-
Δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση. Απλά δυσαρεστήθηκα διαβάζοντας τα δύο τελευταία άρθρα του κ. Ρουμελιώτη στον Αντίλογο του Ιουνίου και του Ιουλίου. Τι έχουν να προσφέρουν στον αναγνώστη?
-
Δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση. Απλά δυσαρεστήθηκα διαβάζοντας τα δύο τελευταία άρθρα του κ. Ρουμελιώτη στον Αντίλογο του Ιουνίου και του Ιουλίου. Τι έχουν να προσφέρουν στον αναγνώστη?
-
-
Γιά τό ένθετο τίποτα;
Αυτό μέ ενόχλησε περισσότερο.Καί η αναφορά σέ κάποιο ριάλιτι αυστραλέζικο. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γιά τό ένθετο τίποτα;
Αυτό μέ ενόχλησε περισσότερο.Καί η αναφορά σέ κάποιο ριάλιτι αυστραλέζικο.νομίζω είχε ξαναμπεί παρόμοιο ένθετο στο παρελθόν. με ενόχλησε κι εμένα, και ούτε που το άνοιξα.
-
Ο χρήστης Ιωάννης έγραψε:
Δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση. Απλά δυσαρεστήθηκα διαβάζοντας τα δύο τελευταία άρθρα του κ. Ρουμελιώτη στον Αντίλογο του Ιουνίου και του Ιουλίου. Τι έχουν να προσφέρουν στον αναγνώστη?'Οτι και οι άλλοι του Αντίλογου.
Για κάποιους φαντάζομαι πολλά, για κάποιους άλλους την αδιαφορία. Προσωπικά εμένα μου είναι αδιάφορος. Ώρες-ώρες μπορεί και να έχει πλάκα ο Ρουμελιώτης, αλλά επί της ουσίας ελάχιστα πράγματα (και ενίοτε εκνευριστικός)
Δεν μας αρέσει κάτι; Προσπερνάμε .... -
Συμφωνώ με τον gvala, διαφωνώντας μοναχά στο ότι εμένα μου αρέσει ο Ρουμελιώτης. Θεωρώ το Μιχαηλίδη πολύ πιο βλαμμένο και επικίνδυνο (χωρίς να παίρνει τα πρωτεία από τον Σωμερίτη).
De gustibus non disputandum... -
Να αλλάξει χαρακτήρα ο αντίλογος! Πολύ συχνά βλέπω άρθρα π.χ. του κ. Αναστασιάδη και της κ. Βιτάλη τα οποία πραγματεύονται ανούσια περιστατικά της καθημερινότητας (με χιουμοριστικό ύφος ενδεχομένως). Είμαι σίγουρος πως λίγο-πολύ έχουμε συνηθίσει και δε μας κάνει άσχημη εντύπωση. Τουλάχιστον να συνειδητοποιήσουμε ότι απλά χάνουμε το χρόνο μας διαβάζοντάς τα.
-
Αν εξαιρέσουμε τα πολιτικού/ενημερωτικού περιεχομένου άρθρα που ευτυχώς εξακολουθεί να έχει ο Αντίλογος, αυτά που έχω δει τους τελευταίους μήνες για μένα είναι απογοητευτικά.
Όσον αφορά δε τους Σωμερίτη, Αναστασιάδη και Μάργαρη (του οποίου το επιστημονικό επίπεδο σηκώνει πολλή αμφισβήτηση)... Ανεπαρκέστατοι από κάθε άποψη, ενώ διακρίνω και εντονότατη εμπάθεια στα γραπτά τους.
Της Βιτάλη τα κείμενα μου ήταν πάντα αδιάφορα ούτως ή άλλως. Χιουμοριστικά ίσως, αλλά δεν είχαν το κάτι παραπάνω να προσφέρουν, αυτό το κάτι που θα με κάνει να τα προσέξω ή να τα θυμάμαι αργότερα.
Το ένθετο το βρήκα παγερά αδιάφορο και ανούσιο. Φανταστείτε ότι το άνοιξα πέντε μέρες αφού πήρα το περιοδικό. Άλλωστε, οι 4 Τροχοί, εξ όσων γνωρίζω, δεν είναι ELLE, Marie Claire ή Cosmopolitan, συνεπώς αποστολή τους δεν είναι να αποτελούν περιοδικό ποικίλης ύλης και ελαφράς 'αρθρογραφίας'.
-
Συμφωνώ με το skullone σε γενικές γραμμές, αλλά ... δεν ξέρω ... το θεωρώ κάπως too much να γράφουν όλοι οι αρθρογράφοι για πολιτικά ζητήματα. Ναι, εννοείται πως χρειάζονται και πως ταιριάζουν με το πνεύμα του pilot και του Αντιλόγου, αλλά ... πώς να το πω... ε, και λίγος χαβαλές δεν βλάπτει, φυσικά χωρίς να το τραβάμε στο άλλο άκρο, έτσι;
-
Δεν είναι απαραίτητο να γράφουν για καθαυτό πολιτικά θέματα. Θεωρώ όμως απολύτως απαραίτητο για μένα να διαβάζω σε ένα περιοδικό του κύρους των 4Τ άρθρα τα οποία να με κάνουν να προβληματίζομαι όχι για το αν ο αρθρογράφος έχει τίποτα μες στο κεφάλι του, αλλά επί των θεμάτων που ο αρθρογράφος θέτει επί τάπητος.
Θεωρώ απολύτως απαραίτητη την παράθεση επιχειρηματολογίας, δομημένης σκέψης, προσεκτικά συντεταγμένης και ορθογραφημένης (και, παρακαλώ, ΟΧΙ μπαμπουινιώτικες αυθαιρεσίες τύπου 'αφτί' και 'αβγό'!!! ), που να μαρτυρά ότι ο αρθρογράφος έχει νοημοσύνη αρκετά ανώτερη του μέσου όρου και ότι, επιπλέον, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ.
Η αρθρογραφία μπορεί να είναι ακόμη και καθαρά αυτοκινητιστική, αλλά να είναι επιπέδου Καθημερινής σε ποιότητα ΚΑΙ να έχει και ευφυές χιούμορ. Διαβάστε, λ.χ., στο Octane, τις στήλες του Stirling Moss και του Rowan Atkinson, η, στο Thoroughbred and Classic Cars, τη στήλη του Martin Buckley.
Εάν κάποιοι που γράφουν μόνο και μόνο για να γεμίζουν σελίδες μεταξύ διαφημίσεων φύγουν και αντικατασταθούν από σοβαρούς συντάκτες (στους οποίους παρακαλώ να παραχωρηθεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ σελίδα, εάν χρειαστεί και δύο, όπως παλιά), επανέλθουν τα τεχνολογικά θέματα (και μην ξανακούσω ότι... 'δεν πουλάνε'! Το R&D πουλάει περισσότερο απ'όσο περίμενε η Mototech, άρα ενδιαφέρον υπάρχει!) και φύγει αυτό το άνευ εμπνεύσεως κόμικ, τότε οι 4Τ θα έχουν ελπίδες να προσεγγίσουν πάλι ένα υψηλών απαιτήσεων κοινό.
-
Στα τελευταία 5 τεύχη των 4Τ εγω διακρίνω ένα συνεχές 'ψάξιμο'!
Επειδή ότι δεν αλλάζει,πεθαίνει,έτσι και οι 4Τ πρέπει να ψάχνουν συνέχεια τρόπους να διαφοροποιήσουν αυτό που προσφέρουν στο κοινό!
Και η κυκλοφορία δείχνει αν τελικά οι κινήσεις ηταν σωστές ή όχι!!
Πάντως αυτό που με χάλασε ηταν το κόμικ!
Για τους αρθρογράφους,το εχω ξαναπεί,τους διαβάζω όλους!Μ' αρέσουν ή όχι!!Θέλω να ξέρω τι έχει να πει ο καθένας τους και τι θέσεις παίρνουν!
Τον μόνο που δεν μπόρεσα να διαβάσω ποτέ ήταν εκείνος ο αμίμητος ΕλληνοΒυζαντινοΧριστιανοΔιανοούμενος!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τον μόνο που δεν μπόρεσα να διαβάσω ποτέ ήταν εκείνος ο αμίμητος ΕλληνοΒυζαντινοΧριστιανοΔιανοούμενος!!!Έπρεπε να'σουν τριτοδεσμίτης για να τον διαβάσεις! Έτσι κι αλλιώς, μολονότι μερικές φορές έλεγε σωστά πράγματα, συνήθως δεν έχανες και πολλά αν δεν τον διάβαζες...
Η χρήση της γλώσσας εκ μέρους του όμως ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, έστω και ως απλή άσκηση.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάντως αυτό που με χάλασε ηταν το κόμικ!δε με χάλασε, αλλά σίγουρα δε με έφτιαξε, ειδικά σε σύγκριση με τους ανεπανάληπτους screwdrivers του drive (το μόνο κομμάτι του περιοδικού μαζί με τα κομμάτια της...πόπης που πάντα διαβάζω).
πείτε με αυστηρό, αλλά το τελευταίο τεύχος των τροχών -πλην των εκπληκτικών φωτογραφιών από το ακρόπολις- με άφησε κάπως αδιάφορο, ειδικά σε σύγκριση με πρόσφατα τεύχη (όπως εκείνο με τις χρονομετρημένες δοκιμές των gti στο μέγαρο). κάπως χλιαρό μού φάνηκε
η ιδέα πίσω από τον αντίλογο είναι καλή. η υλοποίηση όμως κάπου σκαλώνει. αν το παρομοίαζα με συνταγή, θα έλεγα ότι ξέρουμε τι γεύση θέλουμε να επιτύχουμε, αλλά μας λείπουν τα υλικά. ίσως λιγότεροι και πιο αυστηρά επιλεγμένοι αρθρογράφοι να είναι αυτό που χρειάζεται;
-
Το πολύ δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις Τάσο είναι η δοσολογία!!
Δεν είναι δυνατόν να ευχαριστηθούν όλοι!!Αρα πρέπει να κάνεις τους απαραίτητους συμβιβασμούς!!Η κυκλοφορία και η αποδοχή του κοινού πάντως δικαιώνει την όλη προσπάθεια!
Να πω και κάτι...αυτό που εχω ψιλοσταματήσει να διαβάζω είναι ο Αντίλογος!!
Ενω αντίθετα μου αρέσει πολύ το δισέλιδο με τα καρφιά και τις αναφορές σε αυτά που γίνονται μέσα στο περιοδικό!Ισως να είναι οτι ξέρουμε πια κάποιους από τους συντάκτες...ίσως οτι βγαίνει ενα οικογενειακό παρεϊστικο κλίμα....δεν ξέρω τι....αλλά μ' αρέσει!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ενω αντίθετα μου αρέσει πολύ το δισέλιδο με τα καρφιά και τις αναφορές σε αυτά που γίνονται μέσα στο περιοδικό!Ισως να είναι οτι ξέρουμε πια κάποιους από τους συντάκτες...ίσως οτι βγαίνει ενα οικογενειακό παρεϊστικο κλίμα....δεν ξέρω τι....αλλά μ' αρέσει!!( Θα συνιστούσα μια ανάγνωση του 0-300, για ΤΟ υφος και κυρίως για ΤΗΝ 'φρεσκάδα')
-
Επιπλέον, ο Κ.Κ.,παρότι θα ισχυριστεί το αντίθετο,
μοιάζει 'εγκλωβισμένος'. Κάθε 'εν λευκώ' σου επιφυλάσσει μία
περιπλάνηση στα αθώα χρόνια της δεκαετίας του ΄60, μία ανάδρομή
στις προφητείες της δεκαετίας του ΄80 -που εκπληρώνονται με τον
χειρότερο τρόπο-, τον τεχνολογικό μεσαίωνα που μας πνίγει κλπ κλπ.
Καλά όλα αυτά, αλλά η επανάληψη μάλλον κουράζει. Ας δώσει μια νέα
πνοή στα κείμενά του. -
Ο χρήστης Ιωάννης έγραψε:
Επιπλέον, ο Κ.Κ.,παρότι θα ισχυριστεί το αντίθετο,
μοιάζει 'εγκλωβισμένος'. Κάθε 'εν λευκώ' σου επιφυλάσσει μία
περιπλάνηση στα αθώα χρόνια της δεκαετίας του ΄60, μία ανάδρομή
στις προφητείες της δεκαετίας του ΄80 -που εκπληρώνονται με τον
χειρότερο τρόπο-, τον τεχνολογικό μεσαίωνα που μας πνίγει κλπ κλπ.
Καλά όλα αυτά, αλλά η επανάληψη μάλλον κουράζει. Ας δώσει μια νέα
πνοή στα κείμενά του.Δεν εχω δει καμμιά προφητεία να εκπληρώνεται!Ειδικά όσες αφορούσαν την Τουρκία!!
-
Προσωπικα δεν διαβαζω ποτε τον αντιλογο. Τους 4Τ τους παιρνω καθαρα για ενημερωση πανω στο αυτοκινητο και δεν με ενδιαφερει ποια ειναι η γνωμη του Χ και του Υ για την Τουρκια, για το Ελληνικο Δημοσιο κλπ.
ο Κ.Κ οντως κουραζει αφου καταφερε να κουρασει εμενα που εχω διαβασει μονο 3-4 editorials , νιωθω οτι επαναλαμβανεται. -
Θα διαφωνήσω...
Η κυκλοφορία ΔΕΝ δείχνει αν οι κινήσεις είναι σωστές ή όχι, αλλά αν είναι ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ή όχι...
Γιατί σύμφωνα με την κυκλοφορία και λίγο πορνουδάκι καλό κάνει, το οποίο όμως δεν πιστεύω πως προσφέρει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ σε ένα περιοδοκό αυτοκινήτου.
Το νέο μέλος του Αντίλογου