-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
και θα το πω όπως εγώ το θέλω, όχι όπως κάποιος θέλει να μου το καταντήσει...
Και τώρα σκέψου να το πουν αυτό 150.000 άνθρωποι
Δλδ εσύ λες ότι 150.000 κατεβαίνουν ο καθένας για τον δικό του λόγο?
Κατεβαίνουν (ελπίζω) 150.000 για τον ίδιο λόγο, με το ίδιο αίτημα. Γι΄αυτό (εννοείται ότι) μιλάω...>κατέβα μια φορά και γάμησε τα ράματα όποιου γουστάρειςπιθανόν να με βρεις μαζί σου, αν δεν τις έχουμε φάει νωρίτερα
Αν το αίτημα γίνει (ή, έστω, συμπεριλάβει) 'φέρτε πίσω τα κλεμένα, ΡΕ', πες που κ πότε να έρθω: Θα ξεκινήσουμε μαζί.
-
@ mjacob
- Δεν υπάρχει ως έννοια αυτό που γράφεις, δηλαδή 'ευρέως αποδεκτή και δημοκρατική βία που εξασκήθηκε από τους διαδηλωτές'. Γιατί πολύ απλά οι διαδηλωτές δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τους εαυτούς τους και το τι θα 'αποφασίσουν' να κάνουν μεταξύ τους δεν έχει σχέση με τη δημοκρατική συμπεριφορά εντός μιας χώρας. Εκτός αν δεσμευτεί μια περιοχή ως 'χώρος ελεύθερης έκφρασης όσων αυτοβούλως κινούνται εντός αυτής', οπότε ας κάνουν εκεί μέσα ό,τι γουστάρουν.
- Επαναλαμβάνω ότι το τι κρίνω ΕΓΩ ως αποδεκτό δεν σημαίνει ότι είναι ΓΕΝΙΚΑ αποδεκτό. Αν εγώ κρίνω ότι ορθώς ο κολλητός μου έσπασε στο ξύλο ή σκότωσε τον τάδε, όπως θα συμφωνήσει μαζί μου ίσως όλο του το σόι και οι κοινοί μας φίλοι, δεν σημαίνει ότι αυτό ήταν ορθή ενέργεια.
Να διαβάζουμε λοιπόν αλλά και να καταλαβαίνουμε.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κατεβαίνουν (ελπίζω) 150.000 για τον ίδιο λόγο, με το ίδιο αίτημα. Γι΄αυτό (εννοείται ότι) μιλάω...>κατέβα μια φορά και γάμησε τα ράματα όποιου γουστάρειςπιθανόν να με βρεις μαζί σου, αν δεν τις έχουμε φάει νωρίτερα
Αν το αίτημα γίνει (ή, έστω, συμπεριλάβει) 'φέρτε πίσω τα κλεμένα, ΡΕ', πες που κ πότε να έρθω: Θα ξεκινήσουμε μαζί.
τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος έξω απ τη βουλή, το οποίο, ούτε σχέση με κουκουλοφόρους είχε ουτε τπτ τα άκουσες?
-
Κατεβαίνουν (ελπίζω) 150.000 για τον ίδιο λόγο, με το ίδιο αίτημα. Γι΄αυτό (εννοείται ότι) μιλάω...Εντάξει, προφανώς δεν έχουμε 150.00 διαφορετικούς λόγους, αλλά καμιά 1000άρα εύκολα
Αν ο καθένας, ή έστω η κάθε ομάδα, πλάκωνε ψυχρά στο ξύλο κάθε άλλη.... τότε γμστα.Τέσπα, στην πρα΄ξη τα έχει λύσει αυτά τα ζητήματα ο κόσμος που συμμετέχει.
Οι μόνοι που μπορούν να κατεβάσουν πολλές χιλιάδες κόσμου με ένα single σκεπτικό, είναι το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ.
Το οποίο γενικώς κάνει ακριβώς αυτά που θέλετε, περιφρούρηση, προστασία, ξυλοφόρτωμα ακραίων κ.ο.κ., αλλά για κάποιο μαγικό λόγο δεν σας αρέσειΑν το αίτημα γίνει (ή, έστω, συμπεριλάβει) 'φέρτε πίσω τα κλεμένα, ΡΕ', πες που κ πότε να έρθω: Θα ξεκινήσουμε μαζί.
Έγινε. Και δεν ήσουν εκεί.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
@ mjacob- Δεν υπάρχει ως έννοια αυτό που γράφεις, δηλαδή 'ευρέως αποδεκτή και δημοκρατική βία που εξασκήθηκε από τους διαδηλωτές'. Γιατί πολύ απλά οι διαδηλωτές δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τους εαυτούς τους και το τι θα 'αποφασίσουν' να κάνουν μεταξύ τους δεν έχει σχέση με τη δημοκρατική συμπεριφορά εντός μιας χώρας. Εκτός αν δεσμευτεί μια περιοχή ως 'χώρος ελεύθερης έκφρασης όσων αυτοβούλως κινούνται εντός αυτής', οπότε ας κάνουν εκεί μέσα ό,τι γουστάρουν.
- Επαναλαμβάνω ότι το τι κρίνω ΕΓΩ ως αποδεκτό δεν σημαίνει ότι είναι ΓΕΝΙΚΑ αποδεκτό. Αν εγώ κρίνω ότι ορθώς ο κολλητός μου έσπασε στο ξύλο ή σκότωσε τον τάδε, όπως θα συμφωνήσει μαζί μου ίσως όλο του το σόι και οι κοινοί μας φίλοι, δεν σημαίνει ότι αυτό ήταν ορθή ενέργεια.
Εγώ έχω αποκομίσει την εντύπωση, πως τα γεγονότα στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή, τα γεγονότα στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή ξανά γιατί υπάρχουν δυσκολίες, ήταν γενικώς αποδεκτά από την κοινωνία.
Μπορεί και να κάνω λάθος.
Από εσένα όμως, όπως γράφεις, ήταν αποδεκτά. Οπότε για τη δική σου άποψη περί βίας μιλάω, και κατά συνέπει όσων τα αποδέχτηκαν.
όχι γενικώς και αορίστως από όλους. Από όλους όσοι συμφωνούν με αυτά που συνέβησαν στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή.
Δεν μίλησα για γενικά αποδεκτό και ορθό. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δεν με ενημέρωσες.
-
Ωραίοι ως Έλληνες.
Κάθομαι και παρακολουθώ τι γίνετε στην ελληνική κοινωνία από την στιγμή που τέθηκε το θέμα του Δ.Ν.Τ και έπειτα.
Ας πούμε ότι το κάνω σαν ρεπορτάζ, σαν ενημέρωση ακόμα ακόμα σαν σφυγμομέτρηση.Κόβω αντιδράσεις, φάτσες, εκφράσεις, τι πιστεύει και γενικότερα τι λέει ο Έλληνας του 2010 για όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα του.
Από την μία βλέπω ανθρώπους που πραγματικά έχουν χάσει την γη κάτω από τα πόδια τους, χωρίς να γνωρίζουν τι θα φέρει η αυριανή μέρα.
Ανθρώπους που είτε ανήκουν στην γενιά των 700 ευρώ (την γενιά την μετράμε πλέον σε χρήματα όχι σε ηλικία) και δεν ξέρουν πόσα θα πάρουν τον επόμενο μήνα και ανθρώπους που δεν ξέρουν αν θα πάρουν κάτι τον επόμενο μήνα...
Βλέπω επίσης τους ανέργους, που εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα, ανθρώπους που δεν πρόκειται να βρουν δουλειά για τα επόμενα 2-3 χρόνια.
Ακόμα χαμηλοσυνταξιούχους των 600 ευρώ, που τους κόβουν τόσα.
Ελεύθερους επαγγελματίες που ο ένας κλείνει μετά τον άλλο το κατάστημα τους...Και είμαι έτοιμος να τρελαθώ.
Από την άλλη βλέπω, βολεμένους που κλαίνε απλά για να κλαίνε, που ο μισθός τους ήταν 2.500 - 2.000 ευρώ τον μήνα και θα χάσουν ένα ποσοστό του.
Βλέπω δημόσιους υπαλλήλους που φωνάζουν και απεργούν (καλά κάνουν) γιατί μάλλον δεν είχαν τόσο καλό δόντι όταν μπήκαν στο δημόσιο, έτσι ώστε να τους διασφαλίσει την παραμονή τους σε αυτό πλέον.
Και βλέπω και συνταξιούχους των 1.700 ευρώ να διαμαρτύρονται εντόνως που θα χάσουν το δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων.Και είμαι έτοιμος να τρελαθώ από τα νεύρα.
Όλοι ξέραμε τι συμβαίνει και όλοι κάναμε την πάπια...
Το moto μας ήταν... να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!Βλέπω δυο διαφορετικούς κόσμους...
Τον πρώτο που πραγματικά έχει ανάγκη την βοήθεια του κράτους.
Και τον δεύτερο που ξεβολεύεται από την νιρβάνα του.Αυτό που συμβαίνει τώρα, όπου μέσα στο χάος τρωγόμαστε σαν τα ζώα, τελικά είναι στοιχείο της φάρας μας.
Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια...Γερμανική κατοχή... εμφύλιος πόλεμος... σήμερα.
Το βλέπεις στις ειδήσεις, το βλέπεις στον δρόμο, το βλέπεις ακόμα και εδώ μέσα.
Καλό είναι να υπάρχουν οι διαφορετικές απόψεις και χαίρομαι που ζω σε μια έστω υποτυπώδη δημοκρατία... αλλά εμείς δεν έχουμε διαφορετικές απόψεις... ήμαστε ζώα .-
Ο ένας κοιτάει πως θα την πει στον άλλον και πως μέσα από ένα σορό μαλακίες θα βγάλει την δικιά του άποψη καλύτερη.
Κρίνουμε εκ του ασφαλούς και πάντα μα πάντα βγάζουμε τον κώλο μας απέξω είτε φταίμε είτε δεν φταίμε.Προσπαθούμε (δεν τα καταφέρνουμε ποτέ) να φτιάξουμε τα λάθη μας, έπειτα από την ζημιά.
Κλαιγόμαστε σαν το 16χρονο πουτανάκι που έμεινε ¨κατά λάθος¨ έγκυο από τον γκόμενο... χωρίς να παίρνουμε πάνω μας καμία ευθύνη και κοιτάμε αμέσως πως θα ρίξουμε από πάνω μας αυτό το μούλικο που μας φόρτωσε ο γκόμενος...
Δεν κοιτάμε ότι εμείς ανοίξαμε τα πόδια!Έτσι ήταν και έτσι θα είναι η Ελλάδα...
Ήμαστε καλοί μόνο για να τρώμε... μπράβο μας!Πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς.
Τώρα φταίει το Δ.Ν.Τ... σκατά στα μούτρα μας!
Εμείς το φωνάξαμε!Εμείς; ποιοι εμείς; Εσείς το φωνάξατε!... θα απαντήσει ο κάθε ένας μας.
Έτσι δεν είναι;Φταίνε λέμε οι πολιτικοί για το χάλι μας... συγγνώμη που σας το θυμίζω, αλλά εμείς τους ψηφίσαμε!
Είναι τέτοια η κατάντια μας, που έχουμε στην βουλή Πάγκαλο... θα θυμάστε τότε στα Ίμια το ωραίο που είχε πει όταν έβαλαν την σημαία οι Τούρκοι...
Να σας το θυμίσω και αυτό; -Έλα μωρέ, θα φυσήξει ο αέρας και θα την πάρει.Έχουμε τον προδότη στην βουλή μας... σκατά στα μούτρα μας!
Δεν είναι μέσα τυχαία, κάποιοι τον ψήφισαν...
Ο Γιωργάκης; Όλοι ξέραμε ότι δεν κάνει για αυτή την θέση, αλλά με το που ακούσαμε ότι ¨λεφτά υπάρχουν¨... τον εκλέξαμε.
Τον Κωστάκη; τον βγάλαμε και δεύτερη τετραετία... ήμαστε large...
Η Παπαρίγα; Που είναι το ψέμα το ίδιο προσωποποιημένο... ξέρουμε ότι λέει μαλακίες, αλλά εκεί είναι!
Ο Καρατζαφέρης; Ο φασίστας που πάει όπου φυσάει ο άνεμος; Μέσα και αυτός μαζί με όλα τα... άσε μην πω.
Ο Τσίπρας; ΧΑ εδώ θα γελάσω, συγγνώμη... Σύριζα, το κόμμα των αποτυχημένων. Μέσα και αυτοί!Όλοι οι καλοί χωράνε λέμεεεε!!!
Θα μου πεις... οκ, όλους τους έβγαλες σκάρτους, ποιον θα ψηφίσουμε;
Το θέμα δεν είναι τώρα ποιον θα ψηφίσουμε, γιατί τώρα είναι αργά... το θέμα είναι ότι όλοι αυτοί δεν μπήκαν στην βουλή από την μία μέρα στην άλλη, αλλά μπαίνουν εδώ και χρόνια!
Τότε μπορούσατε να κάνετε κάτι, τώρα; Σκατά στα μούτρα μας!Πάντως δεν έχετε να πείτε, σαν κλασικός μαλάκας Έλληνας, έπεσα και εγώ στο ίδιο ατόπημα... αντί να γίνω μια γροθιά, κάθομαι και βρίζω τους Έλληνες...
Τι να κάνω, δεν είμαι εξωγήινος... Έλληνας είμαι.
Είμαι όμως από τους Έλληνες, που ακόμα και σήμερα (ναι σήμερα) θα μπορούσαν να γίνουν υπάλληλοι της βουλής με τους 16 μισθούς, αλλά δεν το κάνει... δεν το κάνω γιατί αγαπώ αυτό τον τόπο, αλλά πάνω από όλα έχω υπερηφάνεια... πράγμα που λείπει τους καιρούς αυτούς. -
Πατώντας σε αυτό που έγραψε ο drifter:
[who it may concern to]Τόσες βδομάδες τώρα, μας πρήζατε τα threads ότι πρέπει να πάει ο κόσμος στη βουλή, να μπει μέσα, να προσπαθήσει να σφαλιαρήσει τους βουλευτές, να φωνάξει για τους κλέφτες και τα κλεμμένα, να απαιτήσει να μπουν φυλακή, χωρίς να ασχοληθεί με τράπεζες υπουργεία και καταστήματα, χωρίς κομματικά πανώ, χωρίς κουκούλες.
Ε λοιπόν, αυτό ΕΓΙΝΕ.
Αυτό ακριβώς που ζητούσατε και βρίσκατε τόσο σωστό και δίκαιο ΣΥΝΕΒΗ.Αλλά ακόμα και τώρα, δεν είστε σε θέση να πείτε ένα 'έπρεπε/ήθελα να ήμουν κι εγώ εκεί'
Δε είστε σε θέση να αποδεχτείτε τι σημαίνουν στην πράξη όλα αυτά που φαντάζεστε θεωρητικά.
Δεν είστε σε θέση να αναθεωρήσετε ορισμένες από τις απόψεις σας που αποδεικνύονται λανθασμένες.Κάποιοι άνθρωποι έκαναν πράξη όλα αυτά που ζητούσατε, με προσωπικό κόστος -μεγαλύτερο ή μικρότερο- αλλά πολύ φοβάμαι ότι και άυριο 'επανάστες του καναπέ' θα τους λέτε.
Δεν το λέω αυτό για να σας βρίσω ή να σας κοροϊδέψω. Απλώς μήπως και αποφασίσετε μια μέρα ότι μπορείτε να κάνετε αυτά αυτά που λέτε, έτσι για αλλαγή.
Γιατί είμαι σίγουρος, ότι στην πράξη έχετε να μάθετε πολλά για την απόστασή της από τη θεωρία. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
@ mjacob
- Δεν υπάρχει ως έννοια αυτό που γράφεις, δηλαδή 'ευρέως αποδεκτή και δημοκρατική βία που εξασκήθηκε από τους διαδηλωτές'. Γιατί πολύ απλά οι διαδηλωτές δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τους εαυτούς τους και το τι θα 'αποφασίσουν' να κάνουν μεταξύ τους δεν έχει σχέση με τη δημοκρατική συμπεριφορά εντός μιας χώρας. Εκτός αν δεσμευτεί μια περιοχή ως 'χώρος ελεύθερης έκφρασης όσων αυτοβούλως κινούνται εντός αυτής', οπότε ας κάνουν εκεί μέσα ό,τι γουστάρουν.
Εγώ έχω αποκομίσει την εντύπωση, πως τα γεγονότα στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή, τα γεγονότα στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή ξανά γιατί υπάρχουν δυσκολίες, ήταν γενικώς αποδεκτά από την κοινωνία.
Μπορεί και να κάνω λάθος.
Από εσένα όμως, όπως γράφεις, ήταν αποδεκτά. Οπότε για τη δική σου άποψη περί βίας μιλάω, και κατά συνέπει όσων τα αποδέχτηκαν.
όχι γενικώς και αορίστως από όλους. Από όλους όσοι συμφωνούν με αυτά που συνέβησαν στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή.
Δεν μίλησα για γενικά αποδεκτό και ορθό.Δηλαδή επειδή εσύ έχεις 'αποκομίσει την εντύπωση πως τα γεγονότα στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή [καμία δυσκολία] ήταν γενικώς αποδεκτά από την κοινωνία' και επίσης επειδή 'για εμένα ήταν αποδεκτά', σημαίνει ότι θεωρώ ότι καλώς γίνονται πράξεις βίας γενικότερα;
Πού θες να καταλήξεις; Στο αν επικροτώ αυτό που έγινε στη συγκεκριμένη και μόνο περίπτωση (ντου στους βουλευτάς); Μα ήδη το έκανα.
Στο ότι γενικά δικαιολογώ πράξεις βίας; Όχι, δεν τις δικαιολογώ.
Ούτε το κάψιμο μαγαζιών ή υπηρεσιών, ούτε τις φθορές (αφού είναι βλακώδεις όταν άλλοι πληρώνουν και όχι οι φταίχτες), ούτε τα υπόλοιπα. Ούτε καν τις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, τις ήσυχες και περιφρουρούμενες κλπ, έθιξα. Τις άλλες του ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές μαλακίες, ναι. -
Δεν με ενημέρωσες.
Ε ναι μωρέ. Ποιός είχε ακούσει άλλωστε για μια γενική απεργία και πορεία στις 5 Μαΐου Πλλάκα μου κάνεις ρε ililia;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή επειδή εσύ έχεις 'αποκομίσει την εντύπωση πως τα γεγονότα στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή [καμία δυσκολία] ήταν γενικώς αποδεκτά από την κοινωνία' και επίσης επειδή 'για εμένα ήταν αποδεκτά', σημαίνει ότι θεωρώ ότι καλώς γίνονται πράξεις βίας γενικότερα;Πού θες να καταλήξεις; Στο αν επικροτώ αυτό που έγινε στη συγκεκριμένη και μόνο περίπτωση (ντου στους βουλευτάς); Μα ήδη το έκανα.
Στο ότι γενικά δικαιολογώ πράξεις βίας; Όχι, δεν τις δικαιολογώ.
Ούτε το κάψιμο μαγαζιών ή υπηρεσιών, ούτε τις φθορές (αφού είναι βλακώδεις όταν άλλοι πληρώνουν και όχι οι φταίχτες), ούτε τα υπόλοιπα. Ούτε καν τις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, τις ήσυχες και περιφρουρούμενες κλπ, έθιξα. Τις άλλες του ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές μαλακίες, ναι.Έλα ρε Μάνο. Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να συνεννοηθούμε
Όχι, φυσικά κκαι πουθενά δεν έγραψα (νομίζω το επανέλαβα κι ολας μερικές φορές) ότι δεν εννοώ ότι αποδέχεσαι (εσύ και όποιος άλλος) εν γένει τη βία, και οποιαδήποτε πράξη βίας.
Λέω, ότι αφού υπάρχει τουλάχιστον ένα περιστατικό βίας διαδηλωτών (που δεν είναι ούτε '21, ούτε Γαλλία, ούτε φεουδαρχία, ούτε δικτατορία κ.ο.κ.) που αποδέχεσαι, τότε πρέπει να αναθεωρήσεις τις παλαιότερες απόψεις σου που καταδίκαζες ΚΑΘΕ μορφή βίας διαδηλωτών ενάντια σε δημοκρατικά πολιτεύματα. Διότι υπάρχει ΜΙΑ που δεν καταδικάζεις.
Μαθηματικά μιλώντας, αρκεί ΕΝΑ αντιπαράδειγμα για να καταρρίψει μια συνολική θεωρία.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πλλάκα μου κάνεις ρε ililia;Μάλλον το αντίθετο.
Για τα αιτήματα μιλάω. Εκτός κ θεωρείς πιθανό να μην ισχύσουν μέτρα.
Για να πάω στην ηλικία μου εκεί που ξέρω ότι κ αίμα θα χύσω κ δάκρυα πολλά, θέλω κ να με αντιπροσωπεύουν τα αιτήματα. Κ σήμερα το 'να μην ισχύσουν τα μέτρα' δεν με αντιπροσωπεύει... -
βασικά νομίζω mjacob σε τρολάρει, γιατί αυτό
έγινε
εδιτ
μάλλον δε τρολάρει
-
@mjacob
2 λαθάκια- η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ανατρέπουσα τον κανόνα, γιατί ο κανόνας δεν αναφέρεται σε όμοιες καταστάσεις, ήτοι σε ένα σύνολο 'γένους', δηλαδή....
- ...δεν είναι όλες οι πράξεις βίας ίδιες! Δεν είναι ίδιο το να επιτεθείς φραστικά ή με γιαούρτια σε έναν συνδικαληστή (βία), να βιάσεις την κόρη βουλευτή για να τον 'τιμωρήσεις' (βία), να κάψεις ένα βιβλιοπωλείο ή ένα πανεπιστήμιο (βία), να κάψεις υπαλλήλους (βία), να δείρεις έναν τροχονόμο (βία), να πυροβολήσεις έναν αστυνομικό (βία).
Σχόλιο:
http://tvxs.gr/news/ομά% ... E%BF%CF%85 -
Τωρα μας αρεσει ο Κουλογλου;
Βαριεμαι να εξηγησω ΓΙΑΤΙ ειναι αστειο το εν λογω σχόλιο απο τον συγκεκριμενο δημοσιογραφο που εχει κανει ενα σκασμο εκπομπες με το ΑΚΡΙΒΩΣ αντιθετο σκεπτικο. Με ρατσιστικα υπονοουμενα, με αγωνια για τα spreads και με μηδενικο ειρμο
-
Τον Κούλογλου τον παρακολουθούσα στη ΕΡΤ χρόνια τώρα. Κι αν διαφωνούσα σε κάποια που έλεγε, δεν τον απέρριπτα γιατί είναι από τους σοβαρούς ανθρώπους στον χώρο της δημοσιογραφίας.
Voilà σε (τελείως) ανύποπτο χρόνο (2004, 2006, 2008):
viewtopic.php?p=188616#p188616
viewtopic.php?p=518766#p518766
viewtopic.php?p=1238372#p1238372 -
κι εγώ τον παρακολουθώ εξ απ ανέκαθεν, και μου κάνει εντύπωση το συγκεκριμένο σχόλιο.
(αρνητική)
-
Τι εστί Koύλογλου ; http://fvasileiou.wordpress.com/2008/11/02/kouloglou/
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Ωραίοι ως Έλληνες.Κάθομαι και παρακολουθώ τι γίνετε στην ελληνική κοινωνία από την στιγμή που τέθηκε το θέμα του Δ.Ν.Τ και έπειτα.
Ας πούμε ότι το κάνω σαν ρεπορτάζ, σαν ενημέρωση ακόμα ακόμα σαν σφυγμομέτρηση.Κόβω αντιδράσεις, φάτσες, εκφράσεις, τι πιστεύει και γενικότερα τι λέει ο Έλληνας του 2010 για όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα του.
Από την μία βλέπω ανθρώπους που πραγματικά έχουν χάσει την γη κάτω από τα πόδια τους, χωρίς να γνωρίζουν τι θα φέρει η αυριανή μέρα.
Ανθρώπους που είτε ανήκουν στην γενιά των 700 ευρώ (την γενιά την μετράμε πλέον σε χρήματα όχι σε ηλικία) και δεν ξέρουν πόσα θα πάρουν τον επόμενο μήνα και ανθρώπους που δεν ξέρουν αν θα πάρουν κάτι τον επόμενο μήνα...
Βλέπω επίσης τους ανέργους, που εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα, ανθρώπους που δεν πρόκειται να βρουν δουλειά για τα επόμενα 2-3 χρόνια.
Ακόμα χαμηλοσυνταξιούχους των 600 ευρώ, που τους κόβουν τόσα.
Ελεύθερους επαγγελματίες που ο ένας κλείνει μετά τον άλλο το κατάστημα τους...Και είμαι έτοιμος να τρελαθώ.
Από την άλλη βλέπω, βολεμένους που κλαίνε απλά για να κλαίνε, που ο μισθός τους ήταν 2.500 - 2.000 ευρώ τον μήνα και θα χάσουν ένα ποσοστό του.
Βλέπω δημόσιους υπαλλήλους που φωνάζουν και απεργούν (καλά κάνουν) γιατί μάλλον δεν είχαν τόσο καλό δόντι όταν μπήκαν στο δημόσιο, έτσι ώστε να τους διασφαλίσει την παραμονή τους σε αυτό πλέον.
Και βλέπω και συνταξιούχους των 1.700 ευρώ να διαμαρτύρονται εντόνως που θα χάσουν το δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων.Και είμαι έτοιμος να τρελαθώ από τα νεύρα.
Όλοι ξέραμε τι συμβαίνει και όλοι κάναμε την πάπια...
Το moto μας ήταν... να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!Βλέπω δυο διαφορετικούς κόσμους...
Τον πρώτο που πραγματικά έχει ανάγκη την βοήθεια του κράτους.
Και τον δεύτερο που ξεβολεύεται από την νιρβάνα του.Αυτό που συμβαίνει τώρα, όπου μέσα στο χάος τρωγόμαστε σαν τα ζώα, τελικά είναι στοιχείο της φάρας μας.
Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια...Γερμανική κατοχή... εμφύλιος πόλεμος... σήμερα.
Το βλέπεις στις ειδήσεις, το βλέπεις στον δρόμο, το βλέπεις ακόμα και εδώ μέσα.
Καλό είναι να υπάρχουν οι διαφορετικές απόψεις και χαίρομαι που ζω σε μια έστω υποτυπώδη δημοκρατία... αλλά εμείς δεν έχουμε διαφορετικές απόψεις... ήμαστε ζώα .-
Ο ένας κοιτάει πως θα την πει στον άλλον και πως μέσα από ένα σορό μαλακίες θα βγάλει την δικιά του άποψη καλύτερη.
Κρίνουμε εκ του ασφαλούς και πάντα μα πάντα βγάζουμε τον κώλο μας απέξω είτε φταίμε είτε δεν φταίμε.Προσπαθούμε (δεν τα καταφέρνουμε ποτέ) να φτιάξουμε τα λάθη μας, έπειτα από την ζημιά.
Κλαιγόμαστε σαν το 16χρονο πουτανάκι που έμεινε ¨κατά λάθος¨ έγκυο από τον γκόμενο... χωρίς να παίρνουμε πάνω μας καμία ευθύνη και κοιτάμε αμέσως πως θα ρίξουμε από πάνω μας αυτό το μούλικο που μας φόρτωσε ο γκόμενος...
Δεν κοιτάμε ότι εμείς ανοίξαμε τα πόδια!Έτσι ήταν και έτσι θα είναι η Ελλάδα...
Ήμαστε καλοί μόνο για να τρώμε... μπράβο μας!Πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς.
Τώρα φταίει το Δ.Ν.Τ... σκατά στα μούτρα μας!
Εμείς το φωνάξαμε!Εμείς; ποιοι εμείς; Εσείς το φωνάξατε!... θα απαντήσει ο κάθε ένας μας.
Έτσι δεν είναι;Φταίνε λέμε οι πολιτικοί για το χάλι μας... συγγνώμη που σας το θυμίζω, αλλά εμείς τους ψηφίσαμε!
Είναι τέτοια η κατάντια μας, που έχουμε στην βουλή Πάγκαλο... θα θυμάστε τότε στα Ίμια το ωραίο που είχε πει όταν έβαλαν την σημαία οι Τούρκοι...
Να σας το θυμίσω και αυτό; -Έλα μωρέ, θα φυσήξει ο αέρας και θα την πάρει.Έχουμε τον προδότη στην βουλή μας... σκατά στα μούτρα μας!
Δεν είναι μέσα τυχαία, κάποιοι τον ψήφισαν...
Ο Γιωργάκης; Όλοι ξέραμε ότι δεν κάνει για αυτή την θέση, αλλά με το που ακούσαμε ότι ¨λεφτά υπάρχουν¨... τον εκλέξαμε.
Τον Κωστάκη; τον βγάλαμε και δεύτερη τετραετία... ήμαστε large...
Η Παπαρίγα; Που είναι το ψέμα το ίδιο προσωποποιημένο... ξέρουμε ότι λέει μαλακίες, αλλά εκεί είναι!
Ο Καρατζαφέρης; Ο φασίστας που πάει όπου φυσάει ο άνεμος; Μέσα και αυτός μαζί με όλα τα... άσε μην πω.
Ο Τσίπρας; ΧΑ εδώ θα γελάσω, συγγνώμη... Σύριζα, το κόμμα των αποτυχημένων. Μέσα και αυτοί!Όλοι οι καλοί χωράνε λέμεεεε!!!
Θα μου πεις... οκ, όλους τους έβγαλες σκάρτους, ποιον θα ψηφίσουμε;
Το θέμα δεν είναι τώρα ποιον θα ψηφίσουμε, γιατί τώρα είναι αργά... το θέμα είναι ότι όλοι αυτοί δεν μπήκαν στην βουλή από την μία μέρα στην άλλη, αλλά μπαίνουν εδώ και χρόνια!
Τότε μπορούσατε να κάνετε κάτι, τώρα; Σκατά στα μούτρα μας!Πάντως δεν έχετε να πείτε, σαν κλασικός μ@λ@κ@ς Έλληνας, έπεσα και εγώ στο ίδιο ατόπημα... αντί να γίνω μια γροθιά, κάθομαι και βρίζω τους Έλληνες...
Τι να κάνω, δεν είμαι εξωγήινος... Έλληνας είμαι.
Είμαι όμως από τους Έλληνες, που ακόμα και σήμερα (ναι σήμερα) θα μπορούσαν να γίνουν υπάλληλοι της βουλής με τους 16 μισθούς, αλλά δεν το κάνει... δεν το κάνω γιατί αγαπώ αυτό τον τόπο, αλλά πάνω από όλα έχω υπερηφάνεια... πράγμα που λείπει τους καιρούς αυτούς.Kύριοι mods... μπορείτε να κάνετε κάτι να βρίσκεται αυτό το ποστ συνέχεια σε εμφανές σημείο παρακαλώ?
-
Εμένα δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση... Ο άνθρωπος είναι από τα πλέον διεφθαρμένα, αστοιχείωτα όντα της φάρας των δημ/φων...
Κοινωνικές αναταραχές και επιπτώσεις οικονομικών μέτρων