-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εκείνο που ευχομαι είναι να έχει μια λογική Dacia στο aftersales του σκεφτόμενος την αλλαγή ιμάντα στα 90.000 χλμ που όταν το βίωνα στο Megane κάθε 60.000 χλμ με έπιανε ... ανατριχίλα!
.Δεν κατάλαβα τι εννοείς, σε ανάγκαζαν να το αλλάξεις νωρίτερα για να έχουν κέρδος ή χάλαγε και αναγκάστηκες να το αλλάζεις νωρίτερα ?
Προφανως το κόστος συντήρησης πρέπει να είναι Dacia και όχι Renault ! Αλλά θα ειναι ανεβασμένο γιατι είναι SUV και όπως κάπου γραφει ενας Άγγλος δημοσιογράφος 'όλα καλά, αλλα δεν καταλαβαίνω γιατι το Duster φτιαγμένο από τα ιδια υλικά με το Logan απέκτησε διπλή τιμή'.
-
Γιατί το περιτύλιγμα μετράει, πως να το κάνουμε.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Εκείνο που ευχομαι είναι να έχει μια λογική Dacia στο aftersales του σκεφτόμενος την αλλαγή ιμάντα στα 90.000 χλμ που όταν το βίωνα στο Megane κάθε 60.000 χλμ με έπιανε ... ανατριχίλα!
.Δεν κατάλαβα τι εννοείς, σε ανάγκαζαν να το αλλάξεις νωρίτερα για να έχουν κέρδος ή χάλαγε και αναγκάστηκες να το αλλάζεις νωρίτερα ?
Στα μοντέλα του 2000 (που ήταν και το δικό μου) αλλά και στα παλαιότερα η συχνότητα αλλαγής ιμάντα χρονισμού ήταν κάθε 60.000 χλμ. Πολύ αργότερα την έκαναν (την συχνότητα αλλαγής) κάθε 90.000 χλμ.
-
Καλημέρα,
Ηρθε
Μολις ειδα μια νταλικα φορτωμενη με Duster ,δυστηχως δεν προλαβα να βγαλω φωτογραφια , αν και γενικα το θεωρω ψιλοασχημο απο κοντα που το ειδα μου φανηκε καλο ειδικα σε καφε χρωμα ειναι -
-
Να ρωτήσω κάτι άσχετο; Ο ιμάντας θεωρείται κάτι το κακό; Είναι καλύτερο να έχει πχ καδένα; Πόσο κοστίζει η αλλαγή;
-
Απο προσωπική εμπειρία, κακός δεν είναι. Εξτρα κέρδος στα συνεργεία είναι με σχετικά υψηλό το κόστος στην εργασία και όχι στα ανταλλακτικά. Και κάποτε που έλεγαν για αλλαγές κάθε 60.000 χλμ ήταν και αρκετά συχνές. Τωρα οι περισσότεροι λένε αλλαγές κάθε 90.000 χλμ ή και πιο μετά.
Η καδένα απ΄οτι ξέρω δεν απαιτεί αλλαγή ή συντήρηση προς λύπη των αντιπροσώπων και συνεργείων. -
η καδενα δεν απαιτει αλλαγη ,για συντηρηση δεν ξερω .Προσωπικα εχω 185.000km και δεν εχω αλλαξει ιμαντα , στις 150.000km που τον ειχε δει ο μηχανικος μου ειχε πει οτι ηταν ενταξει και θα τον ξαναβλεπαμε εαν θελει αλλαγη στις 200.000km
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
η καδενα δεν απαιτει αλλαγη ,για συντηρηση δεν ξερω .Προσωπικα εχω 185.000km και δεν εχω αλλαξει ιμαντα , στις 150.000km που τον ειχε δει ο μηχανικος μου ειχε πει οτι ηταν ενταξει και θα τον ξαναβλεπαμε εαν θελει αλλαγη στις 200.000kmΓια τι αυτοκίνητο μιλάμε;
-
Hyundai accident accent του 1997 μοντελο
-
Πρέπει να είναι μοναδική η δική σου περίπτωση.
Σε δικούς μου (ιμάντες) έβλεπα ήδη απο τα 60.000 χλμ να είναι ξεραμένοι ενω πολλοί μου έλεγαν ότι και το πλαστικό ρουλεμάν δεν αντέχει και υπερβολές. -
Αληθεια δεν εχω αλλαξει ιμαντες , σε καθε μεγαλο σερβις (ανα 15.000 ενα μικρο - ενα μεγαλο σερβις ) που παω ο μηχανικος τους κοιταει και δεν ειχε κρινει μεχρι στιγμης οτι χρειαζετε αλλαγη ! τωρα ή εχω πεσει σε κανα αλμπάνη και θα παρω το μοτερ στο χερι ή δεν εχει φθαρει τοσο πολυ ακομα που να απαιτει αλλαγη , απο την στιγμη που μου λεει ο τυπος οτι ακομα ειναι οκ δεν τον αλλαζω
-
Από την επόμενη εβδομαδα στις εκθέσεις (τα 4χ2)!
-
Ο χρήστης surudos έγραψε:
Από την επόμενη εβδομαδα στις εκθέσεις (τα 4χ2)!θα το επισκεφθωμεν...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στα μοντέλα του 2000 (που ήταν και το δικό μου) αλλά και στα παλαιότερα η συχνότητα αλλαγής ιμάντα χρονισμού ήταν κάθε 60.000 χλμ. Πολύ αργότερα την έκαναν (την συχνότητα αλλαγής) κάθε 90.000 χλμ.
Εκεινη την εποχη ηταν φυσιολογικο για ολα τα μοντελα να κανουν την αλλαγη τοτε...Σε Bora φιλου που δεν τους αλλαξε καπου στα 80.000 κοπηκε και φανταζεσαι τη καταστροφη...
Βεβαια στο dacia που χρησιμοποιουν τους παλιοτερους κινητηρες της Renault δεν ξερω αν εχουν κανει καμια αλλαγη στο θεμα ιμαντες... -
από σήμερα στο Ελληνικό site της εταιρίας υπάρχει μία παρουσίαση χωρίς όμως πολλά στοιχεία
-
Για εμένα αν ποτέ πάρω άλλο αμάξι (πέραν του υπάρχοντος) το Duster θα αποτελέσει μια από τις επιλογές μου. Έχοντας ξοδέψει αρκετά λεφτά σε πιο επώνυμα και ακριβά αυτοκίνητα και ειλικρινά καταλήγοντας 'δούλος' τους πλέον αντιμετωπίζω τα αυτοκίνητα περισσότερο ως εργαλεία και λιγότερο ως προέκταση της προσωπικότητας μου.
Και το Duster δείχνει να είναι ένα τίμιο εργαλείο που με καλύπτει 100% και έχει και ελπίζω να διατηρήσει μια πάρα πολύ καλή τιμή και να μην πάρει την ανιούσα όπως πχ κάτι Terios και ειδικά το Tiguan που είχε ξεκινήσει από τα 27.000€ και τώρα παίζει πάνω από 32.000€ η βασική έκδοση.
-
Καλά το Tiguan ειναι μια παπαρδέλα και τίποτα άλλο... και ναι, οποιος παει να δωσει 32 χιλιαρικα για αυτή την παπαρδέλα, ειναι το λιγότερο παπάρας...
'Ακου 32 χιλίαρικα για αυτό το σκατό...
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Αληθεια δεν εχω αλλαξει ιμαντες , σε καθε μεγαλο σερβις (ανα 15.000 ενα μικρο - ενα μεγαλο σερβις ) που παω ο μηχανικος τους κοιταει και δεν ειχε κρινει μεχρι στιγμης οτι χρειαζετε αλλαγη ! τωρα ή εχω πεσει σε κανα αλμπάνη και θα παρω το μοτερ στο χερι ή δεν εχει φθαρει τοσο πολυ ακομα που να απαιτει αλλαγη , απο την στιγμη που μου λεει ο τυπος οτι ακομα ειναι οκ δεν τον αλλαζωΑλλο συνεργειο επειγοντως..Με το ματι δε φαινεται η ζημια..
Και μες τη βδομαδα ιμαντες..Χωρις καμια υπεβολη και εντελως φιλικα..
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Καλά το Tiguan ειναι μια παπαρδέλα και τίποτα άλλο... και ναι, οποιος παει να δωσει 32 χιλιαρικα για αυτή την παπαρδέλα, ειναι το λιγότερο παπάρας...'Ακου 32 χιλίαρικα για αυτό το σκατό...
Το νού σου ε ! Γιατι και εγω οταν ειχα πει κατι αντιστοιχο για τους ιδιοκήτες αυτοκινήτων ειδικών εκδόσεων αυτόκινητων της smart π.χ smart brabus ή ακομα χειροτερα smart crossblade τα οποια στοιχιζουν 30-32.000€ + ενας ιδιοκτητης smart crossblade ειχε κανει εγγραφη στο φορουμ μονο και μονο για αν μου ζητησει τον λογο που τους ειπα χαζους και οτι η επιλογη τους ειναι ηλιθια
Αλλο συνεργειο επειγοντως..Με το ματι δε φαινεται η ζημια..
Και μες τη βδομαδα ιμαντες..Χωρις καμια υπεβολη και εντελως φιλικα..
υποτίθεται οτι είναι και εξουσιοδοτημένος και παω εκει χρονια τώρα , anyway με ψιλοαγχωσες και θα φροντισω να περασω απο την αντιπροσωπεια να τους το πω.
Dacia Duster