-
[/quote]
1)Δεν θα πουλησουμε κανενα εδαφος,μονο δημοσιες εταιρείες.
- Γιατι τα εχουμε μειωσει πολυ δραστικα απο την εποχη του καταλληλοτερου,αν αυριο μπουκαρουν οι Τουρκοι δεν εχουμε ουτε σφαιρα να ριξουμε.[/quote]
Ο ΟΣΕ θα παει πακετο μαζι με την τεραστια ακινητη περιουσια του
Προτεινω επισης το Βρετανικο μουσειο να μας επιστρεψει τα μαρμαρα για να πουληθει η ακροπολη ως ολοκληρωμενο πακετο.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
κανείς μέχρι τώρα δεν συζητάει κάποια απλά πράγματα
Για να μην τα συζητάει κανείς, μάλλον δεν είναι απλά.
ή γιατι δεν συμφερουν τα απλα.....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το γιατί καθυστερούμε ακόμα την ενεργοποίηση του σχεδίου διάσωσης ΕΕ-ΔΝΤ.
Το σκεφτόμασταν με spread στις 200 μονάδες, περάσαμε τις 300, τις 400, τις 500, δανειζόμαστε πια με ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ σε σχέση με πριν από 1 μόλις χρόνο και περιμένουμε τι ακριβώς; Να σωθούμε μόνοι μας;
Με δεδομένο το ότι δεν θα χρεωκοπήσουμε (τυπικά έστω), η καθυστέρηση συνεπάγεται υπερκέρδη για όσους αγοράζουν ελληνικά ομόλογα και τεράστια χρέη για το ελληνικό δημόσιο - και τα μεν και τα δε θα επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους, χώρια το κοινωνικό πρόβλημα που δεν θα λυθεί με τίποτα.Tιποτα δεν ειναι δωρεαν.Το να γινεις απο καρπαζοεισπρακτορας, πρωθυπουργος μιας χωρας σε χρονο dt, οσο ναναι, στοιχιζει το κατιτις του
Kαι οσο ψηλοτερα ανεβουν τα σπρεντς τοσο πιο ευκολα θα μπει το αγγουρι χωρις να φταιει η καλη μας κυβερνηση αλλα οι κακοι οι κερδοσκοποι...Τι φοβόμαστε πια, μήπως ελέω ΔΝΤ ιδιωτικοποιήσουν τους διάφορους ΟΣΕ, κοπεί ο 16ος μισθός στη Βουλή, απελευθερωθούν με το ζόρι τα κλειστά επαγγέλματα και δεν προσληφθούν αρκετοί 'σύμβουλοι' στο δημόσιο;
Oχι δε 'φοβομαστε' αυτα αλλα κατι τετοιες καταστασεις:
**Το 2001, λιγότερο από τρία χρόνια μετά την παροχή του δανείου εκ μέρους του ΔΝΤ, στις μεγαλουπόλεις της νοτιοανατολικής πλευράς και του κέντρου της Βραζιλίας, είχε ξεσπάσει ένας απίστευτος «ταξικός» πόλεμος, ένας εμφύλιος πόλεμος δηλαδή τεραστίων διαστάσεων - με 40.000 θύματα συμπλοκών και πολυάριθμους βίαιους θανάτους. Το 90% της βίας, η οποία είχε καταλάβει τη χώρα, ήταν το αποτέλεσμα της εξτρεμιστικής φτώχειας, στην οποία είχε «υποχρεωθεί» ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού - μόλις το 10% καταλογιζόταν στο οργανωμένο, διεθνές έγκλημα.
Στο Sao Paulo, οι πάμπλουτοι επιχειρηματίες μετακινιόντουσαν μόνο με ελικόπτερα, ενώ οι απλά ευκατάστατοι πολίτες, με αλεξίσφαιρες λιμουζίνες. Ιδιωτικοί αστυνομικοί, με στρατιωτική εκπαίδευση και οπλισμό, καθώς επίσης τείχη ύψους τουλάχιστον τεσσάρων μέτρων, προστάτευαν τις πολυτελείς κατοικίες, ενώ ακόμη και η πρόσκληση επίσκεψης ενός φίλου της ανώτερης εισοδηματικής τάξης της χώρας, ισοδυναμούσε με πολεμική εκστρατεία.
Για να φτάσει δηλαδή κανείς στο σπίτι κάποιου φίλου του, για να χρησιμοποιήσει τον ανελκυστήρα ή για να εισέλθει σε κάποιον όροφο, ήταν απαραίτητη η γνώση και η χρήση μίας σειράς μυστικών κωδικών, μέσω των οποίων προστατευόταν οι χώροι διαμονής των ευκατάστατων πολιτών. Όλες οι πόρτες των σπιτιών ήταν ειδικά ασφαλισμένες, καλυμμένες με ανθεκτικά μέταλλα και πολλαπλές κλειδαριές, ενώ ακόμη και η μεσαία εισοδηματική τάξη ζούσε σε διαμερίσματα που θύμιζαν χρηματοκιβώτια (πηγή: J.Ziegler).
**Ξέρει κανείς τι γίνεται στον ΟΑΕΔ αυτό τον καιρό από νέους ανέργους; Ουρές κάνουν για επιδόματα ανεργίας ή για να μάθουν ότι δεν δικαιούνται ούτε καν αυτά.
Που να δεις τι θα γινει ΜΕΤΑ την ελευση των 'σωτηρων'...
Θα κουνηθούν επιτέλους ή όχι;
Σςςςςς....
Η κυβερνηση βρισκεται σε 'δημοσια διαβουλευση'
Παλια το λεγαμε και** playstation** -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Σςςςςς....
Η κυβερνηση βρισκεται σε 'δημοσια διαβουλευση'
Παλια το λεγαμε και playstation]Κρύβε λόγια,η δεξιά κλίση είναι εμφανής
ΥΓ.Δικαίωμά σου απλά μη μας το παίζεις υπεράνω όλων
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
bla...bla...bla....Βρεϊ!!!
Ακομα εδω εισαι εσυ??
Παρεα με τους ΝεοΕλληνες??Υ/Γ:Επι της ουσιας τιποτα??
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
bla...bla...bla....
Βρεϊ!!!
Ακομα εδω εισαι εσυ??
Παρεα με τους ΝεοΕλληνες??Βλέπεις δε δίνω και πολύ βάση στον νεοελληνα,αντε με χρόνια με καιρούς πάλι θα ξανακυβερνήστε......υπομονή.
Προς το παρόν τρώνε άλλοι,θα έρθει πάλι η σειρά σας..... -
Με αφορμή τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ιδιαίτερα τα χρηματοπιστωτικά προβλήματα του ελληνικού κράτους, θα θέλαμε να επιχειρήσουμε την ανάλυση ενός διεθνούς οικονομικού οργανισμού ο οποίος εμφανίζεται να είναι μία πολύ πιθανή κατάληξη στην ελληνική κρίση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν αφενός να αποκωδικοποιήσουμε την λογική της λειτουργίας και των παρεμβάσεων του ΔΝΤ και αφετέρου να εξετάσουμε κάποιες από τις παρεμβάσεις αυτές, ώστε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της δράσης του.
Το ΔΝΤ ιδρύθηκε το 1944 στο πλαίσιο του τερματισμού του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και της εγκαθίδρυσης την αμερικανικής οικονομικής παντοδυναμίας. Η ιδρυτική του λογική βασίστηκε στην αρχή της διασφάλισης της παγκόσμιας νομισματικής ομαλότητας όπως αυτή αποτυπώθηκε από την συμφωνία του Bretton Woods. Με απλά λόγια, το ΔΝΤ θα αποτελούσε μία τράπεζα αποθεμάτων χρυσού και δολαρίων τα οποία θα αντιστοιχούσαν σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό από την αξία των χρημάτων που θα εκδίδονταν από τα εθνικά νομισματοκοπία. Στο πλαίσιο αυτό το ΔΝΤ θα διαδραμάτιζε τον ρόλο της «τράπεζας των εθνικών τραπεζών» και θα εγγυόταν την ομαλότητα των διεθνών οικονομικών συναλλαγών.
Μετά από τις πετρελαϊκές κρίσεις της δεκαετίας του 1970, όπου το δολάριο θα αρχίσει να δέχεται ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις, το σύστημα της νομισματικής σταθερότητας μέσω των αποθεμάτων χρυσού και αμερικανικών νομισμάτων θα κλονιστεί. Από το 1976 το ΔΝΤ θα θέσει τέρμα στην λειτουργία του ως εγγυητής αποθεματικών και θα μεταβληθεί σε φορέα «εξαγωγής» του σκληρού νεοφιλελευθερισμού. Στην πράξη, όσες χώρες αντιμετωπίζουν στο εξής προβλήματα ρευστότητας, θα έχουν την δυνατότητα προσφυγής στο ΔΝΤ για την εκταμίευση δανείων με αντάλλαγμα την εφαρμογή συγκεκριμένων οικονομικών πολιτικών. Ποιες είναι αυτές; Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και το άνοιγμα των προστατευομένων αγορών στον διεθνή ανταγωνισμό.
Θα μπορούσαμε να ομαδοποιήσουμε τα κράτη που αναγκάστηκαν να προσφύγουν στο ΔΝΤ σε τέσσερις κατηγορίες. Στις χώρες του μη ανεπτυγμένου καπιταλιστικά κόσμου και ιδιαίτερα της Αφρικής, όπως η Ζιμπάμπουε, στις αναδυόμενες καπιταλιστικές οικονομίες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, όπως η Τζαμάικα, η Βραζιλία και η Αργεντινή, στις έκπτωτες «ασιατικές τίγρεις» όπως η Μαλαισία ή η Ινδονησία και τελευταία στις ευρωπαϊκές οικονομίες που παρουσιάζουν αδυναμία εκπλήρωσης των πιστωτικών τους υποχρεώσεων όπως η Ουγγαρία, η Λετονία, η Ρουμανία (και η Ελλάδα;).
Σε κάθε μια από τις προαναφερθείσες χώρες, τα τραύματα από τις παρεμβάσεις του ΔΝΤ παραμένουν ανίατα. Στις μη ανεπτυγμένες καπιταλιστικά χώρες του τρίτου κόσμου, το αντίτιμο ήταν η ολοκληρωτική εκχώρηση των φυσικών τους πόρων σε μεγάλες πολυεθνικές έναντι «πινακίου φακής». Στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, το αποτέλεσμα ήταν η καθολική χειραγώγηση των οικονομιών τους από τα ισχυρά αμερικάνικα οικονομικά λόμπυ. Το ίδιο συνέβη σε μεγάλο βαθμό και στην Ασία.
Στην Ευρώπη, το θύμα του ΔΝΤ δεν ήταν άλλο από το κοινωνικό κράτος και τα ώριμα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα. Μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές κρατικών κοινωνικών δαπανών και υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων ήταν οι παράπλευρες απώλειες της «δημοσιονομικής δίαιτας» του ΔΝΤ.
Θα πρέπει να γίνει από όλους μας κατανοητό ότι το ΔΝΤ αποτελεί έναν από τους βασικούς φορείς εξαγωγής του σκληρού νεοφιλελευθερισμού που εξυπηρετεί πρώτα απ’ όλα τους ίδιους τους οικονομικούς παίχτες που ωθούν τα πιο αδύναμα κράτη στα δημοσιονομικά αδιέξοδα. Για να είμαστε εντούτοις δίκαιοι, στην δική μας περίπτωση, οι μακροχρόνιες πολιτικές επιλογές και οι πρακτικές που έγιναν ανεκτές από τους περισσοτέρους από εμάς είναι εξίσου υπεύθυνες για την προδιαγεγραμμένη όπως όλα δείχνουν κατάληξη.
Κουντούρης Νικόλας - Δρ. Πολιτειολόγος
-
παιδια να ρωτησω κατι? γενικα υποστηριζω το ρητο που λεει : οπου υπαρχει φωτια, υπαρχει κ καπνος αλλα δε μπορει να συμβαινει με ολα! Πριν κανα 2 μηνο ειχα μια συζητηση με ενα φιλο κ απο τοτε ακουγοταν οτι τον Μαιο το κρατος θα δηλωσει δημοσια πτωχευση. Τοτε το κρατουσαν 'κρυφο' δε ξερω για πιο λογο, αλλα εχουμε ηδη πτωχευσει! Το παραλογο ειναι γτ δε το ειπαν τοτε κ αποφασισαν εδω κ 2-3 μηνες να το πουν το Μαιο. Τι διαφορα εχει?
ΥΓ : Ενα κρατος οταν δηλωνει πτωχευση τι γινεται μετα? Ποιος αναλαμβανει?
ΥΓ2 : Επισης δε καταλαβαινω ενα πραγμα. Αφου εμεις φεραμε σε αυτη τη κατασταση τη χωρα, κ οταν λεω εμεις εννοω κατα σειρα απο αυτους με τη μεγαλυτερη ευθυνη προς αυτους με τη μικροτερη ευθυνη, πολιτικοι, επιχειρηματιες, οικονομολογοι, λαος, γιατι ψαχνουμε να ριξουμε το φταιξιμο στους ξενους, στο ΔΝΤ, στη Μερκελ κλπ? Οταν κλεβεις το ιδιο σου το σπιτι, λογικο κ φυσικο επακολουθω δεν ειναι να ερθουν κ ξενοι να κλεψουν?
-
Ψάχνω να βρω το βιντεάκι ή καμιά φωτογραφία με τον Σημίτη να δείχνει υπερήφανος ένα σαφρακιασμένο ομόλογο 100 ετών που είχε μόλις αποπληρωθεί, λέγοντας ότι τα παιδιά μας δεν θα έχουν να ξεπληρώνουν τέτοια δάνεια στο μέλλον (λόγω ισχυρής Ελλάδας, πχοιοτικής διακυβέρνησης κλπ κλπ).
Το έχει κανείς; Το θέλω για τη συλλογή μου.
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
παιδια να ρωτησω κατι? γενικα υποστηριζω το ρητο που λεει : οπου υπαρχει φωτια, υπαρχει κ καπνος αλλα δε μπορει να συμβαινει με ολα! Πριν κανα 2 μηνο ειχα μια συζητηση με ενα φιλο κ απο τοτε ακουγοταν οτι τον Μαιο το κρατος θα δηλωσει δημοσια πτωχευση. Τοτε το κρατουσαν 'κρυφο' δε ξερω για πιο λογο, αλλα εχουμε ηδη πτωχευσει! Το παραλογο ειναι γτ δε το ειπαν τοτε κ αποφασισαν εδω κ 2-3 μηνες να το πουν το Μαιο. Τι διαφορα εχει?ΥΓ : Ενα κρατος οταν δηλωνει πτωχευση τι γινεται μετα? Ποιος αναλαμβανει?
ΥΓ2 : Επισης δε καταλαβαινω ενα πραγμα. Αφου εμεις φεραμε σε αυτη τη κατασταση τη χωρα, κ οταν λεω εμεις εννοω κατα σειρα απο αυτους με τη μεγαλυτερη ευθυνη προς αυτους με τη μικροτερη ευθυνη, πολιτικοι, επιχειρηματιες, οικονομολογοι, λαος, γιατι ψαχνουμε να ριξουμε το φταιξιμο στους ξενους, στο ΔΝΤ, στη Μερκελ κλπ? Οταν κλεβεις το ιδιο σου το σπιτι, λογικο κ φυσικο επακολουθω δεν ειναι να ερθουν κ ξενοι να κλεψουν?
καταρχην δεν εχουμε δηλωσει πτωχευση.
το γιατι δεν το ειπαν πριν δυο μηνες ,που δεν το ειπαν,εχει να κανει με το γεγονος οτι ηθελαν να ριξουν τα spreads μπας και παρουν κανα δανειο με χαμηλα επιτοκια.
οπως καταλαβαινεις αν δηλωναν πτωχευση ,που δεν δηλωσαν ,θα γινοταν χαμος.δεν ειπε κανεις οτι δεν φταιμε εμεις οι ιδιοι αλλα οι φασιστες οι γερμανοι απτην αρχη του προβληματος δεν σταθηκαν διπλα μας κοιταζοντας την παρτυ τους με αποτελεσμα τα επιτοκια να ανεβαινουν.
οπως ξερεις επισης οι γερμανοι ηταν αυτοι που ζητησαν στην συμφωνια να ειναι και το ΔΝΤ μεσα.ενας σοσιαλιστης ξενος χθες τα εχωσε στους γερμανους και τους κατηγορησε για το αυτονοητο οτι δεν μπορεις να αγοραζεις με 2% και να πουλας με 5.5% (στην ελλαδα)σε μια χωρα της ευρωπης που εχει τετοιο τεραστιο προβλημα.
ακομα και η γαλλια τα εχει με τους γερμανους ,μιας και το φθηνο νομισμα τους συμφερει τους γερμαναραδες να εξαγουν και απο κει καταλαβαινεις τι παιχνιδια παιζονται και ποσο αδυναμη ειναι η ελλαδα να τα φερει βολτα.
να ναι καλα οι γαλλοι που στεκονται στο προβλημα μας και πιστευω οτι αμα δεν ηταν αυτοι θα πηγαιναμε ΔΝΤ με τις παντες εννοειται χωρις φραγκο απτην ευρωπη.
κατι που θα σημαινε οντως πτωχευση. -
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
παιδια να ρωτησω κατι? γενικα υποστηριζω το ρητο που λεει : οπου υπαρχει φωτια, υπαρχει κ καπνος αλλα δε μπορει να συμβαινει με ολα! Πριν κανα 2 μηνο ειχα μια συζητηση με ενα φιλο κ απο τοτε ακουγοταν οτι τον Μαιο το κρατος θα δηλωσει δημοσια πτωχευση. Τοτε το κρατουσαν 'κρυφο' δε ξερω για πιο λογο, αλλα εχουμε ηδη πτωχευσει! Το παραλογο ειναι γτ δε το ειπαν τοτε κ αποφασισαν εδω κ 2-3 μηνες να το πουν το Μαιο. Τι διαφορα εχει?Nομιζω το ειπα παραπανω:
Καποιοι πρεπει να εξωφληθουν για τις 'υπηρεσιες' που προσεφεραν, και οσο πιο δραματικη περιγραφεται η κατασταση τοσο πιο ευκολα θα περασουν τα μετρα.ΥΓ2 : Επισης δε καταλαβαινω ενα πραγμα. Αφου εμεις φεραμε σε αυτη τη κατασταση τη χωρα, κ οταν λεω εμεις εννοω κατα σειρα απο αυτους με τη μεγαλυτερη ευθυνη προς αυτους με τη μικροτερη ευθυνη, πολιτικοι, επιχειρηματιες, οικονομολογοι, λαος, γιατι ψαχνουμε να ριξουμε το φταιξιμο στους ξενους, στο ΔΝΤ, στη Μερκελ κλπ? Οταν κλεβεις το ιδιο σου το σπιτι, λογικο κ φυσικο επακολουθω δεν ειναι να ερθουν κ ξενοι να κλεψουν?
Δε νομιζω (σε ο,τι με αφορα τουλαχιστον) να προσπαθησα να ριξω το φταιξιμο σε αλλους.
Οι ενστασεις μου (και πολλων αλλων εδω μεσα) ειναι οτι για ακομα μια φορα ολο το κοστος, που οπως πολυ σωστα λες, βαρυνει αναλογικα ολους μας, θα επωμισθουν οι λιγοτερο υπαιτιοι την ωρα που αυτοι που βαρυνονται περισσοτερο απολαμβανουν ατιμωρησια.Με λυσεις τυπου ΔΝΤ κλποσο μεγαλυτερη ειναι η ευθυνη καποιου για το χαλι της οικονομιας τοσο μικροτερη ειναι η συμμετοχη του στα βαρη.
-
Και μια ιστορική ανασκόπηση της χρεοκοπίας της Αργεντινής, απ το λινκ που έστειλε ο κουτσαν πριν
http://www.eurocapital.gr/index.php/per ... 11862.html
-
Το βέβαιο είναι ότι κάθε χώρα δεν είναι σαν τις άλλες και οι συνταγές του ΔΝΤ μπορεί αλλού να είναι καταστροφικές (ειδικά σε χώρες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, όπως η Αργεντινή) και αλλού ωφέλιμες (όπως στην Ελλάδα, εφόσον ληφθούν μέτρα που δεν λαμβάνονται εδώ και 30 χρόνια λόγω πολιτικού κόστους).
Σίγουρα θα ξεβολευτούμε, σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα, αλλά το ζήτημα είναι ότι εδώ και πολύ καιρό κατηφορίζουμε και δεν κάνουμε τίποτα για να ανακόψουμε αυτή την πορεία. Συνεπώς αν χρειαζόμαστε ένα ισχυρό σοκ για να καταλάβουμε ότι έρχεται ο λογαριασμός και δεν έχουμε φράγκο στο πορτοφόλι παρά μόνο κοκκινισμένες πιστωτικές κάρτες, ας το υποστούμε πριν μας πουν 'πλύνε 50 ντουζίνες πιάτα αν θες 1 πιάτο φαΐ'. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το βέβαιο είναι ότι κάθε χώρα δεν είναι σαν τις άλλες και οι συνταγές του ΔΝΤ μπορεί αλλού να είναι καταστροφικές (ειδικά σε χώρες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, όπως η Αργεντινή) και αλλού ωφέλιμες (όπως στην Ελλάδα, εφόσον ληφθούν μέτρα που δεν λαμβάνονται εδώ και 30 χρόνια λόγω πολιτικού κόστους).
Σίγουρα θα ξεβολευτούμε, σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα, αλλά το ζήτημα είναι ότι εδώ και πολύ καιρό κατηφορίζουμε και δεν κάνουμε τίποτα για να ανακόψουμε αυτή την πορεία. Συνεπώς αν χρειαζόμαστε ένα ισχυρό σοκ για να καταλάβουμε ότι έρχεται ο λογαριασμός και δεν έχουμε φράγκο στο πορτοφόλι παρά μόνο κοκκινισμένες πιστωτικές κάρτες, ας το υποστούμε πριν μας πουν 'πλύνε 50 ντουζίνες πιάτα αν θες 1 πιάτο φαΐ'.Τhats right
Καιρός να μας μπεί το αγγούρι στον κ@λ@ γιατί πολύ ψηλά τον είχαμε τον αμανέ τόσα χρόνια, καιρός να γίνει η διασκέδαση του έλληνα μια μερίδα κεφτέδες για 4 άτομα και 1 κιλο ρετσίνα κι όχι 2 μπουκάλια Dimple των 200€, καιρός να αγοράζει φέτα, ελιές και κρεμύδια από το σούπερμάρκετ κι όχι παρμεζάνα, προσούτο και ρόκα (στο χωριό μου ούτε τα γαιδούρια την τρώνε την ρόκα ), καιρός να γίνει η εκδρομή του ΣΚ βόλτα στο Σούνιο κι όχι 3ήμερο στην Αράχωβα και στο Καιμακτσαλάν, καιρός να ξοδεύουμε αυτά που πραγματικά μπορούμε κι όχι αυτά που θα θέλαμε.
Εγώ πάντως πλύθηκα και ετοιμάστηκα...εσείς???
Μ αρέσει πολύ η ιδέα της επιστροφής στα απλά και καλά κι όχι τα δήθεν hi class κλπ κλπ
Go ΔΝΤ και ξέσκισε μας...το αξίζουμε και το κερδίσαμε με την αξία μας...
-
Αν παράγει ρετσίνα Dimple και την πουλάει 100 ευρώ τη μπουκάλα, να πίνει ό,τι γουστάρει. Το κακό είναι ότι το Κουρτάκη δεν κάνει ούτε για εντριβή.
-
**Μ αρέσει πολύ η ιδέα της επιστροφής στα απλά και καλά κι όχι τα δήθεν hi class κλπ κλπ
Go ΔΝΤ και ξέσκισε μας...το αξίζουμε και το κερδίσαμε με την αξία μας...
Proud owner of Scirocco 160 DSG!!!
**Αυριανός proud owner of Tata Nano deftero xeri apo Indo; φαντάζομαι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν παράγει ρετσίνα Dimple και την πουλάει 100 ευρώ τη μπουκάλα, να πίνει ό,τι γουστάρει. Το κακό είναι ότι το Κουρτάκη δεν κάνει ούτε για εντριβή.Μαλαματίνα ftw...
Αν και αυτές οι εταιρείες θα έχουν κλείσει οπότε θα πίνουμε αυτή που παράγει ο συμπέθερος του ταβερνιάρη στο χωριό
-
σιγά μην πουλήσεις και το Scirocco και πάρεις Lada Niva
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το βέβαιο είναι ότι κάθε χώρα δεν είναι σαν τις άλλες και οι συνταγές του ΔΝΤ μπορεί αλλού να είναι καταστροφικές (ειδικά σε χώρες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, όπως η Αργεντινή) και αλλού ωφέλιμες (όπως στην Ελλάδα, εφόσον ληφθούν μέτρα που δεν λαμβάνονται εδώ και 30 χρόνια λόγω πολιτικού κόστους).Σε ποιά χώρα βοήθησε πραγματικά η εμπλοκή του ΔΝΤ; Να το χω για τη συλλογή μου δλδ
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
**Μ αρέσει πολύ η ιδέα της επιστροφής στα απλά και καλά κι όχι τα δήθεν hi class κλπ κλπGo ΔΝΤ και ξέσκισε μας...το αξίζουμε και το κερδίσαμε με την αξία μας...
Proud owner of Scirocco 160 DSG!!!
**Αυριανός proud owner of Tata Nano deftero xeri apo Indo; φαντάζομαι.
Μπα κανά Toyota 20ετίας..σκυλιά αυτά τα αυτοκίνητα
Ας οδηγάω και ποδήλατο, το θέμα είναι...θα μπεί κάθε κατεργάρης Έλληνας στον πάγκο του; θα μπορέσω να αρχίσω να ελπίζω ξανά ότι στα 40-50 μου θα έχω καταφέρει να δημιουργήσω κάτι στην ζωή μου;
Την ελπίδα ψάχνω και μόνο ένα μπαμ που θα φέρει τα πάνω κάτω μπορεί να μου την δώσει...προτιμώ να πιεστώ 10-20 χρόνια αλλά να έχω κάτι να ελπίζω παρά να συνεχίσω με ένα πλήρως αβέβαιο μέλλον
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!