-
νομίζω το 3 μέρες το είπε για ολλανδία
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Σκεφτόμαστε από βδομάδα (τελευταία στιγμή, sorry ) να πάμε οικογενειακώς (τέκνα 6 & 10) οδικώς προς Ιταλία πλευρά και ίσως να ανέβουμε προς eurodisney (ξέρω ότι έχει ξανασυζητηθεί). ...
Υπάρχουν σημεία που προτείνετε στην διαδρομή αλλά και στο Παρίσι;
ΕυχαριστώΤελικά ξεκινάμε αύριο για Πάτρα - Βrindisi
Θα ευχαριστηθώ χλμ, ελπίζω οι υπόλοιποι να αντέξουν (ευτυχώς οδηγά και η σύζυγος)
Το 1ο βράδυ μας βλέπω κοντά στο Rimini. Έχουμε κλείσει μόνο το πλοίο με επιστροφή Ελλάδα Μ.Σάββατο (ε; να μην χάσουμε και το σούβλισμα)
Προτάσεις ευπρόσδεκτες. -
Με τη δικαιολογία της δουλειάς (σ.σ. και του boss φυσικά, καλή σου ώρα Περικλή) μια μέρα του Μαρτίου, 'έγινε' το πέρασμα Scolari - Langadicchia με τον μικρό Κορεάτη μαχητή που μας παραχώρησε μεγάλη εταιρεία Leasing. Φωτογράφο δεν είχαμε, οπότε, αναγκαστικά, έγγραφα, φραπέ στην βολική-δίδυμη ποτηροθήκη, 'σιντί' στο 'πλέιερ' (αααχ...) και φύγαμε για τελικό! Τα υδατο-εγγειοβελτιωτικά έργα για την Lago Coronia έχουν προχωρήσει πολύ, με το Getz να περνάει αέρα από τις γέφυρες-αριστουργήματα και αναρωτιεσαι πώς αυτοί οι άνθρωποι προχώρησαν τόσο πολύ, ενώ οι 'εδώ' μείνανε στάσιμοι, αν εξαιρέσεις τον παλιόφιλο Άρη και τον παντοδύναμο πατέρα του. Όπως μας είπε-πρότεινε ο φίλτατος Γιώργος, πιο πριν ανέβηκα από την Nuovopaese (αρχαία Νεοχωρούδα, αποικία ελληνική) μέσω Bellocastello στο Apevillaggio για να βρεθώ στην επαρχία Langada. Καταπληκτική θέα μέσα από μια διαδρομή που θυμίζει λίγο Ελλάδα του '50 για όσους τη θυμούνται ή έβλεπαν απλώς παλιές ελληνικές ταινίες. Για το επόμενο; Όπου μας-σας στείλουν. Μείνετε συντονισμένοι. Φ.Ρ.
-
Μετα απο ταξίδι Γερμανία-Αυστρία-Ουγγαρία-Ρουμανία-Βουλγαρία-Ελλάδα μπορω να πω οτι οσο άνετο ειναι το ταξίδι στις πρώτες 3 χώρες τοσο μαρτύριο ειναι στις δυο τελευταίες χώρες με το αποκορύφωμα τη Ρουμανία (μαλλον έτυχε κ ταξιδέψαμε στο χειρότερο κομμάτι τιμοσοαρα- ντρομπετα τουρνου σεβεριν 220χιλ σε 5-6 ωρες με απίστευτες συνθήκες )!!
Το καναμε με τον φαδερ γιατι ηθελαμε να δούμε πως ειναι ο δρόμος αλλα τελικά αν τύχει καμια φορα κ ταξιδέψω Γερμανια-ελλαδα σιγουρα θα παω μέσω Ιταλίας! (τουλάχιστον εκει δεν θέλει τρεις κ λιγο να λαδώνεις αστυνομικούς )
-
Δεν βλέπω κάποιον λόγο να πας μέσω ρουμανίας-βουλγαρίας
άντε μέσω βουλγαρίας για να φτάσεις σερβία, αλλιώς σκόπια σερβία κλπ
-
αν θέλεις να ταξιδεψεις μονο με ταυτότητα ναι, διαφορετικά πρέπει να στάξεις +100ευρα για δυο διαβατήρια για να περάσεις απο σερβια (βελιγραδη-νοβι σαντ)!
-
μόνο η ταλαιπωρία και το τιπ στους μπάτσους, και τα 100 ευρώ φαντάζουν αστείο ποσο
για 2 άτομα δε σε συμφέρει και οικονομικά το καράβι αν ξεκινάς απο μακεδονία νομίζω -
ενταξη με παζάρια 20 ευρα είναι ολες οι μίζες που δώσαμε σε ολο το ταξίδι! Μπροστά στα 90 που κοστίζει τελικα 1 διαβατήριο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... ubid=64460 (αρα 180 τα δυο)!
Συμφέρει να πας μεσω ιταλιας με καράβι γιατι δεν φοβάσαι να κολλήσεις κ αρκετές ώρες σε κανένα τελωνείο μονο κ μονο γιατι βαριούνται τη ζωή τους οι υπάλληλοί! Κ ας εισαι κ απο μακεδονια (πλέων καμιά σχέση Ηγουμενίτσα-Θεσ/νικη σε σχεση με παλιά που έκανες +7 ώρες κ έπρηζα εγω τον πατέρα μου απο το πρώτο δεκάλεπτο: Μπαμπα φτανουμεεεεε????)εντιτ: απο αποψη ταλαιπωρίας ναι δεν αξίζει κ δεν υπάρχει περίπτωση σύντομα (μαλλον ποτε) να πατήσω Ρουμανια Βουλγαρια (αιντε βαριά βαριά κανενα μπανσκο που ειναι 140 χιλ απο προμαχώνα)
-
Καλησπέρα σας,
Θα ηθελα να με ενημερωσετε και να μου δωσετε οποιαδηποτε πληροφορια για ταξιδια με το αυτοκινητο στην Ευρωπη! Συγκεκριμενα ενδιαφερομαι να ταξιδεψω απο Ελλαδα στην Ολλανδια στα τελη Αυγουστου! Σκεφτομαι να παρω το πλοιο απο Πατρα για Ανκονα ή για Βενετια (ποιο απο τα 2 προτεινετε?) και απο εκει να κανω μια σταση για μια νυχτα σε καποια πολη! Αμα γνωριζετε τιμες διοδιων, χαρτια που απαιτουνται να εχω, αν υπαρχει καποιο ειδικο σημα με το οποιο περνας τα διοδια της Ευρωπης χωρις να πληρωνεις καθε φορα (e-pass) και γενικα οποιαδηποτε πληροφορια μπορειτε να δωσετε ειναι δεκτη!
Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!
-
Check here first!
-
Ευχαριστω πολυ φιλε μου για το λινκ αλλα επειδη ειναι 75 οι σελιδες μηπως μπορει καποιος να μου απαντησει συντομα στις παραπανω ερωτησεις μου?
Ευχαριστω και παλι!
-
αύριο θα έχεις τις απαντήσεις σου
(αφού σε ρωτήσω κι εγώ κάποια πράγματα )
-
Ο χρήστης xaris95 έγραψε:
Καλησπέρα σας,Θα ηθελα να με ενημερωσετε και να μου δωσετε οποιαδηποτε πληροφορια για ταξιδια με το αυτοκινητο στην Ευρωπη! Συγκεκριμενα ενδιαφερομαι να ταξιδεψω απο Ελλαδα στην Ολλανδια στα τελη Αυγουστου! Σκεφτομαι να παρω το πλοιο απο Πατρα για Ανκονα ή για Βενετια (ποιο απο τα 2 προτεινετε?) και απο εκει να κανω μια σταση για μια νυχτα σε καποια πολη! Αμα γνωριζετε τιμες διοδιων, χαρτια που απαιτουνται να εχω, αν υπαρχει καποιο ειδικο σημα με το οποιο περνας τα διοδια της Ευρωπης χωρις να πληρωνεις καθε φορα (e-pass) και γενικα οποιαδηποτε πληροφορια μπορειτε να δωσετε ειναι δεκτη!
Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!
βενετία για μένα είναι χάσιμο χρόνου προτείνω ανκόνα, αν θες να ξεμπερδεύις.
Αν γουστάρεις κρουαζιέρα, ή θέλεις να συνδιάσεις και επίσκεψη βενετια οκ.τιμές διοδίων, πάτα στο www.viamichelin.com την διαδρομή και θα στα βγάλει όλα.
αυτόματη πληρωμή δεν γινεται, έχε πιστωτική κάρτα μαζί για ευκολίααπέφυγε να ταξιδέψεις παρασκευο-σκ γιατί θα πήξεις.
πράσινες κάρτες κλπ (φαρμακείο, φωσφοριζέ γιλέκο) εννοούνται.
αν έχεις σκοπό για άμστερνταμ να τσεκάρεις για πα΄ρκινγκ γιατί μπορεί να σου βγεί όσο ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο.
ό,τι άλλο θες ρώτα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τιμές διοδίων, πάτα στο http://www.viamichelin.com την διαδρομή και θα στα βγάλει όλα. αυτόματη πληρωμή δεν γινεται, έχε πιστωτική κάρτα μαζί για ευκολίαΝα δω πότε θα βάλουμε μηχανήματα για πιστωτικές κάρτες εδώ στο Ελλάντα. Είμαστε τουλάχιστον 8 χρόνια πίσω από τους 'υπόλοιπους' Ευρωπαίους σ' αυτό το θέμα (δικαιολογημένα, θα πει κανείς, αφού πρόσφατα αποκτήσαμε σοβαρό αυτοκινητόδρομο*).
αν έχεις σκοπό για άμστερνταμ να τσεκάρεις για πα΄ρκινγκ γιατί μπορεί να σου βγεί όσο ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο.
Παθών . 75 ευρώ για 3 μέρες (το 2002)
- αναζητείται η ανάλογη παιδεία ως προς τη χρήση του.
-
φτηνό σου χε έρθει
πλέον διάβαζα στις εφημερίδες ότι έχει γίνει τόσο ακριβό ώστε ξεπέρασε το οριο ελαστικότητας στη ζήτηση (τα λέω καλά οικονομολόγοι?) και ο δήμος κατέγραψε απώλειες εσόδων 1,5 μύριο ευρώ για το 2009!
υπάρχουν κάποια tips βέβαια
-
Οχι ουτρεχτη θα παω και εχει εκει η κορη μου σπιτι (σπουδαζει) με δωρεαν παρκινγκ για το s80! Ευχαριστω πολυ παιδια ολους! Ξερετε μηπως αν υπαρχει περιπτωση με 2 οδηγους στο αυτοκινητο να το κανουμε Ανκονα-Ουτρεχτη αυθημερον?
-
Ο χρήστης xaris95 έγραψε:
Οχι ουτρεχτη θα παω και εχει εκει η κορη μου σπιτι (σπουδαζει) με δωρεαν παρκινγκ για το s80! Ευχαριστω πολυ παιδια ολους! Ξερετε μηπως αν υπαρχει περιπτωση με 2 οδηγους στο αυτοκινητο να το κανουμε Ανκονα-Ουτρεχτη αυθημερον?ανκόνα eindhoven το κάνω μόνος μου αυθημερόν, αν γενικά οδηγάς, με κάποιον να σε ξεκουράσει στην ελβετία πχ που θα πηγαίνεις ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ και θα σε πιάσει νύστα θεωρώ ότι βγαίνει
ειδικά αν αποφύγεις ΠΣΚ και δεν φας μποτιλιάρισμα στο tunnel στην ελβετία είσαι οκ.
Έχω και κατι άλλα tips για την διαδρομή, αλλά πρέπει να κάτσω να τα σχεδιάσω στο χάρτη, οπότε άλλη στιγμή
-
ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. προκειται να ταξιδεψω στην τοσκανη και θα νοικιασουμε αυτοκινητο.οδηγος θα ειναι ο αντρας μου, εχει το διπλωμα το χαρτινο το ροζ αλλα θα το αλλαξει με το καινουργιο που ειναι καρτα.τι αλλα χαρτια χρειαζεται να εχουμε μαζι μας? διαβαζα το site της ελπα και πηρα και τηλ. και μου ειπανε διαβατηριο(εννοειτε),διεθνες διπλωμα(για να μαστε σιγουροι 100%) και πρασινη καρτα απο την ασφαλεια μας. αλλα ρωταω και σε σας που ειστε γνωστες του θεματος για να ειμαι σιγουρη. ευχαριστω.
συγχωρεστε με εαν δεν εβαλα την ερωτηση στο σωστο topic.
-
Εκτιμώ οτι αναφέρεσαι σε ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία.
Αν ναι, τοτε ολα σωστά, πλην της πράσινης κάρτας, που δεν απαιτείται, καθόσον αφορά μόνο στην περίπτωση που πάτε με δικό σας αυτοκίνητο.
Αν προτίθεστε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο απο Ελλάδα, θα σου πουν στην εταιρεία.
Ομως, σε κάθε περίπτωση, **απαιτείται ** πιστωτική κάρτα.
Καλό ταξίδι! (Υπέροχη η Ιταλία και ειδικά η Τοσκάνη) -
Ο χρήστης γιωτα έγραψε:
ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. προκειται να ταξιδεψω στην τοσκανη και θα νοικιασουμε αυτοκινητο.οδηγος θα ειναι ο αντρας μου, εχει το διπλωμα το χαρτινο το ροζ αλλα θα το αλλαξει με το καινουργιο που ειναι καρτα.τι αλλα χαρτια χρειαζεται να εχουμε μαζι μας? διαβαζα το site της ελπα και πηρα και τηλ. και μου ειπανε διαβατηριο(εννοειτε),διεθνες διπλωμα(για να μαστε σιγουροι 100%) και πρασινη καρτα απο την ασφαλεια μας. αλλα ρωταω και σε σας που ειστε γνωστες του θεματος για να ειμαι σιγουρη. ευχαριστω.συγχωρεστε με εαν δεν εβαλα την ερωτηση στο σωστο topic.
Αν νοικιασετε στην Τοσκανη αμαξι η πρασινη καρτα ειναι περιττη.Αν ομως νοικιασετε εδω αμαξι δεν ξερω αν μπορειται να το βγαλετε εκτος Ελλαδας .Πρεπει να ρωτησετε την εταιρια ενοικιασεων .
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες