-
Ανέκαθεν θεωρούσα τα αυτοκίνητα της BMW πολύ άσχημα, με ορισμένες εξαιρέσεις βέβαια όπως η MZ3 ή Alpine.
Όμως η BMW 1 μου αρέσει πάρα πολύ -
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Ανέκαθεν θεωρούσα τα αυτοκίνητα της BMW πολύ άσχημα, με ορισμένες εξαιρέσεις βέβαια όπως η MZ3 ή Alpine.
Όμως η BMW 1 μου αρέσει πάρα πολύNα φανταστω οτι εννοεις ALPINA!! Ειναι ομως βελτιωτης και οχι καποιο μοντελο BMW!
-
Βελτιωτής; Αν σε ακούσει η Alpina θα θιχτεί ιδιαίτερα. Από τη στιγμή που έχει δικό της VIN θεωρείται κατασκευαστής. Απλά χρησιμοποιεί την αλυσίδα παραγωγής της BMW για να φτιάξει τα δικά της οχήματα
Πάντως οι σχέσεις ανάμεσα στην Alpina και στην BMW είναι ιδιαίτερα στενές. Για παράδειγμα ο 4.6 που φοράει η 'μεγάλη' X5 είναι βελτίωση της Alpina.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Η ψηφοφορία είναι ελλειπής, δεν υπάρχει το 'none of the above'
none of the above και για μένα
αν έπρεπε με το στανιό να μου χαρίσουν ένα, προφανώς θα διάλεγα το BMW
Σπύρος
Για χάρισμα το πιο ακριβό, να το πουλήσω για το Type R και να μείνουν ρέστα
(πιστεύει κανείς ότι τα καλά εξοπλισμένα δίλιτρα από τα παραπάνω μοντέλα θα χουν πολύ λιγότερο από 30Κ;)
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Βελτιωτής; Αν σε ακούσει η Alpina θα θιχτεί ιδιαίτερα. Από τη στιγμή που έχει δικό της VIN θεωρείται κατασκευαστής. Απλά χρησιμοποιεί την αλυσίδα παραγωγής της BMW για να φτιάξει τα δικά της οχήματαΠάντως οι σχέσεις ανάμεσα στην Alpina και στην BMW είναι ιδιαίτερα στενές. Για παράδειγμα ο 4.6 που φοράει η 'μεγάλη' X5 είναι βελτίωση της Alpina.
Το γνωριζω αυτο (και εγω αρρωστος BMWακιας ειμαι ). Eπειδη ο φιλος αναφερθηκε μονο σχεδιαστικα γι'αυτο το εγραψα ετσι. Εννοουσα οτι η ALPINA δεν βγαζει καποιο μοντελο απο μονη της απλως παιρνει τις BMW και τις βελτιωνει αισθητικα και μηχανικα!
Ikar συμφωνω οτι δεν θα εχουν πολυ κατω απο 30Κ τα 2.0λτ!! Για AUDI k BMW ειδικα ...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η ψηφοφορία είναι ελλειπής, δεν υπάρχει το 'none of the above'
none of the above και για μένα
αν έπρεπε με το στανιό να μου χαρίσουν ένα, προφανώς θα διάλεγα το BMW
Σπύρος
Για χάρισμα το πιο ακριβό, να το πουλήσω για το Type R και να μείνουν ρέστα
(πιστεύει κανείς ότι τα καλά εξοπλισμένα δίλιτρα από τα παραπάνω μοντέλα θα χουν πολύ λιγότερο από 30Κ;)
μα... γι'αυτό κι εγώ θα διάλεγα BMW
Σπύρος
-
Ολίγον άσχετο...
Το ξέρετε οτι στην Αγγλία το ΒMW 1 2.0lt diesel είναι λίγο πίο ακριβό απο το Mazda RX8 με τα 192;; Εγώ πάντως θα έπερνα το Mazda.Αλήθεια αν δεν είχαν πιάσει τον παπά απο τα @@ η 'μάγκες' της Ελληνικής Mazda και το πούλαγαν όσο πραγματικά κοστίζει το μοντέλο θα είχαν κάνει τρελλές πωλήσεις αλλα.... Welcome to Greece
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
για τα BMW και AUDI δεν γνωριζω, αλλα VW δεν θα αγοραζα ποτε στη ζωη μου με τοσα προβληματα που εχω δει σε συγκενεις και φιλους απο το 'και καλα' ποιοτικο Golf (που ειναι και μυθος μην ξεχνιομαστε )
Παντως ψηφισα το Audi γιατι α BMW τα θεωρω λιγο υπερτιμημενα (=μπορεις να αγορασεις το ιδιο αυτοκινητο με 10.000 ευρω λιγοτερα συνηθως...αυτα τα 10.000 πηγαινουν στο 'ονομα' που ομως δεν λεει και πολλα εν ετει 2004)
Για δωσε μου ενα παραδειγμα. Εγω πιστευω οτι αν υπηρχαν αυτοκινητα το ιδιο καλα με την 1,3,5 κλπ και 10000ευρο φθηνοτερα κανεις δεν θα αγοραζε ΒΜW!
ΥΓ: Το golf μπροστα σε AUDI και BMW φιανεται σαν να ειναι χρονια στην αγορα, ειδικα με τασια που φοραει στις φοτο.
Τα BMW το μονο που μπορουν να σου προσφερουν ειναι πολυτελεια, οι επιδοσεις τους δεν ειναι καλες με εξαιρεση τα μοντελα που φορανε κατι κινητηρες τερατα των 3.000-5.000 κυβικων. Λοιπον, ειδικα στην Ελλαδα που ελαχιστοι μπορουν να συντηρισουν ενα αμαξι του παραπανω κυβισμου, οσοι παιρνουν ενα BMW παιρνουν τα 'φτηνα' των 30.000 ευρω που δεν σου προσφερουν τιποτα παραπανω απο αυτοκινητα που κινουνται στα 20.000 ευρω. Αν λοιπον θες πολυτελεια μπορεις καλλιστα να παρεις ενα Mondeo ή ενα Avensis, ενα Lancia, ή και αλλα που δεν μου ερχονται στο νου τωρα χωρις να τα χρυσοπληρωσεις...
Αλλα οι μαγκες παιρνουν την BMW 1.6-2.0Lt για να πουλησουν μουρη στους ομοιους τους (σε αυτους που σκεφτονται οπως εκεινοι, οχι σε εμενα ας πουμε...)Καπιοι αλλοι παλι νομιζουν οτι παιρνωντας BMW δεν θα χαλασει ποτε....ενας φιλος μου το ειχε κατορθωμα οτι ο κινητηρας της BMW του εβγαλε 225.000 χιλιομετρα πριν σπασει (οταν βεβαια του ειπα για τα 300.000 χλμ που ειχε βγαλει το civic πριν το δωσουμε (δεν τα ειχε φτυσει ακομα) το θεωρησε τυχη...Οι συγχρονες ερευνες δειχνουν οτι η BMW βρισκεται στην 7η θεση απο πλευρας αξιοπιστιας και πρωτες ειναι οι Toyota, Honda, ισως πρεπει να ενημερωθουν ορισμενοι που εχουν μεινει στη μεταπολεμικη περιοδο (οταν πραγματι ελεγες 'Γερμανικο' και σημαινε καλο και αξιοπιστο, σημερα δεν εχει καμια σχεση)
Βρες μου μια BMW που να συναγωνιζεται το RX-8 που κοστιζει 39.000 και πες μου ποσο κανει....κανε το ιδιο για Type-R/CorollaTS. Μετα θα μου πεις οτι αυτα τα αυτοκινητα δεν ειναι πολυτελη, αλλη κατηγορια, ΟΚ, αλλα στα 'αργα' πολυτελη μπορεις να παρεις αυτα που σου ειπα παραπανω φτηνοτερα, και στα ακριβα πολυτελη υπαρχουν πολλες εταιρειες....αλλα εκει πια δεν σε νοιαζει η τιμη αφου εχεις 60.000 να δωσεις....
Δεν λεω οτι η BMW δεν φτιαχνει αξιολογα αυτοκινητα, το μονο που λεω ειναι οτι κοστιζουν 20% παραπανω απο αυτο που θα επρεπε, και αυτα τα λεφτα πανε στο ονομα που για μενα δεν το αξιζει...
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
...το ΒMW 1 2.0lt diesel είναι λίγο πίο ακριβό απο το Mazda RX8 με τα 192;; Εγώ πάντως θα έπερνα το Mazda.
....Mazda και το πούλαγαν όσο πραγματικά κοστίζει το μοντέλο θα είχαν κάνει τρελλές πωλήσεις...Και εγώ το ίδιο ή κάτι άλλο θα έπαιρνα...
Αν τους έκοβε.... θα πουλούσαν πολλά περισσότερα RX8 φτηνότερα και έτσι και κέρδος θα είχαν αλλά και θα ανέβαινε το όνομα της εταιρείας στην Ελλάδα με τη ζωντανή διαφήμιση που σημαίνει κι άλλες πωλήσεις και κέρδος και το καλύτερο είναι ότι θα εξασφάλιζαν έσοδα από ανταλλακτικά και δουλειά στα συνεργεία τους..... Αλλά λίγοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα κοιτάνε πιο μακριά από σήμερα.....
Το: ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι..... δεν είναι η σωστή αρχή για μια επιχείρηση αν σκοπεύει να έχει μέλλον! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...το ΒMW 1 2.0lt diesel είναι λίγο πίο ακριβό απο το Mazda RX8 με τα 192;; Εγώ πάντως θα έπερνα το Mazda.
....Mazda και το πούλαγαν όσο πραγματικά κοστίζει το μοντέλο θα είχαν κάνει τρελλές πωλήσεις...Και εγώ το ίδιο ή κάτι άλλο θα έπαιρνα...
Αν τους έκοβε.... θα πουλούσαν πολλά περισσότερα RX8 φτηνότερα και έτσι και κέρδος θα είχαν αλλά και θα ανέβαινε το όνομα της εταιρείας στην Ελλάδα με τη ζωντανή διαφήμιση που σημαίνει κι άλλες πωλήσεις και κέρδος και το καλύτερο είναι ότι θα εξασφάλιζαν έσοδα από ανταλλακτικά και δουλειά στα συνεργεία τους..... Αλλά λίγοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα κοιτάνε πιο μακριά από σήμερα.....
Το: ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι..... δεν είναι η σωστή αρχή για μια επιχείρηση αν σκοπεύει να έχει μέλλον!Έχουν ξαναγραφτεί αυτά για το RX-8. Όντως είναι πιο ακριβό σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά για την ώρα η ελληνική αντιπροσωπεία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πουλήσει περισσότερα.
Είτε 30 είτε 35 είτε 40Κ είναι η τιμή του, τα ίδια κομμάτια θα πουλούσε. Οπότα, λογικά -για εκείνη- το πουλάει 40.
Τι ανταγωνισμό έχει όμως; το Impreza WRX και τέλος. Η GT 3.2 είναι ακόμα πιο ακριβή και με 40Κ μπορείς να αγοράσεις μία 'ωραιότατη' 3άρα coupe με καμιά 60 άτια λιγότερα, ή ένα TT 180άρι.
Ένα παράδειγμα διαφοράς 10Κ ευρώ σε ίδιο -και καλύτερο συνολικά αυτοκίνητο- σε σχέση με τη BMW
Mondeo 1.8, Mazda 6 1.8 (και να σου μείνουν ρέστα) ή 316;
-
Να πώ, πως σαφώς και η ψηφοφορία αφορά μόνο το design των αυτοκινήτων.
Έναυσμα για το χαρακτήρα της ψηφοφορίας αποτελούν τα εξής :
--Τα παράπονα για το ήδη 'γερασμένο' σχέσιο του Golf
--Τα ποικίλα σχόλια για τις νέες σχεδιαστικές εμπνεύσεις της BMW (βλέπε C. Bangle)
--Η νέα μάσκα του Α3, καθώς και το νέο πίσω μέρος στα πρότυπα (σχεδόν) του Nuvolari.Βέβαια, συζήτηση γίνεται εφ' όλης της ύλης ,
όχι μόνο για τις γωνίες και τις ακμές των τριών μοντέλων. -
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
...αλλα VW δεν θα αγοραζα ποτε στη ζωη μου με τοσα προβληματα που εχω δει σε συγκενεις και φιλους απο το 'και καλα' ποιοτικο Golf (που ειναι και μυθος μην ξεχνιομαστε )...Μυθος η ποιοτητα και η αξιοπιστια της VW και του Golf?
Σαν τι ειδους προβληματα παρουσιαζουν δηλαδη?Εμφανισιακα παντως η BMW απο μπροστα και το Golf ως συνολο με ελκυουν περισσοτερο.
-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Μυθος η ποιοτητα και η αξιοπιστια της VW και του Golf?
Σαν τι ειδους προβληματα παρουσιαζουν δηλαδη?Εμφανισιακα παντως η BMW απο μπροστα και το Golf ως συνολο με ελκυουν περισσοτερο. Αλλα απο εκει και περα θα προτιμουσα AUDI
Η ποιότητα όχι δεν είναι μύθος, η αξιοπιστία σίγουρα -όπως και στα περισσότερα νέα μοντέλα με τα χιλιόμετρα καλωδίων και δεκάδες εγκεφάλους-
Για την προηγούμενη γενιά, αρκούν οι γρύλλοι
-
Σαν τι ειδους προβληματα παρουσιαζουν δηλαδη?
.Θέλεις να σου πούμε τι ειδους προβληματα δεν παρουσιαζουν;;;;
-
Τι μου λετε τωρα πεφτω απο τα συννεφα! (φαινεται ειμαι και γω θυμα του μυθου). Ο πατερας μου εχει ενα Golf απο τοτε που γεννηθηκα και τωρα 20 χρονια μετα παει ακομα (με την απαραιτητα φροντιδα βεβαια.) ικανοπιητικα καλα.
Μηπως αναφερεστε στα 1-2 τελευταια μοντελα του Golf? Για με ολα αυτα τα ηλεκτρονικα-βελτιωτικα βοηθηματα που βαζουνε λογικο ειναι να μπλοκαρει το αυτοκινητο... Και ειχα σκοπο το πρωτο μου αυτοκινητο να ειναι golf
-
Τα πρώτα Golf ήταν σκυλιά, τα τελευταία είναι για τον π....
Οσους ξέρω που έχουν Golf όλο προβλήματα έχουν. Τους έχω τρελλάνει στην καζούρα γιατί το Seatακι που έχω στην Ελλάδα έχει βγει σκυλί!! -
...αλλα VW δεν θα αγοραζα ποτε στη ζωη μου με τοσα προβληματα που εχω δει σε συγκενεις και φιλους απο το 'και καλα' ποιοτικο Golf (που ειναι και μυθος μην ξεχνιομαστε )...
Σαν τι ειδους προβληματα παρουσιαζουν δηλαδη?Βασικα το 'Μυθος' πηγαινε στην τηλεοπτικη διαφημηση του Golf, η οποια ειναι αρκετα ευρυματικη και μου αρεσει (ανεξαρτητως του οτι θεωρω αθλιο αυτοκινητο το golf, το καλο να λεγεται).
Η γνωμη μου για το golf ειναι οτι εχει μονο ενα πραγμα : Ποιοτητα στο εσωτερικο και τιποτα αλλο. Δηλαδη πηρε ενας φιλος μου τωρα καινουριο golf πριν 2 μηνες και πηγα και το ειδα. Εσωτερικα ειναι πολυ προσεγμενο, με λεπτομερειες που εντυπωσιαζουν, οπως τα φωτα που εχει στις πορτες, τα φωτα που εχει στα προστατευτικα ηλιου (ξερετε αυτα που τα κατεβαζεις οταν εχει ηλιο για να μην σε τυφλωνει) και που αναβουν/σβηνουν αυτοματα οταν κατεβαζεις/ανεβαζεις το προστατευτικο, ο ομορφος πινακας οργανων, τα ηλεκτρικα παραθυρα που αναιβενουν αυτοματα αν βγεις απο το αυτοκινητο και το κλειδωσεις με το τηλεχειριστιριο....
Λοιπον το Golf ειναι αρκετα προσεγμενο σε αυτον τον τομεα, αλλα σε ολα τα αλλα ειναι αθλιο....ειναι το πιο αργο της κατηγοριας του με διαφορα (ακου 14.7 δευτερολεπτα 0-100 το 1400....μεχρι και το κακομοιρο το accent 1300 ειχε 12.9....μεχρι και η corolla 1300 13 ετων εχει 11.9....), και απο προβληματα.....να φανε και οι κοτες....
Καποιος ισως εκτιμησει πολυ αυτην την ποιοτικη εσωτερικη εμφανιση και το αγορασει, αλλα κατα τη γνωμη μου δεν ειναι το πρωτευον θεμα....και τι να τα κανεις τα ωραια gadgetακια αμα το αμαξι δεν τραβαει και καθε μηνα εισαι στο συνεργειο και παλευεις με τους ειδημονες της volkswagen που θα προσπαθουν να σε πεισουν οτι εσυ εφταιγες για το νεο προβλημα που εμφανιστηκε για να πληρωσεις...
Και δεν ξερω αν ειναι μονο τα τελευταια μοντελα που εχουν προβληματα, γιατι ο θειος μου εχει ενα golf 20αετιας που το ειχε παρει μαλιστα απο γερμανια (δουλευε εκει τοτε) και του εχει βγαλει 1000 μιρια προβληματα...
Αυτος ο φιλος μου που το πηρε τωρα, μου λεει χαρουμενος : 'Οταν το οδηγεις, νιωθεις οτι κινεις μαζα...το νιωθεις το αυτοκινητο γυρω σου', εγω θα το ελεγα διαφορετικα 'Οταν το οδηγεις, νιωθεις οτι δεν τραβαει καθολου τοσο βαρυ που ειναι και με τοσο αδυναμο κινητηρα που εχει'
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Τα πρώτα Golf ήταν σκυλιά, τα τελευταία είναι για τον π....
Οσους ξέρω που έχουν Golf όλο προβλήματα έχουν. Τους έχω τρελλάνει στην καζούρα γιατί το Seatακι που έχω στην Ελλάδα έχει βγει σκυλί!!Θά έλεγα ότι όλα τά παλαιότερα μοντέλα,όλων τών εταιριών,ήταν καλύτερα σέ θέματα αξιοπιστίας από τά νεότερα.Τουλάχιστον στίς γερμανικές εταιρίες.Οι Ιταλοί,ίσως νά έχουν βελτιωθεί.
Κατά τήν γνώμη μου,τά πολλά ηλεκτρονικά....βλάπτουν σοβαρά τήν υγεία τών αυτοκινήτων μας!!!
Παλιώτερα,τί νά χαλούσε; -
bmw 1!!!
-
Αudi A3...μακράν..
Αudi A3 Sportback, BMW σειρά 1, VW Golf......