-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Για να πας Heathrow απο το Paddington (Λονδίνο), θέλεις για 15λεπτά - 13 Λίρες Αγγλίας με το Heathrow Express ....
Το δικό μας πάντως το θεωρώ ψιλοακριβό, αλλά όχι υπερβολικό...υπο τις κατάλληλες προυποθέσεις πάντα...να μένεις κοντά σε σταθμό μετρό, να μην κουβαλάς πολλές αποσκευές κλπΤην ταχεία από το Paddington που κάνει 15 λεπτά και δεν σταματάει πουθενά δεν μπορώ να την συγκρίνω με τον προαστιακό που κάνει πολλές στάσεις και τη διπλή νομίζω ώρα. Οι προϋποθέσεις κουβαλήματος κλπ ισχύουν είτε είσαι στην Ελλάδα είτε όχι. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν διαθέτεις ΙΧ να σε πάει ή απορρίψεις το ταξί σαν ακριβό οι υπόλοιπες λύσεις περιέχουν κουβάλημα αποσκευών....
Για να πας από οπουδήποτε στο κεντρικό Λονδίνο στο Heathrow με το μετρό θες 3,80 λίρες. Με το ειδικό λεωφορείο θέλεις 8 λίρες και με την ταχεία των 15 λεπτών χωρίς στάσεις 13 λίρες. Τώρα σκεφτείτε ότι εκεί το φτηνότερο απλό εισιτήριο λεωφορείου είναι 1 λίρα και του μετρό είναι 2 λίρες (απλό σημαίνει ότι δεν εκμεταλλεύεσαι προσφορές ή αγοράζεις πολλαπλά εισιτήρια κλπ, τόσο κάνει αν πας ως τουρίστας και πεις θέλω ένα εισιτήριο).
Αν λοιπόν το δούμε σαν πολλαπλάσια της τιμής του απλού εισιτηρίου του λεωφορείου τότε οι 3,8 για το μετρό είναι μόνο 3,8 φορές όσο ένα απλό λεωφορείο και μόνο 1,9 φορές όσο μια απλή διαδρομή μετρό. Στην Ελλάδα είναι 8 ευρώ προς 0,45 είναι 17,77 φορές ακριβότερο (ή σε σχέση με το απλό εισιτήριο μετρό πάλι πολύ ακριβότερο) Αντίθετα το πιο εξυπηρετικό (δεν ανεβοκατεβάζεις αποσκευές σε σκάλες) ειδικό λεωφορείο κάνει 8 φορές ακριβότερα στην Αγγλία και 2,9/0.45=6,44 φορές στην Ελλάδα και περιλαμβάνει και μετακίνηση για 24 ώρες με οτιδήποτε άλλο, λειτουργεί και μετά τις 9 το βράδυ και συνεπώς συμφέρει πολύ, πάρα πολύ!
Δηλαδή ενώ είναι αναλογικά φτηνότερη η απλή χρήση λεωφορείου και μετρό και το ειδικό λεωφορείο είναι επίσης πιο οικονομικό η χρήση μέσου μόνιμης τροχιάς (sic) είναι ακριβότερη αναλογικά στην Ελλάδα από την Αγγλία που είναι από τις χώρες με τις ακριβότερες τραινο-μετακινήσεις στον κόσμο!
Από τα παραπάνω είναι για μένα σαφές ότι αν ισχύουν τα 8 ευρώ για τη διαδρομή με μετρό/προαστιακό στο αεροδρόμιο μας εκμεταλλεύονται. Δεν νομίζω να υπάρχει καμία αμφιβολία για την ανάρμοστη και υπερβολική χρέωση σε σχέση με τα άλλα ΜΜΜ. Τα οποία πάντως θεωρώ απελπιστικά και αδικαιολόγητα φτηνά...(άκου μόνο 0,45 ευρώ για να πας οπουδήποτε.... όταν ένας καφές χρεώνεται....!!!) Η εκμετάλλευση όμως ισχύει όχι μόνο με την αναλογία αλλά ακόμα και με απόλυτα κριτήρια: 8 ευρώ εδώ, λιγότερο από 6 ευρώ στην ακριβότερη Αγγλία!
Εγώ επιμένω, για ελάχιστο κουβάλημα, ταξάκι με 2-3 ευρώ μέχρι το ειδικό λεωφορείο και άλλα 2,90 μέχρι το αεροδρόμιο. Συνολικός χρόνος με καλό συντονισμό (γνώση του ωραρίου των λεωφορείων) γύρω στην μια ώρα. -
Πάντως και εμένα μου φαίνεται υπερβολικά φθηνό το εισιτήριο του λεωφορείου. Κάποτε θα πρέπει να αυξηθεί και αυτό, αφού έτσι και αλλιώς τα ελλείματά του τα πληρώνουμε με φόρους.
-
Ρε παιδιά τι γίνεται τώρα???
Σε αυτό το θέμα διαμαρτυρομαστε διοτι ειναι ακριβώ το εισιτήριο του μετρό για το αεροδρόμιο, τωρα θα αρχισουμε να παραπονιεμαστε οτι ειναι ΦΘΗΝΌ το εισιτήριο του λεωφοριου??? -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Πάντως και εμένα μου φαίνεται υπερβολικά φθηνό το εισιτήριο του λεωφορείου. Κάποτε θα πρέπει να αυξηθεί και αυτό, αφού έτσι και αλλιώς τα ελλείματά του τα πληρώνουμε με φόρους.Ήθελα να ήξερα τι πίνεις και δεν μας δίνεις!!
-
Εδω ειναι φθηνο και δεν το πολυπαιρνει ο κοσμος να ακριβινει και να χτυπαει μυγες μετα??? Τουλαχιστον ενα κινητρο για να αφησουμε τα οχηματα μας ειναι φθηνα ΜΜΜ.
Ειναι το μονο πραγμα που δεν σκαλωνω να πληρωνω τα ελλειματα του...Βεβαια οπως το σκεφτεσαι αν παει το λεωφορειο 2Ε τοτε θα λεμε
'ε 2Ε εχει το λεωφορειο μεσα στην πολη που πηζει αρα τα 8Ε του τρενου ειναι ανεκτα....'Και μην συγκρινουμε με αλλες χωρες διοτι το εισοδημα εκει με εδω δεν εχει απολυτως καμια σχεση... Τα 0,45 ειναι ενα απολυτα λογικο νουμερο..
-
Σημερα ακουσα για τα ελλειματα που εχουν.... 1 δισ ολα μαζι τα ΜΜΜ... στην Αθηνα....
-
Καλά παιδιά, μεταξύ 0.45 και 2 ευρώ υπάρχει απόσταση.
Εμένα μου φαίνεται φθηνό το εισιτήριο του λεωφορείου και πανάκριβο του μετρό για Ελ. βενιζέλο. Δεν θα διαμαρτυρηθώ κιόλας που είναι φθηνό, αλλά δεν θα φοβηθώ να εκφράσω και την άποψή μου.
Έχω κάρτα απεριορίστων για ένα χρόνο και πληρώνω περίπου 25 ευρώ το μήνα για 3 λεωφορεία και 2 μετρό καθημερινά. Αν υπολογίζουμε 20 εργάσιμες, πληρώνω 25 περίπου ευρώ για 100 μετακινήσεις ή 0.25 ευρώ ανά μετακίνηση.
Σιγά μην βγαίνουν οι μετακινήσεις μου με 25 ευρώ. Δεν με χαλάει βέβαια, απλά κάποιος άλλος με επιδοτεί και το επισημαίνω.
-
Μην ξεχνάς οτι παλιά, τα λεωφορεία μέχρι άρχες του 1990 αν δεν κάνω λάθος, ήταν δωρεαν μέχρι τις 7:00 το πρωί.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Μην ξεχνάς οτι παλιά, τα λεωφορεία μέχρι άρχες του 1990 αν δεν κάνω λάθος, ήταν δωρεαν μέχρι τις 7:00 το πρωί.δεν ξέρω εγω το 90 ημουνα μικρος και ηταν παντα τσαμπα
-
Εντος του forum αλλα κ εκτος εχω τυχει σε πολλες συζητησεις μ ολα αυτα τα προβληματα της τεραστιας κ αδικαιολογητης ακριβειας στην χωρα μας. Το θεμα ομως ειναι τι κανουμε γι αυτο; Μπορουμε να κανουμε κατι; Εγω νομιζω πως ναι! Αλλα δεν θελουμε. Αφου επιμενουμε να γεμιζουμε τις καφετεριες, τις παραλιες τα club τα ακριβα εστιατορια, ν αγοραζουμε περιοδικα εφημεριδες στις πολυ υψηλες τιμες, κλπ κλπ. Δυστυχως δεν αντιδραμε συλλογικα σαν πολιτες. Γκρινιαζουμε τσαντιζομαστε αλλα δεν εχουμε κ καμια αντιδραση σαν συνολο. Αφου επιμενουμε να πηγαινουμε κ να πληρωνουμε τον καφε €4, να παιρνουμε το οποιο περιοδικο €6, κ γενικοτερα να ειμαστε θυματα στις ορεξεις κ στις τσεπες των οποιων επιχειρηματιων. Καποτε πηγαιναμε στο περιπτερο κ με 5 χιλιαρικα καναμε παρτυ κ φευγαμε με το μισο περιπτερο. Τωρα με €15 να μην πω τι παιρνουμε! Οταν ακουω κ βλεπω τιμες Ευρωπαικες να ειναι φθηνοτερες σε πολλα ειδη κ υπηρεσιες καθημερινης καταναλωσης με μισθους πολυ υψηλοτερους αρρωσταινω κ αναρωτιεμαι γιατι. Κ αν κ δεν ειμαι υπερ για διαδηλωσεις πορειες κλπ σε μια ειρηνικη πορεια πολιτων για το θεμα της ακριβειας κ του βιασμου της τσεπης μας θα συμμετειχα! Δεν μπορει ο καφες στον πιο κεντρικο δρομο της Μαδριτης να εχει €2 κ στο Κολωνακι €4 κ €5. Ή ενα σαντουιτς €1.5 - €2 κ στο Κολωνακι παλι γυρω στα €4! Θες καπου να φας κ κατω απο ενα €20αρικο δεν πεφτεις! Ημαρτον πια. Κ απο εκει ξεκιναμε σαν πιο απλο παραδειγμα. Δεν συζηταμε για ξενοδοχεια υπηρεσιες κ αλλα! Δηλ. γιατι σε καποιο club της παραλιας να πρεπει να πληρωσεις €5 στο parking? Αν δωσεις €2 μπορει κ να στο δωσουν πισω να το φας! Αλλα μεσα στο club τα εχεις ακουμπησει καλα καλα να πιεις την αξιοπρεπεστατη μπομπιτσα πετρελαιου, εκτος αν ανοιξεις μπουκαλακι χωνοντας ενα €100αρικο το λιγοτερο κ χωρις βεβαια να παρεις αποδειξη! (καλα τι ειπα τωρα...). Λιγοστα παραδειγματα λεω κ αν αρχισουμε δεν θα τελειωσουμε αναφεροντας ο καθενας τις εμπειριες του!
Κ βλεπουμε κ απο τις τραπεζες που ελαχιστο οριο αναληψης σου εχει €50. Αν θελεις €40 ή €20 πρεπει να κανεις ειδικη επιλογη. Καλα €10 δεν επιτρεπεται να υπαρχει! Ε βεβαια γιατι να υπαρχει; Παλαιοτερα τα ΑΤΜ εβγαζαν 1000αρικο; Οχι αλλα το €10 ειναι 3400δρχ γμτ!(Θα μου πειτε κ τι αγοραζεις ρε φιλε με €10!!!) Κ τωρα το min αναληψης ειναι €20 δηλ 6800δρχ!
Κ να πουμε οτι η ακριβεια αυτη συνοδευεται κ με ανοδο των εισοδηματων του μεσου απλου πολιτη;;; Τριχες κατσαρες! Εχω την εντυπωση οτι πριν 4-5 χρονια τα πραγματα ηταν πιο ευκολα τουλαχιστον για τον μεσοαστο!
Εδω η Γενευη σε πολλα ειναι φθηνοτερη της Αθηνας!!!! Στην Αγγλια φαινεται κατι ακριβο; το βγαζουν στις εφημεριδες κ οι πολιτες - αγοραστικο κοινο το σαμποταρουν!
Κ εμεις μπορουμε να εχουμε τον ελεγχο αφου ειμαστε το αγοραστικο κοινο αλλα απλα υποκυπτουμε γκρινιαζοντας!!!
Δεν κανουμε ομως τιποτα ετσι! Απλα κατεβαινει η τσεπη στις φτερνες μας!Λοιπον θελουν €8 για τον προαστιακο; Ας ταξιδευουν κ ας τον χρησιμοποιουν αυτοι που σκεφτηκαν να βαλουν τετοια τιμη στο εισητιριο! Αντε πια κοιταζουν να μας στιψουν κ τα κοκκαλα!
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Εντος του forum αλλα κ εκτος εχω τυχει σε πολλες συζητησεις μ ολα αυτα τα προβληματα της τεραστιας κ αδικαιολογητης ακριβειας στην χωρα μας. Το θεμα ομως ειναι τι κανουμε γι αυτο; Μπορουμε να κανουμε κατι; Εγω νομιζω πως ναι! Αλλα δεν θελουμε. Αφου επιμενουμε να γεμιζουμε τις καφετεριες, τις παραλιες τα club τα ακριβα εστιατορια, ν αγοραζουμε περιοδικα εφημεριδες στις πολυ υψηλες τιμες, κλπ κλπ. Δυστυχως δεν αντιδραμε συλλογικα σαν πολιτες. Γκρινιαζουμε τσαντιζομαστε αλλα δεν εχουμε κ καμια αντιδραση σαν συνολο. Αφου επιμενουμε να πηγαινουμε κ να πληρωνουμε τον καφε €4, να παιρνουμε το οποιο περιοδικο €6, κ γενικοτερα να ειμαστε θυματα στις ορεξεις κ στις τσεπες των οποιων επιχειρηματιων. Καποτε πηγαιναμε στο περιπτερο κ με 5 χιλιαρικα καναμε παρτυ κ φευγαμε με το μισο περιπτερο. Τωρα με €15 να μην πω τι παιρνουμε! Οταν ακουω κ βλεπω τιμες Ευρωπαικες να ειναι φθηνοτερες σε πολλα ειδη κ υπηρεσιες καθημερινης καταναλωσης με μισθους πολυ υψηλοτερους αρρωσταινω κ αναρωτιεμαι γιατι. Κ αν κ δεν ειμαι υπερ για διαδηλωσεις πορειες κλπ σε μια ειρηνικη πορεια πολιτων για το θεμα της ακριβειας κ του βιασμου της τσεπης μας θα συμμετειχα! Δεν μπορει ο καφες στον πιο κεντρικο δρομο της Μαδριτης να εχει €2 κ στο Κολωνακι €4 κ €5. Ή ενα σαντουιτς €1.5 - €2 κ στο Κολωνακι παλι γυρω στα €4! Θες καπου να φας κ κατω απο ενα €20αρικο δεν πεφτεις! Ημαρτον πια. Κ απο εκει ξεκιναμε σαν πιο απλο παραδειγμα. Δεν συζηταμε για ξενοδοχεια υπηρεσιες κ αλλα! Δηλ. γιατι σε καποιο club της παραλιας να πρεπει να πληρωσεις €5 στο parking? Αν δωσεις €2 μπορει κ να στο δωσουν πισω να το φας! Αλλα μεσα στο club τα εχεις ακουμπησει καλα καλα να πιεις την αξιοπρεπεστατη μπομπιτσα πετρελαιου, εκτος αν ανοιξεις μπουκαλακι χωνοντας ενα €100αρικο το λιγοτερο κ χωρις βεβαια να παρεις αποδειξη! (καλα τι ειπα τωρα...). Λιγοστα παραδειγματα λεω κ αν αρχισουμε δεν θα τελειωσουμε αναφεροντας ο καθενας τις εμπειριες του!
Κ βλεπουμε κ απο τις τραπεζες που ελαχιστο οριο αναληψης σου εχει €50. Αν θελεις €40 ή €20 πρεπει να κανεις ειδικη επιλογη. Καλα €10 δεν επιτρεπεται να υπαρχει! Ε βεβαια γιατι να υπαρχει; Παλαιοτερα τα ΑΤΜ εβγαζαν 1000αρικο; Οχι αλλα το €10 ειναι 3400δρχ γμτ!(Θα μου πειτε κ τι αγοραζεις ρε φιλε με €10!!!) Κ τωρα το min αναληψης ειναι €20 δηλ 6800δρχ!
Κ να πουμε οτι η ακριβεια αυτη συνοδευεται κ με ανοδο των εισοδηματων του μεσου απλου πολιτη;;; Τριχες κατσαρες! Εχω την εντυπωση οτι πριν 4-5 χρονια τα πραγματα ηταν πιο ευκολα τουλαχιστον για τον μεσοαστο!
Εδω η Γενευη σε πολλα ειναι φθηνοτερη της Αθηνας!!!! Στην Αγγλια φαινεται κατι ακριβο; το βγαζουν στις εφημεριδες κ οι πολιτες - αγοραστικο κοινο το σαμποταρουν!
Κ εμεις μπορουμε να εχουμε τον ελεγχο αφου ειμαστε το αγοραστικο κοινο αλλα απλα υποκυπτουμε γκρινιαζοντας!!!
Δεν κανουμε ομως τιποτα ετσι! Απλα κατεβαινει η τσεπη στις φτερνες μας!Λοιπον θελουν €8 για τον προαστιακο; Ας ταξιδευουν κ ας τον χρησιμοποιουν αυτοι που σκεφτηκαν να βαλουν τετοια τιμη στο εισητιριο! Αντε πια κοιταζουν να μας στιψουν κ τα κοκκαλα!
και σημειωνω ότι το λεωφορειο σε αφηνει μπροστα στην εισοδο.... δεν κουβαλας και τις βαλιτσες.... μην ξεχναμε ότι ειμαστε ενα απο τα ελαχιστα αεροδρομια που πληρωνουμε τρολλευ για βαλιτσες...
-
Δεν μπορει ο καφες στον πιο κεντρικο δρομο της Μαδριτης να εχει €2 κ στο Κολωνακι €4 κ €5. Ή ενα σαντουιτς €1.5 - €2 κ στο Κολωνακι παλι γυρω στα €4!
Μια ερώτηση όμως: μπορείς να καθήσεις 4 ώρες με έναν μόνο καφέ στη Μανδρίτη όπως κάνουν αρκετές γνωστές μου στην Αθήνα, ή θα έρχεται ο σερβιτόρος να σε τσιγκλάει να πάρεις και κάτι ακόμα;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Δεν μπορει ο καφες στον πιο κεντρικο δρομο της Μαδριτης να εχει €2 κ στο Κολωνακι €4 κ €5. Ή ενα σαντουιτς €1.5 - €2 κ στο Κολωνακι παλι γυρω στα €4!
Μια ερώτηση όμως: μπορείς να καθήσεις 4 ώρες με έναν μόνο καφέ στη Μανδρίτη όπως κάνουν αρκετές γνωστές μου στην Αθήνα, ή θα έρχεται ο σερβιτόρος να σε τσιγκλάει να πάρεις και κάτι ακόμα;
οσο θέλεις κάθεσαι...ακομα και με ενα μπουκάλι μεταλλικό νερό!!
Βέβαια ο καφες μπορεί να είναι φτηνός εκει...αλλά άλλα είδη είναι πανάκριβα!!Αντε να αγοράσεις λαχανικά ή εσπεριδοειδή στην Β.Ευρώπη και θα πάθεις!!
Οντως πάντως με την έλευση του ευρω πολλά είδη ανατιμήθηκαν χωρίς ουσιώση λόγο!! Ειδικα καφέδες και άλλα μικροπράγματα...εκτοξεύθηκαν!!!
-
Σε κεντρικη καφετερια του Ν Ηρακλειου παντως που δινεις 3,5Ε για τον καφε μετα απο 2 ωρες αρχιζουν οι ενοχλησεις που ανεφερες....
Τελειως σπαστικο αυτο... Δηλαδη ο καφες σου δινει ενα χρονο να κατσεις στην καφετερια μολις τελειωσει πρεπει να φυγεις.. Ουτε θεση παρκαρισματος να επιανα δλδ.... -
Ασχετο1:
Ο καλύτερος του χωριού είμαι εγώ! Δεν πίνω καφε! Δεν μου αρέσει καθόλου. Μόνο μια φορά στην ζωή μου δοκίμασα, το 1994 μου φαίνεται.Ασχετο2:
Συγγνώμη πάντως βρε παιδιά αλλά 2-3 ώρες στην καφετέρια δεν βαριέστε;;; Εγώ μια ώρα αν θα κάτσω θα είναι θαύμα! -
Ο χρήστης sado έγραψε:
Ασχετο1:
Ο καλύτερος του χωριού είμαι εγώ! Δεν πίνω καφε! Δεν μου αρέσει καθόλου. Μόνο μια φορά στην ζωή μου δοκίμασα, το 1994 μου φαίνεται.Ασχετο2:
Συγγνώμη πάντως βρε παιδιά αλλά 2-3 ώρες στην καφετέρια δεν βαριέστε;;; Εγώ μια ώρα αν θα κάτσω θα είναι θαύμα!Απάντηση στο Ασχετο2
Εσύ ανήκεις στην κατηγορία που αφήνει τους άλλους να δουν το ματς και πας για παντηλίκια και παρακρίσματα με χειρόφρενο με το Saab... βλέπε διαφήμιση Saab..
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ασχετο1:
Συγγνώμη πάντως βρε παιδιά αλλά 2-3 ώρες στην καφετέρια δεν βαριέστε;;; Εγώ μια ώρα αν θα κάτσω θα είναι θαύμα!Απάντηση στο Ασχετο2
Εσύ ανήκεις στην κατηγορία που αφήνει τους άλλους να δουν το ματς και πας για παντηλίκια και παρακρίσματα με χειρόφρενο με το Saab... βλέπε διαφήμιση Saab..
χαχαχαχαχα! καλό!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Ασχετο1:
Συγγνώμη πάντως βρε παιδιά αλλά 2-3 ώρες στην καφετέρια δεν βαριέστε;;; Εγώ μια ώρα αν θα κάτσω θα είναι θαύμα!sado, με αυτό σου το post ανέβηκες (κι άλλο) στην εκτίμησή μου! Εύγε νέε μου!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βέβαια ο καφες μπορεί να είναι φτηνός εκει...αλλά άλλα είδη είναι πανάκριβα!!Αντε να αγοράσεις λαχανικά ή εσπεριδοειδή στην Β.Ευρώπη και θα πάθεις!!Είναι ακριβότερα. Και πολλές φορές χειρότερης ποιότητας. Αλλά έχει άλλα που είναι φτηνότερα, πχ τα μήλα!
Επίσης το γάλα που πίνω (αυστριακό) κάνει 39 λεπτά το λίτρο...
Νερό πίνω εμφιαλωμένο, γιατί της βρύσης είναι... άστο καλύτερα (σαν την Πολιτεία ένα πράγμα! ). Θεωρείται και καλό (Σαν Μπενεντέτο) και την εξάδα δίλιτρα (12 λίτρα) την παίρνω 1,80 ευρώ. Στο στρατιωτικό πρατήριο έπαιρνα την εξάδα ΗΒΗ 1,5 λίτρων 1,50 ευρώ.
Δηλαδή 10% ακριβότερο από την Βόρειο Ιταλία το στρατιωτικό πρατήριο!Παίρνω και γιαούρτι ΦΑΓΕ από την Β. Ιταλία και είναι κατά κάτι ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ από το ίδιο γιαούρτι στην Ελλάδα (αλλάζει μόνο η γραμματοσειρά στο κουτί! )
Στην Ελβετία μισό κιλό συσκευασμένο γιαούρτι (παρόμοιο με το 'αγελαδίτσα') κάνει λιγότερο από 80 λεπτά!!!
Την διασκέδαση (καφέδες κλπ) άστην καλύτερα... 8 ευρώ το μιλκ σέηκ στην Βουλιαγμένη... Με κόστος που αδύνατον να ξεπερνά το 1 ευρώ...
Το Λουγκάνο είναι σε απόλυτα νούμερα κατά πολύ φτηνότερο.
Αν μάλιστα λάβεις υπ'όψιν σου και τις διαφορές των μισθών... (θα το κόψεις αν το πω... ) -
Ο χρήστης sado έγραψε:
Ασχετο1: Δεν πίνω καφε! Δεν μου αρέσει καθόλου.
Ασχετο2: ...2-3 ώρες στην καφετέρια δεν βαριέστε;;; Εγώ μια ώρα αν θα κάτσω θα είναι θαύμα!Εγώ δεν πίνω καφέ γιατί δε μου αρέσει καθόλου (ελληνικός μου είναι ευχάριστος και τον πίνω μόνο στις κηδείες) και έχω και πρόβλημα τι να πιω στις καφετέριες, οι άλλοι παραγγέλνουν αμέσως κάτι καφέδες με περιγραφή που θέλει ολόκληρη παράγραφο κι εγώ ζητάω μενού, οπότε με κοιτάνε παράξενα...., μήπως βρω κάτι ενδιαφέρον... συνήθως καταλήγω στη λεμονάδα...
Υποθέτω ότι η διαδικασία καφεδάκι με τσιγαράκι και πολυθρονίτσα ωθεί στην τεμπελιά και το αραλίκι. Ίσως όμως δεν είναι έτσι απλό. Όπως μου εξήγησε φίλος που εμπορεύεται έπιπλα όταν ο επιχειρηματίας αγοράζει καρέκλες για μαγαζί τον ρωτάνε αν θέλει να κάθεται ο κόσμος με τις ώρες (πχ καλό εστιατόριο) ή να φεύγουν γρήγορα ώστε να ξαναγεμίσει το τραπέζι (καφετέρια) και ανάλογα του προτείνουν μοντέλα επίτηδες άνετα ή επίτηδες άβολα! Οπότε αν σου τύχουν άνετες καρέκλες με καλή παρέα μπορείς εύκολα να ξεχαστείς αλλιώς μισή ώρα και πολύ είναι....
Μόλις συνειδητοποίησα ότι είμαστε στo θέμα για τα εισιτήρια.... το έχουμε ξεφτιλίσει τελείως!
ΑΚΡΙΒΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ