Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Γέρνει σαν suv η MiTo; Έλα χριστέ και παναγία...
Και τι σχέση έχει Γρηγόρη Κίκιζα η κλίση με την πληροφόρηση;
Να παρατηρήσω τέλος ότι υπάρχουν και suv με μικρές κλίσεις roll/pitch, δεν σημαίνει ότι suv ίσον βάρκα-γυαλό απαραιτήτως.
Μεγαλη. Μεγαλυτερο body-roll λιγοτερο αμεση πληροφορηση, (πλαισιου σε σχεση με την συμπεριφορα του στο δρομο) σε γρηγορη οδηγηση. Αλλα και πληροφορηση που εχεις απο το τιμονι, αν το εμπρος συστημα ειναι πιο σφιχτο και οχι πλαδαρο, οπως τουλαχιστον στα 08 μοντελα και σε αυτο του video.
Επιπροσθρτως, ειπα οτι δεν μπορει να δωσει ΠΑΡΑΠΑΝΩ πληροφορηση ετσι οπως ειναι.
Αυτό που περιγράφεις λέγεται απόκριση, όχι πληροφόρηση. Φυσικά και διαφωνώ και ως προς το ότι το μπροστινό της MiTo είναι 'πλαδαρό', εμένα μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι ακριβές, με την συνδρομή και του eq2.
Τώρα, σε ό,τι αφορά την ταχύτητα του roll, αυτή ελέγχεται κατά κόρον μέσω rebound, αλλά και εδώ θα πρέπει να βρεις την ιδεατή τιμή, πολύ μεγάλες τιμές προκαλούν απώλεια πρόσφυσης στην είσοδο, στο αντίστοιχο άξονα. Το πόσο μεγάλη θα είναι η κλίση αυτή καθεαυτή εξαρτάται κυρίως από αντιστρεπτικές, ελατήρια και roll center, όμως και εδώ αν το παρακάνεις, δεν είναι δύσκολο να καταστρέψεις το κράτημα, αναλόγως των συνθηκών πάντα. Δηλαδή μπορεί ένα ελατήριο 400+ λίμπρες να δουλέψει στην πίστα, δεν είναι καθόλου σίγουρο όμως ότι θα δουλέψει και στον δρόμο. Και πολύ συχνά τα ακραία σκληρά σεταρίσματα, πέραν του ότι χαλάνε την άνεση, επηρεάζουν αρνητικά και το κράτημα (στον δρόμο).
Εν ολίγοις, για να μην το κουράζουμε, σε εμένα με την μικρή μου έστω πείρα, η MiTo μου άφησε συνολικά καλές εντυπώσεις, το αυτοκίνητο και στρίβει ωραία και σταθερό είναι για το μεταξόνιό του και ικανοποιητική άνεση έχει (με 17'').
Το video όχι δεν το είδα, δώσε ένα link αν σου είναι εύκολο.