-
Καλά, δεν βλέπεις τι γίνεται?
Πέφτουμε στο κενό κ το μόνο που κάνουμε είναι να σφαλιαρίζουμε, πέφτοντας, ο ένας τον άλλο. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Την προηγούμενη εβδομάδα έκανα ένα συμβόλαιο.Ο πελάτης μου ζήτησε απόδειξη από την συμβ/φο και του είπε ότι δεν υποχρεούνται να κόβουν αποδείξεις
Δεν το ήξερα αυτό.Το συμβόλαιο, εφόσον αναγράφεται εκεί η αμοιβή του συμβολαιογράφου, αποτελεί επίσημο παραστατικό σύμφωνα με τον ΚΒΣ (ΠΔ 186/92), άρθρο 13 παρ. 4.
Αν θέλει ο συμβολαιογράφος μπορεί να σου κόψει και ΑΠΥ αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει.Άρθρο 13
Αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών Αποδείξεις παροχής υπηρεσιών
............................................................................................................................
4. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού δεν έχουν εφαρμογή στις συναλλαγές των περιπτώσεων α' και β' της παραγράφου 16 του άρθρου 12 του Κώδικα αυτού, εφόσον από τις επιχειρήσεις πώλησης των ειδών ή παροχής των υπηρεσιών αυτών ή από τα πρόσωπα είσπραξης ανταποδοτικών τελών, εκδίδονται άλλα έγγραφα, που περιλαμβάνουν τα στοιχεία της απόδειξης λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών και αντίτυπο αυτών των εγγράφων παραδίδεται στον πελάτη, καθώς και στην είσπραξη αμοιβής από συμβολαιογράφο, εφόσον η αμοιβή του αναγράφεται στο συμβόλαιο για το οποίο εισπράττεται. -
Αν θέλει να το περάσει ο πελάτης σαν έξοδο μπορεί?
-
Αυτό αφορά το τί θεωρεί η εφορία ως έξοδο για τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου και δεν έχει σχέση αν εκδίδει ΑΠΥ ή όχι ο συμβολαιογράφος...
Υποθέτω ότι αυτό που κατ'ουσία ρωτάς είναι αν το συμβόλαιο αποτελεί απόδειξη ότι η δαπάνη πραγματοποιήθηκε και η απάντηση είναι καταφατική. -
Ρε σεις, αλήθεια, ξέρετε ότι το ΙΚΑ, στηριζόμενο σε Νόμο του 1988, δεν επιτρέπει την μειωμένη απασχόληση ατόμων Α' (αν δεν κάνω λάθος και Β') βαθμού συγγένειας?
Δικαιούσαι να τον έχεις να δουλεύει ανασφάλιστος, αλλά όχι να τον απασχολείς 15 μέρες τον μήνα. Ή 25 8ωρα, ή τπτ.*
Τώρα, βέβαια, ότι η μειωμένη απασχόληση μπήκε στη ζωή μας Νομοθετικά την 10ετία του '90, για το ΙΚΑ δεν έχει καμία σημασία. Λένε οι Νόμοι ότι ισχύουν και για άτομα Α' κ Β' βαθμού συγγένειας? Δεν λένε. Τι είπατε? Οι Νόμοι ισχύουν για όλους? Σιιιιιγά!
Εννοείται ότι επιδόματα ανεργείας κλπ, οι ασφαλισμένοι από εργοδότη με Α' βαθμό συγγένειας ΔΕΝ έχουν. Μόνον ιατροφαρμακευτική κ σύνταξη, κ πολλά τους είναι.*Εννοείται ότι ο Ελληνάρας βρήκε λυση: Πηγαίνει χαρτιά πρόσληψης / απόλυσης σε ΙΚΑ κ ΟΑΕΔ κάθε εβδομάδα. 2 μέρες αυτή, 3 την άλλη, 4 την παράλλη, 1 την παραπάνω. Έχειβγάλει φωτοτυπίες κ συμπληρώνει ημερομηνίες, οι υπάλληλοι 2 οργανισμών πρωτοκολλούν, καταχωρούν, ελέγχουν, ετοιμάζουν καταστάσεις. Να δουμε ποιός θα βαρεθεί πρώτος...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αυτό αφορά το τί θεωρεί η εφορία ως έξοδο για τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου και δεν έχει σχέση αν εκδίδει ΑΠΥ ή όχι ο συμβολαιογράφος...
Υποθέτω ότι αυτό που κατ'ουσία ρωτάς είναι αν το συμβόλαιο αποτελεί απόδειξη ότι η δαπάνη πραγματοποιήθηκε και η απάντηση είναι καταφατική.π.χ. αν δεις στο Ε1 στον πίνακα 7. 4 έχει την δαπάνη για δικηγόρο ως ποσό δαπάνης που εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα. Συνεπώς όταν θα κάνω παράσταση εγώ κόβω απόδειξη την δίνω στον πελάτη και μειώνεται το εισόδημα ή ο φόρος του. Με το συμβ/φο μπορεί να το κάνει αυτό έστω προσκομίζοντας το συμβόλαιο όπου αναφέρεται η αμοιβή του? Νομίζω όχι.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ισως να εχεις δικιο, η αληθεια ομως ειναι οτι για το χαλι που βρισκομαστε σημερα, οι εν λογω ομαδες οι οποιες αριθμουν λιγες εκατονταδες ατομα η καθε μια, δεν εχουν την παραμικρη ευθυνη.Εννοείται, αφού -όπως και η ευρύτερη αριστερά- δεν έχουν καταφέρει ποτέ να βρεθούν στην εξουσία στην Ελλάδα (υπό κανονικές συνθήκες, δεν μιλάμε για το '89 ή τη κυβέρνηση του βουνού κλπ).
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Υποθέτω ότι αυτό που κατ'ουσία ρωτάς είναι αν το συμβόλαιο αποτελεί απόδειξη ότι η δαπάνη πραγματοποιήθηκε και η απάντηση είναι καταφατική.π.χ. αν δεις στο Ε1 στον πίνακα 7. 4 έχει την δαπάνη για δικηγόρο ως ποσό δαπάνης που εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα. Συνεπώς όταν θα κάνω παράσταση εγώ κόβω απόδειξη την δίνω στον πελάτη και μειώνεται το εισόδημα ή ο φόρος του. Με το συμβ/φο μπορεί να το κάνει αυτό έστω προσκομίζοντας το συμβόλαιο όπου αναφέρεται η αμοιβή του? Νομίζω όχι.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Η έκπτωση 100% από το εισόδημα των δαπανών σε δικηγόρους ΔΕΝ αφορά τις παραστάσεις κατά τη σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων και δίκες μισθωτικών διαφορών ακινήτων ή διαφορών μεταξύ ιδιοκτητών και διαχειριστών ιδιο κτησίας κατ' ορόφους.
Και το 100% θα ισχύσει μόνο για φέτος (εισοδήματα 2009), από του χρόνου θα πάει στο 20%.Τα συμβολαιογραφικά έξοδα για αγορά ακινήτου δε νομίζω ότι εκπίπτουν από πουθενά
-
Αμάν δεν το ήξερα αυτό. Δλδ όταν δίνω την απόδειξη της παράστασης συμβολαίου που υποχρεωτικά κόβω στον πελάτη τζάμπα την παίρνει. Τί συστήματα είναι αυτά
-
Προφανώς επειδή
- κόβεται γραμμάτιο προείσπραξης και οι αμοιβές των δικηγόρων στα συμβόλαια συνήθως είναι όση και η νόμιμη, άρα δεν κερδίζουν και τίποτα σοβαρό υποχρεώνοντας τους δικηγόρους να κόψουν απόδειξη (που την κόβουν έτσι κι αλλιώς), αλλού είναι τα μαύρα.
- πολύς λαός προβαίνει σε τέτοιες πράξεις και δεν θέλουν να τους ελαφρύνουν - χάσουν έσοδα
-
Σωστά τα λες
-
Για δες τί ρωτουσαν τα παιδιά πριν απο 10 μήνες περίπου....!!!!!!!!!!! Δες διαπιστώσεις για τις απώλειες εσόδων του κράτους απο την δραστηριότητα αυτή....!!!!
http://www.pasok.gr/portal/resource/con ... 447b3ab996
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Για δες τί ρωτουσαν τα παιδιά πριν απο 10 μήνες περίπου....!!!!!!!!!!! Δες διαπιστώσεις για τις απώλειες εσόδων του κράτους απο την δραστηριότητα αυτή....!!!!http://www.pasok.gr/portal/resource/con ... 447b3ab996
Και αν ο τότε υπουργός τους κάνει σήμερα την ίδια ερώτηση, θα λάβει την απάντηση που έδωσε ο ίδιος στους τότε ερωτώντες και μετά θα κάνει τα ίδια σχόλια περί διάλυσης που έκαναν αυτοί τότε...
Καλά, πρώτη φορά θα συμβεί αυτό, οπότε θα είμαστε δικαιολογημένοι να μην το περιμένουμε...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Καλά, δεν βλέπεις τι γίνεται?
Πέφτουμε στο κενό κ το μόνο που κάνουμε είναι να σφαλιαρίζουμε, πέφτοντας, ο ένας τον άλλο.αυτό είναι ο προθάλαμος κάτι σαν προπονητήριο, προετοιμασία για την σύγκρουση...
μου θυμίζει πριν δεκαετίες στη φυσική το μάθημα περί της επιτάχυνσης βαρύτητας...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
-Προσωπικά δεν φοβάμαι τον υποτιθέμενο μπαμπούλα ΔΝΤ αλλά τον υπαρκτό και αήττητο βρυκόλακα που ακούει στο όνομα Έλληνες πολιτικοί (ανεξαρτήτως χρώματος). Αν ο μεσιέ Στρος υποδείξει απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ανατριχιάζω στη σκέψη ότι ο βρυκόλακας θα απολύσει με τα δικά του κομματικά κριτήρια, πιθανόν να γεμίσει την αγορά με ανέργους που στο δημόσιο θα παίρναν κανά 1000άρικο και θα κρατήσει τους δικούς του εκλεκτούς πολύ ανώτερου εισοδήματος. ΦΡΙΚΗ!Δεν ξέρω αν όντως το ΔΝΤ είναι ο κακός μπαμπούλας ή οχι....!! Σιγουρα ο Τσιμας ετσι μας το παρουσίασε χθες....Είναι η αλήθεια όμως...;;; Η δική μου αισθηση είναι πως πρόκειται για ψέμα....Με αυτά που ακούω και διαβάζω ( τελευταια ), εδω που φτάσαμε το ΔΝΤ μου μοιάζει για τον 'δύσκολο' δρόμο, που ομως κάποια στιγμή μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Το πακέτο των φίλων μας της ΕΕ, μου μοιάζει για τον εύκολο, τον ωραίο δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα που είναι ελκυστικός στην αρχή, αλλα αν προχωρήσεις δεν σε βγάζει πουθενά....Κάτι σαν την Αρετή και την Κακία δηλαδή που κληθηκε να διαλέξει ο Ηρακλής....
Υπερβολικό...;; Ισως....! Οταν όμως το ΔΝΤ μας δανείζει με 2,8% επιτόκιο και σφίξιμο το λουρί, εμεις συζητάμε για το 5% των 'φίλων μας'.....!!Eιλικρινά δεν ξέρω...!
Διαβάστε και αυτό....
http://www.reporter.gr/Ει�% ... E%9D%CE%A4
-
Γιατι μαλλον οι απαιτησεις του ΔΝΤ ειναι τετοιες που θα οδηγησουν σε κοινωνικες συγκρουσεις.Μειωσεις μισθων και συρρικνωση του δημοσιου τομεα καθως και απελευθερωση των εργασιακων σχεσεων στον ιδιωτικο,ειναι δυο απο τα μετρα που μου ερχονται προχειρα.
Οι επιχειρησεις θα καλοπληρωνουν μονο οσους θεωρουν απαραιτητους(οχι πως τωρα πραττουν και πολυ διαφορετικα) ενω στους αναλωσιμους θα δινουν κανενα πεντακοσαρικο το πολυ.Με την ανεργια να καλπαζει και την ζητηση για εργασια να ειναι πλεον πολυ μεγαλυτερη της προσφορας, ποιος ανεργος θα μπορει να αντισταθει στο πεντακοσαρικο;Αυτο που μου προκαλει εντυπωση συμφωνα με το αρθρο του reporter ,ειναι η ξαφνικη αυξηση κατα 450δις(απο τα 50 στα 500 ) των αποθεματικων του (ιδιωτικου;)ΔΝΤ απο τις χρεωμενες χωρες μελη του.
Αναρωτιεμαι ομως γιατι ενα υπερχρεωμενο κρατος να μην προσπαθει να καλυψει το χρεος του αφου τελικα εχει λεφτα με το τσουβαλι, και τι ειδους παγκοσμια κριση ηταν τελικα αυτη που βιωσαμε πριν δυο χρονια αφου ξεπεραστηκε στο αψε-σβυσε. -
To πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας βρίσκεται πλέον και στη....Γερμανία. Η Γερμανία μας σπρώχνει καθημερινά στον γκρεμό. Οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν με τους φόρους τους τις αποφάσεις της κυρίας Merkel που εκτοξεύουν το κόστος δανεισμού της Ελληνικής οικονομίας στα ύψη και καλά δήθεν λόγω των εκλογών. Οι διαδικασίες και οι διεργασίες στην ΕΕ είναι πολύ πιο σημαντικές για να έχουν να κάνουν με τις εκλογές σε ένα κρατίδιο της Γερμανίας, έστω κι αν είναι το μεγαλύτερο.
Η δική μου πρόταση: Όσο μπορούμε να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα αποφεύγοντας τα γερμανικά μεταξύ των οποίων και τις Mercedes, BMW, VW, Audi, Maybach, Porsche, Continental, Bilstein κτλ...
Αποφεύγοντας και τα σουηδικά ώσπου να αλλάξει κυβέρνηση στη Σουηδία και φύγουν οι σημερινοί κυβερνώντες που κατά βάση μισούν την Ελλάδα και έχουν κρατήσει αρνητική στάση απέναντι στην Ελλάδα....
Μια χαρά Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά αυτοκίνητα υπάρχουν. Κι αν δε μας κάνουν αυτά, υπάρχουν και τα ιαπωνικά. Φαίνομαι λίγο ακραίος αλλά οι συνθήκες στις οποίες κινείται η ελληνική οικονομία είναι εξίσου ακραίες....όπως ακραία είναι και η συμπεριφορά του Άξονα Γερμανίας-Ολλανδίας-Σουηδίας.... -
συμφωνω μαζι σου και οτι δεν μπορουμε να παρουμε απο ελλαδα να το παιρνουμε πιο πολυ απο γαλλια.
-
Η Γερμανία φταίει που εμείς παραποιούσαμε επί σειράς ετών τα δημοσιονομικά μας στοιχεία, το ΔΝΤ μας προέτρεπε απ' το 2004 σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία μας και ο 'καταλληλότερος' (που είχε και υψηλή δημοφιλία αν θυμάστε ) αρνούνταν να τις εφαρμόσει, ότι έχουμε τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, που ψελλίζει κάτι περί αξιολόγησης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών το Υπουργείο Παιδείας και αυτοί κατεβαίνουν στον δρόμο, όπως και τόσα άλλα (που βαριέμαι να γράφω) ?
Όχι φίλε scandinavian , το πρόβλημα βασίζεται σ' αυτό που είπε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο ο Όλι Ρεν και το οποίο είναι ότι επί μακρόν ζούσαμε πλουσιότερα των δυνατοτήτων μας και απλούστατα τώρα ήρθε ο λογαριασμός...
-
Το ΔΝΤ είναι το πικρό φάρμακο που πρέπει να πάρει κάποιος αν η αρρώστεια του είναι σε προχωρημένο επίπεδο. Αν ήταν φιλόπτωχο ταμείο, ανά πάσα στιγμή έτοιμο να βοηθήσει, η Λατινική Αμερική και η Ελβετία θα ήταν γεμάτες από υπουργούς-λαμόγια που θα είχαν ξεζουμίσει τις κυβερνήσεις τους αφήνοντας τες στη φροντίδα και τη στοργή του ΔΝΤ.
Θυμάμαι τον υπάλληλο του ουγγρικού ΟΣΕ που είπε ότι ήταν παράπλευρη απώλεια του 'οικονομικού πολέμου'. Bullshit... Παράπλευρη απώλεια της ανίκανης κυβέρνησης του είναι.
Ένας τρόπος να συρρικνωθεί το δημόσιο είναι να σταματήσουν οι προσλήψεις για αρκετά χρόνια. Κάθε χρόνο όσοι βγαίνουν στη σύνταξη δεν θα αντικαθίστανται. Αυτό πρακτικά θα σήμαινε δυο πράγματα:
-όσοι ήθελαν να μπουν να το ξεχάσουν (κι εγώ είμαι μέσα σε αυτούς-τι να κάνουμε; )
-όσοι μένουν θα αναλαμβάνουν περισσότερη δουλειά (λολ) και ίσως σε περιοχή που να μην τους βολεύει (όχι λολ). Άμα δεν γουστάρουν σπίτια τους...
Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο. Έτσι λειτούργησε ιδιωτική εταιρεία εν μέσω κρίσης και κατάφερε να μην απολύσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ εργαζόμενο της. Προαγωγές και συνταξιοδοτήσεις δεν αντικαταστάθηκαν, οι εργαζόμενοι ζορίστηκαν/ξεβολεύτηκαν αλλά δεν έχασαν τις δουλειές τους...
Εγώ όπως είπα και χτες δεν φοβάμαι τόσο την εμπλοκή του ΔΝΤ αλλά τον τρόπο που θα χειριστεί την εμπλοκή αυτή η κυβέρνηση. Αν τεθεί θέμα πράσινων παιδιών που δεν πρόκειται να ζημιωθούν καθόλου τότε θα γίνεις της πόρνης και δεν θα φταίει καθόλου το ΔΝΤ για αυτό.edit: για να το θέσω ακόμα πιο συγκεκριμένα αν τεθεί θέμα απολύσεων από το δημόσιο και οι εργαζόμενοι πχ στη Βουλή (τα θεία των θείων βρεφών) μείνουν ως έχουν θα πρέπει να γίνει πόλεμος και όχι απλή διαδήλωση....
ΥΓ: Μου άρεσε ένας οικονομολόγος χτες ονόματι Μίκλος Τζάμπα...
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;