Στο crypton πριν μου το σηκώσουνε αν και έκαιγε και αμόλυβδη (χρειαζόταν κάποιες αλλαγές μόνο στις ρυθμίσεις) έβαζα μόνο σούπερ. Η χρήση από όσα ξέρω αμόλυβδης χωρίς καταλύτη είναι πολλαπλάσια επιβλαβής για όλους μας.
-
έχω την εντύπωση πως οι πιο πολλοί φουλάρουμε με αμόλυβδη, αν και η πλειοψηφία των μηχανών δεν έχει καταλύτη. Ισχύει;
Εγώ πάντως έχω μπάντιτ 250 και πήρα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και ο υπεύθυνος του τεχνικού δεν σήκωνε αντίρρηση. Όλα τα σουζούκι μετά το 85 καίνε άνετα αμόλυβδη. Έτσι, εδώ και 2χρόνια χρησιμοποιώ αμόλυβδη. Απλή αμόλυβδη, αν και εδώ και δυο εβδομάδες, βάζω τις 'ρεϊσινγκ' αμόλυβδες. Φοβερή διαφορά!! Επειδή η μπαταρία πνέει τα λοίσθια(εδώ και κανά μήνα ) στις 10.000χιλιάδες στροφές μπέρδευε. Τώρα τίποτα απολύτως, ενώ ο κόφτης στις 17.000+ φαντάζει πιο κοντά παρά ποτέ. Αρχίζω να φοβάμαι να αλλάξω μπαταρία... -
έχω την εντύπωση πως οι πιο πολλοί φουλάρουμε με αμόλυβδη, αν και η πλειοψηφία των μηχανών δεν έχει καταλύτη. Ισχύει;
Εγώ πάντως έχω μπάντιτ 250 και πήρα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και ο υπεύθυνος του τεχνικού δεν σήκωνε αντίρρηση. Όλα τα σουζούκι μετά το 85 καίνε άνετα αμόλυβδη. Έτσι, εδώ και 2χρόνια χρησιμοποιώ αμόλυβδη. Απλή αμόλυβδη, αν και εδώ και δυο εβδομάδες, βάζω τις 'ρεϊσινγκ' αμόλυβδες. Φοβερή διαφορά!! Επειδή η μπαταρία πνέει τα λοίσθια(εδώ και κανά μήνα ) στις 10.000χιλιάδες στροφές μπέρδευε. Τώρα τίποτα απολύτως, ενώ ο κόφτης στις 17.000+ φαντάζει πιο κοντά παρά ποτέ. Αρχίζω να φοβάμαι να αλλάξω μπαταρία... -
Εεε...υπάρχουν μοτοσυκλέτες που καίνε ντήζελ!
Επίσης ξέχασες αυτά που καίνε μίγμα λαδιού-βενζίνης.
-
το οτι καινε οι περισσοτερες μοτο αμολυβδη χωρις να εχουν καταλυτη τι επιπτωσεις εχει στο περιβαλλον αναφορικα με τους ρυπους που εκπεμπουν και που ο καταλυτης σε αλλη περιπτωση αδρανοποιει;;;;;;;
επισης οταν η ταπα της βενζινης ειναι παλαιου τυπου με σωληνακι εξαερωσης οπως στο KLR που εχω υπαρχει σημαντικη απωλεια βενζινης λογω της υψηλης πτητικοτητας της αμολυβδης σε σχεση με την σουπερ.
-
Στο crypton πριν μου το σηκώσουνε αν και έκαιγε και αμόλυβδη (χρειαζόταν κάποιες αλλαγές μόνο στις ρυθμίσεις) έβαζα μόνο σούπερ. Η χρήση από όσα ξέρω αμόλυβδης χωρίς καταλύτη είναι πολλαπλάσια επιβλαβής για όλους μας.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Στο crypton πριν μου το σηκώσουνε αν και έκαιγε και αμόλυβδη (χρειαζόταν κάποιες αλλαγές μόνο στις ρυθμίσεις) έβαζα μόνο σούπερ. Η χρήση από όσα ξέρω αμόλυβδης χωρίς καταλύτη είναι πολλαπλάσια επιβλαβής για όλους μας.Τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Πλέον η Super στην Ελλάδα είναι αμόλυβδη με πρόσθετο καλίου. Άρα σε κάθε περίπτωση κινητήρα που μπορεί να κάψει αμόλυβδη, είτε έχει καταλύτη είτε όχι- είναι προτιμότερο να βάζουμε αμόλυβδη. Η Super πιά πρέπει να μπαίνει μόνο σε αρχαίους κινητήρες που δεν μπορούν να κάψουν αμόλυβδη -χρειάζονται δηλαδή τις λιπαντικές ιδιότητες του καλίου (μολύβδου στο παρελθόν).
Αν σε μη καταλυτικό βάζουμε super μόνο περισσότερο κακό κάνουμε.
Πληροφοριακά, στην Κύπρο δεν υπάρχει καν super. Τι κάνουν με τα παλιά οχήματα; Απλά, τα πετάνε... -
Ο χρήστης allou έγραψε:
Τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Πλέον η Super στην Ελλάδα είναι αμόλυβδη με πρόσθετο καλίου. Άρα σε κάθε περίπτωση κινητήρα που μπορεί να κάψει αμόλυβδη, είτε έχει καταλύτη είτε όχι- είναι προτιμότερο να βάζουμε αμόλυβδη. Η Super πιά πρέπει να μπαίνει μόνο σε αρχαίους κινητήρες που δεν μπορούν να κάψουν αμόλυβδη -χρειάζονται δηλαδή τις λιπαντικές ιδιότητες του καλίου (μολύβδου στο παρελθόν).
Πληροφοριακά, στην Κύπρο δεν υπάρχει καν super. Τι κάνουν με τα παλιά οχήματα; Απλά, τα πετάνε...ασχετο.......ομως γιατι οι δημοσιευσεις σου βγαινουν σε παραθεση;;;;
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
ασχετο.......ομως γιατι οι δημοσιευσεις σου βγαινουν σε παραθεση;;;;
Αφού είναι . . . . αλλού.
- topic:timeago_later,8 days
-
Αμόλυβδη στο GLX & στο Kymco, Super στο Yamaha V50. Παάντως, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αρχίσω να χρησιμοποιώ κατοστάρα αμόλυβδη (αν φέρει ο βενζινάς μου...)
- topic:timeago_later,12 days
-
Στο ΧΤ600 βαζω σουπερ γιατι το εχω με τελικο εξατμισης arrow χωρις καταλυτη!
Στο cbr xx 100αρα αμολυβδη μονο , μην χασουμε κανα ιππο - topic:timeago_later,7 days
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Πληροφοριακά, στην Κύπρο δεν υπάρχει καν super. Τι κάνουν με τα παλιά οχήματα; Απλά, τα πετάνε...ασχετο.......ομως γιατι οι δημοσιευσεις σου βγαινουν σε παραθεση;;;;
Γιατί είμαι από χωριό και πατάω λάθος κουτάκια... Πήγα διακοπές, ξεκουράστηκα και τα βρήκα όμως...
- topic:timeago_later,about a month
-
Δεν έχω βάλει βενζίνη ακόμα, αλλά χλωμό το κόβω να έχω καταλύτη σε μοντέλο '86...
Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου είπε αμόλυβδη 95. Αυτήν και θα βάλω (ούτε στ αμάξι δεν έβαζα 98άρα!! ).
Άλλωστε εδώ δεν υπάρχει σούπερ εδώ και πολλά χρόνια...