-
Εγώ χθες που τσέκαρα με παλαιού τύπου mpeg2 αποκωδικοποιητή της πεθεράς μου έπιασε τα ιδιωτικά κανάλια μισά μισά στα κανάλια 46 και 47 (τα κρατικά είναι στο 48) αλλά μόνο ήχο, σαν να είναι σταθμοί ραδιοφώνου και όχι τηλεοπτικοί!
Οπότε σίγουρα εκπέμπουν. -
Με τα καναλια της ΕΡΤ τι γινεται;
-
Από Σεπτέμβρη.
-
Καταλαβα... Τελος του ετους και βλεπουμε....
-
Ακριβώς. Με 'έπιασες'.
-
Ξερεις τι γινεται; Τα ιδιωτικα καναλια μου ειναι αδιαφορα, τηλεοραση βλεπω μονο για τα αθλητικα. Στην Ανω Γλυφαδα το σημα της ΕΡΤ ειναι αθλιο, που σημαινει οτι για μουντιαλ, μουντομπασκετ και ο,τι αλλο προκυψει θα πρεπει να φορτωνομαι σε συγγενεις και φιλους
Δεν μπορουσαν τουλαχιστον να εκπεμψουν προσωρινα σε mpeg2 μαζι με τα σπορ+ κλπ και οταν ετοιμαστουν να γυρισουν σε mpeg4; -
Στις τηλεοράσεις μου η διαφορά στην εικόνα είναι παραπάνω από εμφανής. Πλακάτα χρώματα, χωρίς είδωλα και διάφορες παραμορφώσεις απο το σήμα. Στις πληροφορίες λέει ότι παίζει στις 576i ανάλυση.
Εγώ πάντος είμαι ενθουσιασμένος.Η μόνη μ@λ@κία είναι οτι έχεις δυο λίστες καναλιών. Αν στο 1 έχεις το Mega πρέπει να ξαναπατήσεις το 1 για να δεις την ΕΤ1 αν την έχεις και αυτήν στο 1.
-
Χθες που γύρισα από ταξίδι η τηλεόρασή μου είχε βρει τα κανάλια μόνη της! (έχει μέσα αποκωδικοποιητή)
Τα είχε βάλει στο τέλος. Τα άλλαξα και τα έβαλα στη σωστή σειρά (στο 4 το Mega ) και όλα ΟΚ.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά θετικές θα έλεγα. Υπάρχει διαφορά στη ποιότητα της εικόνας και του ήχου και μου αρέσει που επάνω στη κορυφή σου λέει τι βλέπεις τώρα και τι ακολουθεί μετά και σε ποιές ώρες. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι ότι τα επίπεδα ήχου είναι διαφορετικά από κανάλι σε κανάλι. Αν το έχω δηλαδή στο 25%, σε κάποιο κανάλι είναι δυνατό και σε άλλο όχι όταν κάνω ζάπινγκ.
Καλή φάση είναι πάντως...εκσυγχρονιστήκαμε το 2010
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Χθες που γύρισα από ταξίδι η τηλεόρασή μου είχε βρει τα κανάλια μόνη της! (έχει μέσα αποκωδικοποιητή)Τα είχε βάλει στο τέλος. Τα άλλαξα και τα έβαλα στη σωστή σειρά (στο 4 το Mega ) και όλα ΟΚ.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά θετικές θα έλεγα. Υπάρχει διαφορά στη ποιότητα της εικόνας και του ήχου και μου αρέσει που επάνω στη κορυφή σου λέει τι βλέπεις τώρα και τι ακολουθεί μετά και σε ποιές ώρες. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι ότι τα επίπεδα ήχου είναι διαφορετικά από κανάλι σε κανάλι. Αν το έχω δηλαδή στο 25%, σε κάποιο κανάλι είναι δυνατό και σε άλλο όχι όταν κάνω ζάπινγκ.
Καλή φάση είναι πάντως...**εκσυγχρονιστήκαμε το 2010 **:shifty:
Όταν οι άλλοι ήδη βλέπουν HD και άρχισαν και τις 3D προβολές... kouragio ellhnes θα γίνεται και εσείς Ευρώπη...
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Όταν οι άλλοι ήδη βλέπουν HD και άρχισαν και τις 3D προβολές... kouragio ellhnes θα γίνεται και εσείς Ευρώπη...Υπερβάλλεις τώρα.
Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε στην Αγγλία η πρώτη επίγεια μετάδοση HD (Freeview HD) στην Ευρώπη. Όσο για τις 3D εκπομπές, είναι ακόμα πιο καινούριο φρούτο.
. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν μπορουσαν τουλαχιστον να εκπεμψουν προσωρινα σε mpeg2 μαζι με τα σπορ+ κλπ και οταν ετοιμαστουν να γυρισουν σε mpeg4;Αυτή είναι και η δικιά μου απορία εδώ και καιρό. Αφού έχουν την τεχνολογία γιατί δεν εκπέμπουν σε mpeg2 μέχρι την μετάβαση;
Η τουλάχιστον ας δείχνουν τα παιχνίδια του Μουντιάλ-Μουντομπάσκετ και στο spor+ που έχει μια χαρά εικόνα. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Όταν οι άλλοι ήδη βλέπουν HD και άρχισαν και τις 3D προβολές... kouragio ellhnes θα γίνεται και εσείς Ευρώπη...
Υπερβάλλεις τώρα.
Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε στην Αγγλία η πρώτη επίγεια μετάδοση HD (Freeview HD) στην Ευρώπη. Όσο για τις 3D εκπομπές, είναι ακόμα πιο καινούριο φρούτο.
.Σε 10-20 χρόνια που θα εκπέμπουν κι εδώ σε HD, είναι τεχνολογικά εφικτό να συνεχίσουν το 4:3;
Μήπως και τους υποχρεώσει κάποτε η τεχνολογία να φύγουν από το καταραμένο 4:3.
-
Έχει ακούσει κανείς πότε θα αλλάξει η Πάρνηθα;
Επίσης, αν θα καταργηθεί το αναλογικό σήμα (όπως Αίγινα) ή θα διατηρηθεί; -
Ακόμα δείχνει κανονικά η τηλεόραση αναλογικό σήμα (προφανώς παίρνω από Πάρνηθα), οπότε δεν ξέρω πότε θα πρέπει να κινηθώ. Δεν βιάζομαι γιατί έχω nova και δεν πολυβλέπω ελληνική ΤιΒι.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν γουστάρω τα επιπλέον κουτιά και τηλεχειριστήρια, ούτε θέλω ν' αλλάξω τηλεοράσεις (είναι σχετικά καινούριες, 2-3 ετών SONY).
Έχουν όμως υποδοχή τύπου PCMCIA ή κάτι τέτοιο και διάβασα ότι κυκλοφορούν κάρτες MPEG4 που με μοναδικό μειονέκτημα τη σχετικά αργή αλλαγή καναλιών (5' αντί για 2-3') σε απαλλάσσουν από τα παραπάνω και χρησιμοποιείς το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής σου.Έχει κανείς υπόψη του αυτές τις κάρτες; Λειτουργούν καλά ή βγάζουν προβλήματα;
-
εγω δεν μπορω να καταλαβω που ακριβως ειναι αυτη η σουπερ ποιοτητα που διαφημιζουν τοσο καιρο..
ουτε καν στο pc ακομη και με το media player δεν εχει καλη ποιοτητα ειναι σαν να πιανω τα αναλογικα με τελειο σημα κατα τα αλλα τιποτα το διαφορετικο -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχουν όμως υποδοχή τύπου PCMCIA ή κάτι τέτοιο και διάβασα ότι κυκλοφορούν κάρτες MPEG4 που με μοναδικό μειονέκτημα τη σχετικά αργή αλλαγή καναλιών (5' αντί για 2-3') σε απαλλάσσουν από τα παραπάνω και χρησιμοποιείς το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής σου.
Έχει κανείς υπόψη του αυτές τις κάρτες; Λειτουργούν καλά ή βγάζουν προβλήματα;
εγώ έχω τέτοια, και εκτός απο την αργή αλλαγή καναλιών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!
-
Η ανάλυση δεν είναι καλύτερη οπότε αν έπιανες καλό σήμα με καλή κεραία χωρίς είδωλα κλπ μπορεί να μην δεις διαφορά. Αν όμως μπορείς εύκολα να τα λαμβάνεις αξίζει για το πρόγραμμα και αυτόματες επιλογές...
Παρατηρήσεις μου από μελέτη αποκωδικοποιητών (είχα χρόνο για χάσιμο και ήμουν έξω από μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών κλπ).
Όλες οι μάρκες είναι μάρκες μ' έκαψες.... (καλά υπήρχε και μια εξαίρεση αλλά μάλλον μόνο στο όνομα) γιατί μερικά αν και άλλης μάρκας είναι πρακτικά ίδια.... Διαλέγεις μάρκα και πρόσοψη.
Υπάρχουν οι φτηνοί μέχρι 39-45 ευρώ και οι ακριβοί από 50-80 ευρώ. Η διαφορά τους είναι ότι οι ακριβοί βγάζουν και ψηφιακό σήμα (HDMI και ήχο σε coaxial ή και σε οπτική έξοδο). Επίσης προσφέρουν εγγραφή και αναπαραγωγή σε USB φλασάκι ή σκληρό. Πολύ καλό το ότι κάνουν timeshift δηλαδή πατάς pause στη ζωντανή αναμετάδοση και συνεχίζεις μετά το κατούρημα.
Σε κάποια μπορείς να βλέπεις άλλο και να γράφεις άλλο και λένε ότι έχουν διπλό δέκτη αλλά αυτό δεν είναι τελείως αλήθεια. Ο δέκτης είναι απλός, μόνο μία συχνότητα πιάνει οπότε μπορείς να βλέπεις και να ηχογραφείς επιλέγοντας μόνο ανάμεσα στα 4 προγράμματα που εκπέμπονται στην ίδια συχνότητα (κανάλια 46, 47, 48 από 4 προγράμματα στο καθένα).
Κάποιο λέει αναβαθμίζεται (με software από το διαδίκτυο στο φλασάκι) ώστε να παίζει και διάφορα άλλες μορφές κωδικοποίησης (πχ divx κλπ).
Μερικά έχουν 2 scart ενώ τα περισσότερα έχουν μόνο ένα. Νομίζω ότι δεν έχει σημασία για όσους με σύγχρονες τηλεοράσεις, μόνο αν έχεις ακόμα βίντεο κασέτας έχει νόημα...
Σε κάποιο σου κάνουν και δώρο ένα φλασάκι 4GB.
Κάτι που δεν σου λέει κανείς είναι ότι μερικά έχουν απευθείας καλώδιο πρίζας ενώ άλλα έχουν εξωτερικό μετασχηματιστάκι (που εγώ βρίσκω πολύ εκνευριστικό γιατί σου πιάνει πολύ χώρο στο πολύμπριζο ή σου βγαίνει από πίσω).
Τα τηλεχειριστήρια δεν τα είχαν εκεί για να μην τους τα κλέψουν οπότε δεν ξέρω τι πιάνουν. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η ανάλυση δεν είναι καλύτερη οπότε αν έπιανες καλό σήμα με καλή κεραία χωρίς είδωλα κλπ μπορεί να μην δεις διαφορά. Αν όμως μπορείς εύκολα να τα λαμβάνεις αξίζει για το πρόγραμμα και αυτόματες επιλογές...Παρατηρήσεις μου από μελέτη αποκωδικοποιητών (είχα χρόνο για χάσιμο και ήμουν έξω από μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών κλπ).
Όλες οι μάρκες είναι μάρκες μ' έκαψες.... (καλά υπήρχε και μια εξαίρεση αλλά μάλλον μόνο στο όνομα) γιατί μερικά αν και άλλης μάρκας είναι πρακτικά ίδια.... Διαλέγεις μάρκα και πρόσοψη.
Υπάρχουν οι φτηνοί μέχρι 39-45 ευρώ και οι ακριβοί από 50-80 ευρώ. Η διαφορά τους είναι ότι οι ακριβοί βγάζουν και ψηφιακό σήμα (HDMI και ήχο σε coaxial ή και σε οπτική έξοδο). Επίσης προσφέρουν εγγραφή και αναπαραγωγή σε USB φλασάκι ή σκληρό. Πολύ καλό το ότι κάνουν timeshift δηλαδή πατάς pause στη ζωντανή αναμετάδοση και συνεχίζεις μετά το κατούρημα.
Σε κάποια μπορείς να βλέπεις άλλο και να γράφεις άλλο και λένε ότι έχουν διπλό δέκτη αλλά αυτό δεν είναι τελείως αλήθεια. Ο δέκτης είναι απλός, μόνο μία συχνότητα πιάνει οπότε μπορείς να βλέπεις και να ηχογραφείς επιλέγοντας μόνο ανάμεσα στα 4 προγράμματα που εκπέμπονται στην ίδια συχνότητα (κανάλια 46, 47, 48 από 4 προγράμματα στο καθένα).
Κάποιο λέει αναβαθμίζεται (με software από το διαδίκτυο στο φλασάκι) ώστε να παίζει και διάφορα άλλες μορφές κωδικοποίησης (πχ divx κλπ).
Μερικά έχουν 2 scart ενώ τα περισσότερα έχουν μόνο ένα. Νομίζω ότι δεν έχει σημασία για όσους με σύγχρονες τηλεοράσεις, μόνο αν έχεις ακόμα βίντεο κασέτας έχει νόημα...
Σε κάποιο σου κάνουν και δώρο ένα φλασάκι 4GB.
Κάτι που δεν σου λέει κανείς είναι ότι μερικά έχουν απευθείας καλώδιο πρίζας ενώ άλλα έχουν εξωτερικό μετασχηματιστάκι (που εγώ βρίσκω πολύ εκνευριστικό γιατί σου πιάνει πολύ χώρο στο πολύμπριζο ή σου βγαίνει από πίσω).
Τα τηλεχειριστήρια δεν τα είχαν εκεί για να μην τους τα κλέψουν οπότε δεν ξέρω τι πιάνουν.Επειδή κάποιοι έχουμε ακόμα παλιές συσκευές- και παράλληλα λείπουν τα απαραίτητα για αγορά νέας- προχωρήσαμε στο ημίμετρο του επιπλέον 'κουτακίου'. Ψώνισα από τα φτηνά, αφού οι απαιτήσεις του υπάρχοντος υλικού είναι μηδαμινές. Η αλήθεια είναι ότι επειδή εκεί που μένω το σήμα ήταν γτπκ, η βελτίωση ήταν θεαματική. Δυστυχώς, θέλεις ένα τ/κ για την ΕΡΤ και ένα για τα υπόλοιπα, αλλά θα προσπαθήσω να 'μάθω' το τ/κ του ηχοσυστήματος να χειρίζεται και το 'κουτάκι' (όπως είχα κάνει και με την τηλεόραση).
Το βασικό όμως παραμένει: τι να το κάνεις το καλό σήμα, όταν δεν υπάρχει τίποτα να δεις?
-
Στις 2 τηλεοράσεις που έχω η μία είχε έτσι και αλλιώς πολύ καλό σήμα, εξαιρουμένου του γεγονότος των πολύ μικρών ειδώλων στα γράμματα που υπήρχαν, τώρα με το ψηφιακό σήμα εξαφανίστηκαν αυτά αλλά άλλη διαφορά δεν μπορώ να καταλάβω , ενώ η άλλη τηλεόραση με εσωτερική κεραία έπαιζε πολύ μέτρια, τώρα παίζει άριστα στα ψηφιακά.
Όμως βλέπω πολύ πεσμένο τον ήχο, είναι πολύ πιο χαμηλός από ότι με το αναλογικό σήμα, αναγκάζομαι να ανεβάζω πολύ την ένταση και στις 2 τηλεοράσεις (είτε με HDMI είτε με SCART σύνδεση). Το έχετε προσέξει ? Προσπάθησα να το φτιάξω και από τηλεόραση και από αποκωδικοποιητή αλλά τζίφος Είναι κάτι που φτιάξει από την DIGEA στο μέλλον ?
-
Καλά πάμε, αφού έχει και σήμα on the Dark Side.
Ψηφιακή τηλεόραση - Αυτό που δεν λένε οι διαφημίσεις