-
delete
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Το διετές έφτασε μέχρι και σχεδόν 20% απόδοση. Αυτό σημαίνει οτι ενα ομόλογο που θα εληγε π.χ. τον Μαιο το 2012 και θα δώσει τον δικαιούχο 10.000 από το Ελληνικό κράτος, αυτός που το έχει σήμερα το πουλάει γύρω στα 6.000 και όποιος θέλει να το παρει.... και δεν τα αγοράζει κανείς.
Για ποιό λόγο όμως να το δώσει ο πωλητής;
Θέλω να πω, εφ' οσον το Δημόσιο πληρώνει μόνο το επιτόκιο που αναγράφεται στο ομόλογο τη στιγμή της δημιουργίας του, γιατί γίνεται όλος αυτός ο σαματάς των αγοραπωλησιών;
Εαν υποθέσουμε οτι τα γερμανικά ειναι τα 100% ασφαλή, τότε αυτό σημαίνει οτι τα ελληνικά έχουν... εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να χάσουν μεγάλο μέρος τον χρημάτων.
Εαν η Ελληνική κυβέρνηση είχε καβατζες θα μπορούσε να αγοράζει τώρα ομόλογα πίσω σε αυτες τις τιμές από τις αγορές, ωστε να μην χρειαστεί να δώσει τα όταν αυτά λήγουν....
ειναι μια απο τις προτεινομενες λυσεις αυτες, να δαπανηθουν χρηματα για την αγορα ομολογων σε πιο χαμηλες τιμες απο τις ονομαστικες εφοσον τωρα πιασαμε πατο και οι δανειστες μας τα βλεπουν σκουρα...
-
το πιο χαμηλές απο τις ονομαστικές εννοείται
το θέμα είναι πιστεύω πόσο πιο χαμηλές? και για ποια ομόλογα?
δηλαδή αν βγει το κράτος και αγοράζει στη 2γενη τα ομόλογα της 19ης Μαίου με -10-20% δεν νομίζω να συνεχίσουν να πωλούνται τόσο κάτω για πολύίσως τίποτα ταμεία κλπ που έχουν δέσμευση απο το καταστατικό για junk και IMF να συνεχίσουν να δίνουν και πάλι όχι με τρελές εκπτώσεις.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
italakia κλασικα απαντας αλλ' αντ' αλλωνΚι όμως, έχει δίκιο σε αυτό που αναφέρει...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:lol:
Eίναι επηρεασμένος από τον Ανδρέα.ποιον, τον βγενοπουλο;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
italakia κλασικα απαντας αλλ' αντ' αλλων
Κι όμως, έχει δίκιο σε αυτό που αναφέρει...
μωρε δικιο εχω αλλα ποιος με καταλαβαινει.
-
Μήπως έχετε βρει κάποια πηγή/λινκ που να περιγράφει συνοπτικά τι ακριβώς συνέβη σε χώρες που κήρυξαν πτώχευση (π.χ. Αργεντινή). Και θεωρητικά τι σημαίνει για μια χώρα η πτώχευση αλλά και πρακτικά για τους πολίτες. Έχω ακούσει πέρα από την περιρρέουσα φτώχεια και διάφορα άλλα για ραγδαία αύξηση εγκληματικότητας (παρατηρείστε ότι οι ζητιάνοι πάσης φύσεως έχουν πολλαπλασιαστεί σε καφέ και δρόμους. Με ανησυχεί το γεγονός καθώς ο άνθρωπος κατά βάση εγκληματεί για πάθος ή για πείνα), μισθοί διά 3 ή 4 σε σχέση με τους προηγούμενους κλπ και θα ήθελα να δω ποια είναι η πραγματικότητα καθώς οι Έλληνες δημοσιογράφοι (το πιο σύντομο αστείο της δεκαετίας ως κλάδος) δε φημίζονται για τη στενή σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί είναι τεχνητή η ευφορία;
Μάλλον δεν έχεις στήσει ποτέ οικογενειακό προϋπολογισμό, ούτε καν τον ατομικό σου.Η τάση είναι να ξοδεύει κάποιος όσα μπορεί περισσότερα. Αν βγάζει 1000 ευρώ, θα ξοδεύει 1000 ευρώ, άντε 900 για να του μένει και κάτι.
Αν βγάζει 5000, θα ξοδεύει επίσης 5000, άντε να κρατάει 10-20% για καμιά ανάγκη.Το 'ξοδεύει' δεν σημαίνει οπωσδήποτε 'σπαταλά'. Σημαίνει ότι μπορεί να επενδύσει σε κάτι, πχ σε γη, σε σπουδές, σε αναβάθμιση ή αλλαγή κατοικίας κλπ.
Όμως 2-3 φορές το χρόνο του δίνουν στο χέρι περισσότερα χρήματα από αυτά που έχει συνήθως. Η ευφορία είναι άμεση και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό. Πας λοιπόν και τα ξοδεύεις. Σε δώρα, σε διασκέδαση, οπουδήποτε σε ευχαριστεί.
Ε, μετά αν σου πάει κάτι στραβά και ανατραπεί ο προϋπολογισμός σου, θα είσαι σε χειρότερη θέση σε σχέση με κάποιον που παίρνει ίδια ακριβώς χρήματα με εσένα, αλλά Χ12.Δεν διαφωνώ με το 'ευφορία'. Με το 'τεχνητή' διαφωνώ. Στο βαθμό που είναι λεφτά που πληρώνεσαι και όχι δάνειο που δεν μπορείς να αποπληρώσεις, η ευφορία είναι πραγματική και όχι τεχνητή.
ΕΕΠ ξοδεύω δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σημαίνει επενδύω. Είναι σχεδόν αντίθετες έννοιες.
Τώρα, αν ο προϋπολογισμός σου είναι σάπιος, και το bonus να μην είχες, πάλι τον πούλο θα έπαιρνες, ακριβώς επειδή ανά πάσα στιγμή ξοδεύεις όσα περισσότερα πιστεύεις ότι μπορείς να ξοδέψεις.
Το ζήτημα με την συγκεκριμένη περίοδο bonus, είναι ότι η αγορά μπορεί να οργανωθεί ώστε να εκμεταλλευτεί ακριβώς αυτό. Ότι σε μια συγκεκριμένη σύντομη περίοδο του χρόνου θα υπάρξουν μαζικές αγορές. Το οποίο έχω την εντύπωση ότι βολεύει περισσότερο από το να διασκεδάζεται το ίδιο ποσό χρήματος σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Και επίσης, όπως γράφεις, κυρίως έτσι κινούνται και αγορές μη-απαραίτητων πραγμάτων (δώρα, ρούχα, συσκευές κλπ).
Δες ας πούμε και αγορές τύπου ΗΠΑ, που στήνονται και περιμένουν την περίοδο που δίνονται τα bonus
Ένα μεγάλο (ή έστω σημαντικό) κομμάτι της αγοράς, στήνεται γύρω από περιόδους ευφορίας των extra χρημάτων που 'ξαφνικά' βρίσκονται στα χέρια των αγοραστών. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πολλά και ενδιαφέροντα γράφουμε για το τι ΘΑ, ΜΠΟΡΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ κλπ να γίνει. Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση δείχνει σημάδια παράλυσης και ο Παπακωνσταντίνου που τον θεωρούσα αρκετά μετρημένο και σοβαρό κάνει απανωτές σπασμωδικές κινήσεις.
Με ενοχλεί που δεν μπαίνει ένα τέλος στην παραφιλολογία. Από το λεφτά υπάρχουν στους φτωχούς των 2000 κατά Παπουτσή στα μέτρα που δεν δέχτηκε κανείς στους ανθρώπους του μόχθου στο ΔΝΤ και μετά στη χρεωκοπία.
Αναρωτιέμαι τι ακολουθεί; Εισβολή από εξωγήινους ίσως;Δυστυχώς ακούγονται πολύ και ορισμένες πληροφορίες που θέλουν τον ΓΑΠ να έχει απορρίψει συγκεκριμένες προτάσεις δανεισμού, περισσότερο ή και λιγότερο εταίρων, έναντι της δημιουργίας της σημερινής κατάστασης.
Στην αρχή κι εγώ τα προσπέρναγα ως θεωρίες συνωμοσίας, αλλά τελευταία τα ακούω και με... πιο συγκεκριμένους τρόπους.
Το χειρότερο, φυσικά, θα είναι ο ΓΑΠ να τα κάνει αυτά άνευ ουσιαστικών ανταλλαγμάτων (που δεν μοιάζουν να υπάρχουν) αλλά απλώς και μόνο γιατί είναι πεπεισμένος ότι όντως έτσι πράττει το καλύτερο για τον τόπο του. Πριν γελάσετε, σκεφτείτε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να συμβεί αυτό.
Τέσπα.... μιλάμε χωρίς να γνωρίζουμε ΠΟΛΛΑ δεδομένα.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πολλά και ενδιαφέροντα γράφουμε για το τι ΘΑ, ΜΠΟΡΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ κλπ να γίνει. Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση δείχνει σημάδια παράλυσης και ο Παπακωνσταντίνου που τον θεωρούσα **αρκετά μετρημένο και σοβαρό **κάνει απανωτές σπασμωδικές κινήσεις.
Με ενοχλεί που δεν μπαίνει ένα τέλος στην παραφιλολογία. Από το λεφτά υπάρχουν στους φτωχούς των 2000 κατά Παπουτσή στα μέτρα που δεν δέχτηκε κανείς στους ανθρώπους του μόχθου στο ΔΝΤ και μετά στη χρεωκοπία.
Αναρωτιέμαι τι ακολουθεί; Εισβολή από εξωγήινους ίσως;Συμβουλος του Σημιτη δεν ητανε ,στο κολπο με την αποκρυψη του χρεους λιγο πριν την ενταξη μας στην ΟΝΕ
Πολυ ευφορια επεσε ξαφνικα.Νεα δανεια με ληστρικα επιτοκια που ονομαζονται 'βοηθεια',μεταθεση του χρεους μερικα χρονια μπροστα και ως συνηθως κανενα σχεδιο εξοδου περα απο την γνωστη λιτοτητα.
Οχι ψεμματα υπαρχει μυστικο σχεδιο με την ονομασια 'οτι φαμε οτι πιουμε και οτι αρπαξει ο κωλος μας'. -
ελα βρε....
μα τι ειναι αυτα που λες...
σε λιγο θα μας πεις πως ειναι και στελεχος γνωστης εταιριας....
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Μήπως έχετε βρει κάποια πηγή/λινκ που να περιγράφει συνοπτικά τι ακριβώς συνέβη σε χώρες που κήρυξαν πτώχευση (π.χ. Αργεντινή). Και θεωρητικά τι σημαίνει για μια χώρα η πτώχευση αλλά και πρακτικά για τους πολίτες. Έχω ακούσει πέρα από την περιρρέουσα φτώχεια και διάφορα άλλα για ραγδαία αύξηση εγκληματικότητας (παρατηρείστε ότι οι ζητιάνοι πάσης φύσεως έχουν πολλαπλασιαστεί σε καφέ και δρόμους. Με ανησυχεί το γεγονός καθώς ο άνθρωπος κατά βάση εγκληματεί για πάθος ή για πείνα), μισθοί διά 3 ή 4 σε σχέση με τους προηγούμενους κλπ και θα ήθελα να δω ποια είναι η πραγματικότητα καθώς οι Έλληνες δημοσιογράφοι (το πιο σύντομο αστείο της δεκαετίας ως κλάδος) δε φημίζονται για τη στενή σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.υπαρχει αυτο το οποιο ειναι και βραβευμενο.
Συνοπτικα τωρα, οι συνεπειες για την Αργεντινη τα πρωτα χρονια μετα την καταρρευση ηταν πραγματικα τραγικες. To 2002 το 57% εφτασε να ζει κατω απ'το οριο της φτωχειας, ενω σχεδον ο ενας στους τρεις (27.5%) ηταν κατω απ'το οριο της απολυτης φτωχειας. Η απολυτη φτωχεια οριζεται ως 'δεν εχω ουτε να φαω', η φτωχεια ως 'δεν εχω να καλυψω βασικες αναγκες' (φαγητο - στεγαση - ενδυση). Επισης, καθοριστικη ηταν η κριση για τη λεγομενη μεσαια ταξη, οι διαφορες μεταξυ των φτωχων και των πλουσιων μεγαλωσαν. Παρ' ολα αυτα, ηδη απο το 2002 το GDP αρχισε παλι να εχει θετικο προσημο.
To αρθρο της wikipedia ειναι μαλλον οκ για να παρει κανεις μια ιδεα σχετικα με την κριση. Φυσικα αξιζει να αναφερθει οτι η κριση στην Αργεντινη εχει λιγα κοινα με τν Ελληνικη, οποτε πιθανες παρομοιες συνεπειες πρεπει να τις βλεπουμε με σκεπτικισμο. -
Ευχαριστώ.
Για το σημείο που αναφέρεις ότι εδώ ίσως δεν θα είναι τόσο άσχημα τα πράγματα κάνω μια σκέψη ότι ίσως να είναι και χειρότερα. Με την έννοια όχι τόσο της πράξης αλλά όσο του ότι εκεί (δεν έχω στοιχεία, απλά υποθέτω) οι περισσότεροι θα αισθανόντουσαν και πριν την κατάρρευση μέσες άκρες φτωχοί. Εδώ απλά 99 στους 100 αισθανόμαστε γουάου, μπουρζουαζία, όλα τα λεφτά λουλούδια, βαζω 72 δόσεις για να πάρω Γκαμπριο και άλλα τέτοια νεοελληνικά καραγκιοζιλίκια, οπότε και τόσο χάλια να μην είναι η πραγματικότητα η ψυχολογία του καθενός χωριστά ίσως να είναι πιο χάλια. Όσο πιο ψηλά φτάνεις (είτε στην πραγματικότητα είτε στο μυαλό σου) τόσο μεγαλύτερο θόρυβο κάνεις όταν πέφτεις ...
Συζητούσα ήδη με ένα φίλο ότι υπάρχει εδώ και βδομάδες στην ατμόσφαιρα μια περίεργη 'παγωμάρα' σε πολλούς ανθρώπους, επιχειρήσεις και εταιρίες. Σαν το βλέμμα του τερματοφύλακα πριν το πέναλντι του Ροναλντίνιο ένα πράμα. Και φυσικά στο καφέ δεν πέρασανε έγχρωμοι για το ντιβιντι της Τζούλιας, ή πρώην ναρκομανείς ΑΛΛΑ περάσανε τουλάχιστον τρεις τέσσερις που αν και ντυμένοι κανονικά ζητιάνευαν. Άλλες φόρες μόνο για κανένα σιντι περνούσαν και κανένας απολύτως ζητιάνος.
-
λίγες σελίδες πριν είχε βάλειένα λινκ ο κουτσάν για την στάση πληρωμών και μέσα σ αυτό είχα βρει και ποστάρει ένα λινκ με την αναδρομή στην αργεντινή, καλό μου είχε φανεί
-
Δικιο εχετε ολο και περισσοτεροι συνηθως μεγαλης ηλικιας ανθρωποι βλεπεις να ειναι στο δρομο γι'αυτο το σκοπο... τις περισσοτερες φορες πραγματικα δεν τους καταλαβαινω παρα μονο οταν φτασω κοντα και ακουσω... κριμα...
Μια ερωτηση: επειδη ειμαι αρκετα ασχετος με το θεμα κι απο τα λιγα που διαβασα καταλαβα μερικα μονο πραγματα -στη θεωρια τουλαχιστον- Υπαρχει περιπτωση να γινει κ οτι ειπατε για την αργεντινη δηλαδη να εχουμε δραματικες μειωσεις μισθων (που αγγιζει τη μεγαλυτερη μεριδα του πληθυσμου) αλλα το κοστος ζωης να παραμεινει το ιδιο ή και να αυξηθει???
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Δικιο εχετε ολο και περισσοτεροι συνηθως μεγαλης ηλικιας ανθρωποι βλεπεις να ειναι στο δρομο γι'αυτο το σκοπο... τις περισσοτερες φορες πραγματικα δεν τους καταλαβαινω παρα μονο οταν φτασω κοντα και ακουσω... κριμα...Μια ερωτηση: επειδη ειμαι αρκετα ασχετος με το θεμα κι απο τα λιγα που διαβασα καταλαβα μερικα μονο πραγματα -στη θεωρια τουλαχιστον- Υπαρχει περιπτωση να γινει κ οτι ειπατε για την αργεντινη δηλαδη να εχουμε δραματικες μειωσεις μισθων (που αγγιζει τη μεγαλυτερη μεριδα του πληθυσμου) αλλα το κοστος ζωης να παραμεινει το ιδιο ή και να αυξηθει???
τί ακριβώς σε κάνει να ελπίζεις για το αντίθετο...
-
Δεν ειπα οτι δε θα ειναι τοσο ασχημα, ειπα οτι υπαρχουν λιγα κοινα στην κριση της Αργεντινης με αυτη της Ελλαδος, τουλαχιστον συμφωνα με το βιντεο που σου'δωσα και αυτα που γραφει στη wiki. Οι συνθηκες και τα δεδομενα ειναι πολυ διαφορετικα.
Το πως θα ειναι εδω τα πραγματα αδυνατω να το απαντησω, τουλαχιστον χωρις καποια.. μαγικη σφαιρα, δε νομιζω κανεις να μπορει να το απαντησει. Αν σε προβληματιζει αυτο -και ειναι λογικο να σε προβληματιζει - μην περιμενεις, τουλαχιστον προς το παρον, εγκυρη απαντηση απο κανεναν, και ειδικα απο τα ΜΜΕ.
Κατ' εμε σιγουρο ειναι οτι υπαρχει παγωμαρα, οπως λες, και σιγουρο ειναι οτι τα πραγματα θα γινουν, τουλαχιστον για καποιο διαστημα, χειροτερα. Το ποσο θα κρατησει αυτο το διαστημα, το ποσο χειροτερα θα ειναι, δε νομιζω κανεις να μπορει να το πει οπως ειπα.
Προς το παρον πρεπει να δουμε και ποια μετρα θα περασουν. Τοτε θα ειναι εφικτο να γινουν καπως καλυτερες προβλεψεις. Το μονο δεδομενο που εχουμε τωρα ειναι οτι γενικως η ψυχολογια ειναι στα ταρταρα. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τί ακριβώς σε κάνει να ελπίζεις για το αντίθετο...
Ενταξει ελπιζω να μη γινει αυτο οπως και ολοι, απλα δεν το εχω παρακολουθησει το θεμα εκτος των δυο τελευταιων ημερων που ασχοληθηκα ωστε να ενημερωθω, γι'αυτο ρωτησα εσας αν θεωρειτε πολυ πιθανο αυτο το ενδεχομενο που απ'οτι καταλαβα σημαινει οτι αν εγω πχ δουλευα κι εβγαζα 900Ε μενω σε σπιτι με ενοικιο 400Ε ξαφνικα θα βρεθω με τις μισες αποδοχες και αρα αδυναμια να καλυψω τις βασικοτερες αναγκες (σπιτι + τα εξοδα του, φαγητο, ρουχα κλπ...) σωστα???
EDIT: τωρα το ειδα, ευχαριστω για την απαντηση skye!!
Ενταξει ισως να μου πεσαν λιγο τα μαλλια χωριςχειροπιαστω λογο, αλλα αυτες τις μερες που αρχισα να ενημερωνωμαι ψιλο τρελαθηκα με ολα αυτα που διαβασα!!! -
βασικά, δεδομένου του άκαμπτου ευρώ, πιστεύω οτι θα έχουμε πτώση λόγου μισθού/εργασία
άρα περισσότερη δουλειά για όσους μπορούν να συνεχίσουν να βγάζουν οτι έβγαζαν μέχρι τώρα κ πτώση εισοδήματος για όσους δεν θα μπορέσουν(κυρίως μισθωτοί 'γενικών' καθηκόντων)
αυτό θα πιέσει τις απολαβές των μεταναστών, κάνοντας άλλες χώρες πιο ελκυστικές και θα αρχίσουν να μας εγκαταλείπουν πιέζοντας τις τιμές των κατοικιών και ενοικίων
πιέσεις στον ίδιο χώρο θα ασκήσουν και Έλληνες που θα αποφασίσουν να μεταναστεύσουν.μεγάλο μέρος του στοιχήματος είναι πόσα χρήματα θα καταφέρουν οι πιέσεις να μεταφέρουν απο τη μαύρη προς τη πραγματική οικονομία.
ελπίζω μετά το τέλος της περιπέτειας να έχουμε μια οικονομία στην οποία η 'οικοδομή' θα έχει πολύ μικρότερο ποσοστό
επίσης μικρότερος Δημόσιος τομέας με μεγαλύτερες (πρόσθετης αξίας κ εξειδίκευσης) δυνατότητες
μια στοιχειώδη παραγωγική βάση
μια εκπαίδευση (κυρίως 3βαθμια) αντάξια του τίτλου και συνδεδεμένη με τη παραγωγήσήμερα είμαι αρκετά αισιόδοξος γιατί σήμερα (με τα 135δις) παίρνουμε αυτό που πραγματικά μας λείπει (αν πούμε οτι όντως θέλουμε να κάνουμε κάτι).
παίρνουμε χρόνο. -
παντως αμα ειναι να φυγουν οι αλλοδαποι ευχομαι να κρατησει η κριση οσο χρειαζεται
ολα τα πραγματα στην ζωη εχουν τα καλα τους και τα κακα τους.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!