-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τωρα που το αρχιτουβλο-χιπισσα υπουργος περιβαλλοντος θελει να πεζοδρομησει την ακαδημιας θα δεις για ποτε το γκετο της ομονοιας θα φτασει μεχρι τη βουληΚρινοντας απο αλλες πολεις με αντιστοιχα φαινομενα, τα γκετο μεταφερονται ολο και πιο εξω απο το κεντρο. Η χιπισσα το αντιθετο μαλλον θελει να πετυχει, για την Αθηνα ενας λογος παραπανω (τουρισμος).
Δειτε αλλες περιοχες κοντα στο κεντρο ποσο εχουν φτιαξει, ποσο χαλια ηταν και πως εγιναν. Τα γκετο θα παραμεινουν στην Αθηνα κατα πασα πιθανοτητα, απλως θα μεταφερθουν πιο εξω απ'το κεντρο λογικα σε βαθος χρονου.ειμαστε ωραια στη Γλυφαδα (ακομα) .. στα @@ μας οι αλλοι που δε μπορουν να βγουν εξω απο το σπιτι τους
Κοιτα, μεταξυ μας τωρα, οι 'αλλοι' πρεπει να παρουν και λιγο την τυχη και τη γειτονια τους στα χερια τους, οπως κανουν οι κατοικοι των Εξαρχειων που φυτευουν δεντρα, φτιαχνουν πλατειες και διωχνουν πρεζεμπορους και κακοποια στοιχεια
-
Τα Εξάρχεια, η Ομόνοια κλπ είναι οι ζωολογικοί κήποι ή, καλύτερα, τα προστατευόμενα εθνικά πάρκα για σαφάρι της Αθήνας.
Πας όποτε θες, βλέπεις τα ζώα, μελετάς με ενδιαφέρον τις συνήθειές τους κι όποτε βαρεθείς, γυρνάς στο καθαρό και πολιτισμένο περιβάλλον σου.Είναι απολύτως φυσικό να απαιτούν οι επισκέπτες να μην πειράζουν τα ζώα οι ντόπιοι, αλλά να μάθουν να συμβιώνουν με αυτά. Αυτό δεν γίνεται εξάλλου και στην Αφρική, που καταδιώκουν τους λαθροθήρες και όσους βάζουν ηλεκτροφόρα σύρματα για να μην τους κατασπαράξουν τα άγρια θηρία;
Ή είσαι ζωόφιλος ή όχι._
-
συγκρινει τα εξαρχεια με την ομονοια
-
Mόνο τα species αλλάζουν. Όπως λέμε 'αριστερά οι μαϊμούδες, δεξιά οι κροκόδειλοι'.
Έχει κι άλλα μέρη για σαφάρι, κάτι Παντελεήμονες, κάτι πλ. Αττικής/Καραϊσκάκη. ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΣΤΙΣ @@ΡΕΣ ΜΑΣ.
-
Εγώ πάντως για Ζωολογικό κήπο πάω στη Γλυφάδα, και επιστρέφω στο πολιτισμένο περιβάλλον του κέντρου μετά
-
Εκεί έχει πλουμιστά πτηνά περισσότερο, παγώνια, παπαγάλους, τέτοια - όπως και στο Κολωνάκι, όμως με μικρότερη ποικιλία. Με λίγο καναβούρι καθάρισες. Δεν κινδυνεύεις να χάσεις κανα δυο κοψίδια (από πάνω σου).
Γενικά είναι καλό να είσαι ζωόφιλος, σου λένε όλοι μπράβο. -
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΣΤΙΣ @@ΡΕΣ ΜΑΣ.Εγω μιλαω για αυτα που κανουν οι ιδιοι οι κατοικοι των Εξαρχειων που ειναι αξιοθαυμαστα. Κατα μια εννοια ειμαι ενας απο αυτους, αφου πλεον στην Αθηνα μενω στα Εξαρχεια στο πατρικο σπιτι της κοπελας μου.
Τα species κανουν μεγαλη διαφορα. Οι κατοικοι των εξαρχειων, οι περισσοτεροι, δεν εχουν προβλημα με τα ειδη που ευδοκιμουν εκει - ισα ισα φερνουν ζωη και χρημα στην περιοχη-. Με αυτα που εχουν προβλημα (πρεζεμποροι, εγκληματιες κλπ) τα διωχνουν μαζι με τους αναρχες (το ειδος της περιοχης).
Σου ξαναλεω, η συγκριση Ομονοιας και λοιπων με τα Εξαρχεια ειναι τραγικα αστεια. Τα Εξαρχεια ειναι μια ζωντανη, ασφαλεστατη περιοχη (εκτος αν εισαι μπατσος) με καθε ειδους ανθρωπους και κατοικους. Προσωπικα μεγαλυτερη ασφαλεια νιωθω στα Εξαρχεια παρα στη Νεα Σμυρνη. Το εννοω αυτο. -
Πάσο για τα Εξάρχεια (αν και δεν μου φαίνεται και τόσο σωστό να μη μπορείς να περάσεις από μια μεγάλη κεντρική συνοικία αν είσαι 'μπάτσος' ή αν φοράς μπλουζάκι fuck 17Ν ).
Η απαίτηση, κατά τ΄ άλλα, να μην ενοχλούν τους πρεζόνιους και τους 'λιμοκτονούντες' αραπάκους με τα κινητά και το 'εμπόρευμα' στις άλλες περιοχές οι φασίστες ιθαγενείς είναι 100% υποκριτική και ελεεινή από άτομα που ζουν καλοβολεμένα και ήσυχα αλλού. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάσο για τα Εξάρχεια (αν και δεν μου φαίνεται και τόσο σωστό να μη μπορείς να περάσεις από μια μεγάλη κεντρική συνοικία αν είσαι 'μπάτσος' ή αν φοράς μπλουζάκι f**k 17Ν ).
Η απαίτηση, κατά τ΄ άλλα, να μην ενοχλούν τους πρεζόνιους και τους 'λιμοκτονούντες' αραπάκους με τα κινητά και το 'εμπόρευμα' στις άλλες περιοχές οι φασίστες ιθαγενείς είναι 100% υποκριτική και ελεεινή από άτομα που ζουν καλοβολεμένα και ήσυχα αλλού.Εγώ που πάντως ζω 'αλλού' Μάνο μου, οφείλω να σου πω πως αν και πρεζόνια δεν έχουμε, αραπάκους έχουμε.
Και η Γλυφάδα , ειδικά τα ΣΚ στο κέντρο είναι γεμάτη από μαυρούκους με τις τσαντούλες τους...Οπότε, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να πεις...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΣΤΙΣ @@ΡΕΣ ΜΑΣ.
Εγω μιλαω για αυτα που κανουν οι ιδιοι οι κατοικοι των Εξαρχειων που ειναι αξιοθαυμαστα. Κατα μια εννοια ειμαι ενας απο αυτους, αφου πλεον στην Αθηνα μενω στα Εξαρχεια στο πατρικο σπιτι της κοπελας μου.
Τα species κανουν μεγαλη διαφορα. Οι κατοικοι των εξαρχειων, οι περισσοτεροι, δεν εχουν προβλημα με τα ειδη που ευδοκιμουν εκει - ισα ισα φερνουν ζωη και χρημα στην περιοχη-. Με αυτα που εχουν προβλημα (πρεζεμποροι, εγκληματιες κλπ) τα διωχνουν μαζι με τους αναρχες (το ειδος της περιοχης).
Σου ξαναλεω, η συγκριση Ομονοιας και λοιπων με τα Εξαρχεια ειναι τραγικα αστεια. Τα Εξαρχεια ειναι μια ζωντανη, ασφαλεστατη περιοχη (εκτος αν εισαι μπατσος) με καθε ειδους ανθρωπους και κατοικους. Προσωπικα μεγαλυτερη ασφαλεια νιωθω στα Εξαρχεια παρα στη Νεα Σμυρνη. Το εννοω αυτο.τα εξαρχεια ειναι απο τις πιο ασχημες περιοχες της αθηνας.
οι κατοικοι γραφικοι και παρακμιακοι.
μια περιοχη οπου τα ναρκωτικα πανε συννεφο και οι ζητιανοι ειναι κιαυτοι αρκετοι.
οι μπατσοι με τα πολιτικα ρουχα τρυγυρνανε και πινουν καφεδες στα μαγαζακια
η νεολαια παει κιαυτη εκει ,συνηθως μπλεκονται με τα ναρκωτικα και γενικα μιλαμε για μια περιοχη οπου κουμαντο κανουν οι αναρχικοι.εσυ μπορει να αιθανεσαι ασφαλης επειδη μενεις εκει και εχεις κανει τις γνωριμιες σου ο περαστικος ομως αισθανεται διαφορετικα ειδικα αν ειναι καποιας ηλικιας.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πάσο για τα Εξάρχεια (αν και δεν μου φαίνεται και τόσο σωστό να μη μπορείς να περάσεις από μια μεγάλη κεντρική συνοικία αν είσαι 'μπάτσος' ή αν φοράς μπλουζάκι f**k 17Ν ).
Η απαίτηση, κατά τ΄ άλλα, να μην ενοχλούν τους πρεζόνιους και τους 'λιμοκτονούντες' αραπάκους με τα κινητά και το 'εμπόρευμα' στις άλλες περιοχές οι φασίστες ιθαγενείς είναι 100% υποκριτική και ελεεινή από άτομα που ζουν καλοβολεμένα και ήσυχα αλλού.Εγώ που πάντως ζω 'αλλού' Μάνο μου, οφείλω να σου πω πως αν και πρεζόνια δεν έχουμε, αραπάκους έχουμε.
Και η Γλυφάδα , ειδικά τα ΣΚ στο κέντρο είναι γεμάτη από μαυρούκους με τις τσαντούλες τους...Οπότε, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να πεις...
δεν αισθανεσαι σε ολα τα μερη ανετα να κυκλοφορεις εξω 4 τα ξημερωματα, αυτο εννοει
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η απαίτηση, κατά τ΄ άλλα, να μην ενοχλούν τους πρεζόνιους και τους 'λιμοκτονούντες' αραπάκους με τα κινητά και το 'εμπόρευμα' στις άλλες περιοχές οι φασίστες ιθαγενείς είναι 100% υποκριτική και ελεεινή από άτομα που ζουν καλοβολεμένα και ήσυχα αλλού.
Συμφωνοι, αλλα αν διαβασεις τις αποψεις των αναρχικων των εξαρχειων για τα ζητηματα αυτα μαλλον θα σοκαριστεις, γι'αυτο μη βγαζεις συμπερασματα βασει του ποιες πιστευεις εσυ οτι ειναι οι αποψεις τους.
τα εξαρχεια ειναι απο τις πιο ασχημες περιοχες της αθηνας.
Bασικα, ειναι μια απο τις πιο ομορφες περιοχες της Αθηνας αντικειμενικα: κατα βαση ησυχη περιοχη (ω ναι), ωραιοι πεζοδρομοι και γραφικα στενακια, νεοκλασικα, ποικιλια κοσμου - καφε και φοβερα φαγαδικα με καθε ειδος κοσμου (απο φοιτητες μεχρι κυριλε 50αρηδες)- πολλα μαγαζακια, ο υπεροχος λοφος του στρεφη κοκ...
-
Τα Εξάρχεια πάντως εμένα μου θυμίζουν έντονα κέντρο Θεσσαλονίκης ...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η απαίτηση, κατά τ΄ άλλα, να μην ενοχλούν τους πρεζόνιους και τους 'λιμοκτονούντες' αραπάκους με τα κινητά και το 'εμπόρευμα' στις άλλες περιοχές οι φασίστες ιθαγενείς είναι 100% υποκριτική και ελεεινή από άτομα που ζουν καλοβολεμένα και ήσυχα αλλού.κανενας δεν απαιτει κατι απ΄οσο ξερω αλλα για να καταλαβω αν εσυ εμενες Αγ.Παντελεημονα και ηταν 5-6 πρεζακια ή 10 αραπακια στην πλατεια και ερχοταν επιδρομη η χρυση αυγη
α)θα το εβλεπες μεσα απο την αφαιρετικη ματια ενος ανθρωπολογου?
β) ευκαιρια να δειρουμε κι εμεις
γ)κλεινομαι στο σαλονι βαζω πιο δυνατα τη τηλεοραση
δ)καλω την αστυνομια
ε)κατεβαινω για πρωτες βοηθειες στους σαπισμενους στο ξυλο μεταναστες.
Σε μια τετοια κατασταση μαλλον ο εχων λιγο νιονιο λειτουργει με κατανοηση και αλληλεγγυη,εκτος κι αν νοικιαζει το δυαρι του σε 20 μεταναστες 50-60ευρουδακια το κεφαλι, τωρα που οι καιροι ειναι δυσκολοιΕτσι κι αλλιως το κεντρο της Αθηνας ειναι ιδιοτυπο σε παγκοσμιο επιπεδο(δεν εχει και νοημα να το πολυκουραζουμε),αλλα η λογικη λεει οτι η κατασταση με τα δεσμευμενα ακινητα απο τραπεζες και εκκλησια στην ομονοια και η επενδυτικη νηνεμια των τελευταιων ετων δειχνει χοντρα χοντρα οτι καποιοι περιμενουν κατι(και αφου περιμενουν ας κανουν και κατι να μειωσουν ακομα περισσοτερο την αξια της γης να γινεται πιο ευκολα σπεκουλα ναουμε), και αυτο δεν ειναι αλλο απο την δευρυνση της γαιοπροσοδου, απο κρατικες επεμβασεις επενδυσεις, οταν η εθνικη τραπεζα κρινει ευφορη την περιοδο για real estate business και βγαλει τα ακινητα της στη φορα τοτε απο το βοτανικο μεχρι την αλεξανδρας θα γινει της πουτανας...μια και λεμε για πουτανες η περιοχη του κεντρου που ειναι εξαιρετικο μελλοντικο φιλετο ειναι γυρω απο το σταθμο λαρισης(ειναι και επικαιρο με τον ΟΣΕ,η μπιζνα ειναι για τουτο το ακινητο 1000%) και ανατολικα, μεχρι πατησιων-μαρνης.Αλλωστε το ποιο ομορφο κτιριο των Αθηνων ,το ξενοδοχειο Ακροπολ περιμενει κ αυτο το νεο επενδυτικο boom(τυχαιο δεν νομιζω κλπ),να τελειωνει ρε παιδι μου και ο καπιταλιστικος λοξυγγας της τελευταιας τριετιας.
Btw τα εξαρχια δεν ειναι ασχημα, ποσο μαλλον σε συγκριση με τη Γλυφαδα, πλακα πλακα στην γλυφαδα ποσα βιβλιοπωλεια εχει,ποτε βγαινουν οι κυριακατικες εφημεριδες εκει, που πας για ποτακι με καλη μουσικη, οχι για να μιλησουμε για ποιοτητα ζωης οχι φρου φρου, του του, ετσι ?
-
Οι μαυρούκοι της Γλυφάδας είναι περίφημοι
Έχω 'τσακώσει' έναν να λέει σε πολύ έντονο ύφος - και χειρονομώντας σαν να τον μαλώνει, όχι όμως επιθετικά ή προσβλητκά - σε έναν της δημοτικής αστυνομίας (νομίζω δηλ., στολή φορούσε, μπάτσος δεν ήταν) :
'Είσαι καινούριος εδώ φίλε, δεν ξέρεις πώς δουλεύουν τα πράγματα' -
Δεν γράφεις συχνά, αλλά όταν το κάνεις...ζωγραφίζεις!
Το σχέδιο για το κέντρο ήδη έχει αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή πάντως , εγώ θα περιμένω και διαφορετικούς συντελεστές δόμησης.
εδιτ: στον gto πήγαινε αυτό, όχι στον αχρείο από πάνω!
-
Δεν γράφεις συχνά, αλλά όταν το κάνεις...ζωγραφίζεις!Το σχέδιο για το κέντρο ήδη έχει αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή πάντως , εγώ θα περιμένω και διαφορετικούς συντελεστές δόμησης.
Αν αλλαξουν και τους συντελεστες θα γινει το παρτυ της αρκουδας...
-
έχεις χάσει επεισόδια με τους συντελεστές εδώ στο φόρουμ
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Δεν γράφεις συχνά, αλλά όταν το κάνεις...ζωγραφίζεις!
Το σχέδιο για το κέντρο ήδη έχει αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή πάντως , εγώ θα περιμένω και διαφορετικούς συντελεστές δόμησης.
Αν αλλαξουν και τους συντελεστες θα γινει το παρτυ της αρκουδας...
Τι γαμάτη φωτό είναι αυτή;
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;