-
Μήπως αντί για 'έρευνα κατανάλωσης' να ονομάσουμε το thread 'Σαφάρι Οικονομικής Οδήγησης'??
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
:....
και
.....
Αποκλείεται να είναι μεικτή κατανάλωση αυτή, σε μεικτές συνθήκες.......πιο πολύ για Μ.Ο σε κατάβαση (με προηγούμενο μηδενισμό BC) με 6η χωρίς γκάζι μοιάζει.......μην δουλευόμαστε μεταξύ μας.....
ΥΓ: Κι εγώ έχω μια φωτό με 2,8l/100Km αλλά δεν σημαίνει τίποτα......
Δεν ήταν με μηδενισμό. Πριν είχα ανέβει με 10κάτι. Φάγαμε στην πλατεία και μετά στο γυρισμό έγραψε αυτό. Όποτε κατέβεις Αθήνα έγραψα ποια είναι η διαδρομή τσεκαρέ το. Αλλά θα κατεβαίνεις με χάιδεμα γκαζιού και 80+ στο κοντέρ.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Είχα κάνει χαζομάρα με τις ρυθμίσεις. Μπα κυριλέ με 80+ κατέβαινα...
Χιουμορ κανω.
Η διαδρομή πάντως είναι συγκεκριμένη για όποιον θέλει να δοκιμάσει. Εκκίνηση από πλατεία Π.Πεντέλης και κατηφορίζουμε τον κεντρικό δρόμο. Το 4,6 το είδα στο φανάρι της Ν.Πεντέλης και το 3,5 διαμορφώθηκε στο φανάρι της Αναπαύσεως. Ιδανικές συνθήκες καθημερινές αργά το βράδυ που δεν έχει καθόλου κίνηση.
Το καλοκαίρι θα κατέβω με τη Νίτσα από το Σέλι και σας έχω, με λιγότερο από ένα λίτρο και καλή μέση ταχύτητα για 26-28χλμ μέχρι τη Βέροια...
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
σε flat δρόμο με 3 ταχύτητα και με το Cruise control ενεργοποιημένο στα 50 Km/h γιατί τα στρουμφάκια τη στήνουν πάντα σε αυτό το δρόμο{Βεροια-Μακροχώρι}Μήπως ήσουν στο 'ring;
-
-
στο ring νομιζω οτι το οριο ειναι 59
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Είναι σε απόσταση 28 χιλιομέτρων χωρίς κατηφόρα κινούμενος χαλαρά με 1000 έως 1200 στροφές ελέω CVT (με 1000 στροφές 55 χιλιόμετρα) .
Την άλλη φορά που θα το κάνεις, βάλε και τις άλλες ενδείξεις της απόστασης και της Μ.Ω.Τ (μαζί με εμφάνιση ώρας)......
Δυστυχώς στο iQ δεν γίνεται.Δεν έχει μέση ταχύτητα και μπορείς να δείς μόνο μία ένδειξη την φορά.Πάντως σε επαρχιακό δρόμο με ταχύτητες μέχρι 100 χλμ άνετα πετυχαίνεις καταναλώσεις κάτω από 5 λίτρα....
Άλλο το 5 και άλλο το 3,8.....για το 2ο μιλάω.....
Δεν ήταν με μηδενισμό. Πριν είχα ανέβει με 10κάτι. Φάγαμε στην πλατεία και μετά στο γυρισμό έγραψε αυτό. Όποτε κατέβεις Αθήνα έγραψα ποια είναι η διαδρομή τσεκαρέ το. Αλλά θα κατεβαίνεις με χάιδεμα γκαζιού και 80+ στο κοντέρ.
Να ανέβηκες μια διαδρομή και να είχε 10κάτι και μετά να έπεσε - στην ίδια διαδρομή αλλά κατηφόρα - στο 3,5.......μόνο σβηστό αγαπητέ......
Να κατέβω Αθήνα αποκλείεται, δεν επιτρέπονται diesel εκεί....
ΥΓ: Έχω δει - όπως είπα και πιο πάνω - Μ.Ο τα 2,8l/100Km στην κατάβαση του Λαϊλιά (20+ ΚΜ).......δεν σημαίνει απολύτως τίποτα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
http://img717.imageshack.us/img717/4967/dsc01260k.jpg
σε flat δρόμο με 3 ταχύτητα και με το Cruise control ενεργοποιημένο στα 50 Km/h γιατί τα στρουμφάκια τη στήνουν πάντα σε αυτό το δρόμο{Βεροια-Μακροχώρι}Μήπως ήσουν στο 'ring;
οι έξυπνοι έχουν βάλει όριο 50km/h σε ένα δρόμο με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση με διαχωριστική μπαριέρα.τη στήνουν πάρα πολύ συχνά εκεί.Πολλοί γνωστοί μου έχουν φάει πρόστιμο σε αυτό το σημείο.
-
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
:whistlink:3 φορές πάνω από το όριο ήσουν όταν σε καλούσε η μητέρα φύση?????????
-
Τότε δεν με πιάσανε ...
-
αποσταση 320 κμ
καταναλωση ανα 100κμ 3,746 -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
αποσταση 320 κμ
καταναλωση ανα 100κμ 3,746Με παπί 50άρι???
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
αποσταση 320 κμ
Επειδη φαινεται οτι χρειαζεσαι επεξηγηση μιλαμε για:
αυτοκινουμενο οχημα
με 4 τροχους
με μηχανη
καυσιμο 95 αμολυβδη
2 επιβατες και 2 βαλιτσες
επαρχιακος δρομος ΣΚ
κινηση 10-20 κμ πανω απο τα ορια ταχυτηταςετσι ομως ειναι οταν εμεις κανουμε χαμηλες καταναλωσεις λογω DIESEL ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ και δεν σηκωνουμε μυγα στο σπαθι μας
οταν καποιος αλλος κανει χαμηλη καταναλωση ΧΩΡΙΣ DIESEL αμεσως να χαβαλεδιασουμε και να τον παρουμε στο 'ψιλο'νουμερα κατω απο 4λ/100κμ έχω δει πολλες φορες με αντιστοιχες συνθηκες (το δυσκολο δεν ειναι σε μια μικρη αποσταση 10-20-30-50 κμ να επιτυχεις πολυ χαμηλη καταναλωση...το δυσκολο ειναι να κανεις 200-300-400 κμ και να πετυχεις χαμηλη καταναλωση
-
Θα ήταν καλό να βάλουμε κάποια στάνταρ διαδρομή με χαμηλή κίνηση, εύκολη πρόσβαση και χωρίς φανάρια για να δοκιμάζουμε στην πράξη αυτοκίνητα και λιγότερο χρήση και οδηγό. Με συγκεκριμένη ελάχιστη ταχύτητα. Έτσι πχ κάποιος μπορεί να δει τι μπορεί να κάνει το αυτοκίνητό του (άσχετα αν το μπορεί κι αυτός).
Σαν παράδειγμα έστω Κηφισός από πχ Βαρυμπόμπη μέχρι Αχαρνών με ελάχιστη 80 χλμ. Αργά το βράδυ μπορεί να γίνει εύκολα χωρίς ενοχλήσεις και να είναι επαναλήψιμο. -
Συμφωνώ αν και πιστεύω ότι απλά οχήματα με ιδιαίτερα μακριές σχέσεις μετάδοσης θα ευνοηθούν στο κατέβασμα. Φυσικά μπορεί να γίνει το πάνω κάτω ήτοι από Ποσειδώνος - Άγιο Στέφανο και πίσω οπότε οι υψομετρικές διαφορές θα είναι εκτός της εξίσωσης και εκεί θα δούμε το κατά πόσον οι ροπές των turbo θα επιδράσουν θετικά στην κατανάλωση.
-
αποσταση 320 κμ
αυτοκινουμενο οχημα
με 4 τροχους
με μηχανη
καυσιμο 95 αμολυβδη
επαρχιακος δρομος ΣΚ
κινηση 10-20 κμ πανω απο τα ορια ταχυτηταςετσι ομως ειναι οταν εμεις κανουμε χαμηλες καταναλωσεις λογω DIESEL ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ και δεν σηκωνουμε μυγα στο σπαθι μας
οταν καποιος αλλος κανει χαμηλη καταναλωση ΧΩΡΙΣ DIESEL αμεσως να χαβαλεδιασουμε και να τον παρουμε στο 'ψιλο'νουμερα κατω απο 4λ/100κμ έχω δει πολλες φορες με αντιστοιχες συνθηκες (το δυσκολο δεν ειναι σε μια μικρη αποσταση 10-20-30-50 κμ να επιτυχεις πολυ χαμηλη καταναλωση...το δυσκολο ειναι να κανεις 200-300-400 κμ και να πετυχεις χαμηλη καταναλωση
Μα κι εσύ ρε παιδί μου, θράσσος που το έχεις να ΤΟΛΜΑΣ να έχεις χαμηλή κατανάλωση με βενζινοκίνητο!
Κοτσαδόρο έχεις;
-
αυτοκινουμενο οχημα
με 4 τροχους
με μηχανη
καυσιμο 95 αμολυβδη
επαρχιακος δρομος ΣΚ
Ξέρεις τις καταναλώσεις του δικού μου τις έχω τεκμηριώσει με φωτό ΑΠΕΙΡΕΣ φορές.......για βάλε κι εσύ καμμία να δούμε.....
Αλλά ξέχασα, στο Ελλαδιστάν είσαι ότι δηλώσεις........μάλλον λάθος έκανες τότε, για ξανακοίτα το μήπως έχει 1,5l/100Km....
...για πες μας και το όχημα....
....γνωστές παπαρολογίες....
εσύ μπούλη τουμπεκί....
-
εδώ είναι που τις μετράμε και κερδίζει όποιος την έχει μικρότερη;
-
αποσταση 320 κμ
αυτοκινουμενο οχημα
με 4 τροχους
με μηχανη
καυσιμο 95 αμολυβδη
επαρχιακος δρομος ΣΚ
με ποιο όχημα έγινε αυτό?
μου κάνει εντύπωση πάντως το γεγονός ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα προσπαθούν μέρα με τη μέρα να πετύχουν χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση. και μάλιστα αυτό το θεωρούν ορισμένοι κατόρθωμα... Διερωτώμαι γιατί αγοράζει ο κόσμος αυτοκίνητα με τούρμπο, μεγάλες ιπποδυνάμεις κτλ, τη στιγμή που κινείται σε ρυθμούς ρελαντί και δεν προβαίνει ούτε σε προσπέραση, από 'φόβο' μήπως αυξηθεί η κατανάλωση... θα μου πει πολύ επιστημονικά και τεκμηριωμένα κάποιος ότι 'γούστα είναι αυτά' Πιστεύω πως με το μ.ο. χιλιομέτρων που διανύει ένας το μήνα, παραπάνω από 30-50 ευρώ δε θα βάλει στην τσέπη του... οπότε το θεωρώ παράλογο να μην εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και απεναντίας να παραθέτουμε στην κατανάλωση τόσα δεκαδικά ψηφία, όσα έχει και ο αριθμός π...
ΥΓ-ερώτηση: μήπως είναι καινούριο fiat panda?
Έρευνα Κατανάλωσης