-
Ονομάζομαι Στάθης Πετρόπουλος, είμαι δημοσιογράφος και εδώ και μια δεκαετία παρακολουθώ τους αγώνες από όποιο επαγγελματικό πόστο βρίσκομαι. Πολλοί με ξέρετε κανονικά, άλλοι μόνο εξ ονόματος, άλλοι καθόλου. Δεν θέλω να προβληθώ, ούτε να με μάθετε όσοι δεν με ξέρετε. Απλώς συστήνομαι γιατί το προτιμώ έτσι.
Στο forum δεν γράφω καθόλου, όπως και σε κανένα forum προφανώς γιατί είμαι πολύ ανυπόμονος να δεχτώ διαφωνίες ή συμφωνίες έπειτα από ώρες ή ημέρες. Παρόλα αυτά δεν παραβλέπω τη χρησιμότητά του ως βήμα αντιπαράθεσης και κουβέντας για ορισμένους που αρέσκονται σε αυτά. Ούτε σε αυτό το θέμα είχα σκοπό να γράψω έστω και αν το παρακολουθώ από την αρχή ανελλιπώς και με πολύ ξενύχτι αφού ούτως ή άλλως έχω να κοιμηθώ κανονικά από το Σάββατο το βράδυ.
Απλώς εκνευρίστηκα και θα προσπαθήσω να μην το ξαναπάθω, αλλά θέλω να πω δύο πράγματα. Θεωρώ αφέλεια να διαβάζει κάποιος ένα ρεπορτάζ σε οποιοδήποτε μέσο και μετά με βάση αυτό να εκφράζει άποψη με τρόπο απόλυτο, αφοριστικό και καταδικαστικό σε τέτοιο βαθμό. Χωρίς να ήταν εκεί, χωρίς να έχει βρεθεί στο παρελθόν σε αντίστοιχο «αγώνα», χωρίς να ξέρει τι και πως. Από τα link που έχω δει εδώ μέσα σχετικά με το θέμα νομίζω πως το μοναδικό που έχει την υπογραφή ανθρώπου που είδε και άκουσε πράγματα είναι του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη από το rally.gr. Ούτε καν του ΣΧ!
Πιστέψτε με όλα τα υπόλοιπα δημοσιογραφικά κείμενα τα οποία ορισμένοι εδώ μέσα ποστάρουν και πιστεύουν αυθωρεί και παραχρήμα έχουν γραφτεί από ανθρώπους που είτε ήρθαν στο Auto Festival μετά, είτε δεν ήρθαν ποτέ και κάποιος τους είπε, είτε είναι τόσο άσχετοι που δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν ποτέ το πόδι τους σε κάτι αντίστοιχο.
Ας έχουμε λοιπόν στην άκρη του μυαλού μας ότι μπορεί οι δημοσιογράφοι να πετάνε και κάποια μ@λ@κι@ για οποιονδήποτε λόγο. Και από τη στιγμή που μιλάμε για κάτι τόσο σοβαρό ας προσέχουμε τι λέμε διότι κάτι που λέγεται ελαφρά τη καρδία μπορεί να είναι αβάσταχτο βάρος στις πλάτες κάποιου ανθρώπου.
Εκνευρίστηκα λοιπόν όταν διάβασα πως ένας κάγκουρας σκότωσε ένα παιδάκι…
Πως το θέμα μας τρεις ώρες μετά το περιστατικό ήταν γιατί έκοψαν την Αιγείρα…
Πως όλοι λάκισαν να μην τους πάνε μέσα…
Πως συνωμότησαν να βάλουν φυλακή τον οδηγό…Ένας κάγκουρας σκότωσε ένα παιδάκι;;; Τρελαθήκαμε τελείως μωρέ; Λέγονται αυτά τα πράγματα χωρίς να ξέρουμε καν ποιος ήταν ο οδηγός, τι έγινε, πως, που;
Ορισμένοι μίλησαν πριν καν δουν το video. Και ήταν και καυστικοί. Και έβγαλαν και απόφαση. Είναι δυνατόν; Πως προκύπτουν συμπεράσματα έτσι; Μου είναι αδιανόητο.
Το χειρότερο όμως κατά τη γνώμη μου είναι πως έχουμε παρεκκλίνει τελείως και από το ύφος που θα έπρεπε να έχει το συγκεκριμένο post. Διαβάζω «Χάνω τα καλύτερα, έπρεπε να είμαι εγώ εκεί» και παρόλο που ξέρω πως είναι μια έκφραση και όχι άποψη, μου σηκώνεται η τρίχα γιατί αν ήσουν εκεί θα ήθελες να ανοίξει η Γη και να σε καταπιεί, να γυρίσει ο χρόνος πίσω, να μην ερχόσουν, να μην γινόταν, να μην υπήρχαν αγώνες, να μην υπήρχαν αυτοκίνητα.
Δεν είναι πλάκα γαμώ την πουτ@ν@ μου. Δεν χωράει ούτε ίχνος καλαμπούρι ή ειρωνεία. Είναι δράμα, είναι τραγωδία και τις λέξεις αυτές τις έχουμε γ@μήσει γιατί κατέληξαν να μη σημαίνουν τίποτα περισσότερο από έξυπνα λογοπαίγνια που γράφουμε εμείς οι δημοσιογράφοι.
Συγγνώμη για τις κακές κουβέντες. Συγγνώμη και για το δικό μου ύφος. Αισθάνομαι υπεύθυνος όπως φαντάζομαι ο ivan, o Χρήστος, ο Λώρης που ήταν εκεί και αισθάνομαι πολύ μαλάκας, που δεν πήγα να ξαπλώσω στη μέση της φουρκέτας για να μην περάσει ποτέ κανένα αυτοκίνητο και να σηκωθούμε όλοι να φύγουμε απογοητευμένοι που σπαταλήσαμε το όμορφο κυριακάτικο πρωινό.
-
Ποιος κερδιζει τελικα;;;;
Εχετε φυγει εντελος απο το θεμα και τρωγεστε μεταξυ σας για το ποιος τον εχει μεγαλυτερο, ενω η ουσια ειναι αλλου. -
Το 'χανω τα καλυτερα, επρεπε να ειμαι εκει', το εγραψα ΕΓΩ κ δεν ειδα ΚΑΝΕΝΑΝ αλλον να το λεει, οποτε θεωρω οτι αναφερεσαι σε εμενα.
Το μονο που εχω να σου πω ειναι οτι αναφερομουν στο 'ετρεχαν να παρουν τις καμερες κ τις καρτες απο τον κοσμο' που εγραψε καποιος αλλος, εννοωντας φυσικα οτι κριμα που δεν ημουν εκει να πανε να μου κανουν το ιδιο με - προφανως, υποθετω - τραμπουκικο τροπο.
Τι καταλαβες εσυ οτι εννοουσα, κ το σχολιασες, δεν εχω κατανοησει.
-
Ο χρήστης tatas έγραψε:
Το χειρότερο όμως κατά τη γνώμη μου είναι πως έχουμε παρεκκλίνει τελείως και από το ύφος που θα έπρεπε να έχει το συγκεκριμένο post. Διαβάζω «Χάνω τα καλύτερα, έπρεπε να είμαι εγώ εκεί» και παρόλο που ξέρω πως είναι μια έκφραση και όχι άποψη, μου σηκώνεται η τρίχα γιατί αν ήσουν εκεί θα ήθελες να ανοίξει η Γη και να σε καταπιεί, να γυρίσει ο χρόνος πίσω, να μην ερχόσουν, να μην γινόταν, να μην υπήρχαν αγώνες, να μην υπήρχαν αυτοκίνητα.
Μια και αυτο το κομματι ειναι το μονο που διαφωνω με σενα, αυτο θα σχολιασω, μονο και μονο γιατι καταλαβα τι θελει να πει αυτος που εγραψε την φραση στην οποια αναφερεσαι.
Η κουβεντα αυτη αναφερθηκε για τις ενεργειες καποιων εκ των διοργανοτων -οπως αναφερθηκε εδω μεσα- πο εσπευσαν να μαζεψουν τις καρτες απο τις φωτογραφικες και τα κινητα με τις φωτογραφιες και βιντεο απο το συμβαν, στην προσπαθεια τους να κουκουλωσουν οσο μπορουν το τι ακριβως εγινε.Δεν ημουν παρον, δεν ξερω τι εγινε και ποιος φταιει, αλλα για να σπευδουν οι διοργανοτες -οπως αναφερθηκε εδω μεσα- να μαζεψουν τα στοιχεια, ειναι προκλητικο και διχνει που ειχαν το μυαλο τους εκεινει την ωρα. Και πραγματικα, θα θελα να μου πει καποιος εκεινη την ωρα να του δοσω την καρτα απο την φωτογραφικη μου....
-
Εγω θα ηθελα να πω κατι αλλο που δεν νομιζω να το ανεφερε ηδη καποιος η αν συμφωνειτε η οχι. Ειδα το video στο Ζουγκλα και αναρωτηθηκα, τι ειδους ανθρωπος εχει το θρασος να τραβαει video ενα παιδακι στην κατασταση που ηταν, τον πατερα στην κατασταση που ηταν κτλ κτλ. Δεν υπαρχει κανενας σεβασμος και ηθικη προς εναν συνανθρωπο που υποφερει?
Κατα τ αλλα δεν εχω απολυτως τπτ να πω γιατι μ εχουν καλυψει οι υπολοιποι. Μια ερωτηση μονο περισσοτερο σαν απορια. Ποιος ηταν ο οδηγος του Evo?
Ευχαριστω
-
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=11124
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Εγω θα ηθελα να πω κατι αλλο που δεν νομιζω να το ανεφερε ηδη καποιος η αν συμφωνειτε η οχι. Ειδα το video στο Ζουγκλα και αναρωτηθηκα, τι ειδους ανθρωπος εχει το θρασος να τραβαει video ενα παιδακι στην κατασταση που ηταν, τον πατερα στην κατασταση που ηταν κτλ κτλ. Δεν υπαρχει κανενας σεβασμος και ηθικη προς εναν συνανθρωπο που υποφερει?Συμφωνώ εν μέρει οτι μπορεί να προσβάλλει τα παιδάκια και τον πατέρα τους, αλλά από την άλλη η μη ύπαρξη του θα βοηθούσε κάποιους να υποστηρίξουν ό,τι τους συνέφερε. Δεν ξέρω κατά πόσον αυτό που έκανε ο άνθρωπός που τράβαγε βίντεο, λέγεται θράσος ή κουράγιο.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=3&art_id=11124
2 κείμενα του rally.gr (είδηση, κείμενο ΣΧ) σε 1
Επειδή η πρώτη παράγραφος (όπως φαίνεται) δεν είναι γραμμένη από τον ΣΧ, μήπως θα προκληθεί κάποια σύγχυση; -
Ο χρήστης platis έγραψε:
@ Παυλο Αλεπη
Παυλο, νομιζω πως κανεις λαθος. Ο Παναγιωτης οντως ειπε οτι πιθανα η ζωη του παιδιου να παρατεινονταν, ομως οι κακωσεις ηταν τετοιες που δεν θα μπορουσε ποτε να επανελθει.
Ο αλλος γιατρος, ο Σ. Ηλιοπουλος εκρινε πως δεν υπηρχε σωτηρια (συνεντευξη Ζουγκλα gr. Οι διαγνωσεις δεν απεχουν πολυ, αλλά κανεις απο μας δεν εχει τις γνωσεις και δεν ειναι σε θεση να τις κρινει. Αλλωστε τι σημασια εχει πια? Το δραμα συντελεστηκε και η ουσια δεν βρισκεται στην καταληξη, αλλά στην αρχη του δραματος. Λοιπον? Προσπαθεια να μην ξανασυμβει ΠΟΤΕ!
Ως προς το Land Rover,θελω να καταθεσω την δικη μου αποψη. Περιεχει νομιζω αρκετα περισσοτερα πραγματα απο ενα νοσοκομειακο του ΕΚΑΒ. Τι να τα κανω ομως οταν κανεις δεν ξερει τι υπαρχει μεσα και πως γινεται ο χειρισμος του?
Ο Παναγιωτης οντως πολυ δικαιολογημενα πιστευω οτι θα σχηματισε αυτη την εντυπωση, απλα γιατι ζητουσε βοηθεια και πραγματα ευρισκομενος συνεχεια πανω απο το παιδι, αλλά κανεις δεν ηξερε που, τι, πως.
Αν κανω λαθος, δεχομαι καθε διορθωση. Αυτο που δεν δεχομαι, ειναι ο αξιος μηχανικος κι αγωνιζομενος Παυλος Αλεπης να κανει δηλωσεις σε δημοσιογραφους, σχετικες με θεματα υγειας. Οτι κι αν εχει ακουσει.
Κι εμενα με ρωτησε ο Σαρημπαλιδης και τον παρεπεμψα στον Σ. Ηλιοπουλο.
Ας ειναι ο καθενας μας ειδικος εκει που ειναι ταγμενος...Ειμαι ακομα πολυ φορτισμενος δεν μπορω να κοιμηθω τα βραδια φαντασου την στιγμη της συνετευξης, αλλα ποια η διαφορα του εξοπλισμενου αλλα χωρις ουσια απο το μη εξοπλισμενο ασθενοφορο θα παιζουμε με τις λεξεις τωρα , και πως θα γινει η προσπαθεια που λες καλυπτωντας τους υπευθηνους .και φυσικα ακουσα και την συνετευξη του Κ.Ηλιοπουλου και φανηκε οτι ηταν εκει μονο για βοηθησει, εξηγησε μου ηξερες οτι δεν θα υπαρχει γιατρος και καλεσες το φιλο σου τι σχεσει ειχες με την οργανωση?γιατι υπαρχουν εδω ατομα που προσπαθουν να καλυψουν τα ακαλυπτα? δεν βλεπεις την γενικη κατακραυγη, απο εσενα περιμενω να πεις αυτα που εχεις ζησει ολλα αυτα τα χρονια εξω απο τα δοντια και οχι με εντεχνο τροπο.γιατι ο μηχανικος και οδηγος Παυλος Αλεπης μετα απο 35 χρονια δεν μπορει να καταπιει αλλα απο ανεπαρκεις και συνεπως επικινδυνους της εξουσιας που το μονο που ξερουν να κανουν καλα ειναι να πουλαν εξουσια .
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
Παιδιά μόλις έμαθα κάτι πάρα πολύ άσχημο το οποίο κάνει ακόμα δραματικότερο το περιστατικό της απώλειας του παιδιού και δεν ξέρω αν πρέπει να το αναφέρω....Αφορά το δίδυμο αδερφάκι του....Πόσο άδικη είναι ορισμένες φορές η ζωή......
μην το αναφερεις, δεν βοηθα σε τιποτα, σ αυτη την μορφη που εχει παρει η κουβεντα
Μηπως υπαρχουν νεα για την κατασταση του αλλου μικρου παιδιου??
-
Παυλο, σου υποσχομαι οτι μεχρι το απογευμα θα εχεις χαρτι και καλαμαρι τις απαντησεις που ζητας. Προσπαθω να λειτουργησω ψυχραιμα και να κρατησω καποιους κανονες δεοντολογιας, τους οποιους θελω να σεβομαι. Επιτρεψε μου το σε παρακαλω.
-
Ο χρήστης CRN.gr έγραψε:
.....
ΕΣΥ, ο Παπαδόπουλος, ο Πατακός, ο Μακαρέζος και ... μερικοί άλλοι
...τέτοια … εμπεριστατωμένη και με επιχειρήματα άποψη, τι να πω, ΦΤΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΜΑΤΙΑΣΩ!μην ασχολειστε με υποκειμενα τα οποια δηλωνουν ευθαρσως οτι το αυτοκινητο του ειναι επικινδυνο αλλα εξακολουθουν να οδηγουν σε δημοσιους δρομους και μαλιστα καμαρωνουν γιαυτο
-
Επειδή ΟΛΟΙ είμαστε ειδικοι....
ακου να μιλανε καποιοι για υπεραρτια εξοπλισμενο ασθενοφορο ...καλυτερο και απο εκεινο του ΕΚΑΒ
και ναι προκειται για ατομα τα οποια δηλωνουν ειδημωνες του χωρου...ατομα τα οποια συμμετηχαν ενεργα ή μη στην συγκεκριμενη εκδηλωσηΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΑΝ ΤΟ 'ΟΧΗΜΑ' ΕΦΕΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...
TOTE KAI MONO TOTE MPOREI KAPOIOS ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ**Ο ελάχιστος απαραίτητος εξοπλισμός ασφαλούς μεταφοράς θεωρείται εκείνος που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες για παροχή νοσηλευτικής φροντίδας, προχωρημένης καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης και υποστήριξης των ζωτικών λειτουργιών του βαριά πάσχοντα **
1_ΦΑΡΜΑΚΑ
2_ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (απαραίτητα λαρυγγοσκόπιο , ενδοτραχειακοί σωλήνες set κρικοθυροειδοτομής, τραχειοτομής, ασκός αερισμού ,προσωπίδες).
3_ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ επιθυμητή η εξωτερική βηματοδότηση.
4_ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ-ΚΑΘΕΤΗΡΕΣ
5_ΦΟΡΗΤΟ ΜΟΝΙΤΟR
6_ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑΣοι συσκευές θα πρεπει:
Να είναι ανθεκτικές, απλές στη χρήση, μικρές σε όγκο
Να μπορούν να λειτουργήσουν σε ειδικούς χώρους
Να παρέχουν τη δυνατότητα χειρισμού και παρακολούθησης από απόσταση
Να έχουν τη δυνατότητα καταγραφής
Να τοποθετούνται σε ειδικές υποδοχές στο τροχήλατο μεταφοράς
Να λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα και μπαταρία μακράς διάρκειας.'Table 1. Recommended minimum transport equipment
Airway management/oxygenation—adult and pediatric
Adult and pediatric bag-valve systems with oxygen reservoir
Adult and pediatric masks for bag-valve system (multiple sizes as appropriate)
Flexible adaptors to connect bag-valve system to endotracheal/tracheostomy
tube
End-tidal carbon dioxide monitors (pediatric and adult)
Infant medium- and high-concentration masks with tubing
MacIntosh laryngoscope blades (#1, #2, #3, #4)
Miller laryngoscope blades (#0, #1, #2)
Endotracheal tube stylets (adult and pediatric)
Magil forceps (adult and pediatric)
Booted hemostatCuffed endotracheal tubes (5.0, 5.5, 6.0, 6.5, 7.0, 7.5, 8.0)
Uncuffed endotracheal tubes (2.5, 3.0, 3.5, 4.0, 4.5, 5.0)
Laryngoscope handles (adult and pediatric)
Extra laryngoscope batteries and light bulbs
Nasopharyngeal airways (#26, #30)
Oral airways (#0, #1, #2, #3, #4)
Scalpel with blade for cricothyroidotomy
Needle cricothyroidotomy kit
Water-soluble lubricant
Nasal cannulas (adult and pediatric)
Oxygen tubing
PEEP valve (adjustable)
Adhesive tape
Aerosol medication delivery system (nebulizer)
Alcohol swabs
Arm boards (adult and pediatricArterial line tubing
Bone marrow needle (for pediatric infusion)
Blood pressure cuffs (neonatal, infant, child, adult large and small)
Butterfly needles (23-gauge, 25-gauge)
Communications backup (e.g., cellular telephone)
Defibrillator electrolyte pads or jelly
Dextrostix
ECG monitor/defibrillator (preferably with pressure transducer capabilities)
ECG electrodes (infant, pediatric, adult)
Flashlights with extra batteries
Heimlich valve
Infusion pumpsIntravenous fluid administration tubing (adult and pediatric)
Y-blood administration tubing
Extension tubing
Three-way stopcocks
Intravenous catheters, sizes 14- to 24-gauge
Intravenous solutions (plastic bags)
1000 mL, 500 mL of normal saline
1000 mL of Ringers lactate
250 mL of 5% dextrose
Irrigating syringe (60 mL), catheter tip
Kelley clamp
Hypodermic needles, assorted sizes
Hypodermic syringes, assorted sizes
Normal saline for irrigationPressure bags for fluid administration
Pulse oximeter with multiple site adhesive or reusable sensors
Salem sump nasogastric tubes, assorted sizes
Soft restraints for upper and lower extremities
Stethoscope
Suction apparatus
Suction catheters (#5, #8, #10, #14, tonsil)
Surgical dressings (sponges, Kling, Kerlix)
Tourniquets for venipuncture/IV access
Trauma scissors
The following are considered as needed
Transcutaneous pacemakerNeonatal/pediatric isolette
Spinal immobilization device
Transport ventilatorTable 2. Recommended minimum transport medications
Adenosine, 6 mg/2 mL
Albuterol, 2.5 mg/2 mL
Amiodarone, 150 mg/3 mL
Atropine, 1 mg/10 mL
Calcium chloride, 1 g/10 mL
Cetacaine/Hurricaine spray
Dextrose 25%, 10 mL
Dextrose 50%, 50 mL
Digoxin, 0.5 mg/2 mL
Diltiazem, 25 mg/5 mL
Diphenhydramine, 50 mg/1 mL
Dopamine, 200 mg/5 mL
Epinephrine, 1 mg/10 mL (1:10,000)
Epinephrine, 1 mg/1 mL (1:1000) multiple-dose vial
Fosphenytoin, 750 mg/10 mL (500 PE mg/10 mL)
Furosemide, 100 mg/10 mL
Glucagon, 1 mg vial (powder)
Heparin, 1000 units/1 mL
Isoproterenol, 1 mg/5 mLLabetalol, 40 mg/8 mL
Lidocaine, 100 mg/10 mL
Lidocaine, 2 g/10 mL
Mannitol, 50 g/50 mL
Magnesium sulfate, 1 g/2 mL
Methylprednisolone, 125 mg/2 mL
Metoprolol, 5 mg/5 mL
Naloxone, 2 mg/2 mL
Nitroglycerin injection, 50 mg/10 mL
Nitroglycerin tablets, 0.4 mg (bottle)
Nitroprusside, 50 mg/2 mL
Normal saline, 30 mL for injection
Phenobarbital, 65 mg/mL or 130 mg/mL
Potassium chloride, 20 mEq/10 mL
Procainamide, 1000 mg/10 mL
Sodium bicarbonate, 5 mEq/10 mL
Sodium bicarbonate, 50 mEq/50 mL
Sterile water, 30 mL for injection
Terbutaline, 1 mg/1 mLVerapamil, 5 mg/2 mL
The following specialized/controlled medications are added immediately before transport as
indicated
Narcotic analgesics (e.g., morphine, fentanyl) (59)
Sedatives/hypnotics (e.g., lorazepam, midazolam, propofol, etomidate, ketamine) (59)
Neuromuscular blocking agents (e.g. succinylcholine, pancuronium, atracurium, rocuronium)
(60)
Prostaglandin E1
Pulmonary surfactant -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Όταν όμως το 1ο μέλιμά τους ήταν να μαζέψουν τις φωτογραφικές και τις κάρτες από τον κόσμο.....[/b][/i][/color]
Τα καλυτερα χανω ρε πστ μου, επρεπε να ειμαι εγω εκει...Ιδιωτης απλωσε το χερι τους στην καμερα καποιου? Ε ρε πστ μου....
αγαπητέ συγκρίνεις ότι νάναι, να είσαι σίγουρος πως το 2010 ναι ο Loeb δεν θα ξεκινούσε αν οι συνθηκες ήταν τέτοιες, άλλωστε για λόγους ασφαλείας έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στην formula 1 όχι πολλά χρόνια πίσω,.. για λόγους ασφαλείας των οδηγών...(τουλαχιστος έτσι μαθαμε).
Το θεμα ειναι οτι δεν θα ξεκινουσε γιατι δεν θα τον αφηναν οι διοργανωτες, οχι επειδη θα αποφασιζε μονος του (που δεν θα το ηξερε καν) οτι πιο κατω υπαρχει θεατης σε επικινδυνο σημειο. Αν η οργανωση σε βαλει να τρεξεις εσυ θεωρεις οτι μπορεις να το κανεις. Ειδικα οταν πληρωνεις παραβολο συμμετοχης για να τρεξεις 'στην πιστα' ή τεσπα σε ελεγχομενο χωρο κ οχι στον δρομο.
Δεν ειναι δουλεια του οδηγου να εξετασει τον αγωνιστικο στοιβο που τον εβαλαν να τρεξει...
Ολα αυτα ειναι θεματα της οργανωσης.
ΤΟ ********** ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΕ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ( ΟΙΚΟΠΕΔΑ - ΜΙΖΕΣ ΚΤΛ ) ΕΣΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΡΙΝΑ, ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΔΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΧΡΗΣΗ
Τι λες ρε φιλαρακι, αφου υπαρχει κινδυνος να φυγει καποιο αγωνιστικο κ να φτασει στα σπιτια που ειναι γυρω απο το αεροδρομιο
(η επισημη εξηγηση για την ακυρωση της αδειας τελεσης αγωνα το 2005 ή 6)...
..
και ολα αυτα γιατι ορισμενοι θελουν να ξεκ@...ουν οδηγωντας το super αυτοκινητο τους των 500+ ιππων (δεν εχω κατι με τον συγκεκριμενο οδηγο και ουτε τον ξερω) νομιζωντας οτι κατι κανουν μοστραρωντας την αλλη μερα στους γνωστους τους σαν τους νεους loeb. θες να τρεξεις κυριε φτιαξε αγωνιστικο και τρεξε αν μπορεις οχι παιδειες και gtcc και tcc kai ac dc και ενα σωρο μαλ@...ιες.
συγνωμη για το off topic αλλα ημαρτον πια ετσι καταστρεφονται οι πραγματικοι αγωνες.
Σιγα ρε μεγαλε που σου καταστρεψαμε τους 'πραγματικους αγωνες' με τους 'επαγγελματιες οδηγους αγωνων'...Ολοι αυτοι δεν εμαθαν στον δρομο να οδηγανε, ουτε τρεχουν σε καμμια βουνισια διαδρομη αλλα ειναι κυριες στο τιμονι...
Κατι τετοιες αστειες αποψεις δινουν τροφη κ στον ημιασχετο δημοσιογραφο κ γραφει οτι μλκια του κατεβει...Δεν ντρεπεστε ρε να λετε τετοιες αηδιες? 'Επαγγελματιες οδηγοι αγωνων'?
Πιασατε ολοι οι αγωνιαρηδες το υφακι κ αντι να λετε παλι καλα που υπαρχουν αυτες οι εκδηλωσεις για τον απλο κοσμο ξεχνωντας οτι το μηχανοκινητο ειναι πρωτα απο ολα αγαπη κ μερακι κ χομπυ, κ δεν εχουν ολοι την δυνατοτητα να διατηρουν αγωνιστικα, κ μετα να σταυρωσετε την οργανωση για την εγκληματικη αμελεια, τα βαλατε με τους οδηγους, αφηνοντας στην ακρη το οτι καλλιστα θα μπορουσε κ ο οδηγος να εχει τραυματιστει απο τα μηδαμινα μετρα προστασιας.
**Να υποθεσω οτι αμα φυγει κανενας απο εσας στην Ριτσωνα σε κανα γκρεμο θα φταιει η οργανωση που δεν εχει βαλει διπλη μπαριερα κ θα πεσετε να την φατε, αλλα σε αυτο το σκηνικο φταιει ο οδηγος που δεν υπηρχε τιποτα που να χωριζει τους λαθος τοποθετημενα θεατες απο το αυτοκινητο, επειδη 'δεν ηταν πραγματικος αγωνας αλλα ξεκαυλωμα κοντρακηδων'?
Επισης να υποθεσω οτι αν ειχε γινει το ιδιο ακριβως σκηνικο αλλα με 'οδηγο αγωνων' κ 'αγωνιστικο αυτοκινητο', οπως πολλες φορες εχουν συμμετασχει σε δικα μας track days, τοτε παλι θα εφταιγε η οργανωση ενω τωρα φταει ο κοντρακιας που πηγε να ξεκαυλωσει?**. Και να μην ξεχναμε κ ολους αυτους απο εσας που πηγαν, ειδαν, ετρεξαν, κ τωρα λενε 'το βλεπαμε αλλα τι να λεγαμε/καναμε'?
Ενω εμεις του ΤΑΔΕ club (δεν θα πω ποιο για να μην νομιζετε οτι ευλογω τα γενια μας), οταν μας ειπαν να τρεξουμε/κανουμε εκει τις εκδηλωσεις μας με λιγοτερα $$$ απο αλλα μερη, ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ακριβως γιατι το μερος ειναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ. Εμεις ειμαστε αυτοι 'οι κοντρακηδες ψευτο-Λοεμπ που παμε να ξεκαβλωσουμε'...Παλι καλα που εσεις οι 'επαγγελματιες οδηγοι αγωνων' μας δειχνετε τον σωστο δρομο...
Α ρε μυαλα... Ειστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ με αυτα που λετε γιατι αυτο ΔΕΝ ειναι το προβλημα κ οταν δεν κοιτας το προβλημα, δεν το λυνεις.
Το προβλημα ειναι οτι κατι λαμογια τσεπωνουν πατωντας στην διψα του κοσμου για το μηχανοκινητο κ μετα δεν κανουν την στοιχειωδη δουλεια που πρεπει γνωριζοντας οτι στην χωρα του 'δεν βαριεται' δεν προκειται ποτε να τους κανει κανεις τιποτα. Αλλα λογικο, σε οποιαδηποτε αλλη πολιτισμενη χωρα θα ειχαν σταυρωσει την διοργανωση, εδω βγηκε ο καθε εξπερτ να πει οτι φταιει ο οδηγος. Κ καλα οσοι εχουν συμφερον, αλλα κ εσεις εδω μεσα επειδη σας θιξαμε 'τους αληθινους αγωνες'? Πσσσσσσσ, ανατριχιασα...
Τεσπα για να το τελειωνουμε, ο οδηγος αθωωθηκε κ ο εισαγγελεας εδωσε εντολη να κυνηγηθουν οι υπευθυνοι της πιστας κ της οργανωσης. Οκ ?
Οποιος δεν εχει λεφτα να συμμετασχει σε κανονικους αγωνες, να βρει κατι αλλο να ασχοληθει
Καλα, εσυ εκει, ανελεητη ...Αγωνιστικο πλεξιμο θα κανουμε, κ θα μοιρασουμε με δικα μας εξοδα goggles στους θεατες. Μην τους βγαλουμε κανα ματι...
-
@ Mad max 13
Εχω την εντυπωση πως αναφερεστε σε κινητη μοναδα ανανηψης κι οχι ασθενοφορο. Δεν νομιζω οτι τα απλα ασθενοφορα μας ειναι ετσι εξοπλισμενα. Αν κανω λαθος, να επανορθωσω, οταν κι εσεις θα επανορθωσετε το τραχυ κι υποτιμητικο σας υφος.
Δεν ειναι ωρα για καυγαδες κι επιδειξη γνωσεων... -
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Εγω θα ηθελα να πω κατι αλλο που δεν νομιζω να το ανεφερε ηδη καποιος η αν συμφωνειτε η οχι. Ειδα το video στο Ζουγκλα και αναρωτηθηκα, τι ειδους ανθρωπος εχει το θρασος να τραβαει video ενα παιδακι στην κατασταση που ηταν, τον πατερα στην κατασταση που ηταν κτλ κτλ. Δεν υπαρχει κανενας σεβασμος και ηθικη προς εναν συνανθρωπο που υποφερει?Κατα τ αλλα δεν εχω απολυτως τπτ να πω γιατι μ εχουν καλυψει οι υπολοιποι. Μια ερωτηση μονο περισσοτερο σαν απορια. Ποιος ηταν ο οδηγος του Evo?
Ευχαριστω
VassilisAl η φωτογραφία (και το βίντεο) δεν αφορά μόνο καλές στιγμές όπως γιορτές, πάρτυ, διακοπές κτλ. Αφορά και άσχημα περιστατικά όπως της Κυριακής. Θέλει απίστευτο κουράγιο και δύναμη να 'τραβήξεις' ένα τέτοιο θέαμα. Ο σκοπός της φωτογραφίας είναι να αποτυπώσει μια στιγμή στον χρόνο και να διδάξει/προβληματίσει/διασκεδάσει αυτόν που την βλέπει.
Το θράσος, το ανήθικο κτλ της υπόθεσης είναι το πως θα χρησιμοποιήσεις αυτό το υλικό.
-
Θα ήθελα να τοποθετηθώ καλύτερα και για αυτά που λέγονται για επικίνδυνους αγώνες και ότι πρέπει να ακυρωθούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις κτλ.
Έχουμε μπροστά μας το δέντρο και δεν το βλέπουμε.
-
Η οργάνωση αποτελείτο από την 'αφρόκρεμα' του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας.. Πραγματικά δεν θυμάμαι άλλο μέρος που να έχω δει τόσους 'παλιούς' μαζεμένος σε ένα σημείο.
-
Το αυτοκίνητο αν ήταν επίσιμο αγωνιστικό με Roll Cage, πυρόσβεση, Bucket και και και... θα είχε και πάλι σκοτώσει και τραυματίσει κόσμο.
-
Ο οδηγός αν φορούσε hans και καθόταν στο ομολογκαρισμένο bucket του με τις ομολογκαρισμένες ζώνες του. Αν είχε περάσει ΚΕΨΑ, είχε πληρώσει λισάνς και ήταν επίσημος ποια αγωνιζόμενος θα έκανε και πάλι τα ίδια οδηγικά λάθη με τα ίδια τραγικά αποτελέσματα. (Προσοχή εδω... Δεν καταδικάζω σε καμμία περίπτωση τον οδηγό.)
Έτσι λοιπόν δεν βγαίνει από πουθενά ότι ένα 'επίσημο' rally είναι ποιό ασφαλές για τους θεατές από μια τέτοια εκδήλωση.
Όχι μόνο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η 'ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ' ΝΑ ΟΡΓΑΝΏΣΕΙ ΣΩΣΤΆ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ?????
-
-
Ο χρήστης Esky_t έγραψε:
Όχι μόνο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η 'ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ' ΝΑ ΟΡΓΑΝΏΣΕΙ ΣΩΣΤΆ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ????? -
Ο χρήστης platis έγραψε:
@ Mad max 13
Εχω την εντυπωση πως αναφερεστε σε κινητη μοναδα ανανηψης κι οχι ασθενοφορο. Δεν νομιζω οτι τα απλα ασθενοφορα μας ειναι ετσι εξοπλισμενα. Αν κανω λαθος, να επανορθωσω, οταν κι εσεις θα επανορθωσετε το τραχυ κι υποτιμητικο σας υφος.
Δεν ειναι ωρα για καυγαδες κι επιδειξη γνωσεων...δεν προκειται για επιδειξη γνωσεων αλλα για μια προσπαθεια να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους και να μην λεμε αναληθειες
αναφερομαι σε ασθενοφορο.
το υφος μου προεκυψε απο το γεγονος οτι χωρις να ειναι πραγματικα ειδικοι καποιοι μιλησαν για 'οχημα' καλυτερα εξοπλισμενο και απο ασθενοφορο (δεν αναφερομαι αποκλειστικα σε εσας).
Εκνευριζομαι ομως οταν ειδημωνες - εμπειροι του χωρου με 10αδες χρονια παρουσια στο χωρο προβαινουν σε δηλωσεις οι οποιες στα αυτια μου ηχουν ειτε ανωριμες (οποτε και χανουν την οποια αιγλη ειχαν στα ματια μου) ειτε κατευθυνομενες-συμπαθειας (οπου καλυτερα να μην το σχολιασω)
δεν αναφερομαι μονο στην περιπτωση του 'και καλα ασθενοφορου' αυτο ηταν απλα η αφορμη.
απλα να προσθεσω οτι ειμαι της αποψης οτι η μονη ασφαλη πιστα για τους θεατες κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι οι Σερρες και υπο προυποθεσεις τα μεγαρα...
ο καρτοδρομος ειναι απλα ανεπαρκης απο καθε αποψη και παραλληλα επικινδυνος τοσο για θεατες οσο και συμμετεχοντες.γιαυτο και αρνουμαι να μπω στην συγκεκριμενη πιστα για ΚΑΡΤ!απο την αλλη ομως πρεπει να βρεθουν 'διοδοι' για να διοχετευσουμε οσοι απο εμας 'βραζει' το αιμα μας την αναγκη αυτη μεσα απο ασφαλεις τρόπους - πιστες και αρτια οργανωμενα ασφαλεις εκτάσεις...
οχι στα ημιμετρα
οχι στην οργανωση αγωνων αυτοκινητου (παλλαδιο ή αττικο δεν θυμαμαι) σε πιστες καρτ
οχι στην προχειροτητα
οχι στην ΕΛΠΑ ΕΘΕΑ
οχι στις αρπαχτες (ημερησια αγωνιστικη αδεια)οχι
οχι
οχι
οχιναι στον αγνο διοργανωτη
ναι στον συνηδειτοποιημενο οδηγο
ναι στις παιδεις
ναι στους αγωνες
ναι στις πιστες
ναι ναι ναι -
Κ κατι αλλο που το ξεχασα χτες το βραδυ:
Θελετε μεσα σε ενα μηνα να εχω αγωνιστικο αυτοκινητο κ λισανς, κ να λεγομαι 'οδηγος αγωνων'? Γινεται, για την ακριβεια ειναι το μονο ευκολο. Οπως ειπε κ ο αλλος ο ανεκδιηγητος, οποιος εχει λεφτα μπορει να το κανει. Τα χερια ομως δεν πουλιουνται στο παζαρι, ουτε κανεις απο εμας γεννηθηκε 'οδηγος αγωνων' ενω ολοι οι αλλοι ειναι 'κοντρακηδες που μπηκαν να ξεκαυλωσουν'. Σοβαρευτειτε...
-
+άπειρο ρε φιλε, αλλά δεν είναι τραγικό μετά από τέτοιο γεγονός να πασχίζουμε να εξηγήσουμε τα αυτονόητα σε μερικούς 'γνώστες'?
Τραγικο θανατηφόρο ατυχημα στις Αφίδνες...