-
Σημερα ειναι 28 χρονια απο τοτε που εφυγε ο κατα την αποψη μου καλυτερος (μεταπολεμικος) οδηγος της F1... Δεν ζουσα για να δω αγωνες του αλλα εχω κατεβασει αρκετους και εχω διαβασει γι αυτον. Εκανε πραγματα που ουτε καν μπορουσαν να διανοηθουν αλλοι οδηγοι, πραγματικα θαυματα! Οσοι δεν γνωριζουν θα τους παροτρυνα ν ασχοληθουν. Πραγματικα αξιζει!
-
Σημερα ειναι 28 χρονια απο τοτε που εφυγε ο κατα την αποψη μου καλυτερος (μεταπολεμικος) οδηγος της F1... Δεν ζουσα για να δω αγωνες του αλλα εχω κατεβασει αρκετους και εχω διαβασει γι αυτον. Εκανε πραγματα που ουτε καν μπορουσαν να διανοηθουν αλλοι οδηγοι, πραγματικα θαυματα! Οσοι δεν γνωριζουν θα τους παροτρυνα ν ασχοληθουν. Πραγματικα αξιζει!
-
-
Ισως ο οδηγος με την λιγοτερη αισθηση κινδυνου...πραγματικα κορυφαιος...
Ο 2ος στην καρδια μου -
Όπως έγραψε και ο thanix ο 2ος στην καρδιά μου. Μεγάλο ταλέντο, ακόμα μεγαλύτερη ψυχή. Από όσα έχω διαβάσει μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως όταν τον έπαιρνε τηλέφωνο κάποιος δημοσιογράφος, τον έκλεινε και έπαιρνε αμέσως αυτός για να μην χρεωθεί ο δημοσιογράφος. Δεν είναι τυχαία ο αγαπημένος του Έντζο ...
-
Κατα τη γνωμη μου ο Toivonen της F1 για πολλους λογους μα κυριως για την ατοφια, απιστευτη ταχυτητα του !!!
-
Ηταν πραγματικά ένα μεγάλο ταλέντο, με πρωτόγνωρο για την εποχή του οδηγικό στυλ.
Η δυνατότητα του στο να πιέζει και να μάχεται ασταμάτητα σε ολόκληρο αγώνα νομίζω οτι έκανε σχολή.
Πρόσφερε στους 'φίλους' του απίστευτες στιγμές στο λίγο σχετικά χρονικό διάστημα εμπλοκής του.
Η 'ψυχή' που έδειχνε, η επιθετικότητα στην πίστα, η επιμονή, η δυνατότητα να κινηθεί ταχύτατα με διάρκεια, το ατίθασο ταπεραμέντο του ήταν ένα σύνολο ιδιεταιροτήτων που για να χαλιναγωγηθούν ήθελαν πολύ πολύ μεγάλη ωριμότητα που δυστυχώς (φυσικά) για τον μάλλον μικρό (σε ηλικία) Gilles δεν είχε την ίδια καλπάζουσα εξέλιξη.
Δυστυχώς...
Σε όλα τα παραπάνω ήταν αρκετά λίγος πληγωμένος εγωισμός ,λίγο αίσθημα αδικίας, λίγο πίεση για καλό χρόνο, ώστε να συντελέσουν τόσο αρνητικά για να τελειώσουν όλα σε εκείνα τα δοκιμαστικά στο Zolder to 1982.
Νομίζω οτι ήταν ο άνθρωπος που μαζί με 2-3 άλλους ήταν το παράδειγμα που μας κάνει να νιώθουμε μερικές φορές οτι οι αριθμοί και τα πρωταθλήματα είναι τόσο ασήμαντα... κι ας ξέρουμε οτι η ιστορία γράφεται με αυτά...
Δυστυχώς...
Απο τους αγαπημένους μου... -
Απλά απίστευτος ο Ζυλ! Αυτός και ο.. άλλος (αυτός του αβατάρ..), και οι δύο πρώτοι στην καρδιά μου!
-
Δεν ειναι τυχαιο οτι ολοι οι οπαδοι του Σεννα τον αγαπαμε....
Ο Ζιλ Βιλνεβ ειναι ενας οδηγος που ειχε παντα το κατι παραπανω.Για μενα ειναι ο καλυτερος οδηγος που περασε απο την Φερραρι και ας περασαν απο εκει ονοματα οπως ο Λαουντα Προστ και ο Σουμαχερ.Ο Ζιλ ηταν ο ταχυτερος της εποχης του.Μονο αυτος θα μπορουσε να κοιταξει τον Σεννα στα ματια.
Το εφερε ετσι η μοιρα και οι τρεις ταχυτεροι οδηγοι ολων των εποχων βρηκαν τραγικο θανατο..
RIP Σεννα,Κλαρκ,Ζιλ. -
Ο πιο θεαματικος και αγνος ολων.Κριμα που εφυγε και δεν μπορεσαμε να τον θαυμασουμε μαζι με το senna,θα ειχαν επικες μονομαχιες...
Η καλυτερη μονομαχια ολων των εποχων κατα τη γνωμη μου,με τον arnoux για τη 2η θεση...
-
Ο Jody Scheckter στον επικήδειο λόγο του είχε πει: ... Gilles was the most genuine man he had ever met ....., Gilles was the fastest of all of us......, και ο Jacque Laffite μετά τα δοκιμαστικά του East USA Grand Prix στο Watkins Glen το 1979, όπου ο Gilles ήταν 11 δευτερόλεπτα ταχύτερος από οποιονδήποτε άλλο στο βρεγμένο: ... I know no human being can do miracles but Gilles sometimes makes us wonder .....
Προσωπικά είναι ο ήρωας των παιδικών μου χρόνων και διαβάζοντας για αυτόν έως σήμερα θεωρώ πως δεν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος.
Τάκης. -
29 χρόνια σήμερα...
-
Απλά καλος οδηγός ο Ζιλ. Μην τρελαθουμε τελείως.
τι να πει κι ο πραγματικά αδικοχαμένος Σεβέρτ δλδ
ιδου κ ενα ντοκυμαντέρ για τον πριγκημα
πραγματικά χορευε το μονοθέσιο στα χέρια του
ΥΓ θα ήθελα τώρα να δω την αντίδραση του Βασιλάκη του Αλ και ειδικότερα εαν το συνεχίσω να γράφω κ εγώ τα δικα μου στο νήμα 'σου'. εκτός κι αν δε σε πειράζει οποτε μπορώ να σου πω ίσα για καμιά 10αριά καλύτερους οδηγόυς του Ζιλ. εσύ αποφασίζεις
-
Σας σήμερα πριν 29 χρόνια .. the most genuine man ... όπως είπε ο Jody Scheckter έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι, σήμερα τρέχει στους ουρανούς μαζί με όλους τους μεγάλους.
Η 'πάστα' που είναι φτιαγμένοι οι μεγάλοι οδηγοί της Formula 1 για εμένα είναι η ίδια, η προσωπικότητα του καθενός είναι που κάνει τη διαφορά του ενός από τον άλλο καθώς και το επίπεδο που ανεβάζουν την τέχνη της οδήγησής τους.
Για εμένα είναι ανευ ουσίας η σύγκριση μεταξύ τους καθώς ο καθένας οδήγησε και έζησε σε διαφορετικές εποχές και με διαφορετικούς κανονισμούς και ο καθένας έγραψε την αγωνιστική του ιστορία με το δικό του τρόπο.
Αν πρέπει να δώσω μία απάντηση στον Joe Bar Team, εγώ νρίσκω πολλές ομοιότητες ανάμεσα στον Gilles και στον Francois, στην εποχή του ο καθένας ανέβαζε τον πήχυ ψηλότερα για αυτό και ξεχώριζαν, ο Francois θα ήταν σίγουρα ο πρώτος Γάλλος πρωταθλητής στη Formula 1, όπως και ο Ronnie ο πρώτος Σουηδός, όπως και ο Gilles ο πρώτος Καναδός, όπως και ο Stefan Bellof ο πρώτος Γερμανός (θυμηθήτε το Monaco του 1984 ερχόταν πίσω από τον Senna) και ο τελευταίος που ταξίδεψε, o Ayrton ανέβασε τον πήχυ τόσο ψηλά που δεν υπάρχει διάδοχος για να τον πάει ψηλότερα, τουλάχιστον όπως εγώ βλέπω τη Formula 1 στα τριάντα τόσα χρόνια που την παρακολουθώ.
Τάκης. -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Απλά καλος οδηγός ο Ζιλ. Μην τρελαθουμε τελείως.τι να πει κι ο πραγματικά αδικοχαμένος Σεβέρτ δλδ
ΥΓ θα ήθελα τώρα να δω την αντίδραση του Βασιλάκη του Αλ και ειδικότερα εαν το συνεχίσω να γράφω κ εγώ τα δικα μου στο νήμα 'σου'. εκτός κι αν δε σε πειράζει οποτε μπορώ να σου πω ίσα για καμιά 10αριά καλύτερους οδηγόυς του Ζιλ. εσύ αποφασίζεις
Ό,τι θέλεις κάνε αγόρι μου. Εγώ δεν είμαι κομπλεξικός. Τον ευατό σου εκθέτεις γιατί εγώ έλεγα εντελώς διαφορετικά πράγματα στο topic του Senna. Αλλά αν κρίνω από αυτά που γράφεις, δεν περιμένω να είσαι ικανός να το καταλάβεις αυτό.
Τέλος, το γεγονός ότι μια εβδομάδα ήσουν εντελώς εξαφανισμένος από το thread της F1 και ξαφνικά επέστρεψες μόνο και μόνο για να γράψεις κάτι για να μου την μπεις δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα σου και λυπάμαι για εσένα.
So, get a life!
-
Καλός ο Cevert αλλά δεν ήταν Gilles!!!
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Απλά καλος οδηγός ο Ζιλ. Μην τρελαθουμε τελείως.
τι να πει κι ο πραγματικά αδικοχαμένος Σεβέρτ δλδ
Ό,τι θέλεις κάνε αγόρι μου. Εγώ δεν είμαι κομπλεξικός. Τον ευατό σου εκθέτεις γιατί εγώ έλεγα εντελώς διαφορετικά πράγματα στο topic του Senna. Αλλά αν κρίνω από αυτά που γράφεις, δεν περιμένω να είσαι ικανός να το καταλάβεις αυτό.
Τέλος, το γεγονός ότι μια εβδομάδα ήσουν εντελώς εξαφανισμένος από το thread της F1 και ξαφνικά επέστρεψες μόνο και μόνο για να γράψεις κάτι για να μου την μπεις δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα σου και λυπάμαι για εσένα.
So, get a life!
η μια μαλακία πίσω απο την άλλη
συνέχισε συνέχισε
-
Joe αν ήθελες πραγματικά να τρολάρεις σε θέμα για τον JV έπρεπε να ποστάρεις ύμνο για τον Pironi. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα...
Έχει κανείς υλικό από την περιβόητη διαδρομή με την Ferrari δρόμου που έκανε από Monaco μέχρι Imola ή κάτι τέτοιο; Είχα διαβάσει ένα σχετικό άρθρο στο drive πριν αρκετά χρόνια. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Joe αν ήθελες πραγματικά να τρολάρεις σε θέμα για τον JV έπρεπε να ποστάρεις ύμνο για τον Pironi. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα...
Έχει κανείς υλικό από την περιβόητη διαδρομή με την Ferrari δρόμου που έκανε από Monaco μέχρι Imola ή κάτι τέτοιο; Είχα διαβάσει ένα σχετικό άρθρο στο drive πριν αρκετά χρόνια.Έχω το άρθρο από το drive αν σε ενδιαφέρει.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Έχει κανείς υλικό από την περιβόητη διαδρομή με την Ferrari δρόμου που έκανε από Monaco μέχρι Imola ή κάτι τέτοιο; Είχα διαβάσει ένα σχετικό άρθρο στο drive πριν αρκετά χρόνια.δεν ήθελα να τρολλάρω. την αλήθεια έλεγα. δεν ηταν 'αδικοχαμένος' ο Σεβερτ; πολύ περισσότερο απο τον Ζιλ.
Gilles Villeneuve