-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Α οκ... κάποιες έντοντες μυρωδιές που τις ενοχλούν πάντως (όπως χλωρίνη που αναφέρεται μια σελίδα πριν) ίσως να βοηθήσουν στο να μη σκαρφαλώνουν μεγαλύτερες γάτες που έχουν την περιέργεια να το κάνουν. Ίσως κάποιο φυσικό σπρέι με νερό και ξύδι ή λεμόνι να τις απωθεί.Αυτό με τη χλωρίνη το διάβασα, ίσως το δοκιμάσω, αν & ανησυχώ μήπως δοκιμάσουν να το πιούν ή το αναποδογυρίσουν & χυθεί (είναι πολύ μικρά ακόμη & ζωηρά, δεν καταλαβαίνουν τπτ... ).
-
Ετσι ειχε μετακομισει γατα απο τον Αγ. Στεφανο στην Μεταμορφωση, μεσω Κηφισσου. Ξηλωσαμε το μισο αυτοκινητο για να την βγαλουμε.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βαζε τους φαι να μεγαλωσουν γρηγοροτερα -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Βαζε τους φαι να μεγαλωσουν γρηγοροτερα
-
ένα κορνάρισμα για 2 με 3 δεύτερα και το γατάκι συνήθως φεύγει. Πάντως και ο θόρυβος της πόρτας όταν κλείνει λειτουργεί ως προστασία καθώς η γάτα από τη φύση της δεν ανέχεται να συμβαίνουν γύρω της γεγονότα για τα οποία έχει άγνοια.
-
+1
κόρνα για να φύγει η γάτα που μπορεί να μπήκε στη μηχανή για να κρυφτεί/ζεσταθεί.Καλύτερα να κοιμάται γάτα στη μηχανή παρά βρωμοποντίκια που τρώνε τη μόνωση από τα καλώδια.
-
Σ' εμένα η λύση ήταν ... φρεσκοτριμμένο πιπέρι περιμετρικά του αυτοκινήτου! Εξαφανίστηκε το ζωντανό!
Δοκίμασα διαφορα μπαχαρικά ... έως και ρίγανη!
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=14017&start=45&hilit=γάτα#p1729870 -
με τα ποντίκια τι κάνεις ;
-
Είχα πριν αρκετά χρόνια στο υπόγειο. Από τότε όμως δεν ξαναείδα. Η μυοκτονία πιο ευκολη είναι!
Η σίγουρη λύση ... φάκα και τυράκι αλλά και οι επαγγελματικές μυοκτονίες με δηλητήρια έχουν αποτέλεσμα! -
μυοκτονία στο αμάξι ; για το αμάξι λέω...στην περίπτωση που...
-
Βάλε μια φάκα δίπλα στην τουρμπίνα, εκεί θα πάει για να ζεσταθεί...
-
Μπορείς να βάλεις φάκες στο χώρο του κινητήρα αλλά θα πρέπει να προειδοποιήσεις τον μηχανικό σου όταν κάνεις σέρβις γιατί αλλιώς θα σε κυνηγάει (με το δάχτυλο στο γύψο).
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Εννούμε στο χώρο του κινητήρα. Απο κάτω υπάρχει μια ποδιά (για προστασία απο χαλίκια κ.λ.π.) στην οποία μπορεί να μπεί μικρό ζώο (π.χ. γατί) απο τους θόλους των τροχών.Οχι οτι εχει ιδιαιτερη σημασια αλλα ετσι για την ιστορια η ποδια απο κατω δεν ειναι για προστασια απο τα χαλικια , αλλα για να αυξανει την διαφορα πιεσης και να κανει πιο αποτελεσματικο το ψυγειο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σ' εμένα η λύση ήταν ... φρεσκοτριμμένο πιπέρι περιμετρικά του αυτοκινήτου! Εξαφανίστηκε το ζωντανό!
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=14017&start=45&hilit=γάτα#p1729870Ναι αλλα στους ποσους βαθμους το εψησες κ για ποση ωρα, για να γινει καλο?
-
Μαλλον θα το εψησε με 90oC θερμοκρασια για κανα 2 ωρο να παρει χρωμα
-
Για προστασια απο τα ποντικια που κανουν πολυ μεγαλη ζημια μεσα στο αμαξι θελει 2 ταμπλετες ναφθαλινης αριστερα και δεξια απο το μοτερ ! Υπαρχουν και σε γατζακι που μπορειτε να στηριξετε σε κανα καλωδιο
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=14017&start=45&hilit=γάτα#p1729870Ναι αλλα στους ποσους βαθμους το εψησες κ για ποση ωρα, για να γινει καλο?
Μαλλον θα το εψησε με 90oC θερμοκρασια για κανα 2 ωρο να παρει χρωμα
Είπαμε ... περιμετρικά του αυτοκινήτου!
Η ρίγανη πάντως χρησιμευει και ως αρωματικό χώρου ... ιδίως μεσημέρι πριν το φαγητό! -
Ο χρήστης MAX POWER έγραψε:
Εννούμε στο χώρο του κινητήρα. Απο κάτω υπάρχει μια ποδιά (για προστασία απο χαλίκια κ.λ.π.) στην οποία μπορεί να μπεί μικρό ζώο (π.χ. γατί) απο τους θόλους των τροχών.
Οχι οτι εχει ιδιαιτερη σημασια αλλα ετσι για την ιστορια η ποδια απο κατω δεν ειναι για προστασια απο τα χαλικια , αλλα για να αυξανει την διαφορα πιεσης και να κανει πιο αποτελεσματικο το ψυγειο[/b].
Για πια πίεση ακριβώς μιλάς?
Οι ποδιές που μπαίνουν κάτω από τον κινητήρα έχουν πολλαπλούς ρόλους.
1.Να μην πετάγονται ξένα σώματα μέσα τον κινητήρα. Π.χ. πέρτες κλαδιά κλπ.
2.Προστασία από υγρασία κ γενικά όταν βρέχει να μην εισέρχονται νερά στον χώρο του κινητήρα.
3. Καλύτερη αεροδυναμική
4.Οι μεταλλικές ποδιές επιπρόσθετα συνεισφέρουν κ στην προστασία του κάρτερ.Όσο για την απαγωγή τις πλεονάζουσας θερμότητας του κινητήρα εκεί παίζει αρνητικό ρόλο για αυτό και οι κατασκευαστές δεν κλείνουν με αυτές ερμητικά τον χώρο του κινητήρα.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Το θέμα πρέπει να έχει συζητηθεί παλαιότερα, αλλά θα ήθελα τη συμβουλή σας, μήπως υπάρχει καμμιά νεότερη ιδέα:
Η Μαρίκα (η γάτα μας) γέννησε 4 μικρά, τα οποία τελευταία ανακάλυψαν ότι ο χώρος του κινητήρα του Leon αποτελεί την ιδανική φωλιά... Τι & αν ενεργοποιώ το συναγερμό, μπας & τρομάξουν & δεν ξαναπάνε (ευτυχώς, δεν κουφάθηκαν) , τι & αν έχω δοκιμάσει τα πάντα, δεν κατάφερα τπτ.
Για να μην έχω συνέχεια το νου μου & ανοιγοκλείνω καπώ για να τσεκάρω, έχετε καμμιά ιδέα; Είναι κρίμα να θρηνήσουμε θύματα & να κάνουμε ζημιά στον κινητήρα (πού θα πάει, θα μεγαλώσουν & δε θα χωράνε...).Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Μάλιστα μου χουν τύχει και διάφορα ευτράπελα:
- Δυο τρεις φορές έβαλα μπροστά τη μηχανή και άκουσα νιαουρίσματα, όταν επέστρεψα στη θέση στάθμευσης υπήρχαν τούφες από τρίχες και κάπου κοντά κρυμμένη μια γάτα με νέα κουπ.
- Μια φορά είχε ψοφήσει πάνω στον κινητήρα του 106 ένα γατί και μύριζε το αυτοκινητάκι σαν ασβός! Όπου πηγαίναμε σίγουρα προξενούσαμε...εντύπωση!!
- Το καλύτερο ήταν όταν δούλευα πριν χρόνια πιτσαδόρος. Πήρα το Κλιό, πήγα στη δουλειά κι είχα την εντύπωση οτι ακούω συνεχώς ένα γατί... Έχοντας παρκάρει απ έξω απ το μαγαζί, πάλι άκουγα το γατί να νιαουρίζει! Όταν επέστρεψα σπίτι μετά από 8-9 ώρες, πάλι άκουγα τον ίδιο ήχο, οπότε έσκυψα και το είδα γατζωμένο στο εμπρός δεξιά ελατήριο! Ήταν εκεί από το απόγευμα!!!
Τόσα χρόνια η μόνη λύση που έχω βρει είναι να κουνάω έντονα το λεβιέ των ταχυτήτων, πριν βάλω μπρος. Πιστεύω οτι ισχύει εδώ η θεωρία του Παβλόφ και το έχουν πλέον συνδυάσει με κίνδυνο.
-
Μου είχε πει κάποιος για γάτα που κρύφτηκε στο χώρο της μηχανής του αυτοκινήτου και αγέλη σκύλων επιτέθηκε στο αυτοκίνητο δαγκώνοντας και στραβώνοντας προφυλακτήρες και φτερά (με φοβερή μανία - είχαν αφήσει αίματα εκεί που δάγκωναν το αμάξι).
Γάτα στη μηχανή - τι κάνουμε;