειχτούν τραγικά ώρες ώρες, αλλά δεν θα ήθελα με τίποτε να φανταστώ πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχαν...
Ή μάλλον, ΔΕΝ χρειάζεται να φανταστώ... Μπορώ να κοιτάξω στις ΗΠΑ, που χάρη στον Ομπάμα, φαίνεται πως αποκτούν επιτέλους δημόσια περίθαλψη...
Δεν δίνω συγχωροχάρτι σε κανέναν! Αλλά οι αφορισμοί 'ο ιδιώτης θα τα έκανε όλα καλύτερα'... είναι για πολλά
-
kacey δεν ισχύει αυτό που λες, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε δημόσια ασφάλιση. από κει και πέρα αν θα έχουμε και ιδιωτική είναι δική μας επιλογή. έτσι που έχουν τα πράγματα τώρα, το ίδιο ρίσκο έχει να πέσει έξω ένα ταμείο όσο και το να πτωχεύσει μια ιδιωτική ασφαλιστική (βλ. Aspis + άλλες μεγάλες)
όσον αφορά αυτό με το ΙΚΑ και το δημόσιο νοσοκομείο δεν ισχύει. έκανα εξετάσεις και εγχείρηση σε δημόσιο νοσοκομείο και μετά πήγα στο IKA για να μου γράψουν φυσιοθεραπείες και άδεια και όλα οκ. δεν πλήρωσα τπτ για την εγχείρηση στο νοσοκομείο, εκτός βέβαια απ'τα έξοδα ιατρών, διαφορετικά θα ήμουν ακόμα σε λίστα αναμονής
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
όσον αφορά αυτό με το ΙΚΑ και το δημόσιο νοσοκομείο δεν ισχύει. έκανα εξετάσεις και εγχείρηση σε δημόσιο νοσοκομείο και μετά πήγα στο IKA για να μου γράψουν φυσιοθεραπείες και άδεια και όλα οκ. δεν πλήρωσα τπτ για την εγχείρηση στο νοσοκομείο, εκτός βέβαια απ'τα έξοδα ιατρών, διαφορετικά θα ήμουν ακόμα σε λίστα αναμονής
Δεν σου μιλάω για εγχείρηση, σου μιλάω για εξετάσεις που στις 'γράφει' το ΙΚΑ (στην δική μου περίπτωση, με παρέπεμψε σε δημ. νοσκομείο). Εκεί πας τις πληρώνεις στο νοσοκομείο, και μετά παίρνεις κάποια λεφτά από το ΙΚΑ.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δυστυχώς αυτά είναι τα προβλήματα του να προσπαθείς να διορθώσεις μια σάπια κατάσταση (υπερ-συνταγογραφία ακριβών εξετάσεων) με απλά ρυθμιστικά μέτρα.Για να σου γράψει μαγνητική πρέπει πρώτα να σου γράψει αξονική. Ό,τι και να έχεις, όσο προφανές και να είναι ότι η μαγνητική θα δείξει κάτι και όχι η αξονική (όπως προβλήματα συνδέσμων) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα γραφτεί πρώτα αξονική και θα εξεταστούν πρώτα τα αποτελέσματα αυτής.
Όταν τους είχαν αφήσει ελεύθερους να γράφουν μαγνητικές, χειρότερα προβλήματα υπήρχαν.
Καλώς ή κακώς, μην είστε καθόλου σίγουροι ότι παρ' όλ' αυτά στην ιδιωτική κλινική όλα θα είναι καλύτερα, μόνο και μόνο επειδή θα γράψουν ένα κάρο εξετάσεις αμέσως.
Επίσης, ας μην είμαστε και τόσο άμεσα κατακριτικοί για ανθρώπου που ενδεχομένως έχουν να δουν/εξετάσουν πολλές δεκάδες ανθρώπων κα΄θε μέρα, που μπορεί να δούλευαν μερικά εικοσιτετράωρα συνεχόμενα κλπ κλπ. Ο συγκεκριμένος μπορεί όντως να ήταν μ@λ@κας, αλλά ας κρατάμε και μια 'πισινή'.
Αξονικη εβγαλα στην Βουλα και του την εδειξα κιολας!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
-Η ιδιωτική ασφάλιση είναι περίφημη , μέχρι τη στιγμή που θ' αποδειχτεί πως έδινες τα λεφτουδάκια σου σε κάνα Ψωμιάδη ή σε καμιά AIG...-To IKA και τα διάφορα κρατικά νοσοκομεία, μπορούν ν' αποδειχτούν τραγικά ώρες ώρες, αλλά δεν θα ήθελα με τίποτε να φανταστώ πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχαν...
Ή μάλλον, ΔΕΝ χρειάζεται να φανταστώ... Μπορώ να κοιτάξω στις ΗΠΑ, που χάρη στον Ομπάμα, φαίνεται πως αποκτούν επιτέλους δημόσια περίθαλψη...
Δεν δίνω συγχωροχάρτι σε κανέναν! Αλλά οι αφορισμοί 'ο ιδιώτης θα τα έκανε όλα καλύτερα'... είναι για πολλά
+00.
Έχω και ιδιωτική ασφάλεια ΑΛΛΑ δε θα ήθελα να είχα μόνο αυτήν.
IKA. Nα ευχεστε να μην χτυπησετε αν δεν εχετε λεφτα!