-
Ταιριάζει η σύγκριση με το πιτόγυρο!!!
Αν θέλεις πιτόγυρο ... πιο ευγευστο, πιο βαρύ στο στομάχι και πιο χορταστικό αλλά και πιο παχυντικό ... παίρνεις το Q5.
Αν θέλεις ψωμάκι με γύρο ... πιο ελαφρύ στο στομάχι, λιγότερο γευστικό (λόγω της απουσίας της πίτας) λιγότερο παχυντικό (δικαιολογία για χοντρούς), πιο ευπεπτο αλλά σε ίδια ποσότητα ... παίρνεις το Allroad στα ίδια λεφτά με το Q5. -
Τι νεα απο αυτο?
Καποιος ευτυχης κατοχος ή φιλος? -
Αναρωτιεμαι αν αξιζει,νομιζω οτι μου αρεσει περισσοτερο το απλο avant.Αλλιως πας για Q5...
-
Μολις στρωθει του ξαδελφου θα εχω εκτενεστερη επαφη.....Πρωτη αισθηση παντως ως επιβατη δεν ειδα καποιο πλεονεκτημα σε κατι σε σχεση με το Αvant...ακομα δεν καταλαβαινω τον λογο υπαρξης του σαν μοντελο...ή μαλλον το καταλαβαινω οταν βλεπω τα κερδη της Audi!
-
ενώ το V70 με το XC70 ?? Στην Ελλάδα πάντως πουλάει, όσο πουλάει μόνο το XC70
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ενώ το V70 με το XC70 ?? Στην Ελλάδα πάντως πουλάει, όσο πουλάει μόνο το XC70Μια απο τα ιδια ...Η Audi ομως ειχε ηδη ενα allroad και τωρα γεμιζει την γκαμα της με δαυτα! Τι κανει παραπανω απο το A4 avant quattro, και αν οι ελαχιστες εκτος δρομου δυνατοτητες ειναι το ζητουμενο λογω υψους τοτε το Q5 ποια αναγκη καλυπτει? Ειπαμε της μοδας τα SUV αλλα ελεος πια!!
ΥΓ: Φυσικα και το ιδιο ερωτημα ισχυει και για τα Volvo V70/XC70/XC60
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ταιριάζει η σύγκριση με το πιτόγυρο!!!
Αν θέλεις πιτόγυρο ... πιο ευγευστο, πιο βαρύ στο στομάχι και πιο χορταστικό αλλά και πιο παχυντικό ... παίρνεις το Q5.
Αν θέλεις ψωμάκι με γύρο ... πιο ελαφρύ στο στομάχι, λιγότερο γευστικό (λόγω της απουσίας της πίτας) λιγότερο παχυντικό (δικαιολογία για χοντρούς), πιο ευπεπτο αλλά σε ίδια ποσότητα ... παίρνεις το Allroad στα ίδια λεφτά με το Q5.+1 !!!!!!
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
πραγματικά θέλω να μάθω τι έβαλε πάνω και πήγε +20000 ευρώρωτα τον xristos68 .... αυτος ΞΕΡΕΙ
-
πάντως μετά από δύο εβδομάδες με το q5 εχω να πω ότι το αυτοκίνητο είναι φοβερό .... Ιδανικό για τους ελληνικούς δρόμους χωρίς όμως να χαλάει την οδηγίκη απόλαυση το ύψος του (κάτι που φοβόμουνα πριν το οδηγήσω). Οι ρεπριζ είναι όλα τα λεφτά και νομίζω ότι είναι αυτό που χρειάζεται πιο πολύ ένα αυτοκίνητο σήμερα (να μπορεί να προσπεράσει άνετα και χωρίς πολλά πολλά ). Δεν θα το άλλαζα πότε με το α4 all road μου αρέσει η άνεση που έχουν οι πίσω επιβάτες γιατί λόγω του ύψους των καθισμάτων τα γόνατα έχουν μικρότερη γωνία ..... Και όχι αυτό το κλειστοφοβικό των α4 . Γενικά αισθάνεσαι σαν να είσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου ... Κανείς υπέροχο ταξίδι χωρίς παραχωρήσεις στην οδηγίκη απόλαυση ... Και εάν δε θελήσεις να τρέξεις και χαϊδεύεισ το γκάζι , τότε νομίζεις ότι το αμάξι κινείται συνέχεια στο ρελαντί ενώ τα χιλιόμετρα ως δια μαγείας ανεβαίνουν ! Τώρα βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό αλλά νομίζω ότι το Q5 είναι πιο μουράτο απ το all road
-
Απο οτι λενε ,το Α4 Allroad,υπερτερει λιγο σε ανεση σε σχεση με το απλο Α4 Avant TQ,το οποιο φοραει standard sport αναρτηση...
Μαλλον θα υστερει σε κρατημα βεβαια.
Ολα αυτα τα πλαστικα γυρω-γυρω στο Allroad δε μου πολυαρεσουν.Μου φαινεται οτι κανουν το αυτοκινητο να φαινεται 'φορτωμενο'. -
Οταν οδηγησα το Q5 του λογιστη μου (manual 2.0),επαθα πλακα με το πως εστριβε,και ανεβαζε χλμ στις κλειστες στροφες της Ριτσωνας,αλλα και στην ΕΟ ταξιδευει με χαρακτηριστικη ευκολια.Εκτος δρομου δεν βγηκαμε,δεν ξερω τι κανει.
Μετα εψαχνα allroad για δοκιμη,πουθενα...
Μετα απο δυο μηνες βρεθηκε ενα Stronic 2.0 στην kosmocar,και χωρις καθυστερηση βρισκομαι πισω απο το τιμονι του.
Ποσο διαφορετικο να ειναι απο το Q5 σκεφτηκα (ενθουσιασμενος απο αυτο,ασχετα αν το χειρ. κιβωτιο του ειναι μετριο σε αισθηση.Χρηζει Stronic),κι εχοντας σαν στανταρ το Q,αρχιζω να εξοικιωνομαι με το Stronic...
Τι να πω?
Καμια σχεση με το Q5!Το πατημα,επιταχυνση,ανεση,η θεση οδηγησης,ο καταπληκτικος ηχος στα ψηλα,που οντως θυμιζει sport αυτοκινητο οπως θα (αν) διαβασετε σε ενα απο τα παρακατω links.Δε ειχα την ευκαιρια να το στριψω δυστυχως.
Το Q5 ειναι ενα πολυ καλο SUV,που απευθυνεται στους πολλους (οπως ειπε χαρακτηριστικα ο πωλητης 'εχουμε χασει το μετρημα με δαυτα'),πολυ lifestyle,για τα γουστα μου,και το βασικοτερο χειροτερο οδηγικα, λογικο λογω υψους και ογκου (αχρηστα κατ εμε παντα)
Το avant δεν το χω οδηγησει,δεν γνωριζω ποσο ομοια ειναι τελικα με το allroad,αλλα παραειναι βαρετο και αυτο,παρολα τα 15Κ που τα χωριζουν...
Ιδου μερικα αντιπροσωπευτικα αρθρα για το allroad:http://www.topgear.gr/subjects/c1780,1, ... _TFSI.html
http://www.tetrakinisimag.gr/allroadvsxc60.htm
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_ar ... 009_294676
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Το avant δεν το χω οδηγησει,δεν γνωριζω ποσο ομοια ειναι τελικα με το allroad,αλλα παραειναι βαρετο και αυτο,παρολα τα 15Κ που τα χωριζουν...
Ιδου μερικα αντιπροσωπευτικα αρθρα για το allroad:http://www.topgear.gr/subjects/c1780,1, ... _TFSI.html
http://www.tetrakinisimag.gr/allroadvsxc60.htm
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_ar ... 009_294676
Το avant είναι κάμποσα εκατοστά πιο χαμηλό και με σπορ ανάρτηση. Ότι πρέπει δηλαδή για οδήγηση
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το avant είναι κάμποσα εκατοστά πιο χαμηλό και με σπορ ανάρτηση. Ότι πρέπει δηλαδή για οδήγηση
Εχω το mx-5 μου για αυτο το σκοπο...
-
Ξερει καποιος σιγουρα αν μπαινει το Drive Select με το DCC ,δηλαδη την αλλαγη στη σκληροτητα στην αναρτηση στο Α4 allroad?Σε μια αντιπροσωπεια Audi ειπαν οτι δε μπαινει.Το ιδιο λεει και στους 4τροχους....
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ξερει καποιος σιγουρα αν μπαινει το Drive Select με το DCC ,δηλαδη την αλλαγη στη σκληροτητα στην αναρτηση στο Α4 allroad?Σε μια αντιπροσωπεια Audi ειπαν οτι δε μπαινει.Το ιδιο λεει και στους 4τροχους....Δες εδω:
http://www.audi.gr/gr/brand/el/models/a ... ainer=page -
Συμφωνα με την Audi δηλαδη το Drive Select ενεργει μονο στο τιμονι και το S tronic.Για αναρτηση δε λεει τιποτα...
-
Στο διαφημιστικο του allroad παντως,λεει οτι μεταβαλει ΚΑΙ σκληροτητα αναρτησης.
Με εβαλες σε σκεψεις... -
Μετα απο 2,000 χλμ σε ΕΟ,αλλα και σε γνωστες στροφοδιαδρομες,εχω να δηλωσω οτι το αυτοκινητο ειναι Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο!!!
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Μετα απο 2,000 χλμ σε ΕΟ,αλλα και σε γνωστες στροφοδιαδρομες,εχω να δηλωσω οτι το αυτοκινητο ειναι Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο!!!Kαλές βόλτες και ελπίζω να είσαι από αυτούς που θα σε αποζημιώσει κάπου το υψηλότερο αμάξωμα γιατί οι πόντοι που είσαι πιο ψηλά αν δεν τους είχες σε ΕΟ και στροφοδιαδρομές το απίστευτο θα το έγραφες με bold!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μετα απο 2,000 χλμ σε ΕΟ,αλλα και σε γνωστες στροφοδιαδρομες,εχω να δηλωσω οτι το αυτοκινητο ειναι Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο!!!
Kαλές βόλτες και ελπίζω να είσαι από αυτούς που θα σε αποζημιώσει κάπου το υψηλότερο αμάξωμα γιατί οι πόντοι που είσαι πιο ψηλά αν δεν τους είχες σε ΕΟ και στροφοδιαδρομές το απίστευτο θα το έγραφες με bold!
Ευχαριστω!
Δε φαινεται ΠΟΥΘΕΝΑ το αυξημενο υψος (απο το Avant μαλλον εννοεις),δεν γερνει καθολου,οσο και αν το εχω πιεσει (οχι παρα πολυ ακομη η αληθεια ειναι).
Θα ελεγα οτι στριβει και οδηγειται σαν ενα μεγαλο gti.Τρομερη κατανομη βαρους (αληθεια η φημη για τα SW),γενικα καλυπτει ολες τις αναγκες με το πολυ παραπανω,ακομη και αυτες ενος ανησυχου οικογενειαρχη.
σσ:Το Stronic σε συνδυασμο με το Audi Drive Select κανει παπαδες...
Nέο Αudi A4 Allroad