-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
α δεν κλειδώθηκε αυτό το θέμα ακόμα;...εκεί το πάει....κανονίστε!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γαμω τα χαλια μας,απο ακρη-σε-ακρη ειμαστε.Εδώ και πολύ καιρό. Τώρα το αντιλήφθηκες? Κάποιοι βέβαια εξακολουθούν να θεωρούν τη χώρα αυτή που δεν ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται το κέντρο του κόσμου. Καλά κρασά
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν εξαιρέσεις την τελευταία, τρολαριστική, παράγραφο του HF, σε όλα τα άλλα έχει δίκιο...Δίκιο άδικο δεν έχει σημασία, σημασία έχει οτι τον τρόλαρε για τα καλά
-
Σημασία έχει να πατάμε στο έδαφος
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Σημασία έχει να πατάμε στο έδαφοςΔεν με πιάνεις Κωνσταντίνε, δεν με πιάνεις
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Γαμω τα χαλια μας,απο ακρη-σε-ακρη ειμαστε.
Εδώ και πολύ καιρό. Τώρα το αντιλήφθηκες? Κάποιοι βέβαια εξακολουθούν να θεωρούν τη χώρα αυτή που δεν ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται το κέντρο του κόσμου. Καλά κρασά
Ειναι γνωστο οτι ο ανθρωπος δεν βιωνει την πραγματικοτητα (και μαλλον ειναι το μοναδικο ειδος στον πλανητη που το κανει αυτο) αλλα ενα μειγμα 20% της πραγματικοτητας και 80% της φαντασιας.
Ετσι,μας αρεσει να πιστευουμε στην ανωτερωτητα,τη μοναδικότητα,τη σπάνια ομορφια μας,τα στιβαρα μπρατσα μας,το μεγαλο πουλι μας,και οτιδηποτε αλλο μας καθιστα (κατα-φαντασιαν) ανωτερους απο τους αλλους.
Μεσα σ'αυτες τις φανταστικες παπαριες,ειναι και η παπαρια της καταγωγης (που τις περισσοτερες φορες ειναι απλα ο τοπος διαμονης,μιας και πάμπολλοι αυτοαποκαλουμενοι Θεσσαλονικεις ειναι στην πραγματικοτητα Λαγκαδιανοι,Σερραιοι,Κιλκισιανοι,κ.λ.π)
Αυτη η παπαρια λοιπών κανει τον καθε κομπλεξικο (π.χ.) Γρεβενιωτη,να θεωρει 'βλαχο' τον κατοικο του διπλανου του χωριου,ενω ο ίδιος θεωρειται βλαχος απο εναν αντιστοιχο κομπλεξικο Κοζανιτη,ο οποίος με τη σειρα του θεωρειται βλαχος απο τον κομπλεξικο Θεσσαλονικιό,και αυτος θεωρειται βλάχος απο τον κομπλεξικο Αθηναιο.
Πώς λοιπών τα καταφερνουνε όλοι αυτοι,που στην πραγματικοτητα ζουνε στη 'φαβελα' του Δυτικου κόσμου να παριστανουνε τον ανωτερο λόγω του τόπου διαμονης τους,ενας θεός το ξερει.Προκειται πάντως για κορυφαιας μορφης μαλακιας
-
Εγώ μένω Αθήνα αλλα ανεβαίνω Θεσ/νίκη γιατι γουστάρω!
Τα πιο τρελά σκηνικά μου.......- με έχουν ρωτήσει 0330 την νύχτα σε μαγαζί στο τσακίρ κέφι κάτι άσχετοι..... Τι ομάδα είσαι?
- είμαι μια φορά με την μητέρα μου στο Holiday Inn στο Βαρδαρη και ένας τύπος ήθελε να μπούμε σε strip show
- Είμαι με την AMG στο δρόμο για το Ηyatt και ένας τύπος με Αλφα 145 ήθελε να πάμε κόντρα ...... Στο επόμενο φανάρι με ρώτησε αν φοβάμαι και κοτεύεω να τα πάμε? κλπ
Επίσης
μου έχει κάνει εντύπωση το πόσο γρήγορα οδηγούν για Χαλκιδική χωρίς αποστάσεις σε κομβόι και γαιτί ρε γαμώτο παρκάρουν αριστερή λωρίδα στην Λ. Νίκης και κάθεσαι για καφέ και πρέπει να βλέπεις παρκαρισμένα. -
Mirage ¨εγραψε...Έχει πλάκα να ανοίγεις ένα θέμα και να ξέρεις πριν καν το ανοίξεις τι βλακείες θα έχουν γραφτεί. Πάντως φίλε Παύλο υπάρχουν και χειρότερα από Αθήνα...Στο Παρίσι το Μετρό μυρίζει θάνατο και έχει και μετανάστες που κοιμούνται μέσα σε αυτό...Βέβαια και o HiFi έδωσε ρέστα με το άκρως τρολλαριστικό πόστ του.
Δεν σας θέλουμε ρε εμείς έχουμε Άη ΔημήτρηPS In before the lock [/quote]
Συμβαινουν αλλα δεν ειναι για γελια.
Βλακεια να σε χτυπουν και οι αλλοι να βλεπουν το θεαμα......
Βρε παιδια ελεος δηλ.
Χθες δυο φοιτητες της γεωπονικης με ρωτησαν σοβαρα και με κοιτουσαν στα ματια αν θα γινει πόλεμος...
Σημερα αλλος γελαει αλλος ονειρευεται οτι 'ανθισε' τωρα η Ελλάδα ..... τι να πω ...... οι νεοι τα εχουν χαμενα και σιγουρα δε φταινε αυτοι .........κλειδωστε το να τελειωνουμε! -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σημασία έχει να πατάμε στο έδαφος
Δεν με πιάνεις Κωνσταντίνε, δεν με πιάνεις
Μωρέ μαζί σου είμαι και γω
Κοινώς ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα. Ίσως η πιο έξυπνη διαφήμιση. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πώς λοιπών τα καταφερνουνε όλοι αυτοι,που στην πραγματικοτητα ζουνε στη 'φαβελα' του Δυτικου κόσμου να παριστανουνε τον ανωτερο λόγω του τόπου διαμονης τους,ενας θεός το ξερει.Ορθά μιλάς καλέ μου άνθρωπε
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
μου έχει κάνει εντύπωση το πόσο γρήγορα οδηγούν για Χαλκιδική χωρίς αποστάσεις σε κομβόι και γαιτί ρε γαμώτο παρκάρουν αριστερή λωρίδα στην Λ. Νίκης και κάθεσαι για καφέ και πρέπει να βλέπεις παρκαρισμένα.
Να πηγαίνεις στο Garcon στον πάνω όροφο
-
Μα γιατί δεν είναι γεγονός ότι οι θεσσαλονικείς την έχουμε μεγαλύτερη , είμαστε πιο πλούσιοι πιο έξυπνοι και ζούμε στην πιο ερωτική πόλη του κόσμου ???? Αυτά φυσικά ισχύουν μόνο για το κέντρο της πόλης στο οποίο μένω εγώ (κάτω από την Εγνατία μην μπερδεύεστε )και για του φίλους και γνωστούς μου, οι υπόλοιποι είναι φτωχομπινέδες , καράβλαχοι, μικροτσούτσουνοι και ανέραστοι. Κάποιοι δε εξ αυτών είναι και ελεεινά νεφελίμ αλλά δεν το κάνουμε θέμα ...
-
Μπράβο παιδί μου .Να ενα οπλο να πολεμήσεις τους Τουρκους.
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Μα γιατί δεν είναι γεγονός ότι οι θεσσαλονικείς την έχουμε μεγαλύτερη ,Δεν παιζει ρολο το μεγεθος αλλα ο τροπος Παρ ολα αυτα την εχουμε ΚΑΙ μεγαλυτερη
-
Βαλτε τσιγκινα!
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Μα γιατί δεν είναι γεγονός ότι οι θεσσαλονικείς την έχουμε μεγαλύτερη , είμαστε πιο πλούσιοι πιο έξυπνοι και ζούμε στην πιο ερωτική πόλη του κόσμου ???? Αυτά φυσικά ισχύουν μόνο για το κέντρο της πόλης στο οποίο μένω εγώ (κάτω από την Εγνατία μην μπερδεύεστε )και για του φίλους και γνωστούς μου, οι υπόλοιποι είναι φτωχομπινέδες , καράβλαχοι, μικροτσούτσουνοι και ανέραστοι. Κάποιοι δε εξ αυτών είναι και ελεεινά νεφελίμ αλλά δεν το κάνουμε θέμα ...Αυτο μονο ,τιποτε αλλο
-
Στην 'Ροτόντα'
-
3 φορες αλλαξε γνωμη
-
Έχω ζήσει πολλά χρόνια σε Αθήνα / Θεσ/κη /Λονδίνο και νομίζω ότι δεν έχω κάποια προκατάληψη. Έχω να παρατηρήσω ότι παντού υπάρχουν συν και πλην, παντού υπάρχουν μέρη θεϊκά (συνήθως για λίγους) και πολλά άλλα. Γενικά θα έλεγα ότι τα τελευταία 20 χρόνια οι διαφορές έχουν μικρύνει, υπάρχει μια ομογενοποίηση σε σημείο που έχουν χαθεί ή είναι πιο δυσδιάκριτα κάποια ιδιαίτερα γνωρίσματα της κάθε πόλης.
Η Θεσ/κη έχει αποκτήσει πολλά από τα κακά της Αθήνας με το να μεγαλώσει και να γίνει πολύ χαώδης. Σε συνδυασμό με την αύξηση της μετακίνησης όλων από όλες τις περιοχές (όπως και στην Αθήνα) νομίζω ότι έχει χάσει μέρος του παλιού χαρακτήρα της.
Οι οδηγοί και των δύο νομίζω ότι έχοντας εξελιχθεί σε ανταγωνιστικό περιβάλλον παρουσιάζουν αντίστοιχες συμπεριφορές (προσαρμοσμένες ίσως στο περίγυρό τους). Απλά οι Αθηναίοι δεν ασχολούνται τόσο με τις πινακίδες/προέλευση των λοιπών αυτοκινήτων γύρω τους...
Στο φαγητό θεωρώ ότι η βόρεια Ελλάδα είναι σαφώς μπροστά. Μιλάω για το απλό, καθημερινό ταβερνάκι και όχι τα κυριλέ εστιατόρια. Η πιθανότητα να φας νόστιμα είναι πολύ μεγαλύτερη στα βόρεια.
Γενικά τα σελέμπριτις, τα χάι μέρη κλπ νομίζω ότι ελάχιστη αξία έχουν στην καθημερινή ζωή των περισσοτέρων αλλά ίσως αποτελώ την μειοψηφία... Ίσως γέρασα αλλά πάντως δεν τα ξέρω και σπάνια τα επισκέφτομαι και ακόμα πιο σπάνια έχω να πω καλή κουβέντα για κάποιο από αυτά...
Τελικά σε όλες τις περιπτώσεις μπορούμε να συγκρίνουμε πολύ ειδικά χαρακτηριστικά αλλά δεν μπορούμε να αποφανθούμε για όλα σε μία πρόταση. Το πώς συνδυάζεται το πού μένεις, πού εργάζεσαι και το τί σου αρέσει να κάνεις σε κάθε πόλη είναι αυτά που θα καθορίσουν σε μεγαλύτερο βαθμό το σκορ μιας πόλης παρά τα γενικά ή ειδικά χαρακτηριστικά της. -
Ρε παίδες,
είχα δουλειά....Πόσο είναι το σκόρ ??
Αθηνα-Θεσσαλονικη