-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
είναι απίστευτη η ευκολία που δίνουμε συμβουλές σε άλλους του τύπου τράβα στην οικοδομή.Ποια οικοδομη? παει αυτη εχει πεθανει εδω και καιρο .............
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
είναι απίστευτη η ευκολία που δίνουμε συμβουλές σε άλλους του τύπου τράβα στην οικοδομή.ευελπιστώ όταν σφίξουν ακόμα λίγο οι κώλοι, να βλέπω και τους εναπομείναντες πτυχιούχους των 4Τ να κουβαλάνε πιλοφόρι, αν μη τι άλλο θα το κάνουν με μαεστρία
Εννοειται οτι εκατο ξυλιες σε ξενο κώλο λιγες ειναι
Αυτο δεν σημαινει ομως οτι η συμβουλη ειναι λαθοςΑν καποιος βεβαια εχει καβατζες,ας κατσει σπιτι του να τα ξυνει,δεν υπαρχει λογος να δουλευει σε δουλεια που δεν του αρεσει,αν ομως δεν εχει δεν θα πρεπει να βρει καποια εστω προσωρινη λυση;
-
η λύση που προσπαθεί να δώσει ο καθένας είναι αυτή που τον ικανοποιεί περισσότερο, δεδομένου δε ότι δεν μπορεί να έχει το αυτονόητο.
Απλά να μη του ζητάμε τα ρέστα αν δεν δέχεται να φάει σκατά.
-
Δεν μίλησε κανείς για οικοδομή. Απλά καλώς ή κακώς υπάρχουν επαγγέλματα τα οποία -όπως φάνηκε- τα σνομπάραμε και οι αλλοδαποί βρήκαν χρυσορυχεία. Το σύνδρομο του γραφείου καλώς ή κακώς υπάρχει. Όλοι πίσω από εκεί θέλουμε να κρυφτούμε.
Πραγματικά γελούσα όταν στο μεταπτυχιακό έβλεπα παιδιά να λένε 'Εγώ δεν θέλω να ασχοληθώ με τις πωλήσεις'. Και λέω γελούσα επειδή είχα την τύχη να έχω μια επαγγελματική εμπειρία από το χώρο πριν κάνω μεταπτυχιακό. Ενώ τα περισσότερα στελέχη που έχω μιλήσει λένε ότι αν θες να ασχοληθείς από το marketing πρέπει να πιάσεις μια τσάντα και να βγεις στην αγορά, οι φέρελπεις γιάπηδες της ΑΣΟΕΕ δεν θέλαν ούτε να ακούν για πωλήσεις. Γραφειάκι, πι-τσι και ιδέες να χουμε να λέμε.
Στην οικοδομή δεν θα σκεφτώ να πάω, αλλά να προσπαθήσω από κάτι εντελώς elementary (πχ βοηθός σε λογιστικό γραφείο ή κάτι σχετικό) δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να το κάνω.
Και το υδραυλικός φυσικά δεν είναι αυτό που θα λέγαμε επάγγελμα οικοδομής. Ελεύθερο τεχνικό επάγγελμα είναι με πολλά λεφτά αν το κυνηγήσει κανείς.ΥΓ: Βλέπω κατά καιρούς μια προσπάθεια από άτομα ποικίλου ακαδημαϊκού background να προσπαθούν όχι απλά να αναλύσουν κάποια θέματα καθαρά επιχειρηματικής φύσεως αλλά και κράξουν/βρίσουν/προσβάλλουν κάποιον που μπορεί να έχει και μια σχέση με το αντικείμενο αλλά λέει κάτι με το οποίο διαφωνούν. Εγώ δεν θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να κρίνω κάτι σχετικό με το νόμο, γιατί στη Νομική δεν έχω πάει ούτε για καφέ. Θα έλεγα μια καθαρά απλοϊκή άποψη και θα ρωτούσα τη γνώμη όσων ξέρουν. Πχ πριν μια εβδομάδα στην κουβέντα περί υπεραξίας κλπ ανέφερα την άποψη περί υπεραξίας στο marketing. Ο μέγας ξερόλας koutsan μην έχοντας ιδέα τι γράφω θεώρησε λογικό να πετάξει μια @@δια νομίζοντας ότι γράφω αρλούμπες. Θα παρακαλούσα να είσαστε λίγο συγκρατημένοι στα σχόλια σας και αν κάτι σας ξενίζει να ρωτάτε τι εννοεί ο ποιητής.
Φιλικά -
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Προσωπικά δεν θεωρώ πως τα καταφέρνουν ούτε έξω. Κι αυτοί χάλια είναι, ανεργίες φτώχιες και τέτοια. Τι καταφέρνουν δλδ;
Ο κόσμος θέλει δημόσιο για να εξασφαλίσει την σιγουριά σε ένα πιάτο φαί. Απλά και ξάστερα. Και προτιμώ να ταίζω την κάθε Σούλα στο δημόσιο κι ότι κάνει παρά να την έχω άνεργη για να έχει το κράτος λεφτά
να σκορπάει στον κάθε Μπόμπολα και σε μίζες εξοπλιστικών.1)Δεν υπάρχει χώρα που να μην έχει έστω και ένα μικρό ποσοστό ανέργων ή φτωχών. Αυτό δεν είναι θέμα καπιταλισμού ή διαφθοράς αλλά θέμα στατιστικής.2.
Ωρες ωρες ευχομαι να υπαρχει καπου ενας θεος μπας και μας δωσει λιγη φώτιση..........
-
(α) Ανεργία «τριβής»: Δημιουργείται λόγω της μετάβασης από μία θέση εργασίας σε κάποια άλλη, είναι μικρής διάρκειας, ενώ δεν μπορεί να αποφευχθεί ακόμη και σε εποχές πλήρους απασχόλησης - «θεραπεύεται» από τη βελτίωση της οργάνωσης ή της πρόβλεψης.
(β) Εποχιακή ανεργία: Οφείλεται στις επιδράσεις του κλίματος κατά τη διάρκεια του έτους (εμφανίζεται, για παράδειγμα, στη γεωργία ή στον τουρισμό), καθώς επίσης στις λοιπές αυξομειώσεις της ζήτησης – καταπολεμάται επίσης με τη βοήθεια της οργάνωσης, αλλά και της τεχνολογίας (χειμερινός τουρισμός, θερμοκήπια κλπ).
(γ) Αναπτυξιακή ανεργία: Οφείλεται στην «παρενέργειες» των συνήθων ανοδικών και καθοδικών οικονομικών κύκλων, ενώ ακολουθεί τις «εναλλαγές» στη ζήτηση και στην προσφορά. Για παράδειγμα, σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης οι εταιρείες προσλαμβάνουν νέο προσωπικό, ενώ το απολύουν κατά τη διάρκεια υφέσεων – η ευελιξία στο χρόνο εργασίας και η κρατική επιδότηση της μειωμένης απασχόλησης, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα.
(δ) Δομική ανεργία: Είναι το δυσμενές αποτέλεσμα δομικών (διαρθρωτικών) κρίσεων μεγάλης διάρκειας, οι οποίες επιδρούν άμεσα στην αγορά εργασίας. Το είδος αυτό της ανεργίας έχει πολλά «παράγωγα», μεταξύ των οποίων τα εξής:
Ώρες ώρες απορώ με το μέγεθος της ξερολίασης σε αυτό το έρμο το forum...
-
τώρα άμα του πεις του εντι ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ανεργεία, θα σε πει ξερόλα και άσχετο
πέταξε και άλλη αρλούμπα νωρίτερα περί πολυεθνικών και επιπέδου χωρών, λες και δεν ξέρει τί γίνεται στην λατινική αμερική, στην αφρική με τα πετρέλαια, και στην ασία με την nike, αλλά αμα τα αναφέρεις αυτά έκανες αίτηση για τα σοβιέτ
-
Δεν είναι μόνο ο καπιταλισμός που δεν μπορεί να επιτύχει πλήρη απασχόληση (όχι επί μακρόν ούτε στιγμιαία). Ακόμα και ο όρος πλήρης απασχόληση είναι καταχρηστικός όταν εξηγείς οικονομικά φαινόμενα σε όλες τις μορφές οικονομίας.
-
Ρε μεγάλε επιμένεις;
Σου απάντησα προηγουμένως και προφανώς σου διέφυγε να το διαβάσεις. Αναφέρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις που φυσικά δεν έχουν καμμία σχέση με την συντριπτική πλειοψηφία των πολυεθνικών. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση που λες, για ότι συνέβη ευθύνονται οι κυβερνήσεις των Ινδιάνων. Οι εταιρείες τη δουλειά τους πάνε να κάνουν. Αν δεν υπάρχει έλεγχος τότε όποια περίπτωση και να πάρεις είναι μπάχαλο.
Όταν είπα 'λόγω καπιταλισμού' εννοούσα την κακώς εννοούμενη επίδραση των εταιρειών κλπ κυκλώματος. Λάθος διατύπωση. Αφού βρήκες αυτό για να πιαστείς μπάβο παιδί μου μπάβο.
Υπάρχει ορισμός της ανεργίας, γκούγκλαρε να το βρεις.
Όπως και γενικότερα κάνε ένα καλό γκουγκλάρισμα μπας και πάρεις λίγο μυρωδιά τι σημαίνει επιχειρήσεις-αγορά-εμπόριο-marketing γιατί έχεις παπαγαλίσει ότι σου έχουν πει αριστεροί φίλοι σου και πας να εξηγήσεις το σύμπαν.
Το google είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο και ανήξερους ξερόλες. Χρησιμοποιείστε το τουλάχιστον πριν γράψετε κάτι.ΥΓ: Λοβοτομή...
-
Ώρες ώρες απορώ με το μέγεθος της ξερολίασης σε αυτό το έρμο το forum...
Ε ναι γιατι βλεπεις οι ανεργοι δεν εχουν ανθρωπινη υποσταση αλλα ειναι απλα στατιστικα νουμερα του συστηματος.
Τα περι κοινωνικου κρατους,γαργαρα. -
Δεν ξέρω αν το έχει ποστάρει κάποιος...
2 EKATOMMYΡΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ:
http://www.facebook.com/pages/2-EKATOMM ... 3760282204 -
Πρέπει να γράψω ότι αυτό δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που σχολίασα ή είναι εντελώς περιττό;
Εννοείται ότι οι άνεργοι δεν είναι απλά νούμερα σε στατιστική ανάλυση. Αν κατάλαβες, εννοούσα ότι η ανεργία υφίσταται εξ' ορισμού και όχι από κακοδιαχείριση ή από έλλειψη μέριμνας.
Το μέγεθος βέβαια εξαρτάται από τους παραπάνω παράγοντες.ΥΓ: παιδιά ρίχτε μια ματιά στο ποστ του famas στο τις οίδεν. Συγκινητικό...
-
Ο μάγειρας θα πρέπει να ξεκινήσει από χαμηλά. Βοηθός σε μικρό μαγαζί και να ψάχνεται συνέχεια. Το αυτό και για υδραυλικός αν και όπως σωστά είπε ο nass αυτά τα 'μπανάλ' επαγγέλματα τα αφήσαμε για τους αλλοδαπούς. Το ότι όλοι ψάχνουν μια θεσούλα στο δημόσιο για να μην λερώσουν τα χέρια τους ή τσαλακώσουν το κοστούμι τους είναι γεγονός είτε το θέλουμε είτε όχι.
δημοσιο; ohnotthisshitagain....
να ξεκινησει απο χαμηλα; να 'ξεκινησει';
τι ειναι να ξεκινησει, κανα 20χρονο; 30 χρονων μαντραχαλος ειναι με καμια 10αρια χρονια προϋπηρεσιας σε εστιατορια και αλυσιδες οπως la pasteria κλπ... τωρα ουτε σε φαστφουνταδικο να ψηνει μπεργκερς δε βρισκει ο ανθρωπος. και κει πλεον δουλευουν ολοι οι πακιστανοι κουζινα με 3 και 60. τα ζειτε αυτα που λετε;Μπορεί να είχα σκιστεί στη δουλειά από τα 18 μου αντί για 4-5 χρόνια 'φοιτητικής ζωής' ήτοι κωλοβαρέματος, αλλά τώρα -επίσης- μπορεί να είχα δικό μου συνεργείο και να βγάζω τα τριπλάσια.
γιατι αλλωστε ολοι οι μηχανικοι αυτοκινητων μετα απο 4-5 χρονακια σκληρης δουλειας ανοιγουν ενα συνεργειο και κονομανε αγριως... oh wait.
-
καταπληκτικό!!!!!
ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απογραφή των ΔΥ εν έτει 2010 λες και μιλάμε για την Ινδία...
όποιος ΔΥ δεν συμπληρώσει την ειδική φόρμα στο internet δεν θα πληρώνεται....ιδιοφυές και ΓΑΠικό. -
Στον ιδιωτικό τομέα παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Ένα από αυτά είναι και η τύχη αλλά και η υπομονή.
Έγραψα κάπου τη λέξη βεβαιότητα; Οι Αμερικανοί λένε ότι 'You can keep a good man down'. Προσωπικά πιστεύω ότι ισχύει αν και πολλά είναι σχετικά. Όπως το πόσο good είναι κάποιος και το πόσο το κυνηγά.
Παράδειγμα αντίστροφο από αυτό που λες.
Κοπέλα κάτοχος διδακτορικού. Μέχρι τα 30+ ταλαιπωριόταν σε ένα ίδρυμα της κακιάς ώρας. Επειδή δεν είχε μπάρμπα ή κουμπάρο ή 'θείο' να την κάνει καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο πήρε τη μεγάλη απόφαση στα πρώτα άντα της. Να δουλέψει στις πωλήσεις εταιρείας με σχετικό αντικείμενο με το διδακτορικό της. Θυμίζω τις πωλήσεις που ακόμα και τα παιδάκια της ΑΣΟΕΕ σνόμπαραν. Στάθηκε και λίγο τυχερή και πολύ σύντομα πήρε προαγωγή και έχει πολύ καλή θέση μέσα στην εταιρεία.
Δεν είναι κανόνας φυσικά αλλά ένα ακόμα παράδειγμα σαν αυτό που αναφέρεις.
Κάτι έχουμε ζήσει κι εμείς ρε σύντροφε...ΥΓ: Δεν μου εξήγησες το hurr durr...
-
http://tvxs.gr/news/ελλ% ... ents-title
τα spread πανω απο 600 μοναδες το αγγουρι αρχιζει να μπαινει πιο βαθια
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
http://tvxs.gr/news/ελλάδα/σε-ελεύθερη-πτώση-το-χρηματιστήριο-αθηνών#comments-titleτα spread πανω απο 600 μοναδες αντε το αγγουρι να αρχισει να μπαινει πιο βαθια
Για περίπου 1 χρόνο ακόμα δεν μας νοιάζει που ειναι το spread...
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
καταπληκτικό!!!!!
ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απογραφή των ΔΥ εν έτει 2010 λες και μιλάμε για την Ινδία...
όποιος ΔΥ δεν συμπληρώσει την ειδική φόρμα στο internet δεν θα πληρώνεται....ιδιοφυές και ΓΑΠικό.Η αίτηση => σύμβαση?
Δηλαδή και να μην είμαι ΔΥ, αν κάνω αίτηση,από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνω μισθό? -
Νοιαζει τους δανειστες μας ομως.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!