-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Είχα κρατήσει κάποια χρήματα για να βάλω το drexler στο si το οποίο είναι πάρα πολύ καλό και το φοράει το αγωνιστικό si...
Πόσο είχε Νίκο?
Το καρτ ή το μπλοκέ?
Το μπλοκέ είχε 2.500€ με μεταφορικά από Γερμανία και το καρτ 1.800€
Μόνο το drexler βγαίνει για το si. Η quaife δε βγάζει γιατί έχει θέμα το casing του διαφορικού.
Εδώ ήθελα άλλα 500€ για να μπει. Σύνολο ένα 3άρι έβγαινε. Πολλά λεφτά με άγνωστο αποτέλεσμα. Θα το ήθελα...αλλά προτίμησα να τα δώσω αλλού, πιο ουσιαστικά και αρκετά λιγότερα.
JOY is BMW: http://www.youtube.com/watch?v=Pm9yb1w7 ... r_embedded
-
ζητω συγνωμη αν εχει ξαναμπει
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τα 170 άλογα είναι υπεραρκετά!
Επίσης αν το διαφορικό δεν είναι 1,5/2 way γιατί να είναι 'επικίνδυνο' στο άσε?Δεν ξέρω (δις ), υπάρχουν κατηγορίες δηλαδή;
Κάποια είναι 'επιθετικά' και πιο απότομα; Είναι θέμα επιλογής;
Υπάρχουν 2 παράγοντες:
-
Το ποσοστό εμπλοκής: τα περισσότερα μαμά είναι σοφτ, δλδ ~25%. Τα χαρντ πάνε από 60% μέχρι ηλεκτροκόλληση (100% )
-
Υπάρχουν τα 1 way που είναι τα πιο φιλικά και μετά πας σε 1.5, 2 way, τα οποία είναι για πιο hardcore καταστάσεις (drift κλπ).
-
-
Εμένα η απορία μου είναι άλλη. Το 330 κάνει ένα τσουβάλι λεφτά, ένα μπλοκέ βρήκαν στο εργοστάσιο για να κάνουν οικονομία?
Μα κι εγώ εκεί κολλάω: για ποιο λόγο αποφεύγουν να το βάλουν στανταρντ τόσο η BMW όσο και η Mercedes σε όλα τα μοντέλα τους όταν είναι τόσο καλό;
Μήπως έχει και κάποια σημαντικά μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζουμε όσοι σκεφτόμαστε την τοποθέτησή του;
Του φίλου μου το slk 200, το είχε πάντως...
-
Ο χρήστης vagmag έγραψε:
Η Mazda στο Rx8 το έχει Standard, στο Mx5 standard νομίζω στο δίλιτρο και extra στο 18άρι ... παλιά το είχε standard στο 18άρι και δεν είχες καν επιλογή στο 16άρι.....
Στο 2λιτρο είναι στάνταρντ στο 1.8 ούτε ως έξτρα.
Η Mercedes...δεν έχει καν επιλογή για μπλοκέ, πέραν της AMG και αυτό έχει σε όλα τα μοντέλα...
Δες παραπάνω ποστ.
-
Ναι, αλλά πρέπει πρώτα να δω τι κερδίζω και τι χάνω, υπάρχει άραγε ένα μπλοκέ χωρίς μειονεκτήματα; Αν ναι, ευχαρίστως να το πληρώσω, αλλά και πάλι δεν ξέρω...
Σίγουρα καταλαβαίνω την έλλειψη του μπλοκέ με γλιστερό οδόστρωμα: έτσι και χάσει ο τροχός πρόσφυση το αντισπιν σε κόβει και νομίζεις πως έχεις 1000άρι, αν το απενεργοποιήσεις μένεις στον τόπο...
Στο στεγνο πάλι, δεν το έχω δοκιμάσει σε τρελές γωνίες, οπότε μόλις πήγαινε να γυρίσει το μάζευα αμέσως (δεν την έχω βάλει σε πίστα, σε δημόσιο δρόμο δεν έχεις χώρο και...θάρρος για τέτοια πάντα! ).
Απλώς, μ' αυτά που έχω διαβάσει, με φοβίζει λίγο το όλο πράγμα να πω την αλήθεια...
Ιδανικά, θα έπρεπε να οδηγήσω κάτι με μπλοκέ σε μια πίστα για να καταλάβω πώς δουλεύει, αλλά άντε να το βρεις τώρα αυτό...Γρηγόρη, αν δοκιμάσεις να ανέβεις μια ωραία, κλειστή ανηφορική διαδρομή με το δικό σου και ένα ίδιο με μπλοκέ, τότε θα καταλάβεις τι κάνει. Τα ντριφταρίσματα άστα, είναι άλλο θέμα.
-
Επίσης να πω, για την ιστορία, ότι πήγαμε να δούμε το 'ατρακάριστο' 120 που είχαμε βρει και με το άπειρο μάτι μας είχε βαμένα τα 2 μπροστινά φτερά, γενικά είχε πολλή ταλαιπωρία πάνω του +ότι από τις 2 αριστερές ζάντες έλειπαν μεγάλα κομμάτια από το χείλος τους!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Η Mazda στο Rx8 το έχει Standard, στο Mx5 standard νομίζω στο δίλιτρο και extra στο 18άρι ... παλιά το είχε standard στο 18άρι και δεν είχες καν επιλογή στο 16άρι.....
Στο 2λιτρο είναι στάνταρντ στο 1.8 ούτε ως έξτρα.
Η Mercedes...δεν έχει καν επιλογή για μπλοκέ, πέραν της AMG και αυτό έχει σε όλα τα μοντέλα...
Δες παραπάνω ποστ.
ναι απλά το όλο θέμα ήταν , μην τυχόν και είναι επικίνδυνο το μπλοκέ, και για ποιο λόγο το βάζουν μόνο σε δυνατά ή ακριβά αυτοκίνητα.... σόρυ αν κάποιες από τις πληροφορίες δεν ήταν σωστές.
-
Μετά τα σχόλια του Λέφου για την 330 άρχισα να την σκέφτομαι σοβαρά για καθημερινό αυτοκίνητο....
Οι τιμές τους πλέον είναι πολύ δελεαστικές....πισωκίνητο, δυνατό, πρακτικό...
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
ζητω συγνωμη αν εχει ξαναμπει...στο ακριβώς από πάνω ποστ από το δικό σου ήταν -
Ο χρήστης vagmag έγραψε:
Μετά τα σχόλια του Λέφου για την 330 άρχισα να την σκέφτομαι σοβαρά για καθημερινό αυτοκίνητο....
μετα το jazz, η καλυτερη επιλογη ειναι η 330.
-
Το θέμα μπλοκέ το είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν και η κατάληξη ασφαλώς είναι μία:
Aνεπίτρεπτη κατάσταση η μή παροχή του ως έξτρα ακόμη και για τις 316!Εγώ, για την αναγκαιότητα του μπλοκέ επείσθην από 2 γνωστά μέλη με τρομερές τεχνικές και οδηγικές ικανότητες αντιστοίχως, τον ΒΑΣΙΛΗ και τον opterio, οι οποίοι μόνο ως drifters δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν...
Μετά από επανειλημμένες δοκιμές σε πίστα και δρόμο , η έκπληξη προήλθε από τη διάσπαση του μύθου που θέλει το μπλοκέ μόνο για πλαγιολισθήσεις!
Σε καλή άσφαλτο η ουρά της δικής μου tail happy παλαιάς Bmw μεταμορφώθηκε αυξάνοντας κατακόρυφα την πρόσφυση, ενώ σε δρόμους με ελαττωμένη πρόσφυση η προβλεψιμότητα δεν έχει σχέση με πριν.Η προοδευτικότητα του Quaife και οι softcore ρυθμίσεις των εργοστασιακων μπλοκέ της BMW (25% εμπλοκή) απλώς δεν ζητούν ιδιαίτερες ικανότητες πίσω από το τιμόνι
Είναι το μπλοκέ απαραίτητο και για το μέσο οδηγό?
Ασφαλώς και είναι,απλώς οι εταιρείες προσομοιάζουν συμπεριφορές μπλοκέ (κατά το δυνατόν) ή φιμώνουν τάσεις εν τη γεννέση τους μέσω ηλεκτρονικών, που τούς έρχεται και φθηνά!Η επιλογή του marketing της BMW καθιστά την εταιρεία υπόλογη έναντι της φιλοσοφίας της (σπορ μπερλίνες..), του παρελθόντος της (έως και το 1998 ήταν έξτρα ακόμη και σε 316) και των αγοραστών της που δίνουν ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσουν το υποτιθέμενα καλύτερο μηχανολογικά αυτοκίνητο της κατηγορίας (που δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα...)
Η εξελιξη των μπλοκέ δεν θα της στοίχιζε όσα χρήματα υπολογίζετε, διότι η BMW χρησιμοποιεί 3 μεγέθη καβουκίων σε όλη την γκάμα της (περιλαμβανομένων των Μ...) με σκοπο τη μείωση του κόστους.
Απλά της βγάινει φθηνότερα μέσω ηλεκτρονικών, πατώντας στη γνωστή 'καραμέλα' του ποιος θα το καταλάβει κλπ...
Ωστόσο δεν πάυει να αποτελεί ατόπημα και μπουρδολογία εκ μέρους της BMW η όλη ιστορία! -
Ωραίο κείμενο γιατρέ μου!
Αλλά εγώ συνεχίζω να έχω τις απορίες μου, βέβαια, αν κουράσω, με στέλνεις όποτε θέλεις στο διάβολο!
-Δεν ρωτάω αν με το μπλοκέ γινεται το αυτοκίνητο επικίνδυνο, το θεωρώ δύσκολο κάτι τέτοιο, με τα σημερινά πλαίσια, τα τόσο καλά στημένα που συνεπικουρούνται και από τα ηλεκτρονικά.
-Και με το ελεύθερο διαφορικό, γνωρίζω πολύ καλά πως μπορείς να έλθεις προ εκπλήξεως σε μια στροφή: αν χρειάζεσαι γκάζι για να το 'σώσεις' και ο ένας τροχός έχει ήδη αρχίσει και χάνει πρόσφυση, παίζει να σου έρθει το τετ-α-κε πριν το καταλάβεις. Κοινώς, και τα ελεύθερα διαφορικά μπορούν να σε δαγκώσουν...
-Με απασχολούν κυρίως αντιδράσεις που είναι μη αναμενόμενες... Να δώσω ένα παράδειγμα: μπαίνω σε στροφή με γκάζι (συνήθως φρενάρω αρκετά πριν την στροφή και μπαίνω με γκάζι αμέσως μετά το φρενάρισμα) και από λάθος εκτίμηση της καμπύλης (και έχοντας κάμποσες στροφές στο μοτέρ) αφήνω το γκάζι. Σε τέτοια περίπτωση, υπάρχει ζήτημα με το μπλοκέ; Μπορεί να αντιδράσει 'περίεργα'; Πχ να ανοίξει ή να κλείσει περίεργα το τόξο της στροφής;
Καταλαβαίνω πως στο χαρτί (ή στην...οθόνη καλύτερα! ) είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά αντιληπτά, αλλά προσπαθώ να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα όσο είναι αυτό εφικτό από εδώ, πριν αρχίσω να ψάχνω...εθελοντές να μου δανείσουν το μωρό τους για βόλτα!
(Ευχαριστώ πάντως για την προσφορά lefos )
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μετα το jazz, η καλυτερη επιλογη ειναι η 330.
ποιο jazz ????
-

-
μιας και είναι το post μου No 420 είπα να βάλω φώτο του κινητήρα της μ3 που βγάζει 420 αλόγατα

και μια ερώτηση:η νέα z4 έχει edl διαφορικό?? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:

τέσπα... δεν κατάλαβα....
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
και μια ερώτηση:η νέα z4 έχει edl διαφορικό??
Η 35 ναι...
Για τις άλλες δεν είμαι σίγουρος... -
Τη Παρασκευη καθομουν στο μπλακονι και ξαφνικα βλεπω μια πενταπορτη bmw να ξεπροβαλλει...Λεω αυτη η bmw ειναι πολυ κοντη για να ειναι η Χ6 ενω και το μπροστινο της μερος μου φαινοταν ξενο...
Τελικα με τα πολλα θυμηθηκα για την 5αρα τη gt, η οποια τελικα μου φανηκε πολυ αχαρη και πολυ τεραστια...
Πραγματικα σαν μια κοντη Χ6 -
-Με απασχολούν κυρίως αντιδράσεις που είναι μη αναμενόμενες... Να δώσω ένα παράδειγμα: μπαίνω σε στροφή με γκάζι (συνήθως φρενάρω αρκετά πριν την στροφή και μπαίνω με γκάζι αμέσως μετά το φρενάρισμα) και από λάθος εκτίμηση της καμπύλης (και έχοντας κάμποσες στροφές στο μοτέρ) αφήνω το γκάζι. Σε τέτοια περίπτωση, υπάρχει ζήτημα με το μπλοκέ; Μπορεί να αντιδράσει 'περίεργα'; Πχ να ανοίξει ή να κλείσει περίεργα το τόξο της στροφής;Θα σου απαντησω γρηγορα πως με 1-way μπλοκε, οπως το Quaife, δεν υπαρχει τετοιο ζητημα.
Για να καταλαβεις τις διαφορες, διαβασε αυτο απο wikipedia:
'If there is no additional coupling on over run, the LSD is 1 way. This is a safer LSD: as soon as the driver lifts the throttle, the LSD unlocks and behaves somewhat like a conventional open differential. This is also the best for FWD cars, as it allows the car to turn in on throttle release, instead of ploughing forward.[2]
If the LSD increases coupling in the same way regardless of whether the input torque is forward or reverse, it is a 2 way differential. Some drifters prefer this type as the LSD behaves the same regardless of their erratic throttle input, and lets them keep the wheels spinning all the way through a corner. An inexperienced driver can easily spin the car when using a 2 way LSD if they lift the throttle suddenly, expecting the car to settle like a conventional open differential.
If the LSD behaves somewhere in between these two extremes, it is a 1.5 way differential, which is a compromise between sportiness and safety'
Μετα απο αρκετες μερες οδηγησα το Μ5 μου το Σ/Κ και το καταχαρηκα. Να πω την αληθεια, παιρνω πισω αυτο που ειχα γραψει οτι το 330 πλησιαζει το Μ5, αφου ειναι τετοια η ροπη του V8 χαμηλα που το αυτοκινητο αντιδραει εντελως διαφορετικα. Απλα, το 330 εχει πιο 'αναλαφρη' αισθηση. Δεν παυει παντως να ειναι εκπληκτικο για καθημερινο σπορ αυτοκινητο.
ΥΓ. Οποτε οδηγαω το Μ5, σκεφτομαι πως δεν θελω πραγματικα να το δωσω... Οποιος ενδιαφερεται παντως, ας δει αυτο: viewtopic.php?f=9&t=38368
BMW FORUM