-
Ειναι, ξεκαθαρα. Αλλωστε αν δεν ηταν, δε θα υπηρχε η παραπομπη του Λιουις στους αγωνοδικες. Το προβλημα ειναι η (ουσιαστικα) ατιμωρησια.
-
@ hannibal
Να ρωτήσω κάτι...
όταν ο προπορευόμενος κάνει στην άκρη (αλλάζει πορεία) δεν σε θέτει αυτόματα σε φάση προσπεράσματος? Στην περίπτωση αυτή το να του κλείσεις το δρόμο πάνω από μία φορά δεν είναι παράτυπο? (πάνω από μία αλλαγή κατεύθυνσης).
Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές στην Α.Ο. είτε δέχομαι είτε κάνω προσπεράσματα με αυτό το τρόπο (δηλαδή δεχόμενος κάνω στην άκρη και κάνοντας απλά ο προπορευόμενος κάνει στην άκρη).
Οπότε σε αυτή την περίπτωση μήπως οι 4 αλλαγές γραμμής του LH ήταν στα όρια του γράμματος του Νόμου (που τον θεωρώ ηλίθιο αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα) και καλώς έφαγε το warning???
@ all Για αυτούς που θέλουν να βγάλουν όσους θεωρούν ότι κακώς δεν τιμωρήθηκε ο LH ηλίθιους ή εμπαθείς καλό θα είναι να θυμηθούν τι έγραφαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις όταν στη θέση του LH ήταν άλλοι οδηγοί....
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ειναι, ξεκαθαρα. Αλλωστε αν δεν ηταν, δε θα υπηρχε η παραπομπη του Λιουις στους αγωνοδικες. Το προβλημα ειναι η (ουσιαστικα) ατιμωρησια.Γιατί μετά από τόσα πόστς άρχισα να αμφιβάλλω κ για τα λίγα που ξέρω!
-
Αν τα μονοθέσια είχαν καλυμένους τροχούς,η λύση θα είχε δοθεί από τον Petrov στο τέλος της ευθείας....και δεν θα ξεχειλώνατε τόσες μέρες το ζήτημα
-
Pame pali.
Ο χρήστης sonsa έγραψε:
Ας τα πάρω κ πιο απλοικά ακόμα.Όταν βγαίνω στην ευθεία κ πίσω μου έχω έτερο διεκδικητή θέσης κοντά μου αυτός θα προσπαθήσει να μου πάρει αέρα.Σωστά?Αν με έχει μαζέψει στους τελευταίους γύρους κ δεν έχει πρόβλημα (ελαστικών ή οτιδήποτε) θα επιχειρήσει σε πρώτη φάση να τσεκάρει τα πατήματά μου,να δει που χάνω κ να δοκιμάσει να με αγχώσει (με κινήσεις παραπλανητικές στην αρχή).Έστω οτι στην τελευταία στροφή της πίστας,όπου μετά ακολουθεί μεγάλη ευθεία κ δίνει ευκαιρία για προσπέραση,κολλήσει πίσω μου παίρνοντας αέρα (επίσης βάλε στο μίξ οτι έχω κ ψιλοχάλια έξοδο,άρα κ μειωμένη ταχύτητα στην ευθεία).
Εγώ εκείνη την ώρα θα λειτουργήσω αμυντικά.Σωστά?Μου επιτρέπεται βάση των κανονισμών που τρέχουμε παντού,ΜΙΑ αλλαγή γραμμής.Σωστά?Αν εγώ αρχίσω τα ζίγκ ζάγκ στην ευθεία,δεν εμποδίζω τον πίσω μου να ακολουθήσει επιθετική τακτική?Δεν αμύνομαι με συνεχείς αλλαγές πορείας?Ποίος ο λόγος να πηγαίνω από τη μια μεριά στην άλλη?Το μόνο που κάνω είναι να διακόπτω-καθυστερώ την προσπέραση?
8a leitoyrghseis amyntika..... Swsta.... Omws an thn wra poy esy pas na kleiseis thn gramnmh soy kai o pisw soy exei meinei sto slipstream soy kai petaxtei na perasei apo thn allh pleyra tote amas esy synexiseis na kaneis zigk zagk ayto einai blocking kai teimwreitai apo xrhmatiko prostimo mexri mayrh shmaia..... Twra an o allos apo pisw soy menei sto slipstream kai allazeis esy poreia prin aytos kanei thn kinhsei na bgei na perasei tote ginetai ayto poy egine me ton Hamilton.
Επίσης θα ήταν αδύνατο για τον Πετρόφ να δοκιμάσει κάτι γιατί έπρεπε να ακολουθεί τις κινήσεις του Χάμιλτον,άρα έχανε χρόνο.Αν δεις όμως προς το τέλος φτάνει κ δοκιμάζει από την εξωτερική,χωρίς επιτυχία.
Επιπρόσθετα δες στην πίσω ευθεία κ την προσπάθεια του Χάμι στον Πετρόφ (πανομοιότυπο).Ο Πετρόφ ως άλλος βλάκας,πάει έξυπνα στη μέση της πίστας μετά από αμυντική έξοδο κ μετά επιλέγει την αμυντική γραμμή-κλείστηκε.
panomoiothpoto mexri to shmeio poy o Hamilton bgainei prwtos apo to slipstream kai o petrov blepei pws to mono poy toy emeinei einai na meinei me thn eswterikh grammh opoy ton ebgale poly anoixta kai gia perase o hamilton meta apo pisw toy pros thn eswterikh.
O hamilton ekane to idio sto terma ths ey8eias otan o petrov den akoloy8hse thn teleytaia allagh ths poreias toy kai emeine mesa mono poy aytos den to parakane me to entry speed toy sthn strofh kai gia ayto ekleise thn porta ston petrov poy erxotan apo thn ekswterikh.Συγγνώμη αλλά έχετε άδικο.Έχεις κάνει ποτέ το ίδιο,ατιμώρητος?
υγ:λόγω τηλεθέασης,το περιστατικό έμεινε ατιμώρητο.Το να μην παραδεχόμαστε όμως οτι ήτο παράβαση είναι απίστευτο.
Den to ekana pote egw ka8ws hmoyn ths idias apopshs me oloys esas.... Otan omws moy to kanane kai ekana enstash efaga ta moytra moy. Kai ta lefta ths enstashs exasa kai thn 8esh ka8ws hmoyn sigoyros oti 8a ton timwroysane. Otan loipon anebhka stoys agwnidikes, moy ekshghsane ayth thn lepth grammh kai thn asafeia toy kanonismoy.
Oso gia to oti logo thle8eashs emeine to peristatiko atimwrhto skepsoy mono poses poines exoyn epiblh8ei se oloys toy odhgoys perisy propersh klp klp. Mallon h thle8eash den paizei kanenan rolo stis poines poy didonte.....
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ειναι, ξεκαθαρα. Αλλωστε αν δεν ηταν, δε θα υπηρχε η παραπομπη του Λιουις στους αγωνοδικες. Το προβλημα ειναι η (ουσιαστικα) ατιμωρησια.To na se fwnaksoyn stoys agwnodikes san odhgo an yparxei ena invastigation gia kapoio shmeio toy agwna se kaloyne oxi gia na soy anakoinwsoyn thn apofash alla gia na toys dwseis kai to diko soy feedback gia to akribws egine. ara to na phge o Hamilton panw shmainei oti phge kai o pterov. Kai kaneis apo toys dyo toys den anaferei sthn post race synenteyksh toys kati sxetiko me poinh oyte oi agwnistikoi diey8yntes. Oso gia thn epiplhksh kai ti toy eipan kaneis den kserei ektws apo toys idioys odhgoys kai toys agwnodikes.... An o petrov loipon stoys agwnodikes eipe oti aytos akoylh8hse thn grammh toy hamilton gia na meinei sto slipstream tote den exoyme parabash kai h epiplhksh mporei na htan toy styl oti kinh8hke sta poly lepta oria toy kanonismoy.
ALLA apo oti diabasa se kapoio site o Hamilton den anebhke kan stoys agwnodikes (koinws den yphrxe parapomph toy stoys agwnodikes) alla phre aspromayrh shmaia. Koinws einai san na toy lene prosexe se parakoloy8oyme and you are walking on thin ice.
Gia osoys loipon den kseroyn thn aspromayrh shmaia, ayth bgainei kai se proeidopoiei gia kapoio paraptwma poy exeis kanei h exeis kinh8ei sta oria kai ayto poy ekanes kai den mporei na einai clear an eisai in violation me toys kanonismoys. Opote soy leei... Exeis mia kitrinh karta, den exeis dikaiwma gia allh malakia (idia me ayth poy ekanes) meta 8a exei mayrh. (to egrapsa etsi mias kai fainetai oti kapoioi to exoyn gyrisei sto podosfairiko) -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ hannibalΝα ρωτήσω κάτι...
όταν ο προπορευόμενος κάνει στην άκρη (αλλάζει πορεία) δεν σε θέτει αυτόματα σε φάση προσπεράσματος? Στην περίπτωση αυτή το να του κλείσεις το δρόμο πάνω από μία φορά δεν είναι παράτυπο? (πάνω από μία αλλαγή κατεύθυνσης).
Oxi an thn wra poy allos 8a o allos sthn akrh esy ton akoloy8hseis apo pisw.
Nai einai paratypo an esy den ton akoloy8hseis sthn allagh poreias kai thn wra poy exeis arxisei to prosparasma ayto er8ei pros ta panw soy gia na se kleisei.@Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές στην Α.Ο. είτε δέχομαι είτε κάνω προσπεράσματα με αυτό το τρόπο (δηλαδή δεχόμενος κάνω στην άκρη και κάνοντας απλά ο προπορευόμενος κάνει στην άκρη).
Allo oi syn8hkes toy agwna kai allo gia na odhgeis mesa sthn kinhsh ths A.O. Ekei den einai agwnas.
An metaferoyme loipon tis syn8hkes ths A.O. sthn pista, tote o Hamilton otan eftane thn force india 8a eprepe na kanei sthn akrh epeidh h McLaren htan pio grhgorh kai toy epaize ta fwta se syndiasmo me to aristero flasΟπότε σε αυτή την περίπτωση μήπως οι 4 αλλαγές γραμμής του LH ήταν στα όρια του γράμματος του Νόμου (που τον θεωρώ ηλίθιο αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα) και καλώς έφαγε το warning???
Des thn apanthsh sxetika me to ti warning efagae kai pws sto akribws apo panw post....
-
Να ρωτησω εγω κατι ασχετο τον Hannibal. Το πρωταθλημα που τρεχεις ειναι FIA sanctioned? Και φανταζομαι ειναι το GTi Cup στα UAE που λες και στην υπογραφη σου?
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Να ρωτησω εγω κατι ασχετο τον Hannibal. Το πρωταθλημα που τρεχεις ειναι FIA sanctioned? Και φανταζομαι ειναι το GTi Cup στα UAE που λες και στην υπογραφη σου?Yup to prwta8lhma poy trexoyme einai FIA approved/sanctioned me ta sporting regulations ths FIA.
Oxi pleon den einai to GTI Cup ka8ws den yparxei pia (kai einai palia kai h ypografh kai den ta xwraei ola opote gia ayto exei meinei idia). Pleon einai to UAE Touring Car Championship, to Suzuki Cup poy ypokeitai stoys idioys sporting regulations alla diaforetikoys texnikoys kanonismoys (enniaio) kai to UAE GT Championship poy exei kai ayto toys idioys sporting regulations alla kai toys texnikoys kanonismoys ths SRO me merikes allages.Apo ekei kai pera. Se oti afora sporting regs oloi ma oloi oi agwnes eite pagkosmioy epipedoy eite e8nikoi xrhshmopoioyn ta idia sportings regs me ths FIA.
-
Nice, thanks! Με τι αυτοκινητο αν επιτρεπεται?
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Nice, thanks! Με τι αυτοκινητο αν επιτρεπεται?Perisy me ranault clio cup x-85 kai o Costas me Leon supercopa mark 2. Fetos den 8a trexame gia na etoimasoyme kati se GT alla bre8hke sto dromo mas to enniaio kai eipame na to kanoyme gia ton xabale. Kai h omada poy 8a mas analabei gia texnikh ypostiriksei mallon apo toy xronoy (opoy san part time doyleia eimai kai egw sto roaster ths san dokimasths twn agwnistikwn ths) exei arketa dika ths amaksia. Blepe Aston, Viper, Lotus, Porsche kai exei etoimasei kai ena evo X gia xabale stoy kanonismoys ths GT kathgorias.....
-
@ hannibal
Ευχαριστώ πολύ κατατοπιστικός.
Το θέμα πάντως με τις κίτρινες κάρτες είναι ότι μεταφέρονται και στους επόμενους αγώνες.... Εδώ μάλλον όχι οπότε εκτός και αν σε επόμενο αγώνα αλλάξουν άρδην οι ισορροπίες στους marshals πρέπει να δούμε ένα πιο ελεύθερο σε σχέση με το περυσινό αποστειρωμένο πρωτάθλημα.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
για πες μου δηλαδη πια η χρησιμοτητα του slipstream εαν δεν θελησω να περασω τον μπροστα μου στο τελος τηε ευθειας που βρισκομαι?
ειναι προφανης θεση για προσπεραση δεν χρειαζεται να εχω φτασει διπλα στον αλλον για να θεωρηθει προσπεραση
αλλα με αγγλο 'αγωνοδικη' και με την ιστορια που εχει ο χαμιλτον δεν με ξαφνιαζει διοτι σιγουρα ολο και καποιος θα το ξανακανει στην σεζον και εδω ειμαστε σιγουρα αυτος θα φαει ποινη.....μ' αυτή τη 'λογική', ποιά η χρησιμότητα του να έχει ο άλλος αντικειμενικά ταχύτερο μονοθέσιο και να χάνει χρόνο πίσω από πιο αργό (πχ Hamilton - Liuzzi) ; Ας αφήνουν λοιπόν το να γίνει προσπέραμα, βάσει πχ των αποτελεσματων στο Qualifying Session. Δεν ήταν πιο γρήγορος ο Χ; Ε βάσει κανονισμού ας τον αφήσει ο Ψ να προσπεράσει
ή
δεν είναι εμφανής η ΔΙΑΘΕΣΗ του αλλουνού να περάσει; Ε όσο είναι στα 20 μέτρα, ή ξερωγω στα 0.5'', τον βλέπεις δηλαδή, έρχεται, και θα θελήσει να προσπεράσει όταν φτάσει από πίσω, γι' αυτό και κάνε στην άκρη από λίγο πιο νωρίς - είναι προφανής θέση για προσπέραση, δε χρειάζεται να έχω φτάσει δίπλα στον άλλο...Αναφορικά με τον κανονισμό, εγώ δηλώνω πως δεν έχω ιδέα, παρά μόνο αυτό που σε προηγούμενη σελίδα ποσταρίστηκε. Αν είναι επίσημο, το λέει ξεκάθαρα πως το απαγορευμένο είναι να του μπεις εμπόδιο, μανουβράροντας. Waving επίσης δεν ξέρω αν ορίζεται το να τον αποτινάξεις τον άλλο απ' την ευνοϊκή γι' αυτόν πίσω σου ροή αέρα κάνοντας μανούβρες, αν κι έχω την εντύπωση πως απλά θα σημαίνει να κάνεις ζιγκ-ζαγκ καλύπτοντας έτσι όλη την πίστα, μη αφήνοντάς του χώρο για να σε προσπεράσει.
Κι ένα βήμα παραπέρα, αν είναι να συμπληρωθεί διευκρινιστικός κανονισμός περί συμπεριφοράς κατά το slipstreaming, ας γίνει - μέχρι τότε όμως, ενόχους εγώ δεν βλέπω. Και για την ακρίβεια, γιατί αντί να απαγορευτεί αυτό το 'shake off' που έκανε ο Χάμιλτον, να μην απαγορευτεί η εκμετάλλευση του slipstream; Μιλάτε κάποιοι για ασφάλεια, ε εμένα μου φαίνεται επικίνδυνο αυτό το πλησίασμα. Ας επιτρέπονται μόνο τα ανοιχτά προσπεράσματα με βουτιές στα φρένα.
Άσχετα πάντως με το τί ξέρω και δεν ξέρω εγώ, και με το τί νομίζω, ορίστε τα σχόλια των δύο Βρεταννών που κάλυπταν για το BBC. Ο ένας, 'απλός σχολιαστής', διερωτάται για την νομιμότητα της κίνησης, εμφανώς προβληματισμένος με αυτήν (και σχολιάζει μάλιστα 'αν ήταν ο ΜΣ που το έκανε, θα γινόταν θέμα') - o άλλος τέως οδηγός, λέει,,,,
,,,ε ακούστε μόνοι σας τί λέει, και βγάλτε ό,τι συμπεράσματα θέλετε (...ακόμα και του τύπου 'ε ο Βrundle τώρα, γνωστός Μακλαρενιτζής - καλά που είναι κι ο Legard και δεν το άφησε να περάσει και τόσο στο ντούκου', αν θέλετε).Ανεξάρτητα πάντως με τις κλίκες, τα κυκλώματα, και τη Μαφία Της F1 Που Σκότωσε Τον Σέννα, πιστεύω πως ανεπηρέαστα και οι δυο, είπαν απλά αυτό που νόμιζαν :
http://www.dailymotion.com/video/xcv5u6 ... yyyyy_auto
-
Hannibal το ποστ σου οπου εξηγεις τι συνεβει σε εσενα ειναι ακριβως αυτο που πρεπει να προσεξουμε μιας και σου δινουν την εξηγηση αγωνοδικες αρα κατι ξερουν παρα πανω απο εμας
-
βρε ας γινει το προσπερασμα αλλα δεν κανουμε ετσι για το ζιγκ ζαγκ που εκανε οσο για το τι εκανε στην στροφη που ο petrov ηταν διπλα του..
racing line o petrov και ο χαμιλτον κανει μια τιμονια για να εχει φορα στην εξοδο οσο παρει δηλαδη και ο petrov αναγκαστικα κανει αριστερα και αυτος για να μην χτυπησουν
τεσπα τι να πουμε αυτο το παιδι λαθος εποχη διαλεξε.. -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
βρε ας γινει το προσπερασμα αλλα δεν κανουμε ετσι για το ζιγκ ζαγκ που εκανε οσο για το τι εκανε στην στροφη που ο petrov ηταν διπλα του..
racing line o petrov και ο χαμιλτον κανει μια τιμονια για να εχει φορα στην εξοδο οσο παρει δηλαδη και ο petrov αναγκαστικα κανει αριστερα και αυτος για να μην χτυπησουν
τεσπα τι να πουμε αυτο το παιδι λαθος εποχη διαλεξε.....σόρι, αλλά 2 πράγματα : ένα, ο τζερτζελές για τα ζιγκ-ζαγκ έγινε, και δύο, ποιά τιμονιά; Έβγαλα τα μάτια μου, αλλά τιμονιά δεν βλέπω...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Hannibal το ποστ σου οπου εξηγεις τι συνεβει σε εσενα ειναι ακριβως αυτο που πρεπει να προσεξουμε μιας και σου δινουν την εξηγηση αγωνοδικες αρα κατι ξερουν παρα πανω απο εμαςΟχι δεν ειναι. Αν στον Αλεξανδρο συνεβει μια φορα να ερμηνευσουν ετσι τον κανονισμο περι weaving, μπορω να σου βρω δεκαδες που ο ιδιος κανονισμος εχει ερμηνευτει αλλιως και εχει καταληξει σε τιμωρια. Πολλες φορες δυστυχως οι αγωνοδικες ειναι biased και κανουν το ασπρο μαυρο για να καταληξουν σε αυτο που αυτοι θελουν. Οποιος εχει τρεξει Ιταλια καταλαβαινει
-
Σωστό αυτό . Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι αγωνοδίκες βαφτίζουν τον αμνό και τον τρώνε ως ψάρι νηστίσιμο.
**Το βασικό είναι οι κανονισμοί να είναι ίδιοι για όλους **
Αλλά για το συγκεκριμένο συμβάν , παρότι ' Φεραρικός ' δεν είδα να προλαμβάνει ο Ρώσος να αλλάξει 1ος γραμμή .
Αν Τώρα υπάρχει θέμα , είναι με το πώς ερμηνεύεται η προσπάθεια προσπέρασης του Petrov όταν προσπαθεί να πάρει το Slipstream του LH.
Από εμένα ένα μπράβο στον LH που δείχνει ότι μπορεί σε ελάχιστο χρόνο να σκεφτεί κάτι αποτελεσματικό το οποίο πολλοί άλλοι θα το κρίνουν ανορθόδοξο . Μου αρέσει το τσαγανό αυτό του παιδιού. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Σωστό αυτό . Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι αγωνοδίκες βαφτίζουν τον αμνό και τον τρώνε ως ψάρι νηστίσιμο.**Το βασικό είναι οι κανονισμοί να είναι ίδιοι για όλους **
Αλλά για το συγκεκριμένο συμβάν , παρότι ' Φεραρικός ' δεν είδα να προλαμβάνει ο Ρώσος να αλλάξει 1ος γραμμή .
Αν Τώρα υπάρχει θέμα , είναι με το πώς ερμηνεύεται η προσπάθεια προσπέρασης του Petrov όταν προσπαθεί να πάρει το Slipstream του LH.
Από εμένα ένα μπράβο στον LH που δείχνει ότι μπορεί σε ελάχιστο χρόνο να σκεφτεί κάτι αποτελεσματικό το οποίο πολλοί άλλοι θα το κρίνουν ανορθόδοξο . Μου αρέσει το τσαγανό αυτό του παιδιού.Σωστός σε όλα. Έτσι μ' αρέσει, να είναι ο άλλος οπαδός, αλλά να ξέρει και ν' αναγνωρίζει.
Πχ 'μακλαρενικός' εγώ (λέμε τώρα, αλλά 'ντάξει, πιτσιρικάς όταν ήμουνα, 'δηλωνόμουν' έτσι), και τον Αλόνσο ποτέ δεν τον χώνεψα ιδιαίτερα (όχι ότι τον απεχθάνθηκα) σαν άνθρωπο, σα χαρακτήρα (μου βγάζει εμένα κάτι λίγο πονηρό σαν άνθρωπος, που μου χαλάει τη συνταγή, παρ' όλη την αξία του ως οδηγός), ούτε και για τη Φεράρι ποτέ καρδιοχτύπησα, αλλά το 'χώσιμο' που του έκανε του Μπάτον στο τέλος, στα φρένα, ήταν να γλύφεις τα δάχτυλά σου (και τον πάω μάλιστα τον Μπάτον), και κρίμα που δεν μπόρεσε να το κρατήσει (είτε ήταν λόγω του συμπλέκτη, είτε όχι). -
Εγω παλι αγαπητε washcloud πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι εσυ και αλλοι στεκεστε τοσο στην μαχη Μπατον, Αλονσο. Ηταν αναμεσα σε δυο 'ετοιμοθανατα' μονοθεσια που ετυχε να βρισκονται στο ιδιο σημειο της πιστας και οι οδηγοι τους τα πηγαιναν οπως καλυτερα μπορουσαν δεδομενης της καταστασης. Καμια σχεση με μαχη στα 10/10 με ολα τα οπλα στο τραπεζι, πιο πολυ για την 23η ωρα του Λε Μαν εμοιαζε. Φυσικα γουστα ειναι αυτα.
sprsk διαφωνω στο τσαγανο που βλεπεις στον Λιουις, αν αφησεις τους οδηγους του grid να τρεξουν -ας πουμε- χωρις την απειλη ποινων θα δεις πραγματικα απιστευτα πραγματα απο ολους. Πραγματα που λιγο πολυ βλεπουμε σε μκροτερες κατηγοριες που ακομη οι οδηγοι δοκιμαζουν τα ορια της νομιμοτητας και τα νευρα των αγωνοδικων. Βεβαια σε μια τετοια περιπτωση το πιο πιθανο ειναι το θεαμα να τελειωσει με δακρυα γιατι η ατυχητητες στην F1 δεν ειναι για καφροπαιχνιδα.
2010 Petronas Malaysian Grand Prix