-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν εβρισκαν το 'σακουλακι' στο αμαξι τοτε θα γινοταν κατασχεση και στο αμαξι;Απ' όσο ξέρω όχι. [Φαντάζομαι θα εξαρτάται και από την ποσότητα;]
Το ζήτημα, για μένα, είναι ότι ο επιβάτης έχει την 'επιλογή' να το πετάξει στο αμάξι και να την βγάλει λάδι. Κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι ο οδηγός τον πίνει άμεσα. Και οι άνθρωποι, όταν τρομάζουν [και έχουν 'επιλογές'] δεν ξέρεις πως μπορεί να αντιδράσουν.
Γι' αυτό, αυτά γνωστοποιούνται εξ αρχής, και είναι στην κρίση του οδηγού αν θα αναλάβει το ρίσκο της εμπιστοσύνης του ατόμου ή της μεταφοράς, αναλόγως. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]
Δεν ξέρω πόσο καλοί σου φίλοι ήταν αυτοί, και δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένα γι' αυτούς, αλλά γενικότερα πρόσεχε τι βάζεις μέσα στο αυτοκίνητό σου.
Οτιδήποτε βρεθεί χύμα μέσα στο αμάξι (π.χ. αν ο φίλος σου τρόμαζε και το πέταγε κάτω από το χαλάκι, ή αποφάσιζε να το κρύψει στο αμάξι) θεωρείται αυτομάτως του ιδιοκτήτη και θα πρέπει μετά ο φίλος να βγει μπροστά και να πει 'όχι δεν ήταν του lokatzi ήταν δικό μου, βάλτε εμένα μέσα και όχι αυτόν' . Και πολλές φορές [ακόμα κι εκεί που δεν το περιμένεις] δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ο άλλος όταν βρεθεί προ του τετελεσμένου αγγουριούΕν αγνοία ρίσκο είναι no-no και bad ethics Αυτά τα πράγματα λέγονται εκ των προτέρων [ξέρεις, έχω χ-ψ-ω stuff πάνω μου] και ο οδηγός αποφασίζει τι και αν και πως.
Το να το κρύβεις από τον οδηγό δεν είναι πολύ καλό δείγμαΤου φίλου μου του είχα (και εξακολουθώ να του έχω) πλήρη εμπιστοσύνη σε ότι αφορά το πως θα αντιδράσει ο ίδιος. Μου το είπε κι ο ίδιος ότι δεν το πέταξε κάτω γιατί θα έβρισκα εγώ τον μπελά μου. Το συγκεκριμένο άτομο είναι περίεργο κρίνοντας με τα κοινά standards αλλά δε θα φόρτωνε ποτέ σε άλλους δικούς του μπελάδες. Τώρα ο φίλος του είναι άλλη ιστορία...
Σε κάθε περίπτωση, κρίνοντας εκ των υστέρων, ήμασταν υπερβολικά κ0λ0φαρδοι. Ακόμα και πάνω τους να τα έβρισκαν (κι όχι στο αμάξι), 1-2 διανυκτερεύσεις στην ψειρού δε τη γλύτωνα ούτε εγώ (κι ήταν σάββατο βράδυ νομίζω). Να μη συζητήσω το τι θα γινόταν αν μαθευόταν σπίτι μου τυχόν επίσκεψή μου στα κρατητήρια.
Γενικότερα, πέρασα ενδιαφέροντα χρόνια φοιτητικής ζωής στο Ηράκλειο όπου είδα πολλά, γνώρισα διάφορα περίεργα/έκνομα/κτλ άτομα. Εκ των υστέρων, αφού την έβγαλα 'καθαρή', οι εμπειρίες που συνέλεξα ήταν/είναι πολύ χρήσιμες. Βέβαια, αν βρισκόμουν και πάλι εκεί και με δεδομένο ότι έπηξε κάπως το περιεχόμενο του κρανίου μου, θα απέφευγα την πλειοψηφία των εμπειριών αυτών
-
Καλα η ομαδα ΔΙΑΣ παιζει τελικά να ειναι υπερβολική σε μερικούς ελέγχους!
Στα θετικα ομως οτι κυκλοφορούν αρκετα στους δρόμους κ δίνουνε επιτέλους την εντύπωση οτι υπάρχει κατι σαν Αστυνομία στην ελλαδα!
Χθες εβλεπα 2 ΔΙΑΣακια να κανουνε βόλτες στο πάρκινγκ στο Med. cosmos, δε ξερω τη ψάχνανε αλλα παίζει να θελανε να κάνανε σπάσιμο σε μια παρέα με rx8 που ειχε μάλλον κατι σαν συνάντηση!
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Εντύπωση μου έκανε η εικόνα γιατί δεν την είχα ξαναδεί ζωντανά. Δεν υπενόησα ότι κακώς συνέβη ότι συνέβη
Πες το ντε έτσι... Έχω τύχει σε ανάλογο σκηνικό. Η διαφορά ήταν ότι τα «παιδιά» δεν ήταν της Δ αλλά της ΟΠΚΕ. Μπήκαν μπροστά μου με το Terrano με αναμμένο φάρο, σταμάτησαν, κατέβηκαν τέσσερις με παραλλαγές και όπλα, περικύκλωσαν το αυτοκίνητό μου και φώναζαν: «Βγες έξω ΤΩΡΑ!».
Περιττό να πω πού είχε φτάσει το σκατό...
Περιττο να σου πω τι θα (κ μεχρι που θα μας) ειχαν ακουσει αμα μιλαγαν ετσι σε εμενα. Οπως εχουν ακουσει κ αλλοι διαφοροι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εντύπωση μου έκανε η εικόνα γιατί δεν την είχα ξαναδεί ζωντανά. Δεν υπενόησα ότι κακώς συνέβη ότι συνέβη
Πες το ντε έτσι... Έχω τύχει σε ανάλογο σκηνικό. Η διαφορά ήταν ότι τα «παιδιά» δεν ήταν της Δ αλλά της ΟΠΚΕ. Μπήκαν μπροστά μου με το Terrano με αναμμένο φάρο, σταμάτησαν, κατέβηκαν τέσσερις με παραλλαγές και όπλα, περικύκλωσαν το αυτοκίνητό μου και φώναζαν: «Βγες έξω ΤΩΡΑ!».
Περιττό να πω πού είχε φτάσει το σκατό...
Περιττο να σου πω τι θα (κ μεχρι που θα μας) ειχαν ακουσει αμα μιλαγαν ετσι σε εμενα. Οπως εχουν ακουσει κ αλλοι διαφοροι.
Βεβαίως μέχρι να βρεθεί κανένας 'triger happy' που τον περιμένει η γυναίκα σπίτι με το τηγάνι και σε κάνει να σωπάσεις μια και καλή ...και ξέρεις με την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Δεν τον είπαν και καμπούρη τον άνθρωπο...'βγες έξω τώρα' σε αυτοκίνητο νύχτα παρκαρισμένο με 2-3 περιέργους μέσα είναι το λιγότερο που θα μπορούσαν να πουν.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Βεβαίως μέχρι να βρεθεί κανένας 'triger happy' που τον περιμένει η γυναίκα σπίτι με το τηγάνι και σε κάνει να σωπάσεις μια και καλή ...και ξέρεις με την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Δεν τον είπαν και καμπούρη τον άνθρωπο...'βγες έξω τώρα' σε αυτοκίνητο νύχτα παρκαρισμένο με 2-3 περιέργους μέσα είναι το λιγότερο που θα μπορούσαν να πουν.
** Μπήκαν μπροστά μου με το Terrano με αναμμένο φάρο, σταμάτησαν, κατέβηκαν τέσσερις με παραλλαγές και όπλα, περικύκλωσαν το αυτοκίνητό μου και φώναζαν: «Βγες έξω ΤΩΡΑ!».
**
Περιττό να πω πού είχε φτάσει το σκατό...Εγω αυτο που καταλαβα ηταν οτι ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ, κ του μιλησαν οπως ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΟΥΝ. Καταλαβες? Αυτα τα τσαμπουκαλεμενα 'βγες εξω ΤΩΡΑ', φωναζοντας για ψαρωμα, αλλου. Κ αφου το κανουν για να σε ψαρωσουν (ειτε προληπτικα ειτε επειδη ετσι τους εχει μεγαλωσει ο μπαμπας τους, δεν με νοιαζει), τοσο λαμβανουν αντιμετωπιση 'μεγαλε σε εχω γραμμενο εκει που σου αξιζει κ δεν ιδρωνει το αυτακι μου καθολου'. Εκει να δεις πως σκυλιαζουν, οταν βλεπουν οτι δεν πιανει το κολπο...
Η απαντηση στο ιδιο σκηνικο, στην Πειραιως καπου στο υψος του Μοσχατου, κ μαλιστα το 1999 (δεν ηταν ΟΠΚΕ αλλα με κατι Vitara που ειχαν τοτε) οταν μολις ειχα βγαλει διπλωμα, ηταν 'μεγαλε, ξαναμπες στο τζιπ, βγες με το καπελο, χαιρετα με οπως υποχρεουσε κ ξεκινα να μου μιλας στον πληθυντικο αμα θες να σου απαντησω'. Δεν ξαναμπηκαν αλλα ξαφνικα εφτιαξε κ ο τονος της φωνης τους κ τα παντα...
-
DELETED
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η απαντηση στο ιδιο σκηνικο, στην Πειραιως καπου στο υψος του Μοσχατου, ηταν 'μεγαλε, ξαναμπες στο τζιπ, βγες με το καπελο, χαιρετα με κ ξεκινα να μιλας στον πληθυντικο αμα θες να σου απαντησω'. Δεν ξαναμπηκαν αλλα ξαφνικα εφτιαξε κ ο τονος της φωνης τους κ τα παντα...Πριν μερικά χρόνια παρόμοιο σκηνικό με τον αδερφό μου.
Τον σταματάνε σε μπλόκο και τον πλησιάζει ο ένας και του μιλάει με υφάκι και έντονο τόνο. Του απαντάει ο αδερφός μου με τη μια πρώτον δεν φοράτε καπέλο και δεύτερον δεν με χαιρετίσατε και δεν μου μιλήσατε στον πληθυντικό όπως σας μιλάω. Πάμε πάλι. Και στο καπάκι ο αστυνομικός του ζητάει συγγνώμη και αλλάζει εντελώς όλο το ύφος και ο τόνος της φωνής.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
** Μπήκαν μπροστά μου με το Terrano με αναμμένο φάρο, σταμάτησαν, κατέβηκαν τέσσερις με παραλλαγές και όπλα, περικύκλωσαν το αυτοκίνητό μου και φώναζαν: «Βγες έξω ΤΩΡΑ!».
**
Περιττό να πω πού είχε φτάσει το σκατό...Εγω αυτο που καταλαβα ηταν οτι ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ, κ του μιλησαν οπως ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΟΥΝ. Καταλαβες? Αυτα τα τσαμπουκαλεμενα 'βγες εξω ΤΩΡΑ', φωναζοντας για ψαρωμα, αλλου. Κ αφου το κανουν για να σε ψαρωσουν (ειτε προληπτικα ειτε επειδη ετσι τους εχει μεγαλωσει ο μπαμπας τους, δεν με νοιαζει), τοσο λαμβανουν αντιμετωπιση 'μεγαλε σε εχω γραμμενο εκει που σου αξιζει κ δεν ιδρωνει το αυτακι μου καθολου'. Εκει να δεις πως σκυλιαζουν, οταν βλεπουν οτι δεν πιανει το κολπο...
Η απαντηση στο ιδιο σκηνικο, στην Πειραιως καπου στο υψος του Μοσχατου, κ μαλιστα το 1999 (δεν ηταν ΟΠΚΕ αλλα με κατι Vitara που ειχαν τοτε) οταν μολις ειχα βγαλει διπλωμα, ηταν 'μεγαλε, ξαναμπες στο τζιπ, βγες με το καπελο, χαιρετα με οπως υποχρεουσε κ ξεκινα να μου μιλας στον πληθυντικο αμα θες να σου απαντησω'. Δεν ξαναμπηκαν αλλα ξαφνικα εφτιαξε κ ο τονος της φωνης τους κ τα παντα...
Δεν έχω καμμία σχέση με την αστυνομία αλλά ενστικτωδώς κι εγώ το ίδιο θα έκανα, θα τους έκλεινα και θα τους φώναζα να βγούν έξω με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, και να μην τα κατεβάσουν μάλιστα αν δεν τους γίνει σωματικός έλεγχος πρώτα. Εφόσον βεβαιωθούν καθαροί τότε μάλιστα πρέπει να τους μιλάνε με σεβασμό κλπ.
Αυτά τα ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ κλπ κλπ να τα λένε οι αστυνομικοί αλλά σε άλλους χώρους και συνθήκες, σε τέτοιες συνθήκες που ο άλλος μπορεί να είναι ένας ψυχάκιας-μεθυσμένος-ναρκωμανής-έμπορος-μαφιόζος δεν πάς με το χαμόγελο ώς τα αυτία να το παίξεις PR της αστυνομίας. Πας έτοιμος για το χειρότερο ενδεχόμενο, δηλαδή να βγάλει ο άλλος κανένα κουμπούρι και να αρχίσει να ρίχνει με σκοπό τουλάχιστον να διαφύγει, αν όχι να σκοτώσει.
edited λόγω μπερδέματος μεταξύ lokatzi & kotetsi
-
@dimik: Στο Ναυτικό Νοσοκομείου Χανίων την 'έπεσαν' οι αστυνομικοί σε εμένα. Όμως, ο kotetsi ανέφερα ότι του φώναξαν 'ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΤΩΡΑ' χωρίς να διευκρινήσει τις συνθήκες του περιστατικού
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
@dimik: Στο Ναυτικό Νοσοκομείου Χανίων την 'έπεσαν' οι αστυνομικοί σε εμένα. Όμως, ο kotetsi ανέφερα ότι του φώναξαν 'ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΤΩΡΑ' χωρίς να διευκρινήσει τις συνθήκες του περιστατικούΈγινε το απαραίτητο edit...το νόημα παραμένει το ίδιο και στις 2 περιπτώσεις.
Όταν δεν ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις πρώτα ελέγχεις με αυστηρότητα και μετά αρχίζεις τις τυπικότητες
-
Οταν διαλεγουν στην τυχη αυτοκινητα για να σταματησουν, σε κεντρικοτατο δρομο της Αθηνας, δεν σηκωνει τετοιους τσαμπουκαδες επειδη τους θεωρουν ολους υποπτους. Μου εχει γινει αυστηροτατος κ σοβαροτατος ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΑΣΤΑΤΟΣ ταυτοχρονα ελεγχος, οταν μαλιστα ειχα κανει μλκια με πολυ πιο 'υποπτοφανες' αυτοκινητο (πλατεια drift challenge με Lada).
Το να κλεινεις αυτοκινητα ή να τους κατεβαζεις αρον αρον κ να μιλας ετσι (το οποιο δεν ειναι αυστηροτητα, ειναι καφριλα κ αγενεια οπως στις 9/10 περιπτωσεων μπατσων) προκαταβολικα ΔΕΝ ειναι το ιδιο νοημα με το ειμαι σοβαρος κ προσεκτικος επειδη καποιος ηταν σταματημενος σε περιεργο σημειο περιεργη ωρα...
Κ το μαθημα της συζητησηςη παραμενει: Οσο πανε να ψαρωσουν, τοσο δειχνεις οτι δεν περναει κ τους εχεις γραμμενους.
-
εμενα παντως μονο 2 φορες μου εχουν μιλησει ασχημα, ολες τις αλλες ηταν τυπικοι
τη μια ο μπατσος ειχε τελειως αδικο, μιας και δεν καταλαβα το νοημα που εκανε (νομιζα οτι μου ελεγε να σταματησω ενω μου ελεγε να στριψω ) και του ευχομαι καρκινο
τη 2η φορα που μου μιλησαν αποτομα ειχαν δικιο και απο τη στιγμη που δε με εγραψαν ουτε με σταματησαν (απλα μου τα χωσαν ) στα @@ μου κι αν μου φωναξαν
οταν ειναι παντως να με γραψουν ειναι πολυ τυπικοι με το σεις και με το σας
αυτο με το καπελο παντως δεν το επιασα, ποτε πρεπει να φορανε καπελο?
-
Εμενα γιατι δεν με σταματανε? Ουτε για ελεγχο. Μια φορα περσυ το καλοκαιρι ταξιδευα νυχτα και στις 3 τη νυχτα ειδα να πεταγεται ενα φως απο φακο μπροστα μου και να κανει νοημα να σταματησω. Με χαιρετησε το οργανο εριξε λιγο φως πανω μου και σε ολη την οικογενεια και μας αφησε να φυγουμε χαιρετοντας μας ευγενικα.
-
Tυχαίνει.. Εμένα με έχουν σταματήσει αρκετές φορές.
Μόνο μία μου ήρθαν -περικύκλωσαν με όπλα- αλλά ο αστυνομικός που ήρθε στο παράθυρο μου ΕΥΓΕΝΙΚΟΤΑΤΟΣ χαιρέτησε, μου ζήτησε όμορφα κι ωραία τα χαρτιά μου και μου ζήτησε να ανοίξω το πορτ-μπαγκάζ για έλεγχο. Βέβαια προκάλεσα και γω διότι δεν είχα την μπροστά πινακίδα μιας και μου την είχε βγάλει ένα ζώο με τον κοτσαδώρο. Τους την έδειξα, με χαιρέτησαν και έφυγα. Παράλληλα σταματούσαν και άλλα αυτοκίνητα, όμοια με το δικό μου (μάυρα, suv/jeep-οειδή).
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτο με το καπελο παντως δεν το επιασα, ποτε πρεπει να φορανε καπελο?Κάλυμμα κεφαλής (πηλίκιο και όχι καπέλο , μπερές, κράνος) φέρεται σε ανοιχτό χώρο και είναι μέρος της στολής. Χαιρετισμός αποδίδεται φέρνοντας ζωηρά το δεξί χέρι στο γείσο του καλύμματος κεφαλής και έχοντας το σε ευθεία με τον πήχη και με τα δάχτυλα κλειστά.
-
off topic
όπως στον Στρατό, ασκεπής ποτέ σε ανοιχτό χώρο
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
off topicόπως στον Στρατό, ασκεπής ποτέ σε ανοιχτό χώρο
Ο Γιωργάκης μας δεν έχει πάει στρατό για αυτό ρωτάει τέτοια...
-
Μπαίνει ο Γιωργάκης (aka ΓΑΠ) στο φόρουμ;;;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
**
Το σκηνικό έλαβε χώρα αργά το βράδυ στον ανισόπεδο κόμβο στην Κοζάνη που σε βγάζει στην επαρχιακή Κοζάνης-Πολύμυλου (που ενώνεται με την Εγνατία). Πήγαινα προς Θεσσαλονίκη με άλλα δύο παιδιά με το φιατάκι (φοιτητής τότε στην Κοζάνη), το οποίο έχει αθηναϊκές πινακίδες. Το Terrano ήταν από πίσω, άναψε φάρο, με προσπέρασε, μπήκε μπροστά μου και σταμάτησε. Άναψα αλάρμ και μέχρι να δέσω χειρόφρενο από πίσω του είχαν ήδη βγει από το αυτοκίνητο με κάτι κουμπούρια ΝΑ και είχαν περικυκλώσει το αυτοκίνητο. Μετά το «ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΤΩΡΑ!» και αφού βγήκαμε και άρχισαν να ζητάνε ταυτότητες έπεσαν οι τόνοι:
- Τίνος είναι το αμάξι;
- Της μητέρας μου.
- Άδεια και δίπλωμα.
(τα κοιτάζει) - Τι είστε εσείς;
- Φοιτητές.
- Πού σπουδάζετε;
- Στο ΤΕΙ Κοζάνης.
- Πού πάτε τέτοια ώρα;
- Στη Θεσσαλονίκη.
- Καλώς, φύγετε.
Δεν τους παρεξήγησα, ποιος ξέρει τι σήμα μπορεί να είχαν πάρει, ήταν και η ώρα περασμένη...
Δεύτερο περιστατικό: γυρίζουμε από Θεσσαλονίκη με την κοπέλα μου και με συμφοιτητή μου με το αυτοκίνητό του (Κοζανίτικες πινακίδες). Φτάνουμε Βέροια και ψάχνουμε βενζινάδικο. Σταματάμε σε ένα κλειστό για να δούμε πιο είναι ανοιχτό το βράδυ στην πόλη. Λίγο πιο πέρα ένα Μεγκάν (Αθηναϊκές πινακίδες) με τέσσερα παιδιά. Πλακώνουν δύο Τερράνο μπλε σκούρα χωρίς διακριτικά, κλείνουν τις εισόδους του βενζινάδικου, κατεβαίνουν οχτώ άτομα. Τέσσερα πάνε στο Μεγκάν και τέσσερα σε εμάς:
- ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!
- Τι θέλετε;
- ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΕΙΠΑ!
- Λέγομαι τάδε, έχετε υπ' όψιν σας τον τάδε στο αστυνομικό τμήμα Κοζάνης που τυγχάνει να είναι θείος μου; Ψάχνω βενζινάδικο ανοιχτό στη Βέροια και σταμάτησα να διαβάσω το χαρτί με τα νυχτερινά.
- Μας συγχωρείτε παιδιά, καλό δρόμο.
Τους άλλους πρέπει να τους ψάχνουν ακόμα...
Τρίτο περιστατικό αλλά χωρίς κανένα ευτράπελο ήταν όταν ψάχνανε κάποτε τον Πάσσαρη, στην πρώτη απόδραση όπου σταματούσαν ό,τι αυτοκίνητο περνούσε την επαρχιακή Λάρισας-Ελασσόνας λίγο πριν την Ελασσόνα. Βέβαια εκεί ήταν ευγενέστατοι, τυπικότατοι (ζητούσαν και μια άδεια κι ένα δίπλωμα, αφού σε σταμάτησαν που σε σταμάτησαν) και σου εύχονταν και καλό ταξίδι.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4