Ο χρήστης Govus έγραψε:
Είμαι οφ τόπικ, αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο
Λοιπόν.
Η επίσημη θέση της RENAULT (που ξέρω για τις άλλες εταιρείες δεν ξέρω) για τα τιμόνια που φθείρονται έως και λιώνουν είναι ( και το έχω ξαναγράψει):
Ό,τι ευθύνεται το pH του ιδρώτα από τα χέρια του οδηγού.
Υπήρχε πελάτης με SCENIC II που του αλλάξαμε το τιμόνι θυμάμαι τρείς φορές και πάντα το έπαιρνε ο διάολος.
Αυτά.
Συνεχίζω εδώ για να μη μας ...δείρουν οι μοντ (με το δίκιο τους) στο θέμα του Megane RS:
μπορώ να πάω για ημι-λιωμένο τιμόνι μου στην αντιπροσωπεία και να μου το αλλάξουν, χωρίς να επιβαρυνθώ εξ' ολοκλήρου το κόστος ;
Καλύπτεται από κάποια εγγύηση τέτοια 'ζημιά' ;
Μήπως να δώσω τα 120-130 € που ζητάνε (απ' ό,τι μου 'χουν πει γνωστοί ή μη) σε κάποιον που κάνει τέτοιες δουλειές, για ν' αλλάξω την επένδυση; Αν ναι, είναι ασφαλές το 'βάλε-βγάλε' ή θα μου ανάβει κανένα λαμπάκι του αερόσακου μετά ;
Τώρα μιλάμε για το CLIO σου προφανώς. Νομίζω αν δεν κάνω λάθος ό,τι είναι είναι τετραετίας ή κάνω λάθος; Μέχρι τα 4 χρόνια όταν ήμουνα εγώ σου καλύπτανε ποσοσστό από την ζημιά,(ή και όλη την ζημιά) αναλόγως του φθαρμένου μέρους.( και ακόμα έτσι πρέπει να γίνεται αφού αυτά τα ορίζει το εργοστάσιο)
Τα έχω ξαναγράψει αυτά, υπάρχουν στο φόρουμ αλλά ούτε και εγώ δεν θυμάμαι που είναι γραμμένα.
Εν τέλει.
Δεν νομίζω πια να σου καλύψουν τίποτε.
Αυτό που έχουνε κάνει πολλοί που ξέρω, άσχετως αν έχουν το πρόβλημα ή όχι, και στο προτείνω και σένα, είναι να πάς σε ένα εξουσιοδότημένο συνεργείο να σου κλειδώσουν τον αερόσακο και σου βγάλουν το τιμόνι και να το πας σε ένα μάστορα που φτιάχνει δερμάτινα σαλόνια αυτοκινήτων να σου περάσει δερμάτινη επένδυση. Υπάρχουν μερικά μαστόρια που κάνουν καταπληκτική δουλειά εφάμιλη των εργοστασιακών και καλύτερη. Νομίζω στα λεφτά που λές και εσύ γίνεται καλη δουελειά.
Έχω δει 'φτιαγμένα' τιμόνια που στις θέσεις 9 και 3 έχουνε και τρυπητό δέρμα σαν τα καλά εργοστασιακά.
Αλλά οπωσδήποτε να πας πριν να σου κλείδώσουν τον αερόσακο μην γίνει κανά λάθος και το καταστρέψεις και πληρώνεις και άλλα.
Και να πλένεις καλά τα χέρια σου! (πλάκα κάνω)