-
kovathe... σα να λέμε ομάδα περιφρούρησης.
Ούτε διάβασες τι άλλα σχόλια γράφτηκαν σε αυτό που είπε ο άλλος, μπήκες, πούλησες τρέλα και όλα καλά.Keep rocking...
Αν και πολύ θα θελα να κάνεις μια προσπάθεια να μου πεις τι λάθος έγραψα στα περί υπεραξίας να γελάσουμε λίγο. Θα πρέπει να αρχίσω να μαζεύω τα μαργαριτάρια πασών των ξερόλων του φόρουμ γιατί πραγματικά έχουν απίστευτη πλάκα.Ωδή στην @@διά rulez...
Πες μας κι εσύ έτσι για να γελάσουμε. Ποιός φταίει αν όχι οι πολιτικοί; Οι Μάο Μάο;
-
Ανησυχία προκαλεί δε, η πρόβλεψη για εξοικονόμηση πόρων 10,85 δισ. ευρώ στην τριετία από «μη καθορισμένα μέτρα».
-
Εγώ τα έχω πάρει με τη 60ρηδες-50ρηδες-40ρηδες που βγήκαν στην αγορά εργασίας τα τελυταία 30 χρόνια. Γιατί και οι περισσότεροι εξ αυτών ξεπουλήθηκαν στα κομματόσκυλα για μια θεσούλα στο δημόσιο. Το ρουσφέτι θέλει κάποιον να το κάνει, και κάποιον να το ζητήσει. Την ευθύνη την έχουν εξίσου και οι δυο. Δηλαδή ο κηπουρός στο Παπανικολάου το 82 δεν έβλεπε ότι δεν υπάρχει κήπος;;; Δεν ευθύνεται ΚΑΙ αυτός ΜΑΖΙ με τον πολιτικάντη που τον διόρισε;; Δεν υποθήκευσε το μέλλον των παιδιών του;; Και φυσικά σε οικονομικά μεγέθη η 'ζημιά' που έκανε είναι μικρότερη από τον πολιτικό του. Μήπως όμως και δεν είναι;;;; Γιατί η θεσούλα δημιούργησε και την υποχρέωση της ψήφου-ψήφων. Και οι ψήφοι έφεραν στην εξουσιά λαμόγια. Και τα λαμόγια είδαν ότι με ξεροκόμματα(=διορισμοί) μένουν στις θέσεις με τις μίζες και τη διαπλοκή....
Οπότε κύριοι γονείς-θείοι κλπ Είστε ηθικά το ίδιο υπεύθυνοι με αυτούς που τα έκαναν σκατά. Αλλά μαζί με εσάς, θα τα φάμε και εμείς... -
Uploaded with ImageShack.us
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Ανησυχία προκαλεί δε, η πρόβλεψη για εξοικονόμηση πόρων 10,85 δισ. ευρώ στην τριετία από «μη καθορισμένα μέτρα». -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
@ 888888....
Συμφωνοι.
Ο μπακαλιστικος λογαριασμος μου δεν πηγαινε στο οτι η ΔΕΗ ειναι πιο κερδοφορα επιχειρηση αλλα στην απαξιωση καθε τι Ελληνικου για να αποδειξει ο καθενας μας εδω οτι η παπαρια που γραφουμε ειναι σωστη.Τα εχω ξαναγραψει ισαμε χιλιες φορες.
ΝΑΙ η ΔΕΗ εχει προβληματα.
ΝΑΙ στα προβληματα αυτα εχδουν ευθυνη και οι εργαζομενοι.
Το να προσπαθουμε για ιδεολογικους ή αλλους λογους να ριξουμε ΟΛΟ τοι φταιξιμο στους εργαζομενους ισοπεδωνοντας τα παντα ειναι λιγο δυσκολο να το αποδεχτει ακομα και ο ελαχιστα σκεπτομενος ανθρωπος.Κανείς δεν ρίχνει το βάρος στον εργαζόμενο. Αυτός κάνει όπως του πουν. Το πρόβλημα είναι τα κεφάλια. Και στη ΔΕΗ κουμάντο τα τελευταία 20 έτη δεν κάνει η εκάστοτε διοίκηση αλλά η ΓΕΝΟΠ.
Σε κάθε περιπτώση Κυριακή κοντή γιορτή. Ο κύβος ερίφθη και πριν το τέλος του έτους το ποσοστό του Δημοσίου στη ΔΕΗ θα μειωθεί κάτω από το 51% (με απώλεια της διαχείρισης) στο πλαίσιο του ΟΤΕ. Στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει και κυριότερα αν θα συνεχίσει η ιδιωτική ΔΕΗ να εκμεταλλεύεται δωρεάν το λιγνίτη ή αν οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ θέσουν μία τιμή κόστους στο μέσο όρο της ΕΕ.
Το βέβαιο είναι ανεξάρτητα αν θα βγούμε από τη στενωπό ή όχι (σήμερα διάβασα την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που κάνει λόγο στα 3 σενάρια της για μείωση του ΑΕΠ από 2.5% ως 4.5% με μέσο όρο το 3.5% για το 2010 και στην περίπτωση που το απαισιόδοξο σενάριο υλοποιηθεί για το 2015 το χρέος του Δημοσίου θα αγγίξει το 150%) οι αλλαγές που θα επιφέρει το ΔΝΤ μακροπρόθεσμα θα βοηθήσουν τη χώρα. Η στρεβλή πορεία τις τελευταίας 30ετίας έφθασε στο τέλος της και ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό. Η χοντρή κυρία τραγούδησε και η αυλαία έπεσε.
ΥΓ. Στο τέλος του μήνα θα κοινοποιηθεί και στο Λοβέρδο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο και θα αποκαταστήσει κάποιες στρεβλώσεις όσον αφορά το δικαίωμα στη μη εργασία και στο καθισιό που απολάμβαναν κάποιοι ευνοούμενοι των 2000 ευρώ σύνταξης με 25 χρόνια εργασίας με άλλους να δουλεύουν 50 έτη για 700 ευρώ σύνταξη. Αυτό που δεν μας έχουν πει ακόμα είναι το ποια θα είναι η βάση με την οποία θα εξεταστεί η αύξηση των ορίων ηλικίας ανάλογα με το προσδόκιμο. Γιατί αν ως βάσει τεθούν οι μέσες τιμές του κόσμου τότε το έτος συνταξιοδότησης θα είναι 67+ και για τα δύο φύλα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εγώ τα έχω πάρει με τη 60ρηδες-50ρηδες-40ρηδες που βγήκαν στην αγορά εργασίας τα τελυταία 30 χρόνια. Γιατί και οι περισσότεροι εξ αυτών ξεπουλήθηκαν στα κομματόσκυλα για μια θεσούλα στο δημόσιο. Το ρουσφέτι θέλει κάποιον να το κάνει, και κάποιον να το ζητήσει. Την ευθύνη την έχουν εξίσου και οι δυο. Δηλαδή ο κηπουρός στο Παπανικολάου το 82 δεν έβλεπε ότι δεν υπάρχει κήπος;;; Δεν ευθύνεται ΚΑΙ αυτός ΜΑΖΙ με τον πολιτικάντη που τον διόρισε;; Δεν υποθήκευσε το μέλλον των παιδιών του;; Και φυσικά σε οικονομικά μεγέθη η 'ζημιά' που έκανε είναι μικρότερη από τον πολιτικό του. Μήπως όμως και δεν είναι;;;; Γιατί η θεσούλα δημιούργησε και την υποχρέωση της ψήφου-ψήφων. Και οι ψήφοι έφεραν στην εξουσιά λαμόγια. Και τα λαμόγια είδαν ότι με ξεροκόμματα(=διορισμοί) μένουν στις θέσεις με τις μίζες και τη διαπλοκή....
Οπότε κύριοι γονείς-θείοι κλπ Είστε ηθικά το ίδιο υπεύθυνοι με αυτούς που τα έκαναν σκατά. Αλλά μαζί με εσάς, θα τα φάμε και εμείς...Είσαι μικρός ακόμα. Είμαι 41 και δουλεύω από τα 14 ενώ εδώ και 20 έτη πληρώνω χωρίς καμία καθυστέρηση ΤΕΒΕ και ΤΣΜΕΔΕ. Απλά τώρα θα πληρώσω πολύ αδρά για να έχουν το δικαίωμα στο καθισιό οι κάθε λογής συνδικαλι(η)στές.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Οπότε κύριοι γονείς-θείοι κλπ Είστε ηθικά το ίδιο υπεύθυνοι με αυτούς που τα έκαναν σκατά. Αλλά μαζί με εσάς, θα τα φάμε και εμείς...Είσαι μικρός ακόμα. Είμαι 41 και δουλεύω από τα 14 ενώ εδώ και 20 έτη πληρώνω χωρίς καμία καθυστέρηση ΤΕΒΕ και ΤΣΜΕΔΕ. Απλά τώρα θα πληρώσω πολύ αδρά για να έχουν το δικαίωμα στο καθισιό οι κάθε λογής συνδικαλι(η)στές.
Προφανώς και δεν αναφέρομαι σε μη διαπλεκόμενους εργαζομένους. Αλλά όποιος 'έγλειψε' έστω και λίγο για να σκαλώσει κάπου, είναι το ίδιο υπεύθυνος. Δεν ξέρω κανέναν πολιτικό να βγαίνει στους δρόμους και να μοιράζει θέσεις εργασίας. Αντίθετα, έχω δει πολλούς να ξεροσταλιάζουν στα πολιτικά γραφεία για να παρακαλέσουν.....
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Προφανώς και δεν αναφέρομαι σε μη διαπλεκόμενους εργαζομένους. Αλλά όποιος 'έγλειψε' έστω και λίγο για να σκαλώσει κάπου, είναι το ίδιο υπεύθυνος. Δεν ξέρω κανέναν πολιτικό να βγαίνει στους δρόμους και να μοιράζει θέσεις εργασίας. Αντίθετα, έχω δει πολλούς να ξεροσταλιάζουν στα πολιτικά γραφεία για να παρακαλέσουν.....
Το έχω δηλώσει παλαιότερα. Με ένα διεφθαρμένο Ιδιωτικό τομέα μπορώ να επιζήσω. Με διεφθαρμένο Δημόσιο όχι. Το θέμα είναι ότι οι πολιτικοί βρήκαν και τα έκαναν με τη συνεργασία των πολιτών. Ραγιάδες είμαστε και θέλουν και να παραμείνουμε. Είναι πολύ δύσκολο λοιπόν να βρούμε μία γραμμή αν φταίνε οι πολιτικοί ή οι πολίτες.
Ένα είναι βέβαιο. Το Οκτώβριο του 2009 δεν κέρδισε αυτός που δήλωσε ότι θα περάσουμε άσχημα αλλά αυτός που μιλούσε περί δικαιοσύνης. Σήμερα εφαρμόζει την πολιτική την οποία είχε προαποφασίσει. Και αυτό γιατί γνώριζε. Γιατί αν δεν είχε καταλάβει τι του είχε πει ο Προβόπουλος το Σεπτέμβριο του 2009 τότε απλά είναι ηλίθιος και βλαξ αλλά εμείς στην περίπτωση αυτή είμαστε πολύ χειρότερα. Φυσικά και δεν ήταν βλάξ απλά γνώριζε ότι απευθυνόταν σε Μοσχάρια. Ο Καραμάν το εγκατέλειψε το άθλημα και για να χάσει με βεβαιότητα τις εκλογές κατέβηκε με μία αυτοκτονική τακτική και μόνος (η Ντόρα ετοιμαζόταν για αυτό που δεν έγινε και ο Σαρακατσάνος προσπαθούσε να δώσει και τα τελευταία συμβόλαια) με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει για τον ΓΑΠ και 10 βουλευτές αέρα. Είναι βέβαιο ότι αυτά που συμβαίνουν τώρα δεν θα μπορούσαν να συμβούν με 152 βουλευτές για το ΠΑΣΟΚ. Οπότε καλά να πάθουμε.
Όπως είπα παραπάνω μακροπρόθεσμα σε καλό θα βγει η συγκεκριμένη στενωπός. Αρκεί να αναπτυχθεί σε έντονο βαθμό η απέχθεια στους λαϊκιστές κάθε είδους και σε κάθε επίπεδο. Γιατί αν είναι το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να τη διαδεχθούν ένα άλλο ΠΑΣΟΚ και μία άλλη ΝΔ τότε χάσαμε όλοι και τα σύνορα όταν θα κλείσω τα μάτια μου ίσως να είναι λίγο έξω από τη Λαμία.
-
ποσο δικιο εχεις Χρηστο...
-
Καταλαβαίνουμε ότι η πανελλήνια κατάθλιψη των ημερών, παίρνει μπάλα και το φόρουμ και γινόμαστε όλοι ασυγκράτητοι σε όλα τα επίπεδα του λόγου μας. Μην παρεκτραπούμε και κλειδώνουμε τέτοια θέματα, τέτοιες μέρες. Προσοχή λοιπόν ειδικά στις εκφράσεις επί προσωπικού, ΟΚ? [mod]
-
Σε κάποιο άλλο θέμα του αντίλογου έχουν γραφτεί παρόμοια σεντόνια-κόλαφοι για τους πολιτικούς και το πόσο άχρηστοι είναι και ότι δεν θα τους ξαναψήφιζε κανείς μετά τις πυρκαγιές κλπ κλπ
Αν σε 3 χρόνια δούμε τους γνωστούς βλαμμένους με μπλε και πράσσινες σημαίες στους δρόμους να πανηγυρίζουν (...) τη νίκη του κόμματος του, τι ακριβώς θα πρέπει να κάνουμε; Κοτρώνα και βουρ για Φάληρο;
Μήπως το σύνδρομο της Στοκχόλμης που έλεγε ο 8άριας έχει να κάνει με τους πολιτικούς και όχι με τους δανειστές;ΥΓ: Ο Λάκης τα έχωσε στους συνδικαλιστές...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
ΥΓ: Ο Λάκης τα έχωσε στους συνδικαλιστές...
Και σκίστηκε το καλσόν;;;;
-
O Σαμαράς λέει ναι στο Μπαγιόκο... αλλά όχι στα μέτρα...
Κλασσική περίπτωση ελληνάρα
-
Μάλιστα
-
Το βέβαιο είναι ανεξάρτητα αν θα βγούμε από τη στενωπό ή όχι (σήμερα διάβασα την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που κάνει λόγο στα 3 σενάρια της για μείωση του ΑΕΠ από 2.5% ως 4.5% με μέσο όρο το 3.5% για το 2010 και στην περίπτωση που το απαισιόδοξο σενάριο υλοποιηθεί για το 2015 το χρέος του Δημοσίου θα αγγίξει το 150%) οι αλλαγές που θα επιφέρει το ΔΝΤ μακροπρόθεσμα θα βοηθήσουν τη χώρα. Η στρεβλή πορεία τις τελευταίας 30ετίας έφθασε στο τέλος της και ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό. Η χοντρή κυρία τραγούδησε και η αυλαία έπεσε.
ΥΓ. Στο τέλος του μήνα θα κοινοποιηθεί και στο Λοβέρδο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο και θα αποκαταστήσει κάποιες στρεβλώσεις όσον αφορά το δικαίωμα στη μη εργασία και στο καθισιό που απολάμβαναν κάποιοι ευνοούμενοι των 2000 ευρώ σύνταξης με 25 χρόνια εργασίας με άλλους να δουλεύουν 50 έτη για 700 ευρώ σύνταξη. Αυτό που δεν μας έχουν πει ακόμα είναι το ποια θα είναι η βάση με την οποία θα εξεταστεί η αύξηση των ορίων ηλικίας ανάλογα με το προσδόκιμο. Γιατί αν ως βάσει τεθούν οι μέσες τιμές του κόσμου τότε το έτος συνταξιοδότησης θα είναι 67+ και για τα δύο φύλα.
Υπεροχο ποστ θα μπορουσε να προταθει και στον πρωθυπουργικο εκπροσωπο της Ελλαδας.Ενα μεγαλο μπραβο και απο εμενα.Ελπιζω και σε μια μελλοντικη σου αναφορα στον λαουτζικο των 700ευρω(last year)για να του το στειλουμε ολοκληρωμενο και να βουρκωσει.
-
Είσαι μικρός ακόμα. Είμαι 41 και δουλεύω από τα 14 ενώ εδώ και 20 έτη πληρώνω χωρίς καμία καθυστέρηση ΤΕΒΕ και ΤΣΜΕΔΕ. Απλά τώρα θα πληρώσω πολύ αδρά για να έχουν το δικαίωμα στο καθισιό οι κάθε λογής συνδικαλι(η)στές.Με απλη αριθμητικη ξεκινησες τις σπουδες σε ηλικια 15 ετων ενω δουλευες απο τα δεκατεσερα και ο δικος σου κλαδος στερειται καθε ειδους συνδικαλισμο.
http://www.tsmede.eu/Πλη ... fault.aspx
Το έχω δηλώσει παλαιότερα. Με ένα διεφθαρμένο Ιδιωτικό τομέα μπορώ να επιζήσω. Με διεφθαρμένο Δημόσιο όχι. Το θέμα είναι ότι οι πολιτικοί βρήκαν και τα έκαναν με τη συνεργασία των πολιτών. Ραγιάδες είμαστε και θέλουν και να παραμείνουμε. Είναι πολύ δύσκολο λοιπόν να βρούμε μία γραμμή αν φταίνε οι πολιτικοί ή οι πολίτες.
Ο δικος σας ο κλαδος ειναι ισως μακραν ο πιο διεφθαρμενος στην Ελλαδα.Να σου θυμισω λιγο οτι το δημοσιο ειναι ο καλυτερος σας πελατης.Τα τζαμπε περιοδικα που λαμβανετε στα ωραια σας γραφεια καθε εβδομαδα με ποιανου εξοδα τυπωνονται-διανεμονται αραγες ?Τα περι προσωπικης προτιμησης σε θεματα διαφθορας δε σηκωνει σχολιο.Στο σπιτι του κρεμασμενου δε μιλανε για σχοινι.
Ένα είναι βέβαιο. Το Οκτώβριο του 2009 δεν κέρδισε αυτός που δήλωσε ότι θα περάσουμε άσχημα αλλά αυτός που μιλούσε περί δικαιοσύνης. Σήμερα εφαρμόζει την πολιτική την οποία είχε προαποφασίσει. Και αυτό γιατί γνώριζε. Γιατί αν δεν είχε καταλάβει τι του είχε πει ο Προβόπουλος το Σεπτέμβριο του 2009 τότε απλά είναι ηλίθιος και βλαξ αλλά εμείς στην περίπτωση αυτή είμαστε πολύ χειρότερα. Φυσικά και δεν ήταν βλάξ απλά γνώριζε ότι απευθυνόταν σε Μοσχάρια. Ο Καραμάν το εγκατέλειψε το άθλημα και για να χάσει με βεβαιότητα τις εκλογές κατέβηκε με μία αυτοκτονική τακτική και μόνος (η Ντόρα ετοιμαζόταν για αυτό που δεν έγινε και ο Σαρακατσάνος προσπαθούσε να δώσει και τα τελευταία συμβόλαια) με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει για τον ΓΑΠ και 10 βουλευτές αέρα. Είναι βέβαιο ότι αυτά που συμβαίνουν τώρα δεν θα μπορούσαν να συμβούν με 152 βουλευτές για το ΠΑΣΟΚ. Οπότε καλά να πάθουμε.Όπως είπα παραπάνω μακροπρόθεσμα σε καλό θα βγει η συγκεκριμένη στενωπός. Αρκεί να αναπτυχθεί σε έντονο βαθμό η απέχθεια στους λαϊκιστές κάθε είδους και σε κάθε επίπεδο. Γιατί αν είναι το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να τη διαδεχθούν ένα άλλο ΠΑΣΟΚ και μία άλλη ΝΔ τότε χάσαμε όλοι και τα σύνορα όταν θα κλείσω τα μάτια μου ίσως να είναι λίγο έξω από τη Λαμία.
Αδυνατω να σχολιασω τα υπολοιπα υπογραμμισμενα.Λυπαμαι πραγματικα.
-
@ madox
1ο Ποστ
α. Για τα στοιχεία της ΤτΕ περίμενε λίγες ημέρες και θα δεις. Από εκεί και πέρα τι σε ενοχλεί με το 150%?
β. Το ασφαλιστικό όπως και κάθε Νομοσχέδιο που αφορά οικονομικά μεγέθη πρώτα εγκρίνεται από το εκάστοτε οικονομικό επιτελείο και στη συνέχεια τίθεται προς συζήτηση όσον αφορά τα άλλα του στοιχεία. Που βλέπεις εσύ το παράξενο? Πάντα υπήρχε η κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων των μεταβολών του οικονομικού επιτελείου ή του εκάστοτε βέτο σε ορισμένα ζητήματα που το ΥΠΟΙΚ θεωρούσε ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Απλά σήμερα το οικονομικό επιτελείο δεν ελέγχεται από τους εκλεγμένους αλλά από αυτούς που κάλεσαν (λέγεμε IMF) οι εκλεγμένοι καθώς κατά δήλωση τους είμαστε πολύ διεφθαρμένοι.
γ. Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι σε ενοχλεί. Η αναφορά στα ρετιρέ των 25 ετών εργασίας και των +2000 ευρώ ή η αναφορά σε εργαζόμενο στο ΟΑΕΕ με μέση σύνταξη μετά από 45+ έτη των 700 ευρώ? Απλά αυτό που αναφέρω είναι το γεγονός ότι ή θα έχεις ανταποδοτικότητα στις παροχές ή απλά θα το κλείσεις το μαγαζί. Προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ, τι θα έπρεπε κάποιος να πληρώνει που έβγαινε στα 50 του με σύνταξη των +2000 ευρώ και με μέσο προσδόκιμο από το σημείο εκείνο και στη συνέχεια άλλα 30 έτη, μετά από 25 έτη εισφορών που να αιτιολογεί σύνταξη της τάξης των +2000 ευρώ ειδικά σε ένα περιβάλλον όπου τα τελευταία 20 έτη ο πληθωρισμός κινείται σε μονοψήφιο μέγεθος.2ο ποστ
α. Η πρώτη μου δουλειά ήταν το καλοκαίρι μεταξύ της Β προς Γ Γυμνασίου σε γραφείο τελετών (τηλεφωνητής κατά τις βραδινές ώρες) ήτοι 14 ετών και κάτι μηνών. Μετά σχεδόν κάθε καλοκαίρι έκανα και κάτι (γκαρσόνι συνήθως) για να εξασφαλίσω τη ζητούμενη από εμένα οικονομική ανεξαρτησία (γιατί το μπαμπά δώσε δεν έπιανε και πολύ στο σπίτι μου). Στα 20 μου όντας φοιτητής και χωρίς όμως να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο επάγγελμα ιδιαίτερα βρέθηκα ως 'αφεντικό' σε παραδοσιακό καφενείο (εξού και τα ένσημα του ΤΕΒΕ) κάτι που μου είχε εξασφαλίσει την ιδιότητα του παλαιού ασφαλισμένου (όχι ότι με ενδιέφερε ιδιαίτερα) μέχρι πρόσφατα. Σήμερα βέβαια θίγονται και όσοι έχουν εργαστεί μετά το 1983 με ένσημα οπότε καληνύχτα. Με ενοχλεί? Ποσώς καθώς ουδέποτε δεν είχα στόχο τη γρήγορη συνταξιοδότηση (αν το ήθελα θα μπορούσα το 1993 να πάω στο Στρατό και στη συνέχεια να βρεθώ σε καμία Κρατική Τράπεζα οπότε τώρα δεν θα χρειαζόταν να εργάζομαι). Το γεγονός όμως ότι το όριο που είχε οριστεί από τη Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1992 δεν τηρείται πια, σημαίνει ότι καμία αξία ΙΜΗΟ δεν έχει η προσπάθεια του Λοβέρδου να συγκρατήσει το μαζικό κύμα εξόδου στο Δημόσιο Τομέα καθώς κανείς δεν είναι βέβαιος ότι αύριο δεν πρόκειται κάποιος να αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου ή ότι δεν θα μεταβάλει κατά το δοκούν για μία ακόμα φορά τους κανόνες του παιγνιδιού. Οπότε με αυτά και με άλλα και με την τυπική τάση τα μέτρα να ανακοινώνονται πρώτα από τα φερέφωνα του Κινήματος (Mega, ANT1, ALPHA, κρατική Τηλεόραση) και στη συνέχεια να έχουμε ή κάποιους να βγάζουν μερικά εκατομμύρια εις βάρος μας (αλήθεια σε ένα σύστημα που δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα καθώς κατά ΓΑΠ είμαστε διεφθαρμένοι πως είναι δυνατόν πριν ψηφιστεί ο νόμος να ανακοινώνεται η αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα με αποτέλεσμα κάποιοι για μερικές μέρες να γεμίσουν με βενζίνη ακόμα και τις μπανιέρες ώστε να καρπωθούν τη διαφορά) ή να γίνεται βολιδοσκόπηση μέσα από αυτά (πχ η έκτακτη εισφορά που ετοιμάζει για τους Ε.Ε. η Κυβέρνηση της Δικαιοσύνης του ΓΑΠ ανακοινώθηκε και θα αποτελέσει μάλλον μέτρο της 3ης δέσμης λίγο πριν της καλοκαιρινές διακοπές υποθέτω σε απόλυτη αντιστοιχία με άλλες τέτοιου τύπου αλχημείες της ομάδας Αλογοσκούφη, Παπαθανασίου, Δούκα) για πιθανά μέτρα.
β. Ο δικός μου κλάδος (μια και κάνεις αναφορά στους Μηχανικούς) δεν ταυτίζεται με το κλάδο των Μέγαλο-Εργολάβων Μετόχων. Εκτός και αν ο Κοντομηνάς, Τεγόπουλος, οι Βαρδινογιάννηδες, Λαμπράκης, Κόκκαλης και Αλαφούζος είναι Μηχανικοί και δεν το γνώριζα. Από εκεί και πέρα καθώς μάλλον δεν είσαι και ιδιαίτερα ενημερωμένος το τεύχος του ΤΕΕ το λαμβάνω ηλεκτρονικά (μηδενικό κόστος ήτοι) και πέραν αυτού υπάρχει και μία συνδρομή της τάξης των 60+ ευρώ ετησίως. Αν θεωρείς λοιπόν ότι είμαι λαμόγιο γιατί λαμβάνω τζαμπέ ένα τεύχος που το ήμισυ των σελίδων είναι αμπελοφιλοσοφίες των 40 και συνιστωσών της Αριστεράς ενώ το άλλο μισό είναι διαφημίσεις και ύμνοι στο έργο Αλαβάνου λυπάμαι αλλά δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Αυτό γιατί το συγκεκριμένο τεύχος κατά δήλωση του μεγαλο-προέδρου μας δεν είναι ελλειμματικό και πως θα μπορούσε άραγε καθώς το κόστος των εξαγγελιών Διαγωνισμών είναι πολύ υψηλό. Και για να σε προλάβω πριν αρχίσεις τα περί δώρων του Δημοσίου στο ΤΕΕ να σε ενημερώσω ότι τα έξοδα δημοσιότητας βαρύνουν τελικώς τον ανάδοχο και όχι το Δημόσιο. Το γεγονός ότι αναφέρεσαι σε σκοινιά και παλούκια και κρεμασμένους δείχνει μία αδυναμία να απαντήσεις με επιχειρήματα και καταφεύγεις σε παροιμίες της δεκάρας. Δεν γνωρίζω και ούτε με ενδιαφέρει με τι ασχολείσαι (που κατά τη γνώμη σου βέβαια θα είναι πιο καθαρό από το δικό μου συνάφι αν και αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα πιστεύουν και όλοι οι υπόλοιποι) αλλά καθώς εμμέσως πλην σαφώς αναφέρεσαι ότι ο δικός μου κλάδος είναι ο πιο διεφθαρμένος θα σε ενημερώσω ότι ναι στις πολεοδομίες συμφωνώ ότι το πράγμα δεν πάει άλλο αλλά μπορώ να σου μιλήσω για χίλιους άλλους κλάδους (εφοριακοί, αστυνομικοί, Δημοσιογράφοι) όπου περιέργως πως οι διάφορες Δημοσκοπήσεις τους φέρνουν πολύ εμπρός από εμάς σε ζητήματα διαφθοράς. Επιπλέον πως τα φέρνουν τα πράγματα ακόμα και το μέρος του κλάδου που θεωρείται διεφθαρμένο είναι αυτό που δεν συναλλάσσεται με το Δημόσιο αλλά δουλεύει για αυτό. Δεν πρόκειται να απολογηθώ δε ούτε για τα λαμόγια Μηχανικούς που εργάζονται για τις διάφορες υπηρεσίες του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ καθώς πολλάκις έχω αναφέρει σε άλλα thread ότι ένα καλό που έκανε ο Σαρακατσάνος ήταν που έθεσε χωρίς έργο τις ΕΥΔΕ και ίσως στα μέσα της δεκαετίας αυτής να αποκτήσουμε ένα οδικό δίκτυο που να πλησιάζει τη ποιότητα των δικτύων άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και όχι της Βόρειας Κορέας.Κατά τα άλλα λυπάμαι και εγώ πραγματικά αλλά όχι για μένα πάντως. Ας είναι καλά και η αραπιά και η γη του πυρός και η Άπω Ανατολή που έργα έχουν ακόμα αρκετά.... Αυτοί που θα βρεθούν να υποφέρουν είναι αυτοί που δεν έχουν μάθει να δουλεύουν.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Δεν υπάρχει ανεργία, Τάσε. Υπάρχουν απλά πολλοί που όταν λένε 'δουλειά' εννοούν γραφείο, γραμματέα που να φτιάχνει καλό καφέ, λίγες ώρες εργασία κ πολλά (ΠΟΛΛΑ) λ7.
Ανεργία σε χώρα που απασχολεί εκατομμύρια αλλοδαπούς? Έλεος!Ηλία, στην έσχατη περίπτωση και για να μην πεθάνω απ την πείνα θα έρθω να σου σκάψω με γκασμά όλα τα χωράφια για ένα σάντουιτς. Δεν θα είμαι άνεργος αν το κάνω έτσι; Επειδή όμως η κοινωνία θα πρέπει να προοδεύει, τα μέσα γίνονται σιγά σιγά αυτόματα, θα πρέπει να βλέπουμε την εργασία λίγο διαφορετικά σε σχέση με τους πατεράδες μας. Το μυστρί το πυλοφόρι έγινε πρέσσες (και άνεργοι οικοδόμοι). Τώρα ο εργαζόμενος πολλές φορές πίνει και καφέ και έχει και αιρ κοντίσιον. Είναι κακό αυτό;
Κάτι τέτοιες χαζομάρες λες (όχι μόνον εσύ, δυστυχώς) κάτι φορές κ δεν ξέρω αν ξέρεις τι γίνεται εκεί έξω, ή λες ό, τι σου λέει καμιά προπαγανδα...
Ποιός σκαβει χωράφια για ένα σάντουιτς? Εκτός από τους Κινέζους βέβαια, των οποίων τα προϊόντα προτιμάς γιατί 'είναι φτηνότερα'.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ εργαζόμενος στην Ελλάδα, που να δουλεύει 'για ένα σάντουιτς'. Και οι περισσότεροι ξένοι - ειδικά οι Αλβανοί - έχουν πλέον δικά τους σπίτια εδώ, ή / και έχουν φτιάξει και στην πατρίδα τους. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πως μπορεις να λες αυτοΑν θεωρείς ότι η υπεραριθμη πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων αφενός δεν υφίσταται και αφετέρου δεν συμμετέχει στο προβλημα απλά διαφωνούμε
οταν εγραψα αυτο
Αν μου ελεγες οτι αυτοι οι 400.000 ειναι (σε γενικες γραμμες) υπεραριθμοι και πολλοι εξ αυτων αντιπαραγωγικοι, θα συμφωνουσα
Φυσικα ειναι πολυ πιο συνθετα τα προβληματα της ΔΔ και φυσικα **οι υπολοιποι 500.000 εργαζομενοι σε καποιον τυπο δημοσιου **ειναι περισσοτεροι απο αυτους που χρειαζονται, ομως οπως εχουμε ξαναπει ειναι κυριως προβλημα management κι οχι εργαζομενων. Γνωριζω υπηρεσιες που παρακαλανε για εναν επιπλεον υπαλληλο και αλλες που δεν εχουν καρεκλα να τους δωσουν να κατσουν. Επισης πολλα που ονομαζονται δημοσιος τομεας δεν ειναι τετοιος και στο εξωτερικο δεν τα μετρανε ως τετοιο σε κανεναν απολογισμο.
Τροφη για σκεψη: οι υπαλληλοι των μεγαλων κατασκευαστικων που παιρνουν αποκλειστικα εργα δημοσιου ειναι δημοσιοι υπαλληλοι; Τ' αφεντικα τους; Οι υπαλληλοι των φαρμακευτικων που πουλανε φαρμακα στα δημοσια νοσοκομεια και στα ταμεια;Ρε, ξεκόλλα καμιά φορά! Τι σημαινει 'σε κάποιον τύπο δημοσίου', απ' τη στιγμή που τους πληρώνει το δημόσιο, δημόσιοι είναι. Και στ' @@ μου αν έχουν 'μονιμότητα', το θέμα είναι ότι κι αν φύγουν έρχονται άλλοι στις θέσεις τους κ οι μισθοί πέφτουν κανονικά. Έχουν μονιμότητα οι θέσεις! Κ οι περισσότεροι είναι κ σε περίεργα καθεστώτα συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα να βγαίνουν στη σύνταξη με κόλπα γύρω στα 50 κ να τους φορτωνόμαστε γι' άλλα 50 χρόνια...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!