-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Τρελές κονόμες για τους λίγους και εκλεκτούς ... Τις τελευταίες 2-3 βδομάδες κάποιοι στην Ελλάδα στην Αγγλια και στην Γερμανία έχουν διπλασιάσει τις ήδη τεράστιες περιουσίες τους. χάρη στην Ελλαδίτσα μας ....κατά τα άλλα...
-
Μα ναί και εγώ ότι βγάλω τον άλλο μήνα θα τα δώσω στην Ελλάδα, δεν πειράζει ας μην φάμε ένα μήνα, δίαιτα δίαιτα ...
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Μα ναί και εγώ ότι βγάλω τον άλλο μήνα θα τα δώσω στην Ελλάδα, δεν πειράζει ας μην φάμε ένα μήνα, δίαιτα δίαιτα ...Περιμενω και το καταθετηριο
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
πειτε μου εσεις εδω μεσα.... αν ειχατε οικονομικη στηριξη για να ξεκινησεται κατι επιχειρηματικο.... τι θα ξεκιναγατε να δημιουργησετε... ωστε να δειτε φως στο τουννελ που μας ερχεται..... και που στο τελος θα σας εκανε ανεξαρτητους οικονομκα... ωστε στο τελος της προσπαθειας αυτης να ειστε ικανοποιημενοι απο αυτο που καταφερατε....???Είναι απλό....παραγωγή (πολύ) υψηλής ποιότητας αγροτικά προιόντα.
Έχουμε την δυνατότητα να παράγουμε κάτι πολύ υψηλής ποιότητας σε αυτή την χώρα και καθόμαστε και ασχολούμαστε με high tech και μπούρδες...η μεγαλομανία μας μας έφαγε.Συγκεκριμένα λάδι-κρασί με σωστή παραγωγή ακόμα σωστότερη συσκευασία και τέλειο marketing στο εξωτερικό.
Δηλαδή ελιές και αμπέλια με όλες τις απαραίτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις (ελαιοτριβείο, εμφιαλωτήριο κλπ κλπ) + τμήμα marketing -πωλήσεων με 2-3 αλάνια να ψάχνουν και να προωθούν τα προιόντα έξω....
Κι αν πάνε καλά οι δουλειές κι ένα ταβερνάκι με προιόντα από τον προσωπικό κήπο του αφεντικού...10 τραπέζια όλα κι όλα για 40-50 άτομα έτσι για να κάνει το αφεντικό (εγώ) το μεράκι του. Μόλις κάνει όνομα στην περιοχή μέχρι κι αυτό κερδοφόρο θα είναι
Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα αν είχα το κεφάλαιο...που θα πάει όμως θα το κερδίσω το τζόκερ..πόσα τζακ ποτ ακόμα θα έρθουν ;:rtfm:
-
Ελα ομως που δεν το κανει καποιος αυτο....., εδω στο εξωτερικο δεν βρισκουμε ευκολα ουτε Φετα χυμα!!!! και παιρνουμε τουρκικες που μοιαζουν λιγο με δικες μας ...
Αυτο που λες γινεται σιγουρα.... αλλα θελει χρονο και ο ελλην θελει σε ενα χρονο να ξεχρεωσει και να γινει και αυταρκης για τα επομενα χρονια.... -
Επειδή δεν το πολυκατέχω το θέμα με τα οικονομικά, διαβάζω το παρακάτω στην Ελευθεροτυπία:
Μονόδρομος ο αποπληθωρισμός για την Ελλάδα, τονίζει ο επικεφαλής του ΔΝΤ
Με τα λίγα που ξέρω, ο αποπληθωρισμός ΔΕΝ είναι κάτι καλό. Γιατί λοιπόν είναι λύση;
Ένα ενδιαφέρον άρθρο, είναι αυτό εδώ περί αποπληθωρισμού.Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι ακριβώς θεωρεί λύση ο Στρος Καν για την Ελλάδα; Γιατί έχω την βεβαιότητα, πως ό,τι πει το ΔΝΤ θα ...πάθουμε, οπότε θέλω να ξέρω!
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Είναι απλό....παραγωγή (πολύ) υψηλής ποιότητας αγροτικά προιόντα.
Έχουμε την δυνατότητα να παράγουμε κάτι πολύ υψηλής ποιότητας σε αυτή την χώρα και καθόμαστε και ασχολούμαστε με high tech και μπούρδες...η μεγαλομανία μας μας έφαγε.Συγκεκριμένα λάδι-κρασί με σωστή παραγωγή ακόμα σωστότερη συσκευασία και τέλειο marketing στο εξωτερικό.
Bingo!
Το κυριότερο πρόβλημα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής -όσον αφορά τις εξαγωγές- είναι η πλήρης απουσία brand name. Λχ. παράγουμε πολύ και αρκετά καλό λάδι, αλλά το περισσότερο πάει χαμένο σε ανώνυμους τενεκέδες ελαιοτριβείων (και υποβαθμίζεται ποιοτικά γιατί δεν είναι σωστά οργανωμένη η παραγωγή και μεταποίηση κλπ). Την ίδια ώρα, στην αμερικάνικη αγορά βρίσκεις πανάκριβο μαροκινό ελαιόλαδο με άθλια γεύση (ειλικρινά, ήταν σαν ορυκτέλαιο! ) και ultra-premium πανάκριβο ιταλικό ελαιόλαδο σε μικρές συσκευασίες (0,5lt το πολύ) boutique.
Interest Rates Have Nowhere to Go but Up
με ένα πολύ γλαφυρό διάγραμμα:
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επειδή δεν το πολυκατέχω το θέμα με τα οικονομικά, διαβάζω το παρακάτω στην Ελευθεροτυπία:
Με τα λίγα που ξέρω, ο αποπληθωρισμός ΔΕΝ είναι κάτι καλό. Γιατί λοιπόν είναι λύση;
Ένα ενδιαφέρον άρθρο, είναι αυτό εδώ περί αποπληθωρισμού.Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι ακριβώς θεωρεί λύση ο Στρος Καν για την Ελλάδα; Γιατί έχω την βεβαιότητα, πως ό,τι πει το ΔΝΤ θα ...πάθουμε, οπότε θέλω να ξέρω!
Νομίζω πως το clue στην εξήγηση του αποπληθωρισμού είναι αυτό : (από το link σου)
Εάν και εφ’ όσον οι τιμές όλων των αξιών μειώνονται συνεχώς, ακόμη και ένα μηδενικό επιτόκιο είναι πολύ υψηλό, αφού ο καθένας έχει «αντι-καταναλωτικό» κίνητρο και επιλέγει να διατηρήσει τα χρήματα του μετρητά, αντί να τα θέσει σε κυκλοφορία.
Το ακριβώς αντίθετο του πληθωρισμού δλδ. Αντί να ανεβαίνουν οι τιμές των αξιών και να πέφτουν αυτές των χρημάτων, γίνεται το ανάποδο με αποτέλεσμα να μην είναι προσεδοφόρος καμία επένδυση χρημάτων.
Αυτά στις φυσιολογικές οικονομίες. Στην ελληνική twilight zone που έχουμε άλλες έννοιες παραγωγής μπορεί να λειτουργούν αλλιώς τα πράγματα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Νομίζω πως το clue στην εξήγηση του αποπληθωρισμού είναι αυτό : (από το link σου)
Εάν και εφ’ όσον οι τιμές όλων των αξιών μειώνονται συνεχώς, ακόμη και ένα μηδενικό επιτόκιο είναι πολύ υψηλό, αφού ο καθένας έχει «αντι-καταναλωτικό» κίνητρο και επιλέγει να διατηρήσει τα χρήματα του μετρητά, αντί να τα θέσει σε κυκλοφορία.
Το ακριβώς αντίθετο του πληθωρισμού δλδ. Αντί να ανεβαίνουν οι τιμές των αξιών και να πέφτουν αυτές των χρημάτων, γίνεται το ανάποδο με αποτέλεσμα να μην είναι προσεδοφόρος καμία επένδυση χρημάτων.
Αυτά στις φυσιολογικές οικονομίες. Στην ελληνική twilight zone που έχουμε άλλες έννοιες παραγωγής μπορεί να λειτουργούν αλλιώς τα πράγματα
Ναι ρε , αλλά ΠΩΣ θα μας...βοηθήσει αυτό το πράγμα, αυτό δεν καταλαβαίνω, γιατί ο π@π@ρας του ΔΝΤ το προτείνει και καλά για...λύση!
Μου φαίνεται πως πρέπει να κανονίσουμε κάνα σούσι, που κάνει καλό στην σκέψη... Για τα φύκια δηλαδή, όχι τίποτις άλλο...
-
είναι λύση για το ΔΝΤ (θα έχουμε χρήμα για τα δάνεια, θα έχουμε φτηνά πράγματα να πουλήσουμε και δεν θα τα θέλουμε).
Δεν σου είπε ότι είναι λύση για μας -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
μαζί σας, αλλά να σας αναφέρω και το παράδειγμα πλείστων όσων πτυχιούχων που εργάζονται στον ιδιωτικό για 700 €
ή μηχανικών σε εταιρίες με 900€σε καμιά σοβαρή καπιταλιστική χώρα της ευρώπης δεν υπάρχει τέτοια εκμετάλευση εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα όπως στην ελλάδα
Γι αυτό φταίνε οι εκάστοτε κυβερνήσεις που δεν ανάπτυξαν την αγορά ενώ είχαν άπειρες ευκαιρίες για να το πράξουν. Σε μια ανεπτυγμένη και ανταγωνιστική αγορά αρχίζουν και λειτουργούν οι νόμοι της φυσικής και πίστεψε με τα 700 και 800 ευρώ δεν έχουν καμμία θέση σε στελέχη επιχειρήσεων. Πιστεύεις ότι στο εξωτερικό οι μισθοί των στελεχών είναι διπλάσιοι/τριπλάσιοι λόγω επιβολής από το κράτος; Οι μισθοί αυτοί επιβάλλονται από τους νόμους της αγοράς.
Φυσικά εδώ η αριστερή αντιπολίτευση αντί να διεκδικήσει κάτι τέτοιο, προτιμά να λέει ΟΧΙ στις επιχειρήσεις, τις πολυεθνικές κλπ κλπ. Δεν θέλετε επιχειρήσεις; Πάρτε 700 ευρώ στο κεφάλι και όποιος πρόλαβε μπήκε στο δημόσιο να τα παίρνει σίγουρα...Σου περασε ποτε απο το μυαλο οτι η ανυπαρξια επενδυσεων απο το εξωτερικο μπορει να οφειλετε στο μικρο μεγεθος της ελληνικης αγορας Δεκα μυρια ψυχες ειμαστε τι περιμενεις δηλαδη να πλακωσουν ολοι οι πολυεθνικοι γιγαντες(με χαρτινα ποδια ομως και πολυ παρακαλητο στο 'κρατος' για λιγα δις εν καιρο κρισης )και να αρχισουν την κατασκευη εργοστασιων το ενα πισω απο το αλλο
Την να την κανω την toyota οταν στην πρωτη απωλεια κερδων κλεινει εργοστασια και στελνει στο δρομο χιλιαδες.Τα δυνατα χαρτια μας ειναι ειναι ο τουρισμος και η αγροτικη παραγωγη και εκει πρεπιε να εστιασουμε.Ετσι και αλλιως το ελληνικο περιβαλλον δεν αντεχει αλλη μολυνση αλλα ουτε και οι ελληνικες πολεις περαιτερω αστικοποιηση. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Παίρνεις 'στα σοβαρά' αυτό που είπε managing director του IMF ως λύση - μονόδρομο για μία χώρα ; Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι λύσεις του IMF αφήνουν πίσω τους εκατομμύρια 'νεκρούς' (ίσως και άνευ '') και την πλειοψηφία του κόσμου σε πολύ χειρότερη θέση απ'οτι πριν επέμβει, οπότε μπορείς να είσαι βέβαιος ότι κάθε λύση που προτείνεται από εκεί ΔΕΝ είναι καλή για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων μίας χώρας
-
Το κυριότερο πρόβλημα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής -όσον αφορά τις εξαγωγές- είναι η πλήρης απουσία brand name.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; Πράγματα του σατανά!!!! Brand name και αγροτιά; Τι είσι συ ρε ζαγάρ; Πράκτορας των Αμερικάνων; Θες να υποδουλώσεις τη μαχόμενη ελληνική αγροτιά; Θες να πιείς το αίμα του έλληνα εργάτη-αγωνιστή; Να πας στους καπιτάλες τα καθάρματα να τα πεις αυτά τα brand name...
Σου περασε ποτε απο το μυαλο οτι η ανυπαρξια επενδυσεων απο το εξωτερικο μπορει να οφειλετε στο μικρο μεγεθος της ελληνικης αγορας
Σύμφωνα και με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, το μέγεθος είναι κάτι καθαρά σχετικό ('Δεν νιώθω τίποτα...' )
Πολύ περισσότερο σε ότι αφορά το marketing. 10 εκατομμύρια δεν είναι καθόλου λίγα. Όπως δεν είναι μικρή η θέση της Ελλάδας γεωγραφικά αλλά και οικονομικά.
Κατ' αρχάς ξεκολήστε το μυαλό σας από το θέμα 'εργοστάσιο'. Η βαρειά βιομηχανία έχει πεθάνει στην Ευρώπη, πολύ περισσότερο στην Ελλάδα. Υπάρχουν οι υπηρεσίες (πεδίο που θα έπρεπε να έχουν επενδυθεί οι περισσότεροι πόροι μετά τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή) που είναι πολύ περισσότερες απ' όσες νομίζεις.
Η Ελλάδα τη δεκαετία του '90 και αρχές της επόμενης ήταν ο πλούσιος ξάδελφος των Βαλκανίων. Μιλάμε για Ναυτιλία, μιλάμε για συμβουλευτικό κομμάτι διοίκησης επιχειρήσεων και marketing, διαφήμιση, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές-logistics και ότι άλλο γουστάρεις που οι βόρειοι γείτονες δεν είχαν δει ούτε σε ταινία. Κάποιοι το έκαναν και πλούτισαν. Δεν έγινε όμως συστηματικά και φυσικά όχι κατά τρόπο που να ευεργετήσει το κράτος.
Και θα σου πω ένα ακόμα. ΠΑΙΔΕΙΑ. Πόσα εκατομμύρια ευρώ χάνει το κράτος από παιδιά που πάνε εξωτερικό για να πάρουν ένα κωλόχαρτο; ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Σκέψου μαζί με αυτά πόσα θα κέρδιζε από φοιτητές των γειτονικών χωρών που θα έρχονταν παρέα με το ζεστό τους συνάλλαγμα για να πάρουν πτυχίο από ελληνικό ιδιωτικό πανεπιστήμιο.
Αλλά αυτή είναι η απύθμενη βλακεία μας. Δεν θέλουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια, άσχετα αν την πολυπόθητη θέση στο Δημόσιο (γιατί για αυτό είναι ο καβγάς) θα μας τη φάει ο άλλος με πτυχίο από τη Βουλγαρία ή τη Ζανζιβάρη. Φάτε(με) σκατά και καλή χώνεψη τώρα... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το κυριότερο πρόβλημα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής -όσον αφορά τις εξαγωγές- είναι η πλήρης απουσία brand name.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; Πράγματα του σατανά!!!! Brand name και αγροτιά; Τι είσι συ ρε ζαγάρ; Πράκτορας των Αμερικάνων; Θες να υποδουλώσεις τη μαχόμενη ελληνική αγροτιά; Θες να πιείς το αίμα του έλληνα εργάτη-αγωνιστή; Να πας στους καπιτάλες τα καθάρματα να τα πεις αυτά τα brand name...
Θα μας πεις πού τα άκουσες αυτά ή να υποθέσω ότι μόνος σου σπίτι αρέσκεσαι να φτιάχνεις υποθετικούς διαλόγους με φανταστικούς εχθρούς και φίλους ξιφουλκώντας κατά της κουρτίνας του δωματίου ;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Παίρνεις 'στα σοβαρά' αυτό που είπε managing director του IMF ως λύση - μονόδρομο για μία χώρα ; Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι λύσεις του IMF αφήνουν πίσω τους εκατομμύρια 'νεκρούς' (ίσως και άνευ '') και την πλειοψηφία του κόσμου σε πολύ χειρότερη θέση απ'οτι πριν επέμβει, οπότε μπορείς να είσαι βέβαιος ότι κάθε λύση που προτείνεται από εκεί ΔΕΝ είναι καλή για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων μίας χώρας
Είμαι σίγουρος πως ο κύριος Στρος ΔΕΝ θέλει το καλό των ...οπισθίων μου: θέλει σίγουρα να τους φερθεί με...βαναυσότητα!
Απλά, προσπαθώ να καταλάβω, αν υπάρχει κάποια θεωρητική βάση σ' αυτό που λέει και από τα λίγα που ξέρω...δεν βρίσκω!
Μάλλον δεν είμαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβω, θα περιμένω να με διαφωτίσει ο Μάνος.
Εσύ μην κάνεις τον κόπο, αντί να πάρεις BMW, πήρες την τριζάτη Alfa. Δεν σε εμπιστεύομαι κύριος! -
Θα μας πεις πού τα άκουσες αυτά ή να υποθέσω ότι μόνος σου σπίτι αρέσκεσαι να φτιάχνεις υποθετικούς διαλόγους με φανταστικούς εχθρούς και φίλους ξιφουλκώντας κατά της κουρτίνας του δωματίου ;
http://en.wikipedia.org/wiki/Imaginary_friend
Πρέπει να είναι κολλητικό! -
Θα μας πεις πού τα άκουσες αυτά ή να υποθέσω ότι μόνος σου σπίτι αρέσκεσαι να φτιάχνεις υποθετικούς διαλόγους με φανταστικούς εχθρούς και φίλους ξιφουλκώντας κατά της κουρτίνας του δωματίου ;αυτές οι ματιές στο επέκεινα, παίζουν πολύ τελευταία
Μια χαρά καταλαβαίνω αυτά που γράφετε, μόνο που δυστυχώς καταλαβαίνω παραπέρα από εκεί που θέλετε, δεν κοιτάζω μόνο το προφανές.
-
Όταν τελειώσετε τον απογευματινό αυνανισμό, πείτε μου...
http://www.youtube.com/watch?v=y1_8QM1A ... re=related
...σε αυτά τα άτομα θα πάει κανείς να μιλήσει (και να τους πείσει) για αγροτικό marketing;
Όταν ο άλλος έχει μάθει (με τον εκάστοτε comandante από κοντά να σιγοντάρει) να τρώει από το κρατικό βυζί εδώ και χρόνια και αν πεινάσει να κλείνει τους δρόμους, πώς πιστεύεις ότι θα τον πείσεις να μπει στη διαδικασία να σκεφτεί για ανταγωνισμό, προσφορά-ζήτηση και swot;
Ίσως εσύ koutsan να τα κατάφερνες αλλά το κασέ σου είναι πολύ ψηλό για το Ελλαδιστάν, οπότε χαμένη η ευκαιρία.ΥΓ: Είναι η πολλοστή φορά που σου απαντάω συγκεκριμένα στην όποια αστειατική παπαρολογία σου. Τις προηγούμενες την έκανες με ελαφρά. Καταντάς λίγο βαρετός...
-
Το κασέ μου βασικά είναι πολύ ψηλό για σένα και όχι για το Ελλαδιστάν.
-
edit mod
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;