-
Εδω και 2+ χρονια υπαρχει μεγαλη πρεμουρα απο την μαριδα για 'αγορα Εθνικης κατω απο 10€'
Δεν χρειαζεται να κανω βαθια αναλυση για το οτι τετοιες τακτικες στερουνται λογικης,υπαρχουν καποιοι λογοι που η Εθνικη εχει σημερα κατω απο 10€ οπως υπηρχαν καποιοι λογοι οταν ειχε πανω απο 40€Οποιος αγοραζει τραπεζες θα πρεπει πιθανως να ξεχασει την λεξη μερισμα (εκτος ισως απο την Κυπρου) για καποια χρονια,πολυ καλυτερη και ασφαλεστερη αποδοση θα ηταν μια προθεσμιακη με 5+% αντι για τραπεζοχαρτα που μπορει να κανουν -10% σε μια μερα ή και να μηδενισουν αν ολα πανε στραβα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οποιος αγοραζει τραπεζες θα πρεπει πιθανως να ξεχασει την λεξη μερισμα (εκτος ισως απο την Κυπρου) για καποια χρονια,πολυ καλυτερη και ασφαλεστερη αποδοση θα ηταν μια προθεσμιακη με 5+% αντι για τραπεζοχαρτα που μπορει να κανουν -10% σε μια μερα ή και να μηδενισουν αν ολα πανε στραβαΣυμφωνώ με το οτι μπορεί να μηδενιστούνε αν πχ πτωχεύσουμε,αλλά πρώτον μιλάμε για λίγα χρήματα οπότε θα τζογάρω και δε με νοιάζει αν τελικά τα χάσω και δεύτερον πιστεύω οτι σύντομα θα επικρατήσει ηρεμία και σταθερότητα και το χρηματιστήριο θα ανέβει αρκετά.
Και η προθεσμιακή μπορεί να χάσει 30-40% αν ξαφνικά πάμε σε δραχμές.Λάθος;
-
Koutsan, που εξαφανίστηκες μπρε συμβουλάτορα της συμφοράς;
Να ξέρεις , χρωστάς μεγάλο-μεγάλο τραπέζωμα ως εξιλέωση για τα δολάρια που με έκανες να ΜΗΝ αγοράσω πριν 3 μήνες , να το ξέρεις.
Τέλος πάντων , βρήκα τι θα κάνω με τα λεφτά. Ξεκινάω αναβάθμιση αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο proficiency και με την πρωτη ευκαιρία ( βλέπε απόλυση ) ,την κάνω σε κάποια διετή σχολή της Αυστραλίας ή Νέας-Ζηλανδίας. Κάπου όσο το δυνατόν πιο μακρυά από εδώ. Αυτά. -
Πριν δώσεις τζάμπα λεφτά για proficiency τσέκαρε αν η σχολή που -δυνητικά- σε ενδιαφέρει, θέλει άλλου είδους χαρτί πχ GMAT.
-
Σωστά , όμως αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ανεβάσω το επίπεδο. Εφόσον τα καταφέρω μπορώ να δώσω οποιαδήποτε σχεδόν στιγμή για IELTS http://en.wikipedia.org/wiki/IELTS
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Οποιος αγοραζει τραπεζες θα πρεπει πιθανως να ξεχασει την λεξη μερισμα (εκτος ισως απο την Κυπρου) για καποια χρονια,πολυ καλυτερη και ασφαλεστερη αποδοση θα ηταν μια προθεσμιακη με 5+% αντι για τραπεζοχαρτα που μπορει να κανουν -10% σε μια μερα ή και να μηδενισουν αν ολα πανε στραβα
Συμφωνώ με το οτι μπορεί να μηδενιστούνε αν πχ πτωχεύσουμε,αλλά πρώτον μιλάμε για λίγα χρήματα οπότε θα τζογάρω και δε με νοιάζει αν τελικά τα χάσω και δεύτερον πιστεύω οτι σύντομα θα επικρατήσει ηρεμία και σταθερότητα και το χρηματιστήριο θα ανέβει αρκετά.
Και η προθεσμιακή μπορεί να χάσει 30-40% αν ξαφνικά πάμε σε δραχμές.Λάθος;
Καταρχην δεν καταλαβες αυτο που λεω...ακομα και αν υπαρχει ηρεμια στο ΧΑΑ,δεν υπαρχει κανενας λογος να ανεβουν τα τραπεζοχαρτα,πιο λογικο θα ηταν να ανεβουν χαρτια οπως η MIG,η ΔΕΗ κτλ
Κατα δευτερον δεν υπαρχει καμια περιπτωση 'να παμε ξαφνικα σε δραχμες',ειναι πιθανοτητα τοσο μικρη που δεν ειναι μετρήσιμη σε καποια μοναδα.
-
Μια βοήθεια παρακαλώ γιατί έχω μια διαφωνία με φίλο σχετικά με τα νομίσματα, τα χρηματιστήρια κλπ.
Είπε η Κίνα ότι θα αποδεσμεύσει το γουάν από το δολάριο. Αυτό θεωρώ ότι σημαίνει απλώς πως θα αυξήσει τεχνητά τις τιμές των προϊόντων της, ώστε να επιβιώσουν οι οικονομίες κρατών που αποτελούν αγοραστές των προϊόντων της, αφού τα δικά τους προϊόντα θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά, κι έτσι θα μπορούν με τη σειρά τους να εξακολουθήσουν ν' αγοράζουν τα προϊόντα της Κίνας (ελπίζω να έγινα κατανοητός).
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανέβηκαν μετά από αυτό το νέο. Ορθά. Αφού θα βελτιωθούν οι εξαγωγές της ευρωζώνης (ελπίζουν).
Τα παραπάνω πώς ακριβώς επιδρούν στις ισοτιμίες των βασικών νομισμάτων, ευρώ και δολαρίου;
Νομίζω ότι δεν έχουν άμεση σχέση με την ισοτιμία (ότι δηλαδή κάλλιστα το δολάριο μπορεί ν' ανέβει και το ευρώ να πέσει) , ο φίλος πιστεύει ότι το δολάριο θα πληγεί τώρα που αποδεσμεύτηκε από το γουάν και το ευρώ θα ανέβει γιατί ανεβαίνει το χρηματιστήριο.Τι λέτε (αν βγάλατε άκρη από τα παραπάνω );
-
manosk,το να κανεις υποθεσεις για το τι σημαινουν ασαφεις δηλωσεις της Κινας περι του γουαν ειναι απλως ακαιρο....η Κινα εδω και χρονια πιέζεται προς αυτη την κατευθυνση, και συνηθως απαντα αοριστα και υπεκφεύγει...οι αλλοι απειλουν με δασμους και προειδοποιητικα ανεβαζουν μερικους...
Αλλα αν προς χαρη της συζητησης εκλαβουμε ως δεδομενη την δικη σου ερμηνεια,τοτε το πιθανο (αλλα σιγουρα οχι βεβαιο) αποτελεσμα ειναι:
Ανοδος του γουαν εναντι ολων των βασικων και μη νομισματων,περισσοτερο εις βαρος νομισματων που ηδη δεχονται πιεσεις.Το δολλαριο που ειναι αμεσα συνδεδεμένο πιθανως θα πιεστει παραπανω βραχυχρονια καθοτι θα απελευθερωθει απο την τεχνητη ισοτιμια, το Ελβετικο φραγκο θα ειναι πιο ανθεκτικο.
Παντως ολα τα παραπανω ειναι- στην καλυτερη- ασκησεις επι χάρτου,απλα για βραχυχρονιες κινησεις μπορουμε να εχουμε καποιες ελπιδες να πεσουμε μεσα.
-
Εντάξει αυτή τη φορά δεν είναι και τόσο ασαφείς οι δηλώσεις της Κίνας.
Ήδη εγκαταλήφθηκε το 6.83 ratio, το yuan σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 20 μηνών, το δολλάριο τη μεγαλύτερη πτώση έναντι του ευρώ τον τελευταίο μήνα (και των υπολοίπων 14 από τα 16 'εμπορεύσιμα νομίσματα')
Μετοχές, commodities σε Ασία και ΗΠΑ έχουν μεγαλύτερες διακυμάνσειςΌλο το παιχνίδι έχει να κάνει με της εξαγωγές της Κίνας που εγκαταλείπονται σιγά σιγά από κινητήριο άξονα ανάπτυξης σε σχέση με την ενδυνάμωση της εσωτερικής αγοραστικής δύναμης.
Τα αποτελέσματα αυτού δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλά για να πεις έυκολα πως θα κινηθούν τα πάντα. Και προφανώς παίζουν πολλές ακόμα δυνάμεις που καθορίζουν την πορεία των νομισμάτων, για να μπορείς να ανάγεις το τελικό αποτέλεσμα μιας ισοτιμίας σε μια και μόνο αιτία.
Προς το παρόν, ο φίλος του Manosk φαίνεται να έχει δίκιο, και έτσι κινούνται οι αγορές με την σταδιακή απελευθέρωση του yuan. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οποιος αγοραζει τραπεζες θα πρεπει πιθανως να ξεχασει την λεξη μερισμα (εκτος ισως απο την Κυπρου) για καποια χρονια,πολυ καλυτερη και ασφαλεστερη αποδοση θα ηταν μια προθεσμιακη με 5+% αντι για τραπεζοχαρτα που μπορει να κανουν -10% σε μια μερα ή και να μηδενισουν αν ολα πανε στραβαΕίδες που τα λέγαμε;Η εθνική απο τότε πήρε 20%.. Όχι άσχημα για ένα μήνα και πιστεύω θα πάρει άλλα 5-10% τις ερχόμενες βδομάδες.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Οποιος αγοραζει τραπεζες θα πρεπει πιθανως να ξεχασει την λεξη μερισμα (εκτος ισως απο την Κυπρου) για καποια χρονια,πολυ καλυτερη και ασφαλεστερη αποδοση θα ηταν μια προθεσμιακη με 5+% αντι για τραπεζοχαρτα που μπορει να κανουν -10% σε μια μερα ή και να μηδενισουν αν ολα πανε στραβα
Είδες που τα λέγαμε;Η εθνική απο τότε πήρε 20%.. Όχι άσχημα για ένα μήνα και πιστεύω θα πάρει άλλα 5-10% τις ερχόμενες βδομάδες.
Το θεμα δεν ειναι αν πηρε ή εαν εχασε,το θεμα ειναι γιατι συμβαινει αυτο και κυριως ποιες οι προοπτικες.
Πχ η ΑΤΕ δεχτηκε προταση με discount 50% και το αποτελεσμα ηταν οτι κερδισε περιπου 10% σε δυο μερες ναι μπορει καποιος να κερδισε λεφτα ετσι,αλλα το πιθανοτερο ειναι οτι θα ειχε μεγαλυτερες πιθανοτητες επιτυχιες στο μπαρμπούτι στην Ομονοια.Γενικα εχει να πεσει πολυ κλαμα με τα τραπεζοχαρτα,σε αυτό εμμένω εδω και μηνες,οι σημερινες τιμες θα φανταζουν πολυ υψηλες περιπου το 2011
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Γενικα εχει να πεσει πολυ κλαμα με τα τραπεζοχαρτα,σε αυτό εμμένω εδω και μηνες,οι σημερινες τιμες θα φανταζουν πολυ υψηλες περιπου το 2011
Good, αν πάει η τιμή της Εθνικής στα 8e θα αγοράσω ακόμη κι εγώ.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Γενικα εχει να πεσει πολυ κλαμα με τα τραπεζοχαρτα,σε αυτό εμμένω εδω και μηνες,οι σημερινες τιμες θα φανταζουν πολυ υψηλες περιπου το 2011Το 20% δεν το πήρε λόγω τύχης αλλά διότι υπήρξε σταθερότητα στην ελλ.οικονομία και αισιοδοξία για το μέλλον της.
Και όλες οι ενδείξεις δείχνουν οτι το θετικό κλίμα θα συνεχιστεί για τουλάχιστον ένα χρόνο οπότε δε βλέπω το λόγο να μη συνεχίσει να ανεβένει και η εθνική και γενικά οι τράπεζες.
Εδώ θα είμαστε κ το 2011 να τα λέμε. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Γενικα εχει να πεσει πολυ κλαμα με τα τραπεζοχαρτα,σε αυτό εμμένω εδω και μηνες,οι σημερινες τιμες θα φανταζουν πολυ υψηλες περιπου το 2011
Το 20% δεν το πήρε λόγω τύχης αλλά διότι υπήρξε** σταθερότητα στην ελλ.οικονομία και αισιοδοξία για το μέλλον της.**
Αυτα τα ωραια που λες, ουτε ο GAP δεν πρεπει να τα ειδε...
Το μονο θετικο ειναι οτι μεχρι τωρα προχωραει αρκετα καλα η εφαρμογη των μετρων (τα εσοδα απο αυτα παντως, οχι!).Οι τραπεζες οτι και αν γινει τελικα (εξαγορες,συγχωνευσεις,κρατικοποιησεις),χαρτοπολεμο θα μοιρασουν και οι μετοχοι θα δουν την αξια των μετοχων τους να εξαϋλωνεται.
-
το κυνικό σενάριο λέει οτι απλά τις ανεβάζουν ενόψει ΑΜΚ. άλλωστε το +20% που λες έγινε πολύ πρόσφατα μετά τις τελικές αποφάσεις περί στρες τεστ.
άλλο σενάριο δεν ξέρω -
Σημερα ξεφορτωσα οτι χαρτια μου ειχαν ξεμεινει,πλεον εχω μεινει με κατι μονοψηφια νουμερα.
Ειναι απλως αστειο το ποσο ανεβαινουν τα τραπεζοχαρτα -
Μη σε παρακαλώ, μην κάνεις τέτοιες δηλώσεις και δεν έχω καμία όρεξη να βάλω κι άλλα λεφτά καλοκαιριάτικα
-
Ετσι ελεγες και την αλλη φορα αλλα μαλλον εμεινες στα λογια και γλυτωσες ενα -30% για πλακα
-
Αν το τοποθετήσεις χρονικά πότε στο είχα πει θα σου πω (θυμάμαι να στο έχω πει για τη ΔΕΗ και τη ΕΥΡΩΒ, καμία από τις οποίες δεν αγόρασα εν τέλει).
Πάντως αγοράζω (σχεδόν) συστηματικά εδώ και πολύ καιρό και πουλάω ελάχιστα οπότε η έκθεσή μου στο ΧΑΑ μεγαλώνει ασταμάτητα. (19 μετοχές έχω στο χαρτοφυλάκιό μου πλέον )
Τελευταίες αγορές έγιναν αρχές Ιουνίου και από τότε ούτε έχω αγοράσει, ούτε πουλήσει τίποτα...Έχω βέβαια αγοράσει και Φλεβάρη και Απρίλιο και Μάιο, σε ό,τι αφορά το 2010...
Καταλαβαίνεις ότι δε με πολυαπασχολεί αν θα κάνει 20% και 30% πάνω ή κάτω τέτοιες εποχές : στις 1800 και στις 2000 μονάδες πωλήσεις δεν κάνω, πλην εξαιρέσεων...Σε ό,τι σε αφορά αποτελείς κατά βάση ένα μεγεθυντικό φακό της κάθε κατάστασης είτε προς τη 1 είτε προς την άλλη κατεύθυνση : θα έλεγε κανείς ότι παίρνεις μια ντουντούκα και φωνάζεις πολύ δυνατά αυτό που βλέπουν ΟΛΟΙ και διαβάζουν παντού
-
Αν πιστευεις κατι τετοιο, τοτε δεν διαβαζεις τι γραφω ή απλα λες αλλα αντι αλλων απλα για την κοντρα.
Οταν ολοι ελεγαν οτι η οικονομια σωθηκε,τωρα παμε πανω,φυγαμε και ολα τα σχετικα,εγω ειχα αλλη αποψη.
Και τωρα που ολοι μιλανε για deals και τραπεζες και θα την παρει ο Σαλλας κτλ,επισης εχω αλλη αποψη.
Βεβαια τονιζω το σοφοτερο αποφθεγμα που ειπωθηκε ποτε για τις αγορες:
'Ειναι λαθος να κοιτας την πορεια της οικονομιας για να δεις τι μετοχες θα παρεις στο χρηματιστηριο'.Ομως το dilution στα τραπεζοχαρτα ειναι απλως βεβαιο 100%
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]