-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Nα το πω πιο απλα γιατι μπερδεψα.Σε ενοικιαζομενο διαμερισμα, θελω πχ να δωσω τα κλειδια να μπει η γκομενα μεσα να κανει ενα μπανιο
γιατι θα ερθω αργοτερα.
Αυτο, το να μπαινει καποιος στο σπιτι μου χωρις την φυσικη παρουσια μου (φυσικα εν γνωσει μου) απαγορευεται ;Ετσι με ενημερωσαν εκ της πολυκατοικιας.
Τι άλλο θα ακούσω;;;
Σόρρυ για το γέλιο φίλε μου αλλά έχει απίστευτους ενοίκους η πολυκατοικία σου, ΜΟΡΦΕΣ!!!
Ούτε γιάφκα να είχες κάνει και να έδινες τα κλειδιά σε τρομοκράτες
-
Εγινε ενα περιστατικο διαταραξης των υπολοιπων ενοικων (ας μην αναφερω κατι παραπερα, ψιλα πραγματα)
απο γνωστους μου που ειχαν, εν γνωσει μου, τα κλειδια.Απειληθηκα με απομακρυνση με υπογραφες ολων.
Πανω σ' αυτο ακουσα το παραπανω, οτι πρεπει να ειμαι παρων οταν ειναι αλλοι στο σπιτι μου. -
Όργια κάνανε ρε μέσα?
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Απειληθηκα με απομακρυνση με υπογραφες ολων.
Ειναι εφικτο αυτο?
Δηλαδη μπορεις και εσυ να μαζεψεις υπογραφες απο ολη τη γειτονια, ωστε να απομακρυνθουν οι της πολυκατοικιας επειδη θελουν αδικα να σε απομακρυνουν?Βασικα ειμαι πολυ περιεργος να μαθω τι εγινε και διαταραχθηκαν τοσο οι γειτονες...
-
Αυτό είναι κάτι που αφορά μόνο εσένα (μισθωτή) και τον ιδιοκτήτη (εκμισθωτή)...
Αν στη σύμβαση που υπογράψατε περιλαμβάνεται όρος όπου απαγορεύεται '...η υπομίσθωση ή παραχώρηση της χρήσης του σε τρίτο χωρίς τη ρητή έγγραφη συναίνεση του εκμισθωτή...' τότε ναι θεωρητικά απαγορεύεται, αλλά αυτός που μπορεί να στο 'απαγορεύσει' είναι ο εκμισθωτης και όχι οι φούφουτοι της πολυκατοικίας με τους οποίους δε σε συνδέει καμία συμβατική σχέση...
Τώρα βέβαια το να θεωρούμε αυτό που περιέγραψες ως 'παραχώρηση της χρήσης του μισθίου σε τρίτο' το θεωρώ τρελή υπερβολή και ουσιαστικά δεν θεωρώ ότι υπάρχει παράβαση του σχετικού όρου...
Αν ο εκμισθωτής σου δεν έχει πρόβλημα πες στους 'άλλους' να σου γλύψουν την π@υτσα : πρέπει πάντα να είμαστε ευγενικοί. -
Ευχαριστω για τις διευκρινισεις.
Για ψηλου πηδημα εγινε οτι εγινε. Δυστυχως, υπαρχει μεγαλη μαλακυνση στα μυαλα των γυναικωνε.
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ειναι εφικτο αυτο?
Δηλαδη μπορεις και εσυ να μαζεψεις υπογραφες απο ολη τη γειτονια, ωστε να απομακρυνθουν οι της πολυκατοικιας επειδη θελουν αδικα να σε απομακρυνουν?Ιδεα δεν εχω. Δεν δινω σημασια, τους κοροιδευω οπως κανουν κι αυτοι στους εαυτους τους.
Απλα ρωταω για να λυσω την αμφιβολια που ειχα περι αληθειας των οσων ηξερα βασει λογικης. -
Μπορεις να μου λυσεις μια απορια ,.Το κλειδι το εδινες στην ιδια γκομενα η καθε μερα σε διαφορετικη
-
Ρε μπας και το έδινες στη Τζούλια?
-
Τελικα μας εστειλες ολους.
Βεβαια, τονισθηκαν για αλλη μια φορα τα γνωστα προβληματα που προκυπτουν της συμβιωσης των καθε λογης ενοικων σε πολυκατοικια .@ koutsan
Η αρχικη σου απαντηση ηταν πραγματι δικηγοριστικη.Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Φυσικά και ναι...
...............
Και φυσικά δεν πα να λέει ό,τι θέλει το μισθωτήριο ουδείς μπορεί να μπει στο σπίτι σου, ούτε φυσικά και ο ιδιοκτήτης, είναι ποινικό αδίκημα...(ας αφήσουμε έξω περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή ενδεχόμενης διοίκησης αλλοτρίων κλπ τα οποία θα περιπλέξουν τα πράγματα)......Αρα δεν μπορει να μπει ο ιδιοκτητης.
........................
Αν δεν τηρείς την υποχρέωση πχ που έχεις να τον αφήνεις να το επισκεφθεί κλπ αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να πει μέσα χωρίς τη συναίνεσή σου, αλλά ότι απλά θα έχεις παραβιάσει τις συμβατικές σου υποχρεώσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται (πχ αποζημίωση, λόγος καταγγελίας της μίσθωσης κλπ)...Αρα μπορει να μπει ο ιδιοκτητης.
'Ηξεις αφηξεις ουκ εν τω πολεμω θνηξεις'.
ΥΓ: Σαφως δεν ειρωνευομαι, οντως μπερδευτηκα και αφου δεν ειμαι 'ειδικος', προσπαθω να μαθω το σωστο για την περιπτωση που αναφερομασταν σε σχεση ιδιοκτητη-ενοικιαστη.
Αν μου το γυρισεις απαντωντας μου 'Ναι μεν, αλλα υπο προυποθεσεις', παραδινομαι... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Τελικα μας εστειλες ολους.
Βεβαια, τονισθηκαν για αλλη μια φορα τα γνωστα προβληματα που προκυπτουν της συμβιωσης των καθε λογης ενοικων σε πολυκατοικια .@ koutsan
Η αρχικη σου απαντηση ηταν πραγματι δικηγοριστικη.Φυσικά και ναι...
...............
Και φυσικά δεν πα να λέει ό,τι θέλει το μισθωτήριο ουδείς μπορεί να μπει στο σπίτι σου, ούτε φυσικά και ο ιδιοκτήτης, είναι ποινικό αδίκημα...(ας αφήσουμε έξω περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή ενδεχόμενης διοίκησης αλλοτρίων κλπ τα οποία θα περιπλέξουν τα πράγματα)......Αρα δεν μπορει να μπει ο ιδιοκτητης.
........................
Αν δεν τηρείς την υποχρέωση πχ που έχεις να τον αφήνεις να το επισκεφθεί κλπ αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να πει μέσα χωρίς τη συναίνεσή σου, αλλά ότι απλά θα έχεις παραβιάσει τις συμβατικές σου υποχρεώσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται (πχ αποζημίωση, λόγος καταγγελίας της μίσθωσης κλπ)...Αρα μπορει να μπει ο ιδιοκτητης.
'Ηξεις αφηξεις ουκ εν τω πολεμω θνηξεις'.
ΥΓ: Σαφως δεν ειρωνευομαι, οντως μπερδευτηκα και αφου δεν ειμαι 'ειδικος', προσπαθω να μαθω το σωστο για την περιπτωση που αναφερομασταν σε σχεση ιδιοκτητη-ενοικιαστη.
Αν μου το γυρισεις απαντωντας μου 'Ναι μεν, αλλα υπο προυποθεσεις', παραδινομαι...Εγω δεν βλεπω να λεει οτι μπορει να μπει
-
Καλά κάνεις και δεν ειρωνεύεσαι μιας και δεν είσαι ειδικός Δεν υπάρχει κανένα 'ηξεις αφηξεις ουκ εν τω πολεμω θνηξεις' και τίποτα δικηγορίστικο, απλά αυτό που δεν καταλαβαίνεις το βαφτίζεις δικηγορίστικο, μου έχει ξανασυμβεί
Το κείμενο που κάνεις quote και από κάτω γράφεις 'Άρα μπορεί να μπει ο ιδιοκτήτης' δείχνει ότι έχεις μία μικρή σύγχυση.
ΔΕΝ μπορεί να μπει ο ιδιοκτήτης...Το γεγονός ότι παραβιάζεις όρο της σύμβασης, ο οποίος σε υποχρεώνει να ανέχεσαι υπό όρους επισκέψεις - επιθεωρήσεις του μισθίου, αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί 'με το ζόρι' να μπει μέσα : αν το κάνει, μεταξύ άλλων, θα έχει και ποινικές συνέπειες...Η δική σου ενδεχόμενη παράβαση συμβατικού όρου δεν νομιμοποιεί την παραβίαση του οικιακού σου ασύλου από τον ιδιοκτήτη...Επίσης το κατά πόσο παραβίασες τον σχετικό όρο της σύμβασης δεν μπορεί να το πει κανείς άλλος εκτός από ένα δικαστήριο : πώς θα μπορούσε λοιπόν ποτέ ο ιδιοκτήτης να κρίνει μόνος του ότι παρέβης υποχρέωσή σου και να μπουκάρει...Σου έγραψα παρακάτω ένα παρόμοιο παράδειγμα για το δάνειο που προφανώς αγνόησες...Ξαναδιαβάσέ το, ίσως σε βοηθήσει..
Αν δεν αφήνεις τον ιδιοκτήτη να μπει αυτός μπορεί να σου κάνει αγωγή αποζημίωσης, αγωγή απόδοσης μισθίου κλπ αλλά φυσικά δεν μπορεί να μπει στο σπίτι σου χωρίς τη συναίνεσή σου...Έχει ένδικα βοηθήματα εναντίον σου αλλά δεν μπορεί να 'αυτοδικήσει' και αν το κάνει μπορείς να τον 'αποκρούσεις' νομίμως...
Είναι άλλο πράγμα το ενοχικό δίκαιο, άλλο το εμπράγματο και τελείως άλλο το ποινικό...EDIT
Αν ο νοικάρης σου δεν σου πληρώνει δεκάρα από το νοίκι, όπως έχει υποχρέωση ως γνωστόν, μπορείς να μπεις μέσα και να του κάνεις έξωση ; Όχι φυσικά θα πας στα δικαστήρια. Τί σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις ότι θα μπορούσες ποτέ να μπεις μέσα όταν παραβιάζει έναν πολύ λιγότερο σημαντικό όρο από τη συμφωνία σας ; -
Καλά βρε τί κάθεσαι και του λες του ανθρώπου που να καταλάβει. Εσύ, ο Μάνος και γω τα καταλαβαίνουμε αυτά
Δεν μπορεί να μπει μέσα φίλε μου ο ιδιοκτήτης. Ακόμα και να έχει κρατήσει κλειδί μόνος του δεν μπορεί να μπει.
-
Με αδικεις φιλε μου ,το καταλαβα κ εγω
-
Θεωρητικά πάντα όλα αυτά !
Γιατί αν ο ιδιοκτήτης μένει σε απόσταση οπτικής επαφής και δει ότι φόρτωσες για διακοπές π.χ. τότε κατά 99% την άλλη μέρα αφού χτυπήσει κουδούνι την έχει κάνει την μπούκα του για ένα τσεκάρισμα...
Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ως άνω κατάσταση:
-
να μην έχεις κάποιο κοντινό άνθρωπο να αφήσεις ένα δεύτερο κλειδί και για μια ώρα ανάγκης (σπάσει σωλήνας, πεθάνεις κλπ) και εμπιστευόμενος το γλυκό βλέμμα του ιδιοκτήτη του άφησες κλειδί (ήθελα να ξερα πότε θα κόψεις αυτές τις ενέργειες!) .
-
ο ιδιοκτήτης να είναι ο συνηθισμένος 'μέσος Έλληνας ιδιοκτήτης' που και γκαρσονιέρα των 22 τ.μ. να σου έχει νοικιάσει θεωρεί ότι σου νοίκιασε το Μπανκιχαμ Παλας.
-
αν τυχόν είσαι και φοιτητής σε επαρχιακή πόλη την έκατσες τη βάρκα. Η 'μπούκα' θα πραγματοποιείται κάθε Χρίστουγεννα,Πάσχα,Καλοκαίρι. Έχει συμβεί σε κάποιους φίλους που είχαν βάλει σημάδι στην πόρτα φεύγοντας.
-
-
Αν αναφερομαστε στη 'δια της βιας' εισοδο του ιδιοκτητη στο διαμερισμα, οπωσδηποτε δεν τιθεται θεμα . Η συναινεση του ενοικιαστη ειναι σαφως απαραιτητη και το ειχα γραψει :
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.., ο ιδιοκτητης εχει το δικαιωμα να επισκεπτεται το διαμερισμα, σε τακτα χρονικα διαστηματα, κατοπιν ειδοποησης του ενοικιαστη και βεβαια με την παρουσια του, .....Κατα τα λοιπα δεν διαφωνουμε πουθενα.
........
EDIT
Αν ο νοικάρης σου δεν σου πληρώνει δεκάρα από το νοίκι, όπως έχει υποχρέωση ως γνωστόν, μπορείς να μπεις μέσα και να του κάνεις έξωση ; Όχι φυσικά θα πας στα δικαστήρια. Τί σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις ότι θα μπορούσες ποτέ να μπεις μέσα όταν παραβιάζει έναν πολύ λιγότερο σημαντικό όρο από τη συμφωνία σας ;Ουτε που το διανοουμαι να 'μπουκαρω'. Αλλωστε, αυτος που χρωσταει 3 ή και 13 νοικια, συνηθως δεν ειναι 'καλοπαιδο'. Αρα δεν εχω ορεξη να μπλεξω, ή να τις 'μαζεψω'.
ΥΓ: Αν εχεις προσεξει και αλλα post μου στα συναφη thread, ειμαι καθετα αντιθετος με την ιδιοκτησια διαμερισματων προς ενοικιαση . Τα τελευταια χρονια και ειδικοτερα σημερα, ως ιδιοκτητης εχεις 50% πιθανοτητες να την 'πατησεις', εκτος αν διαθετεις προς ενοικιαση διαμερισματα εξ' επαγγελματος ( 'δηλωνεις' εισοδηματιας και εχεις δικηγορο συνεργατη ). -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καλά βρε τί κάθεσαι και του λες του ανθρώπου που να καταλάβει. Εσύ, ο Μάνος και γω τα καταλαβαίνουμε αυτάΔεν μπορεί να μπει μέσα φίλε μου ο ιδιοκτήτης. Ακόμα και να έχει κρατήσει κλειδί μόνος του δεν μπορεί να μπει.
Κι εγώ τα καταλαβαίνω
Στο Βέλγιο πάντως, όπου μόνος νόμος που ισχύει είναι το συμφέρον των εχόντων (ελάχιστης μειοψηφίας 'ευγενικής' καταγωγής), ο ιδιοκτήτης μπαίνει εν τη απουσία σου όποτε του κ@υλώσει, ενώ βεβαίως απαγορεύεται να αλλάξεις κλειδαριά...
Επίσης, στην αρχή της μίσθωσης, γίνεται 'απογραφή του χώρου' (etat des lieux) με φωτογραφίες και (συνηθέστατα) κάποιον αρχιμαλάκα συμβολαιογράφο ή μεσίτη που απαγγέλλει με στόμφο σε κασετόφωνο 'τι βλέπει' στο διαμέρισμα, το μ#$νόπανο, ώστε στο τέλος της μίσθωσης να πληρώσεις, ως μισθωτής, ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΘΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΦΘΟΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΓΓΙΣΤΡΟ ΓΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Ότι υπάρχουν και χειρότερα από την ψωροκώσταινα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καλά βρε τί κάθεσαι και του λες του ανθρώπου που να καταλάβει. Εσύ, ο Μάνος και γω τα καταλαβαίνουμε αυτά ...........Με αδικεις φιλε μου ,το καταλαβα κ εγω
..........
Κι εγώ τα καταλαβαίνωΕπειδη ολοι τo καταλαβατε και εγω δεν το καταλαβα, αυριο πρωι πρωι θα παω σε ενα γιατρο να ψαχτω...... . Ετσι, με την καταλληλη φαρμακευτικη αγωγη, θα μπορεσω ως να συνεχισω τη συμμετοχη μου στα θεματα του forum.
end -
Συνεχιζοντας τις σχετικες μου αποριες :
Καθε μηνα ζητουνται λεφτα απο μια κυρατσα-καθαριστρια (τους πρωτους μηνες ηταν λιγα)
και τον τελευταιο καιρο το συγκεκριμενο ποσο διπλασιαζεται ισως και κατι παραπανω
με αιτιολογιες πολλες και διαφορες (λαμπες, ρευματα, δωρα, υλικα καθαρισμου, καποτες κλπ).Επειτα εγινε παλι το ιδιο ειπα να ρωτησω πως μπορω να ξερω τι δινω ;
Μεχρι τωρα δεν μπηκα στην διαδικασια.Ξερει κανεις ποσα πρεπει (αν υπαρχει κατι τετοιο) να δινω και πως μπορω να το ξερω ;
Κανονιζεται απο καποιον ; Υπαρχει καποιο οριο αναλογα με το σπιτι ;Σημ.: Προφανως, δεν παιρνω καποιο αποδεικτικο για τα χρηματα.
-
Δεν θα έλεγα ότι είσαι σαφής...Τί θα πει μια κυράτσα ζητάει λεφτά ;
Από ποιον τα ζητάει ;
Ποια είναι τα καθήκοντα της κυράτσας ; Ποια είναι η αμοιβή της ;
Ποιος της τα ανέθεσε ;
Εσένα ποιος σου ζητάει λεφτά ;Εν συντομία : την έννοια των 'κοινοχρήστων' την ξέρεις ;
-
Έπρεπε όλα αυτά να παιρνάνε στα κοινόχρηστα και να πληρώνονται μέσω απόδειξης.
Δέχεσαι και δίνεις ότι σου λένε έτσι στον αέρα;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ