-
ξαναεριξα μια συντομη ματια στο μανιουαλ, αλλα δεν αναεφερει πουθενα οτι κοβει τον κλιματισμο στις υψηλες στροφες!!!
-
Μαλλον σημερα θα παραγγειλω το ibiza 1400 sport 3d!!!Εχω καταληξει στο ανθρακι χρωμα.Εχει κανεις φιλος να προτεινει καποιο εξτρα?Απλα το σκεφτομαι γιατι δε θελω να αυξηθει πολυ η τιμη.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εχει κανεις φιλος να προτεινει καποιο εξτρα?Απλα το σκεφτομαι γιατι δε θελω να αυξηθει πολυ η τιμη.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.Δεν εχει και πολλα να βαλεις.
-
Εαν εισαι φαν της ξεκουραστης οδηγησης μπορεις να βαλεις το υποβραχιονιο (220ε περιπου ή μπορει να στο κανουν και δωρο). Εμενα με εχει βολεψει παρα πολυ. Ειναι και μια καλη θηκη, καθως το αυτοκινητο δεν εχει και πολλες...
-
τα νικελ στους αεραγωγους και πανω-κατω απο το λεβιε, ομορφαινουν πολυ το εσωτερικο που ειναι αρκετα σκουρο (62ε περιπου).
-
τα ηχεια στις πισω πορτες.
-
συναγερμο
Αυτα!
-
-
Φως στο πορτ-παγκαζ εχει;Αν οχι βαλε ( μη γελατε).
επισης,navigation system
νικελ στο μαρσπιε.
'τεμπελης',αρεσει σε πολλους,εγω τον θεωρω αντιαισθητικο. -
220 ευρώ το υποβραχιόνιο? Απο χρυσάφι είναι φτιαγμένο?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
220 ευρώ το υποβραχιόνιο? Απο χρυσάφι είναι φτιαγμένο?Aπο χρυσο δεν ειναι, αλλα ειναι απο πολυ καλο υλικο, το οποιο μοιαζει με δερμα! Εμενα μου το εκαναν δωρο. Πιστεψε με ειναι πολυ καλυτερο και χρησιμο απο οτι περιμενα. Για μενα, αξιζει τα λεφτα του μεχρι τελευταιας δραχμης.
Ακομη και στην πιστα δεν με ενοχλησε καθολου, αφου να σκεφτεις οτι ενω το ειχα υποψην μου να το 'σηκωσω', τελικα επειδη ακριβως δε με ενοχλησε, δε το σηκωσα!
Επισης το εχουν εκτιμησει και ολοι οι συνοδηγοι μου.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ακομη και στην πιστα δεν με ενοχλησε καθολου, αφου να σκεφτεις οτι ενω το ειχα υποψην μου να το 'σηκωσω', τελικα επειδη ακριβως δε με ενοχλησε, δε το σηκωσα!Χειρόφρενο χρησιμοποίησες?
-
To Leon 1.8 20VT μου στα 24.000 χιλιόμετρα έχει 9,7 λίτρα/100 χιλ. Εκτός από 4 πήγαινε-έλα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και μερικές διαδρομές στη Χαλκιδική, τρώει πολλή κίνηση μέσα στην πόλη (ελέω πατέρα) και πολύ σκίσιμο μόλις βρει ευκαιρία (οι υιοί είναι οι υπεύθυνοι εδώ). Τα 7,8 του 1400άρη ελπίζω να πέσουν όταν στρωθεί καλύτερα το αυτοκίνητο. Αλλιώς μου ακούγονται πολλά. Το πώς μεταβάλλεται βέβαια από πόδι σε πόδι η κατανάλωση είναι θεαματικότατο, όπως αναφέρθηκε. Και εγώ ξέρω ότι σε προσπεράσματα και απότομες επιταχύνσεις, ο κλιματισμός σταματά για να δώσει ισχύ στον κινητήρα - το γράφει και στο βιβλιαράκι του Κλιώ, και νομίζω και στου Λεόν.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ακομη και στην πιστα δεν με ενοχλησε καθολου, αφου να σκεφτεις οτι ενω το ειχα υποψην μου να το 'σηκωσω', τελικα επειδη ακριβως δε με ενοχλησε, δε το σηκωσα!
Χειρόφρενο χρησιμοποίησες?
Χειροφρενο???
Τι ειναι αυτο? -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
To Leon 1.8 20VT μου στα 24.000 χιλιόμετρα έχει 9,7 λίτρα/100 χιλ. Εκτός από 4 πήγαινε-έλα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και μερικές διαδρομές στη Χαλκιδική, τρώει πολλή κίνηση μέσα στην πόλη (ελέω πατέρα) και πολύ σκίσιμο μόλις βρει ευκαιρία (οι υιοί είναι οι υπεύθυνοι εδώ). Τα 7,8 του 1400άρη ελπίζω να πέσουν όταν στρωθεί καλύτερα το αυτοκίνητο. Αλλιώς μου ακούγονται πολλά. Το πώς μεταβάλλεται βέβαια από πόδι σε πόδι η κατανάλωση είναι θεαματικότατο, όπως αναφέρθηκε. Και εγώ ξέρω ότι σε προσπεράσματα και απότομες επιταχύνσεις, ο κλιματισμός σταματά για να δώσει ισχύ στον κινητήρα - το γράφει και στο βιβλιαράκι του Κλιώ, και νομίζω και στου Λεόν.7,8 λτ/100χλμ δε νομιζω οτι ειναι υπερβολικη καταναλωση. Εξαρταται πως το πας, μη ξεχνατε τι εγραψα πιο πανω:
Η καταναλωση μεχρι τωρα εχει ως εξης:
- Με πολυ αργο ρυθμο σε επαρχιακο ή εθνικο δρομο (εως 100χαω) απο 5,4-6,7lt/100km
- Στην εθνικη οδο απο 7,6 - 8,5 lt/100km με ταχυτητητες εως 150χαω. Μια μεση τιμη για τα ταξιδια που εχω κανει ειναι τα 7,8lt/100km. Το 8,5 το ειχε κανει με αρκετη πιεση και το κοντερ σχεδον συνεχεια στα 130-160.
- Μεσα στην αθηνα απο 8,0 - 10,6lt/100km. Μια φυσιολογικη τιμη ειναι περιπου τα 9lt/100km.
Αρα η καταναλωση μπορει να πεσει και πολυ χαμηλα, αναλογα με το που κινεισαι. Αντιθετα τα 9,7 για το VT ακουγονται πολυ λιγα, για τον πολυ απλο λογο οτι ημουν μεσα στο FR οταν, με ρυθμο στρωσιματος, σε εθνικο δρομο, χωρις καθολου 'πιεση' εκαψε 9,0 περιπου!!!! Μεσα στη πολη, οπως λεει ο φιλος μου οι τιμες ειναι απο 11-15....
***Συμπληρωνω....
Οσων αφορα την καταναλωση εντος πολης, υπαρχουν διαφορα σεναρια κινησης που παιζουν μεγαλο ρολο στην καταναλωση:
- ειναι αλλο πραγμα να κινεισαι σε μεγαλες λεωφορους, οπου το αυτοκινητο δεν μενει πολλη ωρα σταματημενο ή κινεισαι με 50-60 μεση ταχυτητα και εντελως αλλο πραγμα να κινεισαι στα στενα του Παγκρατιου με μεση ταχυτητα 8χαω.
- επισης ειναι αλλο πραγμα να κανεις 5χλμ για να πας στη δουλεια σου και αλλο να κανεις 15. Πολυ απλα διοτι για τα πρωτα 2-3χλμ που το αυτοκινητο ειναι κρυο η καταναλωση ειναι πολυ μεγαλη, και σταθεροποιειται μετα τα 4-5χλμ...
Επομενως ο ιδιος οδηγος, με το ιδιο αυτοκινητο, στις ιδιες συνθηκες κινησης, μπορει να καψει 11λτ/100χλμ ή 8 αντιστοιχα, αναλογα την αποσταση που διανυσε.
Μολις μιλησα ξανα με το φιλο που εχει το FR. Λοιπον μεχρι σημερα εχει κανει 1480χλμ και η μεση καταναλωση ειναι 11,0λτ/100χλμ, με το 90% των χιλιομετρων να ειναι εκτος πολης και φυσικα με ρυθμο στρωσιματος.... Μεσα στην πολη βλεπει τις τιμες που ειπα και πιο πανω 11-15.
Επισης φιλοι μου με corolla 1.4 G6 '00 και Astra 1.4 '00 εχουν μεση καταναλωση εντος πολης τα 9-10λτ/100χαω.
Επομενως φιλε funkyreverend τα 9,7 που λες για το Λεον VT, μου φαινονται πολυ λιγα. Προς Θεου ομως, δε λεω οτι δεν λες αληθεια ή οτι δε τα μετρας σωστα.
-
Εγώ πάντως τώρα που στρώνω το καινούργιο μου αμάξι μια bmw compact316 στα πρώτα 2000χιλιόμετρα , από τα οποία το 70% γίνανε εκτός πόλεως έχω μικτή κατανάλωση 8,2 λίτρα.
-
Να σου πω: Εγώ είμαι ο 'οικονόμος' της παρέας. Δηλαδή, αν δεν έχω τη δυνατότητα να το σκίσω (ανοιχτός ανοιχτός δρόμος ή άδειες στροφές) δεν το πιέζω καθόλου. Όταν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα, οι 6500 στροφές είναι το μοναδικό όριο! Ο αδερφός μου είναι ευεργέτης των απανταχού βενζινάδων! Σκίσιμο ανά πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, σκασίματα όπου του έρθει, και σε ανοιχτούς δρόμους, ανεβάζει πολύ περισσότερο ρυθμούς από εμένα. Ο πατέρας, βρίσκεται συνέχεια μέσα στο τούρμπο (δεν κάνω πλάκα, ανεβήκαμε Πανόραμα μια φορά και είχε ρουφήξει όλο το διαθέσιμο οξυγόνο, όλη την ώρα τσαφ-τσουφ!!! ) και όταν αυτό δεν γίνεται, το ταλαιπωρεί μέσα σε στενά.
Για να καταλάβετε διαφορά: Θεσσαλονίκη-Αθήνα με εμένα στο τιμόνι 7,8 λτ/100. Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τον αδερφό μου οδηγό και τον επίσημο περιοριστή ταχύτητας (τη μάνα μας) πίσω 9,6 λτ/100.
Όλα τα στοιχεία βάσει υπολογιστή ταξιδίου, αλλά από όσο είδα ανταποκρίνονται αρκετά. Αν ο φίλος σου μοιάζει με τον αδερφό μου, και λίγα είναι τα 11 λτ!!! Επίσης, αν είναι δυο ταχυτήτων οδήγηση (ή Παγκράτι ή Πάρνηθα) νομίζω ότι τα στοιχεία που δίνεις είναι απόλυτα σωστά!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Όλα τα στοιχεία βάσει υπολογιστή ταξιδίου, αλλά από όσο είδα ανταποκρίνονται αρκετά. Αν ο φίλος σου μοιάζει με τον αδερφό μου, και λίγα είναι τα 11 λτ!!! Επίσης, αν είναι δυο ταχυτήτων οδήγηση (ή Παγκράτι ή Πάρνηθα) νομίζω ότι τα στοιχεία που δίνεις είναι απόλυτα σωστά!Το περιεργο ειναι οτι ο φιλος μου οδηγει σχετικα αργα, αλλωστε ειναι ακομη στο στρωσιμο και πολυ σπανια περναει τις 4000!!! Ενω οπως ειπα το 90% των χιλιομετρων που εχει κανει ειναι σε εθνικο δρομο με ταχυτητες 90-120.
Μηπως χρησιμοποιεις καποια συγκεκριμενη βενζινη, εγω (και ο φιλος με το FR) βαζω κατα 90% απλη αμολυβδη. Δε μπορω να εξηγησω αλλιως τοσο μεγαλες διαφορες. Eπισης λογω καιρου το a/c ειναι συνεχεια ανοιχτο!
-
Τελικα παρηγγειλα το ibiza 1,4 sport σε χρωμα sombra gray.Ανυπομονω να το παραλαβω!Το μονο που μενει ειναι να διαλεξω radio -cd.Θα προτιμουσα καποιο με πορτοκαλι οθονη που να ταιριαζει με την οθονη του κλιματιστικου και τον πινακα οργανων.Εχει καποιος να προτεινει κατι?
-
Kόκκινο φωτισμό έχει, έτσι? Πόσα λεφτά θέλεις να διαθέσεις?
Το Pioneer DEHP-3630MP είναι πολύ καλό για τα λεφτά του και οικονομικό.
(ή το 5630ΜΡ, αν θες να έχεις και remote control)
Κόκκινος φωτισμός με λευκούς χαρακτήρες στην οθόνη.
Δες επίσης κάποια JVC που έχουν βγει τελευταία (KD-G401), ή κάποια Κenwood (KDC-W4527G).
Εκτός κι αν θέλεις να διαθέσεις περισσότερα λεφτά...
-
Συνήθως κάποια από τις πιο πλούσιες σε οκτάνια, σπανίως (και μόνο αν δεν βρίσκω βενζινάδικο) βάζω απλή. Αυτό όμως αρκεί για τη διαφορά; Οι γνώστες ας μιλήσουν! Όσο για τις ενδείξεις του υπολογιστή, μόλις κάποιος από εσάς μου δώσει οδηγίες, ανεβάζω μια φωτογραφία στο φόρουμ!!!
-
Εγώ πάντως σ'έχω χαλαρά. Σε αστικές διαδρομές (χανιώτικο μποτιλιάρισμα), με σχετικά σβέλτους ρυθμούς (όχι του σκοτωμού, αλλά ούτε και κινητό εμπόδιο) είμαι μεταξύ 7,7 και 7,9 λίτρων για κάθε 100 χλμ.
-
οσο ημουν ελλαδα εβαζα στο λεον v-power...τωρα που λειπω δε ξερω τι βαζει ο αδελφος μου...
αυτος που σκιζει το λεον του funkyreverend -
Αν αυτό αποτελεί μομφή, σου λέω ότι βάζω ΒΡ 100αρα! Και αν δεν με πιστεύεις, πάρε ταξί για να έρθεις σπίτι!!! Καραγκιόζη!!!
-
Λοιπον συνεχιζω με τις εντυπωσεις απο την σκουπα που εγραφα εδω... http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 156#182156
Σημερα την εβαλα και δεν εχω κανει ακομα πολλα χλμ για να εχω μια σαφη εικονα του τι συμβαινει. Οποτε οταν καποια στιγμη γραψω πιο αναλυτικα, ισως καποια απο αυτα που θα γραψω σημερα να διαφοροποιηθουν λιγο.
Καταρχην, με σταθερο γκαζι και μεχρι τα 120 που πηγα, δεν ακουγεται πιο δυνατα, απλα εχει λιγο πιο μπασο ηχο η εισαγωγη. Οταν ομως επιταχυνεις με πολυ γκαζι, ο ηχος γινεται πολυ πιο μπασος και δυναμωμει αρκετα. Γινεται πολυ 'ψαρωτικος' ο ηχος θα ελεγα!!! Δε θα ελεγα οτι γινεται ενοχλητικος, καθως εχει πολυ ωραια χροια..
Δεν ειδα καποια ουσιαστικη διαφορα στην αποδοση του μοτερ μεχρι στιγμης. Δεν εχω κανει πολλα χλμ βεβαια, οποτε επιφυλασομαι. Αυτο που εχω την αισθηση οτι συμβαινει ειναι οτι οταν δινεις ξαφνικα γκαζι, ο κινητηρας 'αρπαζει' πιο αποτομα...
Περισσοτερα, μολις κανω και αλλα χλμ και κανενα ταξιδι που υποτιθεται οτι δουλευει καλυτερα η σκουπα. Ισως θελει και καποιο χρονο ο εγκεφαλος για να προσασμοσθει?
Ibiza 1400 sport 101hp, πρωτες εντυπωσεις...