-
Και γιατι δεν μετρανε σε εξαμηνα? Β' εξαμηνο 2010
Του π@στη, μεχρι το τελος του χρονου θα εχει ερθει. -
Αντε να δουμε ποτε θα το φερουν και αυτο και το Sportage νισαφι πια, στην αμερικη παντως πουλαει πολυ καλα οπως και το καινουργιο sonata.
-
σημερα πηγα σε αντιπροσωπεια της hyundai και μου ειπαν οτι ο λογος που καθυστερει η αφιξη του ix35 ειναι γιατι περιμενουν να φυγει τo στοκ των tucson.και απ οτι υπολογιζουν κατα τον σεπτεμβριο θα ερθει(και βλεπουμε λεω εγω).μεχρι να κυκλοφορησει στην ελλαδα, θα βγει το επομενο μοντελο...
-
Σχεδιαστικα ποιος σας αρεσει ποιο πολυ ;Προσωπικα εξωτερικα μου αρεσει το sportage το θεωρω ποιο αλλα εσωτερικα ταμπλο (μεχρι να το δω απο κοντα) με χαλαει.Και η νεα μασκα της ΚΙΑ δεν ειναι οτι καλυτερο.Εκει προτιμω το hyundai.
-
Ο χρήστης varesanovits2 έγραψε:
σημερα πηγα σε αντιπροσωπεια της hyundai και μου ειπαν οτι ο λογος που καθυστερει η αφιξη του ix35 ειναι γιατι περιμενουν να φυγει τo στοκ των tucson.και απ οτι υπολογιζουν κατα τον σεπτεμβριο θα ερθει(και βλεπουμε λεω εγω).μεχρι να κυκλοφορησει στην ελλαδα, θα βγει το επομενο μοντελο...υπαρχει περιπτωση να παρει καποιος τωρα πια το τουσον;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
εχει χαζεψει ο Δαβαρης......... -
Ο χρήστης qash70 έγραψε:
Σχεδιαστικα ποιος σας αρεσει ποιο πολυ ;Προσωπικα εξωτερικα μου αρεσει το sportage το θεωρω ποιο αλλα εσωτερικα ταμπλο (μεχρι να το δω απο κοντα) με χαλαει.Και η νεα μασκα της ΚΙΑ δεν ειναι οτι καλυτερο.Εκει προτιμω το hyundai.Κρίνοντας από φωτογραφίες αισθητικά μου αρέσει περισσότερο το νέο Sportage με τις πιο κλασικές τετράγωνες γραμμές από τις καμπύλες του ix35. Το ίδιο και στο εσωτερικό που γενικά στα νέα Hyundai οι κονσόλες μου φαίνονται 'φλυαρες' ενώ στα Κια είναι πιο κλασικά.
υπαρχει περιπτωση να παρει καποιος τωρα πια το τουσον;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
εχει χαζεψει ο Δαβαρης.........Κάποτε υπήρχε ίσως και το δημόσιο για να ξεστοκάρει κάποιος!
Η προσφορά του δεν είναι και η 100% ευκαιρία ή τόσο δελεαστική. Με λιγότερο απο 25.000€ υπάρχουν και τα XTrail και Rav4 όταν στα 24.000€ κοστίζει το καλοεξοπλισμένο Tuscon.
Ας το βάλουν στα 18000€ με δώρο τα τέλη της 5ετίας και δωρεάν σέρβις και ισως φύγουν!
Φανταζομαι κάποιος που θέλει να ξεστοκάρει προσφέρει στο κόστος (άντε με λίγο κέρδος). Αλλιώς τα 'κρατάς' σε αλάνα να ... σκονίζονται!
Από την άλλη και το ιχ35 σε 2λιτρο θα έρθει αρχικά! Πόση παραπάνω κίνηση να έχει?
Οπότε μάλλον τον συμφέρει να μην ανοίγει νέους λογαριασμούς για το ιχ35 πριν αδειάσει απο τα Tuscon! -
Είναι απλό βρε παιδια...
Προωθεις το καινουργιο (ix35) στην αγορά που εχει τη δυναμική του φρέσκου για να πουλησεις και να το εκμεταλλευτεις οσο μπορεις και ταυτόχρονα διωχνεις τα αποθεματα του παλιού (Tuscon) διατηρωντας προσφορές και πολύ δελεαστικές τιμες για αυτους που απλα θελουν το φθηνότερο και δεν τους νοιαζει αν ειναι λιγο παλιότερο μοντέλο.
Η διαφοροποιηση θα γινει απο την τιμη...Δεν ειναι η πρωτη φορά που υπαρχουν ταυτόχρονα στην αγορα το παλιο με το καινουργιο μοντελο. Και στη συγκεκριμενη περίπτωση υπαρχει και το πλεονεκτημα οτι τα δυο μοντελα δεν εχουν το ιδιο ονομα και ετσι ειναι πιο ευκολο να συνυπαρξουν για λιγο.
Ολα τα αλλα ειναι ερασιτεχνισμοι και ελλειψη σεβασμου στον καταναλωτη, 'αποσιωπώντας' ενα νεο μοντελο που πουλαει σε ολο το κοσμο και κρυβωντας(?) το απο την ελληνικη αγορα.
Εκτος πια και το στοκ του Tuscon ειναι τεραστιο, που και παλι δηλωνει ερασιτεχνισμο(γιατι να εχουν τοσο μεγαλο στοκ? ειδικα οταν ηξεραν οτι ερχεται το ix35) και παλι δε θα φυγει, οσο και αν καθυστερουν το ix35.
Είναι χαζο να κρυβεις και να καθυστερεις το δυνατο σου χαρτι(ενω ταυτοχρονα μερα με τη μερα οι φοροι ανεβαινουν (απο 1 Ιουλη +2% ΦΠΑ) και η αγορα δυσκολευει γενικα). Ολοι περιμενουν ενα νεο μοντελο για να πουλησουν και αυτοι θελουν να ξεστοκαρουν πρωτα?
Η μονη τεχνικη ειναι επαναλαμβανω οι προσφορες στο παλιο ενω πουλαει το καινουργιο.
Και ας αποφασισει ο καταναλωτης... -
Η αγορα αυτοκινητου εχει πτωση 60% ,με τους ρυθμους θα παμε απο εδω και στο εξης τα αυτοκινητα που εχουν στοκ μεχρι ανα πουληθουν θα περασει παρα πολυ καιρος, οποτε δεν υπαρχειι περιπτωση να σκοτωθη ο Δαβαρης και ο ο καθε Δαβαρης να δωσει επιπλεον χρηματα και να τα εχει στις αποθηκες να τρωνε σκονη
-
Ολα τα αλλα ειναι ερασιτεχνισμοι και ελλειψη σεβασμου στον καταναλωτη, 'αποσιωπώντας' ενα νεο μοντελο που πουλαει σε ολο το κοσμο και κρυβωντας(?) το απο την ελληνικη αγορα.
Συμφωνω απολυτα η γνωστη κουτοπονηρια του ελληνα ξαναχτυπαει, τι νομιζουν οτι ζουμε στα '80's? Πλεον υπαρχει το internet, ο κοσμος ειναι ενημερωμενος για το τι κυκλοφορει, ουτε μια διαφημηση δεν εχουν στο site τους ποιον νομιζουν οτι κοροιδευουν. Μονο κακο κανουν στον ευαυτο τους αφου χαριζουν πελατες στο qasqai και τα συναφη.
-
Ίσως από μεριάς του καταναλωτή ίσως είναι λογικές οι αντιδράσεις, από την μεριά του επιχειρηματία όμως μήπως η είσοδος ενός νέου αυτοκινήτου (και σε εκατοντάδες ποσότητες) είναι επιπλέον στοκάρισμα στα ήδη στοκαρισμένα?
Από μεριάς Hyundai ακόμα και το Ι30 'σε τιμή που δεν λέγεται' όπως λέει η διαφήμιση παλευει να ξεστοκαριστεί για να έρθει το ... f/l με τις μικροδιαφορές!Ο χρήστης Mugen έγραψε:
... Μονο κακο κανουν στον ευαυτο τους αφου χαριζουν πελατες στο qasqai και τα συναφη.Σε καμία χώρα δεν έχει εμφανιστεί ακόμα ΙΧ35 με μικρότερο των 2000 κυβικών κινητήρα (και αυτά που περιμένουμε πρώτα στην Ελλάδα είναι τα 2λιτρα) ενώ το QQ φευγει ως 1,6 που οι διαφορές τους σε πάγια κόστη ... φτάνουν έως και χαοτικές.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ίσως από μεριάς του καταναλωτή ίσως είναι λογικές οι αντιδράσεις, από την μεριά του επιχειρηματία όμως μήπως η είσοδος ενός νέου αυτοκινήτου (και σε εκατοντάδες ποσότητες) είναι επιπλέον στοκάρισμα στα ήδη στοκαρισμένα?Εμεις ειμαστε με τον καταναλωτη ή με τον επιχειρηματια???
Φανταζομαι ολοι οι μεγαλοαντιπροσωποι θα εχουν και ενα σωρο αλλα προβληματα και μαλιστα σε καιρο κρισης! Προτεινω αντι να μας κανουν προσφορες στις τιμες, να τους δινουμε εμεις κατι παραπανω, μηπως τους ξελασπωσουμε τους 'κακομοιρους'!!
Παρεμπιπτοντως και ενα λίγο πιο γενικο σχολιο. Ολοι οι μεγαλοεπιχειρηματιες σε καιρο κρισης την επικαλουνται για να παρουν ενα σωρο μετρα ενταντιον του καταναλωτη και των εργαζομενων τους. Την περιοδο των 'παχιων αγελαδων' και οταν μοσχοπουλουσαν, δεν ηρθε κανεις τους ομως να πει 'τωρα παμε καλα, ας προσφερω κατι παραπανω' και απλα καρπωνονταν τα κερδη. Ετσι ειναι οι επιχειρησεις, εχουν θετικες και αρνητικες περιοδους. Και πρεπει αν εισαι σωστος στις θετικες να αποταμιευεις και να φροντιζεις για τις αρνητικες που τυχον θα ερθουν. Και οταν επι σειρα ετων εχεις υπερκερδη, δεν μπορεις με μια δυο κακες χρονιες να κλαιγεσαι... Αλλα αυτοι βαζουν τα κερδη στη τσεπη και τη χασουρα στον καταναλωτη και τον εργαζομενο... Ολα δικα τους!!
-
ωραια ολα αυτα που λες αλλα δεν αλλαζουν το γεγονος οτι ο Δαβαρης δεν φερνει το ix35 μεχρι να φυγει το στοκ του tuscon και του sportage.
Τα πραγματα ειναι απλα μεχρι να τελειωσει το υπαρχον στοκ δεν θα εισαχθουν τα ix35 και καινουργιο sportage.
Νομιζεις εαν υπηρχε το αμαξι τωρα στις εκθεσεις οτι θα γινοταν χαμος απο τις πωλησεις ? -
Ο χρήστης dinoaka έγραψε:
Ίσως από μεριάς του καταναλωτή ίσως είναι λογικές οι αντιδράσεις, από την μεριά του επιχειρηματία όμως μήπως η είσοδος ενός νέου αυτοκινήτου (και σε εκατοντάδες ποσότητες) είναι επιπλέον στοκάρισμα στα ήδη στοκαρισμένα?
Εμεις ειμαστε με τον καταναλωτη ή με τον επιχειρηματια???
Για το 'εμείς' δεν έχω απάντηση. Για το 'εγώ' όμως απο την μεριά του καταναλωτή και λάτρης του αυτοκινήτου με συμπάθειες και αντιπάθειες.
Γενικά δεν έχω καμιά σχέση, επαγγελματική ή άλλη με τον χώρο του αυτοκινήτου και καμία απολύτως γενικά με το εμπόριο. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Για το 'εμείς' δεν έχω απάντηση. Για το 'εγώ' όμως απο την μεριά του καταναλωτή και λάτρης του αυτοκινήτου με συμπάθειες και αντιπάθειες.
Γενικά δεν έχω καμιά σχέση, επαγγελματική ή άλλη με τον χώρο του αυτοκινήτου και καμία απολύτως γενικά με το εμπόριο.Δεν υπονοησα κατι για καποιον ειδικα...
Αλλωστε δεν μπορω να ξερω ποιος ειναι ο καθενας...
Αυτό που ήθελα να δηλωσω ειναι οτι γενικα όλοι 'εμείς' που γραφουμε και ανταλλάσουμε αποψεις και γνωσεις σε ενα δημόσιο φορουμ, υποτιθεται οτι είμαστε απλοι πολιτες/καταναλωτες που μας αρεσει γενικα ο χωρος του αυτοκινητου ή το συγκεκριμενο θεμα στο ποστ που γραφουμε. Αρα αντιπροσωπευουμε και υπερασπιζομαστε τα συμφεροντα και τα 'δικιο' του απλου καταναλωτη... Και πιστευω πως τη γνωμη του απλου πολιτη/καταναλωτη θελει να εκφρασει κυριως αυτο εδω το φορουμ(οπως και καθε αλλη ελευθερη συζητηση)Απο κει και περα, ειναι πιθανο, καποιοι εδω μεσα να εχουν αμεση ή εμμεση επαγγελματικη σχεση με το χωρο του αυτοκινητου. Αν αυτο συμβαινει, ειναι φανερο οτι σε ορισμενα θεματα δεν θα εχουν την αντικειμενικοτερη τοποθετηση και γνωμη. Ωστοσο κανεις δεν μπορει να τους αρνηθει να γραφουν φυσικα και να μοιραστουν ισως και τις πιο ειδικες γνωσεις τους ανα περιπτωση. Ειναι ομως σιγουρο οτι δε πρεσβευουν το μεσο καταναλωτη και ισως σε καποιες περιπτωσεις (για να ειμαστε δικαιοι) θα επρεπε να δηλωνουν και την ιδιοτητα τους(ωστε να βαραινει ή οχι, αναλογα και η γνωμη τους).
Συμπερασματικα και εκ προοιμίου, θεωρώ οτι εδω μεσα εκφραζουμε και προωθουμε τις αποψεις και τα συμφεροντα του απλου πολιτη/καταναλωτη.
Και οχι φυσικα του καθε επιχειρηματια του χωρου(αυτος ας παει να γραψει στο φορουμ του συλλογου αντιπροσωπων αυτοκινητου κλπ κλπ κλπ) -
Marketing Tactic: Βάλε στο TUCSON μία τιμή SHOCK (€15,000) !!! και βγάλε μία διαφήμιση 5 sec που να το ανακοινώνει για αγορά μέχρι τέλος Αυγούστου! Μετά έλα και πες μου αν ξεστοκάριστηκε η αγορά...!!! και μετά έλα με το Hyundai ix35 και πούλα στην τιμή που θεωρείς λογική και ανταγωνιστική (όχι παραπάνω...), Μέζεψε όλο το χαρτί από την αγορά...και μετά κάνε σωστό marketing για να κρατήσεις τους πελάτες σου...
όχι όπως κάνεις τώρα που σου στέλνουμε ακόμα και e-mail στο site και δεν μπαίνεις στον κόπο να απαντήσεις Mr. Hyundai.gr! -
Ο χρήστης TimosP έγραψε:
Marketing Tactic: Βάλε στο TUCSON μία τιμή SHOCK (€15,000) !!! και βγάλε μία διαφήμιση 5 sec που να το ανακοινώνει για αγορά μέχρι τέλος Αυγούστου! Μετά έλα και πες μου αν ξεστοκάριστηκε η αγορά...!!!Kαι μετα θα κανουν χαρακιρι ολοι οσοι εχουν ηδη αγορασει τουξον καθως θα εχει μηδενιστει η αξια του σαν μεταχειρισμενο.
-
Bill αυτή είναι μια τακτική της Hyundai που κάνει εδώ και χρόνια! (Απ' ότι έχω παρατηρήσει).
Κάποτε το Matrix ξεκίνησε έως και τα 18000€ για να φτάσει στα 11000€, το Ι30 όταν πρωτοήρθε να είναι το βασικό στα 15000€ και τωρα σε 'τιμή που δεν λέγεται' (που φανταζομαι γύρω στα 13000€ και ίσως πολλά να λέω), το SantaFe απο τα 35000€ και, να είναι στα 25.000€ τα ίδια και το Sorento, τα ίδια και το Tuscon/Sportage.
Η ίδια η εταιρία απαξιώνει εδώ και χρόνια τα μτχ της λόγω των μειώσεων στις τιμές της.Dinoaka συμφωνώ απολυτα μαζί σου απλώς δεν ήθελα να 'παρερμηνευτή' η αποψη μου ως ... επιχειρηματική αποψη!
Εγώ πάντως αν μου έλεγαν ότι με 15000€ παίρνω το Tuscon, θα το έπαιρνα, θα το 'παντρευόμουν' και με τα ρεστα ... θα πλήρωνα πάγια και καταναλώσεις για αρκετά χρόνια.
-
Παιδιά συγγνώμη αλλά είστε σοβαροί με όσα λέτε περί μάρκετινγκ κτλ; Αν ο Δάβαρης καθυστερεί τα νέα ΙΧ35 και Sportage για να ξεστοκάρει νομίζεται πως θα τσιμπήσουν πολλά κορόιδα στην εποχή της πληροφόρησης που ζούμε;
+1.000 στον φίλο που είπε πως καλύτερα να έχει στην αγορά και τα δυο (πρώην & νυν) μοντέλα και ο καθένας να επιλέξει ανάλογα. Ή το καινούργιο ή το παλιό με μια γενναία έκπτωση. Τώρα απλά κανείς δεν θα αγοράζει και μάλιστα μπορεί να στρέφεται σε άλλες αγορές πχ Qasqhai οπού κι εκεί για να τα λέμε όλα τους έχει φάει η μ@λ@κι@ αφού αντί να πουλάνε παράλληλα ατμοσφαιρικά και τούρμπο πουλάνε μόνο τα πρώτα.
Όσο για τα μεταχειρισμένα από τη στιγμή που βγαίνει νέο μοντέλο οι τιμές θα πέσουν έτσι κι αλλιώς και φυσικά κανείς δεν πρέπει να παραπονιεται όταν επιλέγει εταιρίες που έχουν παρόδοση τέτοιου είδους προσφορών πχ ΚΙΑ, Hiundai, Mazda κτλ.
Τέσπα, και τα δύο είναι πάρα πολύ όμορφα αμάξια και είναι πραγματικά κρίμα για κάποιον που έχει ειδικά στην εποχή που ζούμε ζεστό χρήμα να μην μπορεί να τα αγοράσει.
-
Ενδεικτικά οι τιμες σε Γερμανια :
http://www.hyundai.de/konfi/konfi
Για να δούμε και στην Ελλάδα ποσο θα παει ....
-
Τελικά μάλλον ακολουθεί το δρόμο του marketing ο Mr. Hundai Hellas, γιατί μόλις είδα έντυπη καταχώρηση όπου TUCSON & SANTA FE δίνονται με νέες μειωμένες τιμές €18.800 (από €22.900) και €24.600 (από €34.100) αντίστοιχα!!! Ξεκίνησε ο πόλεμος...μπας και έρθει κάποια στιγμή το ix35...Για να δούμε...
Hyundai ix35 2011