-
Ο χρήστης madox έγραψε:
-επειδη το εχω ακουσει απο πολλους ,τι ακριβως εννοεις?να εργαζομαστε πχ 15 ωρες την ημερα
-ποιος φταιει σε αυτο.Εγω ,εσυ,οι πολιτικοι,ο ΣΕΒ,η CIA ,τα UFO?
-απο που βγαινει αυτο το συμπερασμα
-οι υψηλοι μισθοι παραμενουν υψηλοι ενω οι χαμηλοι και οι κατωτεροι κοντευουν να φτασουν στα ορια της ανυπαρξιας.
-μηπως ο μπαμπας σου ειναι μελος του ΣΕΒ-Όταν λεω να εργαστούμε σοβαρά και σκληρά,δεν αναφέρομαι στις ώρες.Αλλά στον τρόπο που δουλεύουμε.Πρέπει να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας.Να εργαζόμαστε σκεφτόμενοι το μέλλον και όχι μόνο το σήμερα.Για παράδειγμα στο θέμα του τουρισμού να καταλάβουμε οτι αν κλέψουμε φέτος τον ξένο του χρόνου δε θα έρθει καν.
-Για το οτι δεν παράγουμε τίποτα φταίμε κυρίως εμείς,γιατί επιλέγαμε κυβερνήσεις που δεν είχαν ως σκοπό την δημιουργία μια ισχυρής οικονομίας,και με την τεράστια γραφειοκρατία και τους υψηλούς φόρους που επέβαλαν θανάτωναν κάθε προσπάθεια ή σκέψη για τη δημιουργία παραγωγής ελληνικών προιόντων.
-Το οτι ο Έλληνας και κυρίως οι νέοι δε θέλει να εργαστεί σε σκληρές εργασίες φαίνεται απο το ότι όλες οι βαριές εργασίες γίνονται κυρίως απο αλλοδαπούς..Επίσης αν υποθέσουμε οτι ανοίξει κάποιο εργοστάσιο βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα οι μισθοί θα πρέπει να είναι και χαμηλοί,στα επίπεδα πολωνίας για να προσελκύσουμε επενδύσεις.Επομένως με χαμηλούς μισθούς και σκληρή εργασία δε νομίζω κανένας Έλληνας να δεχτεί να δουλέψει.
-Για τους μισθούς δεν έχω πλήρη εικόνα αλλά αν συμβαίνει αυτό που λες τότε φταίνε κυρίως οι κυβερνήσεις που επιλέξαμε που δε νοιάστηκαν ποτέ να κλείσουν τις κοινωνικές ανισίτοτητες.
-Ούτε που ξέρω τι είναι ο ΣΕΒ..
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
και το νοίκι ποιος στο πλήρωνε? μη μου πεις ο μπαμπάς, γιατί πλέον αυτός δεν θα έχει γκαφρά ούτε για το δικό του.
σου είπα, μπορείς να σκύψεις το κεφάλι και να δεχτείς οτιδήποτε, μην απαιτείς τέτοιο ραγιαδισμό από άλλους.
Δεν καταλαβαινω τι σημασια εχει, αλλα εμενα σε σπιτι γνωστου που δεν κατοικουσε εκει, με ανταλαγμα καποιες εκτεταμενες εργασιες ανακαινισης που του εκανα στο σπιτι.
Εσυ που δεν δεχεσαι το ραγιαδισμο πες μας την εναλλακτικη εκτος του να 'τιμωρηθουν οι ενοχοι'
μας κοροϊδεύεις ρε φίλε
έχει ο καθένας ένα φίλο με σπίτι που δε μένει και χρειάζεται εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης?
δεν καταλαβαίνεις ότι με 500 ΔΕΝ ζεις?οι ένοχοί εκτός απ το να τιμωρηθούν έχουν και λεφτά,
και σου επαναλαμβάνω. Στεγνα τεχνοκρατικά μιλώντας, με αυτά τα μέτρα ΔΕΝ μπορείς να ξεφύγεις απ την κρίση, το μόνο που φέρνεις είναι μαρασμό και εξαθλίωση -
ακούω σε συζητήσεις ηλικιωμένους που αναφέρονται στις παλιές εποχές που ζούσαν με 3,60 σε μικρά σπίτια μεγάλες οικογένειες χωρίς οχήματα και πολύ ποδαρόδρομο και ακόμη περισσότερη δουλειά με διάθεση ειρωνείας προς την νέα γενιά.
υπάρχει και ο αντίλογος ότι πριν 100.000 χρόνια ζούσαν σε σπηλιές ή καλύβες και δεν υπήρχε σύνταξη γιατί όποιον δεν τον έτρωγαν τα θηρία πέθαινε από φυσικά αίτια στα 30-35 του.
την εποχή που επιθυμούν, οικονομικά, να μας γυρίσουν οι κουστουμάτοι υπήρχε αντίστοιχα και ένας ηγέτης συνήθως βασιλιάς που ζούσε από την προσωπική του περιουσία + τα δωράκια...φόροι δεν υπήρχαν...και τα πάντα ήταν πάμφθηνα.
εάν μπορεί να επιτευχθεί η οπισθοδρόμηση με την επικράτηση χιλιάδων πολιτικάντηδων χαραμοφάηδων, ακριβά αγαθά, υποβάθμιση υγείας, παιδείας και κάθε κοινωνικής κατάκτησης τότε να κατοχυρώσουμε την πατέντα και να εκμεταλλευτούμε τα δικαιώματα χρήσης στον πλανήτη. -
Το οτι ολοι τρεχουν αυτο το Σ/Κ στην ευρωπη να στησουν μηχανισμο στηρηξης με 650 δις ευρω μεσω τη ΕΚΤ... δεν σημαινει οτι ειναι ανικανοι και ειδικα οι γερμανοι???... Αλλωστε τι νομιζετε οτι ειναι αυτα τα 650 δις.... μια εγγραφη στα λογιστικα της ΕΚΤ που θα πιστωνει τα κρατη, η τις τραπεζες των κρατων.... (θα μπορουσαμε να το πουμε και 'Τυπωμα χρηματος'!!!!!
Το ειχα πει και πολλες μερες πριν οτι αυτο ειναι λυση που ουσιαστικα εκανε και ο Ομπαμα... δινοντας 1 τρις στις δικες του τραπεζες....μεσω FED αλλα και περνοντας τον ελεγχο τους ..... αναλογα με τα δανεικα..... μεχρι να τα επιστρεψουν.... Οι γερμανοι ως καλλοι στο μυαλο.... δεν ηθελαν αυτη τη λυση .... τωρα σερνονται απο τα γεγονοτα..... Καλλιο αργα παρα ποτε.....
Τα δανεικα πους μας δινουν γιατι δεν θεωρουνται ανναδιρθρωση του χρεους??? αφου το πανε πιο πισω χρονικα.... Ενταξει δεν μας χαριζουν ενα 30% οπως θα γινοτανε με σταση πληρωμων.... ισως αλλα και αυτο που γινεται ενα ειδος αναδιαρθρωσης ειναι που τελικα μπορει να παει και πιο πισω... αν χρειαστει σε 3 - 4 χρονια.... ετσι βλεπω μονο να βρεθουν χρηματα για αναπτυξη παντως..... τα 22 δις του ΕΣΠΑ δεν ειναι αρκετα να καλυψουν την μειωση των δημοσιων επενδυσεων..... Ακουσα οτι το ΕΣΠΑ θα καλυφθει ΤΩΡΑ ολο απο ΕΕ και μετα θα παρουν πισω την συμμετοχη μας το 20% που θα επρεπε να βαλουμε εμεις τωρα... ειναι ετσι τα πραγματα?????? -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Συμφωνω με τον PG220 μονο στο οτι με 500 ευρω θα μπορει καποιος να ζησει. Προσωπικα το εχω κανει (χωρις ενοικιο) για 2 χρονια περιπου, και ναι στην Αθηνα του 2005...
Δεν ειπα οτι ειναι βιωσιμο μοντελο η μοντελο αναπτυξης μιας οικονομιας. Απλα δεν πεθαινεις.(Aστερίσκος Νο 1
Το να μην πληρώνεις ενοίκιο και κοινόχρηστα, it is a big kavatza if you know what i mean.
Yπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που ζούν και με νοίκι κάθε μήνα και με κοινόχρηστα (φέτος είχα γνωστούς που δανείστηκαν χρήματα για να τα πληρώσουν), έχουν παιδιά (άλλο τεράστιο κεφάλαιο που πολλοί εκ του ασφαλούς αγνοούν) ή απλώς είναι γέροντες, ξανά δίχως καβάτζα καμιά.
Μια βόλτα στις λαικές μεσημέρι ή ακόμα καλύτερα στη λαχαναγορά βραδάκι, θα σε κάνει όχι μόνο να πειστείς αλλά να δακρύσεις.Αστερίσκος Νο2
Με 500 χωρίς καβάτζα καμιά και κάποιες πολύ λογικές υποχρεώσεις, στην Ελλάδα του 2010 ΠΕ-ΘΑΙ-ΝΕΙΣ.
.και-Μεχρι τωρα σου εχω ακουστει για ζαπλουτος, οποτε πρεπει να παω βολτα απο τις λαικες, δεν μου αρκει το ζορι που περασα μεχρι τωρα.
Αστερισκος Νο1
Κοινοχρηστα πληρωνα. Συνηθως οι ανθρωποι με παιδια ειναι 2, αρα συνηθως δε θα ειχαν 500 ευρω συνολο εισοδημα αλλα το διπλο. Επισης επειδη ο κυκλος μου απεχει απο το δικο σου προφανως εχω δει σπιτια των 250 ευρω (ημιυπογεια στα πατησια) στα οποια κατοικουσαν 2 ατομα. Οποτε μη μου κανεις μαθηματα περι τιμων σε παρακαλω πολυ.Αστερισκος Νο2.
Αν νομιζεις οτι με τη μειωση των μισθων δεν θα επελθει μειωση τιμων-ενοικιων ας αναμεινουμε να το δουμε -
Με 520€ ειναι ελαχιστα τα πραγματα που μπορεις να κανεις, ειναι σαφεστατα κατω απο το οριο της φτώχειας,αλλα δεν συμφωνω οτι 'πεθαινεις'.
Το σκεπτικο των χαμηλων μισθων δεν ειναι να πεθανεις,αλλα να ειναι πιο ευκολο για τον εργοδοτη να σε προσλαβει και ισως να σε προτιμησει απο το να παρει εναν λαθρομετανάστη,δηλαδη το σκεπτικο ειναι καλυτερα 520€+ασφαλιση παρα...μηδέν!
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
ακούω σε συζητήσεις ηλικιωμένους που αναφέρονται στις παλιές εποχές που ζούσαν με 3,60 σε μικρά σπίτια μεγάλες οικογένειες χωρίς οχήματα και πολύ ποδαρόδρομο και ακόμη περισσότερη δουλειά με διάθεση ειρωνείας προς την νέα γενιά.υπάρχει και ο αντίλογος ότι πριν 100.000 χρόνια ζούσαν σε σπηλιές ή καλύβες και δεν υπήρχε σύνταξη γιατί όποιον δεν τον έτρωγαν τα θηρία πέθαινε από φυσικά αίτια στα 30-35 του.
την εποχή που επιθυμούν, οικονομικά, να μας γυρίσουν οι κουστουμάτοι υπήρχε αντίστοιχα και ένας ηγέτης συνήθως βασιλιάς που ζούσε από την προσωπική του περιουσία + τα δωράκια...φόροι δεν υπήρχαν...και τα πάντα ήταν πάμφθηνα.
εάν μπορεί να επιτευχθεί η οπισθοδρόμηση με την επικράτηση χιλιάδων πολιτικάντηδων χαραμοφάηδων, ακριβά αγαθά, υποβάθμιση υγείας, παιδείας και κάθε κοινωνικής κατάκτησης τότε να κατοχυρώσουμε την πατέντα και να εκμεταλλευτούμε τα δικαιώματα χρήσης στον πλανήτη.Υπ όψην ότι τα πρώτα χρόνια της εκβιομηχάνησης στην Ευρώπη υπήρχε δικαίωμα του εργοδότη να κοιμάται με οποια εργαζόμενη γούσταρε.... (ψάξτε το)
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Με 520€ ειναι ελαχιστα τα πραγματα που μπορεις να κανεις, ειναι σαφεστατα κατω απο το οριο της φτώχειας,αλλα δεν συμφωνω οτι 'πεθαινεις'.Το σκεπτικο των χαμηλων μισθων δεν ειναι να πεθανεις,αλλα να ειναι πιο ευκολο για τον εργοδοτη να σε προσλαβει και ισως να σε προτιμησει απο το να παρει εναν λαθρομετανάστη,δηλαδη το σκεπτικο ειναι καλυτερα 520€+ασφαλιση παρα...μηδέν!
αμα εχεις να πληρωσεις ενοικιο, πεθαινεις.-
αμα μενεις με το μπαμπα/μαμα και εχεις καλυψει διαμονη, κοινοχρηστα, ΔΕΗ/νερο, φαγητο, ναι ζεις.
-
ιερότερο το δικαίωμα στην εργασία η το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση
πάντως οποίος πουτάνας γιος έχει εργάτες με 520 το λιγότερο που του αξίζει είναι σφαίρα στο κεφάλι
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Με 520€ ειναι ελαχιστα τα πραγματα που μπορεις να κανεις, ειναι σαφεστατα κατω απο το οριο της φτώχειας,αλλα δεν συμφωνω οτι 'πεθαινεις'.
Το σκεπτικο των χαμηλων μισθων δεν ειναι να πεθανεις,αλλα να ειναι πιο ευκολο για τον εργοδοτη να σε προσλαβει και ισως να σε προτιμησει απο το να παρει εναν λαθρομετανάστη,δηλαδη το σκεπτικο ειναι καλυτερα 520€+ασφαλιση παρα...μηδέν!
αμα εχεις να πληρωσεις ενοικιο, πεθαινεις.-
αμα μενεις με το μπαμπα/μαμα και εχεις καλυψει διαμονη, κοινοχρηστα, ΔΕΗ/νερο, φαγητο, ναι ζεις.
Ξαναλεω, με τη λογικη του σπιτι σημαινει μονος μου στα προαστεια, ναι πεθαινεις. Υπαρχουν επιπλωμενα σπιτια 30-40τμ αυτη τη στιγμη στην ΧΕ κατω απο 200 ευρω/μηνα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ιερότερο το δικαίωμα στην εργασία η το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωσηπάντως οποίος πουτάνας γιος έχει εργάτες με 520 το λιγότερο που του αξίζει είναι σφαίρα στο κεφάλι
Εσυ που δεν εισαι πουτανας γιος να προσλαβεις αυριο με 2.000€ ολους τους ανεργους
Ξαναλεω, το σκεπτικο ειναι καλυτερα 520€+ασφαλιση,παρα το απολυτο μηδεν. -
Ο χρήστης simfun έγραψε:
@PG200Απαντάς σε κάποιον που έχει απορρίψει όλο αυτό το Θέατρο Σκιών από τότε που απέκτησε δικαίωμα ψήφου.
Και η αποχή πάντως σημαίνει συνενοχή, αν αυτό πας να απαντήσεις. Σύμφωνοι. Και η αίσθηση πάντως ότι με το να φτιάχνεις την προσωπική σου νησίδα χωρίς να ασχολείσαι με τους άλλους, μπορείς να σωθείς από ένα τσουνάμι, επισήμως καταρρίφθηκε.Απάντησε όμως συνολικά στα προηγούμενα.
Συγνώμη τότε προφανώς δεν αναφερόμουν σε σένα,αλλά ακούω πολλούς που ψηφίζανε επί σειρά ετών τα δύο μεγάλα κόμματα να βρίζουν τους πολιτικούς και εξαγριώνομαι.
Η πρόταση μου δεν ήταν αποχή.Σε όλες τις εποχές υπήρχαν κάποιοι πολιτικοί που ήταν έξω απο το σύστημα της κλεψιάς και συνήθως δεν πέρνανε πολλές ψήφους ..Αλλά νομίζω οτι είχαμε τους πολιτικούς που μας αντιπροσώπευαν,γιατί κατα βάθος είμαστε ένας λαός κλεφτών και αρπαχτής και βάζω και τον εαυτό μου μέσα.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Χωρίς να είμαι οικονομολόγος έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Η Αργεντινή προερχόταν από ένα πόλεμο με τους Άγγλοι, οπότε είναι λογικό να μην ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος ο δυτικός κόσμος να τους στηρίξει παραπάνωΛογικο.
Θα μπορουσε να ισχυσει οταν η Αργεντινη κατερρευσε.
Τη καταρρευση ομως δεν την εφεραν ουτε η μη στηριξη απο τους δυτικους, ουτε και ο πολεμος των φωλκλαντ.
Τη καταρρευση την εφεραν ακριβως τα μετρα του ΔΝΤ στην οποια κατεφυγε η χωρα για να αντιμετωπισει κυρια το προβλημα του πληθωρισμου.
Θα πει καποιος εμεις εχουμε προβλημα δανεισμου και χρεους, αρα δεν ειμαστε το ιδιο.Συμφωνοι.
Οι συνταγες του ΔΝΤ και στη δικη μας περιπτωση ομως, και στης Αργεντινης ειναι ακριβως ΙΔΙΕΣ!!!Η Αργεντινή δεν είχε οικονομική ένωση και κοινό νόμισμα με τη Βραζιλία και την Παραγουάη αλλά είχε εξίσου ξεβράκωτους γείτονες (γαμώ τις προοπτικές για ανάπτυξη).
Σουρπραϊζ!!!!
Η Αργεντινη ειχε συνδεσει το εθνικο της νομισμα με το δολλαριο σε αντιστοιχια ΕΝΑ προς ΕΝΑ.Και εκει το ΔΝΤ ειχε ουσιαστικα απαγορευσει την οποια υποτιμηση του peso μεχρι οι πολυεθνικες να προλαβουν να μετατρεψουν τα πεσος τους σε καποια δις νταλλαρς και να τα βγαλουν απο τη χωρα.Μολις αυτο εγινε τοτε η κυβερνηση της Αργεντινης επεβαλλε περιορισμους στην αναληψη χρηματων.
Και ολα αυτα, επαναλαμβανω, με τη στηριξη και συμβουλη του ΔΝΤ.Η Αργεντινή ήταν από τις πρώτες περιπτώσεις του ΔΝΤ και από τότε φαίνεται να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα.
Aκομα περιμενω ΕΝΑ παραδειγμα της αλλαγης των πραγματων εκ μερους του ΔΝΤ και σε ποια χωρα εφαρμοστηκαν τα αλλαγμενα αυτα πραγματα με επιτυχια.
Και για μια ακόμα φορά. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΝΤ. Θεωρώ ότι εκεί μας έστειλαν οι ληστρικές κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών.
Oι ληστρικες κυβερνησεις δημιουργησαν το ελλειμα και ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ και ΕΞ'ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ υπευθυνες για αυτο.
Οι ευθυνες του Γιωργακη δεν ειναι μικροτερες γιατι καταφερε να μετατρεψει μια κριση ελλειματος σε κριση δανεισμου με τις παπαριες που πεταγε κυριως για να δικαιολογηθει για τις προεκλογικες του υποσχεσεις.Υπενθυμιζω εδω οτι αν και το υψος του ελλειματος ηταν γνωστο απο τα μεσα του Νοεμβρη, η κριση αρχισε οταν ο Βλαξ μιλησε για Οικονομια-Τιτανικο, οταν απειλησε με προσφυγη στο ΔΝΤ και οταν ελεγε τις μαλακιες περι μπιστολιου.Σχετικά με τα περί μη αποδοχής του χρέους κλπ κλπ. Επειδή όπως είπα δεν είναι οικονομολόγος δεν μπορώ να το κρίνω και αυτό. Δυο παρατηρήσει μόνο.
1)Επειδή το είπε ο Μπογιόπουλος και εν γένει το ΚΚΕ με κάνει να αμφιβάλλω για την ορθότητα του. Και οι 2 που ανέφερα έχουν μια προϊστορία με αρλουμπίστικες προτάσειςΜονο που αυτα που 'ειπε ο Μπογιοπουλος' τα ειπαν και αλλοι καμμια διακοσαρια οικονομολογοι που στο ακουσμα της λεξης κομμουνισμος βγαζουν καντηλες.
Αλλα για εσενα και για το Παπαχελα ο ενας ηταν Αμερικανος (ηθελε το κακο του Ευρω) ο αλλος ηταν Αγγλος (ηθελκε το καλο της στερλινας) και η μονη 'απολυτη αληθεια' ηταν ηοι μαλακιες του Παπαχελα του Παπαδημητριου και του Πορτοσαλτε που Ω! του θαυματος ταυτιζονται απολυτα με τις αποψεις των δανειστων μας!!!!....2)Αμφιβάλλω αν θα μας άφηναν να κάνουμε κάτι τέτοιο και αν όντως το σενάριο για Ρωσία-Κίνα ήταν ΕΦΙΚΤΟ για εμάς...
Αυτο το λεω απο τη τη πρωτη στιγμη.Οτι τουλαχιστον οι Ευρωπαιοι δε θα μας αφηναν σε καμμια περιπτωση να χρεωκοπησσουμε αφου θα εχαναν πολυ περισσοτερα απο εμας.Το μπιστολι στο τραπεζι λοιπον ηταν η απειλη της στασης πληρωμων και οχι οι μαλακιες του Γιωργακη και του απαπαπακωσταντινου περι 'μπιστολιου' και 'κερδοσκοπων που θα χασουν τα πουκαμισα τους'...
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Συμφωνω με τον PG220 μονο στο οτι με 500 ευρω θα μπορει καποιος να ζησει. Προσωπικα το εχω κανει (χωρις ενοικιο) για 2 χρονια περιπου, και ναι στην Αθηνα του 2005...
Δεν ειπα οτι ειναι βιωσιμο μοντελο η μοντελο αναπτυξης μιας οικονομιας. Απλα δεν πεθαινεις.(Aστερίσκος Νο 1
Το να μην πληρώνεις ενοίκιο και κοινόχρηστα, it is a big kavatza if you know what i mean.
Yπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που ζούν και με νοίκι κάθε μήνα και με κοινόχρηστα (φέτος είχα γνωστούς που δανείστηκαν χρήματα για να τα πληρώσουν), έχουν παιδιά (άλλο τεράστιο κεφάλαιο που πολλοί εκ του ασφαλούς αγνοούν) ή απλώς είναι γέροντες, ξανά δίχως καβάτζα καμιά.
Μια βόλτα στις λαικές μεσημέρι ή ακόμα καλύτερα στη λαχαναγορά βραδάκι, θα σε κάνει όχι μόνο να πειστείς αλλά να δακρύσεις.Αστερίσκος Νο2
Με 500 χωρίς καβάτζα καμιά και κάποιες πολύ λογικές υποχρεώσεις, στην Ελλάδα του 2010 ΠΕ-ΘΑΙ-ΝΕΙΣ.
.και-Μεχρι τωρα σου εχω ακουστει για ζαπλουτος, οποτε πρεπει να παω βολτα απο τις λαικες, δεν μου αρκει το ζορι που περασα μεχρι τωρα.
Αστερισκος Νο1
Κοινοχρηστα πληρωνα. Συνηθως οι ανθρωποι με παιδια ειναι 2, αρα συνηθως δε θα ειχαν 500 ευρω συνολο εισοδημα αλλα το διπλο. Επισης επειδη ο κυκλος μου απεχει απο το δικο σου προφανως εχω δει σπιτια των 250 ευρω (ημιυπογεια στα πατησια) στα οποια κατοικουσαν 2 ατομα. Οποτε μη μου κανεις μαθηματα περι τιμων σε παρακαλω πολυ.Αστερισκος Νο2.
Αν νομιζεις οτι με τη μειωση των μισθων δεν θα επελθει μειωση τιμων-ενοικιων ας αναμεινουμε να το δουμεΣυνήθως οι άνθρωποι με παιδιά είναι δύο, αλλά κανείς δεν εγγυάται πως και οι δύο θα έχουν δουλειά.
Αυτό το πιάνεις ή είναι ανώτερα μαθηματικά;Στο είπανε και άλλοι πιο πριν, αλλά παραμένεις ατάραχος. Και οι σπηλιές είναι φτηνές και ποιοτικά βρίσκονται, παρακάτω από τα ημιυπόγεια στα πατήσια. Ο κόσμος πάει μπροστά όμως όχι πίσω.
Αν εσύ γουστάρεις πισωγυρίσματα τέτοιου τύπου, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Μην προσπαθείς να πείσεις και τους άλλους όμως, πως είναι σωστό και πως είναι καλομαθημένοι που δεν το καταλαβαίνουνε. Το να προσπαθείς να πείσεις τόσο κόσμο, πως με 500 ευρώ σήμερα ζεις άμα τρώς πατατάκια και μένεις στα ημιυπόγεια, κάνοντας διδακτορικό στη ζωή της κατσαρίδας και του αρουραίου
είναι τραγικό για να μην πω τίποτα πιο βαρύ.
Επίσης μην περιμένεις, πως αν μειωθούν οι μισθοί σε τέτοια εξευτελιστικά επίπεδα θα ακολουθήσουν ανάλογες μειώσεις και στα υπόλοιπα.
Αυτά είναι κακόγουστα ανέκδοτα. Δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν αυτό το πράγμα. Σε συνθήκες καπιταλισμού ζεις. Όχι φιλόπτωχου ταμείου.
Και τέλος, μαθήματα περί τιμών δεν σου έκανα ούτε πρόκειται να σου κάνω.
Έχω άλλα τρεχάματα, απείρως σοβαρότερα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ξαναλεω, το σκεπτικο ειναι καλυτερα 520€+ασφαλιση,παρα το απολυτο μηδεν.συνεχίζοντας στο ίδιο σκεπτικό είναι καλύτερα να τους δίνεις απλά ένα πιάτο φαΐ παρά να πεθαίνουν στο δρόμο
makes sense
-
εγω θελω να δω αν αυτος ο ........ γιος διωξει τους εργατες και κλεισει την επιχειρηση επειδη δεν βγαινει τι θα ειναι μετα.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Αν εσύ γουστάρεις πισωγυρίσματα τέτοιου τύπου, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Μην προσπαθείς να πείσεις και τους άλλους όμως, πως είναι σωστό και πως είναι καλομαθημένοι που δεν το καταλαβαίνουνε. Το να προσπαθείς να πείσεις τόσο κόσμο, πως με 500 ευρώ σήμερα ζεις άμα τρώς πατατάκια και μένεις στα ημιυπόγεια, κάνοντας διδακτορικό στη ζωή της κατσαρίδας και του αρουραίου
είναι τραγικό για να μην πω τίποτα πιο βαρύ.Ναι αλλά δεν καταλαβαίνεις οτι μπορεί να αναγκαστούμε να ζήσουμε σε αυτές τις συνθήκες.
Αν παραμείνει η παραγωγή της χώρας ως έχει δε νομίζω να μας τρέφουν για πάντα οι ξένοι.Εσύ τι προτείνεις για να αποφύγουμε τα 500ευρώ;Με το να λες οτι δε συμφωνείς δε βγαίνει τίποτα. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εγω θελω να δω αν αυτος ο ........ γιος διωξει τους εργατες και κλεισει την επιχειρηση επειδη δεν βγαινει τι θα ειναι μετα.αποτυχημένος
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εγω θελω να δω αν αυτος ο ........ γιος διωξει τους εργατες και κλεισει την επιχειρηση επειδη δεν βγαινει τι θα ειναι μετα.αν αυτος, που απασχολει ανασφαλιστους ή πληρωνει λιγοτερο απο τα νομιμα ή δε κοβει αποδειξεις, δε μπορει να διατηρησει την επιχειρηση του, τι να πει αυτος που ειναι νομιμος σε ολα?
και ναι, να κλεισει ο 1ος που ειναι παρανομος, ωστε ο 2ος που ειναι νομιμος να δει τη πελατεια του να αυξανεται και να συνεχιζει να αναπτυσεται.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
είναι τραγικό για να μην πω τίποτα πιο βαρύ.Ναι αλλά δεν καταλαβαίνεις οτι μπορεί να αναγκαστούμε να ζήσουμε σε αυτές τις συνθήκες.
Αν παραμείνει η παραγωγή της χώρας ως έχει δε νομίζω να μας τρέφουν για πάντα οι ξένοι.Εσύ τι προτείνεις για να αποφύγουμε τα 500ευρώ;Με το να λες οτι δε συμφωνείς δε βγαίνει τίποτα.προφανως δεν τους ενδιαφερει να δουν την πραγματικοτητα η δεν μπορουν.
σε τοσα ποστ που εχω διαβασει δεν εχω δει ουτε εναν αντιλογο σαυτα τα σκληρα μετρα.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!