-
Παντως το live και το cd ειναι διαφορετικα πραγματα. Νομιζω οτι παμε ολοταχως σε ενα μοντελο, που τα 'cd' θα ειναι δωρεαν και θα υπαρχουν μονο και μονο ως διαφημιστικο υλικο, για να προσελκυουν κοσμο στα live Καπως ετσι θα ξεχωρισουν οι αξιολογοι δημιουργοι απο το σκουπιδαριο, που δε θα εχει, πλεον, κοινο....
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Παντως το live και το cd ειναι διαφορετικα πραγματα. Νομιζω οτι παμε ολοταχως σε ενα μοντελο, που τα 'cd' θα ειναι δωρεαν και θα υπαρχουν μονο και μονο ως διαφημιστικο υλικο, για να προσελκυουν κοσμο στα live Καπως ετσι θα ξεχωρισουν οι αξιολογοι δημιουργοι απο το σκουπιδαριο, που δε θα εχει, πλεον, κοινο....Ηδη, ορισμενοι καλλιτεχνες (Prince, Radiohead κτλ) διεθεσαν στο παρελθον, μεσω της ιστοσελιδας τους, τις δουλειες τους.
Ακομα και οι ιδιοι προτιμουν να δουλευουν ανεξαρτητα, χωρις νταβατζηδες. -
Ναι, σιγα-σιγα θ΄ακολουθησουν κι αλλοι.
Σιγουρα καποιος που ενδιαφερεται για τη συσκευασια, τα βιβλιαρακια κλπ θα μπορει να προμηθευτει το cd απο καποιο φυσικο ή ψηφιακο μαγαζι, οποτε θα ειναι ολοι ευχαριστημενοι.... εκτος απο τις δισκογραφικες
Πιθανοτατα κατι αντιστοιχο θα γινει και με τις ταινιες, ισως με ενσωματωμενες διαφημισεις.... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πιθανοτατα κατι αντιστοιχο θα γινει και με τις ταινιες, ισως με ενσωματωμενες διαφημισεις....
Αν οι ενσωματωμένες διαφημίσεις είναι όπως τα διαφημιστικά διαλείμματα στην τηλεόραση, απλά οι uploaders θα κάνουν πρώτα λίγο μοντάζ. Αν τις ενσωματώσουν μέσα στην ταινία (π.χ με κρόουλ) θα υποβαθμιστεί η όποια καλλιτεχνική αξία. Υπάρχει και το product placement (το οποίο γίνεται ήδη εδώ και δεκαετίες) αλλά εκεί έχεις επιπλέον και τον περιορισμό οτι δεν κολάει στις ταινίες εποχής.
Νομίζω οτι το μέλλον βρίσκεται στα υποσυνείδητα μηνύματαΝα'χαμε να λέγαμε βέβαια...
-
GAMATO.INFO Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση των έξι διαχειριστών του torrent site www.gamato.info διοργανώνεται αύριο Παρασκευή το απόγευμα, στην πλατεία Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη.
Η Εταιρεία Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων είχε καταθέσει μήνυση για καταπάτηση της πνευματικής ιδιοκτησίας και τον διαμοιρασμό υλικού, χωρίς την άδεια των δημιουργών, και έτσι οι διαχειριστές του gamato.info συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το gamato.info έχει εκατοντάδες χιλιάδες «φίλους» στην Ελλάδα και καθημερινά δεχόταν εκατομμύρια επισκέψεις .ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Πιθανοτατα κατι αντιστοιχο θα γινει και με τις ταινιες, ισως με ενσωματωμενες διαφημισεις....
Αν οι ενσωματωμένες διαφημίσεις είναι όπως τα διαφημιστικά διαλείμματα στην τηλεόραση, απλά οι uploaders θα κάνουν πρώτα λίγο μοντάζ. Αν τις ενσωματώσουν μέσα στην ταινία (π.χ με κρόουλ) θα υποβαθμιστεί η όποια καλλιτεχνική αξία. Υπάρχει και το product placement (το οποίο γίνεται ήδη εδώ και δεκαετίες) αλλά εκεί έχεις επιπλέον και τον περιορισμό οτι δεν κολάει στις ταινίες εποχής.
Νομίζω οτι το μέλλον βρίσκεται στα υποσυνείδητα μηνύματαΝα'χαμε να λέγαμε βέβαια...
Πιο πολυ την πρωτη περιπτωση ειχα στο μυαλο μου... Δεν αμφιβαλλω οτι οι uploaders θα κανουν μονταζ, απο την αλλη οι εταιρειες θα σου προσφερουν εγγυημενα υψηλες και σταθερες ταχυτητες downloading, ποιοτητα και ισως καποια εξτρα Επισης δε θα χρειαζεται να μπλεκεις με στατιστικα κλπ
-
Περι μουσικής.
Στη Σουηδία (οπου διαμένω) υπαρχει η υπηρεσία spotify η οποια ειναι απλα εκπληκτικη κατα την αποψη μου. Στην πραγματικοτητα εχεις εναν player ο οποιος κανει συνεχεια stream οτι θες. Πραγματικα έχει σχεδόν τα πάντα, το stream δεν καθυστερει ποτε, και ολα αυτα με ~10 ευρώ το μήνα για το Professional το οποιο δεν εχει διαφημίσεις, μπορεις να ακους και οταν εισαι offline κτλ... Υπαρχει και το free που εχει διαφημισεις και δουλευει μονο μεσω internet
Απο τη στιγμη που ξεκίνησα το spotify Δεν εχω ξανακαταβασει τιποτα. Προσωπικα νομιζω οτι προς τα εκει ειναι το μελλον, και τα 10 ευρω/μηνα ειναι λογικό ποσο για καποιον που θελει να ακουει μουσικη -
Μπορείς δηλαδή να τα κατεβάσεις και να τα γράψεις π.χ. σε cd mp3 για να τα ακούς στο αυτοκίνητο ή να τα περάσεις σε mp3 player για να ακούς εκεί? Ή θέλει να κάνεις Log in σε κάποιο site ? H offline ακρόαση που λες στην προ έκδοση πως γίνεται?
10 ευρώ δεν είναι πολλά αλλά υποψιάζομαι ότι δεν αντιστοιχούν σε κατοχή αλλά απλά σε ακρόαση. Ο Στέφανος ο Δουλειάς πάντως τα χρεώνει περίπου 1 ευρώ +- το κομμάτι για να γίνει δικό σου.
-
Μονο ακροαση, αλλα εδω το κινητο εχει πρακτικα παντου 3G και η χρεωση ειναι αστεια οποτε στη πραγματικοτητα δουλευεις τον client παντου, στο δρομο σαν mp3, στο αμαξι, κτλ...
Η offline εκδοση, απλα κανει στην ουσια buffer καποια στο σκληρο και τα ακους offline, αλλα δεν ειναι σε μορφη αρχειου .μπ3 οποτε δεν μπορεις να τα ακουσεις απο αλλο player.
Το να αγορασεις κομματια, εχουν απο 6-13 κορώνες αποσο εχω δει, δια του 10 οι τιμες για αντιστοιχια σε ευρω.. -
εγω θα δωσω μια αλλη ερμηνεια στην ανακοινωση της αστυνομιας και την δικια μου οπτικη στο θεμα ...
λεει οτι επιασαν τους διαχειριστες του γαματα να μοιραζουν υλικο
μηπως λοιπον δεν κινουνται εναντιων του σιτε .. αλλα σε χρηστες κ τι ποιο ευκολο στους διαχειριστες ...
μηπως οι εν λογω κυριοι εκτος απ το να ελεγχουν το σιτε μοιραζανε οντως υλικο κ απο εκει τους πιασανετροφη για συζητηση δινω ...!!! ευχαριστω
ενα αντιστοιχο παραδειγμα .. εταιρια που φτιαχνει μαχαιρια .. αγοραζει καποιος ενα μαχαιρι κ σκοτωνει καποιον, θα στραφουν ποτε στην εταιρια; ... φυσικα κ οχι
αν ομως ο δραστης ειναι ο ιδιοκτητης της εταιριας ;;; -
όταν πουλάς μαχαίρια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδείξει κανείς ότι ο κύριος σκοπός ύπαρξής τους είναι προκειμένου να τα χρησιμοποιούν δολοφόνοι.
Όταν έχεις ένα site το οποίο παρέχει τον τρόπο για να κατεβάζεις αρχεία, τα οποία όμως στη συντριπτική τους πλειοψηφία [για να μην πω εξ ολοκλήρου... που ξέρεις, όλο και καμιά linux διανομή θα υπάρχει ] είναι παράνομα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι δύσκολο δλδ να 'αποδείξει' κάποιος ότι το site λειτουργεί καθαρά προκειμένου να καταφέρνουν να παρανομούν οι χρήστες του, ακόμα κι αν θεωρητικά δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος περιορισμός χρήσης.
-
Από τη στιγμή που η πώληση μαχαιριών είναι νόμιμη, ενώ ο διαμοιρασμός αντιγράφων αρχείων που καλύπτονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας χωρίς τη συναίνεση του κυρίου τους παράνομος, το παραπάνω παράδειγμα δεν ευσταθεί.
Εφόσον ο διαμοιρασμός των παράνομων αντιγράφων αρχείων γίνεται από και μεταξύ τρίτων χρηστών, η ενέργεια των τορεντάδικων ιστοσελίδων να καθιστούν εφικτό τον διαμοιρασμό μάλλον πρέπει να θεωρηθεί τουλάχιστον απλή συνέργεια στην τέλεση του ποινικού αδικήματος - τα διάφορα 'disclaimer' δεν έχουν καμία αξία. Και η απλή συνέργεια τιμωρείται αρκετά αυστηρά (ως σχεδόν καθόλου, εξαρτάται από τον δικαστή και την πράξη).
Δεν έχω υπόψη μου κάποια νομολογία σε τέτοιες περιπτώσεις, τη γνώμη μου γράφω βάσει όσων έχω διαβάσει.
-
Ο χρήστης chrisimone έγραψε:
εγω θα δωσω μια αλλη ερμηνεια στην ανακοινωση της αστυνομιας και την δικια μου οπτικη στο θεμα ...λεει οτι επιασαν τους διαχειριστες του γαματα να μοιραζουν υλικο
μηπως λοιπον δεν κινουνται εναντιων του σιτε .. αλλα σε χρηστες κ τι ποιο ευκολο στους διαχειριστες ...
μηπως οι εν λογω κυριοι εκτος απ το να ελεγχουν το σιτε μοιραζανε οντως υλικο κ απο εκει τους πιασανετροφη για συζητηση δινω ...!!! ευχαριστω
ενα αντιστοιχο παραδειγμα .. εταιρια που φτιαχνει μαχαιρια .. αγοραζει καποιος ενα μαχαιρι κ σκοτωνει καποιον, θα στραφουν ποτε στην εταιρια; ... φυσικα κ οχι
αν ομως ο δραστης ειναι ο ιδιοκτητης της εταιριας ;;;το ιδιο εγινε και με το mininova και για να μην κλεισει τελειως καθαρισε απο ολα τα 'παρανομα' torrent και πλεον εχει μονο νομιμα
ειναι δουλεια των διαχειριστων να ελεγχουν τι διακινειται στην ιστοσελιδα τους
να ρωτησω επειδη δε ξερω αυτοι ειχαν δικους τους trackers?
-
Με μια σημαντικη διαφορα:
ΔΕΝ διαμοιραζαν ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ υλικο, ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ, αλλα torrents.
Τα τορρεντσ ουτε προστατευμενα ειναι, ουτε παρανομα. Αν λοιπον αποθηκευαν στους servers τους τορρεντ, δεν μπορουν να τους κατηγορησουν για πειρατεια. Μπορουν να τους κατηγορησουν για διευκολυνση παρανομης πραξης, ή μπορει να τους κατηγορησουν για τα τορρεντσ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ νομοθεσια που λεει συγκεκριμενα 'ειναι παρανομο να κατεχεις/μοιραζεις τορρεντς που αναφερονται σε προστατευμενο υλικο'.
Ξαναλεω, κατοχη/διαμοιρασμος τορρεντσ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ προστατευμενου υλικου.
-
Αυτο που δε καταλαβαινουν οι περισσοτεροι, ειναι οτι δεν ειναι αναγκαστικο οτι θα τους κατηγορησουν για κατι απο αυτα...
Απο τη στιγμη που θα ερθουν σπιτακι σου, ανοιξεις την πορτα και δουν στο σκληρο σου οτι εχεις παρανομο υλικο, δεν χρειαζονται κατι παραπανω για να σε κανουν πραγματικα να υποφερεις... 'τον ηπιες' οπως λεμε στην βαρβαρικη! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Με μια σημαντικη διαφορα:ΔΕΝ διαμοιραζαν ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ υλικο, ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ, αλλα torrents.
Τα τορρεντσ ουτε προστατευμενα ειναι, ουτε παρανομα. Αν λοιπον αποθηκευαν στους servers τους τορρεντ, δεν μπορουν να τους κατηγορησουν για πειρατεια. Μπορουν να τους κατηγορησουν για διευκολυνση παρανομης πραξης, ή μπορει να τους κατηγορησουν για τα τορρεντσ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ νομοθεσια που λεει συγκεκριμενα 'ειναι παρανομο να κατεχεις/μοιραζεις τορρεντς που αναφερονται σε προστατευμενο υλικο'.
Ξαναλεω, κατοχη/διαμοιρασμος τορρεντσ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ προστατευμενου υλικου.
Δεν διαφωνώ αλλά δεν νομίζω ότι είναι και τόσο απλά τα πράγματα.
Να το πω με παράδειγμα: εγώ έχω βάλει στο μάτι μια Εθνική Τράπεζα ΑΛΛΑ δεν ξέρω τον τρόπο. Εσύ όμως μου έχεις σκάψει το τούνελ από το άδειο κατάστημα απέναντι, μου έχεις δώσει τους κωδικούς του συναγερμού και του χρηματοκιβωτίου. Εσύ ΔΕΝ συμμετέχεις στην παράνομη πράξη καθόλου. Εγώ μπουκάρω μεσα, τα σηκώνω όλα και μόλις βγαίνω σου δίνω και σένα ένα πουρμπουαρ (donate). Εεε μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Εγώ έχω κάνει τη χοντρή τη δουλειά αλλά και εσύ δεν είσαι Παναγία. Με 'διευκόλυνες' πολύ.
Να το πω και πιο συγκεκριμένα: πιστεύεις ότι όλοι όσοι ασχολούνται (απλοί χρήστες, vip, διαχειριστές κλπ) έχουν μόνο τορεντς στο σκληρό τους? Και βγάλε τους χρήστες τους απλούς. Από αυτούς που συνέλαβαν πιστεύεις ότι οι σκληροί τους είναι 'στεγνοι'. Ενα παράνομο Mp3 να έχουν, μαζί με τη διαχείριση του σαιτ, δε θέλει και τίποτα άλλο. Θυμάμαι όταν πρωτοξεκίνησαν οι διώξεις στην Αμερική για 10-12 τραγούδια είχαν βγάλει ένα πρόστιμο 100-120 χιλιάδες ευρώ σε μία πολύτεκνη μαυρούλα.
Από όσα έχω καταλάβει εγώ το να σου απαγγέίλλουν κατηγορίες δεν είναι κάτι δύσκολο. Και το ότι από τους άλλους δύο ελληνικούς τράκερ ο ένα υπολειτουργεί και ο άλλος είναι εντελώς οφ, συμπεραίνω ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό για τους ιδιοκτήτες. Έχουνε ψιλοχεστεί πάνω τους. Όπως και οι περισσότεροι Έλληνες που έχουν κατεβάσει έστω και ένα παράνομο, εδώ που τα λέμε.
-
Μα, δεν ειναι θεμα 'λογικης' (ασε που κ αυτο το καλυψα αναφεροντας κ το ενδεχομενο να θεωρηθει αυτο που οι ξενοι λενε 'enabling', δηλαδη η διευκολυνση στην παρανομη πραξη), αλλα θεμα νομοθεσιας. Κ οτι δεν οριζεται ρητα στον νομο, δεν ισχυει.
Οποτε
α) τα torrents δεν ειναι παρανομα αρχεια, επισης δεν κουβαλανε πανω τους πνευματικα δικαιωματα. Πως θα μπορουσαν αλλωστε αφου το torrent το δημιουργει ο uploader.
β) Το να φιλοξενεις τετοια torrent, δεν ειναι παρανομο. Εκτος αν οριζεται ρητα στην ελληνικη νομοθεσια οτι 'απαγορευεται να δημιουργεις/φιλοξενεις torrent που αφορουν προστατευμενα εργα', πραγμα που δεν γνωριζω.
γ) Δεν μοιραζαν αυτο καθ'αυτο το προστατευμενο εργο.
Αρα, δεν μπορει να τους προσαψει κανεις κατι εκτος απο το enabling που αναφερω, το οποιο ειναι θεμα δικαστηριου.
Αν πχ η μηνυση ηταν για ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ, δηλαδη για διαμοιρασμο των εργων αυτων καθ'αυτων, πραγμα το οποιο ΔΕΝ εκαναν, δεν νομιζω οτι μπορουν να τους κανουν τιποτα. Αν τωρα εκτος απο τα torrents (που απο οτι καταλαβα ουτε αυτα δεν ειχαν στους σκληρους) βρουν κ αρχεια, αυτο ειναι αλλο θεμα.
Η ανακοινωση παντως της ελ.ασ ειναι για κλαματα...
-
πολύ εύκολα τους προσάπτει κανείς συνέργεια στην παρανομία.
Το να φιλοξενείς κάτι που χρησιμοποιείται αποκλειστικώς για μια παρανομία [όπως είναι ένα torrent που αφορά σε προστατευμένο υλικό] είναι παράνομο.
Το να έχεις ένα site το οποίο έχει μονο torrents που αφορούν σε προστατευμένο υλικό και ως εκ τούτου ένα site το οποίο χρησιμοποιείται μόνο για να τελούνται παρανομίες, είναι παράνομο.
Κι εγώ την ίδια εντύπωση με εσένα είχα kacey, αλλά κατ' όπιν συζητήσως με διάφορους δικηγόρους, μου έφεραν τελικά το πως και το γιατί είναι μια χαρά παράνομα αυτά τα sites και δεν είναι δύσκολο να καταδικαστούν σε δικαστήρια. Εντάξει, δεν θυμάμαι ούτε την ακριβή νομολογία, ούτε τα ακριβή επιχειρήματα, μόνο το γενικότερο νόημα.
-
Oπότε καλύτερα να βαφτείς μαύρος και να πουλάς CD...Δεν κινδυνεύεις ΠΟΤΕ και ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..!!!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
πολύ εύκολα τους προσάπτει κανείς συνέργεια στην παρανομία.Το να φιλοξενείς κάτι που χρησιμοποιείται αποκλειστικώς για μια παρανομία [όπως είναι ένα torrent που αφορά σε προστατευμένο υλικό] είναι παράνομο.
Το να έχεις ένα site το οποίο έχει μονο torrents που αφορούν σε προστατευμένο υλικό και ως εκ τούτου ένα site το οποίο χρησιμοποιείται μόνο για να τελούνται παρανομίες, είναι παράνομο.
Κι εγώ την ίδια εντύπωση με εσένα είχα kacey, αλλά κατ' όπιν συζητήσως με διάφορους δικηγόρους, μου έφεραν τελικά το πως και το γιατί είναι μια χαρά παράνομα αυτά τα sites και δεν είναι δύσκολο να καταδικαστούν σε δικαστήρια. Εντάξει, δεν θυμάμαι ούτε την ακριβή νομολογία, ούτε τα ακριβή επιχειρήματα, μόνο το γενικότερο νόημα.
Ναι, λες και δεν υπαρχουν ποσα αλλα παρομοια site και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο...Ειναι πολυ απλα τα πραγματα λογω των donation εγινε οτι εγινε οπως ακριβως ειχε κλεισει και το Greek Fun. ''Πουλαγαν'' στην ουσια κατι που δεν ειναι δικο τους.
Συλλήψεις για site "κατεβάσματος". Τα ψέμματα τελείωσαν?