-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έτσι. Να μην τολμούν να ξεμυτίσουν από τα σπίτια τους!
[...]
Nαι, τωρα θα τα βάψουν μαύρα...
Αν δε δούμε μερικούς από δαύτους κρεμασμένους σε κοινή θέα δεν προκειται να αλλάξει κάτι στην κάστα τους.Επειδή θεωρώ απίθανο (προς το παρόν) να συμβεί κάτι τέτοιο, αρκούμαι for now* με το να γιαουρτώνονται-μπουγελώνονται-τρώνε ροχάλα όποτε ξεμυτίζουν από το σπίτι τους.
*: Εννοείται ότι απαιτώ να βρεθούν 2-3 εξ αυτών στο άμεσο μέλλον πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Ακόμα καλύτερα αν εκεί κανάς Abdul συμπαθήσει το κωλ@ρ@κι τους και τους τον σφυρίξει.
Σε όλα αυτά που λέτε, περί του να μπούμε στη Βουλή να ρίξουμε καμιά φάπα, να τους γιαουρτώνουμε κράζουμε φτύνουμε παντού κλπ, γιατί δεν παίρνετε την απόφαση να συμμετάσχετε σε αυτά που ζητάτε;
Όπως φάνηκε, ούτε κουκούλες χρειάζονται, ούτε είναι υποχρεωτική η συνδρομή μέλους.Δοκιμάστε το (κάτι θα θυσιάσετε βέβαια, ένα ημερομίσθιο, μια μέρα άδειας, ελεύθερο χρόνο, λίγο από την υγεία σας, αλλά δυστυχώς....) και που ξέρετε.... μπορεί να ανακαλύψετε νέες πτυχές της δημοκρατίας, που δεν σας περνούσαν από το μυαλό
-
ΕΕΠ italakia έχεις ξεφύγει
-
Εdit mod
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ΕΕΠ italakia έχεις ξεφύγειγιατι ρε φιλε τι εκανα;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Έτσι. Να μην τολμούν να ξεμυτίσουν από τα σπίτια τους!
[...]
Nαι, τωρα θα τα βάψουν μαύρα...
Αν δε δούμε μερικούς από δαύτους κρεμασμένους σε κοινή θέα δεν προκειται να αλλάξει κάτι στην κάστα τους.Επειδή θεωρώ απίθανο (προς το παρόν) να συμβεί κάτι τέτοιο, αρκούμαι for now* με το να γιαουρτώνονται-μπουγελώνονται-τρώνε ροχάλα όποτε ξεμυτίζουν από το σπίτι τους.
*: Εννοείται ότι απαιτώ να βρεθούν 2-3 εξ αυτών στο άμεσο μέλλον πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Ακόμα καλύτερα αν εκεί κανάς Abdul συμπαθήσει το κωλ@ρ@κι τους και τους τον σφυρίξει.
Σε όλα αυτά που λέτε, περί του να μπούμε στη Βουλή να ρίξουμε καμιά φάπα, να τους γιαουρτώνουμε κράζουμε φτύνουμε παντού κλπ, γιατί δεν παίρνετε την απόφαση να συμμετάσχετε σε αυτά που ζητάτε;
Όπως φάνηκε, ούτε κουκούλες χρειάζονται, ούτε είναι υποχρεωτική η συνδρομή μέλους.Δοκιμάστε το (κάτι θα θυσιάσετε βέβαια, ένα ημερομίσθιο, μια μέρα άδειας, ελεύθερο χρόνο, λίγο από την υγεία σας, αλλά δυστυχώς....) και που ξέρετε.... μπορεί να ανακαλύψετε νέες πτυχές της δημοκρατίας, που δεν σας περνούσαν από το μυαλό
Δυστυχώς (για μένα) δεν έχω κάτι να ανταπαντήσω...
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εδω ρε πηγαιναν να βγουν εξω απτην τραπεζα οι υπαλληλοι και τους λιθοβολουσαν οι καφροι.θα ήθελα πραγματικά να ξέρω που μάζεψες αυτή την.... π ληροφορία
Γενικότερα, το τι π ληροφορία έχεις αναπαράγει για τα γεγονότα, είναι... καλύτερα άνευ πολλών σχολίων.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εδω ρε πηγαιναν να βγουν εξω απτην τραπεζα οι υπαλληλοι και τους λιθοβολουσαν οι καφροι.
θα ήθελα πραγματικά να ξέρω που μάζεψες αυτή την.... π ληροφορία
Γενικότερα, το τι π ληροφορία έχεις αναπαράγει για τα γεγονότα, είναι... καλύτερα άνευ πολλών σχολίων.
το ειπε και σημερα ενας υπαλληλος της τραπεζας που καηκε οτι πηγαν να βγουν εξω και τους πεταγαν πετρες και μαλιστα τους ελεγαν να πεθανουν.
η πληροφοριες μου ειναι ολοσωστες εκτος αν οι δικες σου λενε οτι πηγαν να βγουν και οι αναρχικοι τους επιασαν απτο χερακι να τους βοηθησουν.
-
ό,τι να 'ναι italakia.
Θα μπορούσα να σου αντιπαραθέσω 1800 αντίθετες δηλώσεις και μερικά στοιχεία λογικής, αλλά δεν έχει νόημα.ΟΛΟΣΩΣΤΕΣ θα ήταν αν ήσουν εκεί και σε θέση να βλέπεις τι γίνεται.
Δεν ήσουν όμως, οπότε κόψε κάτι -
ε αντε κανε την αντιπαραθεση και πες τι ειδες με τα ματια σου.
-
Για το τι εγινε .... ακριβως τα καναλια ειπαν οτι υπαρχουν βιντεο απο καμερες...... αρα πιστευω και περιμενω να δω σκηνες..... για να πιστω για το τι ακριβως εγινε..... Ελπιζω και οι υπολοιποι εδω μεσα να θελετε να δειτε μιας και δεν ειμασταν εκει να κρινουμε...... Πολλοι ομως ειπαν στα καναλια οτι τα πυροσβεστικα εμποδισθηκαν να φτασουν γρηγορα.... αλλοι ειπαν οτι μετα την ριψη των μολοτωφ οι απεξω ζητωκραβγαν για την επιτευξη του στοχου?? Θα φανει αυτο αν εγινε απο βιντεακια.... Κανεις νομιζω εδω μεσα δεν θα φοβαται την αληθεια με τετοια στοιχεια..... και θα παραδεχθει τα γεγονοτα.... μετα δε απο τετοια ενημερωση θα μπορει να ξαναγινει κουβεντα για το ποιος εχει ευθυνη και για τι.....
Και οι του επαναστατικου αγωνα τους πηρε λιγο χρονο παραπανω για να μας πουν τι εγινε και ποιοι μετειχαν.... ωστε να μην εχουμε πλεον αμφιβολειες.... -
Το να ζητοκραυγάσουν κάποιοι από το πλήθος [Ν.Β. δεν αναφέρομαι φυσικά σε κουκουλοφόρους, α/α κλπ. Αναφέρομαι σε άσχετο κόσμο] όταν πέφτει μολότωφ σε στόχους τύπου τράπεζες και υπουργεία, είναι πολύ συχνό φαινόμενο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι συνειδητοποιούσαν ότι υπάρχει κόσμος μέσα [και στη MIG ήταν άδειο το ισόγειο]
Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει -επίσης- κόσμος που να τους βρίζει
Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει -επίσης- κόσμος που να φωνάζει ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι μέσακαι ΚΥΡΙΩΣ
δεν σημαίνει ότι ζητοκραύγαζαν όταν έγινε πλέον γνωστό ότι υπάρχουν άνθρωποι μέσα οι οποίοι κινδυνεύουν.
δεν σημαίνει ότι ζητοκραύγαζαν για τον κίνδυνο των ανθρώπων. -
Θα προσπαθήσω να το γράψω για μιά ακόμα φορά.
Δεν τίθεται θέμα υπεράσπισης κανενός.
Εαν γνώριζαν ότι υπήρχε κόσμος μες στη τράπεζα, πρόκειται για στυγνη δολοφονία..&-
απο κει και πέρα.
εαν δεχτείτε ότι υπάρχει ή πρέπει να υπάρξει λαϊκή οργή και αντίσταση, και 2μύρια κόσμος στο σύνταγμα, να είστε βέβαιοι ότι μπορεί να γίνουν και χειρότερα.
Εαν δεν ξέρετε πως λειτουργεί ο όχλος σε τέτοιες περιπτώσεις, μην αναζητάτε την λαϊκή αντίσταση, γιατί μπορούν να συμβούν πράγματα που δεν τα περιμένατε.
Από ηλίθιους που πάνε να βάλουν φωτιά στο μαγαζί του κοσμάκη, γιατί έτσι τους κ@βλωσε μέχρι ποδοπάτηματα σε διαδηλώσεις.
Και αυτά είναι ΑΝΑΠΟΔΡΑΣΤΑ, είτε μας αρέσουν, είτε όχιθέλετε ένα απλό παράδειγμα? προχτες το βράδυ είχαν μαζευτεί στην κεντρική πλατεία του άμστερνταμ, ειρηνικά να κρατήσουν ενος λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου.
κάποιος έκανε μια μαλακία και όλο το πλήθος άρχισε να τρέχει αλλόφρον.
αποτέλεσμα? κάποιες δεκάδες τραυματίες, αρκετοί σοβαρά, και κανα δύο να χαροπαλεύουν.
Σε μια ειρηνική εκδήλωση.Καταλαβαίνετε τί έχει να γίνει αμα μαζευτείτε όσοι ευελπιστείτε στο σύνταγμα και χτυπηθείτε με τα ΜΑΤ? από τίποτα μέχρι μακελειό.
ζυγίστε τα και αποφασίστε
-
Aν η κατάσταση είχε ξεφύγει, θα μπορούσαμε να περιμένουμε τα πάντα. Αλλά η κατάσταση δεν είχε ξεφύγει, κ **απλά **κάποιοι έκαναν την ηλιθιότητα που είχαν 1000 φορές κάνει κατά το παρελθόν.
Ε, απλά, αυτή τη φορά δεν έκαψαν το μαγαζάκι κανενός κακομοίρη, αλλά μερικούς κακομοίρηδες μεροκαματιάρηδες.Τι σημαίνει 'εάν γνώριζαν', ρε φίλε? Αν δεν γνωρίζεις αν υπάρχει κόσμος μέσα σε ανοιχτή τράπεζα, μπορείς να την κάψεις? Και τι 'αν', δλδ? 26 άνθρωποι ήσαν μέσα, όχι 3 κι αλλού...
Τεσπα,
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Από ηλίθιους που πάνε να βάλουν φωτιά στο μαγαζί του κοσμάκη, γιατί έτσι τους κ@βλωσε μέχρι ποδοπάτηματα σε διαδηλώσεις.Κατεβαίνω σε διαδήλωση κ διαμαρτυρία για να διαδηλώσω κάτι κ να διαμαρτυρηθώ για κάτι. Κατεβαίνω γιατί δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση, θυσιάζοντας τα χρήματά μου (αφού απεργώ), τον χρόνο μου, την ηρεμία μου, τη βολή μου.
Κι εσύ έρχεσαι μόνο κ μόνο για να τα κάνεις όλα μπάχαλο? Θα σου γ@μ#σ& τα ράμματα κι απ' όπου κρατιέσαι. Θα σε πάρουν με φορείο, ΑΝ είσαι τυχερός. Αλλιώς, ας πάρουν εμένα. Δεν κατεβαίνω για πλάκα, κατεβαίνω για να πω κάτι και θα το πω όπως εγώ το θέλω, όχι όπως κάποιος θέλει να μου το καταντήσει... -
Οι Γερμανοι μετα τον πολεμο δουλεψαν παραπανω ωρες δωρεαν για να αναστυλωσουν την οικονομια.
Εμεις εδω μολις μας κοψανε 1 μισθο βλεπουμε ως λυση να γινουμε Αλβανια του '80!
Μεγαλη ευθυνη εχει ο αρχιψευτης 'λεφτα υπαρχουν-να δωσετε 2 δις στους αγροτες-σοσιαλισμος'.Προσωπικα δεν θελω καμια επανασταση και καμια χουντα,δεν εχω ζησει τιποτα απο αυτα και ουτε και θελω,οσοι αργοσχολοι πανε και τρωνε κλομπιες απο τους διορισμενους αμορφωτους ψυχακηδες (ΜΑΤ) και διακινδυνευουν τις ζωες εργαζομενων (marfin) για να βγαλουν τα απωθημενα τους δεν με εκφραζουν και αναζητω τροπους να τους σταματησω γιατι οταν θα μας κατσει στο σβερκο καμια χουντα ή θα αλλαξουμε σημαια, ουτε καν συγνωμη δεν θα πουν.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Aν η κατάσταση είχε ξεφύγει, θα μπορούσαμε να περιμένουμε τα πάντα. Αλλά η κατάσταση δεν είχε ξεφύγει, κ **απλά **κάποιοι έκαναν την ηλιθιότητα που είχαν 1000 φορές κάνει κατά το παρελθόν.
Ε, απλά, αυτή τη φορά δεν έκαψαν το μαγαζάκι κανενός κακομοίρη, αλλά μερικούς κακομοίρηδες μεροκαματιάρηδες.Τι σημαίνει 'εάν γνώριζαν', ρε φίλε? Αν δεν γνωρίζεις αν υπάρχει κόσμος μέσα σε ανοιχτή τράπεζα, μπορείς να την κάψεις? Και τι 'αν', δλδ? 26 άνθρωποι ήσαν μέσα, όχι 3 κι αλλού...
Τεσπα,
Από ηλίθιους που πάνε να βάλουν φωτιά στο μαγαζί του κοσμάκη, γιατί έτσι τους κ@βλωσε μέχρι ποδοπάτηματα σε διαδηλώσεις.
Κατεβαίνω σε διαδήλωση κ διαμαρτυρία για να διαδηλώσω κάτι κ να διαμαρτυρηθώ για κάτι. Κατεβαίνω γιατί δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση, θυσιάζοντας τα χρήματά μου (αφού απεργώ), τον χρόνο μου, την ηρεμία μου, τη βολή μου.
Κι εσύ έρχεσαι μόνο κ μόνο για να τα κάνεις όλα μπάχαλο? Θα σου γ@μ#σ& τα ράμματα κι απ' όπου κρατιέσαι. Θα σε πάρουν με φορείο, ΑΝ είσαι τυχερός. Αλλιώς, ας πάρουν εμένα. Δεν κατεβαίνω για πλάκα, κατεβαίνω για να πω κάτι και θα το πω όπως εγώ το θέλω, όχι όπως κάποιος θέλει να μου το καταντήσει...κατέβα μια φορά και γάμησε τα ράματα όποιου γουστάρεις
πιθανόν να με βρεις μαζί σου, αν δεν τις έχουμε φάει νωρίτερα -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
και θα το πω όπως εγώ το θέλω, όχι όπως κάποιος θέλει να μου το καταντήσει...Και τώρα σκέψου να το πουν αυτό 150.000 άνθρωποι
Θα πλακώνονται 150.000 άνθρωποι μεταξύ τους, και θα πάνε όλοι νοσοκομείο μέχρι να μείνει μόνο ένας [ο highlander κατά πάσα πιθανότητα] που θα πει αυτό που θέλει αυτός όπως το θέλει αυτός.Κόψτε κάτι ρε δημοκράτες
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
- η ενέργεια κάποιων διαδηλωτών να μπουκάρουν στην προκλητικότατη Βουλή και να ρίξουν 2 μπερντάχια σε βουλευτές και τους βολεμένους ΤΟΥΣ είναι απολύτως δικαιολογημένη, μπροστά στο καθεστώς ασυλίας, συναλλαγής και κλεψιάς που έχουν εξασφαλίσει και διαμορφώσει με σπουδή εδώ και τόσες δεκαετίες. Αφού δεν καταλαβαίνουν αλλιώς και δεν έχουν φιλότιμο, ας φοβούνται να πάνε οπουδήποτε, ας αναγκαστούν να αποσυρθούν στην τελική μπας και οι νεότεροι τύχει να είναι καλύτεροι και πιο έντιμοι.
Να υποθέσω ότι εφεξής θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε το παράδειγμα των γεγονότων στο Σύνταγμα/Βουλή ως περίπτωση ευρέως αποδεκτής και δημοκρατικής βίας που εξασκήθηκε από τους διαδηλωτές;
Κι αν ήταν έτσι, τι θα σημαίνει αυτό για την κατασταλτική βία εναντίον τους;
Δεν ισχύει.
Το ότι θεωρώ (ΕΓΩ) 'απολύτως δικαιολογημένη' τη συγκεκριμένη ενέργεια, δεν σημαίνει ότι μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει ό,τι του κατέβει. Το γιατί, θα στο πω παρακάτω.- αισθάνθηκα περίφημα όταν άτομα μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία, γιατί για αυτά πρέπει να παλεύει ο λαός, για τα σύμβολά ΤΟΥ και κατ' επέκταση για την πρόοδό του, για την αξιοπρέπειά ΤΟΥ. Εδώ ακούμε ότι πρέπει να ξεπουληθεί η εθνική κυριαρχία για να διατηρήσει ένα σικάτο τρόπο ζωής κάθε νεοέλληνας της λούφας.
Ε, μετά κάποιοι πήγαν κι άφησαν ένα μαύρο σημαιάκι στο μνημείο αυτών που σκοτώθηκαν για την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία κάτω από την ελληνική σημαία. Ας τους κρίνει καθένας, αν και το πως τους κρίνει ο λαός φαίνεται από το ότι προτιμά τους κλέφτες από τους άλλους - είναι σαν να έχεις να επιλέξεις έναν μέθυσο και διεφθαρμένο καπετάνιο από κάποιον που θέλει να σου ανοίξει τρύπα στα ύφαλα, τι διαλέγεις;
Βλέπεις λοιπόν Μάνο, ότι οι διαδηλώσεις έχουν χώρο (σχεδόν) για τον καθένα (όχι, αν κατέβαινε η χρυσή αυγή με ναζιστικά εξαπτέρυγα, δεν θα περνούσε καλά) που μπορεί να εκφραστεί με τρόπους που επιλέγει.
Μήπως λοιπόν, πρέπει κι εσύ να εφαρμόσεις αυτό που έγραψες αρχικά περί 'όποιος δεν έχει τυφλωθεί από τον φανατισμό που του έχει εμφυσηθεί, παραταξιακό, ιδεολογικό, κερδοσκοπικό, δεν έχει σημασία στην τελική' στην αντίληψή σου περί διαδηλώσεων;
Επίσης δεν ισχύει.
Καθένας μπορεί να κατέβει ως έχει δικαίωμα, καθένας μπορεί να διαμαρτυρηθεί (και η Χ. Αυγή άμα γουστάρει, δεν κατάλαβα τι πάει να πει αυτό που γράφεις), καθένας μπορεί να φωνάξει, να γράψει, να εκφραστεί.
Αλλά κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει και να διαλύσει ζωές ανθρώπων που ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ή ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ.Γιατί;
(α) Επειδή το ότι ΕΣΥ ή ΕΓΩ θεωρούμε ορθό κάτι, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι όντως ορθό.
(β) Επειδή ενδεχομένως ή μετά βεβαιότητας, αναλόγως της περίπτωσης, αποτελούμε, όσον αφορά αυτό που κάνουμε, ευχόμαστε ή επιθυμούμε, μειοψηφία.
(γ) Επειδή το 1967 κάποιοι χωρίς τη λαϊκή στήριξη, με την έννοια της πλειοψηφίας, κατέβασαν άρματα μάχης στην Αθήνα για να 'σώσουν τη χώρα και τον ελληνικό λαό'. Αυτό ονομάζεται δικτατορία και η δικτατορία συνεπάγεται φόνους, εκτοπισμούς, ακύρωση κάθε ατομικής ελευθερίας. Αυτό ΔΕΝ το θέλω, με όποιο περιτύλιγμα κι αν μου το προσφέρουν.Edit.Οπως επιθυμεις.[mod]
Κάτι ακόμα: δυστυχώς περνάει αυτό τον καιρό από τα χέρια μου μια σημαντική περίπτωση που έχει να κάνει με φάγωμα χρημάτων όχι από 'τραπεζίτες', αλλά από άλλους, 'καλούς' νεοέλληνες. Μιλάμε για κάποια εκατομμύρια ευρώ. Ενώ θα μπορούσα να το περάσω αβλεπί και να είμαι χαλαρός, τους βάζω στην πρέσα αν και έχουν οι κύριοι ανοιχτή γραμμή με υπουργικά γραφεία. Αυτό μπορεί να μου κοστίσει πολύ σε κάθε επίπεδο (και οικονομικό φυσικά), αλλά δεν αισθάνομαι 'ικανός' να βάλω υπογραφή σε τέτοια χαρτιά. Αν από την όλη ιστορία βρουν δουλειά, όπως ευελπιστώ, κάποιοι άτομα αντί να φάνε όλα τα λεφτά μερικοί ήδη καλοβολεμένοι, θα έχω ήσυχη τη συνείδησή μου κι ας μη με καλούν σε δείπνα, κι ας μη μου στείλουν καλάθια με κρασιά στη γιορτή μου, κι ας μη με κάνουν Πρόεδρο, Γενικό Διευθυντή, κι ας πηγαίνω σε ξενοδοχείο 3 αντί για 5 αστέρων. Όλα καλά.
Εναλλακτικά, θα μπορούσα να σπάσω 2 κρατικές μερσεντές που θα επαναγοραστούν από κάποιους 13ους μισθούς και να ποστάρω μετά εδώ τα δίκια μου και την επαναστατικότητά μου.Για το ζήτημα της πράξης στη ΜΑΡΦΙΝ που αναλύετε, τα γράφω νωρίτερα με σαφήνεια. Καμία παρερμηνεία δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, είναι απολύτως σαφή τα πράγματα όσον αφορά την αξιολόγηση αυτού που έγινε.
-
-
ούτε έγραψα, ούτε υπονόησα ότι μπορεί καθένας να κάνει ό,τι γουστάρει.
Έγραψα συγκεκριμένα για τα γεγονότα στο Σύνταγμα έξω από τη βουλή. Κι έγραψα ευρέως και όχι καθολικά. Και δεν μίλησα ούτε για τράπεζες, ούτε για υπουργεία, ούτε για τίποτα άλλο:
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Να υποθέσω ότι εφεξής θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε το παράδειγμα των γεγονότων στο Σύνταγμα/Βουλή ως περίπτωση ευρέως αποδεκτής και δημοκρατικής βίας που εξασκήθηκε από τους διαδηλωτές;Κι αν ήταν έτσι, τι θα σημαίνει αυτό για την κατασταλτική βία εναντίον τους;
Αν λοιπόν εσύ κρίνεις ως αποδεκτές και δημοκρατικές τις ενέργειες στο Σύνταγμα και τη Βουλή, ελπίζω πλέον να αναθεωρήσεις τις γενικόλογες απόψεις σου περί βίας, αφού υπάρχει τουλάχιστον ένα περιστατικό που την κρίνεις αποδεκτή [χωρίς να είναι οιύτε επανάσταση, ούτε '21, ούτε Γαλλία ούτε δικτατορία ούτε τπτ].
Plz, διάβαζε τι γράφει κάποιος, και όχι τι έχεις στο μυαλό σου ότι θα έπρεπε να γράψει
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=159033Δυστυχώς τέτοια ή παρόμοια γεγονότα συμβαίνουν ΠΟΛΥ συχνά τα τελευταία χρόνια στα εξάρχεια.
Δυστυχώς, η πλατειά μάζα του κόσμου ακολουθεί μονάχα το τι λέγεται από τα ΜΜΕ, τα οποία αποφασίζουν να τα δημοσιοποιήσουν μόνο όταν και όπως τα βολεύει, και κοιμάται ύπνο δικαίου.
Οι περισσότεροι κλείνουν μάτια και αυτιά μπροστά σε αυτά τα παραδείγματα της αντιδημοκρατικότητας, δεν τους απασχολούν, και βλέπουν τη βία μονάχα στις εικόνες των κουκουλοφόρων.
Ίσως αν δείτε το κυνηγητό και την άδικη βία που υπάρχει καθημερινά, μπορέσετε να καταλάβετε γιατί (έστω εν μέρει) υπάρχουν φαινόμενα τυφλής βίας και απόψεων ου σας φαίνονται 'εξωπραγματικές'.
Δεν είναι δικαιολογία αυτό.3-4 από τους χτεσινούς συλληφθέντες είναι πολύ πιθανό να πάνε για ισόβια. Όπως έγραψε και ο manosk είναι textbook case για φόνο.
Πέραν του ότι πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ αν όντως ήταν αυτοί ή όχι, περισσότερο φοβάμαι ότι μπροστά στην απαίτηση για διακιοσύνη/τιμωρία και στην γενικότερη απέχθεια για τους αναρχικούς, κανείς δεν θα το σκεφτεί δεύτερη φορά αν όντως είναι ένοχοι ή όχι [και φυσικά θα κορϊδεύουν απερίφραστα όσους μιλήσουν για λίγο κράτει, ότι μπορεί να μην έτσι τα πράγματα κλπ κλπ].Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν άδικα.
Τουλάχστον ας προσπαθήσουμε να βγει κάτι καλύτερο, και όχι κάτι χειρότερο.
Κοινωνικές αναταραχές και επιπτώσεις οικονομικών μέτρων