-
Γενικότερα, είμαι πολύ περίεργος και θα ήθελα να ακούσω την άποψη των νομικών του forum σχετικά με το αν θεωρείται αυτοκινητιστικό ατύχημα τόσο η πρόσκρουση ποδηλάτου σε σταματημένο αυτοκίνητο όσο και αυτοκινήτου σε σταματημένο ποδήλατο.
-
Με τη δικονομική έννοια αυτοκινητικό είναι μόνο το ατύχημα που έχει προκληθεί από αυτοκίνητο, έχει δηλαδή ως αίτιο το αυτοκίνητο, όπως το τελευταίο ορίζεται από τον ΚΟΚ.
Αν δηλαδή ένας πεζός πεταχτεί στο δρόμο και εξαιτίας αυτού, ο οδηγός ενός ΙΧ χάσει τον έλεγχο και προκληθούν ζημιές στο αυτοκίνητο ή/και τον οδηγό του, αυτό ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ αυτοκινητικό ατύχημα με τη δικονομική έννοια, καθώς αιτία του συμβάντος ήταν η πράξη του πεζού ή τέλος πάντων ενός μη-αυτοκινήτου.
Συνεπώς αν αυτοκίνητο πέσει σε ποδήλατο, πεζό, κτήριο, γάτα, οτιδήποτε, έχουμε αυτοκινητικό ατύχημα καθώς το συμβάν είχε ως αίτιο το αυτοκίνητο.
Επιπλέον, από τους ορισμούς του ΚΟΚ βλέπουμε ότι το ποδήλατο δεν θεωρείται 'αυτοκίνητο'.
Άρα:
Αυτοκίνητο πέφτει σε ποδήλατο -> αυτοκινητικό
Ποδήλατο πέφτει σε αυτοκίνητο -> όχι αυτοκινητικό -
Thanks για την άμεση απάντηση Το κλειδί ήταν το 'αίτιο'!
-
@ Scotch
θα πρότεινα να μην ασχοληθείς άλλο με το συμβάν, γιατί τον μόνο που θα απασχολείς και θα φθείρεις θα είσαι εσύ. -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
@ Scotch
θα πρότεινα να μην ασχοληθείς άλλο με το συμβάν, γιατί τον μόνο που θα απασχολείς και θα φθείρεις θα είσαι εσύ.Μέχρι στιγμής το επιβεβαιώνω. Έχω χάσει τον ύπνο μου. Μου έκαναν ζημιά στο αυτοκίνητο, φαίνεται στην κάμερα ο θύτης, δεν το παραδέχονται και συν τοις άλλοις δέχομαι τα πυρά τους (ενώ εγώ είμαι με το σεις και με το σας)... ειλικρινά είμαι σε απόγνωση. Αρνούμαι να πέσω στο επίπεδό τους και να μιλήσω με τον ίδιο τρόπο. Είμαστε τόσο αβοήθητοι απέναντι σ' αυτούς τους 'ανθρώπους'...
Εντάξει, ό,τι έγινε έγινε. Αλλά προβλέπω ότι το σίριαλ θα επαναληφθεί και δε βλέπω τον τρόπο να το αντιμετωπίσω!
Δηλαδή, κάποιος σου καταστρέφει την περιουσία, σε βρίζει από πάνω και εσύ να μη μπορείς να κάνεις τίποτα, ούτε τώρα ούτε αν ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο!! -
πόσο μ@λάκας μπορεί να είναι ο τυπας ρε γμτ...
καλά ξεμπερδέμετα ρε σκοτσέζε
-
Thnx ρε συ
Είναι να μη σου τύχει και πέσεις σε τέτοια υποκείμενα. -
Φιλε, οσο το παιζεις καλος κ ευγενικος ενω αυτοι ειναι στα @@ τους, ακριβως αυτο καταφερνεις. Να τους δινεις θαρρος. Κ οσο ρωτας εδω μεσα, δεν το προχωρας. Αν εχεις ορεξη, μιλα με ενα δικηγορο, αν βρεις κ κανα γνωστο να σου γραψει ενα εξωδικο με μικρο κοστος, τοτε θα κοψεις αντιδρασεις. Αν κ τοτε ειναι κλανια μαγκια εξατμιση κ δεν ιδρωσουν λιγακι, τοτε παιρνεις αποφαση οτι μπλεκει το πραγμα.
-
Έχω περάσει από τη φάση αυτή (να μιλήσω με δικηγόρο, κλπ) και βρίσκομαι στη φάση που περιμένω να κάνει πίσω για να μην 'μπλέξει το πράγμα', όπως λες.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Δηλαδή, κάποιος σου καταστρέφει την περιουσία, σε βρίζει από πάνω και εσύ να μη μπορείς να κάνεις τίποτα, ούτε τώρα ούτε αν ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο!!Όλα ξεκινούν από την παιδεία. Αν δεν υπάρχει όλα πάνε κατά διαόλου. Σεβασμός μηδέν...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Δηλαδή, κάποιος σου καταστρέφει την περιουσία, σε βρίζει από πάνω και εσύ να μη μπορείς να κάνεις τίποτα, ούτε τώρα ούτε αν ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο!!
Και guess what, αυτα τα παιδια μαθαινουν απο τους γονεις τους οτι μπορουν να κανουν ζημια κ με τσαμπουκα να αποφευγουν τις συνεπειες, επιβαλλοντας ετσι το αδικο τους. Κ οι σοβαροι ανθρωποι κανουν πισω κ δεν διεκδικουν τιποτα ενισχυοντας το απο πανω.
Κ μετα ψαχνουμε πως γινεται να περναει καποιος ενα στοπ/κοκκινο κ να σε τρακαρει ή να κινδυνευει να σε τρακαρει, κ μετα να σε βριζει, ή να απαιτει να κανεις ακρη ενω παει αναποδα σε μονοδρομο. Αφου ετσι εχει μαθει να κανει κ εχει δει οτι ειναι αποτελεσματικο, τι περιμενουμε?
Έχω περάσει από τη φάση αυτή (να μιλήσω με δικηγόρο, κλπ) και βρίσκομαι στη φάση που περιμένω να κάνει πίσω για να μην 'μπλέξει το πράγμα', όπως λες.
το θεμα ειναι να φτασει ο δικηγορος σε αυτους, για να κοψεις αντιδρασεις. Εκτος αν εννοεις οτι εχει γινει αυτο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δηλαδή, κάποιος σου καταστρέφει την περιουσία, σε βρίζει από πάνω και εσύ να μη μπορείς να κάνεις τίποτα, ούτε τώρα ούτε αν ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο!!
Και guess what, αυτα τα παιδια μαθαινουν απο τους γονεις τους οτι μπορουν να κανουν ζημια κ με τσαμπουκα να αποφευγουν τις συνεπειες, επιβαλλοντας ετσι το αδικο τους. Κ οι σοβαροι ανθρωποι κανουν πισω κ δεν διεκδικουν τιποτα ενισχυοντας το απο πανω.
Κ μετα ψαχνουμε πως γινεται να περναει καποιος ενα στοπ/κοκκινο κ να σε τρακαρει ή να κινδυνευει να σε τρακαρει, κ μετα να σε βριζει, ή να απαιτει να κανεις ακρη ενω παει αναποδα σε μονοδρομο. Αφου ετσι εχει μαθει να κανει κ εχει δει οτι ειναι αποτελεσματικο, τι περιμενουμε?Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Ποιος έχει διάθεση, χρόνο και χρήμα να μπλέξει με δικαστήρια στα καλά καθούμενα και να αφήσει δουλειές, οικογένεια και υποχρεώσεις; Επί του προκειμένου μάλιστα, δυστυχώς πρόκειται για γείτονα και όχι για κάποιον που δε θα ξαναδώ ποτέ.
το θεμα ειναι να φτασει ο δικηγορος σε αυτους, για να κοψεις αντιδρασεις. Εκτος αν εννοεις οτι εχει γινει αυτο.
Κάτι τέτοιο έχει γίνει (καλύτερα να μην υπεισέλθω σε λεπτομέρειες).
-
Οταν και στο παρόν forum εχουν ακουστεί απόψεις του τύπου 'εγω την κλήση που πήρα δεν την πληρώνω' και αλλα παρεμφερή, που αφορούν σε αποδεδειγμένες παραβάσεις κάποιου νόμου, εσύ φίλε μου Scotch περιμένεις να δικαιωθείς για κάτι το οποιο 'χρήζει διερεύνησης' για να αποδειχθεί? Και ειδικά όταν εχεις πέσει σε 'αλήτες' ?
Κάνε πέτρα την καρδιά σου και ξέχασέ το. Κουράγιο -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Οταν και στο παρόν forum εχουν ακουστεί απόψεις του τύπου 'εγω την κλήση που πήρα δεν την πληρώνω' και αλλα παρεμφερή, που αφορούν σε αποδεδειγμένες παραβάσεις κάποιου νόμου, εσύ φίλε μου Scotch περιμένεις να δικαιωθείς για κάτι το οποιο 'χρήζει διερεύνησης' για να αποδειχθεί? Και ειδικά όταν εχεις πέσει σε 'αλήτες' ?
Κάνε πέτρα την καρδιά σου και ξέχασέ το. ΚουράγιοΔυστυχώς όπως τα περιγράφεις έχουν τα πράγματα . Σ' ευχαριστώ για το support
Πιστεύω πάντως πως εντός της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Κάνε πέτρα την καρδιά σου και ξέχασέ το. ΚουράγιοΜε μια υποσημειωση: εξαρταται για τι κληση μιλαμε. Γιατι κ εγω αν μπορουσα, κληση στην Αττικη Οδο Παρασκευση 2:40 το βραδυ για ταχυτητα σε ατελειωτη ευθεια (που εχω φαει), ΔΕΝ θα την πληρωνα.
Εδω ομως μιλαμε για ζημια που εχεις κανει στον διπλανο σου, οχι για εσοδα του κρατους.
-
Αν μπουκαρω στα δικαστηρια του Ρεθυμνου με δικανο τι προβλεπεται; Γιατι ειναι η 4η φορα που με καλουν απο τη Θεσσαλονικη για μαρτυρα.
Ειχα την φοβερη ιδεα οταν βρηκα μια τριχα μεσα σε κασερι πασιγνωστης εταιριας να το δωσω στον ΕΦΕΤ. ΜΗ κανει κανεις το ιδιο λαθος, ειδικα αν ειναι μακρια απο το σπιτι του. Θα ταλαιπωρειται για χρονια -
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Αν μπουκαρω στα δικαστηρια του Ρεθυμνου με δικανο τι προβλεπεται; Γιατι ειναι η 3η φορα που με καλουν απο τη Θεσσαλονικη για μαρτυρα.
Ειχα την φοβερη ιδεα οταν βρηκα μια τριχα μεσα σε κασερι πασιγνωστης εταιριας να το δωσω στον ΕΦΕΤ. ΜΗ κανει κανεις το ιδιο λαθος, ειδικα αν ειναι μακρια απο το σπιτι του. Θα ταλαιπωρειται για χρονιαδεν φτανει που κανεις και τις βολτες σου, εχει και παραπονο....
αχαριστη γενια...
-
Να ερωτηση: Τι προβλεπεται οταν για υποθεση τριτου (οχι συμφεροντος σου), σε καλουν ως μαρτυρα Χ εκατονταδες χλμ μακρυα απο το σπιτι σου?
-
Αν ειναι συμφεροντος σου δεν λεγεσαι μαρτυρας. Αν σε καλεσουν για μαρτυρα αναλογα τα χιλιομετρα δικαιολογουν και μεταφορικο μεσο +μεροκαματο. Εμενα μου ειχαν πληρωσει το αεροπορικο + 2 μεροκαματα ανειδικευτου (50 ευρω νομιζω ηταν περιπου). Το θεμα ειναι οτι δε πληρωνουν ξενοδοχειο..
-
Εμεις σημερα τελειωσαμε απο δικη που ηταν μαρτυρας η γυναικα μου στην Αθηνα.Την πρωτη φορα , Σεπτεμβριος του 2009 ,αργησαμε 10 λεπτα να φτασουμε (ειχε σκασει η βομβα στο Χρηματιστιριο και ειχε τρελο μποτιλιαρισμα) και της εβαλαν 100€ προστιμο.Τις αλλες δυο φορες που αναβληθηκε (Δεκεμβριος 2009 και πριν μια εβδομαδα) ελειπε ενας μαρτυρας που του εβαλαν 2 μηνες φυλακη και την δευτερη φορα ανεβλήθη λογο ωραριου .Σημερα αφου τελειωσεη δικη ρωτησαμε τι θα γινει με το προστιμο και τελικα το εσβησαν.
Να πω για χαμενα μεροκαματα και εξοδα;Και εμεις ερχομασταν απο Τριπολη οι αλλοι μαρτυρες που ερχονταν απο Κρητη;Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Αν μπουκαρω στα δικαστηρια του Ρεθυμνου με δικανο τι προβλεπεται; Γιατι ειναι η 4η φορα που με καλουν απο τη Θεσσαλονικη για μαρτυρα.
Ειχα την φοβερη ιδεα οταν βρηκα μια τριχα μεσα σε κασερι πασιγνωστης εταιριας να το δωσω στον ΕΦΕΤ. ΜΗ κανει κανεις το ιδιο λαθος, ειδικα αν ειναι μακρια απο το σπιτι του. Θα ταλαιπωρειται για χρονιαΕχεις βαλει δικηγορο;Γιατι δεν του κανεις μια εξουσιοδοτηση να παραστει αυτος αντι για εσενα;
Νομικές ερωτήσεις