Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν υπάρχει ανεργία, Τάσε. Υπάρχουν απλά πολλοί που όταν λένε 'δουλειά' εννοούν γραφείο, γραμματέα που να φτιάχνει καλό καφέ, λίγες ώρες εργασία κ πολλά (ΠΟΛΛΑ) λ7.
Ανεργία σε χώρα που απασχολεί εκατομμύρια αλλοδαπούς? Έλεος!Ηλία, στην έσχατη περίπτωση και για να μην πεθάνω απ την πείνα θα έρθω να σου σκάψω με γκασμά όλα τα χωράφια για ένα σάντουιτς. Δεν θα είμαι άνεργος αν το κάνω έτσι; Επειδή όμως η κοινωνία θα πρέπει να προοδεύει, τα μέσα γίνονται σιγά σιγά αυτόματα, θα πρέπει να βλέπουμε την εργασία λίγο διαφορετικά σε σχέση με τους πατεράδες μας. Το μυστρί το πυλοφόρι έγινε πρέσσες (και άνεργοι οικοδόμοι). Τώρα ο εργαζόμενος πολλές φορές πίνει και καφέ και έχει και αιρ κοντίσιον. Είναι κακό αυτό;
Κάτι τέτοιες χαζομάρες λες (όχι μόνον εσύ, δυστυχώς) κάτι φορές κ δεν ξέρω αν ξέρεις τι γίνεται εκεί έξω, ή λες ό, τι σου λέει καμιά προπαγανδα...
Ποιός σκαβει χωράφια για ένα σάντουιτς? Εκτός από τους Κινέζους βέβαια, των οποίων τα προϊόντα προτιμάς γιατί 'είναι φτηνότερα'.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ εργαζόμενος στην Ελλάδα, που να δουλεύει 'για ένα σάντουιτς'. Και οι περισσότεροι ξένοι - ειδικά οι Αλβανοί - έχουν πλέον δικά τους σπίτια εδώ, ή / και έχουν φτιάξει και στην πατρίδα τους.
Κοίτα, αν ρωτήσεις ένα μωρό η τον καρατζαφέρη η τον παττακό η όποιον άλλο θες στην Ελλάδα θα σου πει πως οι μετανάστες αμοίβονται χαμηλότερα απο τους Ελληνες και συνήθως δουλεύουν ανασφάλιστοι.
Επίσης σε πληροφορώ πως μετανάστες έχουμε και εδώ στο χωριό μου, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ηλείας.
Συνεπως η τυπική πλέον προσθήκη πως αναπαράγω προπαγάνδες επιστρέφεται εντόκως